Sam Raimi Top-3

Tietokilpaluja ja mielipidekyselyjä vapaamuotoisista aiheista.

Sam Raimin parhaat?

Evil Dead (1981)
17
30%
Crimewave (1985)
0
No votes
Evil Dead II (1987)
12
21%
Darkman (1990)
5
9%
Army of Darkness (1992)
6
11%
The Quick and the Dead (1995)
2
4%
A Simple Plan (1998)
2
4%
For Love of the Game (1999)
0
No votes
The Gift (2000)
1
2%
Spider-Man (2002)
4
7%
Spider-Man 2 (2004)
4
7%
Spider-Man 3 (2007)
1
2%
Drag Me to Hell (2009)
3
5%
 
Total votes: 57

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Sam Raimi Top-3

Post by Tina DeMona »

Katsoinpas elokuvan The Gift (2000).
https://www.imdb.com/title/tt0219699/reference

Olen selkeästi ostanut tämän ihan vaan koska Cate Blanchett on siinä. Yllätys olikin suuri, kun alkuteksteissä luki ohjaajan paikalla että Sam Raimi. Tulipa sitten tällainenkin threadi löydettyä ja vuosia myöhässä äänestykseenkin otettua osaa.

Tämähän oli ihan varsin kiva, pienimuotoinen, yliluonnollisehko trillerihkö. Homma käynnistyy pelkkänä draamana ja minä olin ihan mukana mainioiden näyttelijöiden esittämien hahmojen kelkassa jo ennenkuin päähenkilön meediokyvyt paljastuvat todellisiksi tai mitään jännää ehtii tapahtua. Raimille tyypillinen, vähän sarjakuvamainen tyylittely oli annosteltu sillä lailla soveliaasti, että piti muuten ihan kohtuu maanläheisen jutun myös visuaalisesti mielenkiintoisena. Mitään ei kuitenkaan ollut vedetty liian överiksi, mitä nyt ehkä eräs mieleltään hitusen nyrjähtänyt autokorjaajasivuhahmo.

Blanchett on siis tällaisen pienen jenkkiläisen tuppukylän ennustajaeukko jonka kaikki tuntevat mutta josta jokainen ei suinkaan tykkää. Sitten kivan rehtorin (Greg Kinnear) morsmaikku (Katie Holmes) katoaa mystisesti, ja Blanchett löytää tämän ruumiin mystisyysvisioidensa avulla. Jäljet näyttävät johtavan paikalliseen vaimonhakkaajapunaniskaan, joka on muutenkin ollut Blanchettin ynnä tämän lasten kimpussa syyttäen naista noidaksi ja saatananpalvojaksi ja mitä näitä nyt on. Homma vaikuttaa päivänselvältä - mutta onko sittenkään?

Kyseistä landepaukaretta esittää Keanu Reeves ja kylläpä vetääkin hyvin kusipää-äijän roolinsa. Tällaisia osia tälle miehelle lisää, kiitos. Katie Holmes näyttää elokuvassa tissit mitä en olisi tällaiselta pätkältä odottanut. Kaikki pikkuroolitkin on hahmoteltu hyvin ja pursuavat tuttuja naamoja kuten Gary Cole ja J.K. Simmons.

Ja kyllä se Blanchett erityisesti on vaan niin mahtava. Se kanssa kyllä sopii rooliin kuin rooliin ja on vaan aina kiehtovaa seurattavaa. Tuskin tämä nyt keneltäkään sukkia räjäyttää jalasta, mutta toimi kyllä oikein mukavasti koko kestonsa ajan, muodostaen lopussa varsin toimivan, pedatun mysteerinkin ja kaikkea. Okei, se ihan lopun yliluonnollisuustvisti oli kyllä vähän naurettava ja myöskin ennakoitavissa mutta pikkuvikoja, lopulta. Ihan semimukava, hidastempoinen mutta kiehtova hommeli.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5833
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Sam Raimi Top-3

Post by Tina DeMona »

Jjjjaaa, tämä kysely onkin jossain visailuissa ja kyselyissä. No, kyselyhän se toki on. Vähän hassuun paikkaan vaan tuli sitten tuo arvostelu kirjoitettua. No hups.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Sam Raimi Top-3

Post by Exterminator »

Tina DeMona wrote: Fri Jan 15 2021 23:37 Katie Holmes näyttää elokuvassa tissit mitä en olisi tällaiselta pätkältä odottanut.
Arvaakohan kukaan, miksi olen tämän dvd:n joskus hankkinut ;P Valitettavasti katsomatta edelleen muuten kuin em. kohtauksen osalta. Hyvä kuulla kuitenkin, että kokonaisuutena tuntuisi toimivan. Pitää tämäkin vielä pyöräyttää ihan alusta loppuun!
-You have a huge fucking dick!
Post Reply