Nicolas Cage

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Nicolas Cage

Post by Tina DeMona »

^Minä en valitettavasti ole tätä mestariteosta nähnyt - kiinnostaa toki kyllä kovasti!
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3650
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Nicolas Cage

Post by rautapuoli »

Exterminator wrote: Fri Dec 25 2020 7:19 Between Worlds Täh/5
https://www.imdb.com/title/tt7295450/?ref_=nv_sr_srsg_0
Katsotaan uudestaan sinä lähes euforisena hetkenä, kun taas tarvitsen elämääni Kaken ja Between Worldsin. Ehkä piankin!
Aahhahaa! Eikös ollutkin oikein mukava pikku elokuva. Oot kyllä kova jätkä jos uusit lähiaikoina tai edes lähivuosina. Tosta sais youtuben arvostelijat tehä enemmän videoita, että jengi löytäis ton pariin.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Nicolas Cage

Post by Exterminator »

rautapuoli wrote: Fri Dec 25 2020 13:38 Between Worlds Täh/5
Tosta sais youtuben arvostelijat tehä enemmän videoita, että jengi löytäis ton pariin.
Todellakin. En kyllä siitä uusinnasta tarkemmin ajatellen uskalla sanoakaan mitään, vaikka kunnon kännissä voisi olla jännä kokemus =], mutta jokaisen olisi tämä kerran nähtävä!

Siis ihan oikeasti siinä kirjassa luki, että kirjoittanut Nic Cage? Voi vittu, montakohan muuta hämäryyttä menikään ohi jo muutenkin vitun hämärässä pätkässä... no, Kake on kingi, kun tähän lähti. Kiitos, Kake!
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Nicolas Cage

Post by Tina DeMona »

Enpä taas saanut yöllä unta - mistä onkin ikävystyttävästi jälleen tulossa enemmän sääntö kuin poikkeus - joten mikäpä tuudittaisi paremmin kaunouineeseen kuin lopultakin vahdantavuoron saava Color Out of Space (2019)?
https://www.imdb.com/title/tt5073642/reference

Tärkeimmät ensin: Nikke-Kake on Kakke-Nike ja Häkki-Nikoilee Nikko-Häkillisesti. Ohjaaja oli kuulemma Vampire's Kissia fanittanut (sielunveli ainakin tässä asiassa, selkeästi) joten samaa performanssin laitaa on ihan tarkoituksella mukana. Saapa arvon aktoorimme vetää pientä Jack Nicholson The Shiningissa -vaikutteisuuttakin ajoittain.

Ja sitten muihin uutisiin. Elokuva oli ihan katsottava ja ihan jees. Valitettavasti ei kuitenkaan enempiä. H. P. Lovecraftin tunnelma ja tarinankuljetustapa on pyritty saamaan taltioitua elokuvamuotoon ja tämä toimii... ajoittain. Teoreettisesti? Visuaalisesti filmi on erinomaisen kiva, ja tykkäsin kaikista efekteistä, niin pienistä tehokeinojutuista kuin isommista The Thing -tyylin alpakkalätäköistäkin. Se värikin oli visuaalisena konseptina saatu toimimaan vaikka ihan perus magentahan se onkin.

Itse asiassa, tykkäsin elokuvan hahmoista melko paljonkin, etenkin juuri alkupuolella elokuvaa. Nikodeemuksen koko perheyksikkö on lähes yhtä härö kuin hän itsekin eli tyyppi ei seiso ihan niin ikävystyttävästi mukamas normaalina miehenä normaalissa maailmassa kuin joissain muissa tuotoksissaan. Noitatytär oli toki tietysti paras hahmo koska sellaisia tuollaiset hahmot yleensä ovat, ja perämökissä asustelevaa Tommy Chongia oli ihan kiva nähdä.

Metsään mennään sitten siinä, että eihän tuollaisten kummajaisten meteorivaikutuksilla ole oikein mitään tilaa enää kasvaa minnekään. Muuta kuin nyt ihan ronskin body horrorin kautta, joka miellyttävää toki olikin. Mutta leffa haluaisi selkeästi olla ihan psykologinenkin juttu, joka ei oikein toimi, kun hahmot ovat alusta saakka kuin toiselta planeetalta kotoisin. Niiden sielunmaisemiin on - no, sen tytön pientä ihastusta lukuunottamatta - kohtuullisen vaikea päästä. Tämän mukana ropisee iso osa leffan tehosta.

Toisaalta, olihan tämä nyt vähän erilaista perhedraamaa kuin Salkkareissa ja elokuvantekoa kuin mitä yleensä näkee ylimalkaansa. Ja kait sellaista pitää osata edes jossakin määrin arvostaa. Vähän olisi hommaa voinut skarpata kuitenkin, ja en usko sanovani tätä, mutta ehkä Nicky-Mic vaan oli väärä valinta juuri tällaiseen tarinaan. Tämä kun ehkä olisi kysynyt juurikin jotain mahdollisimman normaalia jeppeä, jonka alitajunnan hidas korruptoituminen olisi sitten muodostanut selkeän kaaren. Tosin, sitähän nimenomaan The Shining on - ja siitäkin usein valitetaan, että Nicholson on jo alusta asti hyvin sekavan tuntuinen, mutta jotenkin se sitten kumminkin toimii ihan eri tasolla. Mene nyt ja tiedä sitten taas.

Lievä "tässäkö tämä nyt on?" -fiilis on kuitenkin koko ajan päällä, eikä filmi oikein missään vaiheessa tee tarpeeksi ylittääkseen sitä.

Eli ei mitään jakoa esim. loistokasta Mandya vastaan. Siinä Niketti-Laketti oli just eikä melkein mies oikealla paikallaan. Samoin Lovecraft -tulkinnoista tai hänen inspiroimistaan töistä valkkaan koska tahansa From Beyondin, Re-Animatorin tai In the Mouth of Madnessin ennemmin, vaikkeivät ne yhtä tarkasti ole alkuperäislähteitä läpikolunneetkaan. Toimivatpa leffoina paremmin. Toisaalta, nähtyäni myös Ulli Lommellin Necronomiconailun The Tomb tiedän myös, että matkaa on reilusti alaspäinkin.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Nicolas Cage

Post by Tina DeMona »

Tuli katsottua elokuva Joe (2013).
https://www.imdb.com/title/tt2382396/reference

En löytänyt aiempia arvosteluja - eipä tässä ketjussa ainakaan tainnut olla. Ja yritäpä tällä nimellä taas hakea.

Itse leffa oli kyllä varsin mainio. Aluksi en ollut ollenkaan varma mutta hyvin nopeasti tuotos voitti minut puolelleen, ja loppua kohden olin jo ihan messissä. On se mukavaa kun näin käy pätkille joista ei sinänsä odota tai edes tiedä sen ihmeemmin mitään. Tämäkinhän lähti divarista mukaan ihan vaan koska Cage on siinä.

Kuvailisin tätä oikeastaan miellyttävän paljon raadollisemmaksi ja siksi oikeastaan ässemmäksi Gran Torinoksi. Vaikka nyt ei ole sitä ennakkoluulokulmaa mukana eikä Cagen hahmo ihan samanlainen kääpä olekaan, samankaltaista elämästä luopumista ja potentiaalin peruutuspeilistä löytymistä on tässäkin hahmossa havaittavissa. Ja sitä sitten mentoorisuhde nuoreen, ongelmallisista taustoista tulevaan poikaan laittaa uuteen perspektiiviin. Tässäkin tarinassa eräällä autolla on tärkeä sija ja lopussakin on hitusen samankaltaista särmää - tosin tässä kyllä mielestäni paljon onnistuneemmin, todettakoon.

Vaikka Cage ei perseile, mikään tosikkotapaus ei elokuva kuitenkaan ole: mukana on paljon hahmoista ja näiden vajaavaisuuksista kumpuavaa huumoria. Cagen hahmolla on tietyssä mielessä varsin lyhyt pinna ja siitäkin seuraa sitten erinäisiä kolttosia ynnä muuta. Pätkähän sijoittuu johonkin miellyttävän kouriintuntuvasti toteutetun masentavaan kylänpukamaan jossa ei baarin, viinakaupan ja pienen porttolan ohella juuri virkistäytymismahdollisuuksia ole ja kaikki tuntevat toisensa. Vaikka eivät ehkä aina haluaisi.

Leffan tunne-elämä oli varsin onnistunutta eikä se päästä katsojaansa vähällä, silti loppu on tietyllä tapaa kuitenkin toivorikas eli mikään yhyy-festikään ei ole kyseessä. Elokuvan Cagen ohella muistettavin hahmo, pääpojan vähemmän kivaksi paljastuva pultsari-isä, olikin näemmä aidon katujen miehen esittämä. Ei siis mikään ihme, että kasvoista todella näkyvät eletyn elämän jäljet. Vaikka mahtaa ollakin melkoinen riski tuollaisen kaverin palkkaaminen isoon elokuvarooliin kylmiltään. Scoressakin oli pari aika vaikuttavaa kohtaa vaikkei muuten mikään kovin muistettava musiikkiraita ollutkaan.

Mjoo. Kaikin puolin väkevää draamaa jota ajoittain pippuroivat pienet, soveliaat väkivaltaisuudet. Tosin turhan siveä taas tämäkin elokuva oli mistä pienet miinukset kun kuitenkin prostituoitujakin olisi paikalla ollut ja kaikkea. Leffan ohjaaja onkin näköjään sama kaveri joka teki sen Halloween -jatko-osan pari vuotta sitten, ja kyllähän tässä vähän samankaltaista tuttujen kuvioiden ja vanhojen ideoiden tyylitietoista, sujuvasti kuljettavaa riffailuhenkeä on havaittavissa. Eli suositukset kyllä tälle.


Se vielä, että tuo nimi on kyllä perseestä. Ei pelkästään siksi, että 70-luvulla tehtiin jo leffa nimeltä Joe, mutta myös esim. siksi, että eihän tuolla Cagen hahmon nimellä nyt tunnu sen kummempaa merkitystä olevan. Yhtä hyvin olisi voinut olla vaikka Paavo. Kai sillä jotain jokamiesfiilistä oli tavoiteltukin, mutta tällaiset tittelit on kyllä vaan jotenkin usein tylsiä ja unohdettavia.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Nicolas Cage

Post by Tina DeMona »

Tulipas uusittua Drive Angry.
Invictus wrote: Tue Jan 26 2016 23:16 Nicolas Cagellakin oli tämä ketjunsa, niin kommentoidaan nyt lyhyesti Drive Angrya. Tätähän on helppo verrata idealtaan Ghost Rideriin. Nicolas Cagen esittämä Milton palaa helvetistä maan päälle jahtaamaan lapsenlapsensa siepannutta uskonnollista lahkoa, jota johtaa Billy Burkean esittämä Jonah King. Moottoripyörällä ei Cage hurjastele, autolla kylläkin eikö liioin mitään tulenlieskoja pään ympärillä, vaan ainoastaan karmea hiustyyli. Vauhdilla mennään alusta loppuun mutta varsin viihdyttävästi eikä toimintaakaan sotketa liiallisella kamerasotkulla. Vertakin roiskutetaan kiitettävästi mutta ei tämä mikään valioluokan elokuva kuitenkaan ole. Illan viihdykkeenä kerran toimii mainiosti mutta tuskinpa uusiksi tulee katsottua. Cage ei kunnolla pääse aiheesta huolimatta revittelemään, shown pikemminkin varastaa Cagen hahmoa puolestaan jahtaava William Fichtner jonain helvetin portinvartijan roolissa. Huikean hauska suoritus. Amber Heard tuo silmäniloa leffaan. Sarjakuvamaista touhua, vaikka ei ilmeisesti sarjakuvaan perustukaan. :star: :star: :star: :puoli:

http://akas.imdb.com/title/tt1502404/reference

Nicolas Cagen tyylitön hiuslaite.

Image
Tämä oli sellainen leffa, että tykkäsin tästä ihan simona silloin kun se tuli, mutta enpä ole sen jälkeen katsellut ja muistikuvat ovat haalistuneet sen verran, että alkanut kiinnostaa oliko se sitten kuitenkin hirveä pökäle salaa oikeasti. No ei nyt onneksi sentään - kyllä siinä huonommat puolet nyt enemmän paistoivat, mutta varsin viihdyttävä leffa tämä minusta pääosittain yhä oli.

Tuo Ghost Rider -vertaus on ulkoisten ja tarinallisten elementtien ohellakin ihan järjellinen sikäli, että tässä maailmassa tuntuu olevan hyvin pitkälti sama logiikka kuin juuri 90-luvun mahtavissa kummemman linjan Marvel-sarjiksissa. Joihin siis sen ajan Aaveajajakin lukeutuu. Ja nehän on edelleen niitä kovimpia Marveleita kautt'aikain. Mutta toisin kuin edes niissä, tässä kuitenkin tissit pomppivat ja veri lentää eikä moisiin asioihin tarvitse vain viittailla.

Mikä sitten sitä vastoin koituu elokuvan kohtaloksi on se, mitä eniten pelkäsinkin eli sysipaska CGI. Ei ole squibejä meillä vaan taattua partikkelikakkia. Sen sijaan tätä touhua oli kyllä lopulta yllättävän vähän; vasta lopussa lähtee kunnolla lapasesta tuo tyhmäily (ja sitäkin oli sentään pehmennetty säestämällä kyseistä tietsikkamälläilyä Meat Loafilla). Moni gorehomman jälkipuinti oli myös varsin osaavaa praktikamaa. Tämä tietysti saa vaan toivomaan, että panostus olisi jatkunut loppuun saakka.

Muutenhan leffa näyttääkin varsin kivalta, edes ajalle tyypillistä värikorjailuhelvettiä ei juurikaan esiinny. Joissain kohtaa kyllä kusee joko kuvaus, leikkaus tai molemmat mutta ei ikinä ratkaisevasti. Myös esiintyy vähän sitä sellaista väkisin-cool -yrittämistä mutta kyllä sitten monessa paikkaa mentiin ihan oikeasti riemukkaaseen sekoiluun - lempparini (ja elokuvan muistettavin hetki) tietenkin tämä panokohtaus joka muuttuu toimintakohtaukseksi silti lakkaamatta olemasta panokohtaus.

Näyttelijöistä: palstan nimikkomiehemme vetää ihan hyvällä asenteellaan itsevarmoin elkein. Ehkä vähän lisä-äyväilyä olisin Invictuksen tapaan kaipaillut turhan stoalaisuuden sijaan. Nimensä on Milton koska tottakai se on. Se Kirjanpitäjä-äijä (eli kuoleman enkeli vai mikä lie) oli tosiaan kirjoitettu todella loistavasti eikä roolituksessakaan mitään vikaa ollut, mutta jotenkin se tyyppi vaikutti minusta vetävän kevyttä Christopher Walken -imitaatiota halki elokuvan. Ja nuoremmalta Walkenilta se vähän myös näyttää. Tästä tulikin mieleen hinku nähdä rinnakkaistodellisuusversio missä olisi ollut aito Walken samassa roolissa. Myös esim. Steve Buscemin tulkitsemana sama dialogi olisi voinut pelittää vielä kovemmin.

Amber Heard oli siellä jossain joo, nössöillen vaikka kaikki muut naiset on alasti pitkin leffaa ja muutenkin aika turha hahmo vaikka sinänsä ihan kiva että tuollainen yleisön korvike oli mukaan kirjoitettu. Pahis oli kanssa vähän lopulta väritön vaikka siitä sellaista "rock-tähti -saatananpalvojaa" yritettiinkin maalailla. Niin, ja tässäkinhän oli Tom Atkins, tosin melko pienessä roolissa jonain sheriffinä.

Kyllä tämä ihan kivasti lopulta toimi. Herätti myös hingun nähdä saman ohjaajan muuta tuotantoa, mitä ei kyllä näemmä hirveämmin ole. Tämä on sääli etenkin kun ajattelee kuinka vähän edes näinkään kovalla asenteella nykyään asioita tehdään. Oli paitsi pääsääntöisesti rivompi, myös ihan ajoittain oikeakin roskaelokuva eikä pelkästään sellaiseksi pyrkivä tekele niinkuin vähän pelkäilin.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Nicolas Cage

Post by aTomiK »

Tuo on hankittuna ja pitää selkeästi katsella kunhan ehtii.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
Post Reply