Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Tietokilpaluja ja mielipidekyselyjä vapaamuotoisista aiheista.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 6195
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Tina DeMona »

Joo, onhan tuo vähän geneerinenkin. Ehkeivät parempaakaan keksineet.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9935
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Meg Myers - Thank U 4 Taking Me 2 The Disco, I'd Like 2 Go Home Now :star: :star: :star: :puoli:
Viime vuoden lopussa julkaistu paketti sisältää 2 ep:tä biisejä, jotka jätettiin pois Megin viimeisimmältä pitkäsoitolta Take Me to the Disco. Ehkä. En nyt tuossa pikaisesti löytänyt uutista, jossa olisi vahvistettu näiden olevan ns. jämätavaraa, vaikka niin muistelen silloin kerrottaneen. Laadullisesti näiden kahden yhdessä julkaistun ep:n kappaleet eivät olekaan alkuunkaan mitään sekundaa, vaan asia on itse asiassa niin, että minä asettaisin muutamankin näistä "ylijäämistä" jonkin "Discon" raidan edelle. Sen levyn parhaat veisut olivat toki silkkaa rautaa, mutta omaan makuun lätty olisi ollut vielä vahvempi, jos pari-kolme näiltä ep:iltä löytyvää herkkua olisi ollut mukana.

En siis tod ole täysin saletti, onko esim. sinkkuna tullut Any Way You Wanna Love nyt sitten kuitenkin ihan uusi ralli. Hyvin mahdollisesti, koska tuskinpa hitiltä kuulostavaa sävellystä olisi mitenkään jonnekin studion hyllylle unohdettu. Erityisen kovaa ovat meikäläiselle toimineet lisäksi ainakin sittemmin remixattu The Underground, toisen ep:n avaava True Liars sekä hiljainen, lyhyt ja dramaattinen päätös Last Laugh. Niin ja eihän tuo Breaks My Back todellakaan murra selkää, vaan hyväilee korvia. Ja Grizzly käy ihanan kiivaalla temmolla päälle, tosi jees.

Joka kuuntelulla on iskenut paremmin koko tupla-ep, asiaa. Ainoa harmi oikeastaan tulee siitä, että mukaan ei saatu vähän aiemmin äänitettyä, hienoa Kate Bush -coveria Running Up That Hill. Loistavana tulkitsijana Meg vei tuonkin aivan omiin nimiinsä ja taisikin tuo olla muuten ensimmäinen Meg Myers -lainakappale koskaan.

Jos nyt Megistä koskaan kuulemattomalla Invicsellä tai kellään on kiinnostusta tutustua, niin vaikkapa tästä sitten onnistuisi helposti... Go ei ole tältä julkaisulta, vaan ensimmäinen itse tältä artistilta kuulemani kappale. Musiikki miellytti ja kun näin vielä, että onpa hyvännäköinen kissa :drool: - niin sitten jo oltiinkin fani!Ai niin, unohtui. Hauskana triviana. Kaverin kanssa on harrastettu levyraatia jo muutama vuosi ja seuraava on jo 45. raati. Lähes neljä ja puolisataa biisiä soitettu, ja noista kaikista Meg on ainoa, joka on jäänyt kuunteluun :hugh: Eli kaveri tuon kappaleen joskus soitti, minä kiinnostuin ja sittemmin on koko tuotanto hyllyyn ilmestynyt. Tokihan muutama artisti/bändi on soinut raadissa parikin kertaa, mutta kyllä niitä satoja eri esittäjiä täytyy olla, mitä on kuultu.

No, ehkä tuo ei niin hauskaa olekaan. Olisi kyllä pari muutakin pitänyt jo jäädä diggailuun!
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9935
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Scandinavian Music Group - Onnelliset kohtaa :star: :star: :star: :puoli:
Pitihän se debyyttikin ottaa kuunteluun, kun ihan tuoreeltaan hankin, mutta todella vähiin jäi silloin levyyn tutustuminen. Myönnettävä on, että Missä olet Lailan raukeampaan äänimaisemaan kovin ihastuneena aluksi tämä sähköisempi SMG jätti enimmäkseen kylmäksi - tuntui, että ei tämä nyt oikein lähde ja kuulostaa väärältä. Muutaman pyöräytyksen jälkeen onneksi voi sanoa, että nopea tuomitseminen olisi ollut moka. Kokonaan Terhi Kokkosen teksteistä ja enimmäkseen Joel Melamiehen ei kun Melasniemen sävellyksistä kasattu levy häviää toki Lailalle, kuten sen tietysti pitää mennäkin. Tässä tehtiin vasta ensimmäistä lättyä uudella bändillä, ajan myötä kehityttiin ja löydettiin enemmän sitä omaa juttua.

Tällaisena kesäyönä nousi omaksi suosikiksi ja sisältää minun makuuni parhaan kertosäkeen. Monia muitakin nautittavia hetkiä Onnelliset kohtaa tarjoaa, joista antaisin erityisesti kehut singlehitille Minne katosi päivät, haikealle Ei mun oo hyvä olla yksin ja nätille Ei mulle riitä.

Olenkohan väärässä väittäessäni, että Kokkonen aloitteli tekstittäjänä vasta tässä yhtyeessä. Muutamia tönkömmältä kuulostavia rivejä sieltä täältä korvaan tarttui, mutta se nyt sallittakoon vielä näin uuden asian äärellä.

Huipulta saivat ex-Ultra Brat aloittaa, sillä Onnelliset kohtaan kerrotaan olevan yhtyeen parhaiten menestynyt levy, ihan platinaan asti yllettiin. Mikäs siinä ja onneksi ainakin sen materiaalin taso tästä vielä nousi, jos sitten myyntiluvuissa mentiinkin alaspäin.

Edit: laitanpa vaikka tähän muistiin näiden keikan viime vuosikymmenen lopulta, voisi katsella https://areena.yle.fi/1-4401497
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9935
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Kerkko Koskinen Kollektiivi - 2 :star: :star: :star: :star: -
Pari vuotta ensimmäisen jälkeen tuli tämä toinen KKK-kiekko, jolla Vesalan Paulan paikan Kerkon enkelinä peri Maija Vilkkumaa. Maijahan on siisti pimu ja pistänyt laulamisen lisäksi sanoituskynänsä sauhuamaan, eli ei tässä mitenkään miinukselle päädytty. Annan silti levylle juuri sen miinuksen verran vähemmän kuin ensimmäiselle, ihan siitä tarkemmin määrittelemättömäksi jäävästä syystä, että jotenkin se debyytti kuitenkin vaan tuntuu läheisemmältä. Liekö tähän muutosta tulossa, on tässä nyt jo kuunteluita aika monta kuitenkin.

Pätkämuistini on jo osittain edellisen levyn tarkemman sisällön unohtanut, mutta miesääntä tällä tokalla taidetaan kuulla selvästi enemmän - oletan, että se kuuluu Kerkolle. Myös progemmaksi väittäisin tätä; on tempomuutosta ja erilaisiksi muuttuvia biisejä. Huoletta tämän voi joka tapauksessa hankkia, jos edellisen lätyn musiikki toimi. Ja varmasti silloinkin, jos niin teki se läheltä liippaava Ultra Bra.

Päälle rynnivä Oi rakkaus vaikuttaa olevan henkilökohtainen korvamatoni, joka alkoi soida päässä ilman lupaa. Videollakin kuvitettu Tallinnan-lautta, Vapaudesta ja Lokki ovat joitakin muita parhaiten kolahtaneita raitoja.

Olisivatpa tehneet vielä kolmannenkin!
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 6195
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Tina DeMona »

Seuraa vuoden yllättävin levyarvio! Geltona: Viskas Bus Gerai (2004).

Image

Jossain vaiheessa kesää törmäsin jollakin kirpputorilla tällaiseen, muistaakseni noin 50 sentin hintalapulla varustettuun CD-levyyn. Kannessa siis tosiaan vahvasti halpahallin Shakiralta näyttävä tyttönen, kaikki tekstit tunnistamattomalla, Itä-Eurooppalaiselta kuulostavalla kielellä (jonka Google Translate on sitten arvuuttanut Liettuaksi) ja huomion kiinnittänyt, kansitaitollinen yksityiskohta, joka ei oikein edes näy tuossa ylle linkitetyssä pikku kuvassa: että tuon selkeästi päälle lätkäistyn levyn otsikon varjo on vaivauduttu kolmiulotteisesti taittamaan laulajattaren masun päälle, kuin se olisi fyysisesti muka samassa tilassa. Näin pieni sekä typerä yksityiskohta sai minut päättämään sijoittaa haluttu summa kyseisestä levystä - en tiedä, mitä se nyt sitten minusta mahtaa sanoa mutta jotenkin kiinnostus heräsi joten tartuin syöttiin.

No, liettualaisen tähtösemme musiikki on todellakin hyvin sitä, mitä kansi ja ilmestymisvuosi lupaavatkin eli pirteää, (onneksi) energistä, helposti kuunneltavaa diskopoppia. Samaisen Google Translaten mukaan levyn ja avausraidan nimi kääntyy kutakuinkin mutoon "Kaikki tulee olemaan hyvin" joten mitään kovin painavia teemoja ei siis liene niinkään tarjolla. Tärkeintä kuitenkin, että biisit ovat ihan kivoja ja tuotantoarvotkin kunnossa (sikäli kun minä nyt niistä mitään ymmärrän).

Hassua on se, että juuri tämä liettuan kieli luo mielenkiintoisen lisävireen muuten semigeneeriseen tyttöpoppeiluun: se kun ei ehkä ole mikään maailman romanttisimman tai äkkiarvaamatta kauneimman kuuloinen kieli, joten lisää pehmeisiin taustoihin jopa hitusen tarkoituksetonta säröä. Ja tällaisista ristiriitaisuuksistahan minä ihan jopa tykkäilen.

Levyllä on kolme duettona eri äijien kanssa vedettyä kappaletta: Vieno Vienintelio yhdessä Gyčiu Paškevičiuksen kanssa (niin, tottakai me kaikki nyt varmasti hänet tunnemme); Ir Nieko Daugiau jossa kumppanina Žilvinu žvagulis (tuttu kaveri toki hänkin) ja viimeisenä Neišeik jossa puolestaan Delfinais (en jaksa toistaa samaa vitsiä kolmatta kertaa). Nämä ovatkin jollakin tapaa levyn mielenkiintoisimmat kappaleet ja poikkeavat eniten yleisestä linjasta. En sitten tiedä, ovatko miestähdet olleet kovinkin isoja siellä päin ja näin saaneet sanella miten paljon musiikki kuulostaa heidän yleiseen tyyliinsä soveltuvalta.

Vieno Vienitelio on puhtain romanssiballaadiroiku, jossa jopa jonkinlaisia ihme lattarivaikutelmia. Äijä kuulostaa limaiselta ja tämän kumma huokailu säkeistöjen takana onnistui lähinnä karmimaan. Ir Nieko Daugiau taas on kuin joku ihmeen lastenlaulu, ihmeen auringonpaistetta ja Disney -kirmailua, mistä kuitenkin jollakin täysin kummajaistavalla tykkäsin koko levyllä eniten. Mukaan on miksattu ihmeen hale-hole-hale-hole-ole -kuorolaulua ja jopa suukonmuiskahdusääniä. Harmi ettei tätä kappaletta näy löytyvän YouTubesta.

Eikä muuten löytynyt koko artistia edes Wikipediasta, Discogsista kylläkin. Viimeinen levy näkyy tulleen 2006, en siis voi sanoa mitä täti on sen jälkeen puuhannut. Liekkö päätynyt Liettuan versioihin Elämäni Biisi- ja Vain Elämää -ohjelmista, tai jotain. Itselleni kuitenkin ihan sympaattinen kokemus alle euron panostuksella.

Linkitetään nyt sitten kokonaisuuden päättävä Paskutinė Naktis tähän kivasti, ihan vaan siksi kun sillä on noin suomalaisen korvaan hassunkuuloinen nimi. Tosin Translaten mukaan ei tarkoita sen ihmeellisempiä kuin Viime Yö. Mutta kyllähän tällä ala-asteen disko -fiilikseen pääsee.

--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9935
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

^ Hyvä, että välillä joku muukin arvioi! :up: Vaikka sitten tuollaista epätavallisempaa kamaa. Kuva ei valitettavasti näy.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 6195
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Tina DeMona »

Exterminator wrote: Sun Sep 19 2021 10:29 ^ Hyvä, että välillä joku muukin arvioi! :up: Vaikka sitten tuollaista epätavallisempaa kamaa. Kuva ei valitettavasti näy.
Höh, mikäköhän siinä sitten... Minulle toimii itselleni vieläkin varsin mainiosti. Tätä kanttakin on hirmu hankala löytää... Tässä nyt sitten edes C-kasettiversio, josko se näkyisi:

Image

EDIT: Eip, se ei toimi minulle itsellenikään. No, Googlailkaa!
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9935
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Litku Klemetti - Kukkia muovipussissa :star: :star: :star: :star:
Uusin Litku on discompi kuin aiemmat ja ihan alussa tuntui, että ei tämä oikein minulle taida kolahtaa, vaikka olikin jälleen kehuttu lätty Klemetiltä. Nyt voi onneksi todeta, että täyttä totta arvioissa kirjoitettiin. Jopa alkoi vähitellen tuntua, olisiko Kukkia muovipussissa artistin paras levy tähän mennessä. Ainakin se onnistuu pitämään tason korkealla ja kertomaan taas kerran siitä, että Sanna K on erinomaisen lahjakas lauluntekijä.

Kateellinen lapsille on ainakin yksi omia suosikkeja tällä kiekolla ja huvittaa joka kerta tilityksellään, eli mm. "onnelliset kermaperseet, odottakaahan vaan" - lyriikoillaan. Tarttuva Poikien kyyneleet iskee kovaa ja mikäs se yksi punkimpi vetäisy olikaan, taisi olla Ohjeet elämään jossa mainitaan jopa Litkun itsensä nimi. Entäs vaikkapa Suuri seksipyörä? Jo nimi kertoo tuon olevan päheää shittiä, ja onhan näitä.

Klemetti pitää tälläkin kertaa levynsä pituuden maltillisena, kestoa on taas vain noin puoli tuntia. Jäävätpähän ne mahdollisesti heikommat biisit pois ja kuulija haluamaan lisää.

Serkku kävi vierailulla muutama viikko sitten ja kertoi, että olivat Klemetin Sannan kanssa opiskelleet samaan aikaan ja olivat silloin ainakin tuttuja keskenään. Koska näin hieno artisti on kyseessä, niin onhan tuo kova juttu :king:
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12286
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Invictus »

Viimeksi on tullut kuunneltua mm. seuraavia levyjä:

Yngwie Malmsteen: Eclipse - oon aina pitänyt tätä aika keskinkertaisena levynä. No joo, ei tää mun Ynkkä-listalla edelleenkään kärkeen nouse, mutta kyllä tämä varsin tasalaatuinen on sittenkin. Ja sinänsä ehkä erikoista, että kovimmat biisit sijoittuu sinne vasta puoliväliin ja sen jälkeen eli muutama eka on on omaan makuun aika pliisua, kuten joku Bedroom Eyes. Sen sijaan yllätti kyllä, että eräässä face-ryhmässä (melodisen hevin ystävien) tää sai aika kovaa rispektiä. Mun mielestä Eclipse kuitenkin häviää selvästä edeltäjälleen Odysseylle ja seuraajalleen Fire & Icelle.


Bonfire: Fireworks
- Bonfiren Fireworks vuodelta 1987 yllättää aina kun kuuntelee. Oliko tää tosiaan näin kova levy, kun videobiisi Sweet Obsessionin aina muistaa parhaiten. Mutta levyn A-puolihan on ihan hittiä hitin jälkeen ja putki jatkuu B-puolella juuri tuolla mainitulla kappaleella. Okei, sitten vähän taso laskee sen verran ettei kokonaisarvosanaksi sentään voi antaa kuin 8/10 tai 4/5. American Nights on juuri nimensä veroinen keskinkertainen hoilotus ja pakollinen balladi Give It a Try ei tarjoa mitään ihmeellistä. Hyvä linja jatkui seuraavallakin levyllä Point Blankilla ja siinä tuo oma perehtyminen Bonfireen lähinnä onkin, vaikka bändi edelleenkin aktiivinen on ja kai ihan hyvässä vedossa. Bonfiren edeltäjä Cacumen ei sekään näytteiden perusteella hassumpaa ole.

Heavenly: Coming from the Sky - ranskalainen power metal -lupaus parinkymmenen vuoden takaa ei koskaan noussut ihan kirkkaimmalle huipulle, vaikka yritys oli hyvä ja ainakin pari ekaa levyä toimii itselle edelleen mainiosti. Kuulemma edelleen kuitenkin jossain määrin toiminnassa on, vaikka viimeisin levy yli kymmenen vuoden takaa. Debyytti on kuitenkin heti valmis tapaus ja Kai Hansenkin siellä oli vierailevana vokalistina. Toinen levy Sign of the Winner taisi olla kuitenkin vielä kovempi, pitää ottaa sekin taas kuunteluun. Livenäkin Heavenly tuli todistettua vuosituhannen alussa Edguyn lämppärinä.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by aTomiK »

Itelle Ynkän Eclipse on 5/5 kamaa ja voit uskoa, että tuota kiekkoa on kuunneltu! Bändi oli huikeassa vedossa noihin aikoihin ja on kyllä sääli mille tasolle Yngwie on nykyään vajonnut.

Bonfiren Fire Works on todella hyvä mutta Point Blank sitten mielestäni se ryhmän selkeä magnum opus. Sen jälkeen mentiinkin ihan puhtaaseen Amerikan soundiin ja onnistumiset on olleet harvassa enkä ole kovin otettu bändin nykyisen versionkaan otteista. Joitakin hittejä mutta turhan paljon huteja.

Omistin joskus myös tuon Heavenly cd:n mutta se on mennyt vaihtoon. Aika perus poweria ja jokin noissa ranskiksissa on, että ne ei oikein osaa tehdä heviä :)
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 6195
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Tina DeMona »

Minullakin taitaa joku Heavenlyn levy olla, joskus ihan sattumanvaraisesti jostain hankittu. En kyllä muista että mikä. Mutta ihan OK se ainakin oli.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12286
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Invictus »

Ihan perushyvää poweria Heavenly, jos ei todellakaan maailmoja mullistavaa. Bonfiren Point Blank seuraavaksi kuunteluun.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9935
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Billie Eilish - Don't Smile at Me :star: :star: :star: :puoli:
Billie "Bigtits" Eilishin debyytti oli tämä kahdeksan biisin ep, joka julkaistiin gimman ollessa vasta jotain 15-vuotias. EDIT: vai oliko se vasta 13, jotain sellaista luin... Kuten edelleenkin, Billie kirjoitti kappaleet muutamaa vuotta vanhemman veljensä kanssa ja yllättävää, mutta totta - kaksikko on myös tuottanut kiekon itse. Tai se on yllättävää, miten varmaa jälkeä sisko ja sen veli saivat aikaan jo noin nuorina. Valmiita sävellyksiä ja sanoituksia, jotka eivät anna ollenkaan mitään hölöynpölyn vaikutelmaa. Ei se tee-se-itse tai tekijöiden ikä ainakaan omaan korvaan kuulu millään tavalla.

Lootassa en Billie Eilishin musiikkia välttämättä kellekään uskaltaisi lähteä suosittelemaan ja Tina joskus mainitsikin, ettei oikein nappaa, itselle on kyllä lähtenyt ainakin tämä ~26 minuutin kiekko aika kivasti. Copycat rymistelee pelin käyntiin painokkaasti, Ocean Eyes oli kai näistä se isoin hitti, Party Favorissä karu teksti ja iloinen sävellys kohtaavat ihanasti, Bellyache heittää lattariksi ja ekstrana tulevassa &Burnissä kompataan makeasti tulitikun sytyttämisellä. Onhan näistä lauluista tullut tykkäiltyä, vaikka ei nyt aivan ekstaasissa tulekaan kuunneltua.

Uusi Eilishin levykin juuri julkaistiin ja runsaasti kehujahan tuokin on kerännyt. Luulenpa, että omalla kohdalla tutustuminen ei tähän ep:hen tule jäämään.

Laitetaanpa bonuksena tämäkin... helposti luulisi, että kuvia isoista tisseistään laittamalla tulisi lisää seuraajia :D Billie menetti 100000. Nyt kävi näin! https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other ... entnewsntp
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by aTomiK »

On kyllä hyvät hinkit "cheerleader"
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12286
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Invictus »

aTomiK wrote: Tue Sep 28 2021 7:17 On kyllä hyvät hinkit "cheerleader"
Joo mutta ei kyllä sytytä muuten yhtään.
Post Reply