50- ja 60-luvun scifit sekä kauhut ja mahdolliset remaket

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5258
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: 50- ja 60-luvun scifit sekä kauhut ja mahdolliset remaket

Post by aTomiK »

Image

The Thing - "se" jostakin (The Thing 1982) :star: :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0084787/

Suuri Carpenter klassikko uusittu ja kyllähän tästä on lähes kaikki ylistyssanat on jo vuodatettu. 50-luvun leffaa on Bill Lancasterin kässärissä muutettu juuri oikealla tavalla ja tämähän on enemmän alkuperäistekstiä mukaileva kuin tuo "orkkis".

Mahtava tunnelmallinen maailmanlopun meininki on päällä heti alusta lähtien ja scorenhan leffaan teki Ennio Morricone mutta vahvastihan siihen ohjaajan omat mieltymykset vaikuttivat eli käy lähes Johnin omasta sävellyksestä.

Cast on helvetin hyvä, Kurt Russell on mukana melkein Snake Plisskeninä ja mukana monta upeaa genrenaamaa eikä vittu yhtään ainutta huumorihahmoa. Näin se ennen tehtiin.

Efektit on edelleen maailman parhaiden joukossa ja tämähän oli Rob Bottinin vereslihalla tehty projekti mikä vei miehen lopulta sairaalaan. Liian kovaa kamaa oli kuitenkin aikalaisyleisölle jätkien body horror eikä monille maistunut E.T.:n viedessä symppispisteet.
Hirviö ei todellakaan ole mikään mies kumipuvussa vaan saatanallinen muodonmuuttaja jonka ainoa ajatus on vain selvitä hengissä ja levittää ilonsanomaansa.

Kaikki epäilee kaikkia, liekinheittimet laulaa ja Etelänapamantereen pakkanen paukkuu, kun porukka alkaa harventua eikä toivoa enää ole. Pian sitten sen ei niin kehutun esiosan pariin enkä olekaan sitä aiemmin nähnyt.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
Post Reply