Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Tietokilpaluja ja mielipidekyselyjä vapaamuotoisista aiheista.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 6055
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Tina DeMona »

Joo, onhan tuo vähän geneerinenkin. Ehkeivät parempaakaan keksineet.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9818
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Meg Myers - Thank U 4 Taking Me 2 The Disco, I'd Like 2 Go Home Now :star: :star: :star: :puoli:
Viime vuoden lopussa julkaistu paketti sisältää 2 ep:tä biisejä, jotka jätettiin pois Megin viimeisimmältä pitkäsoitolta Take Me to the Disco. Ehkä. En nyt tuossa pikaisesti löytänyt uutista, jossa olisi vahvistettu näiden olevan ns. jämätavaraa, vaikka niin muistelen silloin kerrottaneen. Laadullisesti näiden kahden yhdessä julkaistun ep:n kappaleet eivät olekaan alkuunkaan mitään sekundaa, vaan asia on itse asiassa niin, että minä asettaisin muutamankin näistä "ylijäämistä" jonkin "Discon" raidan edelle. Sen levyn parhaat veisut olivat toki silkkaa rautaa, mutta omaan makuun lätty olisi ollut vielä vahvempi, jos pari-kolme näiltä ep:iltä löytyvää herkkua olisi ollut mukana.

En siis tod ole täysin saletti, onko esim. sinkkuna tullut Any Way You Wanna Love nyt sitten kuitenkin ihan uusi ralli. Hyvin mahdollisesti, koska tuskinpa hitiltä kuulostavaa sävellystä olisi mitenkään jonnekin studion hyllylle unohdettu. Erityisen kovaa ovat meikäläiselle toimineet lisäksi ainakin sittemmin remixattu The Underground, toisen ep:n avaava True Liars sekä hiljainen, lyhyt ja dramaattinen päätös Last Laugh. Niin ja eihän tuo Breaks My Back todellakaan murra selkää, vaan hyväilee korvia. Ja Grizzly käy ihanan kiivaalla temmolla päälle, tosi jees.

Joka kuuntelulla on iskenut paremmin koko tupla-ep, asiaa. Ainoa harmi oikeastaan tulee siitä, että mukaan ei saatu vähän aiemmin äänitettyä, hienoa Kate Bush -coveria Running Up That Hill. Loistavana tulkitsijana Meg vei tuonkin aivan omiin nimiinsä ja taisikin tuo olla muuten ensimmäinen Meg Myers -lainakappale koskaan.

Jos nyt Megistä koskaan kuulemattomalla Invicsellä tai kellään on kiinnostusta tutustua, niin vaikkapa tästä sitten onnistuisi helposti... Go ei ole tältä julkaisulta, vaan ensimmäinen itse tältä artistilta kuulemani kappale. Musiikki miellytti ja kun näin vielä, että onpa hyvännäköinen kissa :drool: - niin sitten jo oltiinkin fani!Ai niin, unohtui. Hauskana triviana. Kaverin kanssa on harrastettu levyraatia jo muutama vuosi ja seuraava on jo 45. raati. Lähes neljä ja puolisataa biisiä soitettu, ja noista kaikista Meg on ainoa, joka on jäänyt kuunteluun :hugh: Eli kaveri tuon kappaleen joskus soitti, minä kiinnostuin ja sittemmin on koko tuotanto hyllyyn ilmestynyt. Tokihan muutama artisti/bändi on soinut raadissa parikin kertaa, mutta kyllä niitä satoja eri esittäjiä täytyy olla, mitä on kuultu.

No, ehkä tuo ei niin hauskaa olekaan. Olisi kyllä pari muutakin pitänyt jo jäädä diggailuun!
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9818
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Scandinavian Music Group - Onnelliset kohtaa :star: :star: :star: :puoli:
Pitihän se debyyttikin ottaa kuunteluun, kun ihan tuoreeltaan hankin, mutta todella vähiin jäi silloin levyyn tutustuminen. Myönnettävä on, että Missä olet Lailan raukeampaan äänimaisemaan kovin ihastuneena aluksi tämä sähköisempi SMG jätti enimmäkseen kylmäksi - tuntui, että ei tämä nyt oikein lähde ja kuulostaa väärältä. Muutaman pyöräytyksen jälkeen onneksi voi sanoa, että nopea tuomitseminen olisi ollut moka. Kokonaan Terhi Kokkosen teksteistä ja enimmäkseen Joel Melamiehen ei kun Melasniemen sävellyksistä kasattu levy häviää toki Lailalle, kuten sen tietysti pitää mennäkin. Tässä tehtiin vasta ensimmäistä lättyä uudella bändillä, ajan myötä kehityttiin ja löydettiin enemmän sitä omaa juttua.

Tällaisena kesäyönä nousi omaksi suosikiksi ja sisältää minun makuuni parhaan kertosäkeen. Monia muitakin nautittavia hetkiä Onnelliset kohtaa tarjoaa, joista antaisin erityisesti kehut singlehitille Minne katosi päivät, haikealle Ei mun oo hyvä olla yksin ja nätille Ei mulle riitä.

Olenkohan väärässä väittäessäni, että Kokkonen aloitteli tekstittäjänä vasta tässä yhtyeessä. Muutamia tönkömmältä kuulostavia rivejä sieltä täältä korvaan tarttui, mutta se nyt sallittakoon vielä näin uuden asian äärellä.

Huipulta saivat ex-Ultra Brat aloittaa, sillä Onnelliset kohtaan kerrotaan olevan yhtyeen parhaiten menestynyt levy, ihan platinaan asti yllettiin. Mikäs siinä ja onneksi ainakin sen materiaalin taso tästä vielä nousi, jos sitten myyntiluvuissa mentiinkin alaspäin.

Edit: laitanpa vaikka tähän muistiin näiden keikan viime vuosikymmenen lopulta, voisi katsella https://areena.yle.fi/1-4401497
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9818
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Kerkko Koskinen Kollektiivi - 2 :star: :star: :star: :star: -
Pari vuotta ensimmäisen jälkeen tuli tämä toinen KKK-kiekko, jolla Vesalan Paulan paikan Kerkon enkelinä peri Maija Vilkkumaa. Maijahan on siisti pimu ja pistänyt laulamisen lisäksi sanoituskynänsä sauhuamaan, eli ei tässä mitenkään miinukselle päädytty. Annan silti levylle juuri sen miinuksen verran vähemmän kuin ensimmäiselle, ihan siitä tarkemmin määrittelemättömäksi jäävästä syystä, että jotenkin se debyytti kuitenkin vaan tuntuu läheisemmältä. Liekö tähän muutosta tulossa, on tässä nyt jo kuunteluita aika monta kuitenkin.

Pätkämuistini on jo osittain edellisen levyn tarkemman sisällön unohtanut, mutta miesääntä tällä tokalla taidetaan kuulla selvästi enemmän - oletan, että se kuuluu Kerkolle. Myös progemmaksi väittäisin tätä; on tempomuutosta ja erilaisiksi muuttuvia biisejä. Huoletta tämän voi joka tapauksessa hankkia, jos edellisen lätyn musiikki toimi. Ja varmasti silloinkin, jos niin teki se läheltä liippaava Ultra Bra.

Päälle rynnivä Oi rakkaus vaikuttaa olevan henkilökohtainen korvamatoni, joka alkoi soida päässä ilman lupaa. Videollakin kuvitettu Tallinnan-lautta, Vapaudesta ja Lokki ovat joitakin muita parhaiten kolahtaneita raitoja.

Olisivatpa tehneet vielä kolmannenkin!
-You have a huge fucking dick!
Post Reply