Huumehassuttelut

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
Post Reply
User avatar
Mikko Lahtinen
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Posts: 8395
Joined: Tue Sep 23 2008 17:56

Huumehassuttelut

Post by Mikko Lahtinen »

Otsikko varmaan kertoo pitkälti, millaisia elokuvia voi tässä ketjussa kommentoida...

Psych-Out (1968)

Vaikka kyseessä ei olekaan kovin kevytmielisesti huumeisiin suhtautuva teos, niin eiköhän se kuitenkin tänne sovi yleisen menonsa puolesta.

Pikainen paluu runsaat 40 vuotta ajassa taaksepäin San Franciscon huuruiseen menoon. Stoneyn (Jack Nicholson) yhtye on tulossa risteykseen, jossa pitäisi päättää tähdätäänkö tosissaan menestykseen vai pitääkö uskottavuudestaan kiinni. Kaupunkiin saapuu nuori kuuro nainen (Susan Strasberg), joka etsii Etsijänä tunnettua veljeään. Stoney sitten ihastuu Jennyyn ja yritetään porukalla selvitellä Jennyn tilannetta.

Yleisesti ottaen tarina on pitkälti eräänlaista haahuilua. Välillä pitkätukka-Jack kavereineen vähän pieksee, mutta muksimisen lisäksi muistaa myös kitaroida ja rakastaa. Eipä tämä nyt niillä huumeilukohtauksillaan hirveästi pääse innostamaan. No, parissa on kyllä edes jonkinlaista yritystä. Esimerkkinä vaikkapa se "ritarit ja lohikäärme"-kohtaus. Stoneyn kaverin (Dean Stockwell) jutut eniten hymyilyttävät miehen laukoessa näkemyksiään. Lopun "äärimmäinen trippikin" jää kohtalaisen laimeaksi. Kyllähän tämän nyt toistamiseenkin jaksoi katsella, mutta ei kuitenkaan edusta lajinsa viihdyttävintä tarjontaa.

Jackin ja kumppaneiden sulosäveliä:

"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."
Post Reply