Kurt Russell

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Kurt Russell

Post by aTomiK »

Image

Elvis (1979) :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt0079103/

Sitten tämä John Carpenterin ohjaama Elvis biopic ja mukavahan tätä oli katsoa vaikka pituutta on sellainen 170 minsaa.

Alkuun näytetään Elvis (Kurt Russell) valmistautumassa Las Vegasissa tapahtuvaan paluu konserttiinsa yhdeksän vuoden keikkatauon jälkeen 1969. Tästä Elvis lähtee muistelemaan nuoruuttansa sekä uran läpimurtoa, kun hän teininä 1953 ja ´54 kävi nauhoittamassa muutaman biisin Sun Recordsin studiolla Memphisissä ja siitähän Sam Phillips hänet sitten nappasi talliinsa. Elvis oli juuri sitä mitä mies oli etsinyt: Valkoinen tyyppi jolla oli myös soulia äänessään. Seuraa huikeaa menestystä mutta myös monia vastoinkäymisiä ja lopulta palataan sitten vuoden ´69 tilanteeseen.

Carpenter tahtoi kokeilla Halloweenin jälkeen henkilöpainotteisempaa draamaa ja tämä ABC yhtön tv-elokuva sopi hänelle hyvin siinäkin mielessä koska mies oli Elvis fani. John muuten nähdään pikaisesti cameossa alun Las Vegas tunnelmissa.
Russellille leffa oli mahdollisuus nousta pois televisiomaailmasta ja mies valmistautui rooliin huolella tehden hienoa työtä vaikka laulut hoitaakin country artisti Ronnie McDowell. Russell oli muuten myös näytellyt 12-vuotiaana Elviksen kanssa samassa It Happened at the World's Fair (1963) filmissä.
Eikä varmaan arvannut Kurt sitä kuinka mehukas yhteistyö Carpenterin kanssa olikaan pian alkamassa.

Elvis kaipasi aina syntymässä menehtynyttä kaksoisveljeään ja äiti Gladys (Shelley Winters) oli hänelle kaikki kaikessa ja isä Vernonin (roolissa Kurtin isä Bing Russell) kanssakin oli aina hyvät välit. Perhe eleli alkuun köyhissä oloissa mutta sitten tilanne hiukan koheni ja Elviksen menestymisen myötä elosta tuli luksusta.
Suosio räjähti, kun Elviksen manageriksi tuli "eversti" Tom Parker (Pat Hingle) joka sorvasi levytyssopimuksen RCA lafkan kanssa. Kultalevyt seurasivat 50-luvulla toisiaan ja yhteensä Elvis on myynyt älyttömät 2,5 miljardia levyä.

Tyttöystävinä käväisivät mm. Bonnie (maukas Melody Anderson) sekä näyttelijä Natalie Wood. Vuonna 1958 uran katkaisi pariksi vuodeksi armeija jota Elvis suoritti myös Saksassa missä mies tapasi 14-vuotiaan Prisicilla Beaulieun (Season Hubley). Armeija aikana äiti Gladys kuoli mistä Elvis ei ikinä kunnolla toipunut.
1960-luvulla Elvis keskittyi elokuviin joista tehtiin toki aina soundtrack levyt mutta muuten levyttäminen ja erityisesti keikkailu oli tauolla. Presley sai Priscillan myöhemmin hankkimaansa kartanoon Gracelandiin, pari meni naimisiin ja syntyi tytär Lisa Marie.

Elokuva loppuu tosiaan tuohon menestyksekkääseen Las Vegas paluukeikkaan ja Elvis esitti sitten kaikkiaan 752 loppuunmyytyä konserttia kyseisessä mestassa.
Terveys alkoi kuitenkin 70-luvun edetessä pettää, Priscillan kanssa tuli ero ja 16. elokuuta 1977 mies löydettiin kuolleena kylpyhuoneen lattialta. Ruumiinavauksessa löydettiin 14 eri lääkettä.
Testamentin mukaan omaisuus jaettiin tyttärelle, isälle ja isoäidille. Elvis tienasi urallaan yhteensä noin 4,5 miljardia dollaria mutta myös kulutti rahaa isolla kädellä ja tienasi esimekiksi vielä vuonna 2015 55 miljoonaa taalaa.

Elvis elokuvan televisioesitys oli suuri menestys ja se sekä pääosanesittäjä Russell sai useita palkintoehdokkuuksia. Euroopassa filmin lyhyempää versiota esitettiin ihan teattereissa.
Jännä juttu muuten, että manageri Parker ei koskaan vienyt Elvistä keikkailemaan ulkomaille mikä johtui varmasti "everstin" omasta maastapoistumiskiellosta.

Carpenterille itselleen Elvis leffasta jäi myös hiukan hampaankoloon sillä kuvausaikataulu oli helvetillinen ja mies olisi myös tahtonut leikata filmin itse mutta tätä ei hänelle suotu.
Minä kyllä ihan tykkään tästä ja suosittelen katsomaan jos aihe kiinnostaa tai on halua nähdä Kurt juuri ennen nousua isompiin filmirooleihin.

Pari faktaa vielä eli Russell rakastui vastanäyttelijänsä Season Hubleyn kanssa ja he menivät naimisiin mutta eropaperit lyötiin tiskiin jo neljä vuotta myöhemmin 1983.
Elvis esitti viimeiseksi jääneessä elokuvassaan Change of Habit (1969) henkilöä nimeltä John Carpenter. Että näin.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Kurt Russell

Post by aTomiK »

Image

Pako New Yorkista (Escape from New York 1981)
:star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0082340/

Russell täytti eilen 70-vuotta ja sitähän juhlistettiin katsomalla Pako New Yorkista ekaa kertaa siniseltä.

Tarinan tietää lähes jokainen eli ollaan vuodessa 1997 ja nuhjuisesta New Yorkista on tullut niin paha mesta, että Manhattanin saaresta on tehty vankila jota ympäröi korkeat muurit.
Käy niin, että Amerikan pressaa kuljettanut kone tippuu saarelle ja tämä pitäisi saada sieltä 24 tunnin kuluessa pois tärkeään kokoukseen.
Kova jäbä Snake Plissken on juuri jäänyt kiinni ryöstöstä joten hänet laitetaan asialle ja palkinnoksi on luvattu syytteiden hylkääminen.

Mahtava elokuvahan tämä edelleen on mutta ei silti minulle sitä kaikkein kovinta Carpenter/Russell eliksiiriä. Score on hieno ja cast erinomainen mutta se lopullinen maagisuus puuttuu.
Filmin budjetti oli 6 miljoonaa joka riitti juuri ja juuri kekseliäiden tekijöiden ansiosta eli kyllä production designer Joe Alves ja Cormanin tallin James Cameron sekä Skotakin veljekset sai laittaa tiskiin parastaan.
Efektit on on hyvin sympaattisella tavalla vanhentuneita mikä luo elokuvan täysin omanlaisen maailman jota italoheput sitten kopioivat omissa filmeissään oikein huolella.

Kovasta castista esiin pomppasivat tälle kertaa upeasti tissinsä esillä pitävä Adrianne Barbeau, Kurtin Elvis leffasta vaimoksi nappaama Season Hubley lyhyess punkkariroolissaan sekä terävähampaista Romeroa esittävä Frank Doubleday jonka nyt vasta tajusin olevan sama kaveri joka näyttelijä sitä kylmäävää White Warlord tappajaa Assaul on Precinct 13:ssa.
Russell puolestaan karistaa viimeistään tässä leffassa Disneyn pölyt jaloistaan ja oli suunnitellut Snaken hahmon hyvin pitkälle itse. Ja antisankarista tuli legenda.

Escape from New York oli menestys ja tuotti maailmanlaajuisesti noin 50 miljoonaa. Katsotaanpa sitten miten hyvin se jatko-osa toimii tänä päivänä.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Kurt Russell

Post by Tina DeMona »

^Tuo on kyllä vitun kova leffa. Ei kyllä itsellenikään ihan täyttä Carpenterin kärkeä, mutta selkeä mestariteos silti, kuten nyt useimmat miehen 70-80 -lukujen teokset.

Elviskin kuulosti yllättävänkin kiinnostavalta.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Kurt Russell

Post by aTomiK »

Image

Pako L.A.:sta (Escape from L.A. 1996)
:star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0116225/?ref_=nv_sr_srsg_0

No niin, nyt on uusittu myös jatko-osa ja vaikka moni asia on astetta heikompaa niin kyllä tämän parissa viihtyy.

Ollaan vuodessa 2013 ja maanjäristyksessä saareksi Amerikan mantereesta irronnut Los Angeles on maasta karkoitettavien hylkiöiden mesta.
Plissken on jäänyt jälleen kiinni ja pakotetaan matkaamaan Losiin etsimään pressan tyttären kaappaamaa mustaa laatikkoa millä voi hallita maata kiertäviä satellitteja.
Kuulostaa tutulta juu eli aivan kuten juuri katsomassani Kaappaus raitellla leffassa niin myös tässä satelliiteilla hallitaan maailmaa. Nyt niillä ei kuitenkaan ammuta paikkoja paskaksi vaan sammutellaan koko valtion sähkölaitteet.

Heti alkuun päästään nauttimaan "päivitetystä" tunnarista, esitellään tilanne ja Snake huiputetaan tehtävään saastuttamalla tämä viruksella joka tappaa kahdeksassa tunnissa jos vastalääkettä ei ole pistetty.
Ase ja vempainesittelyä on luvassa kuten originaalissakin ja sitten matkaan yhden hengen sukellusveneellä ja jopa olikin kakkapylly tehosteet tuossa pätkässä :lol: Universalin studiot oli muuten jääneet maanjäristyksessä veden alle.

Ensin käydään huoratalossa missä esillä on makeita naisia sekä upeita asuja. Losia hallitsee Cuervo Jones niminen tyyppi joka on juuri saanut mustan laatikon toimintakykyiseksi ja jonka suojiin pressan tytär Utopia on asettunut.
Tavataan hassu höpöttäjä Maps of the Stars Eddie (Steve Buscemi) joka vaihtaa takkia useammin kuin pahin pyrkyripoliitikko ja piipahdetaan maukaan Valieria Golinon kanssa vankina Beverly Hillsissa jossa pääkirurgina tohtoroi Bruce Campbell.
Hetken heiluttuaan Snake jää uudelleen vangiksi joutuen Losin futisareenalle missä kansalle esitellään sirkushuveja ja Plissken vapautuu tyhmänhauskan koripalloesityksen jälkeen.

Monia asioita toistetaan suoraan originaalista kuten esimerkiksi se, että Snake saa jälleen osuman jalkaansa. Sitten tsunamisurffataan Peter Fondan kanssa ja tavataan upea Pam Grier joka tosin on transu. Tämän jälkeen lähdetään riippuliitelemään pahisten päämesta Happy Kingdomiin jota ennen Disneylandiksi kutsuttiin.

Vauhdilla siis edetään ja välillä homma pelittää hienosti kunnes tulee hetkiä jolloin tuntuu, että on tämä vaan aika halvalla tehty. Loppu on kuitenkin taas niin hienoa kamaa, että kolme ja puoli tähteä irtoaa täältä.
Musat ei ole tässä niin maagiset kuin New Yorkin paossa mutta välillä kuten esim. Plisskenin pukeutumishetkessä ollaan asian ytimessä. Tarjolla on valitettavasti myös ajanmukaista paskaa alternative rokkia.

Pako L.A.:sta syntyi lähinnä Russellin halusta päästä jälleen Plisskenin kuteisiin ja mies oli myös tuottamassa sekä käsikirjoittamassa leffaa. Kai nuo paskatkin efektit oli tuohon aikaan vaan niin kalliita toteuttaa, että tähänkin saatiin uppoamaan 50 miljoonaa ja kun takaisin tuli vain puolet siitä niin paha floppihan elokuva oli.

Campya menoahan tämä on mutta Kurt on edelleen kova, castista löytyy paljon tuttuja naamoja ja vauhti on niin hurja, että jos jokin asia ei miellytä niin se on onneksi kohta jo unohdettu. Ja se loppu menee kyllä parhaiden leffapäätösten top kymppiin.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Kurt Russell

Post by aTomiK »

Image

The Thing - "se" jostakin (The Thing 1982) :star: :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0084787/

Suuri Carpenter klassikko uusittu ja kyllähän tästä on lähes kaikki ylistyssanat on jo vuodatettu. 50-luvun leffaa on Bill Lancasterin kässärissä muutettu juuri oikealla tavalla ja tämähän on enemmän alkuperäistekstiä mukaileva kuin tuo "orkkis".

Mahtava tunnelmallinen maailmanlopun meininki on päällä heti alusta lähtien ja scorenhan leffaan teki Ennio Morricone mutta vahvastihan siihen ohjaajan omat mieltymykset vaikuttivat eli käy lähes Johnin omasta sävellyksestä.

Cast on helvetin hyvä, Kurt Russell on mukana melkein Snake Plisskeninä ja mukana monta upeaa genrenaamaa eikä vittu yhtään ainutta huumorihahmoa. Näin se ennen tehtiin.

Efektit on edelleen maailman parhaiden joukossa ja tämähän oli Rob Bottinin vereslihalla tehty projekti mikä vei miehen lopulta sairaalaan. Liian kovaa kamaa oli kuitenkin aikalaisyleisölle jätkien body horror eikä monille maistunut E.T.:n viedessä symppispisteet.
Hirviö ei todellakaan ole mikään mies kumipuvussa vaan saatanallinen muodonmuuttaja jonka ainoa ajatus on vain selvitä hengissä ja levittää ilonsanomaansa.

Kaikki epäilee kaikkia, liekinheittimet laulaa ja Etelänapamantereen pakkanen paukkuu, kun porukka alkaa harventua eikä toivoa enää ole. Pian sitten sen ei niin kehutun esiosan pariin enkä olekaan sitä aiemmin nähnyt.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Kurt Russell

Post by aTomiK »

Image

Säpinää Chinatownissa (Big Trouble in Little China 1986) :star: :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0090728/

Seuraava suuri Carpenter/Russell klassikko uusittu eikä tämä ole menettänyt yhtään tehoaan sitten sen ensinäkemisen vuokrakasetilta joskus 1987.

Kieli poskella mennään mutta hallitusti ja humoristisena fantasiaseikkailuna tämä on maailman parhaita. Alun perin länkkäriksi kirjoitettu tarina on tuotu nykypäivään upealla tavalla.

Kurtin Jack Burton hahmo on vähintään yhtä hyvä kuin Snake Plissken ja oikeastaan leffan sidekick Dennis Dunin esittämän Wang Chin hoidellessa suurimman osan mätkimisestä.
Kim Cattrall ja Suzee Pai ovat ihania mimmejä ja vanhemman kaartin James Hong sekä Victor Wong jumalaisia hassuttelijoita. Tähän kun lisätään vielä mahtava 80s visuaalisuus sekä Carpenterin ja Alan Howarthin loistavat musiikit niin paketti alkaa olemaan kasassa.

Sittenhän siinä kävi niin, että John sai jo toisen kerran pettyä työskentelyyn ison studion kanssa, kun Foxin executive kyrvät ei ymmärtäneet leffaa ja lakaisivat sen maton alle. Itse tahtoisin ajatella sen kuitenkin pelkästään hyväksi tapahtumaksi sillä Carpenter palasi independent tuotantoihin ja saimme nautiskella mm. Prince of Darkness sekä They Live herkuista.

Tämä on ehdottomasti yksi meikäläisen aution saaren leffoista jonka voi laittaa soittimeen milloin vain ja viihtyminen on taattu. Nyt on ilosanomaa siten välitetty myös eteenpäin ja poikakin tykkäsi filmistä kovasti.

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Kurt Russell

Post by aTomiK »

rautapuoli wrote: Mon Jan 11 2021 16:47
Backdraft 2/5
https://www.imdb.com/title/tt0101393/?ref_=rt_li_tt
Mutta tämähän olikin sitten pettymys. William Baldwin ja Kurt Russell ovat palomiesveljeksiä joilla on vaikea suhde. Sitten paikalla riehuu salapolttomurhaaja, joka ei selvästi ole tavanomainen pyromaani. Tämä jännittävä juoniseikka tahtoo vähän väliä unohtua, kun Ron Howard on pitänyt kiintoisampana muitakin tylsiä ihmissuhteita kuin vain tuo jokseenkin toimiva velihomma.

Odotin palomiessankaruuksia ja komeita tulihelvettejä. Sain niitä silleen jotenkuten. Leffalla on päätön yli kahden tunnin mitta, josta suurin osa on sitä vähiten kiintoisaa kamaa. Ron Howard on kumma jätkä, koska välillä mennään maaliin oikein kunnolla ja sitten taas monet leffat hutiloi miten sattuu. Nyt pisti isosti silmään todella köpöinen leikkaus ja muutenkin jähmeä kerronta. Leffan katsominen kesti oman tovinsa, koska välillä oli pakko keskeyttää ja tehdä jotain muuta muutaman minuutin ajan. Backdraft kylläkin sitten näyttää todella hyvältä. Ihan kuin olisi anamorfisilla linsseillä kuvattu, mutta näemmä ei sitten ollutkaan. No, olipahan noin muuten hyvät valinnat tehty linssien ja filmirullien suhteen.

Kurt Russellia oli myös ilo seurata. Jätkä saa hahmoonsa holtittomasti uskottavuutta eikä mielessä käy kertaakaan Kurtin muut sankari/antisankariroolit. Muutkin näyttelijät tietenkin ihan paikallaan, vaikka Jennifer Jason Leigh onkin täysin tuhlattu sivuheila. Donald Sutherland nousi pienessä roolissaan taas oikeinkin positiivisesti esille vangittuna pyromaanina.

Tulipalotoimintaa kaipaili jatkuvasti enemmän ja isommin, joten onneksi finaalissa sain haluamaani liekkimerta ja muita tukaluuksia. Tulen äänisuunnittelu oli aika vinkeää liekkien kuulostaen hirviöltä. Jotkut hahmot muutenkin romantisoivat tulta puhuen siitä tietoisena eläimenä. Mutta kyllä sellainen ihan tämmöiseen isoon palomiesleffaan saa kuuluakin. Muistan myös lapsuudesta nähneeni jonkun bts-klipin tän leffan teosta, jossa Ron Howard puhui äänisuunnittelusta ja nimenomaan halusi tulen kuulostavan kunnon pedolta. No siinä onnistui.
Aika lailla tuli leffan jälkeen taiteiltua arvosanan suhteen. Tavallaan sitä ehkä viihtyi kolmen tähden edestä, koska olihan tässä hienoja juttuja sekä roolisuorituksia. Toisaalta leijonaosan kestosta olin tavalla tai toisella turhautunut tai tylsistynyt.
Image

Sitten tuli uusittua Tulimyrsky eli Backdraft ja kyllä minä tämän parissa viihdyin edelleen :star: :star: :star: :puoli: arvoisesti.

Kyllähän tässä on melkoista tähtiloistoa castissa ja Russell osaa tietysti hyvin nämä ei niin kovin puhtoisen sankarin roolit.
Kässäri voisi olla toki vieläkin parempi ja nuo rautapuolen mainitsemat leikkausongelmat huomasin minäkin. Kun veljekset kohtaa ekan kerran siellä Kurtin paatissa niin koko ajan pompitaan todella kummallisesti eikä hahmojen liikkeet jatku lainkaan optimaalisesti. Omituista häröilyä.

Chicagossa tehdyt on location kuvaukset on kuitenkin upeita ja tulipalosysteemit oikein hienoja, luojan kiitos tuolloin vielä lapsen kengissä ollut cgi kokeilujen jälkeen torpattiin ja keskityttiin aitoon asiaan.
Hans Zimmerkin on tehnyt leffaan vielä ihan oikean scoren eikä sitä nykyajan taustahuminaa. Montaasissa soi lisäksi sen verran hyvä Bruce Hornsby & The Range kappale, että pitää tutustua lähemmin porukan tuotantoon.

Pituutta on se reilu pari tuntia mikä kului mielestäni joutuisasti. Paljon pitempikin elokuva olisi voinut olla sillä ekstroissa oli 42 minuuttia deleted scenes matskua mutta jätin ne nyt katsomatta.

Filmihän sai Amerikoissa jopa R ratingin eli jonkin verran on kiroilua, palaneita ruumiita ja vertakin ruudulla. Lisäksi Baldwin/Leigh ja Russell/De Mornay parivaljakot käy pikaisesti panemassa mutta eipä noissa iholla juhlita.
40 miljoonan budjetilla tehty elokuva tuotti mailmanlaajuisesti 150 milliä joten tämä oli tuottoisa projekti. Jatko-osa katseluun sitten loppuviikosta.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Kurt Russell

Post by aTomiK »

Image

Kielletty intohimo (Unlawful Entry 1992) :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0105699/

Tuli uusittua tämä Jonathan Kaplanin jännäri ja kyllähän tämä edelleen oikein kiva kiusaajaleffa on.

Eli meillä on lähiössä asuva vähintään semirikas Carrin (Kurt Russell ja Madeleine Stowe) pariskunta jotka saa eräänä iltana kutsumattoman vieraan.
Tiukka tilanne kuitenkin selviää minkä jälkeen poliisit tulee paikalle ja Ray Liottan esittämä Pete Davis neuvoo hankkimaan hälytyslaitteet joita tullaankin asettamaan heti seuraavana päivänä.
Davis alkaa siten olemaan hiukan liiankin lähelle tuppaava joten Kurtin esittämä Michael käskee äijän painua vittuun minkä jälkeen alkaakin kunnon show.

90-luvun alun leffoissa on aina oma tunnelmansa ja vaikka tämä melko pitkälle Fatal Attractionin asettamilla poluilla kulkeekin niin hyvää viihdettä riittää.
Kässäri on näppärästi tehty eli mitään kovin pahoja älyttömyyksiä hahmoilta ei nähdä vaikka Michaelin lahjontayritys olikin typerä.
Panokset kasvaa pikkuhiljaa ja kyllähän Mafiaveljet sekä tämä Kielletty intohimo on niitä leffoja mistä Liotta oikeasti muistetaan. Osaa niin helvetin hyvin mies tuon kilahtavan psykopaatin roolin.

Huoraa esittävä Ruby Salazar paljastaa tissit ja Stowenkin herkkuja päästään näkemään pikaisesti panokohtauksessa jonka Liotta todella pelottavasti keskeyttää Carrien talossa hiippaillessaan 8-)
Davisin partnerin roolissa pätee Magnum tv-sarjasta tuttu Roger E. Mosley, Ken Lerner on Michaelin asianajaja ja pikkuosien mestari Dick Miller on myös mukana.

Unlawful Entry menestyi hyvin ja jäljittelijöitä putkahteli pitkin 90-lukua kuin sieniä sateella.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Kurt Russell

Post by Exterminator »

^ Aika kiinnostavan kuuloinen on. Chinatown selkeästi toinen, mikä olisi nähtävä. Vielä kyllä on se Pako Nykistäkin katsomatta, vaikka hyllyssä on :sorry: Pitäisi kai lopettaa kirjastossa käyminen kokonaan, kun sieltä aina tuppaa löytymään lainaan joitakin, ja sitten omien hankintojen katsominen lykkääntyy taas kerran...
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Kurt Russell

Post by aTomiK »

Image

Tombstone (1993) :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0108358/

Olipas kova western tämä legendaarisen Andrew G. Vajnan tuottama leffa, viimeisiä kunnon 80s tyylin äijäleffoja ainakin tällä kyseisellä castilla.

Eli ollaan vuodessa 1879 ja Earpin veljekset saapuu vaimoineen Tombstonen kaupunkiin Wyattin johdolla joka on jättänyt sheriffin hommat taakseen tarkoituksena vain tehdä rahaa sekä nauttia elämästä.
Paikalle saapuu myös Wyattin hyvä ystävä Doc Holliday mutta on kuitenkin niin, että jengi nimeltä The Cowboys on ottanut mestan jo aiemmin omakseen eikä yhteenotolta voida välttyä.

Miettikääpä tätä castia: Earpin veljeksinä nähdään Kurt Russell, Sam Elliott sekä Bill Paxton ja Hollidayna loistaa Val Kilmer. Pääpahiksina häärää Michael Biehn, Powers Boothe sekä Stephen Lang.
Heitetään mukaan Charlton Heston, Michael Rooker, Thomas Haden Church, Dana Delany, Billy Bob Thornton, Billy Zane, Terry O´Quinn ja kertojana toimiva Robert Mitchum niin johan riittää tähtivoimaa.

Tykkäsin leffassa siitä, että vaikka tyypit on sankareita niin he eivät ole täydellisiä. Russellin väkevästi tulkitsema Wyatt keskittyy vain itseensä ja siinä jää oopiumi koukkuun sortunut vaimo kakkoseksi minkä lisäksi Earp rakastuu vielä vapaamieliseen esiintyjänaiseen jota melko kuumottava Delany hienosti esittää.
Holliday puolestaan on vitivalkoinen juoppo, sarjassa tupakoiva ja jatkuvasti uhkapelejä pelaava ihmisraunio joka ei kuitenkaan hetkeksikään luovu aristokraattisesta artikuloinnista. Vittu, että onkin Kilmer ässä vedossa ja muistuttaa siitä, että mies oli parhaimmillaan yksi maailman kovimmista.

Pyssyt paukkuu, veri lentää, Bruce Broughtonin score rulettaa ja leffassa on muutamia helvetin hienoja hetkiä jotka on puhdasta elokuva magiaa. Jonkin verran on tarinassa havaittavissa ihme loikkimista mikä tuntui tyhmältä mutta tuon antaa anteeksi, kun tietää ettei kuvaukset sujuneet ongelmitta ja kässäriä väännettiin välillä uusiksi.
Alun perin leffan ohjaajaksi oli nimittäin valittu sen käsikirjoittaja Kevin Jarre (Rambo 2, Glory ym.) mutta miehestä ei hommaan ollut. Sitten apuun kutsuttiin George P. Cosmatos mutta Kurt Russell on sanonut ohjanneen filmistä suurimman osan ja Kilmer on tukenut tätä väitettä.

Oli miten oli ja vaikkei kyseessä ihan mestariteos olekaan niin Tombstone kannattaa ehdottomasti katsoa. Tombstone valmistui puoli vuotta ennen Kasdanin ja Costnerin Wyatt Earp leffaa ja ehti takoa onneksi hieman rahaakin. Itse tsekkailin leffasta niin sanotun director´s cutin joka on muutaman minuutin teatteriversiota pidempi.

Iskevän uusiotrailerin ovat tähän tehneet:

"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12206
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Kurt Russell

Post by Invictus »

Itse ainakin diggailin aikanaan Tombstonesta paljon enempi kuin Costnerin ylipitkästä Earpista.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Kurt Russell

Post by aTomiK »

Image

Takkuaivot takilassa (Captain Ron 1992) :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0103924/

Tulipa siten viimein katsottua tämä Captain Ron ja tuon suominimenhän täytyy olla yksi sekopäisimmistä ikinä. Ohjauksesta vastasi Thom "Night of the Comet" Eberhardt.

Höpösöttelykomediasta on tietysti kyse ja alkuun Chicagossa asuva Martin Harvey (Martin Short) saa enoltaan perinnöksi vanhan paatin joka on joskus ollut Clark Gablen vene ja jonka arvo huitelee 250 000 taalan tienoilla.
Ongelmana on, että tämän Wanderer niminen venhe sijaitsee Karibialla joten ei muuta kuin vaimo, tytär sekä poika mukaan ja seikkailulle purjehtimaan se Miamiin.
Perheellä ei ole mitään käsitystä pujehtimisesta joten kapteeniksi palkataan Ron Rico (Kurt Russell) niminen heppu joka onkin melkoinen rantapummi. Hasuttelua tiedossa!

Kyllä tämä ihan kiva sekoilukomedia oli mutta odotin silti vielä hauskempaa menoa. Turhan varman päälle pelataan mutta kyse olikin Touchstone leffasta. Alkujaan Captain Ron oli Walt Disney Pictures lafkan projekti mutta alaikäisen viinanjuonti, parit kirosanat ja Mary Kay Placen pikainen tisulivilautus siirsivät leffan Touchstonelle.

Maisemat on toki upeita ja filmi kuvattiin pääosin Puerto Ricon mestoilla. Russell on ok paskanjauhamis vedossa mutta leffassa on kohtauksia joista huomaa ettei mies komediassa silti ihan omimmillaan ole. Myös Short on tehnyt parempaa jälkeä ja kuten sanoin, kässäri olisi saanut olla raisumpi.

Kurtilla oli jälleen paljon ideoita ja jossain vaiheessa leffan ohjaajaksi kaavailtiin jopa John Carpenteria. Sehän olisikin ollut siistiä jos John olisi ohjannut taas Kurtia ja Shortin sijaan vastanäyttelijänä olisi ollut joku rooliin ehdotetusta kolmikosta Steve Martin, Chevy Chase, John Candy. Tuollaisesta leffasta voi nyt valitettavasti vain unelmoida.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Kurt Russell

Post by Exterminator »

On siinä suht lennokkaan suominimen tosiaan kehittäneet :lol: Tämä on jo niin överi, että pakko tykätä :funny:
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Kurt Russell

Post by aTomiK »

Image

Soldier (1998) :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt0120157/

Soldier on Paul W. S. Andersonin sci-fi toimintapaukku josta tahtoisi pitää enemmän mitä käteen oikeasti jää. Nähty viimeksi silloin, kun tuli videolle.

Russell esittää sotilas Todd 3465:ta joka on jo heti kapaloista valittu toteuttamaan tätä yhtä ainoaa tehtäväänsä ja alkuun näytetään koulutusta sekä muita tapahtumia miehen syntymästä 1996 nykyhetkeen ja vuoteen 2036.
Todd ja muu porukka on harvinaisella vapaalla eri sotien ja tehtävien välillä, kun supermulkku eversti Mekum (Jason Isaacs) saapuu esittelemään vanhat sotilaat syrjään siirtäviä uusia vieläkin parempia solttuja joita on dna muunneltu jo ennen syntymää.
Seuraa pienimuoinen testi minkä vanhat sotilaat häviävät joten loukkaantunut mutta eloon jäänyt Todd sekä kaksi kuollutta nakataan jätekuormaan ja dumpataan jäteplaneetta Arcadia 234:lle.
Siellä Todd havahtuu tilanteesta ja löytää planeetalle haaksirikkoutuneiden ihmisten yhdyskunnan. Mies ilman minkäänlaisia tunteita ei kuitenkaan sopeudu elämään ihmisten joukossa joten hänet laitetaan taipaleelle.
Pian Mekumin supersoltut kuitenkin saapuvat tarkastuslennolle ja huomaavat ihmiset jotka pitää tietenkin hävittää. Todd saapuu sitten mestoille joten on takaisin maksun aika.

Blade Runner mies David Webb Peoples kirjoitti samaan BR maailmaan sijoittuvan Soldierin tarinan jo 1983 mutta sitä ei sitten saatu tuotantoon kuin vasta 15 vuotta myöhemmin mikä on harmi sillä 80-luvulla tehtynä tämä olisi varmasti jonkin sortin action klassikko.
Nyt jutussa näkyy liiaksi 90-luku ja se, että elokuva jouduttiin aikataulullisista syistä kuvaamaan pääosin lavasteissa sillä Kurt tahtoi pumpata itsensä lihaskimpuksi ilman steroideja ja tämä vei puolitoista vuotta minkä lisäksi Russellin loukkaantumisetkin sotkivat suunnitelmia.

Ja onhan mies hurjassa kunnossa eikä montaa dialoginpätkää elokuvassa heitä. Aseet sekä nyrkit sen sijaan puhuu kovaa kieltä ja leffa on paikoin hyvin brutaali ja sitä joututtiin vielä trimmaamaan, että R-rating irtosi.
Castiin kuuluu manittujen lisäksi mm. Toddin ykkösvastustaja Caine 607:aa esittävä Jason Scott Lee, Toddin pomon roolissa nähtävä Gary Busey ja soltun Arcadialla hoiviinsa ottavan perheen isää esittävä Sean Pertwee sekä tämän vaimona kuumotteleva Connie Nielsen.

Russell oli tähän aikaan uransa huipulla mitä tulee palkkioiden suuruuteen ja heppu kuittasikin Soldierista 15-20 milliä mikä oli osaltaan nostamassa kokonaisbudjettia jopa 60 miljoonaan.
Filmi olikin siten karmea floppi tuottaen jenkeissä vain vajaat 15 miljoonaa minkä jälkeen se päätettiin julkaista muualla lähinnä pay per view formaatissa tai suoraan videolla.

Joka tapauksessa ihan mukiinmenevä leffa kyseessä mutta tunnelma sekä henkilöhahmot jää kuitenkin sen verran vajaiksi, että filmi varmaan unohtuu taas pariksikymmeneksi vuodeksi jonnekin hyllyjen kätköihin :LOL4:
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Kurt Russell

Post by aTomiK »

Image

Ratkaisun hetket (Executive Decision 1996)
:star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0116253/

Enpä olisi uskonut, että Ratkaisun hetket näin hyvin potkii mutta niin siinä kävi. Kässärin väänsivät Predator veljekset Jim sekä John Thomas ja ohjausdebyyttinsä teki paremmin leikkaajana tunnettu Stuard Baird.

Kyllähän tässä kovasti Jack Ryan merkkisesti ollaan liikkeellä sillä terroristit ovat aktivoituneet ja se tarkoittaa USAn armeijan tiedustelu konsultti David Grantille (Russell) töitä.
Pahikset on varastaneet venakkojen hermokaasua sekä räjäyttävät Lontoossa itsemurhapommin vastauksena terroristijohtaja Jaffan pidätykselle.
Kovin juttu on kuitenkin vielä tulossa sillä Jaffan oikea käsi Hassan (David Suchet) kaappaa Ateenasta Washingtoniin matkalla olleen lentokoneen aikomuksenaan kiristää Jaffa vapaaksi mutta takana on lisäksi on vielä jotain pahempaa.
Kehitellään kuvio jossa Travisin (Steven Seagal) johtama Special Forces tiimi siirretään koneeseen käyttämällä apuna uudenlaista Remora suihkukonetta ja Grant lähtee tehtävään mukaan.

Oli kyllä mielenkiintoisesti ja niin dialogin kuin toiminnankin kannalta oikein onnistunesti juonittu lentokonekaappaus elokuva tämä. Pelastustehtävä tietysti kusee ja hommat joudutaan tekemään vaikeimman kautta.
Seagalista oli alkanut paljastua ikäviä asioita tässä vaiheessa uraa ja tarina kertoo, että Kurt ei tahtonut enää miehen kanssa näytellä joten Siigali kirjoitettiin leffasta ulos jo noin 40 minuutin kohdilla. Ja kyllähän Steven suorastaan lennähtää huitsin helvettiin :lol:

Lentokoneessa on mukavan hiostava tunnelma koska pahiksilla on myös pommi jota pitää purkaa ja samalla selvitellä missä ja kuinka monta pahista Hassanilla on apunaan.
Tykkäsin leffan paikoin odottavasta tunnelmasta ja fiiliksen luonnissa hyvänä apuna on myös vanhan sotaratsun Jerry Goldsmithin näpsäkkä score.

Castisssa mukana ovat myös erikoisjoukkoihin kuuluvat John Leguizamo ja Joe Morton, Remora koneen tunteva Oliver Platt, Russellia avustavaa lentoemäntää esittävä Halle Berry ja olihan siellä koneessa lisäksi mm. lipevän senaattorin roolissa nähtävä J.T. Walsh.

Kyllähän Russell tällaisen Ryan roolinkin erittäin hyvin hanskaa eikä tässä leffassa oikeastaan näkynyt sellaisia vanhentuneita eirkoisefektejäkään eli varsin hyvin aikaa kestänyt filmi kyseessä.
55 millin budjetilla kilahti 122 miljoonaa joten hieman ihmettelen miksi Grant ei koskaan saanut toista seikkalua vyölleen.

Ratkaisun hetket leffastahan tehtiin vuotta myöhemmin suora low-budget Michael Dudikoff vehicle kopio Strategic Command mikä oli ihan katsottava mutta eihän sillä toki mitään jakoa tälle aidolle asialle ollut.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
Post Reply