Bill Murray

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Bill Murray

Post by Tina DeMona »

EIkä kun niin, Moranisia tietysti tosiaan tarkoitin.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Bill Murray

Post by aTomiK »

Image

Lost in Translation (2003) :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0335266/

LiT katselussa ensimmäistä kertaa ja olihan tämä Sofia Coppolan filmi erinomainen.

Bill Murray on ikääntynyt ja kuluneessa suhteessa elävä näyttelijä Bob Harris joka on saapunut Tokioon viskimainosta kuvaamaan. Scarlett Johansson puolestaan juuri yliopistosta valmistunut naimisissa oleva Charlotte joka on tullut kaupunkiin valokuvaaja aviomiehensä töiden vuoksi.
Nämä kaksi sitten kohtaavat ja saavat eräänlaisen kontaktin toisiinsa samalla Japanin outouksia ihmetellen.

Heti ensimmäinen pitkään Johansonin takapuolessa viipylevä kuva säväyttää eikä se meno siitä huonommaksi muutu. Cast on erinomainen, tunnelma mahtava jota score hienosti tukee ja maikeita maisemia sekä Japanin erikoisuuksia on mukava katsella.
Murray on ihan ässävedossa niin vakavana kuin komediallisenakin ja monesti näitä myös yhtäaikaa eikä Scarlettia söpömpää mimmiä tule ihan heti mieleen.

Pitää nostaa Sofialle hattua sillä hänellä oli visio ja se tarvitsi nimenomaan Murrayn jonka nainen sitkeällä yhteydenpidollaan Tokioon myös sai. Tykkäsin myös siitä jopa guerillamaisesta tavasta millä pieni ryhmä leffan Tokiossa kuvasi ja dokkarista näki, että kaikki on puhaltaneet samaan hiileen.
Jonkin verran voi kyllä miettiä sitä, että melko tiukasti tässä japanilaisille ja heidän oudoille tavoilleen jatkuvasti naureskellaan mikä voi tietysti tuntua joillekin myös luotaantyöntävältä mutta tämä ei toki ole ollut Coppolan tarkoitus.

Lost in Translation oli kova sleeper hitti joka lähti vyörymään lumipallon tavoin ja takoi 4 millin budjetilla jopa 118 mljoonaa taalaa ja palkintojakin ropisi.
Hieno elokuva joka saa katsojan hyvälle tuulelle ja jonka voisi katsoa vaikka heti uudelleen. Onneksi tuli viimein napattua hyllystä tämä.

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Bill Murray

Post by Exterminator »

^ Aika yllättävää, että vasta ensimmäinen katselu. Vähän kateeksi käy 8-) Tuossa on jotain erityistä vetovoimaa, joka aina houkuttelee palaamaan uudestaan Bobin ja Charlotten yhteisiin hetkiin. Unohtamatta Anna Farisin loistavaa sivuroolia ja hyvähän se Ribisikin on.

Olin kokonaan unohtanut, että Murray oli tästä osastaan Oscreissakin ehdokkaana :hugh:
-You have a huge fucking dick!
Post Reply