Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Tietokilpaluja ja mielipidekyselyjä vapaamuotoisista aiheista.
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12206
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Invictus »

Arvasin ennakkoon, että aTomiK saattaapi kommentoida Pellia ja Exä Bushia! :)

Mutta enpä ollut kiinnittänyt huomiota, että Rob Rockikin on laulanut Pellin levyillä, pitäisi tuokin sitten hankkia. Rock on kova laulaja! Luulin että mulla on tuo Magic-levy, mutta ei sitten näköjään ollutkaan.

En muista oonko koskaan tuota Bushin kakkoslevyä kuunnellut kokonaan. Kyllä tuo ykköslevykin vähän ylipitkä on, etenkin loppupuolelta joku kuuden minuutin Alienin olisi hyvin voinut tiputtaa pois. Ja pari muutakin, sitten kyseessä voisi olla jopa neljän tähden levy. Ja joo, kyllähän Albini tuon kakkosen tuotti ja kritiikkiähän levy sai juuri tuosta ettei siinä(kään) ollut oikein muuta kuin parempien yhtyeiden tylsää kopiointia. Ekalla kyllä tuon Zenin lisäksi muutkin sinkkubiisit Little Things, Machinehead ja Glycerine ovat hyviä ja muitakin kuunneltavia toki siis löytyy. Mutta helppo ymmärtä, että juuri noi kappaleet ovat sinkkuja.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5238
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by aTomiK »

Aika hyvin täällä porukat tunnetaan ; )
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Warpaint - Heads Up :star: :star: :star: :puoli:
Losilaisen tyttönelikon viimeisin kiekko on yhtyeen kolmas pitkäsoitto. Bändi on ollut olemassa vuodesta 2004 ja tästäkin levystä on jo viitisen vuotta aikaa, eli mitään hötkyilyyn taipuvia gimmoja eivät vaikuta olevan. Muistin Heads Upin saaneen kehut Rumban tai mahdollisesti Soundin arviossa ja levy lähti tyttöjen kotikaupungin Amoebasta mukaan jonain vuonna.

Warpaintistä ei välttämättä esim. Lootassa moni ole kuullut, eikä se yhtyeen maltillisempi kuuluisuus niin mysteeriksi jääkään, kun musiikkiin perehtyy. Kyllä pimut osaavia muusikoita ja biisintekijöitä ovat, ei siinä mitään. Hiteillä sitä kuitenkin maailma valloitetaan ja eihän tämä hirvittävän radioystävällistä tavaraa ole. Lätty oli hieman kova pala purtavaksi alussa, mutta meikäläinen on valmis sijoittamaan aikaa lupaaviin juttuihin. Vähitellen Heads Up on avautunut enemmän, vaikka toki yksi kappale on tarttuvuudessaan yli muiden: kolmantena kuultava New Song julkaistiin kai singlenä sekä videona, eikä valinta levyä edustavaksi biisiksi ole voinut ollut vaikea. Tuo on melko nopeatempoinen ja melodinen raita, josta on helppo tykätä heti.

Warpaintin rock on sellaista uneliasta kamaa paremman sanan puutteessa. Paljon plussaa annan siitä, että ei ainakaan itselle hetkessä tule mieleen bändiä, jolta nämä kuulostaisivat. Erottuvasta soundista voisi oikeastaan antaa vielä plussan. Vähän tiivistetympänä kokonaisuutena levy olisi voinut olla vielä iskevämpi paketti. Nyt reilun 51 minuutin pituudessa on ehkä joitakin minuutteja, joiden ottamista mukaan olisi ainakin voinut miettiä.

Jotain liikehdintää siellä Warpaintin treenikämpällä taisi olla tapahtunut sen hyväksi, että saataisiin taas uuttakin musiikkia äänitettyä. Jos sitä vähitellen tulisi ja vaikuttaa hyvältä, mennee hankintaan.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Bad Religion - No Substance :star: :star: :star: -
Bändin kymmenes levy ei valitettavasti ole laadultaan mikään kymppi. Sitä kokonaan toista laitaa aika paljon itse asiassa kuljetaan. Joo, No Substance on heikoin kuulemani yhtyeen lätty, jota heikkoudessa pystynee haastamaan ainoastaan New America, mutta sillä ei ole tarpeeksi kuunteluita vertailua varten. Kummallisesti ensimmäinen levy (The Grey Race) ilman lahjakasta biisintekijää Mr. Brettiä kilpailee omissa kirjoissa jopa yhtyeen parhaan kiekon paikasta, mutta sitten Graffin tuntuu hukanneen biisikynänsä terottimen ja NS:lle on päätynyt muutamakin keskinkertaisen ja heikon välillä tasapainotteleva punkrokkaus. "Hyvänä" esimerkkinä sinkkukappale Raise Your Voice, joka vain alleviivaa sitä, että ei oikein osattu tehdä oikeita päätöksiä. 16 raidan levyltä olisi voinut karistaa tuon hölmön rallatuksen (no on kai siinä tärkeä sanoma) ja vaikka pari muuta laadullisesti häntäpään vetoa pois, niin kokonaisuus olisi vahvistunut. Edellisellä kerralla tuottanut Ric Ocasek olisi myös voinut olla sopivampi kaveri hommaan tälläkin kertaa.

Yhtye itsekään ei viime vuosituhannen viimeistä julkaisuaan tunnu arvostavan, mitä nyt taannoin jonkin haastiksen satuin lukemaan. Kaikesta huolimatta henk koht pidän NS:ää ainakin hiukan aliarvostettuna tekeleenä. Puhuisin paskaa, jos kieltäisin pitäväni kuitenkin monesta levyn raidasta. Hear It, The Voracious March of Godliness, Victims of the Revolution, Strange Denial, (bändin tuotannon hidastempoisin?) Shades of Truth ja muutama muukin, onhan näitä. Vanhan fanin mielestä kenties liian epätyypillistä Pahaa Uskontoa, mutta kelpo matskua minusta.

Olipa yllätys, että tästä ei ollutkaan täällä mitään arviota :nouhuh: Pitää ottaa muitakin näiden levyjä taas kuunteluun.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Foo Fighters - There is Nothing Left to Lose :star: :star: :star: :puoli:
Fuukkareiden kolmas rauhoittaa selvästi edellisestä, joka yltyi kovaksikin mätöksi ajoittain. Sopii minulle, kunhan materiaalin taso kestää. Melko hyvin kestää, eikä tällä ja kakkoslevyllä The Colour and the Shape itselleni ole sen merkittävämpää tasoeroa. Yhden Everlongin verran tuo monen ilmeisesti parhaaksi arvostama toka kiekko ohi ehkä menee, mutta siinä kaikki. Tässäkin on sentään hullun kova Breakout, joka on minulle em. klassikon veroinen biisi, jos nyt romantiikka sanoista puuttuukin. Learn to Fly taisi olla se kovin hitti ja mikäs siinä, tarttuva rokkaushan tuokin.

Vain ihminen se Grohlin Davekin silti on, eikä kolmoslevyllä enää pääse nauttimaan samasta tilanteesta kuin ensimmäisellä nimettömällä lätyllä, jossa aika pitkälti jokaisesta kappaleesta pääsi diggailemaan täysillä. Tässä on vetoja, joista ei millään yhtä paljon kykene innostumaan kuin pinon parhaista herkuista, joskaan en yhtäkään mene huonoksi tuomitsemaan. Asiallista kamaa, ei vain niin tikka napakympissä kuin mihin bändi parhaimmillaan pystyy. Mitä näitä nyt oli, joista en niin täpinöissäni ole; Stiches, Headwires... Aurora taas on se levyn herkin hetki ja nätti onkin, vaikka tämän voisinkin vaihtaa ainakin myöhemmin syntyneeseen, vielä kovempaan Best of Youhun.

Ensimmäinen levy siis pysyy omana suosikkina ja suosituksenani tältä bändiltä. Uudemmista kiinnostaisi kuulla Wasting Light, joka on ollut varsin kehuttu levytys.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9586
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Jane - V.I.P. :star: :star: :star: -
Löytyipä levykasasta tällainenkin Popstars -kisan (vaimikäseoli) tuotos, jonka olin kokonaan unohtanut. Jäi olemattomalle kuuntelulle silloin, lähdinpä nyt huvikseni tutustumaan paremmin. Lätty tarttui todennäköisesti Anttilan alehyllystä mukaan, todellakin halvan hinnan ansiosta, mutta ei se ainoa vaikuttava tekijä ollut. Levyn avaava kappale V.I.P. oli minusta ihan nasta, tarttuva poppipala. Seuraava biisi Sade sotki parvekkeen oli säkeistöltään tai kertosäkeeltään Egotripin Knipin käsialaa, mikä toi toki jonkin verran lisää katu-uskottavuutta. Kolmantena pantavana ei kun painavana syynä oli yhtyeen jäsen nimeltä Eeva-Leena (kuvassa vasemmalla) joka hyvännäköisenä ja ihan isotissisenä :drool: oli se viimeinen täky levyn hankkimiseen!

V.I.P. ajaa asiansa. Parhaat kappaleet taisi jo tullakin mainittua, ja on tässä jokunen raita, joista en millään jaksa välittää kovin paljon. Ainakin Velkaa ja Tyhjää olivat näitä, mitä en pidä laulunkirjoittamisen huippusaavutuksina. En tosin paskanakaan, ja parhaansa gimmat tuntuvat tekevät näissäkin. Liian pitkät tiet kolahtaa vähän paremmin ja kivaa piristystä lopussa tarjoilee toiseksi viimeisenä tuleva Sivuoireita, jossa on aivan hyvää energistä meininkiä. Plussa siitäkin, että Tea "Tytöt tykkää" Hiilloste, soolourastaankin päätellen tämän kolmikon lahjakkain, on tehnyt itse päätöskappaleen Menin lankaan. En haukkuisi levyä myöskään venytetyksi, jotain vähän päälle puoli tuntia tässä popataan.

Tämän jälkeen loppui Janen taru. Mutta tytöt sentään saivat tehdä vielä tämän kakkoslevynkin, kun saman vuoden Popstarsin poikabändi Indxin se ensimmäinenkään ei mennyt kaupaksi. Tv:n laulukisojen kulta-aika oli ohitettu. Ostinhan minä toki sen poikienkin levyn Anttilasta, pitäisiköhän ladata puhelimeen 8-)

Niin joo, tuo kolmas, tummatukkainen jäsen oli nimeltään Mia. Varmasti monen suosikki oli tämäkin!
-You have a huge fucking dick!
Post Reply