Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9593
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Image
Blockers :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt2531344/?ref_=ttfc_fc_tt
Kolmen vanhemman (John Cena, Ike Barinholtz, Leslie Mann) tyttärillä on koulun päättäjäistanssit ja kolmikko saa selville, että likoilla on yhteisenä suunnitelmana hankkiutua eroon neitsyy...distään? (noinko se taipuu?) Vai neitsyyksistään? No kuitenkin. Huolissaan olevat aikuiset saavat päihinsä estää seksin harrastamisen lapsiltaan. Siinä onkin tekemistä ja kommelluksia riittää.

Aiemmin muun muassa Pitch Perfectejä käsikirjoitelleen Kay Cannonin esikoisohjaus on varsin mainio komedia, josta ainakin itse sain muutamat pikkunaurut irti. Paremmin se on kuin useimpien jättihittikomedioiden kanssa nykyään. Hahmot joutuvat jokuseen kohtalaisen huvittavaan tilanteeseen ja kyllä tässä maaliin osuvia repliikkejäkin oli useita. R tuo tälle myös plussaa, kun ei ole tarvinnut kieltä pitää kurissa ja yhdet tissit sekä mulkkukin ruudussa nähtiin.

Vapaapainijat ovat kyllä parantaneet huomattavasti Hulk Hoganin ajoista siinä, että Cenakin on päässyt hyviin elokuviin ja vetää vieläpä hauskasti. Leslie Manniä on tullut nähtyä muutamissa elokuvissa aiemmin, tosin kummempia muistijälkiä ei ole tähän mennessä jättänyt. Tässä oli kyllä hyvä ja ihan kuuma punapäinen milf :razz: Tietysti menee tarkistukseen, onko tehnyt nakurooleja. Nuorison esittäjät olivat hyvää porukkaa myös. Hassuissa sivurooleissa nähdään Gary Cole ja Gina Gershon.

Voisin kuvitella tämän helposti naurattavan jotain paljon enemmänkin ja totaalisen pettymisen vaara on minimaalinen, eli uutta laatukomediaa etsivälle suositukset.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3652
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

Zombieland: Double Tap :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt1560220/?ref_=rt_li_tt
Kohtuullisen kiva jatko-osa ja oikeastaan parempi kuin ensimmäinen. Ihme kikkailua hidastusten ja tekstien kanssa taisi peräti olla tässä vähemmän. Tarina käsittelee perheasioita, itsenäistymistä, sitoutumista jne kuten olettaa saattoi. Jesse Eisenberg saa hetkeksi myös lohtupanon jollain ilveellä helvetin kauan apokalypsissä selvinneestä idioottibimbosta, joka vastoin kaikkia odotuksia onkin todella hauska hahmo. Rosario Dawsonia odotin innoissani, mutta eikös häntä sitten ollut rikollisen vähän! Goreosasto on sitä tyypillistä atk-avusteista näyttäen kyllä useimmiten aika hyvältä. Perinteisten ammuskeluverilöträämisien seassa on yksi mukavan turskahtava pään murskaus ihan praktikaalisti hoidettuna. Zombiemaskeeraukset olivat monesti piristävän värikkäämpiä kuin yleensä.

The Art of Self Defense :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt7339248/?ref_=rt_li_tt
Umpinössö Jesse Eisenberg tulee mukiloiduksi ja se pistää kaveriin motivaatiota ruveta kovikseksi. Kannuksia lähdetään hakemaan karatekoulusta, jossa opetetaan aivan kauheita käytösmalleja Cobra Kain tyyliin. Alusta asti on täysin selvää, mikä on homman juju, mutta ei se haittaa. Leffa on sen verran hyvin rakennettu ja sisältää muita odottamattomuuksia.

Hipsterikomediahan tämä ja oon tässä tajunnu, että aika usein sellaisista pidän. Kummallisesti ja kankeasti käyttäytyvät ja puhuvat ihmiset tuntuvat kovin minua huvittavan. Visuaalinen ilmaisukin tyypillisesti yhtä miellyttävän jäyhää kuin hahmotkin. Tässä ollaan myös jämähdetty jonnekin ysärille teknologian kanssa, joten älypuhelinallergisille luulis sopivan. Näyttelijät ja toteutus kaikkinensa mainiota jälkeä. Joitain juttuja lukuunottamatta iso osa huumorista upposi oikein hyvin.

Mercury Rising :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0120749/?ref_=rt_li_tt
Bruce Willis huippuvuosinaan suojelemassa vaikeasti autistista poikaa, joka on saanut selvitettyä megasalaisen koodin. Eikun vaan valtion konttorista Alec Baldwinin käskyttämiä pahiksia perään ja pyssyjä paukkumaan. Teki mieli katsella ysäritoimintatrilleri ja tää oli sopivasti netflixissä. Joskus muinoin tullut aiemmin nähtyä, mutta ei mitään muistikuvia. Tuskinpa sen suurempia jää tästäkään katselusta. Ei tuo tarina nyt niin kiinnosta eikä toimintapuolessa ole mitään ihmeellistä. Kuitenkin helposti katseltava. Viinikellarivittuilut helposti parasta ja mieleenpainuvinta antia.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Förflömps. Pitkästä aikaa tälle osastolle jotain. Uusin lopultakin jo monta vuotta askarruttaneen Manhunterin (1985).
https://www.imdb.com/title/tt0091474/reference

Eli kyseessä tietysti tämä Michael Mannin tulkinta Hannibal Lecteriin - tai siis tässä Lectoriin - liittyen. Miljoona vuotta on viime katselusta ja nyt oli tarjolla vieläpä jonkin sortin Director's Cut; tosin mitä tämä sitten taas tarkoitti ja mahtoiko olla virheliike sillä mennä jäivät toistaiseksi varmentamatta. Aion katsoa myös ohjaajan kommenttiraidan, jossa asiaan mahdollisesti perehdytään, tässä piakkoin jahka kerkiän.

Joka tapauksessa, onhan tämä helvetisti kovempi tulkinta aiheesta kuin se 2000-luvun alun Red Dragon joka samasta romaanista pusattiin. Yksi sen ärsyttävimmistä jutuista oli megamenestys Silence of the Lambsin pakonomainen tyylirippailu; Manhunter on tietysti tehty sitä ennen ja Mannin oma, kumma näkemys on kaiken sortin Myöhäis-Hannibalien ja Wannabe-Hannibalien jälkeen aivan oivan piristävää vaihtelua.

Leffa on todella tyylikäs ja mainion tunnelmallinen, kuvaus on kaunista ja jotenkin tämä kauniin aurinkoisen kaupungin varjoisemmilla kujilla tapahtuva valtapeli ynnä ihmisjahti toi mieleeni myös William Friedkinin To Live and Die in L.A.:n. Olinpa yökohtauksissa havaitsevani pientä giallo-tyyppistä tyylittelyäkin. Tyylittelyä leffa on muutenkin täynnä mutta ilman kikkailua ja tätä vielä kummalliset biisivalinnat sekä mielenkiintoinen skore tehostavat.

Jos Red Dragon tälle jossakin vetää vertoja ja mahdollisesti jopa ohittaakin, on huippunäyttelijöillä roolittamisessa - kas kun Lambs niin kova hitti aikoinaan kuitenkin oli. Ja olihan siinä yksi lemppareistani Edward Norton sekä aina hyvät Harvey Keitel sekä Philip Seymore Hoffman. Plus Hopkinskin, tietty. Tätä ei kuitenkaan pidä tulkita siten, että Manhunterin roolituksessa jotain vikaa olisi, päinvastoin. Tämän leffan tyyliin juuri sopivat juuri nämä tyypit ihan mahtavasti. Brian Coxia ja Tom Noonania nyt näkee muutenkin aina mielellään.

Red Dragonin noloin juttu oli kuitenkin se, miten se pilasi oman antagonistinsa mysteerisyyden ja oikeastaan pelottavuudenkin tunkemalla tätä liikaa ruutuun ja tekemällä tästä enempi sellaisen säälittävän raukan. Manhunter aluksi välttelee tätä ihailtavasti ja kun Noonan lopulta iskee esiin, se on juuri oikealla tavalla ja taatusti ansaitusti. Vaan sitten tämäkin tuotos alkaa viettää ihan liikaa aikaa sarjamurhaajamme seurassa, ja sekin oli ihan turha hienon hetken maton alta nykäisy kun näemme jo aiemmin, että se Hammaskeiju on siellä filmiliikkeessä töissä.

Se sokean tytön kanssa treffailu - vaikka onkin paljon paremmin toteutettu - ei vaan ihan oikeasti tässäkään toimi. Yhtään. Jotenkin se ei vaan tunnu elokuvan maailmassa mitenkään uskottavalta (saati kiinnostavalta); tiedä sitten miten alkuperäisteoksessa. Minä en edes muista tuon sivujuonen olleen tässäkin versiossa joten saattaa jopa olla, että tämä on juuri näitä Director's Cut -hommeleita. Jos näin, kannattanee ehdottomasti pysytellä siinä teatteriversiossa tästä lähin.

No, sentään Noonanin versio Hammaskeijusta ei murtaudu mihinkään kansallisgalleriaan syömään maalauksia mikä mahtoikin olla yksi noloimmista kohtauksista koko elokuvahistoriassa. Muutenkin loppu on paljon yksinkertaisempi ja - ohoh - toimivampi. Coxin Lector on tässä niin pienessä osassa, että on sinänsä ihme ettei koko hahmoa kirjoitettu leffasta ulos kun kukaan tuskin ennusteli tuohon aikaan fiktiohenkilön lopullista suosiota.

On myöskin ihmeellistä, että molempia sokeita muijia esittävät tasan toistensa näköiset näyttelijättäret molemmissa versioissa. Vielä friikimpää on se, että molemmat on kuvannut sama henkilö - mahtoi olla psykedeelistä lähteä vääntämään remakea omasta leffastaan mutta ihan eri tyylillä kuin se alkuperäinen!

Joo. No, hieno leffa kyllä. Ei yhtä hyvä kuin Lambs mutta se saattaa olla kiinni jo alkuperäismateriaalistakin. Lambsin tarina vaan toimii niin paljon paremmin. Tästä huolimatta ihanan 80-lukulainen tyylin ja toimivan tarinankerronnan yhteensulauma joka oli jo aikakin uusia.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

^Ja enpä sitten katsonutkaan kommenttiraitaa koska kovin kuivalta ynnä taustalla virtaavasta elokuvasta irtonaiselta muistelohorinalta lähinnä kuulosti, ikävä kyllä. Mitä nyt internetistä aiheesta tietoa etsiskelin, muistini näköjään temppuilee ja kyllä ne Director's Cut -lisäykset oli ihan eri juttuja kuin sen sokean muijan kanssa vehtaamista.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Tuokin pitäisi uusia ja oikeastaan tsekata koko Hannibal Lecter jatkumo koska siellä on ainakin pari leffaa joita en ole koskaan nähnyt. jossain välissä sitten.

The Art of Self Defense voisi olla ihan kiinnostava noista rautapuolen katsomista.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12210
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Invictus »

Sidney Lumet: Before the Devil Knows You're Dead
https://www.imdb.com/title/tt0292963/?ref_=nv_sr_srsg_0

Melkeinpä legenda Lumet ansaitsisi oman ketjunsa, mutta enpä nyt ala sellaista perustamaan. Joka tapauksessa tämä äijän viimeiseksi jäänyt leffa on kovan luokan testamentti uralle, edelleen yksi 2000-luvun parhaimpia. Edellinen katsominen oli sieltä jostain yli kymmenen vuoden takaa ja oli pelko että tuntuuko enää missään vai oliko se joku silloinen hetki että vaan kolahti. No, kyllä tää edelleen kolahti. Tiivistunnelmainen, rankka, painostava, koskettava, erinomaiset näyttelijäsuoritukset. Mitäpä muuta voi odottaa kun pääosissa Ethan Hawke, Philip Seymour Hoffman, Albert Finney, Michael Shannon ja Marisa Tomei. Ei voi tätä katsellessa muuta kuin taas harmitella Hoffmanin ennenaikaista poismenoa. Mutta kaikki muutkin tässä vetävät täysillä, vaikka Shannonin rooli melko pieni onkin.

Lumetin tapaan tässäkin käsitellään ihmisen sietokykyä armottoman paineen alaisena, väärien ja oikeiden ratkaisujen välistä puntarointia, perheen sisäisiä ongelmia, hiukan sitä virkavallan arvosteluakin mitä muissa leffoissa on enempi. Elokuva keskittyy muutamiin tapahtumapaikkoihin ja tarina kerrotaan pitkälti takautumina eri henkilöiden näkökulmasta. Lumetin elokuvissahan usein pyöritään hyvin suppealla alueella, jos ei jopa yhdessä tilassa. Parasta oli että itsekin oli unohtanut ison osan tapahtumista, niin leffa tuntui tuoreelta.

Tarinahan on simppeli: alussa nähdään pieleen mennyt jalokiviliikkeen ryöstö, jossa kuolonuhrejakin tulee. Selviää että jutun takana on Hoffmanin ja Hawken esittämä veljespari. Kumpikin tahollaan kärsii rahaongelmista ja ryöstön pitäisi olla simppeli kuin mikä. Jujuna on että liike on heidän vanhempiensa omistuksessa (isää näyttelee Finney). No, enempää juonesta ei kannata kertoakaan. Takautumissa nähdään kuinka alun ryöstöön päädytään ja mitä sen jälkeen tapahtuu.

Ainut asia mikä omaa päätä vaivasi välillä, että tarinan aikajana tuntui välillä hiukan vääristyneeltä tapahtumiin verrattuna, mutta se on näissä aikarakennetta sekoittavissa jutuissa usein sama. Sitä kun alkaa miettimään, että voiko tuo tilanne tapahtua tuossa vaiheessa ja eihän tässä näin lyhyttä aikaa voi mennä jne. Mutta tämä ei ole elokuvan vika, vaan luultavasti oman pään sisäinen ongelma,

Niin ja Marisa Tomei esittelee tässä ihan kunnolla paljaita tissejään.

:star: :star: :star: :star: :puoli:
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Tuohan pitää hankkia katseluun :up:
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Vacancy 2: The First Cut (2008) :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt1204979/

Lisää jatko-osia ja tämä oli ihan yhtä yhdentekevä kuin se ensimmäinen leffa. Sama heppu ollut käsikirjoittamassa ja kuten nimi kertoo niin kyse on prequelista eli katsoja pääsee näkemään miten motellinpitäjistä tuli snuff porukkaa.

Alkuun motelliin ajautuu juuri vihitty seksinnälkäinen pariskunta jotka panee ja samalla pääsemme näkemään miten pahikset kuvaa tapahtuman seksivideota varten.
Seuraavaksi paikalle tulee heppu joka yllättäen tappaa mukanaan tuoman huoran joten motellin omistajakaksikko nappaa miehen kiinni.
Kun seksivideoilla ei enää rikastu niin tappaja ehdottaa, että pääsisi vapaaksi ja heput alkaisivat nauhottaa miehen tappovideoita.
Näin päätetään tehdä ja paikalle saapuu nuoripari joilla on mukanaan musta sidekick joten ensimmäiset uhrit olisivat tässä.

Miksei tästäkin aiheesta olisi hyvänkin leffan voinut tehdä mutta ei nyt käsillä olleella porukalla. Hommat etenee tylsästi ja on kulunut jo 40 minuuttia ennen kuin kunnon hippaleikki pääsee alkamaan.
Hahmot on hölmöjä ja pahiksetkin mokailee ihan jatkuvasti joten kyllä nämäkin nuoret on täysin ansainneet kohtalonsa.

Mukana on pari verisempää tappoa ja yksi heppu on liekeissä mutta ei tässä silti mitään muistettavaa tapahdu. Tappajakin on oikeastaan täysi nollanaama joten mitään franchisea Vacancysta on turha kaavailla ja näihin kahteen filmiin näyttääkin homma tyssänneen.

Hyvästä The Pact leffasta tuttu Agnes Bruckner on ihan nätti final girl mutta tissejään mimmi ei näytä kuten ei kukaan muukaan. Totaalisen paskaa tekemistä tuollakin saralla siis.
Bruckner on tosiaan näytellyt myös Anna Nicole Smith elämäkertaleffassa ja ihmettelinkin, että mitä vittua on tapahtunut, kun typy näyttää kuvissa näinkin uhkealta mutta kyseistä elokuvaa varten olikin laitettu tekotissit :trash:

Peukalo menee alaspäin myös näiden Vacancy leffojen osalta eli ei kannata kuluttaa aikaa tällaiseen.

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9593
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Invictus wrote: Mon Apr 12 2021 11:10 Niin ja Marisa Tomei esittelee tässä ihan kunnolla paljaita tissejään.
Onneksi mainitsit elokuvasta myös tärkeimmän! :old: No, kyllähän tämä oli jo hankittavien listalla, ja ennen kaikkea tästä syystä...

Sitten uusin:

Ferris Bueller's Day Off (Vaihdetaan vapaalle, Ferris! :star: :star: :star: :star: :puoli:
Katselin sen Josh Gadin (tjsp.) jakson tästä vihdoin. Hyvä oli, joten Ferris oli pakko ottaa taas uusintaan. Onhan tämä hurjaa ideoiden ja hauskuuden tykitystä alusta loppuun, pakko arvostaa kovasti. DVD:n kuva oli kehnompi kuin muistin, mutta olikohan se niin, että reiskallakaan ei ole niin kummoista versiota tarjolla. Siisti juttu, mitä en aiemmin ole huomannut: Ferrisillä on Killing Joken juliste huoneessaan!

Living in Obliviion (Hei, me kuvataan) :star: :star: :star: :star: +
Erinomainen ja todella hauska komedia epäonnisesta ohjaajasta ryhmineen, jotka yrittävät kuvata halpispätkää, eikä vastoinkäymisistä tule loppua. Steve Buscemi loistaa hajoilevana ohjaajana ja Catherine Keener näyttelee huvittavasti ali kykyjensä, ihan siis tarkoituksella :D Peter Dinklage heittää perkeleen hyvän sivuosan, kuten myös mm. James LeGros.

Myönnettäköön silti, että onhan tässä siinä mielessä saman vitsin toistoa, että kolmeen osaan jaetun elokuvan jokaisessa vaiheessa yritetään jotain kohtausta saada otto toisen jälkeen purkkiin. Tullut nähtyä niin monesti, että nyt kai oli aika kiinnittää tähänkin huomiota.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Ferris Bueller on tosiaan tosi hyvä, pitäisi itsekin uusia taas pitkästä aikaa.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Exterminator wrote: Mon Apr 12 2021 18:45
Ferris Bueller's Day Off (Vaihdetaan vapaalle, Ferris! :star: :star: :star: :star: :puoli:
Katselin sen Josh Gadin (tjsp.) jakson tästä vihdoin. Hyvä oli, joten Ferris oli pakko ottaa taas uusintaan. Onhan tämä hurjaa ideoiden ja hauskuuden tykitystä alusta loppuun, pakko arvostaa kovasti. DVD:n kuva oli kehnompi kuin muistin, mutta olikohan se niin, että reiskallakaan ei ole niin kummoista versiota tarjolla. Siisti juttu, mitä en aiemmin ole huomannut: Ferrisillä on Killing Joken juliste huoneessaan!
Viiden tähden elokuva ja John Hughes oli kova brittipopin ja rockin ystävä joten Killing Joken juliste kuuluu asiaan. Bändiä kuultiin Weird Science leffan soundtrackilla.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9593
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Kyllä Ferris olisi ansainnut jopa täydet pisteet, mutta kun ajattelen toista Hughesin elokuvaa Vauhdilla Chicagoon, niin se vaan naurattaa vielä paljon enemmän ja koskettaakin. Hughes sabotoi itseltään puoli tähteä olemalla liian hyvä, minun tapauksessani :nerd:

Art of Self Defense ja Manhunter kiinnostaisivat yllä arvostelluista erityisesti.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Maniac Cop (Blu-ray) :star: :star: :star: :puoli:
Muistelin, että tämä olisi paljon tylsempi, mutta täähän olikin oikein mainio! Arrowin julkassa mainiot ekstrat jälleen.
[/quote]

Tulipa itsekin tsekattua nyt Kahjolaiskytän uskomattomat seikkailut eli Jason Vorhees Poliisina Osa 1.

Ja ihan varsin hauskahan tämä tosiaan oli. Mukavaa poliisiproseduraaliin sekoittuvaa kauhufantasiaa missä etenkin alkupuolella jaksetaan herkutella sen tappajapoliisin temmellyksillä. Normaalisti näissä on aina se joku 20 minuuttia tappokohtausten välillä, tässä tuntui olevan joka toinen kohtaus joku mellestys. Loppupuolellakin taas kivasti pistetään poliiseja nippuun isommissa porukoissa.

Ja tämähän on oikea genrenäyttelijöiden unelmaroolitus: Tom Atkins, Bruce Campbell ja itse Hundra Laurene Landon periaatteessa jakavat pääosan kolmeen pekkaan. Kaikki tekevät erittäin hyvää työtä - Campbellkin, vaikka myönnetysti olikin mukana ihan vaan kun rahaa piti saada. Kyllä sillä miehellä karismaa on ja hyvin olisi voinut luulla unissakävelevän leffan halki. Landon on oikein hemaiseva prostituoiduksi pukeutuneen siveyspoliisin lookissaan ja Atkinshan nyt toimii aina. Pahiksena sitten tietysti se vielä Bruceakin isompi leuka, Robert Z'Dar.

Tykkäsin kun kivasti pitivät sen tappajapoliisin piilossa niin pitkään, kehittelivät ihan uhkaakin ja kaikkea sellaista. Ja ekassa kohtauksessaan Bruce on kuvattu samalla tavalla niin että pystyy uskomaan sen vaimoa, että ehkä se onkin hullu murhaajamme. Ovelaa! Plus se Z'Darin naamameikki ei nyt ehkä mikään universumin upein lopulta ollut. Pienestä budjetista on otettu kivasti asioita irti kuten kuvaamalla sitä Pyhän Patrickin paraatia. Sitähän oli filmailemassa myös Sam Raimi joka sitten esiintyykin uutistenlukijana kyseisessä kohtauksessa.

William Lustig osaa pitää stoorin kivasti liikkuvaisena ja leffa myös näyttää ihan kivalle. Larry Cohenin käsikirjoitus pysyy mukavasti kasassa. Tunnelmaakin ajoittain luodaan vaikka isoin osa ajasta mennään hanikka pohjassa eteenpäin.

Ikävän tissivapaa leffa kylläkin. Ilmeisesti kakkososa korjaa tätä ongelmaa ja pitäisi muutenkin selvästi hankkia kun tunnutaan sitä arvostavan jopa ekaa leffaa enemmän.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9593
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Kakkosesta en muistanut enää mitään, piti ihan vilkaista omaa arviota. Näköjään tissejä on tosiaan luvassa, ja annoin sille itse samat tähdet kuin ykköselle. Eiköhän kannata katsoa.

Image
I Hired a Contract Killer :star: :star: :star: :star: -
https://www.imdb.com/title/tt0099818/?ref_=nv_sr_srsg_0
Ranskalaiselle Henrille (Jean-Pierre Léaud) tulee briteissä lähtö työpaikastaan. Masentunut mies yrittää itsemurhaa, mutta ei se oikein suju. Ratkaisun tähän kertoo elokuvan nimi. "Palvelun" toimittaja löytyy, ja Henrin hoidettua maksun ei muuta kuin odottelemaan viimeistä näkemäänsä ihmistä ikinä, tappajaansa. Sellainen mutka matkaan kuitenkin tulee, että Henri törmää viehättävään kukkia myyvään naiseen (Margi Clarke). Yhtäkkiä kaikki onkin paremmin ja tappotilaus pitäisi peruuttaa. Eihän se tietenkään onnistu.

Tuli taas tykkäiltyä Kaurismäestä. Tämä oli ensimmäinen näkemäni täysin enkuksi puhuttu ohjaajan teos... no puhuttu ja puhuttu, eipä näissä miehen elokuvissa minkään tonnin painavien käsiksien mukaan mennä, eikä suomalaisuudesta irtaantuminen sitä muuttanut. Yhtä ankeaa & vähäpuheista on meno toisessakin maassa, tupakat sauhuavat ja jossain välissä nähdään musiikkiesitys.

Tuttua tavaraa, ja melkein sanoisin, että hyvä niin. Kaurismäki on pitänyt tyylinsä ja tavaramerkkinsä, eikä edes ulkomaalaisten näyttelijöiden perseitä nuolla antamalla niille mahdollisimman paljon aikaa valkokankaalla; I Hired a Contract Killer käynnistää lopputekstinsä jo 70 minuutin kohdalla.

Ai niin, tarinan idea tässä tuli Peter von Baghilta. Jos Kaurismäen elokuvista olet pitänyt, kaiken järjen mukaan tämäkin toimii.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

^Yritin muuten löytää arvioitasi Maniac Copeista kun muistelin täällä sellaisia olleen, mutta jostakin syystä löysin vain kolmosen.
--- Amal shufar, at rrug ---
Post Reply