Night Visions -festivaali alkaa tänään!

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
Post Reply
NV-ministeriö
kokelas
kokelas
Posts: 44
Joined: Wed Oct 08 2008 23:39

Night Visions -festivaali alkaa tänään!

Post by NV-ministeriö »

Night Visions -festivaali alkaa tänään!

Maan ehdottomin ja asiallisin elokuvafestari alkaa tänään ja kestää sunnuntaiaamuun asti.

Avajaiselokuva GRAVITY sekä Edgar Wrightin ja Simon Peggin Cornetto-trilogian päätösosa THE WORLD’S END ovat loppuunmyytyjä, mutta muu ohjelmisto, se muu ohjelmisto! Vielä on tilaa!

Liput yömaratoniin ja festareille:
Yölippu (la-su-yö, 7 esitystä noin klo 20 alkaen) 50 €
HC-sarjalippu (ke-su, 22 esitystä + klubit) 115 €
Kevytsarjalippu (9 esitystä, ei henkilökohtainen) 70 €

Tai yksittäislippuja 8,50 €.

Yöliput ja sarjaliput Maxim-teatterista ja Pienestä leffakaupsta ja Filmihullu-leffakaupasta.
Yksittäisliput Finnkinon teattereista ja verkkokaupasta.

Tervetuloa!

Ohittamattomia tärppejä teille:

UDO KIER -SARJA
Andy Warholin suojeluksessa syntyneet Paul Morrisseyn ohjaukset FLESH FOR FRANKESTEIN (1973) ja BLOOD FOR DRACULA (1974) ovat hirtehisiä, voimakkaan omaperäisiä tulkintoja klassikkoaiheista. Aikuisviihdeparoni Paul Raymondin osin tuottama kauhutrilleri HOUSE ON STRAW HILL (1976, ohj. James Kenelm Clarke) koettiin aikanaan niin niljakkaaksi, ettei sitä saanut esittää kotimaassaan vuosikymmeniin. Kierin omiin suosikkeihin lukeutuva Walerian Borowczykin TOHTORI JEKYLLIN NAISET (1981) on hypnoottinen tulkinta klassikkoteoksesta.

JODOROWSKY’S DUNE
Keväällä Cannesin festivaalilta voittokulkunsa aloittanut JODOROWSKY’S DUNE on kertakaikkisen erinomainen. Ainutlaatuisen runsas ja vaiherikas juoni on tarua ihmeellisempi: täysin uskomattomia anekdootteja tulviva taustakertomus kaikkien aikojen tieteiselokuvasta, suuruudenhullusta fantasiasta, joka ei koskaan valmistunut.

Alejandro Jodorowskyn 1970-luvun filmatisointi Frank Herbertin Dyyni-kirjasarjasta poltti satoja tuhansia dollareita ja Ranskan frangeja sekä työllisti populaarikulttuurin yhä kumarretut nerot eri puolilta maailmaa. Rooleihin kiinnitettiin aikansa supertähtiä Mick Jaggerista Salvador Daliin, musiikkia piti saada luomaan Pink Floyd, konseptisuunnittelusta vastasivat H.R. Giger, sarjakuvavelho Moebius sekä tehostemestari ja Alien-käsikirjoittaja Dan O’Bannon. Maxim 1 la 2.11. klo 19.00.

Slasher-akselimme ylpeys on Adam Wingardin YOU'RE NEXT. Wingardille mieluisa ilkeä väkivalta ja lähes taiteelliset mittauhteet saava veritehosteiden käyttö saavat paatuneenkin verikoiran hyvälle tuulelle. Varsinkin kun kyseessä on vanhan koulukunnan käsityö eikä pikselinnypläys. Wingard on ohjannut myös osan V/H/S/2-kauhuantologiasta. YOU'RE NEXT la 2.11. klo 21.00, Maxim 1. V/H/S/2 ke 30.10. klo 22, Maxim 2 ja la-su yö 2.-3.11. klo 03.15, Maxim 2

KISS OF THE DAMNED
Xan Cassavetes jatkaa mahtisukunsa saagaa esikoisfiktiollaan KISS OF THE DAMNED. Tyylilaji on dekadentti vampyyri-chic, valtteinaan jokaisesta kuvasta huokuva herkullinen gotiikka ja morbidin kuivakka huumorintaju, johon tarvitsee tuhat elettyä vuotta ja vähintään toisen mokoman kylpyjä euroelokuvan klassikoissa. Vastustamattomimmin viekoittelee keskiyön kuvien vakiovalio Roxane Mesquida (mm. Sisarelleni, Rubber, Kaboom), jonka esittämä Mimi ei osaa pitää kurissa sen paremmin kieltään kuin torahampaitaankaan. Pe 1.11. klo 17.15, Maxim 1 ja la 2.11. klo 21, Kinopalatsi.

TERVETULOA!
Post Reply