Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Exterminator »

Image
Tuli oltua jonkin aikaa kahden vaihella tämän ketjun perustamisen kanssa, mutta nyt annetaan mennä. Joitakin vuosia sitten "löysin" Seyfriedin jotain kautta ja tsekkasin, että onpa hemaiseva gimma :drool: ja tehnyt näköjään nakuroolejakin - nehän lähtivät tilaukseen heti. Sittemmin Amanda on kuin vaivihkaa noussut yhdeksi omista suosikeista. Joulukuussa 35 täyttänyt Seyfried tuntuu viihtyvän ja vakuuttavan rooleissaan lajityypistä riippumatta, puhutaan sitten komediasta, draamasta, romantiikasta, scifistä tai musikaalista.

Viimeksi mainittuun liittyen, jotkut täälläkin tietävät Seyfriedin omistavat erinomaisen kauniin lauluäänen, minkä lisäksi hän hallitsee ainakin kitaran soittamisen ja säveltämisen. Sen pystyy toteamaan elokuvassa Dear John, jossa Amandan esittämä laulu oli hänen itsensä tekemä. Ensi viikolla meneekin sitten katseluun ainakin jossain määrin toimintaelokuvaksi luokiteltava Gone, jonka genrestä uskon näyttelijättären selviytyvän taas kerran kunnialla. Osaan arvostaa tuollaista lahjakkuutta monessa asiassa.

Lootalaisten mauista ei koskaan voi tietää :) mutta ainakin omiin silmiin Seyfried on edelleen tosi hottis ja ilman pentu(j)a olisi hyvinkin looginen valinta sinne viiden nimen panolistalle. Tykkäämistä ei suinkaan vähennä se instagramin kautta välittyvä maanläheisyys: Seyfried näyttäisi asuvan perheineen jossain maalla, joka on koti myös lukuisille eläimille. Ainakin hevosia, koira, kissa ja pässi on kuvissa nähty. Kutominenkin on tähdelle selkeästi yksi mieluinen harrastus, ei välttämättä Hollyood-piireissä niin yleistä tämäkään.

Suht monta Seyfriedin elokuvaa on tullut nähtyä ja lisää menossa katseluun. Korkeimmalla hankittavien listalla ovat tällä hetkellä Mean Girls, joka taisi olla Amandan ensimmäinen rooli, ja Punahilkka. Jälkimmäistä ei ole kauheasti suitsutettu, mutta ainakin lajityyppi olisi jälleen uusi, ja voihan heikommassakin elokuvassa tehdä hyvän roolin. Oscar-ehdokkuus Mankin osasta olikin sitten se lopullinen sokeri pohjalla, jonka jälkeen totesin nyt olevan tämän ketjun paikka. Kirjoittelenpa vaikka pelkästään itsekseni tänne, miten vaan :funny:

Jaottelu tämän hetken katsotuista menisi suunnilleen näin...

Hyvät / Loistavat:

Mamma Mia Helvetin hyvä ja vaikea kuvitella, kuka olisi Amandan aivan pomoon rooliin paremmin sopinut.
Ted 2 Hauskempi kuin ensimmäinen, eikä vähiten Amandan komediallisen lahjakkuuden ansiosta. On vielä juristina todella SCH-WING!!!
Fathers & Daughters Joidenkin mielestä siirappia, minusta aidosti koskettava. Russell Crowe toisessa pääosassa, mikäs sen hienompaa?
While We're Young Älykästä draamakomediaa kovassa seurassa (Adam Driver, Ben Stiller, Naomi Watts).
First Reformed Tiukkaa draama Taksikuskin kirjoittajalta. Tarvitsen reiskan, joka vähän harmillisesti pitäisi tilata jenkeistä ja on kai A-lukittu.
Mamma Mia 2 Ei niin loistava kuin ensimmäinen, hyvä tämäkin.
Dear John (Haikein terveisin) Laadukasta romanttista draamaa Lasse Hallströmiltä. Yllättävän iso hitti jenkeissä.
Lovelace Amanda kuuluisana pornotähtenä. Erityisen kiinnostava aihe, hieno rooli ja paljon nakuilua. Että tykkäsinkö? ;)
Chloe Minä käsi en löytänyt tämän arvostelua, mutta tykänneeni muistelen. Tässäkin oli alastomuutta paitsi Amandalta, myös Julianne Moorelta -> pisteitä ropisee!

Keskitasoa:

Anon OK scifistely, joka kerää ekstrapisteitä Seyfriedin lyhyillä nakuiluilla.
In Time Näistä se heikompi scifi. Vähän siinä ja siinä, ansaitsiko päästä edes tähän laatikkoon, menköön nyt. Ei nakuilua, eikä Amanda päässyt tässä pahemmin näyttelemäänkään.
You Should Have Left Tästä alla. Olisi ollut kiva aloittaa ketju jollain kovemmalla pätkällä, mutta nyt mennään tällä.

Kohtalaiset:

A Million Ways to Die in the West (Miljoona tapaa kuolla lännessä) Sivurooli, jota en pahemmin muista, kuten en elokuvaa muutenkaan. Tässä Seth MacFarlanelta putosi pallo.

Sitten se viimeksi nähty:

Image
You Should Have Left :star: :star: :star: -
https://www.imdb.com/title/tt8201852/?ref_=nv_sr_srsg_0
Näyttelijätär Susanna (Amanda) ja paljon vanhempi pankkiirimiehensä Theon (Kevin Bacon) haluavat vaihtaa hetkeksi vapaalle. Walesista löytyy sopivalta vaikuttava talo lomailuun, jonne pariskunta ottaa mukaan pikku tyttärensä (Avery Tiiu Essex). Eräänä päivänä tyttö kysyy äidiltään, mitä isän edelliselle vaimolle tapahtui. Susanna kertoo onnettomuudesta, jossa nainen oli ottanut liikaa lääkkeitä ja hukkunut kylpyammeeseen. Sussulle tulee miehensä mustasukkaisuuden johdosta riitaa, ja äiti katsoo parhaaksi poistua paikalta joksikin aikaa. Theo vaatii tyttären jäävän luokseen ja on sen verran hurjana, että vaimo ei uskalla vastustaa. Pian talossa alkaa tapahtua outoja asioita.

David Koepp on käsikirjoittanut isoja ja erittäin hyviäkin elokuvia Carlito's Waystä lähtien, mutta omien ohjausten kohdalla ei hittejä samalla tavalla ole syntynyt. Kirjaan perustuva YSHL ei tilannetta muuttanut, eikä tämä hämmästytä. Amanda on toki upea, Pekonissakin on yhä yli kuusikymppisenä puhtia ja karismaakin. Lapsityövoiman osalta asiat olivat myös hyvin, Essex oli söpö ja ei yhtään nolo näyttelijänä aikuisten rinnalla.

Valitettavasti negatiivistakin löytyy ja päälimmäisenä mainitsisin omaperäisten ideoiden puutteen. Onhan näitä talossa hiiviskelyjä outojen äänien perässä nähty. Lisäksi se, että noin muutenkaan Koeppin kässärissä ei mielestäni äijän pitkä kokemus alalla näkynyt, oikeastaan ollenkaan. Pitkä miinus on annettava siitäkin, että tuossa suhteen ongelmallisessa kohdassa Seyfried poistui ruudusta aivan liian pitkäksi aikaa, Pekonin jäädessä Essexin hahmon kanssa säikähtelemään talossa.

Paljon paskempaakin kauhua on tullut nähtyä, mutta lajityypin faneille uskaltaa antaa korkeintaan varovaisen suosituksen. Amandan tai Pekonin diggareille tämän voi jo vinkata paljon helpommin, nämä kyllä ilman muuta nostavat elokuvan tasoa olemalla mukana, vaikka kummankaan parhaimmistoa tämä ei toki läheskään ole. Olin kyllä tietoinenkin, että mitään vuosikymmenen kauhua ei todennäköisesti ole tiedossa, eivätkä odotukset olleet liian korkealla.

Muutama ekstra levyllä olisi tuonut kivasti lisäarvoa, mutta ainuttakaan ei reiskalta löydy.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
speKtacle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1298
Joined: Thu Aug 14 2008 0:05

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by speKtacle »

No onhan tuosta First Reformed elokuvasta nordic blu-ray suomiteksteillä, iteltäkin löytyy.

Katsoin myös tuon You Should Have Left pätkän viime syksyn 31 days of horror putkessa:

You Should Have Left (2020) 3/5
https://www.imdb.com/title/tt8201852/?ref_=nv_sr_srsg_0

Hei palataas taas vaihteeksi Blumhousen kamaan.

Ohjaaja David Koepp on pitkänlinjan käsikirjoittaja/ohjaaja jonka skaala ulottuu ihan alimman ryönän (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) kautta huippukamaan (Jurassic Park, Carlito's Way jne.) Mies on nyt yhdistänyt jälleen voimansa Kevin Baconin kanssa kauhumysteeri genressä, vuonna 1999 miekkoset tekivät hieman samoissa fiiliksissä etenevän elokuvan Stir of Echoes joka pitäisi katsoa kyllä uudelleen. Elokuvassa on periaatteessa vain kolme hahmoa; isää näyttelevä Bacon, tämän nykyistä vaimoa esittävä Amanda Seyfired ja heidän tyttärensä Avery Tiiu Essex. Pakko sanoa, että tuon Deep Blue Sea kolmosen jälkeen oli nautinto seurata laadukasta näyttelyä. Tunteet oikeasti välittyvät näyttelijöiden kasvoilta ja elekielestä. Onhan toki materiaalikin hieman eri tasolla. Pidin myös elokuvassa siitä, että kauhujännäreiden kompastuskiviä, eli typeriä valintoja välteltiin kiitettävästi. Jonkinlaiset loogiikkapiirit hahmoilla sentään löytyy.

Juonen premissi lyhyesti: Varakas pankkiiri Theo (Bacon) on naimisissa näyttelijättären (Seyfried) kanssa ja heillä on kuusivuotias tytär. Taustalla lymyää menneisyyden trauma, Theon edellinen vaimo hukkui kylpyammeeseen ja miestä syytetään siitä, vaikka oikeus totesikin hänet syyttömäksi. Theon vieraillessa vaimonsa kuvauspaikalla mustasukkaisuus ottaa jälleen valtaa miehen mielessä ja tuulettaakseen tilannetta hän haluaa perheelleen irtioton lomamatkalla. Netistä löytyy eristyksissä oleva komea lukaali Walesin maaseudulla ja kolmikko matkaa sinne lyhyellä varoitusajalla. Pian alkavat painajaiset, aika alkaa mättää ja talon geometriassa on selkeästi jotain vialla. Voiko perhe paeta talosta ja onko heillä jotain selvitettävää menneisyytensä kanssa...

Enemmän psykologisia vääntöjä kuin suoria kauhushokkeja tarjoava elokuva viihdyttää mainiosti kestonsa ajan. Kuten sanoin, näyttelytyö pitää homman jokseenkin uskottavana ja mysteerin avautumista on kiva seurata. Pidin myös siitä, että elokuvan nimen tarkoitus avautuu vasta ihan lopussa. Pienimuotoinen helmi tuntui pirun hyvältä katsomani liukuhihnakaman jälkeen. Suomessa elokuvasta julkaistiin vain dvd jolta leffa tuli katsottua.

Trailerissa on hienosti käytetty valokatkaisijan ääntä tehokeinona.

Edit. jaa, spoilerbox ei toimi, niin tulkoon copy pastena koko läppä...
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by aTomiK »

Amandan leffoista nähtynä vain Lovelace jossa oli kyllä hyvä, Jennifer´s Body sekä Mean Girls jonka katsomisesta on jo hitosti aikaa mutta joka tuli vasta hankittua uudelleenkatselua varten. Ja olihan mimmi myös siinä uudessa Twin Peaksissa.

Ihan kiva typy mutta vaatii vielä lisää filmejä katseluun jotta voi saada kunnollisen mielipiteen aikaan.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Exterminator »

speKtacle wrote: Sun Mar 28 2021 13:09 No onhan tuosta First Reformed elokuvasta nordic blu-ray suomiteksteillä, iteltäkin löytyy.
Joo, mutta siitä taitaa puuttua se kommenttiraita, jonka haluaisin mukaan. Täällä julkaistu levy olisi tietty halvempi ja kätevämpi. Olin näköjään unohtanut täysin, että joku olikin täällä jo tuon You Should Have Leftin katsonut! Eihän meillä mielipiteet älyttömästi ristiin menneet, ainakaan arvosanojen perusteella.

aTomiK olikin sitten juuri sopivasti hankkinut Mean Girlsin 8-) Tässä olisi sille sopiva ketju, vaikka tuossahan Amanda taitaa olla vasta sivuroolissa. Ellet inhoa ABBAa tai jotain, kannattaa TOD ainakin Mamma Mia!:an tutustua myös.

Mankin haalittua eniten ehdokkuuksia Oscareissa voisi epäillä, että kyllä siitä se levykin saadaan. Mokasin kyllä pahasti, kun en teatterissa käynyt näkemässä! Heh, pitkästä aikaa tuli vilkaistua Halttusenkin FB-tiliä ja ei Jukka-setä tästä ollut pahemmin innostunut :hyymy: Tiedä sitten, toivottavasti itselle lähtee.

Edit: ai niin, voi mennäkin Mamma Mia! kertaukseen viikon päästä ja vasta sitten Gone, katsotaan.


Edit2: Meinasin kysyä mielipidettä Jennifer's Bodystä, mutta löytyikin Tinalta niin kingi kommentti siihen liittyen, että postaan sen tähän! :king:
Tina DeMona wrote: Thu Oct 27 2016 16:17 Sitä paitsi, tavanomaisen tylsään ja yksioikoiseen "yhyy olen nörtti vaikka näytän huippumallilta" -rooliin kipattu Amanda Seyfried on n. 1000 kertaa seksikkäämpi kuin joku perustylsä Megan Fox.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Mikko Lahtinen
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Posts: 8350
Joined: Tue Sep 23 2008 17:56

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Mikko Lahtinen »

Jos häpeilemättömän kevyt ja kesäinen romanttinen siirappihöttö yhtään kiinnostaa, niin Letters to Juliet on ainakin minulle ihan parhaimmistoa siinä sarjassa. Saattaa tosin olla, että miltei jatkuva Italian maisematykitys nitkauttaa ja vääristää mielipidettä, mutta on tässä mielestäni hyväntuulinen ja onnistuneen kepeä henki myös, eikä ole lähelläkään mitään rasittavaa paskaa, jota samassa sarjassa on yllin kyllin tarjolla. Amanda toki ihastuttaa myös ja tämä on itselle hyvinkin toimiva talvikatseluun sopiva hömppä, joka on tullut ainakin pari kertaa uusittua.
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Tina DeMona »

Itselleni ei tosiaan Lovelace ja Jennifer's Body toimineet, mutta Mamma Mia! ja Mean Girls on omassa sarjassaan ihan huippuleffoja molemmat. Pitäisi se Jatko-ABBA:ilukin katsoa kun sekin kerran löytyy. Ja Seyfridistä olen kyllä aina tykkäillyt vaikka en mitenkään hirveän monessa leffassa sitä ole nähnytkään. Sillä on niin vangitsevan isot silmät ja kaikkea.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Exterminator »

^ Kyllä ehdottomasti ABBA-jatkiskin kannattaa nähdä. Hyvä meininki ja luonnon kauneus ovat tallella, sekä uskomattoman kovat biisit tietenkin.

Tuota Lahtisen vinkkiä olin ehtinyt vähän katsella ainakin Saksan Amazonissa, ensin kuitenkin lähti niitä kiinnostavampia Amandoja tilaukseen. Mutta tattis suosituksesta, eiköhän tuokin ostoskärryn vielä päädy! Varsin hyvältä kuulostaa. Ehkä kerään kaikki, kuka tietää :D

Mean Girls vaikuttaa erittäin kovalta, seuraavaan tilaukseen briteistä ilman muuta.

Isot silmät tosiaan tällä tähtösellä, hyvin toimii :)
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Exterminator »

Tuli uusittua Mamma Mia! ja onhan tämä! Viitisen minuuttia ehti kulua, niin olin jo nössösti täysin liikutuksen partaalla ja kyynelissä Amandan alkaessa tulkitsemaan Honey Honeya, yhtä monista suosikeistani. Ollaan nyt rehellisiä ja myönnetään, perkele! :fu2: Dancing Queen oli tietenkin vastaavanlainen voimakkaita tunteita herättävä numero. Tämänhän esitti Meryl Streep, jolla olikin aika monta biisiä.

Viimeksi annoin tälle 4+ ja nyt mietin vielä korkeampaa arvosanaa, sellaista kuin 4½. Tämä olisi kuitenkin vaatinut pari numeroa vähemmän Meryliltä ja vastaavasti pari enemmän Amandalta, joka muuten oli älyttömän suloinen :love: ekstrojen koe-esiintymisessä – vetäessään The Name of the Gameä ja mikäs se toinen vaikeampi kappale olikaan, I Have a Dream?

Mutta siis, onhan tuo Streep aikamoinen valkokankaan legenda ja ansaitsee tietysti paljon aikaa kameran edessä. Firthistä luin sen verran, että MM! on yksi miehen lempielokuvia omistaan. Ei ihme, menestys oli valtavaa ja totean tälläkin kertaa, että kuvaukset näissä olosuhteissa lienevät olleen poikkeuksellisen positiivinen kokemus.

Palkkansa tässä totisesti oli siis ansainnut myös location scout, jos termi meni oikein, joka oli löytänyt nämä suorastaan satumaiset kuvauspaikat.

Oikein hauska elokuva kaiken muun hyvän lisäksi! Ei malttaisi odottaa, että pääsee katsomaan taas :tyytyvainen:


Näistä Amandan musikaalisista rooleista onkin muuten mennyt täysin ohi Les Misérables, jonka näyttelijätär teki Oscarin voittaneen (vai ehdokkaana olleen) ohjaajan, Tom Hooperin kanssa. Tässä näköjään toimittiin eri tavalla, sillä laulusuorituksia ei äänitetty etukäteen studiossa, vaan vedettiin kuvauksissa livenä! Löytyi mielenkiintoinen artikkeli, jossa Amanda sanoo jopa katuvansa tuota osaa, koska ei mielestään ollut vielä tarpeeksi hyvä: https://www.indiewire.com/2021/01/amand ... 234613278/

Siitä huolimatta kiinnostaa ehdottomasti nähdä tuokin. Tuskin ne laulut kovin heikosti menivät... uskon, kun kuulen! Ja kappas, vai on Russell Crowekin laulajamiehiä.

Ensi viikolla kuitenkin jotain aivan muuta, eli Gone.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Exterminator »

Image
Gone :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt1838544/?ref_=fn_al_tt_2
Jillianin (Amanda) pikkusisko (Emily Wickersham) on eräänä päivänä kadonnut kotoa ilmoittamatta itsestään mitään. Jill huolestuu äkkiä, johtuen omista menneisyytensä kammottavista kokemuksista, jolloin tuli kaapatuksi, mutta pääsi kuitenkin pakoon. Niinpä nykyään pimu treenaa itsepuolustusta ja omistaa käsiaseenkin. Jillin kertoessa katoamisesta poliisille ongelmana on se, että siitä omalle kohdalle sattuneesta kaappauksesta ei oikein jäänyt todisteita ja jopa hourulassa jouduttiin pyörähtämään. Että eihän tämän pakkopaitaa sovitelleen gimman sisko varmaankaan ole oikeasti kadonnut, kunhan sekoilee taas jotain. Tuolla asenteellaan jeparit varmistavat sen, että pikkusiskon etsintään on lähdettävä itse. Pian pollaritkin tosin ovat menossa mukana, kun Jill joutuu vetämään aseensa esiin tietoja haaliessaan, eihän sellainen ihan sallittua ole näissäkään olosuhteissa.

Kai Amandalla joitakin heikommin onnistuneitakin pätkiä on, tämä ei kuitenkaan kuulu niihin! Kansikuvassa Seyfried poseeraa ase kädessä ja herättää upealla kuvalla melkoisesti odotuksia - eikä tarvinnut pettyä. Ok, tosin luulin tämän olevan jotain toimintaa ja olisihan sekin ollut kiva, mutta kyseessä on synkkä jännityspätkä Uhrilampaiden hengessä. Samanlaista klassikkoa ei sentään tehdä, silti kuitenkin mielestäni taidokasta jälkeä on syntynyt ja jopa oikeasti selkäpiitä karmivia kohtauksia. Lopussa vielä odotti mukavan julma hetki. Ehkä se toiminnan unohtaminen (no on sitä pikkuisen) olikin parempi, sillä nyt Amanda pääsee näyttämään, miten uskottava on tällaisena menneisyyden haamuja kohtaavana hahmona, jonka on kuitenkin pakko toimia. Muista en tiedä, mutta itse en minkäänlaista kalpenemista Jodie Fosterin rinnalla näe. Eipä siis ihme, että mahdollisuus Oscariin tällä tytöllä tulevaisuudessa odotti. Olisipa huippua, jos voittaisit!

Jaa-a, olen nyt mielipiteineni aika eri linjoilla kuin RT:n prosentit tällä kertaa - siellä vain 12% on tälle peukkua ylöspäin näyttänyt :nouhuh: IMDb:ssä sentään on tullut eniten kutosta ja seiskaa, mihin itsekin asetun. 3+ taisi olla mielessä aluksi, mutta Amandan kovasta suorituksesta teki mieli vielä antaa vähän ylimääräistä. Jo onhan se taas niin hyvännäköinenkin, hehe 8-)

Brasilialaiselle ohjaajalle Heitor Dhalialle tämä kokemus ohjata Amerikassa näkyy jääneen ainoaksi ja triviassa kerrotaan, että kovin tyytymätön mies kohteluunsa oli. Tuollaista sätkynukkemeininkiä, ei saanut edes tavata Amandaa ennen kuvausten aloittamista ja studio teki kaikki isot päätökset. No, ymmärtäähän sen paluun kotimaahan, jos siellä oli paljon paremmat olosuhteet tehdä elokuvia.

Minä joka tapauksessa tykkäsin ja jos tällainen kama kiinnostaa, hauskaa olisi kuulla jonkun toisenkin kommentteja joskus.

Ja kun sen Chloen arvion olen onnistunut hukkaamaan - mikäli sitä olikaan - niin siinähän onkin erinomainen syy ottaa se uusintaan seuraavaksi.

Kiinnostus yhteen elokuvaan jälleen myös heräsi... tosin Alpha Dogissa Amandalla on vain jonkinlainen sivurooli, mutta se näköjään sisältää nakukohtauksen! :up:
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Tina DeMona »

Teki mieleni lopultakin viikon suoritteet taakseni jätettyä ja auringon paistaessa ulkona katsoa (sen sijaan tietenkin, että varsinaisesti menisin ulos) jotakin kesäistä ja hilpeää joten nyt oli sitten Mamma Mia -jatko-osan vuoro, selkeästi.
Exterminator wrote: Wed Jan 08 2020 17:20 Image
Mamma Mia! Here We Go Again :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt6911608/?ref_=nv_sr_srsg_0
Ensimmäinen MM taisi menestyä varsin kehuttavasti ja tekijöilläkin on helppoa kuvitella olleen mukavaa, joten tuskin ketään oli vaikeaa suostutella mukaan encoreen. ABBAn musiikin ystävät pääsevät herkuttelemaan jo toisen kerran.

Päällekkäisyyttä kappaleissa hieman oli ensimmäisen elokuvan kanssa, esim. kuultiinhan se Dancing Queen tietysti tässäkin, mutta ei mitenkään häiritsevyyteen asti tässä menty. Ja uusilla sovituksillakin voidaan tehdä paljon, vaikka samoja ralleja laulettaisiinkin. Onneksi ABBAn tuotannosta oli mahdollista tehdä uusiakin hyvin soivia valintoja, kappaleita, joiden nimiä en edes tiedä. Tai se eka kyllä oli When I Kissed the Teacher.

Niin ja häh... tämäkö tulikin vasta 10 vuotta ensimmäisen elokuvan jälkeen :hugh: Olin siinä käsityksessä, että ehkä pari vuotta olisi mennyt aikaa näiden välissä. Ei se noin pitkän tauon jälkeen varsinkaan ole paha, vaikka samoja ralleja muutama kuullaankin ja ylipäätään tehdään toinen elokuva.

Hävetti kyllä niin helvetisti, kun vasta lopussa tajusin, ketä Lily James esitti... eli Meryl Streepin hahmoa nuorena. No, näitä sattuu. Hyvin piti puolensa uutena naamana tässä porukassa. Andy Garcian laulamiset jäivät vähiin, mutta ei kai niissäkään valittamista ollut.

Amanda Seyfried on kuitenkin harvinaisen sopiva valinta näihin elokuviin ja ansaitusti johtaa joukkoa, heti takanaan Brosnan, Firth ja se kolmas isätrion jäsen. Lauttalippukioskin kaverin voisi mainita hauskana yksityiskohtana.

Ei tämä pärjää hittejä niin ahkerasti tykittäneelle ykköselle, mutta ei missään nimessä epäonnistunutkaan tapaus ole kyseessä. Elokuvista on ainakin reiskana yhteisjulkaisu, jonka olisi oikeastaan voinut valita pelkän ensimmäisen osan sijaan. Ota sinä se, jos ei paljon kalliimpi ole.
Ja olihan tämä oikein kiva ja hyvin vanhaa kunnon musikaalihömppäfiilistä ylläpitävää juhlahumuilua. Ei yhtä hyvä kuin se ensimmäinen, muistaakseni - ja hitusen kyllä kaduttaa, etten sitä tullut nyt uusineeksi tätä ennen kun viime katselusta kumminkin jo hyvän aikaa on. Mutta siinä oli ainakin selkeämpi premissi ja muutenkin paketti vähän paremmin kasassa. Vaan eihän kukaan nyt tällaisia juttuja moisten finessien takia toki katso. Tärkeintä on visuaalinen ja auditiivinen fiesta, ja se puoli oli kyllä oikein kivasti hallussa.

Tämä oli vähän kuin oman genrensä Godfather Part II - uskokaa tai älkää. Molemmissa kuljetaan menneisyyden flash backien ja pääasiallisen tapahtuma-ajan välillä siirtyillen niin, että suunnilleen samanikäisten jo joukosta poistuneen vanhemman ja tämän jälkikasvun elämänvaiheet korreloivat toisiaan. Ja molemmissa leffoissa itse tykkäsin juurikin niistä menneisyys -osioista enemmän. Tämä oli myös omassa kategoriassaan turhan pitkä, mikä on myös yhteistä kyseisille teoksille.

Lily James oli tosiaan nuori Meryl Streep joka on leffan nykymaailmassa sitten kuollut edellisen osan jälkeen. Luulin tämän johtuvan siitä, ettei Streep olisi jatko-osaan päässyt / halunnut mutta loppu todisti minun olevan väärässä. Joten ihan harkittu tarinaratkaisu siis, ja ihan mielenkiintoinen sinällänsä. James vetää oikein hyvin - hänet olen näköjään nähnyt aiemmin Baby Driverissa mutta enpä olisi moisesta teelmyksestä muistanut. Hyvin oli lauluääntä ja oikein valloittava nainen kaiken kaikkiaan.

Amanda oli toki sädehtivä kuten aina, eikä ole vanhemmiten menettänyt lauluääntäänkään. Myös ne Streepin kaverit niin nuorina kuin vanhoinakin versioina olivat hauskoja ja varastivat useita kohtauksia. Muutenkin leffan huumori oli hyvässä iskussa. Sitten toisaalta alussa oli kyllä aika kankeaa ekspositiodialogia useassa kohdin. Cher sitten taas vähän ihmetytti: hahmoa pedataan kuin viimeistä päivää ja se nykäisee päheän sisääntulon mutta ei sitten kuitenkaan vaikuta oikein mihinkään. Häh? No, Cheriä oli toki ihan hauska nähdä ja kuulla noin muuten vaan joten ei kai siinäkään sitten.

Biiseistä tosiaan pari toistuu edellisestä osasta, muutenhan kaikki tunnetuimmat ABBA-hitit olikin siinä jo käytetty. Paitsi Waterloo ja Fernando, koska ne eivät kerta kaikkiaan ilmeisesti sopineet ekan leffan stooriin - Kreikan saaristomerihupailuun kun oli vaikea sijoittaa biisiä vaikkapa tuosta Meksikon sisällissodasta kuten jälkimmäisen tapauksessa. No, nyt oli sitten selkeästi lähdetty alusta pitäen laatimaan sellaista draamaa, että nekin saadaan sopimaan. Muuten soundtrackillä olikin enemmän vähän harvemmin kuultuja ABBA-biisejä, jotka usein unohdetaan ja minusta tämä oli ihan hieno juttu. Montakin joista juurikin tykkään kuten Angel Eyes, Andante, Andante tai Exän mainitsema When I Kissed the Teacher. Tietysti tämä tarkoittaa että jos kolmas osa materialisoituisi, ne joutuisivat kaivamaan jo jotkut King Kong Songitkin naftaliinista rosteria täyttämään.

Mutta olihan tämä, hyvien näyttelijöiden hyvällä asenteella vetämää, hauskoilla aikahyppysiirtymillä varustettua, välimerellistä ilonpitoaurinkoisuutta joka musikaalisuuksineen ei edes kaltaistani kyynikkoa estänyt itsestään nauttimasta. Eihän sillä sen kummempaa sanottavaa mihinkään ole tai sen kummempia ihmeellisyyksiä tarjoa, mutta eipä kai nyt aina tarvitsekaan. Bennyn ja Björnin cameoita oli hauska bongailla.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Exterminator »

^ Helvetti kun piti tuon kanssa mokata ja hankkia vain ensimmäinen. Pieni tilasäästö olisi tervetullut, mikä olisi mahdollista yhteisjulkaisulla ykkösen kanssa...

Image
Love Letters to Juliet (Rakkauskirjeitä Julialle) :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0892318/?ref_=nv_sr_srsg_0
Sophie (Amanda) on menossa naimisiin italialaisen kokkimiehensä kanssa. Ennen sitä poiketaan äijän kotimaassa, tarkemmin Romeon ja Julian kotikaupungissa Veronassa. Siellä toimii systeemi, jossa rakkauselämässään hukassa olevat voivat jättää kirjeen "Julialle" ja vieläpä saada siihen vastauksen, mikäli osoitteensa sisällyttää. Näitä vastauskirjeitä kirjoittaa ihan työkseen muutama italialainen lemmentohtorinainen. Lehdessä töissä oleva Sophie kiinnostuu ja auttaa kirjeiden keräämisessä, löytäen sattumalta jo 50 vuotta aiemmin lähetetyn kuoren. Sophie saa kirjoittaa vastauksen ja eikös kohta kuusivitonen brittirouva (Vanessa Redgrave) kiiruhda lapsenlapsensa Charlien (Christopher Egan) kanssa paikalle. Tätiä kiinnostaisi kovasti tavata menetetty teinirakkautensa uudestaan. Koska Sophien mies puuhailee omiaan toisaalla, nuori morsian on mielellään avuksi. Ja ei kun käymään läpi kaikki lähimaisemien urokset, joiden nimi täsmää ja tiedot muutenkin sopivat. Vähän kuin Kadonneen jäljillä mennään. Nyrpeältä aluksi vaikuttava Charlie alkaa lopulta katsella sillä silmällä auttavaista Sophieta, joka taisikin ehtiä avata silmäpelelin. Mutta mitä muka voisi tapahtua, kun likka on kihloissa ja häät nurkan takana?

Rakkauskirjeitä oli oikein hyvä suositus Lahtiselta, ja kun dvd löytyi kirjastosta vapaana, katsoinkin seuraavaksi tämän. "Häikäisevä Mamma Mia! -tähti Amanda Seyfried säteilee kilpaa Välimeren kanssa viime vuosien romanttisimmassa elokuvassa", ilmoittaa takakansi. Tottahan tuo onkin, sillä vaikka aurinkoinen Italia historiallisine rakennuksineen näyttäytyy kauniina paikkana elokuvassa, kyllä Amanda vie viehättävyydessä ilman muuta voiton :love: Jos romanttiset elokuvat eivät ole lemppareitasi, ei mielestäni kannata silti säikähtää, sillä mitään tunteiden ja tuoksujen siirappia ei ole luvassa, vaan letkeän hauskasti etenevää kerrontaa maisemissa, joissa aika moni itsekin viihtyisi. Loppupuolella romantiikkaakin tulee mukaan vähän enemmän, mutta ehdottomasti huumori on tässä kiitettävän isossa osassa.

Elokuvaa kuvattiin 4 kuukauden ajan Italiassa, mikä tuntuu suhteellisen pitkältä ajalta. Onneksi lopputulos on valloittava, ja onneksi siitäkin syystä, että ohjaaja Gary Winickille tämä jäi viimeiseksi työkseen. Ja kappas, tuo ei näköjään edes ole mikään keksitty juttu tämä Julialle kirjoittaminen, vaan Italiassa ihan oikeasti on ihmisiä vastaamassa näihin kirjeisiin.

Jos pitäisi antaa hyvän kiertää ja itsekin suositella tätä jollekin, niin ehkäpä Tina! :) Varmasti tässä ainakin on asioita, joista pitäisit, jos kiinnostaa joskus kokeilla. Amandan hahmon nimihän on muuten sama kuin Mamma Mioissa, noin hyvänä enteenä.

Amandan faneille pakkokatsottavaa ja yleisemminkin hyvän romcomin ystävien ei tarvitse epäröidä. Reiskan kuuluisi jo löytyä omasta kokoelmasta.

Laitetaanpa tällä kertaa ihan trailerikin:
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Tina DeMona »

^Pitääpä painaa nimi korvan taakse!
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Exterminator »

Sananen vielä julkaisuista. Kotimaisesta on ekstrat luonnollisesti riisuttu :uni: , mitä nyt joitakin trailereita, mutta brittiversiossa on mm. ohjaajan ja Amandan kommenttiraita. Tämä menee ehdottomasti hankintaan. En näin äkkiä edes tiedä toista elokuvaa, jossa Amanda olisi mukana kommentoimassa, joten kiinnostavaa :hmmm:
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Tina DeMona »

Enpä olisi uskonut näin pian taas Amanda Seyfried -palstalle kirjoittelevani enkä ainakaan tällaisissa merkeissä mutta näin vaan kävi. En olekaan tässä huolestuttavan pitkiin aikoihin iskenyt käsiäni oikein kunnon geneeriseen kakkakimpaleeseen joten olihan tuo nyt jo kai korkea aikakin asia "korjata". Katsoin juuri kauhuelokuvan Solstice (2008).
https://www.imdb.com/title/tt0473267/reference

Amanda ei toki leffaa pilaa mutta eipä tuon ole sallittu kauheasti lisäarvoakaan mihinkään tuoda. Itse asiassa kuvittelin olevani taas klassisesti väärässä vuodenajassa kun kylmyyttä hohkava kansikuva toi mieleeni talven joten päättelin tämän olevan jonkin sortin joulukauhuilu. Vaan ei, juhannustahan tässä juhlitaan ja jos nyt ei sekään ihan täysin ajankohtaista vielä ole, kyllä tässä ainakin meikäläinen kesää jo kovasti odottelee. Joten eihän siinäkään.

Tuotoksen on ohjannut Blair Witch Project -äijä Daniel Myrick ja vaikka en itse found footagea juuri minään pidäkään, olihan tuossa genren klassikossa nimenomaisesti innovatiivisuutta, epätyypillistä kerrontaa ynnä miniskuulisen budjetin parhaalla mahdollisella tavalla käyttöä joten sikäli odotukset hitusen nousivat: jos kolmella puupennillä ja VHS-kameralla saatiin aikaiseksi tuollainen jymymenestys, mitä sitten tapahtuu kun miehelle annetaan käteen edes jonkinlainen budjetti?

Megageneeristä hevonpaskaa, tietenkin. Tästä on kuulkaa kaikensorttinen innovatiivisuus niin kaukana kuin mahdollista. Jos on nähnyt yhdenkin vuosien 2000-2010 välissä tehdyn kauhuelokuvan, on myös nähnyt tämän teelmyksen. Katsottuani juuri Evil Deadin uudestaan ei voi jälleen kuin hämmästellä miten siinä täydet amatöörit saivat yrittäjyyshengellä ja mielikuvituksella aikaiseksi jotain todella vakuuttavaa, mielenkiintoista ja mieliin jäävää. Ja sitten kaveri, jonka olisi jo pitänyt oma osaamisensa todistaa ja jolle varmasti sen hitiksi muodostumisen jälkeen on suorastaan lapioitu resursseja syliin osaa tehdä jotakin näin tahmeaa ja mitätöntä ja turhaa. Eikö tuollaisen kaverin luulisi koko elämänsä halunneen päästä elokuvia tekemään? Pään pursuilevan jos jonkinlaisia visioita ja ideoita? Vai oliko koko Blair Witch pelkkä vahingossaonnistuminen ja matkalippu valmiiksi katettuun pöytään?

No joo, nyt mennään asioiden edelle. Lauma nollanaamaisia palleroita + se yksi Seyfried matkaavat taas johonkin mökille johonkin korpeen koska juhannus hei ja bileet ja mitä näitä nyt oli ja silleen. Päämuija muistuttaa ikävystyttävän paljon siitä Natalie Dormerin tuuttauksesta The Forest, koska taas meillä on kuolleen kaksoissiskonsa perään nyyhkyttävä nainen joka saa megaturhanpäiväisissä flash backeissä myös esittää siskoaan hassu peruukki päässä. Tämä siitä huolimatta, että jo yhdenkin karaktäärin esiintuominen uskottavasti on aivan liian suuri haaste.

Amandan tehtävä elokuvassa on seisoa taustalla ja näyttää nätiltä. Tämä toki luonnistuu, mutta parempaankin olisi ehkä kyetty. Hänen ainut luonteenpiirteeksi kuvailtava ominaisuutensa on ihastuminen johonkin lähikaupan voodoo-intoiseen myyjään mikä ei luonnollisesti johda minnekään. Tämä ei silti ole se pahin, sillä leffassa oli myös kolmaskin muija, ja tällä ei ole tuotakaan vähäistä ominaisuutta ja jouduinkin n. kymmenen minuuttia pohtimaan kuka helvetti se päähenkilökatraan viides jäsen edes oli vaikka juuri otin levyn soittimesta. Miehenpuolia mukana on Pakollinen Poikaystäväkandidaatti ja Pakollinen Vitsivieterihemuli joka tulee jokaiseen kohtaukseen joku hassunhauska kasku kielellään.

Kauhuosasto on kanssa samaa tasoa sen Forestin kanssa eli turhia jump scareja ja loputtomasti painajaisista heräilyä, välillä myös varjomaisia hahmoja metsissä jotka sitten tietenkin katoavat seuraavassa leikkauksessa. Score rääkyy viikseli-vookseli maskeeratakseen että eihän tässä nyt mitään tapahdu eikä tunnelmaa osata luoda. Välillä kuvaa on myös kannen tavoin tinttailtu vihreäksi ja överikontrastikkaaksi; en ymmärrä että miksi. Koska vihreys on kauheaa...? Minkäänlaista tyylitajuksi tai järjenkäytöksi laskettavaa ei elokuvassa tietenkään esiinny, mitä nyt R. Lee Ermeytä oli ihan hauska nähdä naapuruston omituisena maalaisjunttina.

Elokuvan lukuisiin huippuhetkiin lukeutuu hieno rituaali, joka suoritetaan voodoo-pojan toimesta järvessä (toki huippusiveellisissä merkeissä koska pois se meistä että elokuvassamme jotakin elokuvallisia tuotantoarvoja olisi) sekä lopetus noloine tvisteineen jotka olivat jo sen luokan luksusmallityperyyttä että pöyristyttää vieläkin. Upea on myöskin Blair Witchin tikku-ukkotouhuilun rippaaminen sellaisenaan myös tähän ja korvaaminen jollain kuolleen siskon nallekarhulla.

Kyllä, hirviömäinen ripulivalahdus joka paljastaa tekijänsä todellisen lahjattomuuden. Eikä silti edes lähimainkaan pahin näistä Dark Label -teelmyksistä kallistuen kuitenkin lopulta enemmän mitäänsanomattoman kuin oikeasti vihattavan puolelle. Joskus vielä opin läksyni tuon Dark Labelin suhteen. No, ainakin sillä Rottweilerilla oli tyhmyydessäänkin jonkinmoinen persoonallisuus. Eihän juhannusteemoja varioiva Midsommerkaan mitään täydellisiä mestariteoksia ollut, mutta siinä osattiin rakennella tunnelmaa, se oli visuaalisesti komea ja täynnä mielekkäitä hahmoja ynnä äkkivääriä käänteitä. Asioita joista voi jopa kiinnostua jollakin tavalla.

Tämä tuotos on vähän kuin kehystäisi käytetyt vessapaperinsa seinälleen: kyllähän se kai periaatteessa voi taiteen määritteen täyttää mutta kaikensorttinen mielenkiintoisuus ja sympaatia loistaa poissaolollaan. Amanda-faneillekaan ei voi suositella koska muija ei tosiaan tee elokuvassa mitään.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Amanda Seyfried - monitaitoinen maalaistyttö

Post by Exterminator »

Tina DeMona wrote: Sat Apr 24 2021 13:56 Amanda-faneillekaan ei voi suositella koska muija ei tosiaan tee elokuvassa mitään.
OK, meitä on varoitettu 8-) Tuollaisesta elokuvasta en muista koskaan kuulleenikaan. Olipahan joka tapauksessa muistutus, että suinkaan pelkkää kultaa ei Amandakaan ole päässyt tekemään, tai pystynyt nostamaan itsekseen elokuvaa kuiville, jos muuten on liian heikkoa tavaraa. Tosin veikkaan katsovani, ainakin jos jostain vastaan tulee ilman kustannuksia :)

Hyvää tekstiä ketjuun, itseltäkin jotain höpinää huomenna tulossa tänne.
-You have a huge fucking dick!
Post Reply