All things John Carpenter

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: All things John Carpenter

Post by aTomiK »

Image

Pako L.A.:sta (Escape from L.A. 1996)
:star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0116225/?ref_=nv_sr_srsg_0

No niin, nyt on uusittu myös jatko-osa ja vaikka moni asia on astetta heikompaa niin kyllä tämän parissa viihtyy.

Ollaan vuodessa 2013 ja maanjäristyksessä saareksi Amerikan mantereesta irronnut Los Angeles on maasta karkoitettavien hylkiöiden mesta.
Plissken on jäänyt jälleen kiinni ja pakotetaan matkaamaan Losiin etsimään pressan tyttären kaappaamaa mustaa laatikkoa millä voi hallita maata kiertäviä satellitteja.
Kuulostaa tutulta juu eli aivan kuten juuri katsomassani Kaappaus raitellla leffassa niin myös tässä satelliiteilla hallitaan maailmaa. Nyt niillä ei kuitenkaan ammuta paikkoja paskaksi vaan sammutellaan koko valtion sähkölaitteet.

Heti alkuun päästään nauttimaan "päivitetystä" tunnarista, esitellään tilanne ja Snake huiputetaan tehtävään saastuttamalla tämä viruksella joka tappaa kahdeksassa tunnissa jos vastalääkettä ei ole pistetty.
Ase ja vempainesittelyä on luvassa kuten originaalissakin ja sitten matkaan yhden hengen sukellusveneellä ja jopa olikin kakkapylly tehosteet tuossa pätkässä :lol: Universalin studiot oli muuten jääneet maanjäristyksessä veden alle.

Ensin käydään huoratalossa missä esillä on makeita naisia sekä upeita asuja. Losia hallitsee Cuervo Jones niminen tyyppi joka on juuri saanut mustan laatikon toimintakykyiseksi ja jonka suojiin pressan tytär Utopia on asettunut.
Tavataan hassu höpöttäjä Maps of the Stars Eddie (Steve Buscemi) joka vaihtaa takkia useammin kuin pahin pyrkyripoliitikko ja piipahdetaan maukaan Valieria Golinon kanssa vankina Beverly Hillsissa jossa pääkirurgina tohtoroi Bruce Campbell.
Hetken heiluttuaan Snake jää uudelleen vangiksi joutuen Losin futisareenalle missä kansalle esitellään sirkushuveja ja Plissken vapautuu tyhmänhauskan koripalloesityksen jälkeen.

Monia asioita toistetaan suoraan originaalista kuten esimerkiksi se, että Snake saa jälleen osuman jalkaansa. Sitten tsunamisurffataan Peter Fondan kanssa ja tavataan upea Pam Grier joka tosin on transu. Tämän jälkeen lähdetään riippuliitelemään pahisten päämesta Happy Kingdomiin jota ennen Disneylandiksi kutsuttiin.

Vauhdilla siis edetään ja välillä homma pelittää hienosti kunnes tulee hetkiä jolloin tuntuu, että on tämä vaan aika halvalla tehty. Loppu on kuitenkin taas niin hienoa kamaa, että kolme ja puoli tähteä irtoaa täältä.
Musat ei ole tässä niin maagiset kuin New Yorkin paossa mutta välillä kuten esim. Plisskenin pukeutumishetkessä ollaan asian ytimessä. Tarjolla on valitettavasti myös ajanmukaista paskaa alternative rokkia.

Pako L.A.:sta syntyi lähinnä Russellin halusta päästä jälleen Plisskenin kuteisiin ja mies oli myös tuottamassa sekä käsikirjoittamassa leffaa. Kai nuo paskatkin efektit oli tuohon aikaan vaan niin kalliita toteuttaa, että tähänkin saatiin uppoamaan 50 miljoonaa ja kun takaisin tuli vain puolet siitä niin paha floppihan elokuva oli.

Campya menoahan tämä on mutta Kurt on edelleen kova, castista löytyy paljon tuttuja naamoja ja vauhti on niin hurja, että jos jokin asia ei miellytä niin se on onneksi kohta jo unohdettu. Ja se loppu menee kyllä parhaiden leffapäätösten top kymppiin.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: All things John Carpenter

Post by aTomiK »

Image

The Thing - "se" jostakin (The Thing 1982) :star: :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0084787/

Suuri Carpenter klassikko uusittu ja kyllähän tästä on lähes kaikki ylistyssanat on jo vuodatettu. 50-luvun leffaa on Bill Lancasterin kässärissä muutettu juuri oikealla tavalla ja tämähän on enemmän alkuperäistekstiä mukaileva kuin tuo "orkkis".

Mahtava tunnelmallinen maailmanlopun meininki on päällä heti alusta lähtien ja scorenhan leffaan teki Ennio Morricone mutta vahvastihan siihen ohjaajan omat mieltymykset vaikuttivat eli käy lähes Johnin omasta sävellyksestä.

Cast on helvetin hyvä, Kurt Russell on mukana melkein Snake Plisskeninä ja mukana monta upeaa genrenaamaa eikä vittu yhtään ainutta huumorihahmoa. Näin se ennen tehtiin.

Efektit on edelleen maailman parhaiden joukossa ja tämähän oli Rob Bottinin vereslihalla tehty projekti mikä vei miehen lopulta sairaalaan. Liian kovaa kamaa oli kuitenkin aikalaisyleisölle jätkien body horror eikä monille maistunut E.T.:n viedessä symppispisteet.
Hirviö ei todellakaan ole mikään mies kumipuvussa vaan saatanallinen muodonmuuttaja jonka ainoa ajatus on vain selvitä hengissä ja levittää ilonsanomaansa.

Kaikki epäilee kaikkia, liekinheittimet laulaa ja Etelänapamantereen pakkanen paukkuu, kun porukka alkaa harventua eikä toivoa enää ole. Pian sitten sen ei niin kehutun esiosan pariin enkä olekaan sitä aiemmin nähnyt.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: All things John Carpenter

Post by Tina DeMona »

^Tuo on kyllä uskomattoman kova!

Ja vähemmän yllättävästi esiosa oli pyypasta.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: All things John Carpenter

Post by aTomiK »

Image

Säpinää Chinatownissa (Big Trouble in Little China 1986) :star: :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0090728/

Seuraava suuri Carpenter/Russell klassikko uusittu eikä tämä ole menettänyt yhtään tehoaan sitten sen ensinäkemisen vuokrakasetilta joskus 1987.

Kieli poskella mennään mutta hallitusti ja humoristisena fantasiaseikkailuna tämä on maailman parhaita. Alun perin länkkäriksi kirjoitettu tarina on tuotu nykypäivään upealla tavalla.

Kurtin Jack Burton hahmo on vähintään yhtä hyvä kuin Snake Plissken ja oikeastaan leffan sidekick Dennis Dunin esittämän Wang Chin hoidellessa suurimman osan mätkimisestä.
Kim Cattrall ja Suzee Pai ovat ihania mimmejä ja vanhemman kaartin James Hong sekä Victor Wong jumalaisia hassuttelijoita. Tähän kun lisätään vielä mahtava 80s visuaalisuus sekä Carpenterin ja Alan Howarthin loistavat musiikit niin paketti alkaa olemaan kasassa.

Sittenhän siinä kävi niin, että John sai jo toisen kerran pettyä työskentelyyn ison studion kanssa, kun Foxin executive kyrvät ei ymmärtäneet leffaa ja lakaisivat sen maton alle. Itse tahtoisin ajatella sen kuitenkin pelkästään hyväksi tapahtumaksi sillä Carpenter palasi independent tuotantoihin ja saimme nautiskella mm. Prince of Darkness sekä They Live herkuista.

Tämä on ehdottomasti yksi meikäläisen aution saaren leffoista jonka voi laittaa soittimeen milloin vain ja viihtyminen on taattu. Nyt on ilosanomaa siten välitetty myös eteenpäin ja poikakin tykkäsi filmistä kovasti.

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
Post Reply