Jackie Chan

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

Cloud wrote: Thu Apr 07 2011 17:29 Hung: Kuai can che (Wheels on Meals/Tupla-karate juustolla) (dvd/HKL) ****½
http://www.imdb.com/title/tt0087578/
Uusintakatselu. Jackie Chanin syntymäpäivän kunniaksi tuli katseltua tämä komediallisempi teos vuodelta 1984, jolloin Jackie oli vielä fyysisesti elämänsä kunnossa. Juoneltaan elokuva on melkoisen pölhö, tai oikeastaan juoni on miltei olematon. Parhaat kaverukset Thomas (Jackie Chan) ja David (Yuen Biao) asuvat samassa kämpässä ja samassa huoneessa Espanjassa ja työskentelevät pakun sisään rakennetussa pikaruokaravintolassa. He kohtaavat kauniin taskuvarkaan, Sylvian (Lola Forner), jota pahat miehet jahtaavat jostakin syystä. Tytön perässä on myös yksityisetsivä Moby (Sammo Hung), joka sattuu olemaan Thomasin ja Davidin ystävä. Lopulta heidän on pelastettava Sylvia pahisten luota, isosta linnasta ja taisteltava heidän kahta taistelulajeja osaavaa miestä (Benny Urquidez ja Keith Vitali) vastaan. Hyvät ja rennot näyttelijäsuoritukset pelastavat melkoisesti olematonta juonikuviota, kuten myös upeat takaa-ajot, stuntit ja matsikohtaukset. Lopun taistelu Jackien ja Benny Urquidezin välillä on tietysti klassikko, Jackien omastakin mielestä paras mitä hän on tehnyt. Silloin aikoinaan 90-luvulla kun tämän näki ensimmäistä kertaa, ei ehtinyt kiinnittää huomiota kaikkiin seikkoihin, kuten siihen, että Jackien ja Yuen Biaon esittämät kaverukset ovat vähän homon oloisia, sanovat jopa tyydyttävänsä mieluummin itsensä kuin olemalla naisen kanssa.

Hyvää syntymäpäivää Jackielle :kaakku: "moikka"
Image

Tupla-karate juustolla katsottu ja olipa muuten ensimmäinen kerta ikinä mikä tuntuu ihan hullulta mutta näin vain oli. Erittäin hieno leffa kyseessä ja annetaan sellainen :star: :star: :star: :star: -

Tykkäsin, että oli menty Barcelonaan ja kuvattu on location. 80-luku on esillä suorastaan ihanasti kaikessa eli muoti on ässää ja meno rentoa.
Chan ja Biao on easy going kaksikko ja alun treenit sekä nakkikiska paku touhut nautittavaa hupsuilua.

Huumoria ja toilailua riittää mutta jatkuvasti nähdään myös monenlaisia temppuja joille ei voi muuta kuin peukkua nostaa. On ne vaan olleet kovia hemmoja eikä nykyään tällaista enää tehdä. Skeittailunkin olivat opetelleet Espanjassa leffaa varten.
Tarina on melko hoopo ja yllätyksetön paha/hyvä perillinen juttu mutta tärkeintä onkin kaikki muu sen ympärillä.

Matsit on upeita ja Urquidez/Vitali kovia pahiksia, iskut vedetään todellakin asenteella ja loppuun asti. HKL:n kiekolla oli molemmista puolen tunnin haastattelut joita oli nautinto katsella. Myös Sammo ja Biao höpöttelivät mukavia.
Mielisairaalapätkissä nähtiin hassuttelemassa Winners & Sinners tutut Paul Chang Chung, Richard Ng sekä John Sham ja Miss Espanja 1979 Lola Forner vilahti jo Project A:ssa ja nähdään myös Armour of Godissa.

Jackie oli tehnyt sponsorisopparin Mitsubishin kanssa ilmeisesti jo 70-luvun puolella ja ajeli firman autolla myös Cannonball Runissa. Tässäkin oli mukana häpeilemätöntä Mitsu mainosta ja olihan se maukkaan keltainen vanikin tietysti Mitsubishi.

Kyllä Wheels on Meals menee heittämällä parhaiden Chan leffojen pinoon ja kolme veljestä on filmissä täydessä tikissä. Tulee varmasti uusittua vielä monta kertaa.

"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

Image

Fuk sing go jiu aka My Lucky Stars aka Winners and Sinners 2 (1985)
:star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0089177/

Sitten sellaista hassutteluperseilyä ettei mitään rajaa ja pakkohan siitä oli hiukan tähdissä rokottaa.

Poikien maailmankiertue jatkui sillä nyt oltiin kuvattu Japanissa. Chan ja Yuen Biao ovat kyttiä jotka on jäljittämässä Tokiossa timanttivarasta mutta Biao kidnapataan ja Chan pyytää orpokotikaverinsa apuun.
Tämän jälkeen jämähdetään seuraamaan ekasta Winners and Sinners leffasta tutun viisikon touhuihin sillä erolla, että politiikassa kiinni olleen John Shumin paikan oli saanut naamanvääntelijä numero yksi, Eric Tsang.

Chan tosiaan unohdetaan alun huvipuistotaistelun jälkeen 50 minuutiksi ja Biao nähdään uudelleen vasta ihan lopussa. Pöhköviisikkomme ja heitä kaitseva nätti kyttätypy Wu (Sibelle Hu) sen sijaan perseilevät käsittämättömään tapaan honkkareissa sekä Tokiossa.
Kaikilla on välillä ripuli ja kun siitä selvitään niin aletaan iskemään joukolla neiti Wu:ta niin, että jokainen köytetään vuorotellen naisen kanssa. Ei tätä hulluutta voi näkemättä uskoa "iso_lol" Oli tuossa nyt jotain kivojakin hetkiä mutta melko rasittavaksi homma venyi.

Tunnin kohdilla Chan palaa kuvioihin mutta vielä hetki hassutellaan japanilaisessa ravintolassa kulttuurierojen ja kielimuurien kanssa.
Lopputaisteluun on satsattu sitten kaikki ja vastassa on mm. ihana japanilainen bodaajamisu Michiko Nishiwaki sekä aina kova Dick Wei. Leffassa nähtiin muuten myös James Tien sekä Bolo Yeung pikkurooleissa.
Ihan loppuun saatiin vielä mainio ryhmäfoto Fuji-vuoren ollessa hienosti taustalla.

Tulipa nyt murjottua My Lucky Starsia mutta ei voi mitään, ei ole omia suosikkeja tämä. Honkkareissa kuitenkin kelpasi ja filmi oli ensimmäinen joka rikkoi maassa 30 miljoonan dollarin rajan.

Nishiwaki valmiina mätkintään
Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9593
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Jackie Chan

Post by Exterminator »

^ Tuo köyttely paloi pysyvästi mieleen silloin joskus ysärillä, kun muutamia Chanejä saatiin kasetteina. Ei tosiaankaan naurattanut ja heikkona kokonaisuutena tämä jäi muutenkin mieleen. Tuollainen menestys on aika yllättävää.

Nyt voisin kyllä jo katsoa uudestaan.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

Joo, tämä tuli katsottua Futuren heikkolaatuiselta kasetilta silloin. Taisi olla Onnen lohikäärmeet suomi alanimenä siinä.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

Image

Suojelija (The Protector 1985) :star: :star: :star: :star: -
https://www.imdb.com/title/tt0089847/

Jaskan toinen yritys iskeä Amerikan markkinoille ja toinen pettymys mutta minä olen aina pitänyt James Glickenhausin Suojelijasta.

Alkuun esitellään kymmen vuotta Nykissä olleen kyttä Billy Wongin (Chan) touhuja, kun eräs jengi ryöstää rekan eikä baarissakaan voi olla rauhassa sillä huumepahikset iskee ja Wongin partneri kuolee.
Sitten heppu hurjastelee veneellä pahiksen perään sillä seurauksella, että pomo alentaa sankarimme järjestyspoliisiksi ja siitähän se tarina vasta alkaa.

Wong tapaa eräissä juhlissa saman nöyryytyksen kokeneen Danny Garonin (Danny Aiello) ja kun juhlien emäntä kidnapataan pääsee kyttäkaksikkomme kahden huumeparonin keskinäisen nahistelun jäljille.
Tie vie Hong Kongiin ja siellähän tarkoituksena on laittaa piste huumepomo Harol Ko:n bisnekselle koska osa pulverista päätyy New Yorkin kaduille.

Glickenhausilla on oma tapansa tehdä toimintaleffaa ja minä olen miehen fani. Nykissä ollaan lopulta hyvin vähän aikaa mutta kaupunkia ehditään silti kuvata mahtavasti.
Samaa voi sanoa myös, kun siirrytään Hong Kongiin. Heti alkuun tulee perinteistä kuvaa vuorilta mutta nyt yöaikaan ja city näyttää upealta. Neonvalot on myös aina olleet Jamesin mieleen ja niistä tykkään minäkin.

Chanin ja Aiellon buddymeno on hauskaa seurattavaa sillä sama minne äijät menee niin kyllä tapahtuu. Hierontakylpylässä nähdään myös maukkaat tisulit ja Garonilla ne onkin aina mielessä.
Ja vaikka leffassa toimintakohtaukset seuraavat toisiaan niin siltikään ei ole kiire minnekään vaan hommat etenee mukavasti omalla painollaan.

Chan vetää muutamia hienoja stuntteja ja veripussit poksuu aina luotien osuessa enkä yhtään vähempää Glickenhausilta odottaisikaan. Ja jaska ajelee tietysti edelleen Mitsubishillä.
Leffan loppupuolella jätkät saa avukseen sidekickin, kun isketään huumelabraan missä naiset työskentelee alasti ettei vaan tule mieleen napata välistä. Siellä vilisee useat tissit sekä puskat ja katsoja viihtyy.
Lopputaistelu käydään sitten telakalla missä otetaan matsia nosturin nostaessa tappelijoita korkealle ilmaan. Hienoa kamaa!

Sehän on selvää, ettei matsit tällaisessa leffassa ole Chanin omien honkkarituotosten tasolla ja tästä Jackie olikin sitten ohjaajalle suuttunut varsinkin, kun oli pyytänyt saada niitä itse suunnitella mutta lupaa ei tullut.
Jackie tekikin filmistä sitten oman Hong Kong editin mihin kuvattiin uusia kohtauksia ja poistettiin juttuja joista mies ei pitänyt eli ainakin alastomuutta ja ilmeisesti myös Chanin alussa lausumaa "give me the fucking keys" lainia ei siinä nähdä. No, nämä asiat selviää pian, kun tuo versio menee soittimeen.
Turhautumisesta seurasi muutakin hyvää sillä sen seurauksena Chan päätti tehdä sitten myös ihan oman kyttäleffansa eli Police Storyn.

Menestystä ei jenkeissä vieläkään tullut mutta itse tykkään tästä originaalicutista ja hyllystä löytyy myös klassinen Warnerin K-18 suomi vhs.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

Katsoin The Protectorin Hong Kong cutin ja ihan turhahan tämä versio on.

Jaska on tosiaan siistinyt leffaa eli kirosanat sekä tissit on poistettu ja pikku hetkiä on napsittu pois sieltä täältä koska tahtia on haluttu honkkarityyliin hiukan nopeammaksi. Poisjääneiden hetkien joukossa on myös upea öinen kuva Hong Kongista mikä hieman kummastuttaa.

Muutamia Amerikka versiosta poisjätettyjä juttuja on sitten taas lisäilty ja suurimpana muutoksena on kehitelty sivujuoni jossa Billy Wong hengailee erään mimmin kanssa jolla on historiaa pahispomon kanssa.
Onhan tuo Sally Yeh ihan söpö likka ja mukaan on saatu myös ekstra hassuttelutappelu kuntosalilla mutta ei lopulta mitään erikoista.
Myös honkkariapuri Lee Hingin kuolema on kuvattu uudelleen eli jaska on ilmeisesti pitänyt hahmon seivästystä veneessä liian raakana.

Tulipahan tämäkin kuriositeetti nyt nähtyä mutta jatkossa originaali versio riittää vallan mainiosti.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

Image

Xia ri fu xing aka Twinkle Twinkle Lucky stars aka Winners and Sinners 3 (1985) :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt0090342/

Nyt palattiin tässä sarjassa taas parempaan menoon mutta se ei tarkoita sitä etteikö perseilyä olisi tarjolla ihan riittämiin.

Lucky Stars ryhmässä nähtiin jälleen pikku muutos sillä Charlie Chin on vaihtunut Kiu Wai Miu nimiseen nuorempaan painokseen mutta muuten on kaikki tutut kasvot mukana hassuttelemassa. Ja ekasta leffasta kyytiin hyppää taas myös John Sham eli Curly joka onkin täysin sekopäisessä vedossa.
Sibelle Hun esittämä kyttä sitten kaitsee tätä laumaa ja alkuun käväistään Thaimaassa Pattayalla missä kaikki yrittävät päästä käpälöimään typyjä minkä lisäksi Richard Ng käväisee ennustajalla ja saa sieltä mukaansa rakkaus taikavehkeitä.
Hong Kongiin palattuaan ryhmä saa luokseen asumaan vaarassa olevan neiti Wangin (söpö Rosamund Kwan) ja kaikki tahtoo päästä näkemään typyn tissit. Seuraa armotonta kohellusta. Leffan loppupuolella tyypit nähdään vielä nolossa teatterihetkessä sekä judomatolla.

Mutta onhan filmissä toki myös toimintaa vaikka kaikenlaiset juonet onkin täysin hatusta vedettyjä. Pattayalla Sammo sekä Wu taistelevat ladyboy porukkaa vastaan ja ottavat yhteen kolmen pääpahiksen kanssa joista yhtä esittää aina kova Richard Norton ensimmäisesä honkkarileffassaan. Yllättävän veristä oli touhu näissä.
Noin puolen tunnin kohdilla nähdään Jackie Chan, Yuen Biao sekä bonusjäbä hoitelemassa tehtävää ja seuraa hieno matsi satamarakennuksessa.
Tunnin kohdilla palataan taas Chanin ja Biaon juttuihin, kun päästään seuraamaan takaa-ajoa sekä jaskan ja Nortonin ekaa matsia.
Upeaan lopputaisteluun saadaan mukaan sitten koko porukka ja tarjolla on maukasta matsausta. Jaska saa osumaa käpälään eikä ole niin isosti esillä ja tämähän oli laskelmoitu juttu sillä mies oli loukannut kättään Police Storyn kuvauksissa.

Pyssyt paukkuu, tossut nousee ja paljon pannaan pakkoja paskaksi joten kyllä tämä muutamista perseilyhetkistä huolimatta hyvä leffa oli ja judokohtauksessa nähtiin supersöpö nuori Michelle Yeoh toisessa elokuvassaan. Kyseisen "Who´s next" pätkän ideahan oli pöllitty suoraan vuotta aiemmin valmistuneesta Poliisiopistosta mutta toimi se hyvin näin toisenkin kerran.

Elokuva takoi honkkareissa jälleen lähes 30 miljoonaa joten helppo oli ohjaaja Sammon hymyillä vaikka itse leffassa saikin Sibelleltä rukkaset.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

Image

Long de xin (Heart of the Dragon aka First Mission 1985) :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0091427/

Seuraavaksi hieman erilaista Sammon ohjaamaa Chan elokuvaa ja yllättävän hyvin toimi tämä.

Heart of the Dragoniin on sekoitettu todella montaa eri genreä mutta elokuva alkaa toiminnalla, kun Tatin (Chan) johtama pikkutiimi päihittää poliisin erikoisjoukot master blaster tyylisessä leikkisodassa.
Sitten siirrytään draamaan sekä komediaan ja tutustutaan elokuvan päähahmoon eli noin kolmekymppiseen lapsen tasolla olevaan Dodoon (Sammo) joka joutuu monenlaisiin vaaratilanteisiin ja kommelluksiin.
Tatilla on (aika vittumainen) tyttöystävä mutta suurin osa ajasta kuluu Dodon ongelmien selvittelyyn ja siinä jää haaveet omasta merelle lähtemisestäkin pelkäksi unelmaksi.
Filmiin saadaan mukaan myös pahikset, kun esitellään Mr. Kimin (James Tien) johtama rikollisryhmä jonka iskujoukkoa johtaa Tienin tapaan monista Chan leffoista tuttu Dick Wei.
Huonon onnen Dodo ajautuu lopulta pahisten silmätikuksi ja panttivangiksi joten veljen ei auta muu kuin kutsua kyttäkaverit mukaan pelastushommiin.

Oli suorastaan piristävää nähdä Heart of Dragonin tyylinen täysin erilainen Sammo/Chan elokuva ja tätä ohjaaja oli hakenutkin. Hung ei taistele leffassa lainkaan mitä Golden Harvest pomojen oli aluksi vaikea ymmärtää.
Draamapuoli toimii oikein hyvin mitä nyt honkkarityyliin tunteet on välillä liiankin pinnassa ja itkua tihrustetaan niin pirusti mutta tuollaiseenkin olen kyllä jo tottunut.
Cast vetää mainiosti ja jopa lapsinäyttelijät oli hyviä.

Toimintaa aluksi pihistellään mutta sitäkin toki löytyy mm. takaa-ajon merkeissä ja viimeiset 20 minsaa rakennustyömaalla on taas jotain leuat auki loksauttavaa mahtavuutta.
Jackie on erittäin väkivaltaisella tuulella ja pistää pahiksia lihoiksi ampumalla, mätkimällä sekä teräaseilla joihin kuuluu mm. machete sekä eräässä poistetussa kohtauksessa myös hakku. Huikeaa menoa kertakaikkiaan.

Katsoin leffan suomireiskalta ja sitten parit japaniversion ekstratappelut kuvan CineAsian kiekolta mutta eipä siinä oikeastaan mitään suurta menetä vaikka nuo jäisi näkemättä.
Mukavasti pääsi tosiaan yllättämään Heart of Dragon ja voin filmiä kyllä ihan suositella jos ei nyt täysin allerginen länsimaisittain hieman erikoisen tuntuiselle honkkaridraamalle ole.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3652
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Jackie Chan

Post by rautapuoli »

^
Toi oli nuorukaisena erikoinen yllätys. Sitä luuli alkavansa katsomaan tavanomaista Chaneilya, mutta eikös isommassa osassa ollut kehitysvammainen Sammo Hung lappuhaalareineen jäätelöä ahmien ja lasten kanssa leikkien. Oli jotenkin todella typerryttävä katselmus. Sammon näki koko ajan ihan vaan Sammona, joka leikkii lapsen tasolle jäänyttä. Mutta sitten yks kaks, kun Jackie raivostuu tälle oikein kunnolla niin tuli kyllä paha mieli itellekin. Omituisuudestaan huolimatta jäi ihan positiivinen maku. Ja hyvä vaan, että on tehty jotain erilaista. Suomibluukalta otetaan uusinta vuosikausien jälkeen tässä kevään aikana. Katsotaanpa sitten millaiset ovat tunnot.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

speKtacle wrote: Fri May 22 2020 13:36 Police Story (1985) 4/5
https://www.imdb.com/title/tt0089374/?ref_=nv_sr_srsg_0

Tämähän tuli aikoinaan tilattua Bensonilta britti vhs-kasettina (onko vielä aTomiKin hyllyssä?) joskus 90-luvun alussa ja taitaa olla sieltä se edellinen
katselukertakin. Mikähän versio siinä narulla oli kun tässä Eurekan reiskalla on Hong Kong leikkaus (101 minsaa), japsileikkaus (105 minsaa) ja jenkkileikkaus 84 minsaa)? Noh, kattelin tuon Hong Kong version ja ihan alkuperäisellä kantoninkielisellä monoäänellä niin on aidot pyssyjen äänet ja musat ja muut. Hemmetin hyvähän tämä oli joskin muistelin huumorin määrän pienemmäksi. Näin vanhemmiten tuo slapstick osastokin puraisee ihan
eri malliin kun tuli hihiteltyä tuon tuosta, voin kuvitella nuoren miehen nykyään niin trendikkäästi naamapalmuilevan Jackien joutuessa huvittaviin tilanteisiin.

Räväkällä toimintajaksolla käynnistyvässä leffassa Chan joukkoineen nappaa huumekartellin pomon verekseltään ja joutuu vartioimaan tämän sukulaistyttöä joka ykköstodistajaksi on valittu. Upeita stuntteja ja toimintaa seuraa aina huumorijakso ja tässähän Jackie joutuu tyttökaverinsa ja todistajan ristituleen. Nautittavan lipevän puolustuasianajajan (Ja Chanin perseilyn) toimesta huumeveikko pääsee vapaaksi ja todistajakin on ottanut ritolat. Jackie esittelee lankapuhelinakrobatiaa seuraavassa huumorpläjäyksessä. Huumekartellin pomo haluaa Jackien maineen pilattavan ja helpoimmin se onnistuu lavastamalla tämä poliisintappajaksi. Näistä seuraavista vaiheista käynnistyy elokuvan viimeinen kolmannes ja se onkin jo kovaa menoa. Chanilla on kunnon rage päällä kun millään ei ole enää väliä. Ostoskeskuksessa käytävät stunttiorgiat ovat kuumaa materiaalia paatuneillekin action silmille. Ja ai perkele että se tekee gutaa kun lopussa oman käden oikeus otetaan käyttöön. Ta-ta-ta-boom ja nyrkkiä naamaan ja keskivartaloon niin perkeleesti!

Sketsien määrä tosian yllätti kun muistelin tätä aika vakavaksi. Olikohan se sitten se jatko-osa jossa komiikka vähenee. Tykkäsin siis kuitenkin hyvinkin paljon kaikesta pelleilystä. Veikkan että tuosta usa versiosta on hauskuutta leikattu. Mitä japanilaisessa sitten on lisänä, pitää se versio katella sitten joskustaina. Bonuksena oli ihan mielenkiintoinen arkistodokkari, jossa Chan muisteli elokuvan tekemistä ja hulluja stuntteja joita ei enää nykyään suostuisi tekemään. Myös vertailua hollywood ja honkkaritoiminnan välillä puidaan. Bookletti vielä lukemati, mutta kuvanlaatu siis erinomainen tällä Eurekan reiskalla. Uudesta 4K-restauraatiosta siis kyse.
Image

Police Story kerrattu ja onhan tässä mahtavia toimintakohtauksia mutta sitten myös erittäin pitkä juonen kehittely sekä hassuttelu osio joten tällä kertaa irtoaa :star: :star: :star: :puoli: Täytyy sanoa, että kovemmaksi muistelin.

Jaskan stuntit on huikeita eli kyllä mies laittaa kroppaa likoon enemmän kuin kukaan muua toimintastara. Maggie Cheung on edelleen ihq eikä Brigitte Lin jää paljoa jälkeen tehden useita stuntejakin ja taisi jopa itse suorittaa huikean hypyn katolta uima-altaaseen.
Sellainen kunnon pahis tästä puuttuu vaikka Yuen Chor omaakin ihanan vittumaisen virneen. Taistelemaan tästä kaverista ei kuitenkaan ole joten rivimiesten mätkimiseksi meni.

Tämä oli toinen leffa missä näkyy jaskan perse ja hauskat moonwalkit nähtiin kohtauksessa jossa Chan astuu lehmänpaskaan. Tiukka teemabiisi oli myös Jackien esittämä ja onhan ne lopputekstien aikana näytettävät stuntmiesten loukkaantumiset kovaa nähtävää mutta kuten Chan haastattelussa sanoi: kivun kestää, kun näkee hienon lopputuloksen.
Jeps, ei ihan sitä jaskan kultaisinta matskua mutta hyvä leffa tietenkin. Police Story oli kova hitti Aasiassa mutta länsimaissa sitä ei juuri noteerattu. Suomeenkiin leffaa yritettiin tuoda ja joissain Transworldin kaseteissa on mukana leffan traileri mutta kokonaan kielletyksi meni tuolloin.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

rautapuoli wrote: Wed Feb 17 2021 0:10
Armour of God :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0091431/?ref_=nv_sr_srsg_0
rautapuoli wrote: Thu Feb 27 2014 19:27 Armour of God
http://www.imdb.com/title/tt0091431/?ref_=nv_sr_2
Riehakkaiden ensimmäisten kohtausten jälkeen homma latistuu, mutta onneksi välillä tarjoillaan kohtuullisia toimintakohtauksia. Etenkin alusta se munkkien sekopäisen ihana megakasarimainen hyökkäyskohtaus oli järjetöntä nannaa. Loppupuoli pirteytyy kuitenkin taas ja Jackie Chan pääsee hakkaamaan naisiakin! Ihan kohtalainen toimintaseikkailu, jossa huumoripuoli jää laimeaksi.
Sellaisia mietteitä muutaman vuoden takaa ja aikalailla samoilla mietteillä mennään edelleen. Ei missään nimessä huono, mutta jätti toivomisen varaa. Tällä kertaa kiinnitin erityistä huomiota Jackien erikoiseen mitsuun, joka tarjoileekin lopulta omat yllärinsä. Viimeistä mitsuihmetystä edeltänyt takaa-ajokohtaus lienee helposti mielisairaimpia takaa-ajoja koskaan. Tälleen takaa-ajotohtorina määrään kyseisen kohtauksen pakkopaitaan ja suljetulle osastolle! Ennen takaa-ajoa taustalla vilahtaa Saab 9000, josta automaattisesti plussaa.

Jackien aisapari Alan ei jaksanut innostaa yhtään. Ilman mitään syytä hän yhdessä vaiheessa kovasti tykkäisi piestä jonkun ja vain muutama sekunti sen jälkeen ilmoittaa olevansa väkivallan vastainen. Eikä kyseessä edes ollut huumorihupailua vaan hahmo tosiaan siitä eespäin on sellainen. Ilman mitään syytä. No silleenpä sitten niin. Kaikki huumori ei tosiaan missään määrin uponnut. Mm. se huonesekoilu oli lähinnä tylsistyttävä. Kuitenkin toimintakohtaukset ovat loisteliaita ja lopun sekoilut naurattivat. Erityisesti olin tällä kertaa ihan täysin Lola Fornerin lumoissa. Olipahan kyllä yliluonnollisen kaunis nainen!
Image

The Armour of God uusittu Jaskan synttäreiden kunniaksi ja kyllä täytyy rautapuolta kompata, alku sekä loppu rulettaa mutta keskellä on liikaa mitäänsanomatonta hassuttelua ja neliödraama ihmisuhdekuviota. Annetaan kuitenkin :star: :star: :star: :puoli:

Siinä alun Afrikka pätkässä nähdään oikein tissitkin ja lopun mustia "amatsooneja" vastaan taistellessa Chan jopa iskee yhden tisuleihin. Jaska myös pussaa leffassa jopa kahta naista joten on tämä hiukan erikoisempi tapaus.
Maisemat on melko makeita ja filmiähän kuvattiin vanhassa Jugoslaviassa, Sloveniassa, Itävallassa, Ranskassa, Espanjassa sekä Marokossa joten on siinä ollut melkoinen Euroopan kiertue käynnissä.

Jackien Mitsubishi on tosiaan melko ovela malli ja tässähän jopa pahikset ajelee mitsuilla. Asian Hawkin purkkatemput tuo leffaan hienoa lisäarvoa mutta kuten lopputeksteistä huomasi niin ei ne aina ihan ensimmäisellä otolla ole suuhun lennelleet.

Hienoja stuntteja riittää ja kuvauksissa tapahtuneen hengenvaarallisen onnettomuuden tietää kaikki. Soundtrackilla on hyviä biisejä ja 80-luvun muoti on makeimmillaan. The Armour of God oli Aasiassa jättimenestys ja ilmestyessään eniten tuottanut filmi honkkareissa.

Jonkin verran kässäriä hiomalla TAoG olisi voinut olla jopa ihan Chan klassikko mutta toki se on tällaisenaankin oikein hyvä. Pientä cameota Naughty Boys filmissä (Chan myös tuottajana) lukuunottamatta tämä olikin vuoden 1986 ainoa leffa Jaskalta joten seuraavaksi siirrytään vuoteen ´87.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

Image

Iskuryhmä A ('A' gai wak 2 aka Project A Part II 1987) :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0092501/

Tappoprojekti jatko-osa ja vaikka ihan hyvä leffa olikin niin se jokin tästä puuttuu. Merirosvoilut on unohdettu lähes tyystin.

Alkuun näytetään hiukan muistelupätkiä ekasta seikkailusta minkä jälkeen eloon jääneet merirosvot vannoon kostoa Chanin esittämälle Dragon Ma:lle.
Sitten esitellään superintendant Chun (David Lam) joka on likainen kyttä minkä poliisipomot on tienneet jo pitkään mutta nyt on tullut aika laittaa touhulle piste.
Dragon Ma valitaan kitkemään korruptiota mutta tehtävä ei ole helppo, kun Chunin lisäksi alueella hääräävät myös muut rikolliset, hallituksen miehet, näitä vastustavat vallankumoukselliset sekä jo mainitut merirosvot.

Kyllä tässä oli mielestäni hiukan liikaakin sähläystä sekä juonikuvioita yhteen leffaan ja ihan loppua lukuunottamatta taistelukuviotkaan eivät mitenkään häikäise.
Hassuttelua riittää sitten kuvernöörin tyttären synttäreillä sekä Maggie Cheungin esittämän Yesanin kotona pätkässä jossa kunnioitetaan Marx veljesten A Night at the Opera filmiä.
Loppukohtauksessa on tosiaan vauhtia ja vaarallisia stuntteja mutta kunnon pahis tästä puuttuu. Ihan lopussa Jaska kunnioittaa vielä Buster Keatonin Steamboat Bill, Jr. elokuvaa.

Sammo Hung sekä Yuen Biao puuttuvat leffasta koska olivat kuvaamassa Eastern Condors filmiä mutta Jaskalla on seuraanaan Marsin johdolla monia muita vanhoja tuttuja.
Project A Part II tarjoilee myös nättejä mimmejä eli mukana ovat jo mainitun Maggie Cheungin lisäksi Rosamund Kwan, Carina Lau sekä Regina Kent.

Onhan tässä vauhtia sekä käänteitä mutta kokonaisuus ei nyt yllä parhaiden Chan leffojen tasolle joten kolme tähteä riittää hyvin. Tämäkin elokuva menestyi varsin mainiosti joten siinä mielessä Jackie marssi 80-luvulla voitosta voittoon.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

Exterminator wrote: Mon Jul 20 2020 16:57
Exterminator wrote: Sun Jun 20 2010 7:37 Police Story 2 4/5
Jälleen yksi loistava jatko-osa. Komeita, tiukkoja matseja, stuntteja, pommeja ja poliisityötä, huumoria tietenkään unohtamatta. Mahtavaa. Jackie mielestäni myös pääsi ainakin hiukan väläyttelemään kykyjään syvällisemmänkin tavaran ohjaajana kohtauksissa, jossa Ka-Kuilla ei mene aivan putkeen tyttöystävänsä kanssa. Senkin tyylin elokuvien ohjaaminen varmaan luonnistuisi.

Jos jostain pitäisi kritisoida, niin PSII mahdollisesti olisi ollut vieläkin parempi muutaman minuutin lyhyempänä.

Oli joka tapauksessa upea elokuva, menee helposti sinne kaikista kovimpien laatikkoon. Nyt kyllä harmittaa tämä "pattitilanne" kolmannen osan kanssa, kun vähän pakko olisi tilata samalla ykkönen ja kakkonen uudestaan. No, jospa nuo vaikka saisi myytyä.
Kova oli tämä tokakin edelleen, ja tietysti parempi kuin koskaan huippulaatuiselta reiskalta. Ka Kuilla (Chan) ei mene aivan putkeen, sillä ensimmäisen osan tuhoista tulee noottia, tyttöystävän kanssa menee kompuroinniksi ja edellisen osan konna palaa uhkailemaan molempia. Ostoskeskuksessa räjähtää pommi ja tekijät vaativat miljoonien lunnaita, joten kiristäjät pitäisi saada kiikkiin.

Ei tässä ainakaan hirveästi vähemmän huumoria ollut kuin ykkösessä. Oli hissipierua, Ka Kui saamassa vesisangollisen vahingossa niskaansa, tyttöystävä poliisiäijien suihkutiloissa ja yksi istui paskallakin ovi auki... tälläkään kertaa eivät onneksi mitään päänsärkyjä käynnistäneet vitsailut, vaan menivät ihan mukavasti siinä sivussa kevennyksinä.

Tuosta pituudesta olen vuoden 2010 itseni kanssa samaa mieltä; yllätyin parin tunnin kestosta ja edelleen siltä tuntui, että muutamia minuutteja vähemmällä olisi pärjätty vielä paremmin. Mukanahan tulee kyllä se enkuksi dubattu 95 minuutin versio, joka pistää tosin vähän epäilemään, josko on jo liikaakin tiivistystä siinä.

Taisteluista on nostettava vielä esiin erityisesti ne tuliammukset siellä ilotulitetehtaalla, mitä olivatkaan. Tuli on aina tiukka elementti, siksi minäkin (The Exterminator) sitä käytän ojennukseen laittamisessa!

Ei helvetti kun lopputeksteissä Jackie vuotaa päästä verta ja mitä uhrauksia sitä taas olikaan viihteen alttarilla tehty. On se kova!
Image

Police Story 2 uusittu ja kyllä tämä on puhdasta Jaska mahlaa ja heitän jopa :star: :star: :star: :star: +

Alun mitsumainoksen jälkeen luodaan asetelmia ja se leffan eka matsi siellä kahvilassa on ihan parasta tappokovaa tappelua mitä rahalla saa. Tuota edelsi jo se jaskan moottoritien ylitys missä heppu meinaa jäädä auton alle. Hullua touhua.
Kauppakeskuksen räjähdys oli myös hieno ja tuollaisesta voi nykypäivän leffoissa vain unelmoida.

Tässä filmissä on selvästi ykkösosaa vähemmän huumoria ja se mitä mukana on, on parempaa. Mitään pitkiä hassutteluhetkiä ei olla kehitelty joten homma toimii ja Chanin sekä Maggien suhdejutut on perusteltuja.

Seuraava kova mätkintähetki tapahtuu leikkipuistossa ja tiukkaa yhteenottoa nähdään sielläkin. Jaskahan saa sitten avukseen tiimin jonka kanssa aletaan jäljittää näitä pommiuhkaajia.
Suomireiskalla oli tosiaan se reilu parituntinen japsiversio josta olisi ehkä voinut karsia juurikin noita poliisien perus jäljitys touhuja mutta toisaalta niissä nähdään hienoja honkkari lokaatio shotteja. Ehkä HKL levyltä löytyvä 105 minuuttinen honkkaricut olisi kuitenkin se paras versio.

Loppupuolella Chan ja Mars tapaa sitten kuuromykän pommiekspertin jota esittää Jackie Chan stunt tiimin pitkäaikainen jäsen Benny Lai ja tämä tyyppi nousee ilman muuta leffan muistettavammaksi hahmoksi.
Kyseessä ihan vitun nerokkaasti kehitelty heppu jonka vittumaiset pikkupommit tekee kipeää ja tossu nousee todella helpon näköisesti. HKL levyllä oli Bennyn hyvä haastattelu.

Lopputaistelu tehdasrakennuksessa oli taattua Chan juhlaa ja ilotulituksella kuorrutettu huikea räjähdys kruunaa tämän Chan klassikon.
Lopputekstissä sitten nähtiin, että kipeää oli taas tehnyt sillä molemmat Chan ja koviin stuntteihin mukaan joutunut Maggie Cheung saivat pahat pääosumat.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

Image

Fei lung mang jeung aka Dragons Forever (1988) :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt0093015/

Sammo, Jackie ja Yuen Biao viimeistä kertaa yhdessä ja olihan tämä ihan ok pätkä mutta ei herrojen parhaimmistoa.

Jaska on asianajaja joka puolustaa pahista nimeltä Hua jolla on kemikaalitehdas mutta oikeasti mestassa duunataan heroiinia. Hua:a vastassa on kalankasvattamon omistava nainen joka väittää, että tehtaan jätevedet tuhoavat hänen bisneksen.
Sammo on Jaskan kaveri ja nämä päättävät yhdessä vietellä kalakasvattamon omistajan sekä tämän serkun jotta saisivat heidät myymään yrityksen mutta sitten rakkaus astuu peliin.

Joo, pojat on aluksi pahat aikeet mielessä mutta tokihan järki ja hyväntahtoisuus lopulta voittaa. Äijien alkuperäiset suunnitelmat tietysti paljastuvat ja hetki podetaan sydänsuruja mutta ei huolta sillä loppu on onnellinen.

Kun Biaokin esittää filmissä vähintään puolihullua sekopäätä niin Dragons Forever ei menestynyt kovin hyvin mikä johtuu juuri näistä asetelmista sillä honkkari- ja japskiyleisö tahtoo yleensä nähdä sitä tuttua sekä turvallista matskua.
Eikä tämä tosiaan muutenkaan äijien parasta tarjoa vaikka muutamia tappeluja toki löytyy ja lopussa nähdään Jackie vastaan, Wheels on Meals leffassa viimeksi nähty, Benny Urquidez round 2.

Romantiikkaa sekä hassuttelua on mukana runsaasti ja kyllähän Jackien tyttökaveria esittävä Pauline Yeung on uskomattoman kaunis nainen. Mimmi oli Miss Hong Kong 1987 ja sijoittui 1988 Miss Universum kisoissakin viiden joukkoon. Pelkästään tämän typyn vuoksi tulee tämä filmi varmasti uusittua ja myös Jaskan apulaista esittävä Crystal Kwok oli melkoisen söpö.
Muissa rooleissa pääpahista esittävä sikareita tuprutteleva Wah Yuen oli oikein hauska tyyppi ja mukana ovat myös jo vuosikausia Chanin mukana kulkeneet James Tien sekä Dick Wei.

Suomireiskalta löytyy honkkari/international cut mikä on neljä minuuttia japskiversiota lyhyempi ja josta puuttuu ainakin Biaon psykiatrilla käynti sekoilua. Tästä johtuen Biaon touhut tuntuivatkin tässä lyhyemmässä cutissa todella oudoilta.

Ihan kiva leffa jossa sitä toimintaakin kyllä löytyy mutta mitään super erikoista näissä mätkintäkohtauksissa ei tarjoilla. Hullua oli kyllä lukea noista Jaskan aasiafaneista jotka tosiaan tahtoivat miehen esittävän elokuvissa aina sinkkua ja kun Chanin tosielämän suhde aikoinaan tuli ilmi niin jotkut oli tehneet jopa itsemurhan. Foookin crazyyyy!
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
Post Reply