Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3757
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

Malignant :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt3811906/?ref_=nv_sr_srsg_0
No olipas taas ilta elokuvissa. James Wanin viimeisin hörhöily kyseessä, jossa on viitteitä ja hatunnostoja ammoisten aikojen kauhujuttuihin kuten gialloista roskaisempaan tavaraan. Onneksi nää kaikki on täysin sulavasti osa elokuvaa eikä se pysähdy hetkeksikään alleviivaamaan inspiraatioitaan. Tarinasta sanottakoon suurin piirtein saman verran kuin imdb:ssä, että tässä on muija, joka saa näkyjä murhista. Huomasin muuten leffan alkaessa, että enhän minä muistanut ollenkaan, että mistä tässä olisi kyse. Se oli vaihteeksi oikeinkin piristävää.

Leffa käynnistyy todella vahvasti ja alkutekstienkin jälkeinen kohtaus oli yllättävän kova. Sitten taannutaan tyypillisempään James Waneiluun aivan turhan pitkäksi aikaa, mutta kyllä hereillä pitäviä iskuja on. Pääosanaisen sisko muodostuu parhaimmaksi hahmoksi hyvinkin nopeasti. Se on niin messissä ja valmiina kaikenlaiseen sekä hyödyllinen juonelle.

Malignantista tiesin ennakkoon sen verran, että viimeinen puolisko olisi jopa kunnon vedenjakaja ja se, joka tän nostaa peruskamasta esille. Ehkä olin liiankin hypetetty, koska paljastukset ja sekoilut eivät itselleni nyt niin kahjoilta tuntuneet leffassa istuessa. Jälkikäteen ajateltuna touhu kuitenkin oli ihan täyttä vanhan liiton shokkiroskaa ja aika melkosta nähdä tämmöstä hyvän budjetin studiokauhuna. Ehdottomasti kannattaa katsella.

James Wanin perusmekastus käy alkuvaiheessa nopeasti tylsähköksi ja ylipäätään toisen näytöksen venyttelyt olisivat kaivanneet rajusti saksimista. Leffa on parhaimmillaan aina, kun se tekee jonkun tavalla tai toisella yliöverin iskun. Täs on myös useampikin praktigore! Ihan hauska on kans täs jälkikäteen pohtia, että mikä kaikki juustoilu ja kökköily oli tahallista idiotismia. Vai oliko peräti kaikki... Vähä nyt vaikee tähdittää. Eilen leffan jälkeen pyörittelin kahtaa ja puolta tähteä. Nyt taas toi kolme ja puoli tuntuis ihan hyvältä. Mennään sillä ja katellaan tulevaisuudessa mietteet uusiks.

Midsommar :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt8772262/?ref_=nv_sr_srsg_0
:LOL4: Täähän oli oikeinkin hauska!
Hereditary iski silleen 3/5, koska jankkaava pituus vaan kävi aivan liian raskaaksi. Muuten siinä oli kosolti laatujuttuja ja se oli hyvällä tavalla uutta ja erilaista. Tätä kohtaan oli kovastikin mielenkiintoa kunnes kahden ja puolen tunnin pituus ilmoitettiin ja ohjaaja-kirjoittaja Ari Aster möläytti ettei olisi halunnut tehdä kauhuleffaa vaan tarinan pariskunnan eroamisesta. Vuppiduu, jippii ja hurraa saatana!
Tuli nyt sitten lopultakin netflixistä katseltua ja oikeastaan pituus ei jostain syystä pahalta tuntunut. Onneksi olin varautunut kamaluuteen ja sainkin tästä viihdearvoja irti. Ei muuten, mutta jatkuvasti nauratti ääneen kuinka tää esittää ruotsalaiset. No joo joo, tää oli kumma kyläyhteisö, mutta silti. Tasaisin väliajoin joku ruotsalainen tekee tai sanoo jotain pöhköä kirvoittaen hohottelut.

En mitenkään saa päähäni, että kuinka tästä voisi joku tosissaan tykätä. Eihän tästä saa mitään irti eikä näinkin överipitkä leffa edes tarjoa mitään ihmeellistä. Kaikki on täysin arvattavaa ja nähtyä. Lukuunottamatta sitä pitkitettyä eroprosessia, jossa kumpikaan ei ole pahis. Mutta ei tuo nyt riitä eikä temaattisesti liity muuhun leffaan. Mut joo, yllättävän kivuton katselmus joskin myönnettäköön, että olin aika jurrissa. Selvinpäin mietteet saattas olla vähän erilaiset.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 6058
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Iski perjantaihulluus ja töytäisin vanhaan kunnon VHS-soittimeeni The Silence of the Hamsin... tai siis Il Silenzio dei Prosciuttin (1994).
https://www.imdb.com/title/tt0111190/reference

Image

Miksi italiankielinen nimi? No, teoksesta on vastuussa muuan Ezio Greggio joka on paitsi ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja ja executive -tuottaja, myös esittää elokuvan rankasti parodioiman Psychon Norman Bates -vastinetta, joka toimii myös teelmyksen kertojana. Onko varmasti tarpeeksi? Oletettavasti ainakin osa rahoituksestakin lienee sitten tullut saapasmaasta. Ikävä vaan, ettei arvon monilahjakkuudellamme ole mikään näistä pesteistä millään lailla handussa, eikä näytä olevan kellään muullakaan muuta kuin kenties haihattelusta paisunut etumus. Halleluuja, aivot ovat onnistuneesti puuroutuneet, nyt ei taas tiedä onko lintu vai kala.

Elokuva on heti ensimmäisestä kohtauksesta lähtien aivan käsittämätöntä touhua: niin paskaa komediaa, että se on jo taidetta. Suurin huumori- / viihdearvo löytyykin sen arvailusta, mitä ihmettä milläkin älynväläyksellä mahdetaan olla tekijöiden päänupeissa tavoiteltu. Toki myös silkasta kyvyttömyydestä kumpuava, jatkuvasti yllättävä nonsensikaalisuus alkaa sorvata aivonystyröistä läpi ennen pitkää. Onneksi olin viikonlopun kunniaksi varannut itselleni pari tiukkaa drinkkiä - tulivat nimittäin tätä katsellessa tarpeeseen.

Ja Billy Zane, mitä sinäkin tässä teet? Miksi? Tiedän, ettei urasi ole aina yhtä nousukiitoa ollut, mutta ei tästä ole mitenkään niin kamalan paljon voitu maksaakaan. Hu-hu-hu-hulvatonta Hannibal Lecter -parodiaa vetävää Dom DeLuisea kävi kanssa ihan tosissaan sääliksi. Hänen luontaiset koomikon lahjansa kun kovasti pyrkivät jopa tästä materiaalista puskemaan läpi parhaansa mukaan, mutta jäävät jatkuvasti lopputeelmyksen kampittamiksi. Hänkin tapasi saada olla ihan oikeissa elokuvissa ennen vanhaan...

Paras juttu oli se, että Police Academyjen Bubba Smith näyttelee rikasta ruotsalaista investoijaa nimeltä Olaf, koska onhan tuossa nyt sentään roolitus kohdillaan. Onneksi tämäkin pilataan veistelemällä, että hän on ruotsalainen koska äitinsä oli suomalainen ja isänsä venäläinen (!?). Luonnollisesti hra. Greggion laveimmalla mahdollisella italoaksentilla sopertamat kertojaäänet eivät tuo tuotokseen mitään lisää vaikka raikaavatkin mukana siinä määrin että muun matskun olisi käytännössä voinut kuvata mykkänä.

Eikä siinä vielä kaikki! Itsensä käyvät häpäisemässä myös mm. Mel Brooks, Joe Dante ja vittu John Carpenter. Mitä helvettiä? Niin, ja John Landis tietysti mutta se nyt tuskin ketään yllättääkään. Mutta siis, mitä tämä porukka tekee tässä leffassa? Jos minä menen Hollywoodiin kännykkäkameran kanssa ja kerron ihmisille tekeväni kauhuleffaparodiaa ilman mitään meriittejä, ilmaantuuko yllä mainittu sakki vaan kuin imurin vetämät pölyhiukkaset konsanaan ympärille hupsuja cameoita vetelemään?

Teos on Carabinieri si Nascen (eli Kyttäkoulun Kaheleiden) jälkeen paskin komedia ja Which Blair Project?:in jälkeen paskin parodia, jota olen ikinä nähnyt ja noin kolmetoista astetta kamalampaa osastoa, kuin on mahdollista inhimillisesti kuvitella minkään elokuvan koskaan olevan.

Joten luonnollisesti suosittelen sitä kaikille! Koska onhan tällaiset jutut vaan koettava. VHS:n joutuu vain hankkimaan, tätä kun ei ole nähtävästi koskaan julkaistu sitä uudemmissa formaateissa, enkä usko armaista striimauspalveluistannekaan löytyvän - en kyllä ikinä voi kuvitella, että mistäköhän mahdollisesta syystä. Joten siitä vaan kirppareita koluamaan. Katselua ennen tosin suojakänniä ja itsensä vahingoittamiseen soveltuvien esineiden piilottamista kannattaa vakavasti harkita.
Last edited by Tina DeMona on Sat Sep 18 2021 11:17, edited 1 time in total.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9822
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Ihan kiinnostava :) mutta vähän siltä vaikuttaa, että vhs:t on omalta osalta lopullisesti katseltu.

Image
All I See is You :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt4486986/?ref_=nv_sr_srsg_0
Gina (Blake Lively) on onnettomuudessa sokeutunut nainen, joka odottelee pääsyä näön toivottavasti palauttavaan leikkaukseen. Aviomies (Jason Clarke) on olemassa ja pitää operaation käynnistyessä kovasti peukkuja pystyssä. Toisen silmän näkö saadaan takaisin ja sen kunniaksi pari lähtee ottamaan häämatkansa uusiksi Espanjaan, jossa mm. päästään seuraamaan jossain yöklubissa liveseksiä. Mies vain pelkää Ginan nyt näkevänä katselevan muitakin miehiä, eikä aiheetta. "Parantunut" silmäkin alkaa tulehtumaan, joten kaikesta ei tullutkaan kertaheitolla täydellistä.

Aihe on kiinnostava ja Lively on jälleen kerran ihastuttava pääroolissa. Mutta kuitenkin: Marc "Monster's Ball" Forster, joka olet myös toinen käsikirjoittaja tässä, mikä on elokuvasi pointti? Voi hyvinkin johtua katsojan tyhmyydestä ja enemmän rautalankaa olisi tarvittu, mutta minulle ei nyt oikein auennut, mitä tällä kaikella lopulta halutaan sanoa. Eroottisella draamalla on lähdetty liikkeelle, mutta vähän puolitiehen koin kummankin puoliskon jäävän. Alastomuuden suhteen on harmillisen niukkaa ja vaikka Lively lupaavasti ilman paitaa heti alun panohommissa rynkyttääkin, kameralle näkyy vain selkä. Kai se siis vilauttikin, mutta niin nopeaa välähdystä vain esitetään, että pettymistä ei voinut välttää. Yhdessä kohtauksessa äijänsä on seksileikeissä jopa sidottuna, ja siihen se "tuhmuus" sitten jääkin. Kun muistelee Hallea ja Billy Bobia, niin siinä oli herkkutissiä ja mukavan eläimellistä meininkiä tarjolla.

Vähän hampaattomaksi kokemukseksi siis valitettavasti jäi, vaikka jengi kameran edessä teki hyvää työtä, Thaimaa sekä Barcelona harvinaisempina tapahtumapaikkoina kelpasivat hienosti, ja kuvauksessa oli aivan kivoja jippoja.

Tämän ja vasta katsellun Stayn perusteella Forsterista ei valitettavasti mitään mestariohjaajaa kuoriutunut. Jos ei sentään yhden hitin ihmeestä voida puhua, niin epätasaisesta tekijästä ainakin.

Silti erityisesti Livelyä diggaaville ihan hyvä valinta.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5597
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Carbon Copy (1981) :star: :star: :star: -
https://www.imdb.com/title/tt0082138/?r ... lmg_act_57

Denzel Washingtonin uran alkutaipaleet on näkemättä joten katsellaanpa niitä ja tämä Carbon Copy oli miehen ensimmäinen teatterileffa. Ohjaajana Michael Schultz.

Kyseessä on rikkaiden valkoihoisten miesten painajaiskomedia sillä Kalifornian San Marinossa asustavan Walter Whitneyn (George Segal) elämään ilmestyy 17-vuotias mustaihoinen heppu Roger Porter (Denzel) joka kertoo olevansa Walterin poika tämän aiemmasta suhteesta.
Kun Walter kertoo asiasta vaimolleen (Susan Saint James) alkaa härdelli ja pian on miesparka ilman vaimoa, työtä, asuntoa, autoa ja luottokortteja jotka olivat vaimon ja appiukkon (Jack Warden) nimissä. Walterin on katsottava elämää mustien vähäosaisten näkökulmasta.

Jep, eli rassismilla ja stereotypioilla pelataan mutta toki niin, että valkoihoiset tässä itsestään pellen tekevät. Voisi kuitenkin kuvitella etteivät asiat noilla asuinalueilla ole paljoa 40-vuodessa muuttuneet.

Cast on aika kova ja leffan valmistumisen aikaan jo 27-vuotias Washington vetää heti hyvin mutta Carbon Copy olisi silti saanut olla huomattavasti hauskempi. Segalin hahmo joutuu rikkauksista ryysyihin mutta heppu ei vaan ole kovin huvittava joten parhaat hetket koetaan joissain yksittäisissä huomioissa sekä Wardenin parissa kommentissa. Bill Contin teemabiisi oli myös ihan kiva.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
Post Reply