Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9818
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^^ Siinäpä varsin kiinnostavan kuuloinen tapaus, tuo Alaston yö :hmmm: Kaikki seksibisneshommelit aina vetoaa erityisesti, etä eiköhän tässä ihan oikeassa paikassa ainakin kirjoitella :funny:

Image
Bombshell - hiljaisuuden rikkojat :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt6394270/?ref_=nv_sr_srsg_0
Tositapahtumiin perustuva kuvaus vuosituhannen alkupuolen Fox Newsistä, jonka pomo Roger Ailes (John Lithgow) on sikaillut naispuolisten työntekijöiden kanssa. Nyt pimut saavat tarpeekseen ja haluavat tuon seksuaalisen ahdistelijan vastuuseen törkeyksistään. Ruutukasvot Megyn Kelly (Charlize Theron) ja Gretchen Carlson (Nicole Kidman) ovat sietäneet äijää jo kauan, Kayla Pospisil (Margot Robbie) puolestaan on nuori tulokas, joka pääsee kokemaan ahdistelua ensimmäistä kertaa.

Jay "Austin Powers" Roachin elokuvassa nähdään lisäksi muun muassa Oscarilla palkittu Allison Janney ja Malcolm McDowell. Aikamoisen kovat tyypit on rooleihin saatu houkuteltua, siksi lievästi harmittaakin, että en onnistunut tykkäilemään tästä mitenkään täysillä. Ehkä Fox News tuntui suomalaisesta liian etäiseltä käsitteeltä, varsinkin, kun firman työntekijöitä kävi ruudussa aikamoinen määrä, eikä kenenkään nimi sanonut mitään. Meni tämä muutenkin aiheiltaan hieman ohi oman kiinnostuksen

Lithgow on kuitenkin tietty hyvä ja kunnon iljettäväksi ihrakasaksi vielä maskeerattu. Theron näköjään nappasi tästä jälleen Oscar-ehdokkuuden, ja tässäkin on annettava täydet pisteet muodonmuutoksesta; en koko naista aluksi edes tunnistanut! Ovat tehneet aika pitkälle sen oikean Megyn Kellyn näköisen, varsin vaikuttavaa.

Suht hyvä suoritus joka tapauksessa aiemmin pelleilyihin keskittyneeltä Roachilta. Näkyy lukevan Austin nelonenkin tuolla äijän IMDb-sivulla. Mike Myersilla onkin ollut hittien osalta todella hiljaista pitkään, tuolla se menestys varmaan palaisi. Toivottavasti hyvä, jos todella tulee.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5596
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Terror (1978) :star: :star: :star: -
https://www.imdb.com/title/tt0141897/

Norman J. Warren boksin kolmas leffa ja heput oli nähneet Argenton Suspirian jonka innoittamana syntyi Terror.

Meno tässä on siis italotyylin melko vapaamuotoista murhiin keskittyvää yliluonnollista puukkohippaa mutta pohjatarinaakin löytyy. Alkuun nähdään noin kymmenminuuttinen päähahmojen tekemä lyhytelokuva joka kertoo Garrickin suvun touhuista 300 vuoden takaa. Hyvää joskin toki myös hieman kökköä Hammer vaikutteista noitamenoa tuossa.
Nykyaikaan päästessään elokuva seuraa sitten kartanon omistaja James Garrickin (John Nolan), tämä serkun Ann Garrickin (Carolyn Courage) sekä heidän ystäväpiirin elämää ja tokihan se satoja vuosia sitten suvun kironnut noita alkaa laittamaan tyyppejä hengiltä.

Tunnelmaan sekä erillisiin murhiin siis keskitytään ja tappokohtaukset on pitkiä. Huumoriakin löytyy ja tahatontakin sellaista mutta low-budget leffoissa sitä on jokseenkin mahdotonta välttää. Verta ja irtopäitä on taas tarjolla ja hetki alastomuuttakin klubilla nähtävän hämmentävän stripparin taholta.

Cast vetää mukiinmenevästi mutta Nolan on jotenkin tönkkö äijä. Ongelmia filmaukseen toi Michael Crazen kuvausten alkuvaiheessa saama epilepsiakohtaus joten paikalle kutsuttiin James Aubrey paikkaamaan tätä ihan uudella hahmolla mutta aika hyvin tekijät on tuonkin saaneet hoidettua. Kivoja typyjä löytyy joista kirsikkana kakun päällä klassikkosarja Taisteluparista eli Dempsey & Makepeace:sta tuttu uskomattoman kaunis Glynis Barber ekassa roolissaan. Harmi, että vasta loppuvaiheessa castattu Barber tapetaan ensimmäisenä.

Giallofanit saa tästä eniten irti ja eipä tällaista briteissä kuitenkaan liikaa tehty. Ekstroissa oli taas hyvää tarinaa taustoista eli tässähän oli sama tiimi joka teki aiemmin Satan´s Slave leffan. Paronin tiluksilla on jälleen filmattu mutta mukana on lisäksi monia muitakin kuvauspaikkoja. Warrenilla juttua riittää ja mielenkiintoinen bonus feature oli myös 2008 tehty Norman J. Warren presents Horrorshow antologia ohjelma jossa Norman esittelee brittiläisiä kauhuaiheisia lyhytelokuvia. Hienosti onnistui mieheltä cryptkeeperin roolikin :)

Terror menestyi melko hyvin ja käväisi jopa brittien listaykkösenä. Amerkoissakin se takoi kivasti rahaa ja tietääkseni se julkaistiin Crown International Pictures lafkan kautta joilla oli kyllä hyvät markkinointikanavat käytössään.

Edit. Niin ja tajusinpa nyt, että John Nolan on Christopher Nolanin setä joten ei ihme, että kaveri on nähty myös kahdessa Batman leffassa.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3755
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

Manhunt :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt4537986/?ref_=nv_sr_srsg_7
John Woo-sekoilu vuodelta 2017. Lakihäiskä lähtee pakomatkalle nimeään puhdistamaan, kun hänet lavastetaan murhaajaksi. Leffa alkaa Tarantino-henkisenä Charlien enkeleinä, käväisee James Bondina, muuttuu sitten Takaa-ajetuksi, pööpöilee hetken länkkärinä kunnes lopulta päätyy skifisupersankarihölmöilyksi. Vuoropuhelut ovat alusta lähtien hämmentävimpiä hetkeen.

Aivan järjetön kalkkuna ja se oli vain hyvä asia! Meh-arvioita lähinnä itse nähnyt, joten turboahdettu typeryys iski täysin takavasemmalta. Aivan kuin John Woo olisi lähtenyt itse itseään parodioimaan. Heti leffan toinen tai kolmas kuva päättyi stilliksi ja pulutkin saatiin joskus puolivälissä messiin kaahaamalla niiden häkit paskaksi. Takaa-ajetun Tommy Lee Jones-variaationa on joku aivan tautisen huonosti näyttelevä melodramaattinen mukacool-jäbä, joka kyllä pitää leffaa virkeänä siinä missä pääosan häiskä on täysin karismaton ja unohdettava kaveri vailla mitään persoonaa. Tommy-kopion parina häärää nuorempi mimmi, joka on vähän häslä ja saa sukupuolitylytystä osakseen aivan kuin ennen vanhaan. Palkkatappajamimmiduon toinen puolisko oli vähän tuhdimpi tapaus ja tietenkin sen vaan arvasi ihan oikein John Woon tyttäreksi vaikken tienny tämmösistä mitään ennakkoon. Mut mitäpä siitä, hyvin hoitu toimintahommat eikä edes paskasti näytelly!

Juonilankoja ja hahmoja piisaa useamman kauden tv-sarjan riittämiin. Mutta hälläkö tuolla on väliä, kun kaikki on kliseistä pöljyyttä eikä sillä juonen seuraamisella juuri väliä ole. Leffa lompostelee menemään turhan kovalla itsetunnolla kuin taapero suossa. Ja sitä rääkyvää vauhdikasta kompastelua oli hauska seurata. Toimintakohtauksia riittää yllin kyllin ja niissä on paljon vaihtelua. Suuren suurta plussaa sellaisesta katoavasta leffakansan perinteestä kuin ihka oikeista veripusseista. Niitä taisi jopa olla enemmän kuin digiruikkuja.

Mielestäni John Woon Manhuntille kannattaa antaa mahdollisuus ja uskoisin, että monet muutkin tulevat nauttimaan tän kalkkunoinnista. En nyt ihan ymmärrä miksi jengi tähän niin pahasti on pettynyt. Kyseessä on John Woo-leffa eikä hän mielestäni mitenkään niin erityisen vakavasti otettavia leffoja ole ainakaan toimintapuolella tehnyt.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5596
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Mielenkiintoista ylipäätään kuulla, että Woo edelleen tekee leffoja. En ole yli kymmeneen vuoteen ollut perillä hepun touhuista 8-)
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5596
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

ImageImage

Vapauden voitto (Revolution 1985) :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0089913/

Yhdysvaltain vapaussotaa tämä hieman eri vinkkelistä tosin ja ohjaajana aiemmin Chariots of Firella pankin räjäyttänyt Hugh Hudson.

Ollaan siis noin vuodessa 1776 ja turkiseläinten metsästyksellä itsensä elättävä Tom Dobb (Al Pacino) saapuu poikansa kanssa New Yorkiin ja näkee kansan kapinoivan sekä heittävän kuningas Georgen patsaan mereen.
Pojan virheen vuoksi molemmat joutuvat sotavoimiin ja rintamalle. Taistelun ja paon jälkeen Dobb palaa työelämään köysitehtaalle mutta sitten seuraa pelastustehtävä, kun brittien kenraalimajuri Peasy (Donald Sutherland) kaappaa pojan viihdykkeeksi rintamalle. Tästäkin selvitään ja loppusodan kaksikko työskentelee intiaaninen joukoissa tiedustelutehtävissä.

Melko mielenkiintoinen tarina tässä on mutta se on vain turhan mielenkiinnottomasti kerrottu. Elokuvaan on otettu katkelmia sieltä täältä usean vuoden aikajänteellä eikä kohokohtia oikein löydy. Maisemat, kuvaus, ajankuva ja isot joukkotaistelut on kyllä komeita mutta ei ne pelkästään riitä.

Dobbin ja Peasyn välille yritetään luoda jännitettä mutta se ei onnistu ja oli siellä toinenkin vittumainen brittiupseeri joka sitten vain katoaa. Samoin käy aina välillä Dobbin elämään tupsahtavan rikkaasta perheestä olevan mutta vallankumousta kannattavan Daisyn (Nastassja Kinski) kanssa, suhde ja jälleennäkemiset ei vaan tunnu missään.

Revolution olikin massiivinen floppi eli noin 28 miljoonan budjetilla saatiin vain 5 miljoonan tulos. Elokuva oli valmistettu kiireellä joulumarkkinoille eivätkä antisankarit tosiaan olleet vuonna ´85 suosiossa. Vittuilua tuli myös mm. aksenteista sekä siitä, että leffa kuvattiin briteissä.

Vuonna 2009 Pacino ja Hudson julkaisivat sitten leffasta Revolution Revisited version jossa muutoksina oli Pacinon kertojaääni, muutamat kohtauspoistot sekä ihan erilainen loppu. Katsoin tuonkin version mutta eipä se arvosana siitä muuttunut. Kiekolla oli kyllä hyvä kaksikon reilu 20 minuutin keskusteluhetki ja kiintoisaa juttua äijiltä löytyi varsinkin kun Al on yleensä harvoin tällaisissa esillä.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5596
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Saw VI (2009) :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt1233227/

Kuudes Saw joka esitteli jälleen uuden ohjaajan Kevin Greutertin joka oli toiminut kaikissa aiemmissa Saw filmeissä leikkaajana.

Ja täytyy sanoa, että tämä taitaa nousta jopa meikäläisen suosikiksi tästä sarjasta. Filmi alkaa kyllä perinteisen tylsästi ansalla mikä on kyllä goreinen ja butaali mutta samalla täysin epäuskottava.
Tämän jälkeen jatketaan siitä mihin viides osa jäi ja ajaudutaan hetkeksi huonolta Kova laki jaksolta näyttävään meininkiin mutta sen jälkeen kun supermulkku vakuutuspomo William (Peter Outerbridge) heitetään peliin alkaa homma luistaa.

Hoffman (Costas Mandylor) sekä Jill (Betsy Russell) ovat tietysti mukana kuten myös FBI pomo Erickson (Mark Rolston) ja kaikkien yllätykseksi yhä elossa oleva agentti Perez (Athena Karkanis). Takaumia on mukana paljon jotta Jigsaw Tobin Bell saadaan kuviin ja osa näistä on jopa toimivia. Vanhoista tutuista myös Amandaa esittävä Shawnee Smith oli taas palkattu mukaan.

Pelissä nähdään kipeää matskua mutta samalla sai nauttia, kun kusipäiset vakuutusfirman työntekijöille annetaan opetus. Kytät saa uuden tappajan henkilöllisyyden selville tiukassa kohtauksessa ja loppuun on tarjolla vielä sitä twistiä mikä oli sekin kelpo meininkiä joten viihdyin tämän parissa kyllä yllättävän hyvin.

Lippuluukuilla Saw VI tuotti edelleen kivat 68 miljoonaa mikä on todennäköisesti ollut kuitenkin pettymys. Voittoa tuli silti normaaliin tapaan rutkasti ja jatkoa seurasi.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3755
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

^
Toi kutonen on varmaan kans oma lemppari juurikin tuon vakuutuspomo-juoniosion takia. Siinä sai kusiperse kunnon kyytiä etiikan ja empatian tappokurssilla. Kakkosen jälkeen en pysynyt yhtään näitten twistien perässä ja ne lopetusten supercutit meni aina ihan ohi. Ihan liikaa tarpeettoman monimutkaisia kiemuroita ja muuta paskaa. Jigsaw ja Spiral vielä näkemättä. Tiedä sitten, koska nekin jaksaa.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9818
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Image
Skin :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt6043142/?ref_=nv_sr_srsg_7
Bryon Widner (Jamie Bell) on posesta vapautuva skinhead, joka palaa "perheensä" luo tarkoituksena jatkaa nahkapäiden kerhossa entiseen tapaan. Se tarkoittaa usein varsin ikävien, laittomien asioiden tekemistä. Yllättäen Julie (Danielle Macdonald), tukevahko kolmen lapsen äiti, sattuu Bryonin eteen ja tekee vaikutuksen. Jätkä alkaa kiinnostua pimusta oikeasti ja lopulta jättää vaarallisen elämänsä skininä taakseen - helpommin sanottu kuin tehty, sillä mistään kirjakerhosta ei ole kysymys.

Vera Farmigan nimi dvd:n kannessa innosti tutustumaan tähän, kyllä kannattikin. Israelilainen ohjaaja-käsikirjoittaja Guy Nattiv on taitava kaveri ja samannimisellä lyhytfilmillään voittanut ihan Oscarinkin. Äkkiähän sen näki, että nyt ovat näyttelijät osaavissa käsissä. Belliä en ole missään kai ennen nähnytkään, teki tässä ainakin kovan roolin. Hyvä kemia myös niin ikään hyvin vetävän Macdonaldin kanssa.

Päähenkilöiden kovin epätodennäköisestä suhteesta irtoaa kivasti feelgoodia, mutta ei pelkoa, että pelkkää auvoista eloakaan pitäisi katsella ja sitten vain lopputekstit. Ahdistavan puolella käydään sitä tylymmin, mitä enemmän Bryon haluaa vastustella ex-toveriensa vaatimuksia. Siinä eivät viattomat eläimetkään enää ole turvassa.

Skin perustuu tositapahtumiin ja näyttää vielä lopussa sen oikean Bryon Widnerin, jolla kesti vuosikausia poistattaa kaikki tatuointinsa. Olihan tuo tässä tapauksessa radikaali muodonmuutos, mistä otetaan toki Skinissäkin kaikki irti.

Minä tykkäsin ja suosittelen.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
mr_bungle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1431
Joined: Wed Dec 16 2009 11:23
Location: Oulu

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by mr_bungle »

rautapuoli wrote: Thu Jul 22 2021 15:47 ^
Toi kutonen on varmaan kans oma lemppari juurikin tuon vakuutuspomo-juoniosion takia. Siinä sai kusiperse kunnon kyytiä etiikan ja empatian tappokurssilla. Kakkosen jälkeen en pysynyt yhtään näitten twistien perässä ja ne lopetusten supercutit meni aina ihan ohi. Ihan liikaa tarpeettoman monimutkaisia kiemuroita ja muuta paskaa. Jigsaw ja Spiral vielä näkemättä. Tiedä sitten, koska nekin jaksaa.
Mä olin näemmä antanut IMDB:ssä vitososalle ja tälle huonoimmat pisteet tähän mennessä (7, 8 ja 9 alitti sitten nekin). Oiskohan tämä ollut leffasarjasta juuri se, joka näytti kuvauksen ja ohjauksen puolesta tosi halvalle ja saippuasarjamaiselle. Osat ovat sekoittuneet päässä, mutta joku noista Hoffman-leffoista oli erittäin amatöörimäisesti toteutettu.

Mulle ne tän leffasarjan lopputwistit on juurikin se pääsyy miksi diggailen näistä. Spiral oli varmaan teknisen toteutuksen puolesta koko sarjan parasta tasoa ja ansat oli todella brutaaleja, mutta koska se oli ainoa näistä jonka lopussa ei ollut mitään yllätystä niin se putosi samantien pohjimmaiseksi. Jos on muutamankaan giallon nähnyt, niin ei kai näitä juonikuvioita voi kovin monimutkaisina pitää? :hmmm:
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5596
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Kyllä Saw kutonen näytti pitkään paskalta tv-sarjalta mutta pelin käynnistyttyä fiilis parani kuin salamaniskusta. Ja ehkä tuo twist on tosiaan väärä sana kuvaamaan tämänkin osan loppunäytöstä mutta olipahan ihan mielenkiintoista tapahtumaa tarjolla kuitenkin.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3755
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

mr_bungle wrote: Thu Jul 22 2021 18:40
rautapuoli wrote: Thu Jul 22 2021 15:47 ^
Toi kutonen on varmaan kans oma lemppari juurikin tuon vakuutuspomo-juoniosion takia. Siinä sai kusiperse kunnon kyytiä etiikan ja empatian tappokurssilla. Kakkosen jälkeen en pysynyt yhtään näitten twistien perässä ja ne lopetusten supercutit meni aina ihan ohi. Ihan liikaa tarpeettoman monimutkaisia kiemuroita ja muuta paskaa. Jigsaw ja Spiral vielä näkemättä. Tiedä sitten, koska nekin jaksaa.
Mä olin näemmä antanut IMDB:ssä vitososalle ja tälle huonoimmat pisteet tähän mennessä (7, 8 ja 9 alitti sitten nekin). Oiskohan tämä ollut leffasarjasta juuri se, joka näytti kuvauksen ja ohjauksen puolesta tosi halvalle ja saippuasarjamaiselle. Osat ovat sekoittuneet päässä, mutta joku noista Hoffman-leffoista oli erittäin amatöörimäisesti toteutettu.

Mulle ne tän leffasarjan lopputwistit on juurikin se pääsyy miksi diggailen näistä. Spiral oli varmaan teknisen toteutuksen puolesta koko sarjan parasta tasoa ja ansat oli todella brutaaleja, mutta koska se oli ainoa näistä jonka lopussa ei ollut mitään yllätystä niin se putosi samantien pohjimmaiseksi. Jos on muutamankaan giallon nähnyt, niin ei kai näitä juonikuvioita voi kovin monimutkaisina pitää? :hmmm:
Lähtökohtaisesti menee kaikenlaiset tommoset lopun kiireelliset juoniselvittelyt ohi silloin, kun ne on toteutettu mahdollisimman epäelokuvallisesti eli selitellen tosi nopeasti. Tartten siis visuaalisuutta. Eikä tää varsinaisesti oo ees sellanen preferenssi, aina itellä on mennyt geneeriset sanalliset selittelyt ohi jos ei ole visuaalisuutta mukana. Ja nää Sawit ei kyllä anna mitään syytä keskittyä milloin kenenkin sivuhahmon taustahommiin, joten lopuissa olin aina täysin pihalla.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5596
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

X-ray aka Hospital Massacre (1981) :star: :star: :star: -
https://www.imdb.com/title/tt0082527/

Sitten tällainen sekopäinen Cannon yhtiön low-budget slasher leffa jota tähditti Playboy pupu Barbi Benton.

Prologina nähdään vuoteen 1961 sijoittuva pätkä missä sisarukset nauraa ystävänpäiväkirjeen antaneelle Haroldille ja pian on Susanin veli kuolleena naulakossa.
Sitten siirrytään nykyhetkeen, on ystävänpäivä ja Susan (Benton) menee hakemaan sairaalasta lääkärin testituloksia uutta työtä varten mutta vierailusta tuleekin pitkä sillä Haroldilla jäi parikymmenta vuotta sitten homma kesken.

Olipahan taas leffa joka meinaa heittäytyä koko ajan parodiaksi koko genrestä mutta näin ohjaaja Boaz Davidson oli sen halunnutkin. Mies oli tehnyt aiemmin lähinnä seksikomedioita (Lemon Popsicle leffat) ja kehittänyt X-rayn pohjatarinan mutta poistunut sen jälkeen projektista.
Kun leffaan kinnitetty itävaltalaisohjaaja ei sitten ollutkaan tuonut Menahem Golanille sovittuja rahoja sai tämä potkut ja Davidsonin suorastaan käskettiin ohjaamaan elokuva ja tämä käsky tuli päivää ennen kuvausten alkua. Näin Cannonilla :lol

Hospital Massacre kuvattiin vanhassa hylätyssä sairaalassa ja meno on hilpeänhauskaa vaikka välillä murhaaja toki laittaa tyyppejä hengiltä. Tappaja väärentää Susanin testitulokset joten naista ei päästetä pois ja murhaajaksi on ehdolla useita tyyppejä eli on lääkäreitä, hoitsuja, epäilyttävä talonmies, käytävillä haahuileva juoppo sekä jos jonkinlaista höpsöä potilasta.

Tappokohtauksissa ei pääse jännittämään eikä tarjolla ole mitään kovin graafista mutta koska leffaa kuvattiin jostain syystä vain yöaikaan oli sairaalassa Davidsonin mielestä spooky tunnelma.

Benton vetää ketjussa tupakkia ja nyt ollaan sentään sairaalassa mutta sellaista se oli silloin. Mimmi vetää ihan hyvin ja näyttää toki mainiot tisulinsa erään tohtorin uusintatestien yhteydessä mutta enemmänkin olisin ihoa halunnut nähdä.
Muita tutumpia näyttelijöitä castissa ei olekaan mutta alun prologissa nuoren Susanin ja Haroldin rooleissa ovat Elizabeth Hoy sekä Billy Jacoby jotka näyttelivät molemmat myös samana vuonna ilmestyneessä tiukassa Bloody Birthday filmissä.

Mitään kovin päräyttävää X-ray ei paatuneelle horror katsojalle tarjoa mutta kyllä näitä genren vanhempia tuotoksia pitää silti arvostaa. Pidän kuitenkin erikoisena sitä ettei leffaa 80-luvun alun juhlapäivä huumassa julkaistu ystävänpäiväteemaisella nimellä vaikka ehdolla oli Be My Valentine, Or Else.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5596
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Kello kymmenen kielletyt uutiset (The Sex O'Clock News 1985) :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0203115/

Sitten tällainen kummallisuus hyllyjen kätköistä ja kyseessä on aikoinaan mm. Tämä on Amerikka dokumenteilla kansaa herätelleen Romano Vanderbesin tuotos.

Nyt ollaan tv-studiossa ja KSEX uutisankkurit sekä erikoisohjelmien vetäjät esittelevät katsojille mitä erikoisempia tapahtumia ja useimmat niistä roheammanpuoleisia joten tissejä sekä perseitä riittää. Väliin nähdään myös mainoksia sekä leffatrailereita.
Suurin osa pätkistä on kuvattu oikeissa tapahtumissa joista on sitten kehitelty sketsejä ja muutama on siten kokonaan tekijöiden omaa tuotantoa. Huumori on roisia eikä tällaista enää nykypäivän televisiossa voisi ilman kohua esittää.

Esimerkkejä uutisista ja muista häröilyistä:

Joulupukki on jäänyt kiinni sylissä istuvien naisten hyväilystä ja kotona tapahtuvista S/M leikeistä, on kuvattu jotain intiaanien juhlia ja nämä on kuulemma jokin kadonnut juutalainen heimo eli tässä oli todella härskiä kulttuurivittuilua, karanneet vanhukset joutuu mustien seksiorjiksi, Bi by-pass leikkauksessa poistetaan aivoista homoaines ja loppuun uutisankkurin kommentti "he went to hospital as a fruit and came out as a vegetable", Hamburger Wars uutisessa McDonald´s ravintola oli jäänyt kiinni, kun he olivat kääntäneet Burger King asiakkaita ostamaan omia tuotteitaan sähköshokkien avulla ja lisäksi tarjolla mm. Hell´s Angels sekoilua sekä tatuointeja perseeseen, tisseihin ja jopa dikkiin.

American Suicide Society mainoksessa suorastaan kehoitetaan hyppäämään Golden Gate sillalta alla odottavaan puhtaaseen veteen, Club Fed naureskelee lihavuudelle, pet prostitution pätkässä on koirien huoratalo, miss transu kisaa löytyy, on homoa meteorologia, tissit paljaana nyrkkeilyä, kung-fu nunnia, härskejä kyrpä ja tissikakkuja, Guns´R`Us marketti mistä jopa lapset saavat hakea aseita, Atarin Jackman runkkausvehje, Liz Tayloria ja Tom Selleckia pannaan halvalla, lastenohjelma jossa Mr Rahaj esittelee lapsille, kun vanhemmat touhuaa swingers klubilla. ja loppuun pidempi tv-show You Bet Your Ass.

Näyttelijöistä ei oikeastaan tuttuja naamoja löytynyt muuta kuin Wayne Knight joka on tehnyt melko pitkän uran ja cv:stä löytyy esimekiksi Jurassic Park.
Hyvinkin vanhentunutta matskua mutta samalla juuri sellaista mitä ei enää tänä päivänä hyväksytä. Eihän tässä naureskella tarvinnut mutta hämmästelyyn kyllä riitti aihetta.

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 6055
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Jaaha, näinhän se Hohtoloota jälleen heräsi kivasti henkiin. Kuukauden vaihtuessa, mitä Exterminator toista kautta jo epäilikin. Vaikka Doggysoldierillekin oli jo sanaa asiasta saatu... Olisi kyllä kivaa jos ei moista tapahtuisi jatkossa tai jos saisi edes tietää varmasti mistä johtuu. Mutta hyvä tietysti että nyt pelittää taas.

Ja tottakai tässä välissä on tullut asioita katseltua (no, vähäsen - on se tämän kesän ainut maksullinen keikka juuri menossa myöskin) joten pistetään nyt sitten tähän; ehkä vähän normaalia lyhyemmillä (?) sönkötteillä ja ilman niitä kuvia kanssa (kun ei jaksa).Elysium (2013)
https://www.imdb.com/title/tt1535108/reference

Ja tämähän sitten toimikin oikein kovaa suureksi yllätyksekseni. Yllätyksekseni siksi, että hyvin jotenkin penseästi tähän suhtauduin useiden tahojen (mm. Rautapuolen) myötämielisistä kommenteista huolimatta juurikin koska se Chappie oli niin ankeata paskaa. Mutta, perskutarallaa, tämähän oli varsin hyvin rullaava ihan oikea scifitoimintaelokuva. Joka oli vieläpä ihan jopa R! Jopa niin että se näkyi jossain. Hurraa!

Ei olisi enää nykyään: ilmeisesti se paljon puhuttu Dune -virityskin on sitten emaskuloitu PG-13:ksi koska onhan se nyt liikaa että yhden ihan aikuisten ihmisten ison rahan elokuvan joskus saisi lähdemateriaalinkin ehdottomasti sitä vaatiessa. Ja se tappoikin kaiken kiinnostukseni siihen viritelmään. Elysium paikkaili tuota aukkoa oikein kivasti.

Tässähän ihan hyvin oli otettu oikeasta maailmastamme asioita ja ekstrapoloitu ne scifi-ulottuvuuksiin varsinkin klassisten RoboCopien ja muiden tavoin. Tematiikka on hyvin selkeää ja mustavalkoista muttei kuitenkaan ikinä taannu nihkeäksi idioottikullinveivaamiseksi a la Snowpiercer ja vastaavat. Hahmot ovat kuitenkin ihan oikeita hahmoja ja näistä jopa jossakin määrin välitti. Mitä nyt leukemialapsi tuli vähän takavasemmalta mutta silti kaikessa korniudessaankin tykkäsin jopa sen söpöstä eläintarinasta mikä on minulle harvinaista näin selvän silmäkulmanpyyhistelyn ollessa kyseessä.

Muutama kämmätty juttu oli mukana mutta ei mitään isompaa; näyttelijätkin olivat rooleissaan ihan jees. Ei yhtä hyvä kuin District 9 (muistaakseni, kauan on senkin näkemisestä) mutta kuitenkin Ihan Oikea Elokuva.Tolkien (2019)
https://www.imdb.com/title/tt3361792/reference

Suomalaisen töttörööröö -ihmisen tekemäksi ja erityisesti vielä elämänkerralliseksi sellaiseksi elokuvaksi tämä Dome Karukosken viritys oli varsin hyvä - eli ihan OK kertakatseltava joka ei pahemmin hävettänyt. Näyttelijät ovat ihan asiansa osaavia ja visuaalista särmääkin löytyy - ainakin siis noin niinkuin mitä kuvien sommitteluun ja valaisuun ja muuhun sellaiseen tekniseen tulee. Siellähän oli jopa liikkuvaa kameraakin käytetty jopa onnistuneestikin, herran jumala.

Se oli kaikin puolin fiksua että keskityttiin J.R.R:n elämän tiettyihin puoliin ja vaiheisiin eikä lähdetty rönsyilemään koko Wikipedia -artikkelin voimalla sinne ja tänne. Leffa yrittääkin kertoa edes jossain määrin tarinan, josta tottakai plussaa. Elokuva toimi, vähän yllättävästi, parhaiten ollessaan hauska. Eihän tämä toki mikään komedialeffa ole, mutta Tolkienin hupsut kaverit ja koululaiskujeilut nostivat koko tuotoksen aina ihan eri sfääreihin kuin kuitenkin lopulta melkoisen tönkkö ja töksähtelevä draamailu. Näissä kohdissa rytmitys ja kaikki toimi jotenkin aina paremmin. Kai meillä suomalaisilla sitten vaan on tuollainen hassutteluosasto vähän paremmin verissä.

Leikkauskämmejä oli kuitenkin melko paljon - yksikin todella merkitykselliseksi tarkoitettu, emotionaalinen kohtaus menee kiville ihan siksi, että leikkaaja leikkaa aina juuri väärään paikkaan juuri väärällä hetkellä. Samoin voi olla vähän montaa mieltä siitä, että Tolkienin Taru Sormusten Herrastan innoittamat visiot on kössitty kuvallisesti suoraan Peter Jacksonin trilogiasta, mutta kait se nyt sitten on se tunnistettavin ja tunnetuin visualisaatio aiheesta.Evolution (2001)
https://www.imdb.com/title/tt0251075/reference

Tämähän on tämä tuotos jolla Ivan Reitman ilmeisesti ihan myönnetystikin yritti vaikka väkisin tavoitella GhostBustersin menestystä uusiksi. Vaan ei ollut klassikon uusiovarioiminen sen helpompaa vuonna 2001 kuin mitä se oli vuonna 2016 tai tulee olemaan vuonna 2021:kään.

Itse asiassa tämä on täysin ymmärrettävää mutta silti kohtuullisen sääli, koska tuotoksen sinne tänne räpiköivän idioottikuoren alla olisi ollut ihan oikea, varsin vinha scifikomediamahdollisuus. David Duchovny ja Orlando Jones ovat molemmat varsin karismaattisia kavereita ja muodostavat alussa ihan hyvän parivaljakon, joka vielä ennenkuin mitään ehtii varsinaisesti tapahtua jopa saavuttavat sellaisen GhostBusters -tyyppisen, naljailevan ironisesti vähättelevän sävyn joka ainakin minulle vaan toimii.

Vaan heti kun se varsinainen premissi iskee tulille tuntuu kuin koko leffa yhdessä tuumin luovuttaisi ja homma menee siihen, että Duchovny alkaa näyttää ihan kirjaimellisesti paljasta persettä yleisölle ilman mitään hyväksyttävää syytä kun ei vissiin sitten muuten oltu tarpeeksi väkisin hassuja jonkun mielestä. Kaikkien ÄO putoaa yhtäkkiä n. 100:lla ja pahimmillaan touhu olikin kuin Dungeons & Dragons -elokuvan komediahetkistä peräisin. Aluksi varsin onnistuneen niljaisina ja kuvottavina esitellyt avaruuden jatkuvasti kehittyvät organismitkin muuttuvat välittömästi samalla hetkellä kuin suoraan jostain Disney -piirretystä kotoisin oleviksi hassutteluvempuloiksi näin kussen sen tärkeimmän asian tällaisessa elokuvassa eli että huumorin kontrastoimiseksi sen uhkan pitäisi olla täydellisen vakava ja uskottava.

Pahiten teelmyksen kuitenkin upottaa Seann William Scott, tuo suoraan American Piestä tähän roudattu epähauskuuden ammattimies joka tarjoaakin ehkä kivuliaimmat hetket ihan pieneen aikaan. On kuin joku olisi raahannut Sami Hedbergin aamupöhnässä filmiryhmän eteen ja käskenyt improilemaan mitä nyt mieleen ensimmäiseksi tulee. Tämä tuntui siltä kuin joku olisi työntänyt jäisiä nauloja eturauhaseen. Julianne Moore on paikalla ja sen ainut pointti on kaatua. Siis, ei edes mitenkään hassusti että se olisi vitsi tai hauskaa slap stickiä vaan ihan vaan ankeasti ottaa ja kaatua. Ja lopussa pussata Mulderia.

Tässä olisi ihan jopa ollut aineksia uudeksi GhostBustersiksi mutta kässäri on vaan niin sysikamala ja homma muutenkin levällään ihan joka suuntaan. Kerrottakoon nyt vielä että loppukliimaksissa päähenkilömme penetroivat shampoolla täytetyn paloauton letku kourassaan valtavan meritähden perserei'än mikä voi kuulostaa hassulta mutta vakuutan: ei ole.
Kirjoitanpa vielä tuonne tv-puolelle (viimeisen kerran!) myös The Sopranosista.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5596
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Täällähän olllaan taas linjoilla! Eikös sellainenkin leffa ollut kuin Idioluutio, olikohan yhtä paska kuin tuo Evoluutio? Olen toisen noista nähnyt mutta ei muistikuvaa kumpi se oli :)
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
Post Reply