Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Keskustelua elokuvien tv-esityksistä ja mielenkiintoisista ohjelmista. Myös vinkit katsomisen arvoisista ohjelmista ovat enemmän kuin toivottavia.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9674
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Kokonaan näkemätön täälläkin, mitä nyt pilottia muistan hetken töllänneeni. Pitäisi ainakin lähteä kokeilemaan joskus, miten innostaa.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12228
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Invictus »

Fargo, 3. kausi

Tasalaatuisen Fargon kolmas kausi tuli katsottua ja laadukkaalla linjalla edelleen jatketaan. Vaikka hyvä kausi onkin, niin kyllä tässä jo ehkä pikkuisen jäädään kahdesta edellisestä kaudesta. Välillä tulee tunne, että kerronta laahaa ja näitä erikoislaatuisia hahmoja on nähty jo tarpeeksi, mutta sitten taas tapahtuu jotain, homma piristyy ja tulee tuumattua, että kyllä tämä edelleen toimii.

Keskeisiä hahmoja kolmannella kaudella on Ewan McGregorin esittämät veljekset, Carrie Coonin esittämä poliisi Gloria Burgle, Mary Elizabeth Winsteadin pikkurikollisesta koston enkeliksi kasvava Nikki Swango ja shown varastava David Thewlisin käsittämätön rikollisnero V.M. Varga. Tarinassa riittää taas käänteitä, hiukan outoja sellaisia paikoitellen, mielenkiintoisia persoonia ja melko veristä väkivaltaa. Ehkä ei kuitenkaan ihan samassa määrin kuin aikaisemmin. Yksi ensimmäisen kauden hahmoista tekee myös paluun (toki en muistanut häntä ekalta kaudelta, kun katsomisesta on aikaa). Coonin hahmon sukulaismies tapetaan alussa. Miehellä on sama sukunimi kuin McGregorin esittämillä veljeksillä ja hommassa tuntuu olevan kaikenlaista mätää. Fargomaiseen tapaan sarjan dynamo on juuri tuo naispoliisi Burgle, joka ei anna periksi murhan selvittelyssä esimiehen vastustuksesta huolimatta. Siellä tulee sitten esiin kaikenlaista salaliittoa ja kansainvälisiä ammattitappajia ja taustalla lankoja pitelee Thewlisin esittämä Varga. Eittämättä yksi tv-historian persoonallisimmista ja mieleenpainuvimmista pahiksista! Jo pelkästää Thewlisin roolin takia kannattaa kausi katsoa. Samoin Winsteadin hahmon muuttuminen rakastuneesta ehdonalaistapauksesta kylmäveriseksi kostajaksi on hienoa ja seksikästä. Uskoisin että Tina Diggaa. Yksi jakso sijoittuu paljolti 70-luvun Hollywoodin ja sekin on varsin toimivaa settiä.

Sivuosassa piipahtaa myös Ray Wise persoonallisessa roolissa parin jakson aikana. Ei huono juttu sekään. Ja kaiken kaikkiaan ei tässä kenenkään näyttelijän suoritusta voi haukkua.

Neloskausikin on tullut ja se ei ole aivan yhtä kovaa suosiota saanut, siinähän pääosassa on Chris Rock, joka kieltämättä on kysymysmerkki.

Sen verran voi tässä kyllä suoratoistoista manata, sillä aloitin sarjan katsomisen HBO:lta, jolta se yhtäkkiä poistui kai Paramountille tai jonnekin. Onneksi kirjastossa oli dvd! Eli onhan tuossa aina se vaara, jos sarja ei ole yhtiön omaa tuotantoa niin näin voi käydä. Ja jos tuota neloskautta ei dvd:lle tule, niin se on tietysti ongelma, koska en minäkään joka suoratoistoa aio hankkia... Että kyllä Tinan ja Exän luoton fyysiseen formaattiin voi allekirjoittaa.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9674
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Frendien 1. kausi pitkästä aikaa yllätti sikäli, että onhan tämä alussa aikamoista häsläämistä. Pelleillään ja yritetään liikaa, olla turhankin näppäriä. Alussa tuollainen vielä oman tyylin hakeminen on tietysti ymmärrettävää, onneksi vähitellen rauhoitutaan ja jätetään ärsyttävät sirkustemput. Loppukauden jaksossa tosin vielä ärsytti ainakin se sairaalan vastaanoton työntekijä... varmaan nämä haukkuukin asiakkaita idiooteiksi päin naamaa, joopa joo. Ei tarvitse olla realistinen, mutta ei saa lipsua liikaa epäuskottavuuteenkaan.

Se asunto vastaa kyllä jo lottovoittoa, jos tuollaisessa saa hyvällä paikalla Nykissä majailla pikkurahalla. Varmaan viisinumeroisen summan kuussa joutuisi normaalisti tuollaisesta maksamaan. Talon edessähän sitä tulikin käytyä silloin matkalla, ja selfieitäkin otettua, jee jee :kulkku:

Näistä tuli kirjoiteltua 2014, niin en varmaan nyt paljon tämän enempää. Voikohan olla, että tuolloin oli edellinen kerta, kun olen sarjan läpi katsellut... on siitä joka tapauksessa muutama vuosi ainakin, joten nyt on aika kerrata.

Ai niin, Invicsen muistelen joskus nimittäneen Chandleriä ärsyttäväksi näsäviisastelijaksi, eihän tuokaan täysin epätosi väite ole :hyymy: Tällä kaudella hahmo silti tarjosi ne parhaimmat naurut homojaksossa ja siinä pankkiin jumiin jäämisessä, jossa näköjään Jill Goodacre ei ollut mikään keksitty henkilö, vaan ihan oikea malligimma.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12228
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Invictus »

Juu, onhan Chandlerilla hyviäkin noloja tilanteita mutta lähinnä ne tyypin itse laukomat herjat ovat yleensä tasoa heh-heh. Ja sitä kun pidetään sarjan hauskimpana vitsiveikkona.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9674
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Niin, ehkä oma ärsyyntymiskynnys on hieman pudonnut sitten viime katselun, kun näsäviisastelevilta ne jutut minustakin tuntuivat välillä ainakin.

Synnytysjaksosta en muistanutkaan yhtään, että siinä on Leah Remini sivuroolissa. Tai ehkä viimeksi katsoessani en Kellarin kunkkua vielä ollut nähnytkään, voi olla.

Mahdoinko ihmetellä samaa viimeksi, mutta mistä lie syystä se Rossin vaimon esittäjä vaihdettiin lennosta. Tietäisiköhän IMDb...
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9674
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Image
Cobra Kai - 1. kausi
https://www.imdb.com/title/tt7221388/?ref_=nv_sr_srsg_0
2010-luvun loppupuolella, yli 30 vuotta All Valleyn turnauksen tappionsa jälkeen, Johnny Lawrence (William Zabka) on pohjalla. Persaukinen ex-karatemestari asustelee läävässä, syö mitä halvalla saa, yrittää tienata hanttihommilla ja on saanut sekä vaimonsa että poikansa pysyttelemään kaukana itsestään. Epäonnen lisäksi vituttaa nähdä, miten miehen lyönyt Daniel LaRusso (Ralph Macchio) on menestynyt autokauppaketjun johtaja. Danielin perhe-elämäkin kukoistaa vaimon, tyttären ja pojan kanssa. Miyagi on kuollut, mutta sai elää vanhaksi ja ehtii siirtää oppinsa suojatilleen. Johnnyn elämään löytyy yllättäen uutta sisältöä, kun kiusattu Miguel (Xolo Maridueña) haluaisi oppia puolustamaan itseään. Cobra Kai kuopattiin aikoja sitten ja paha sensei Kreesekin on jo vainaja. Olisiko nyt aika herättää pahamaineinen dojo henkiin?

Hittisarjaksi noussut CK yllätteli mukavasti muutamankin kerran. Ensinnäkin - tai oliko tämä sitten mukava ylläri, mutta kuitenkin - odotin sarjan jaksojen olevan tietenkin tunnin mittaisia, väärässä olin. Äimistelin, kun ensimmäisellä jaksolla olikin pituutta vain noin 27 minuuttia. Ja tämä se mitta oli läpi kauden, paitsi pari jaksoa ylitti puoli tuntia juuri ja juuri. Katsoinkin sitten kerralla läpi koko kauden 8-) Toinen odottamattomampi juttu oli se, miten humoristinen sarjasta oli tehty. Olihan elokuvissakin ne monet hauskat hetkensä, mutta tässä mentiin jo vähintään 50% ajasta ihan sitcom-moodissa. Ei haitannut ollenkaan, sillä jutut olivat hauskoja.

Hienosti oli saatu Karate Kidien henkeä näinkin pitkän ajan jälkeen mukaan. Tietenkin valtavasti tekee heti se, että apulaistuottajinakin toimineet Macchio ja Zabka palasivat rooleihinsa. Myös Danielin äidin esittäja oli onnistuttu saamaan vierailemaan yhteen jaksoon, mikä oli toki kovin mieluisa juttu. Yksi muukin vanha tuttu palaa rooliinsa, parempi kuitenkin olla pilaamatta kertomalla kaikkea. Daniel löytää oman karateoppilaansa, ja vanha kunnon wax on, wax off päästään todistamaan vielä kerran. Elokuvissa käytettyä musiikkia kuullaan mainiosti uudelleenkäytettynä ja pätkiä ensimmäisen KK:n tapahtumista on ripoteltu sopiviin väleihin. Jopa Danielin ja äitinsä silloisessa asuinpaikassa ankeine uima-altaineen päästään vierailemaan, eikä Cobra Kain kovisten naamiaisasuakaan ole unohdettu. Nykyaikaa kuitenkin eletään ja mm. sometellaan niin perkeleesti. Lawrence ei 2000-luvun hömpötysten päälle ymmärrä ja jakelee kadulla lentolehtisiä, kunnes pääsee vähän perille modernimmista keinoista markkinoida.

Taisteluita on toki myös mukana, ja Zabkahan taisikin jatkaa lajin parissa aikoinaan kuvausten jälkeenkin, joten Johnnyn rooliin palaaminen fyysisine vaatimuksineen ei välttämättä ollut ylikorkea vuori kiivettäväksi. Nuorempi sukupolvi saa omat kohtauksensa, ja kyllä nämä kaikki ainakin minulle toimivat kivasti. Valtava säälihän se olisikin ollut, jos muuten niin hyvin toimivan sarjan matsit olisi vaikka epäselvyydellä mokattu. Selkeinä ja energisinä pidin.

Iso plussa on pakko sarjalle siitä antaa, että niin upea ja unohtumaton hahmo kuin Mr. Miyagi olikin, ei tätä tullut ikävä missään vaiheessa. Olikohan muuten nyt ensimmäinen kerta, kun Danielin opettajan etunimi paljastettiin? Jos elokuvien lopputeksteissä sitä ei kerrottu, niin sitten taisi olla.

Danielin tytärtä esittävälle Mary Mouserille vielä lisäpiste. Nätti gimma ja hyvä roolissaan :ihq:

Harmi kyllä, että en tiennyt odotella vielä vähän aikaa, kun sitten julkaisivat briteissä sen myös toisen kauden sisältävän reiskan. En sitten tiedä, pystyvätkö tästä enää parantamaan.

Lämmittää sydäntä joka tapauksessa, että ikääntyvät Macchio ja Zabka pääsivät vielä kerran palaamaan huipullle ja vanhoihin rooleihinsa. Tuntuivat herrat nauttivan aidosti, samoin minä katsojana :up:
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5356
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by aTomiK »

Kuulostaa oikein hyvältä ja yritetään saada katseluun jossain välissä.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
Post Reply