Eddie Murphy - The Fuck You Man

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9679
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by Exterminator »

Niin, ei alkuperäistäkään nimeä voi pahemmin kehua. Se suomalainen vaan ärsyttää! 8-)
-You have a huge fucking dick!
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3686
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by rautapuoli »

Keksin hyvän suomennoksen Metrolle! "Tuhannen tekosyyn mies". Sopii hyvin neuvottelijalle "cheesy"
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5356
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by aTomiK »

Ihan hyvä :)
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5356
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by aTomiK »

Image

Arvoisa herra (The Distinguished Gentleman 1992) :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt0104114/

Murphy Jonathan Lynnin ohjauksessa joka teki poliittista satiiria jo 80-luvun alussa tv-sarjassa Kyllä, herra ministeri.

Eddie esittää huijari Thomas Jefferson Johnsonia jolla on oma tiimi ja joka kuulee eräällä keikalla, että suurin ja helpoin raha löytyy politiikan saralta.
Käy sitten niin, että kongressiin uudelleen pyrkivä Jeff Johnson (James Garner) kuolee sihteeriään puikottaessa joten Thomas viilailee hiukan nimeään ja nappaa vaaleissa miehen paikan koska ihmisethän äänestävät usein pelkkää nimeä.
Supliikki Thomas saa Washingtonissa nopeasti vaikutusvaltaisia ystäviä ja rahaa tulkii ovista sekä ikkunoista mutta tavattuaan erään ihmisten oikeuksien puolesta taistelevan typyn alkaa omatunto kolkuttelemaan.

Jep, se vanha tuttu tarina eli ihan hyvää kamaakin tästä löytyy mutta leffa olisi saanut olla huomattavasti räävittömämpi jotta pisteet nousisivat nextille levelille.
Kirosanat sekä seksismi on yllättävän vähissä mutta eipä se olekaan ihme sillä tämä Eddien ensimmäinen ei Paramount leffa olikin Hollywood Pictures/Touchwood Pacific Partners tuotantoa ja nämähän ovat Disneyn alamerkkejä.

Mutta sitä hyvääkin vääntöä löytyy ja olipahan taas oppitunti siitä kuinka mulkkuja omaan napaan tuijottavia persreikiä 99% poliitikoista on.
Murphyn lisäksi kongressissa rahatukkoja sekä monelaisia etuja itselleen juonii kovia äijiä kuten Lane Smith, Joe Don Baker, Kevin McCarthy ja Noble Willingham.
Thomasin tiimiin kuuluu mm. hyvät hinkit omaava Sheryl Lee Ralph jonka herkut on esillä erityisesti paljastavassa iltapuvussa. Love interestin roolissa oleva Victoria Rowell oli myös ihan nätti.

Murphyn vitsiarsenaalista käytössä tällä kertaa paljon erilaista imitointia ja jonkin verran tuttua paskanjauhantaa vaikka mitään kultaisia laineja ei oikeastaan nyt kuulla.
Aika vähän tästä puhutaan mutta Eddien fanien kannattaa Arvoisa herrakin toki katsoa. Elokuva teki jonkin verran rahaa mutta ei ollut mikään menestys.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5356
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by aTomiK »

Image

Eläintohtori (Doctor Dolittle 1998) :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0118998/

No niin, sitten mennään taas syvälle Murphyn perhekomediaan mutta kyllähän tämä ihan katsottava oli. Ohjaajana Hill Street Blues tv-sarjasta tuttu Betty Thomas.

Juttuhan perustuu jo 1920 ilmestyneen kirjasarjan pääjuoneen eli meillä on tohtori John Dolittle (Eddie) joka osaa puhua eläinten kanssa.
Alkuun näytetään John lapsena keskustelemassa koiran kanssa ja haistelemassa reksin persettä mutta isän (Ossie Davis) saatua asiasta tarpeekseen ja laitettua koiran taipaleelle Johnin taito unohtuu.

Sitten hypätään nykyaikaan, Johnilla on vaimo Lisa (Kristen Wilson) ja kaksi tytärtä (Kyla Pratt ja Raven-Symone) sekä menestyvä yksityispraktiikka yhdessä kollegoiden Reissin (Richard Schiff) sekä Wellerin (Oliver Platt) kanssa.
Meneillään on iso diili jossa praktiikka sulautuisi yhteen Callowayn (Peter Boyle) omistaman firman kanssa mutta Dolittle alkaakin yhtäkkiä taas kuulemaan eläinten höpinät.
Seuraa tietenkin kaaosta ja kun John auttaa pöllöä hädässä kertoo tämä asiasta muille elukoille jotka ryntäävät Dolittlen kotiin. Isompi ongelma on sitten hoitaa sirkustiikeriä jolla on kovia pääkipuja.

Ei näitä eläinhöpinä leffoja vielä 1998 montaa ollut mutta nykyäänhän se on jo arkipäivää nähdä tietokoneella tehtyjä eläimiä puhumassa leffassa kuin leffassa.
Murphy pelkää eläimiä ja toivoi, että suurin osa niistä tehtäisiin hänen kohtauksiin cgi:nä mutta ainakin osa tämän filmin puhuvista elukoista oli tehty vielä nukke- ja animatroniikkatekniikalla joista vastasi Henson yhtiöt.

Pyllyhuumoria riittää ja sehän on kohdeyleisölle sitä ihan parasta herkkua mutta täytyy sanoa, että minäkin jouduin pari kertaa nauramaan mitä ei tule tehtyä aina edes niissä kehutuimmissa komedioissa.
Eläinten ääninä kuullaan mm. Chris Rockia, Albert Brooksia, John Leguizamoa, Jenna Elfmania sekä Paul Reubensia.

Doctor Dolittlestä tehtiin elokuva jo vuonna 1967 mikä oli floppi mutta vaikka Murphy ei tässä ihan parhaimmillaan olekaan niin tämä versio takoi lippuluukuilla huimat 300 miljoonaa.
Jatko-osia on tehty jopa neljä kappaletta ja nekin pitää kuulemma katsastaa mutta lupasin itselleni, että jokaista katsottua eläintohtoria täytyy seurata yksi naziploitation leffa. Näin pysytään hyvin balanssissa :hyymy:
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5907
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by Tina DeMona »

^Minusta tuo oli jo tuoreeltaan aika kauhea. Mutta tuo natsisploitaatioidea kuulostaa hyvältä!
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5356
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by aTomiK »

Image

Eläintohtori 2 (Dr. Dolittle 2 2001)
:star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt0240462/

Sitten eläintohtori jatkot ja suunta on odotetusti alaspäin, ohjaajana Steve Carr jonka kanssa Murphy työskenteli myöhemminkin.

John Dolittlellä (Eddie) on vitun kiire, vastaanotolla on vilskettä ja ympäri maailmaa pitää käydä puhumassa kyvystään kommunikoida eläinten kanssa.
Siinä sitten perhe meinaa unohtua ja varsinkin 16 vuotta täyttävä Charisse (Raven-Symone) aiheuttaa huolia poikaystävänsä sekä huonojen arvosanojen vuoksi.
Eikä homma helpotu sillä Dolittle saa mökkinsä lähistöllä olevan metsän pomolta Godbeaverilta tehtävän pelastaa pöheikkö metsäyhtiön hävitykseltä.
Homma hoituisi jos uhanalainen naaraskarhu Ava saataisiin parittelemaan elämänsä sirkuksessa viettäneen citykarhu Archien kanssa.

Joo, kyllä nyt ollaan jo todella syvällä perheleffojen elukkahuumorin ytimessä vaikka yllättävän paljon edelleen vitsaillaan panemisesta ja olihan sitä paska sekä pieruvitsailuakin edelleen mukana.
Archie yrittää tietysti opetella Dolittlen avulla elämään metsässä ja saamaan Avan pimpin märäksi. Siihen riittää sitten lopulta mehiläispesän haku vaaralliselta vuoren reunamalta.

Cast oli pysynyt koossa eli samat neljä Dolittlea esiintyy ja sitten mukana on Jeffrey Jones metsäyhtiön miehenä ja Kevin Pollak tämän asianajajana mutta mitään erikoista ei heistä edes yritetä saada irti.
Helvetisti on tuttuja näyttelijöitä äänihommissa mutta tuollainen ei minua lämmitä ollenkaan etenkin, kun elukoiden vitsit ja tokaisut on luokkaa ehe ehe.

Murphy pidetään tiukasti aisoissa tai sitten ei ole vaan kiinnostanut mutta näilläkin eväillä leffa tuotti edelleen 100 milliä plussaa joten sarjaa piti jatkaa.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5356
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by aTomiK »

Image

Pyhä myyntitykki (Holy Man 1998) :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0120701/

Murphyä väliin ja mies oli tässä oikeastaan sivuroolissa Jeff Goldblumin ja Kelly Prestonin takana.

Juttu menee niin, että Goldblum on ostoskanava Good Buy Shopping Networkin tuottaja Ricky jolla on myynti laahannut 27 kuukautta putkeen joten lafkan pomo McBainbridge (Robert Loggia) kutsuu apuun media-analyytikko Katen (Kelly Preston).
Ricky ja Kate törmäävät sitten tiellä pyhiinvaeltajaan joka tunnetaan nimellä G (Eddie). Mies hurmaa ihmiset eräässä tapaamisessa taikatempuillaan joten epätoivoinen Ricky laittaa G:n kameroiden eteen ja omintakeisella tyylillään G saakin myynnit nousuun.

Joo, kai tästäkin aiheesta olisi voinut hyvänkin leffan saada aikaan mutta Holy Man on paikoitellen erittäin naiivi ja jopa lapsellinen tekele. Sanomaa löytyy jos jonkinlaista ja totta kai Goldblumin esittämä Ricky saa oppitunnin ahneudesta mitä lopussa hyvitellään.
Eikä tarvitse sen enempää ihmetellä mistä tuo G on lyhennys joten kyllä tämä Touchstone leffa saarnaamisen puolelle hiukan kallistuu.

Pikkurooleissa nähdään mm. Jon Cryer ja ostos-tv mainoksissa pelleilee esimerkiksi Morgan Fairchild, Betty White sekä Edie McClurg. Kertaakaan en leffan aikana nauranut vaikka olihan siinä pari kohtausta joissa Goldblum pääsee vähän väläyttelemään.

Pyhä myyntitykki on Stephen Herekin (Critters, Bill & Ted) ohjaama ja Tom Schulmanin käsikirjoittama filmi. Schulman iski kultasuoneen Dead Poets Societyllä ja myöhemmin raapusteli vielä What About Bobin mutta tätä heikompaakin osastoa cv:stä kyllä löytyy.

Ei Holy Mania oikein millään tavalla pysty suosittelemaan sillä kaikki tapahtumat pystyy ennakoimaan, dialogi on heikkoa eikä cast saa itsestään juuri mitään irti. Preston on toki nätti ja hyvät tissithän sillä oli.
60 miljoonan budjetilla tehty leffa tuotti Amerikoissa vain 12 milliä ja muualla varmaan muutaman roposen lisää mutta karmea floppi siis kyseessä.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5907
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by Tina DeMona »

^Nyt kuulostaa kyllä aika tautiselta kamalta. Ja täytyyhän se ollakin, kun minä en ole koskaan kuullutkaan vaikka vain pari vuotta tuli megamenestys Nutty Professorin jälkeen.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5356
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by aTomiK »

Jep. Odottelinkin, että milloin niitä todellisia paskuuksia alkaa tulla ja nyt ollaan jo aika lähellä.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3686
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by rautapuoli »

Beverly Hills Cop III :star:
https://www.imdb.com/title/tt0109254/?ref_=nv_sr_srsg_6
Hyi vittu mitä paskaa...

Ensimmäinen on lempileffojani ja toinen oikein hyvä jatko-osa. Tää kolmas ei jaksanut innostaa edes penskana. Eikä selvästi ketään tekijöistäkään. Eddie on niin väsynyt ja kyllästynyt ettei toista. Ei lähde läppää, ei hauskoja kusetuksia. Taggartin on korvannut Ghicagon lääkäreiden kaljupää ja jätkä vetää välillä niin huonosti, että en käsitä miten ne otokset on päästetty leffaan. Tai no, John Landistakaan ei ole tuntunut tuotoksensa kiinnostavan. Vaikkei Landis tätäkään ennen mitenkään visuaalinen ohjaaja ollut niin kylläpä nyt meni ja teki luokatonta TV-ripulia. Muutenkin ristiriitaiset suhtautumiset itellä nykyään Landikseen. Sillä on muutama hyvä juttu ja Blues Brothers on lempileffojani. Mutta toisaalta tuntuu, että jätkällä vaan on käynyt välillä tuuri hyvien tekstien ja näyttelijöiden ansiosta.

George Lucas vilahtaa parin replan cameolla ja hauskasti pisti silmään kuinka Universal studion huvipuiston maanjäristys-laite oli "muutettu" alien-ajeluksi sillä, että joku käveli cylon-asu päällänsä siellä. Toimintakohtauksia piisailee, mutta innotonta ammuskelua nekin pääasiassa. Veripussitkin ovat niin pikkuruisia ettei niistä juuri iloa saa. Se maailmanpyörässä hyppelehtiminen oli kylläkin todella näyttävää stuntteilua ja ainoa kerta, kun huvipuistoympäristöllä jotenkin irroteltiin. Mutta onneksi taustalla soi jotain aivan hirveää "musiikkia", että varmasti siitäkin kohtauksesta päästiin viemään nautittavuutta pois. Musapuoli on muutenkin aivan hirveää. Kuten vähän kaikki. Ihmettelen suuresti jos tää vielä tulee joskus uusittua.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5907
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by Tina DeMona »

^Joo, hirveä pökälehän tuo kaikin puolin on.

Jänniä nuo kommentit Landiksesta, koska itse olen funtsinut joskus vähän samaa - vaikka itselle kyllä ne kovimmat jutu tyypiltä on An American Werewolf in London ja Animal House. Ja onhan sillä muitakin hyviä kuten Trading Places, Kentucky Fried Movie ja Coming to America. Mutta noilla menneisyyden jutuillaanhan se aika pitkälti vieläkin ratsastaa ja luotettavasti jok'ikiseen kauhudokkariin on ihmissusikomediansa vuoksi ängimässä vaikkei koko genreen sen kovempaa yhteyttä oikein olekaan. Eipä ole hirveästi mitään kovin fiksun oloista saanut ainakaan aikaiseksi vuosikausiin ja Beverly Hills Cop 3 on loistava esimerkki jo tuosta 90-luvunkin tasosta.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12228
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by Invictus »

En nyt ihan noin pökäleeksi kolmososaa laittaisi mutta joo, aika heikkohan se on ja väkisin väännetty. Eipä ole Landisin urassa tosiaan ollut kolmeenkymmeneen vuoteen iloitsemista, taitaa keskittyä lähinnä juuri ottamaan osaa dokumentteihin kommentaattorina. Ei kai siinä mitään. Eipä tuon BHC3:n jälkeen ohjaustöitä juuri olekaan ollut, 2000-luvulla ainoastaan yksi ilmeisestikin.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5356
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Eddie Murphy - The Fuck You Man

Post by aTomiK »

Kyttä kolmonen sen syöksyn aloitti enkä ole uskaltanut leffaa uusia videokatselun jälkeen. Landis teki tuota ennen useita hienoja filmejä ja muutaman klassikonkin. Voisikin uusia pari harvemmin nähtyä tässä lähiaikoina.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
Post Reply