Tobe Hooperin paras?

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.

Ja suosikkini on...

The Texas Chain Saw Massacre
14
47%
Eaten Alive
0
No votes
Salem's Lot
1
3%
The Funhouse
0
No votes
Poltergeist
2
7%
Lifeforce
10
33%
Invaders From Mars
0
No votes
The Texas Chainsaw Massacre 2
2
7%
Spontaneous Combustion
0
No votes
Night Terrors
0
No votes
Body Bags
0
No votes
The Mangler
1
3%
Jotain muuta?
0
No votes
 
Total votes: 30

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by aTomiK »

The Texas Chainsaw Massacrelle luonnollisesti ääni ja yhdeksän listatuista nähtynä ennen tätä iltaa kunnes juuri tsekkasin leffan...

Eaten Alive aka Death Trap aka Horror Hotel aka Starlight Slaughter (1977) :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0074455/?ref_=nm_flmg_dr_34

Syrjäisellä suoalueella hotellia pitävällä omalaatuisella Juddilla (Neville Brand) on hieman erikoinen lemmikki. Takapihan altaalla asustaa nimittäin krokotiili jolla on jatkuva nälkä...

Hitto vie, tämähän oli kova! Loistavan nyrjähtänyttä menoa alusta loppuun hyvällä castilla ja mainioilla hahmoilla. Erityisesti Brand on todella vaarallisen oloinen kaveri.
Elokuva on kuvattu kokonaan studiolavasteissa mikä erikoisen valaistuksen kera luo leffaan ainutlaatuisen tunnelman.
Toisen maailmansodan veteraani Judd tappaa hahmoja sellaisella vimmalla, että hommasta väkisinkin nauttii. Murhaamisen välissä ukko höpöttelee itsekseen mukavia ja värkkää kaikenlaista. Tyyppi voisi ihan hyvin olla Teksasin moottorisahamurhat filmissä nähdyn perheen serkku.
Muita hahmoja ovat mm. Robert Englundin esittämä Buck joka tykkää ottaa naiset takaapäin, jo Teksas ykkösessä Hooperin käsittelyssä olleen Marilyn Burnsin tulkitsema Faye ja totaalisen sekopää Roy jota näyttelee William Finley (mm. Phantom of the Paradise).

Leffan soundtrack koostuu helvetillisistä country biiseistä sekä ultravittuimaisista syntikkaujelluksista joita on ollut kehittelemässä myös Hooper itse.
Tuottaja Mardi Rustamia on kiittäminen elokuvan alastonkohtauksista ja sekä Janus Blythellä että Crystin Sinclairella on ykkösluokan tisut.
Vaikka budjetin pienuus jonkin verran näkyy, sisältää Eaten Alive mielestäni kunnon annoksen sekopäistä menoa, hulluutta ja epätoivoa. Turhaan olen tämänkin elokuvan katselua vältellyt.
Arrow julkaisun ekstroista löytyi lisäksi roppakaupalla mielenkiintoista jatkokatseltavaa.

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by Tina DeMona »

Tuo on kyllä ihan pätevä. Sopivan vittumainen leffa, missä kukaan ei ole kiva ihminen, paitsi jos sille käy jotain todella kamalaa. Ja se on mukavaa!
--- Amal shufar, at rrug ---
TincaLyyli
kokelas
kokelas
Posts: 40
Joined: Mon Dec 22 2014 15:53

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by TincaLyyli »

Tobe on tehnyt kyllä monta hyvää / nautittavaa leffaa. Osa vähän kömpelöitä, mutta silti sympaattisia :) Myöskin tuo pitäytyminen kauhugenressä on kunnioitettavaa.

Ehdottomasti paras on The Texas Chainsaw Massacre. Veikkaan, että jollain toisella foorumilla Poltergeist keräisi huomattavasti enemmän pisteitä. Lifeforceen tutustuin itse varsin myöhään, mutta
silti ihmetyttää sen noinkin hyvä sijoittuminen. Elokuva kun on kuitenkin varsin epätasainen, ja jo valmistumisajankohtanaan valmiiksi vanhahtava. Nautittava pulp / roskaelokuva, muttei kuitenkaan mikään mestariteos.

Kehtaisin väittää, että TCM 2 on elokuvana ja kokonaisuutena parempi vaikka onkin melkoista "ilotulitusta". Erittäin 80-luku henkinen ja kestää toistuvaa kulutusta. Saw is the family! :) Myös Funhouse on aliarvostettu pikkukiva kauhuleffa. Eaten Alive on liian nuhruinen ja hidastempoinen saadakseen suurempaa suitsutusta osakseen. Osa listan leffoista on jo kyllä aika heikkoa kamaa (Night Terrors, Invaders from Mars, Spontaneous Combustion jne.).
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by aTomiK »

The Funhouse (1981) :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0082427/

Tivoli on tullut kaupunkiin ja neljä nuorta viettää aikaansa paikan eri osastoilla. Yksi ehdottaa, että porukka viettäisi yön kummitusjunatalossa.
Suunnitellut lemmenleikit loppuvat lyhyeen, kun he todistavat murhan ja kohta talossa on sananmukaisesti piru irti.

Hyvin toimi meikälle tämä Hooperin 80-luvun alun carnivalkauhari. Hahmoja pohjustetaan alussa kiitettävästi joten tyypeistä välittää, kun harvennus alkaa.
Voin hyvin kuvitella, että 70- ja vielä 80-luvunkin kiertävät tivolit on olleet tarjonnaltaan "hiukan" erilaisia, kuin nykypäivän vastaavat.
Tässäkin on tarjolla mutanttieläimiä, taikurin varsin verinen dracula show sekä teltan täyteen väkeä vetävä striptease esitys. Kyllä tällaisesta huvista voisi muutaman euron pulittaa 8-)
Näyttelijät on hyviä ja erityisesti täytyy kehua Amya esittävää Elizabeth Berridgea jonka suoritus on ihan jäätävä. Näyttää siltä, että tyttö on ihan oikeasti pelännyt kuvauksissa.
Tivolityöntekijän roolissa oleva Kevin Conway vakuuttaa myös. Miehen useat eri kuulutukset tivolialueella jäävät varmasti mieleen pitkäksi aikaa.

Panoksia tosiaan kasvatetaan pikkuhiljaa kunnes lopussa ollaan aika maukkaissa pakokauhufiiliksissä. Varmasti olisin hiukan kiemurrellut penkissä jos olisin tämän nuoruusvuosina nähnyt.
Katselin Funhousen suomikiekolta ja nyt kiinnostaisi hankkia kunnollinen Arrow julkaisu ekstroineen.

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by Tina DeMona »

Itsekkin katsoin eilisiltana Funhousen.

Eikä juuri lisättävää tuohon aTomiK:oon arvosteluun. Helvetin hyvinhän tuo toimii - juurikin se, että hahmoja kehitetään kivasti, eikä ne muutenkaan vaiktua miltään pahviständeiltä. Leffan kieroutunut karnevaalitunnelma imaisee mukaansa varsin miellyttävästi. Myös yksi mielenkiintoinen pointti oli elokuvan pahishahmojen, eli tämän Frankensteinin Hirviö -naamaria käyttävän mutanttipojan ja sen pahantuulisen faijan melko omituinen isä/poika -suhde.

Jossain määrin tässä oli vähän samaa tunnelmaa, kuin Eaten Alivessa, joka tosin on paljon näljäisempi elokuva. Mutta samalla tavalla molemmissa pysyy mielenkiinto yllä, vaikkei koko ajan uskomattomuuksia tapahdukaan, ja tarina etenee luontevasti omalla painollaan. Tässä tosin hitusen Eaten Alivessa ärsyttänyt itsensä toistelu loistaa vielä poissaolollaan.

Mukavan vinksahtanutta fiilistä tosiaan. Takakanteen joku oli muuten kirjoittanut elokuvan kertovan teinejä vainoavasta "maskeeratusta pellestä", mitä ei siis elokuvassa esiinny. Kyseisen kommentin kirjoittaja lienee suomentanut jonkun englanninkielisen lauseen hitusen hutiloiden, ja tähän on varmasti myös vaikuttanut elokuvan julisteen ja DVD:n kansikuvan lähikuva vieteriukkopellestä. Olisi se nyt hyvä sen verran panostaa, että katsoo sen leffan ennenkuin siitä menee kirjoittelemaan, hitto vie!
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by Tina DeMona »

Nyt katsoin Poltergeistin uudestaan vuosien jälkeen.

http://www.imdb.com/title/tt0084516/combined

Ei sillä, että tämän tuijotteluun tekosyitä tarvittaisiin, mutta sellainen takaa-ajatus pelissä oli, että satun omistamaan myös elokuvalle väsätyn remaken, ja ajattelin sen lusikoida tässä lähiaikoina. Kun tietää mielipiteeni n. 99% nykykauhuremakeja kohtaan tahdoin kuitenkin ensiksi muistuttaa itseäni varmasti kelvollisista asioista. On sitten helpompi vertaillakin ja kaikkea.

Niin siis, loistavastihan epätodennäköinen tiimi Hooper & Stephen Spielberg toimii - olkoonkin, että taisi Stiiven aika pitkälti noita ohjaksia pitää. Mutta alkuteksteissä lukee Tobe Hooper, joten sillä mennään! Ja kyllä tämä nyt muutenkin jonkun pökäle-E.T:n voittaa mennen tullen, koska sekä tunnelmallisena yliluonnollisuustarinana, perhekuvauksena kuin visuaalisenakin teoksena pelittää oikein mukavasti.

Jännää, miten paljon oli kaikkia yksittäisiä juttuja jäänyt mieleen, mutta ei enää juuri mitään filmin rakenteesta: kun se onnellinen feikkiloppu tuli, olin ihan, että ai nyt se jo loppuu; mutta missäs se klassinen pelle ja ne Intialaiset luurangot on? Ja sitten iskikin se koko varsinainen loppuhuipennus vasta tiskiin. Ja ai että oli huimaa!

Perhe oli miellyttävän todentuntuinen mutta viihdyttävä. Erikoisefektit ovat aivan loistavia. Erityisesti rakastan sitä isoa naamaa, mikä tulee sieltä kaapista ja sitä luikerojalkaista kummajaista portaitten yläpäässä.

Mainio elokuva siis edelleen - nyt sitten seuraavaksi sen uudelleenkuvauksen pariin. Siinä on se pelle jo kannessakin, joten ainakin kaikelle hienovaraisella sopinee heiluttaa hyvästit.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by aTomiK »

Poltergeistissa on vaan niin hiton siisti tunnelma eikä vähiten Jerry Goldsmithin hienon scoren ansiosta.
Efektit on mahtavat kuten sanoit ja nyt perheellisenä tenavista huolehti paljon enemmän kuin silloin ennen.
Lasten huone on täynnä hienoa, mm. Star Wars, kamaa mutta olisiko tuon ikäisillä oikeasti ollut Alien juliste (6) seinällä?

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12210
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by Invictus »

aTomiK wrote: Lasten huone on täynnä hienoa, mm. Star Wars, kamaa mutta olisiko tuon ikäisillä oikeasti ollut Alien juliste (6) seinällä?
No miksi ei, kasarilla ei ikärajojen suhteen oltu niin nuukia. Ja onhan toi tenava voinut pitää julistetta kiehtovana, vaikka ei elokuvaa olisi nähnytkään. Kyllä itse ainakin ala-astelaisena pidin tuota "Avaruudessa kukaan ei kuule huutoasi" tosi siistinä.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by aTomiK »

Hiton siistihän se on ja olihan itelläkin seinillä kaikenlaista. Amerikkalaisissa (Spielberg) leffoissa vanhemmat on vaan aina niin ylihuolehtivaisia ja arvelisin JoBeth Williamsin ainakin kysyneen lapseltaan, että mikä tuo on :LOL4:
Ehkä kyseinen juliste on laitettu myös kuvastamaan sitä mitä leffassa tuleman pitää.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by Tina DeMona »

aTomiK wrote:Poltergeistissa on vaan niin hiton siisti tunnelma eikä vähiten Jerry Goldsmithin hienon scoren ansiosta.
Efektit on mahtavat kuten sanoit ja nyt perheellisenä tenavista huolehti paljon enemmän kuin silloin ennen.
Lasten huone on täynnä hienoa, mm. Star Wars, kamaa mutta olisiko tuon ikäisillä oikeasti ollut Alien juliste (6) seinällä?

Image
Itsekin kiinnitin huomiota siistiin roinapaljouteen lapsukaisten huoneessa. Tulee ihan omat lapsuusajat mieleen - tosin minulla ei kyllä silloin mitään noin hienoja julisteita ollut.

Scorekin oli tosiaan kelpo, toisin kuin siinä remakessa minkä kohdalla unohdinkin mainita, miten kauhutunnelmasta saadaan aina parempi hakkaamalla syntikkaa tyyliin naamallaan aina kun jotakin jännää olisi tarkoitus tapahtua.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5250
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by aTomiK »

Image

Vaara vieraalta planeetalta (Invaders from Mars, 1986) 3,5/5
https://www.imdb.com/title/tt0091276/?ref_=nv_sr_srsg_1

Tobe Hooperin ohjaama Invaders remake tehtiin Golan-Globus Cannon tuotantona ja sen käsikirjoittivat Dan O´Bannon sekä Don Jakoby ja hyvin samoja ratoja tässä edetään kuin originaalissa.

Hunter Carsonin esittämä 12-vuotias David Gardner näkee avaruusaluksen laskeutuvan, isä George (Timothy Bottoms) käy tutkimassa, palaa muuttuneena miehenä ja pian David on vaarassa.
Marsilaiset ovat tulleet tuhoamaan planeetalleen suunnatun avaruusraketin ja tässä versiossa he ovat kiinnostuneet myös maan kuparivarannosta. David saa avukseen ensin koulun terveydenhoitajan Lindan (Karen Black) ja myöhemmin kenraali Wilsonin (James Karen) johtaman armeijan.

Olihan tämä monin tavoin paremmin tehty kuin ´53 vuoden leffa mutta kaikesta jää kuitenkin sellainen tunne, että paremminkin olisi voitu toimia.
Mukana oli paljon genreväkeä ja lavasteita, efektejä sekä alieneita tekemässä legendaarisia heppuja aina Stan Winstonista John Dykstraan.
Avaruusalus näyttää coolilta niin sisältä kuin ulkoa ja alienit on huomattavasti onnistuneempia kuin originaalissa mutta silti melko kömpelöitä. Ja olisi niistä vaarallisempiakin saanut tehdä mutta tässä ollaan pysytty niin sanotussa "nuortenkauhu" sapluunassa.

Carson oli hyvä debyytissään Paris, Texas leffassa vuotta aiemmin mutta ei nyt pääse samaan iskuun. Black on pojan äiti oikeassa elämässä ja onhan kaksikolla ihan hyvää kemiaa.
Return of the Living dead legenda James Karenia on aina kiva nähdä ja olihan tässä mukana myös Louise Fletcher Davidia inhoavana opettajana jonka marsilaiset kaappaa rosteriinsa heti alussa.
Mukaan oli saatu myös alkuperäisen Invadersin pääosapoika Jimmy Hunt joka esittää poliisipäällikköä.

Mukana on monenlaista kivaa, 80-luvun lasereita ja sen sellaista mutta myös tyhjäkäyntiä ja jotenkin jää sellainen kuva, että kaikki eivät olleet mukana ihan täydellä panostuksella.
Golan & Globus pettyivät elokuvaan ja niin tekivät myös katsojat joten elokuva floppasi. Vaikka purnauksiakin riitti niin kyllä tämä on kuitenkin mukava uusia aina silloin tällöin.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by Tina DeMona »

Tulipa katsottua täällä omana leffanaan markkinoitu Dark Skies -nimisen scifisarjan pilottijakso The Awakening (1996) jonka ohjeistuksesta hra. Hooper vastaa.
https://www.imdb.com/title/tt0554697/reference

Hyvin X-Filesin jälkiliukkaillahan tässä luikastellaan niin aihevalintansa kuin tyylipyrkimystensäkin suhteen. Tämän jopa takakansi myöntää ja myyntivaltikseen mainitsee. Tyyliapinointi onnistuukin kutakuinkin ajoittain, joskin toisissa kohtaa mennään kyllä myös metsään risujen ja männynkäpyjen suihkuillessa.

Ufohämyilyjen siirtäminen 60-luvun alkuvuosiin kuitenkin nostaa homman edes hitusen perus salajuoneilun yläpuolelle joita näihin aikoihin niin liukuhihnamalliin tehtailtiin. Meillä on pääosassa tällainen valtion agentuurin nuori veikkonen jolla on ihana vaimoke myöskin. Mies sattuu heti ensimmäisellä komennuksellaan törmäämään omituisuuksiin peltokuvioiden muodossa eikä osaa jättää juttua penkomatta vaikka kuinka hmärämiesten toimesta uhkaillaan. Lopulta mystiset Miehet Mustissaan antavat jepelle tilaisuuden ja tuovat tämän salaistakin salaisempaan organisatioonsa josta edes Presidentti Kennedy ei ole tietoinen, ja jossa sitten selvitetään, että Roswell oli totta ja pitkin maailmaa vipeltää sellaisia nenän sisälle tunkeutuvia, limaisia avaruushämähäkkejä jotka aivopesevät ihmisen seuraamaan muukalaisagendaa. Ja yksi tällainen pesii sopivasti päähenkilön kauniiseen siippaan - voih ja eih!

Ei tätä kyllä Hooperin ohjaamaksi millään tunnistaisi jollei nimi alkuteksteissä ja pitkin DVD:n kansipapereita komeilisi. Voisi ihan yhtä hyvin olla kuka tahansa tv-ohjaaja, mutta en siis sano tätä sikäli pahalla, että täysin kompetenttiahan tuo jälki kaikin puolin on. Kaikensorttinen persoona vaan ikävästi loistaa poissaolollaan, mitä nyt taas juurikin X-Filesilta opittujen temppujen apinoinnin muodossa. Kauas ollaan tultu esim. Lifeforcen ajoista.

Vaikuttimista puheenollen, draama toimii enimmän aikaa ihan kivasti ja jopa tunnelmaa luodaan pariin otteeseen varsin onnistuneesti, mutta sitten se yleensä aina pilataan leikkaamalla kuviin jotain aivan hirviömäisiä (ja ennen kaikkea tökeröjä) CGI-efektejä. Miten voivatkaan Plan 9 from Outer Spacen pahvilautaset lankojen varassa olla niin vakuuttavia... Tämä muistutti ikävästi niistä NuImagen eläinkauhunysväkkeistä joita katselin silloin jokin aika sitten, ja niistäkinhän Hooper oli valjastettu ohjaistamaan se Crocodile -niminen teelmys. Eihän ne Filusienkaan tietsikkalisäykset aina vakuuttaneet, mutta sen sarjan tekijöillä oli sentään tyylitajua minimoida kaikki tuollainen ja jättää homma ennemmin vähän pimentoon eikä suorastaan väkisin jojottaa niitä katsojan silmille. Tämäkin tapaus vieläpä alkaa juonelle täysin tarpeettomalla efektienesittelyjaksolla vaikka ihan yhtä hyvin olisi voinut jättää esittelemättäkin.

Hahmot olivat kuitenkin ihan kivoja ja homma kulki kohtalaisesti. Tosin loppupuolella juoni loikkii ihmeellisesti pölhön kertojaääniselostuksen siivittämänä joka kertoo siitä, että joko pätkä oli alun pitäen sallittua pidempi tai sitten joku mystinen taho on huvin ja urheilun vuoksi leikellyt täkäläiseen myyntijulkaisuun lempparijuonikuvioitaan myös muista sarjan jaksoista. Jos näin on asia, ei kyseessä tietysti olekaan suoraan tuo ylle linkkaamani The Awakening -kokonaisuus. On ne vinkeitä nämä videolevittäjät kyllä aina ajoittain. Tai sitten jolla kulla oli homma ruvella muuten vaan.

Ihan ok kertakatseltava nyt kumminkin, oikeastaan tuntui juuri sellaiselta, puoliunohdetulta televisiotapaukselta minkä voisi olettaa löytyvän jostakin BelleVuen "Scifi" tjms. DVD-setistä. Ja jonka sitten arvostelisin blogissani ja leimaisin kaikin puolin keskinkertaiseksi. Mitä se toki onkin.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3652
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by rautapuoli »

^
Toi koko sarja alko kiinnostaa syystä tai toisesta. Eikä tehty kuin yksi kausi fanien harmiksi.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by Tina DeMona »

rautapuoli wrote: Tue Jan 19 2021 0:43 ^
Toi koko sarja alko kiinnostaa syystä tai toisesta. Eikä tehty kuin yksi kausi fanien harmiksi.
Siitäpä vaan metsästämään sitten!
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5840
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Tobe Hooperin paras?

Post by Tina DeMona »

Katsoinpa minäkin tuon elokuvan Invaders from Mars (1986).
https://www.imdb.com/title/tt0091276/reference

Ja minuunhan tämä iski ihan saatanan kovaa - oikeastaan tasan niin kovaa kuin tällainen koko perheen PG-seikkailu ylimalkaansa voi iskeä. Toki myönnettäköön että sen verran on jo kokemusta leffasta, että kerran joskus ~10-vuotiaana sen näin lainatessani VHS:n kaverilta. Siitä en kuitenkaan muista juuri mitään muuta kuin sitä outoa käytöstä niiltä vanhemmilta (mahdollisesti erään sammakkokohtauksen) sekä sitten ne jo silloin uskomattoman vaikutuksen tehneet alienit - joita toki vilauteltiin sittemmin myös Electric Boogaloo -dokumentissa ja muualla. Mutta jos tuota etäistä nostalgiaa haluaa laskea osasyyksi ääririemullista diggailuani, niin olkoon sitten niin.

Hooper osaa taas rakentaa mahtavan luontevan perheyksikön päähenkilömme ympärille vähän niinkuin Poltergeistissakin, paitsi että paljon lyhyemmässä ajassa. Vanhempien käytöksen muutos kuitenkin tuntuu heti luissa ja ytimissä ja ainakin minä asetin itseni erittäin helposti päänappulan saappaisiin.

Oli muuten myös todella pätevä lapsinäyttelijä hommattu tähänkin, ja mistä tykkäsin erityisesti oli se, että niin kahjolta kuin pentumme tarina kuulostaakin, se saa silti ihan kohtuu uskottavasti muita ihmisiä kuuntelemaan itseään. Tuollainen tuntuisi todella helposti super tekaistulta, ja toisaalta sitten taas ärsyttävää on myös se, että aina joku tulee huoneeseen tarjoamaan jotain lettuja juuri sillä hetkellä kun hahmolla on jotain tärkeää kerrottavaa eikä kukaan mene selvittämään mitään vaikka olisi kuinka kummia todisteitakin tarjottavana. Kaikki tällainen loisti todella harvinaislaatuisesti poissaolollaan tässä pätkässä.

Visuaalisuus oli todella aivan uskomatonta huippu-A -luokkaa. Ne alienit ovat vaan ehkä siisteintä ikinä. Tykkäsin kovasti myös niiden puoliorgaanisesta teknologiasta. Käsikirjoitusta on jossain välissä ollut laatimassa myös Dan O'Bannon - kyllä sekin mies oli monessa mukana. Hiippailuihin ja tunnelman rakenteluun on tässäkin panostettu ihailtavasti vaikka sitten loppupuolella relelstetäänkin huolella. Loppuratkaisusta yllätyksineen voi olla todella montaa mieltä, mutta ainakin se oli odottamaton. Selkeästi ei ehkä vaan osattu lopettaa leffaa. Siitä nyt pienet miinukset mutta sitten toisaalta myös kajahtaneisuusplussa!

Paljon tuttuja näyttelijöitä mukana kuten Return of the Living Deadin James Karen ja alkuperäinen Mama Firefly Karen Black. Myös originaalituotoksen pikkupoika esittää tässä poliisia.

Eli ihan perkeleen kova. Just sellainen leffa joka vetää takaisin lapsuuteen ja saa itsensäkin haluamaan tähyillä tähtitaivaita. Vaikkei sitten olekaan yhtä mahtava kuin aikuismaisemmat Lifeforce tai The Texas Chainsaw Massacre 2 samoilta ajoilta ja samalta tuotantoyhtiöltä. Samanlainen tekemisen into ja hullu luovuus tästäkin loistaa.

Tähän aikaan näitä remakeja totisesti osattiin tehdä - vaikka enpä toisaalta ole sitä alkuperäistä valitettavasti nähnyt. On se kyllä kumma että joku läpisliipattu, turhanaikainen Kakkakikkeli-E.T. vetää huipputulot ja sitten näin omintakeinen ja vaan pirun ässä leffa ei kiinnosta ketään. Kyllä ihminen on tyhmä. Jopa Cannonin äijät oli pettyneitä lopputulokseen - miten? Miksi!?

Mutta Cannon & Hooper oli kyllä selkeästi taivaissa taottu yhteistyö - antoivat arvatenkin juuri sopivasti rahaa mutta sitten eivät halunneet / osanneet pitää Hooperin villiä mielikuvitusta minkäänlaisissa järjen ja markkinoinnin sävyisässä aitauksessa. Sääli tietysti että ryske kuului lippuluukulla koska kyllä näitä juttuja olisi katsonut muutaman lisääkin ihan mielellään.
--- Amal shufar, at rrug ---
Post Reply