Uudet ja tulevat scifi/fantasia-elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Uudet ja tulevat scifi/fantasia-elokuvat

Post by Exterminator »

Image
Ready Player One :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt1677720/?ref_=nv_sr_srsg_0
Noin 25 vuotta tulevaisuuteen Maa on kurja paikka. Siksi ihmiset viihtyvät paremmin virtuaalitodellisuudessa, jonka nimi on OASIS. Sen luoja jätti kuollessaan jollekin mahdollisuuden ottaa OASIS hallintaansa, jos tämä onnistuu löytämään kolme kätkettyä avainta. Ensimmäiseen pääsisi käsiksi selviämällä maaliin asti ajokisassa, jossa vastassa on muun muassa King Kong. Wade (Tye Sheridan) on yksi niistä nuorukaisista, jotka avaimia tavoittelevat. Paras kaveri on Aech, jota Wade ei koskaan tosimaailmassa ole tavannut. Uusin tuttavuus on ainakin avatarina kuuma Art3mis (Olivia Cooke). Valitettavasti avaimia himoitsee myös Paha Mulkku (Ben Mendelsohn), jolla on joukkoja pistää kampoihin muille yrittäjille. Olisi paska homma, jos tälle OASIKSEN valta lankeasi.

Liekö Spielberg innostunut kovasti Avatarsta ja halunnut tehdä omansa. RP1 on kuitenkin ihan mielenkiintoista nähtävää, vaikka näin isolla prosentilla kun tuijotellaan tietokonegrafiikkaa, niin ei se aivan oma lempijuttu ole. Tähän oli kyllä keksitty paljon kaikkia hauskoja viittauksia popkulttuuriin, kun esim. päähenkilö ajeli DeLoreanilla ja päästiin ihmettelemään Mechagodzillaa, Rautajättiä, Chuckya ja jopa RoboCopia ihan pikaisesti. Elokuvista Hohto pääsi esille kiitettävän paljon, eikä voi kieltää, ettenko olisi varsinkin siinä osuudessa viihtynyt. Hyvää musiikkia oli valittu 70/80-luvulta taustalle, ja toimihan se mukavasti noin vastapainona kaikelle futuristisuudelle.

Sheridan oli ihan okei, Cooke nätti ja T.J. Milleriä ei nähty ihmisenä kertaakaan, mutta äänen tunnistin. Hahmolla oli muutama hauskahko repliikki.

Jankataan nyt: hirveästi pikseliä toisen perään, ei aivan allekirjoittaneen ykköskamaa ja enpä varmaan siksi olekaan edes mitenkään paras tästä arviota kirjoittamaan. Näyttävää jälkeä Spielbergiltä joka tapauksessa jälleen kerran, joskaan en välttämättä näiden Tinttien, sen jonkun kiltin jätin ja tämän jälkeen toivoisi mestariohjaajan enää näihin tietokonepainotteisiin pätkiin aikaa käyttävän.

Pelaamisesta ja virtuaalimaailmoista enemmän kiinnostuneille Ready Player One voi toki olla parasta ikinä.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Uudet ja tulevat scifi/fantasia-elokuvat

Post by aTomiK »

Itelle kelpas Ready Player One jopa neljän tähden verran, hyvä seikkailupätkä!
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Uudet ja tulevat scifi/fantasia-elokuvat

Post by Exterminator »

Ai joo, olihan täällä jo arvio. Laiskasti etsin vain tästä ketjusta, mutta se olikin tuolla yleisissä. Sitä toivoisi jo melko iäkkäältä Pielenperältä vielä jotain todellista klassikkoa E.T.:n, Leukojen, Indyn tai vastavan tapaan, vaikka kelpo katsottavaa onkin yhä syntynyt.
-You have a huge fucking dick!
Post Reply