Coenin veljekset ja Burn After Reading

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Coenin veljekset ja Burn After Reading

Post by Exterminator »

^ No aika monta menee ohi joo, mutta laatukamaa silti, ei tusinaa :old:
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Coenin veljekset ja Burn After Reading

Post by aTomiK »

Image

Gambit (2012) :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0404978/

Gambit on Coen veljesten käsikirjoittama ja Michael Hoffmanin ohjaama remake Michael Cainen tähdittämästä varsin mainiosta 60-luvun leffasta.

Tarinassa Colin Firthin esittämä taide intendentti Harry Deane on kyllästynyt pomonsa, mediamoguli Shabandarin (Alan Rickman), vittuiluun ja aikoo huijata tältä miljoonia taidepetoksella.
Apua antavat The Majoriksi (Tom Courtenay) kutsuttu taiteiljakaveri sekä Texasista haettava PJ Puznowski (Cameron Diaz) joka sopii petkutusjuttuun sukunsa vuoksi.

Suunnitelma ei tälläkään kertaa toteudu niin kuin unelmissa. Remakessa se Deanen kuvittelema osio päättyy jo 15 minuutin kohdilla, kun Caine haaveili puolisen tuntia.
Tarina on siirretty ihan ymmärretävästi Lähi-Idästä Englantiin ja veistoksen tilalla väärennellään Monet:in taulua.

Mutta ei tämä vaan toimi niin hyvin kuin se originaali. Hassuttelu on laimeaa vaikka vittuilun kohteeksi joutuvat amerikkalaisten ja brittien lisäksi niin japsit kuin sakutkin, Firth saa turpaan jatkuvana vitsinä ja hotellin huonesekoilut on niin nähty.
Firth on ok mutta Diaz rasittaa eikä ole lähelläkään sitä mitä Shirley MacLaine alkuperäisessä esitti. Rickmanin sekoilukaan ei juuri huvittanut.

Gambit remake vietti aikaa tuotantohelvetissä vuodesta 1997 lähtien ja ehkäpä se olisi saanut jäädäkin sinne.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Coenin veljekset ja Burn After Reading

Post by Tina DeMona »

Tuli fiilis katsoa joku Coen uudestaan ja päädyin Raising Arizonaan.
Exterminator wrote: Sun Nov 11 2018 10:38 Image
Raising Arizona (Arizona Baby) :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0093822/?ref_=nv_sr_1
H.I. McDunnough (Nicolas Cage) on kriminaali, joka lukuisilla linnareissuillaan ihastuu työntekijä Edwinaan (Holly Hunter). Myös "Ed" lämpenee ja lopulta näistä kahdesta tuleekin pari, miehen parannuksen tekemisen myötä. Lapsi tekisi liitosta vielä täydellisemmän, mutta sellaista pariskunnalle ei suoda. Liikemies Arizonan (Trey Wilson) vaimo on synnyttänyt viisi pentua, joista yhden nämä kaksi katsovat noin monesta joutavan itselleen. Ei kun kidnappaamaan, mistä tietenkin seuraa kaikenlaista sähläystä ja kommellusta. Vahvasti komediallista menoa.

Tarinaa kertomaan on tällä kertaa kutsuttu lisäksi mm. Frances McDormand, John Goodman ja Randall "Tex" Cobb. On tämä taas niin omintakeista jälkeä veljeksiltä, että kuvittelisin kenen tahansa näyttelijän harvemmin kieltäytyvän näistä Coen -rooleista. McDormandin kohdalla tietysti vielä epätodennäköisempää, kun ohjaajan vaimo eikös ole. Kaikki vetävät mainion coenmaisesti, kuinkas muuten, ja olipa Holly Hunter tässä vielä jotenkin yllättävän söpönä :love:

Eli kuten yleensäkin, hauska ja Coenien tekeleeksi helposti tunnistettava elokuva, jota on faneille helppo suositella. Kyllähän tästä kokoelmaan reiska olisi saatava.
Jees jees, hyvinhän tämä kulki minullekin. En kyllä todellakaan muistanut että tämä ihan näin kreisiä komediaa oli: tässähän mennään jo ihan Väiski Vemmelsääri -osastolle. Vaikka onhan siellä sitten sydäntäkin takana ja silleen. Kaikki hahmot ovat aivan loistavia; omana suosikkina Tex Cobb hienona Maailmanlopun Ratsumiehenään. Tuon tyypin esittelykohtaus oli kyllä sellainen päräytys ettei toista. Myös muutenkin kovat John Goodman ja William Forsythe muodostavat aivan maanmainion ääliöparin. Goodmanin ja Cagen töhvellystappelu on aika ikimuistoinen. Mielenkiintoistahan tässä on sekin, että juuri kukaan hahmoista ei ole mitenkään erityisen fiksu kaveri.

Niin ja sitten tosiaan se Holly Hunter jonka en muistanut tässäkin olleen tosin miksipä olisinkaan kun aika erilainen roolihahmohan tuo on kuin siinä vähän aikaa sitten katsomassani Copycatissä ja muissa missä nyt olen naisen yleensä tullut nähneeksi. Hyvin veti kyllä, ei mitään valittamisia.

Oikein mainio Coen-komedia; ei kirjoissani ihan pärjää Fargolle tai The Big Lebowskille mutta siitä huolimatta oikein hulvatonta katsottavaa. Vakavammasta linjasta tykkäsin Blood Simplestä mutta sitä en ole nähnyt kuin kerran aikoinaan televisiosta enkä ole fyysistä tallennetta onnistunut löytämään. Raising sijoittuu kuitenkin keskikastiin myös Nicholas Cagen äyväilyakselilla mikä nostaa myös pisteitä.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Coenin veljekset ja Burn After Reading

Post by Exterminator »

Image
The Hudsucker Proxy (Coenin veljesten Valtapeli) 3,5/5
https://www.imdb.com/title/tt0110074/?ref_=nv_sr_srsg_0
Hudsucker-yhtiön tj yllättäen hyppää ikkunasta ja vainaan osakkeet olisivat tulossa myyntiin kenen tahansa ostettaviksi. Johtoryhmä haluaa koko salkun itselleen, halvalla, joten osakkeiden arvo on saatava laskemaan rajusti. Juonittelevat ukot palkkaavat uudeksi toimariksi firman alimman tason työntekijän, Norvillen (Tim Robbins). Tampioksi luultu nuori mies vetääkin ässän hihastaan toteuttamalla ideansa lasten hittituotteesta ja näyttäisi romuttavan herrojen suunnitelmat...

Robbinsin pääosassa tietenkin muistin, mutta alkuteksteissä lueteltiin ilahduttavasti muitakin hyvin kiinnostavia nimiä; Jennifer Jason Leigh esittää toimittajaa, joka soluttautuu Norvillen sihteeriksi urkkiakseen tietoja lehdelleen. John "Frasierin isä" Mahoney on lehden pomo. Bruce Campbell nähdään toimittajakollegana ja Steve Buscemikin käväisee pikkuroolissa. Niin ja tietysti, itse legenda Paul Newman esittää Norvillelle läheisintä Hudsuckerin sikariportaan edustajaa, joka ei kuitenkaan ole mukana petkuttamisessa yhtään vähempää kuin muut. Huikeaa, että veljekset näköjään odottivat kässärinsä kanssa kymmenen vuotta saadakseen Newmanin mukaan :-O

Itsestäänselvyksien lausumiseksi menee, mutta hyvä elokuva Coeneilta tässä on. Nokkelia ideoita ja dialogia piisaa, eikä kädenjäljestä helposti erehtyisi. Jäi siltikin myös se tunne, että aivan napakymppiin ei tällä kertaa osuttu. Kaikista veljesten elokuvista olen pitänyt, paljonkin, mutta koen miesten vasta seuraavallaan löytäneen sen itselleni täysillä iskevän mestarillinen tyylinsä. Ehkä tässä sitten oli jonkin verran jo överiksi vedettyä ylinäyttelyä ja myös sellaista omaan näppäryyteen sotkeutumista. Keep it simple, guys. Blood Simple, hehe.

Voihan se olla, että lisäkatseluilla arvosana vielä nousisi Big Lebowskin tapaan, vaikka yhtä korkealle tuskin sentään. Kannattaa joka tapauksessa ehdottomasti katsoa, jos Coenit toimivat.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Coenin veljekset ja Burn After Reading

Post by aTomiK »

Hudsucker Proxy ois kiva nähdä uudelleen!
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Coenin veljekset ja Burn After Reading

Post by Tina DeMona »

Minäpä en Hudsuckeria kai ole nähnytkään, pitäisi kyllä korjata asia. Sen sijaan katsoin itsekin Coeneita, joskin huomattavasti tuoreempaa tuotantoa.
Exterminator wrote: Sun Nov 25 2018 9:29 Image
Hail, Caesar! :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt0475290/?ref_=nv_sr_1
Eddie Mannix (Josh Brolin) on jonkinlainen 50-luvun elokuvastudiopamppu, jolla on monta palloa ilmassa. Pitäisi saada niitä eläviä kuvia valmiiksi lukuisia, palauttaa kaapattu tähti (George Clooney) takaisin miesvahvuuteen, päättää Lockheedille siirtymisestä, pärjätä juorutoimittajien kanssa ja löytää aikaa vaimollekin. Paljon uhrataan suht lyhyen elokuvan (~1,5h) minuutteja Alden "nuori Han Solo" Ehrenreichin esittämän länkkäritähden edesottamuuksiin. Se ei lainkaan haitannut, vaan viihdyin kyydissä hyvin. Mies mm. kutsutaan tähdittämään aivan eri lajityypin elokuvaa ja yhtäkkiä pitäisi osatakin näytellä vähän isommalla repertuaarilla kuin millä sen hevosen selässä pärjäsi. Scarlett Johansson nähdään diivailevana tähtösenä ja Channing Tatumin komistuksella on vähän muita suunnitelmia kuin jatkaa kuukausipalkan nostamista studiolta.

Oli hyvinkin näyttävää menoa välillä, esim. juuri tuota otsikon suurelokuva Hail, Caesaria kuvatessa. Muutamia oikein hauskoja kohtauksia tämä myös sisälsi, esim. kun Ehrenreichin hahmo viettää iltaa viehättävässä seurassa ja se Tatumin sekä muiden karjujen tanssi- & musiikkikohtaus merimiesasuissa. Erinomaista nähtävää.

Frances McDormand, Tilda Swinton, Johan Hill ja Ralph Fiennes pätevät sivurooleissa, eli onhan tässä jopa Coenien elokuvaksi todella kova joukkio kameran eteen kerätty. Lukuisia herkullisia osia näistä löytyykin, mikä tekijät tuntien aika lailla itsestäänselvyys tietysti on.

Jotain HC:stä jää sittenkin puuttumaan, jotta elokuva nousisi veljesten uskomattoman tasokkaassa tuotannossa korkeammalle arvostussijalle. Että voisi HC:tä fanittaa ihan hc:sti, öhöhöhö. Hyvä tämä on ja ihan helposti voisi kokoelmaan lisätä, mutta sitä on kai jo Coenien lukuisista mestariteoksista niin hemmoteltu, että odottaisi aina jotain uskomattoman hienoa kokonaisuutta. Nyt ei ihan sellaista saatu.
Ja... mjoo. Kyllä tästä tosiaan jotakin jää vajaaksi. Muistan kun traileri teattereissakin pyöri ja koko homma siinä myytiin jonain Clooney -show'na (ainakin sen käsityksen minä sain) mutta paljon ensemblempi juttuhan tämä sitten olikin ja George lopulta aika pienessä, melkeinpä McGuffin-osassa. Ja se on vähän kaksipiippuinen juttu sillä vaikka monet hahmot varsin kiehtovia ovatkin, ovat useimmat Coenit juuri toimineet kun ollaan seurailtu jotain yhtä keskushahmoa tai maksimissaan paria, kolmea ryhmitetysti toimivaa sellaista yltympäri seikkailujaan. Sitten niiden maailmat ja muut kummajaishahmot ovat avautuneet katsojallekin sitä mukaa. Tässä pompitaan vähän mitenkä sattuu ja koko homma on vähän ikävästi levällään.

Hyviä ideoita ja Exän sanoin hauskoja kohtauksia oli kyllä läjäpäin. Ja todellakin kova cast. Harmi vaan että esimerkiksi Tilda Swinton, Frances McDormand, Scarlett Johansen ja erittäin ikävästi Clancy Brown eivät oikein koko leffassa saaneet tehdä yhtään mitään. Tai no, oli kullakin (paitsi Brownilla!) edes yksi vähän isompi kohtauksensa mutta siinä se sitten olikin eikä juuri mitään olisi jäänyt puuttumaan jos heidät olisi korvannut mikä tahansa muu zälä joka Josh Brolinin hahmon ajatuksia kuormittaa. Dolph Lundgrenkin oli elokuvassa ollut mutta päätyi leikkaamon lattialle - kuten epäilen käyneen leijonanosalle edellämainittujenkin kohtauksia.

Hupaisiakin pikkurooleja toki löytyi: usein parjaamani Ralph Fiennes oli oikein oiva valinta fiinin brittiohjaajan rooliin jota vituttavat nämä cowboy-kaverin näyttely-yritykset. Tuo mahtoi kyllä olla suosikkikohtaukseni koko filmistä. Myös sellaisia sivukasvo- ja tv-nimiä kuin Robert Trebor ja Wayne Knight näki erittäin mielellään. Brolin on tosiaan ehkä eniten päähenkilön asemessa ja ikävä kyllä hahmoista vähiten kiinnostavin.

Sanon saman minkä sanoin jo trailerin nähtyäni: ihan kelvollinen varmasti, joo, mutta ennemmin olisin nähnyt ihan oikean antiikin Rooma -hupailun Coenin veljesten (tai miksei kenenkä muunkakin) tekemänä. Asiaan nyt toki vaikuttaa oma periodi-innostukseni mutta silti. Hollywoodin "kulta-aika" (isoimmissa mahdollisissa lainausmerkeissä) on niin jotenkin nähty ja taputeltu eikä tämä ulkokullatusta pinnasta oikein mitään sen jännempää ala raaputtelemaan. Parhaimmillaan leffa olikin juuri noissa silloisten megagenrejensä parodioissa joista paluu "oikeaan maailmaan" on aina iso pettymys. Noissa jutuissa Coeneille tyypillinen, vino mutta hienovarainen huumorintajukin pääsi parhaiten oikeuksiinsa.

Siitä huolimatta ihan katsottava leffa, tietysti, mutta ei juuri enempää. Minulle henk. koht. heikoin tähän asti tapaamani Coen Ladykillers -remaken ja Millers Crossingin ohella.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Coenin veljekset ja Burn After Reading

Post by Tina DeMona »

Tulipa katsottua No Coutry for Old Men (2007).
https://www.imdb.com/title/tt0477348/reference

Ja heti kärkeen pitää taas tunnustaa jotakin sekä noloa että typerää. Levyn alussa oli taas trailereita, ja ensimmäinen näistä trailereista kuului elokuvalle There Will be Blood. Sitä katsoessani olin ihan ihmeissäni: eikös tämä nyt ole juuri tämä elokuva jota olisi tarkoitus alkaa tässä katsomaan? Periodeilua teollistumisen ajalta ja öljylöydöstä riitelyä. Mitä ihmettä? No, näköjään sen olikin sitten ohjannut Paul Thomas Anderson, ja varmaankin koska ilmestyivät samoihin aikoihin ja niiden trailerit pyörivät ja julisteet sojottelivat arvatenkin joka paikassa, ovat nämä kaksi titselleni näkemätöntä, varmastikin kriitikoiden kehumaa tuotosta sitten menneet päässäni iloisesti sekaisin. Eikä ollut kyllä hajuakaan mistä tämä leffa kertoo kun sitä aloin katsomaan. Mikä oli toisaalta ihan hyväkin juttu.

Tämähän olikin sitten ihan pääosittain jees ja miellyttävästi omia latujaan kulkeva jahtailuleffa jossa Josh Brolinin esittämä cowboy löytää salkullisen huumerahoja saaden peräänsä Javier Bardemin tulkitseman ammattitappajan. Tommy Lee Jones sitten ikääntyvänä sheriffinä jäljittää molempia samalla tuskastellen maailman menoa - 70- ja 80-lukujen taitteessa kun ollaan ja tällainen huumeriehunta on juuri ottamassa uusia kierroksia. Pienemmissä rooleissa aina mahtavat Woody Harrelson sekä Kelly Macdonald joita näkee kumpaistakin tuotoksessa kuin tuotoksessa erittäin mielellään. Ja hyvin istui Macdonaldille skottilikkana teksasilaisaksentti suuhun, ainakin näin suomalaisen näkökulmasta.

Elokuvassa oli paikoittain oikeinkin väkevää vääntöä ja jännäilyä. Erityisesti kaikki ne kuppaisten motellien käytävillä tapahtuvat hiippailut ja jallittelut olivat todella maukkaita suorituksia. Myös väkivaltaa oli Coenien mittapuussa runsaasti ja vielä oikein mehevän ikävästi toteutettuna. Nam!

Brolin on roolissaan hyvä, särmä normityyppi joka haukkaa ehkä vähän enemmän kuin pystyykään nielemään. Bardemkin toimi ajoittain ja on toki erittäin hyvä näyttelijä, mutta välillä tuon sen hahmon kanssa mentiin kyllä vähän liiaksikin johonkin Batman-ulottuvuuksiin. Joo, on se paha kaveri, uskotaan. Viattomien ampumiset ja muut sellaiset olivat toki täysin kohdallaan mutta eritoten se kioskikohtaus pyrkyrilainailtavaisuuksineen pisti vähäsen ärsyttämään. Ehkä siitä kolikkojutusta tuo Batman-vertaus mieleen tuleekin. Se oli kuitenkin mielestäni vähän liian överiä tällaiseen leffaan, tai sitten sarjakuvamaisuuksia olisi pitänyt korostaa muuallakin. Toisaalta monissa kohtaa karaktääri toimii oikein mainiosti - eritoten apteekin ryöstö ja sitä seuraava, vähän jopa Terminatorin mieleen tuova kenttäkirurgiakohtaus oli hieno ja välitti paljon tehokkaammin että tässä on tyyppi joka ei paljoa hienostele.

Tommy Lee Jones vetää luonnollisesti todella hyvin ja pidin hänen hahmostaan paljon. Hänhän on tietyllä tapaa koko leffan sydän - häneen tuo nimikin oletettavasti viitannee. Ja oli tosi kiva että hommia tehdään eri tavalla kuin normaalisti, mutta en voi väittää, etteikö olisi ollut vielä hienompaa jos hän ei aivan täysin pelkäksi sivustakatsojaksi olisi jäänyt perjaatteessa omassa tarinassaan. Osittain tämän takia loppu vähän lässähtääkin ja olisi ollut mukavaa, jos paketin olisi saanut sidottua vielä vähän tiukemmin kasaan. Odotettavuuksien välttämisen ja asioiden levälleen jättämisen välillä on kuitenkin usein melko hiuksenhieno ero.

Pikku narinoista ja lopun kevyestä "Ai... aha" -fiiliksestä huolimatta kuitenkin omalla laillaan ihan kivasti naulitseva leffa. Ajankuva oli todella siistiä, kuvaus totutun kaunista ja hyvin pääsivät taas ihanan rupuiset ympäristöt loistelemaan aavikon paahteessa. Huumorintajutonkaan leffa ei ole, vaan mukana on myös kivaa, mustaa hienovaraishuumoria. Plus tässä kuitenkin tapahtui jotain, toisin kuin Miller's Crossingin tylsäilyfestissä. Joten kevyet suositukset nyt sitten, jos tätä joku minun tapaiseni tahvo ei ole vielä onnistunut muka näkemään.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12206
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Coenin veljekset ja Burn After Reading

Post by Invictus »

The Big Lebowski

https://www.imdb.com/title/tt0118715/?ref_=nv_sr_srsg_0

Uskokaa tai älkää, tämä oli ensimmäinen katsominen Coenien kulttiklassikosta (tai en mä tiedä onko tää enää niin kulttikaan). DVD on ollut hyllyssä vuosikausia, Coenien leffoista on tullut digattua ja suurin osa tullut katsottua lukuun ottamatta ihan viime vuosien uutuuksia (siis Hail, Caesar ja Netflix-leffa The Ballad of Buster Scruggs). Se on outoa, kun kaikki keskinkertaisimmatkin tapaukset Coeneilta on tullut jossain vaiheessa katsottua (Ladykillers, Intolerable Cruelty). Mutta tämä on vain odottanut vuoroaan. Leffasta on noussut vuosien myötä jo niin hehkutettu tapaus, että kynnyskin on ollut jo korkealla, että josko tää onkin sitten karmea pettymys. Ilmestyessäänhän tämä nyt ei mikään ilmiö vielä ollut.

Ja eihän tää pettymys ollut, varsin mainio ja hauska leffa. Joskaan ei tämä ihan saanut mihinkään maagiseen, hekumalliseen tilaan saanut saati että olisin höröttänyt ääneen jatkuvasti. Mutta sitäkin kyllä tapahtui paikoitellen. Jäi tästä heti kuitenkin sellainen fiilis, että voisi ottaa uusintaan ihan kohtuullisen lyhyen ajankin sisällä, mikä on tietysti hyvän elokuvan merkki. Mutta jos Coenien tuotantoa miettii, niin ei tämä nyt kuitenkaan sinne ykkössijalle mene. Tosin useammankin hyvänä pitämästäni Coenin leffan katsomisesta on sen verran aikaa, että mitään virallista top 5 -listaa en alkaisi vääntämään, kyllä tämän voisi kuvitella kuitenkin sinne mahtuvan helposti. Sanoisin ettei tämä kuitenkaan Blood Simplen ja No Country for Old Menin edelle välttis pääse.

Mutta mitäpä tästä nyt muuten voi sanoa. Oletan että foorumin suppealle jäsenistölle BL on tuttu. En katsonut ennen kommentointia, että mitä muut ovat kirjoittaneet, mutta otaksun että täälläkin suurimmalle osalle leffa on tuttu. Leffan keskiössä on tietysti mainiosti Jeff Bridgesin hahmottama Jeff "The Dude" Lebowski, joka haluaa siis tulla tunnetuksi vain The Dudena. Mies on elämäntapaintiaani, joka nauttii rennosta oleskelusta rennoissa vaatteissa välillä keilaten kamujensa Walterin ja Donnyn (John Goodman/Steve Buscemi) kanssa. En kyllä muista taisiko Dude itse kertaakaan pistää itse keilapalloa liikkeelle, lähinnä pisteitä laskeskeli ja valkovenäläisiä joi. Työnteko ei siis nappaa. Dude sekoitetaan kuitenkin hiukan rikkaampaan Lebowskiin, jonka seurauksena hemmo joutuu keskelle sekavaa kidnappaus- ja kiristysvyyhtiä. No, kaikenlaisia eriskummallisia tilanteita ja hahmoja tulee vastaan ja käänteitä tarinassa riittää.

Bridges on kyllä asiaäijä Duden roolissa ja kyllähän sitä tässä oravanpyörässä aina kadehtii tuollaista rentoa meininkiä. Duden vaatteet ovat muuten paljolti Bridgesin omasta garderoobista. Tässä Bridges ei ole vielä innostunut sössöttämään nykyiseen malliin, vaan puhuu ihan normisti. Tuossa Crazy Heart -leffan jälkeenhän mies on suurin piirtein esittänyt samalla lailla sössöttävää tyyppiä hahmosta riippumatta, oli se sitten vanha cowboy, joku nykyajan hemmo tai keskiaikainen kaapumies. Shown ehkä varastaa kuitenkin John Goodmanin Walter, jolla on aivan mahtavia suutahtamisia ja siihen rinnalla leppoisaa tuumailua. Eikä tässä toki muutenkaan näyttelijöistä voi valittaa, Buscemi, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, Peter Stormare ja Coen-vakio Jon Polito heittävät hyvät setit. Mieleen jää tietysti myös John Turturron Jesus, jonka oletin olevan suuremmassakin roolissa hahmon maineen takia mutta eipä hahmo tässä ole esillä varmaan yhteensä kuin alle viisi minuuttia. Ja Turturro tietysti parinkymmenen vuoden jälkeen sai aikaiseksi tehdä Jesusille oman leffan Jesus Rolls, joka ilmeisesti on melkoinen pökäle. En ihmettele, tuollaisena sivuhahmona toimii hienosti, mutta voin kuvitella kokonaisen tälle hahmolle omistetun elokuvan tökkivän.

Vahvaa neljän tähden kamaa siis, Coen-laatua hauskoine dialogeineen, äkkiväärine tilanteineen ja unohtumattomine hahmoineen. Ja mainio tanssinumerokin vielä elokuvassa, se ansaitsee tietysti maininnan. Ei tämän arvonnousu vuosien saatossa väärinkään ole, vaikka ihan sellainen odottamani mestariteos ei ollutkaan. Ehkä sitä liian kauan tuli sitten pantattua ennen katsomista.

:star: :star: :star: :star:
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Coenin veljekset ja Burn After Reading

Post by aTomiK »

Kyllä se on näkemättä täälläkin. Pätkiä vain nähnyt silloin tällöin ja kehuja kuunnellut mutta en ole saanut aikaiseksi koskaan katsoa.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Coenin veljekset ja Burn After Reading

Post by Tina DeMona »

^^Joo, kyllä Big Lebowski on mainio pätkä, ettei itselle jopa juurikin ykkönen Coenien tuotannossa. Jotenkin jokainen hahmo on juuri paikallansa ja jokaista näyttelee täysin paikalleen sopiva esittäjä, juoni kulkee kiinnostavasti mutta ennalta-arvaamattomasti ja hauskoja tilanteita tosiaan riittää.

Itsellehän No Country for Old Men ei mitään pankkia räjäyttänyt vaikka ihan OK olikin joten aika outoa jos sen nostaa tätä ylemmäs.
--- Amal shufar, at rrug ---
Post Reply