Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Keskustelua elokuvien tv-esityksistä ja mielenkiintoisista ohjelmista. Myös vinkit katsomisen arvoisista ohjelmista ovat enemmän kuin toivottavia.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9679
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Keeping Up With the Kardashians (Kardashianit), 17. kausi
Nyt ottaa meikäläisen katu-uskottavuus osumaa, kun tämän kirjoituksen julkaisen. No, ei kai se pilvissä kaikkien mielestä ollutkaan, joten antaa mennä! 12 noin ehkä 40+ minuutin jaksoa oli ainakin tällä kaudella.

Eli Kardashianeiden realityä eletään jo seitsemännellätoista kaudella, joka kuvattiin viime vuonna. Eniten esillä viidestä siskoksesta ovat (vanhimmasta nuorimpaan) Kourtney, Kim ja Khloé. Ai niin, äiti Krisiä unohtamatta! Nuorimmat Kylie ja Kendall käyvät myös ruudussa toisinaan, mutta huomattavasti isosiskojaan vähemmän. Toki näiden neitojen sukunimi onkin eri kuin ohjelman nimessä, eli Jenner, kun niillä on eri isukki... tai siis oikeastaan kaksi äitiä, kun Bruce Jenner vaihdatti pippelinsä pimppaan jo jokunen vuosi sitten. Jos sarjan tapahtumia käsikirjoitetaan ja tuossa mentiin jonkun tekstin mukaan, niin eipä ole edes De Nirot, Balet tai muutkaan vastaavaan metodinäyttelemiseen venyneet!

On siinä K:lla alkavia nimiä litania yhtä kaikki, ja vakioporukkaa ovat myös siskosten lapset, Kourtneyn ex Scott ja kyllähän sitä Kimin aviomiestä Kanye Westiäkin nähdään useamman kerran. Neekereistä nämä tuntuvat tykkäävän muutenkin, kun äiti Krisin nykyinen on laku ja Khloélla on pentujakin sen jonkun Lakersin pelaajan kanssa.

Ja mitään persaukista jengiähän perhe ei ole. Päätösjaksossakin lennellään parilla yksityiskoneella Wyomingiin, lasten synttärijuhlat maksoivat luultavasti enemmän kuin vuosipalkkani (kun sitä vielä sai) ja Kyliekö se oli jo joku miljardööri tai jotain. Kiva teille. Tällä kaudellahan nähtiin myös Kourtney lomailemassa Scottin ja kakaroiden kanssa Suomessa, mikä tuskin ihan pikkurahalla sekään järjestyi. Mutta hei, Suomi mainittu, kaikki torille! Siistiä, että pääsivät ne revontuletkin näkemään.

Kuka on suosikkini? Noo... täytyy sanoa, että kukaan Kardashian/Jenner ei minusta ole mikään tyrmäävä pimu. Kyllähän jokaista panisi, mutta en näistä päiväunia ole alkanut näkemään tai mitään. Tunnustettakoon kuitenkin, että jokaisesta olen tyyppinä alkanut pitämään. Ihan hauskoja gimmoja, joita en pidä tylsinä, tai edes pinnallisina. Esim. Kourtneylle alkoi lämpeämään yllättävän paljon ja olihan tuo bikineissäänkin aivan katselua kestävä näky, heh. Onhan näille reippaasti paremmat kortit kuin itselle jaettu, mutta onko sekään niiden vika - ja nähtiinhän tässä mm. Kim auttamassa vapautunutta vankia poistamaan tatuoinnit ja puhumassa jossain tilaisuudessa tärkeän asian puolesta. Trumppi itse kutsui lavalle. Että ei sentään pelkkiä kauneushoitoja ja bileitä ole elämä.

Sarjan keskiarvo IMDb:ssä ei ole kehuttava :} mutta katsoin tämän kauden mielelläni ja viihdyin, kyllä se minulle riittää. Pistäkää lisää jaksoja tulemaan.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5907
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

^Sekunttiakaan en kyseistä sarjaa ole nähnyt, mutta itselleni Kim on kyllä ihan jumalaisen näköinen ilmestys aina kun siitä kuvia jossain näkee. Mukava tietää että eivät ainakaan tässä, toki varmasti käsikirjoittajien tarkkaan hiomassa, sarjassaan sentään suoraan ihan kusipäiltä vaikuta.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5356
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by aTomiK »

Onhan ne makeita mimmejä mutta todennäköisesti sellaisia tyyppejä joiden kanssa ei voisi elää ; )
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9679
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Tina DeMona wrote: Mon Jun 22 2020 22:32 itselleni Kim on kyllä ihan jumalaisen näköinen ilmestys aina kun siitä kuvia jossain näkee. Mukava tietää että eivät ainakaan tässä, toki varmasti käsikirjoittajien tarkkaan hiomassa, sarjassaan sentään suoraan ihan kusipäiltä vaikuta.
Ahaa, että Kim. Joo, varsin näyttävä tapaushan toki on kyseessä tisseistä lähtien =] Mitä muuta nyt Westin kaltaisen supertähden vaimolta odottaisikaan.

Kai tuo on sekoitus aivan oikeita tapahtumia ja taatusti myös käsikirjoitettuja, mikä lie suhdeluku.
aTomiK wrote: Tue Jun 23 2020 10:26 Onhan ne makeita mimmejä mutta todennäköisesti sellaisia tyyppejä joiden kanssa ei voisi elää ; )
Voihan sekin olla :} Niin ja mahtoiko tulla mainittua, kun sisäpiirin tietona kuulin Kendallin humehien käytöstä jokunen vuosi sitten matkoilla. Siitä kertonut henkilö ennusti ongelmia kaman kanssa olevan tiedossa... sarjassa ei toki mitään aiheeseen viittaavaakaan otettu esiin. Oli miten oli, toivottavasti pysyy hanskassa.

Olisi kyllä hauskaa nähdä vaikka ensimmäisen kauden jaksoja. Nuorin eli Kylie oli silloin vasta 10-vuotias =D Tälläkin nykyään jo pentu... Kendall näköjään ainoa, jolla ei jälkikasvua ole.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5907
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

Tulinpa katsoneeksi jo omana aikanaan ilmeisesti vähän ihmisten henkisten sohvatyynyjen väliin kadonneen ja sittemmin täysin unohtuneen, vain yhden tuotantokauden jatkuneen scifisarjan Odyssey 5.
https://www.imdb.com/title/tt0318236/reference

Ja ihan jännä pakettihan tämä lopulta oli - mielettömän epätasainen ja täysin ymmärrän ettei napostanut peruserkkiä mutta sisälsi kuitenkin varsin hauskoja ideoita mistä osasta jopa saatiin jotain irtikin.

Se varsinainen "scifiosuus" on heti ensimmäisen, puolitoistatuntisen piloottijakson alussa ja koko sarjan huonointa osastoa. Siinä viisi ihmistä näkee avaruussukkula Odysseyn kyydissä (Tajusikko? Odyssey + viisi!?) kuinka maapallo heidän alapuolellaan räjähtää sisäänpäin. Sitten sitä lillutaan avaruudessa ja odotellaan koska ilma loppuu kunnes joku mystinen avaruuskristallitajunta ottaa heidät puhutteluunsa. Alienmieli muuttaa itsensä John Nevillen hahmoon ja selittää tyypeille, että heidän planeettansa on tuhonnut joku taho mitä vastaan myös itse Tähti-Jeesus on taistellut ja että ainut keino voittaa se on sisältäpäin. Tässä vaiheessa olin ihan että mitä vittua tässä tapahtuu ja koska en ollut tehnyt minkäänlaista taustatutkimusta, en myöskään tiennyt mihin ihmeeseen mahdetaan seuraavaksi olla menossa.

Scifi-Munchhausen kuitenkin käyttää maagisia kristallivoimiaan ja lähettää päähenkilömme ajassa viisi vuotta taaksepäin elämään elämäänsä siitä pitäen uudestaan selvittääkseen mikä se maailman tuhoaa ja estämään sen. Eli ei kun lykkyä pyttyyn heille. Tässä vaiheessa sarja alkaa toimia huomattavasti paremmin ja mielenkiintoisemmin kun hahmot saavat paitsi rukkailla elämiään uuteen uskoon, myöskin selvitellä hämyisten vihjeitten valossa hyvinkin X-Files -tyyppisiä varjokabinettisalaliittoja pimeillä kujilla ties minkä internettietoisuuksien synteesiruumiiden perässä juoksennellen.

Parasta sarjassa ovat oikeastaan hyvin luodut hahmot ja heitä esittävät, varsin hyvät näyttelijät. Pääjätkänä itse RoboCop-naama Peter Weller, joka on tällainen, klassisen yrmy ja vanhakantainen NASA-lentäjäukko joka tykkää poltella sikareita ja ärhennellä ihmisille. Weller on myöskin saanut luvan ohjata joitakin jaksoja. Wellerin poika oli myös lennolla mukana ja tämän menneisyyssiirtymä on sarjan hassuinta antia: hän kun palaa 17-vuotiaaksi ja joutuu nyt sitten keksimään tekosyitä äidilleen miksi ei voikaan mennä high schooliin tänään vaikka on oikeasti avaruuslentokoulutettu tietokonenero. Sillä on siisti Rob Halford -juliste seinällä ja kaikki.

Sitten on todella soman, mustan naisen, joka ei tämän sarjan lisäksi ole ikinä tehnyt mitään, esittämä reportteri joka yrittää pelastaa nuorta poikaansa syövältä, naisastronautti joka jäi hahmoista ehkä etäisimmäksi ja oma, henkilökohtainen lempparini: limainen brittitiedemies joka on ateisti, hedonisti ja tahtoo vaan irstailla ja pitää hauskaa. Se aina setvii sen uskomattomia tieteilyjuttujakin hengaillen samalla alastomien prostituoitujen kanssa. Sitten sitäkin lopulta toki syvennetään ja kaikkea, mutta ei oikeastaan edes kovin tyhmästi.

Niin, tissit: eli sarja on tosiaan jollekin kaapelikanavalle tehty eli alastomuuksia, väkivaltaisuuksia ja muuta mukavuustasoja on saanut jopa olla mukana mikä oli toki miellyttävä yllätys. Sarja on myös kuvattu ihan kivasti ja pääosa erikoisefekteistäkin on ihan jees aikansa tv-tuotannolle, joskin lipsahduksia nyt toki mukaan mahtuu.

Kuten sanottu, jaksot vaihtelevat hyvinkin suuresti. Omia lemppareitani olivat Kitten ja Trouble with Harry. Näistä ensimmäinen on klassinen esimerkki ah niin paljon rakastamistani 90-luvun (tai no, vuoden 2003 tässä tapauksessa) suurimmista teknologiautopioista kun ne kohtaavat oman aikansa verrannollisen, peruskäppääjän teknologisen tietämättömyyden. Eli täyttä Hackers -unelmaa jossa juuri paha tekoäly riehuu pitkin internettiä ja kaikkea muuta kreisiä ja kaikki tietokonebabble on kuuminta hottia. Trouble with Harryssä puolestaan itse Ted Raimi käy vetämässä täyden Vesa-Matti Loirin kaatuilushow'n töhveltävänä nörttisynteettinä ja kyllä oli mukava taas nähdä häntä tämäntyyppisessä genretuotoksessa (tai yleensä missään). Jakson pointti on vielä opettaa eräs ilkeä keinoäly kirjaimellisesti rakastamaan ja tuo on jo niin typerää että sitä oli pakko ihailla.

Osa jaksoista sitä vastoin on toki hyvin tylsiä eivätkä oikein johda mihinkään. Absoluuttisesti paskin on tölväys nimeltä The Choices we Make jossa parhaaseen wannabe- The Twilight Zone -tyyliin tölmitään hassuja ajatusleikkiperseilyjä hahmojen elämiin jotka ovat paitsi turhia ja laiskoja myöskin vieläpä ratkaisevat itse itsensä näin tuhlaten 45 minuuttia itse kenenkin elämästä täyteen jonninjoutavuuteen. En myöskään voi sanoa rakastavani taiteellista valintaa jossa aina jakson alussa ja usein siellä missä sun sattuu välissäkin läimitään jotain turhia lainauksia ruudulle. Juuri jotain niitä kaikista kliseisimpiä eli tulee Einsteinin pommi-quotet, tulee lemppari raamattulauseet, Äiti Teresat ja ne yksisilmäiset sokeiden maassa -jutut. Turhaa alleviivailua ja tekosyvällistä humpuukia, sanon minä.

Ehkä tyhmintä koko sarjassa on oikeastaan sen nimi. Tekijämies Manny Coto ei suoraan asiaa pilottijakson kommenttiraidallaan sano, mutta on mielestäni melko selvää, että mies on aikamoinen Babylon 5 -fani - no niin olen minäkin, mutta aika selkeän samankaltaisehkothan nuo nimet ovat. Molemmissa on edessä joku muinaisen kuuloinen juttu ja sitten numero viisi joka viittaa paitsi johonkin sarjan sisäiseen aspektiin (tässä viiteen päähenkilöön, Babylonissa viidenteen Babylon-asemaan) ja myöskin siihen, että sarjoilla on tarkkaan ennalta mietityt, viisi vuotta kestävät ja näin viidelle tuotantokaudelle levittyvät tarinakaaret. Minulle sarja ainakin näyttäytyi heti silkkana Babylon -ripoffina vaikkei temaattisesti ja juonellisesti näillä ole sitten yhtään mitään tekemistä keskenään. Asiaa ei helpota avaruusteemainen kansikuvakaan, kun eihän tässä tosiaan siellä käydä kuin siinä ekassa pilotissa.

No, kuin kanan lento katkesi kuitenkin tämän sarjan tie ja stoori jäi täysin kesken. Sinänsä sääli vaikka ei kai tätä nyt suorastaan kuitenkaan ikävä tule. Ehkä noita hahmoja, vähäsen. Manny Coto on sittemmin rustaillut kaikkea turhaa ja tylsää kuten 24:ta ja Dexteriä.

Josko seuraavaksi sitten jotain elokuvia.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9679
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Tulipa tämmöinenkin vilkaistua, niin höpötetään nyt jotain.

Au pairit Uudessa-Seelannnissa
Taisin joskus katsoa sitä kautta, missä olivat Los Angelesissä. Miamiin sijoittuva kausi jäi väliin, mikä jopa nyt vähän harmittaa. Olisihan sitä meininkiä katsellut mielellään, kun en kaupungissakaan ole käynyt. Tällä kaudella oli sentään mukana (kuulemma) Miamissa jotenkin narttumaisesti tai jotain käyttäytynyt tummaverikkö Jane.

Kovasti oli tyttöpainotteinen joukkio tuonne kauas muutenkin lähtenyt: Kittilästä Sini, joka ei juo viinaa ja ei treffeilläkään koskaan ollut käynyt. Sitten oli Emel, puoliksi turkkilainen tummahiuksinen pimu. Ada oli joukon ainoa blondi ja Jussi taas ainoa jätkä.

Sini asettui perheeseen, jossa vanhemmat olivat kaksi suht isokokoista hinttiä ja pennut kaksi neekeripoikaa. Vähän erilaisempi porukka maalaistytölle, heh. Emel lensi ensimmäisestä perheestä pellolle, kun oli kasvanut liian kiinni puhelimeensa. Olisivathan nuo saaneet ilmaista, että asia häiritsee. Toisessa perheessä puhelin oli melko kovassa käytössä edelleen, mutta nyt Emel itse ei viihtynyt ja halusi lähteä. Kolmas perhe oli vihdoin se lopullinen. Jussilla, Adalla ja Janella meni enemmän tai vähemmän putkeen omissa perheissään, ei isompia ongelmia.

Munahaukka Ada ilmoitti olevansa Jussista kiinnostunut ja olisihan se draaman kannalta ollut erittäin kiinnostavaa, jos näiden välillä olisi jotain tapahtunut, sillä Jussilla oli tyttöystävä Suomessa. Mutta mitään rajoja ei ylitetty. Ada kuitenkin löysi seuraa muualta ja kävi ensin ulkona jonkun hepun kanssa, jolle ei lämmennyt yhtään. Liian vanha kuulemma X] Löytyihän sieltä sitten omaan makuun oleva jannukin ja pientä säpinää saatiin aikaan. Kotihiiri Sinikin saatiin tuplatreffeille mukaan jonkun japsihemmon kanssa. No, Sini pihtasi ja ei antanut pussata edes, mutta tuntui tuolla ihan hauskaa olevan. Sinin ja Emelin välille nousi hirveä riita, kun Emelin kerrottiin halunneen nähdä yhtä poikaa, vaikka Suomessa oli poikaystävä odottamassa, ja Sini kyseli asiasta. Jane sai sovinnon aikaan ja vaikutti muutenkin aivan järki-ihmiseltä, vaikka siellä Miamissa jonkinlaisen huonon maineen olikin hankkinut.

Ada oli ok lärviltään, mutta meikeistä en pitänyt ollenkaan, yök. Sini on tuollainen Kittilän naapurintyttö, eli ei mallimatskua todellakaan, mutta ihan nätti. Jane oli suht kuuma ja Emel paksuine huulineen ja isoine tisseineen sitten se oma suosikki!

Olihan tuota maatakin hauska nähdä, kaunista oli toki ja mahtavaa olisi päästä itsekin joskus pistäytymään.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9679
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Exterminator wrote: Sun Jun 12 2016 10:09 How I Met Your Motherin 8. kausi nähty ja en tässä taaskaan kovin tuoretta sanottavaa keksi. Nautin kaudesta useaan otteeseen kovasti, monia hienoja juttuja, tykkäsin. Matka katkaisi katselun, joten alkupuolelta en niin hyvin enää muistakaan, mutta lopusta jäi erinomaisesti mieleen Radnorin monologintapainen siinä aikamatkailujaksossa. Tämä oli sitä vakavampaa osastoa ja mielestäni tosi hyvin vedetty. Jäbä ei ehkä ole kaikkien aikojen karismaattisin tv-tähti, mutta pirun hyvä valinta tähän sarjaan ainakin. Sitten tietysti viimeisen jakson viimeinen kohtaus, josta ei viitsi spoilata mitään. Mutta että aika ihana oli :D

Viimeinen kausi menossa jo, jännää on!

Edit: ai niin, polttarijaksoon oli saatu ihan Killerit vierailijat, yes!! :up:
Melko positiiviseen sävyyn ensimmäisellä kerralla kirjoittelin. Nyt ei ihan samaan tyyliin kehuja kasikaudesta ole heittää. Seitsemäs oli vielä taattua tavaraa, mutta kyllä meno tässä alkoi jo vähän hiipumaan, en voinut olla huomaamatta. Monia hyviä hetkiä sisältyi, mutta merkit olivat selviä sille, että kannatti alkaa pistää hommaa pakettiin. Seuraavalla eli viimeisellä kaudella oli kai vähän sama meininki... muistikuvan mukaan 24 jaksossa oli jo muutama liikaakin sisältöön nähden, tsekataan toki kaikki kuitenkin. Viimeisen jakson loppu oli kyllä edelleen sellainen kylmiä väreitä nostattava ja jopa liikuttava. Hyvä!
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12228
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Invictus »

Onhan tässä tullut tuotantokausia katsottua eri sarjoista, mutta jos nyt kommentoidaan Netflixin Marvel-hahmojen kokoontumisajoa eli Defendersia. Tässähän mukana siis Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones ja Iron Fist.

Monethan ovat näiden Netflix-sarjojen suhteen lähinnä keskittyneet Daredeviliin ja Punisheriin, myös Jessica Jonesiin mutta loput on enempi tai vähempi dumattu tai suosiolla jätetty katsomatta. Etenkin Iron Fistia ja tätä Defendersia pidettiin jonkinlaisen pohjanoteerauksina.

No, mun mielestä Iron Fist oli ihan jees, vaikka ei Daredevilille tai JJ:lle pärjää, mutta kokonaisuutena kuitenkin ehkä kiinnostavampi kuin Luke Cage. Iron Fistia syytettiin paljon sekavista taistelukohtauksista eli oli tätä vitun nopeaa leikkausta, mutta omaan makuun ne olivat ihan selkeitä. Enemmän toi ongelma tuli tässä Defendersissä, jossa taistelut todellakin olivatkin melkoista leikkaussilppua pahimmillaan. Muuten tämäkin sarja oli kokonaisuutena ihan jees, vaikka tässä ehkä tuleekin se ongelma, että paljon hahmoja ja vähän aikaa eli sellaista hätäilyn makua eikä oikein mihinkään kunnolla keskitytä. Jaksojahan tässä on vain kahdeksan eli vähemmän kuin sankarien omilla kausilla.

Noiden pääsankareiden lisäksi tietysti kaikkien sarjojen sivuhahmot tuodaan yhteen ja siinä tietysti moni jää lähes huomiotta, kunhan käy vähän pyörähtämässä. Elektra, Keppi, Rosarie Dawsonin Claire ja Iron Fistin partneri Colleen Wing saavat ihan jotain tehdäkin, mutta DD:n kaverit Foggy ja Karen, Luken naispoliisipartneri Misty Knight, Jessican huumehörhöfrendi ja radiojuontajakaveri Trish sekä Carrie-Ann Mossin asianajaja lähinnä piipahtelevat kuvissa. No okei, Misty saa vähän enempi tehdä jotain ja tuota hahmoa katselee ihan mielikseen, koska on sen verran kivasti pompahtelevat tissit.

Sigourney Weaver oli saatu mukaan sarjaan, mikä oli piristävä yllätys ja hyvän roolin vetääkin.

Tarinahan jatkaa jo aikaisemmissa sarjoissa alkanutta stooria, missä rikollisorganisaatio Käsi/Hand yrittää ottaa New Yorkin haltuunsa ja suunnittelee isoja toimi jossain New Yorkin katujen alla. Mitä sieltä syvyyksistä paljastuukaan. Sankareista ehkä Luke Cage saa tässä vähiten kunnollista tekemistä. Iron Fistilla on iso osansa roistojen suunnitelmissa ja henkilökohtaisemalla tasolla Daredevil joutuu setvimään on/off-suhdettaan ihanan Elektran kanssa. Pidän kyllä näiden sarjojen Elekrtasta ja sen esittäjästä Elodie Yungista, eipä tule ikävä Jennifer Garneria...

Kaiken kaikkiaan ihan kelpo tämä Defenders, vaikka paremmankin olisi voinut tietysti varmasti saada enempi hahmoihin ja tarinaan paneutumalla ja taistelujen selkeämmällä kuvaamisella. Kivasti näissä kuitenkin panostetaan edelleen graafisuuteen eikä mihinkään lasten kamaan.

Katsottuna on nyt DD:n 1 ja 2 kaudet ja muiden sankareiden ykköskaudet ja tämä. Seuraavaksi taitaa olla vuorossa Punisher, kun olen näitä nyt ilmestymistahdissä käynyt läpi. Sen jälkeen olis vielä DD:n kolmoskausi ja muista taitaa olla vielä kakkoskaudet jäljellä. Defendersin taruhan jäi tähän, kun Disney tuli ja vei loputkin Marvel-oikeudet.

https://www.imdb.com/title/tt4230076/?ref_=nv_sr_srsg_0
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5907
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

^Jännä kuulla, itseä tämä ei hirmusti ikinä kiinnostunut mutta eihän tuo nyt pahalta kuulosta.

Myös minusta sarjan Elektra oli ihan jees. Ja Garneria nyt ei tule ikinä ikävä...
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9679
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Exterminator wrote: Sun Jun 26 2016 8:57Ja nyt sitten tuli katsottua loppuun How I Met Your Mother. Yhdeksäs kausi sisälsi taas kerran todella kovia jaksoja, kuten se 3. osa eräästä teemasta. Tällä kertaa on toisaalta pientä kritiikkiäkin takataskussa. Alkupuolella meinasi ihan pikkuisen turhauttaa se, miten hitaasti asiat etenevät. Ehkä olin liian kärsimätön katsoja ja jaksot olivat sinänsä laatukamaa edelleen, ei siinä mitään.

Sitten tuo päätösjakso. Pakko sanoa, etten oikeastaan pitänyt siitä, miten sarja päättyi. Tiedä sitten, mitä mieltä r½ oli asiasta, mutta minulle se oikein toiminut. Ainakin tuo lopetus tuli yllärinä, en olisi arvannut. Toinen ylläri oli se, että levyltä löytyi toinenkin versio jaksosta, jossa on ns. vaihtoehtoinen päätös sarjalle. Ja kyllä se on todettava, että itse pidän enemmän tuosta vaihtoehtolopusta. Mikä lie sitten tässä tausta, että tuollainenkin on tehty. Täytyy katsella, eiköhän netistä jotain tietoa löydy.

Kaiken kaikkiaan joka tapauksessa helvetin hyvä sarja, jolle kaikki mahdolliset suositukset. Voisinpa hyvinkin allekirjoittaa sen, että tämä 2000-luvun Frendit pesee edeltäjänsä.
Jep, viimeinenkin kausi sitten uusittu. Oli tässä takkuilunsa, mutta sanoisin muistikuvaa paremmaksi. Eli mitään sutta eivät pukanneet vieläkään ja oikeinkin hyviä hetkiä löytyy. Päätösjaksossa tapahtuikin monenlaista sellaista, mitä en muistanutkaan. Enkä sitäkään, että se oli tuplapituinen. Lopetus on edelleen lässähdys, jota toki tuossa vaihtoehtoisessa päätöksessä korjattiin, ja aiheesta. Mutta nyt kun tiesi jo, mitä odottaa, osasi alkuperäiseenkin suhtautua hiukan armeliaammin.

Sen kaauuaann etsityn äidin esittäjä oli kyllä valittu hyvin. Täyttää Tedin ja varmaan monen muunkin unelmien naisen kengät ja hahmosta on kirjoitettu erittäin helposti pidettävä katsojillekin, kuten tietysti kuuluikin.

Toivon kyllä TOD Tinankin vielä sen hankitun kauden löytävän, ellei jopa rohkeasti vaan hankkivan koko sarjan =]
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5356
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by aTomiK »

Katsoin Trash videon vuonna 2008 (kuvaukset 2006-07) tekemän 13 jakson Juhlajätkät sesongin ja kyllä minä hyvin tämän parissa viihdyin.
Päihteitä, väkivaltaa, kirosanoja sekä panemista on ruudulla siihen malliin, että heikompaa hirvittää. Periaatteessa sitä samaa vitsiä tässä toistetaan mutta sellaisella asenteella ettei vastaavaa Suomessa ole tehty.

Tsekkailin jaksot juutuubista joten Sabinan ja muiden tissit jäi nyt näkemättä mutta ei voi mitään.

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9679
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Exterminator wrote: Sun Jul 29 2012 8:57 Image
Kate & Allie, kaksi ensimmäistä kautta. Ehdotonta laatukomediaa kasarilta ja toimii mainiosti edelleenkin, jos on vailla laadukasta (kilttiä) perhe-sitcomia. Tässä tapauksessa perheen kokoonpano ei toki ole ihan tavallisimmasta päästä. Kate (Susan Saint James) ja Allie (Jane Curtin) ovat kumpikin sekä äitejä, äskettäin eronneita, että ystäviä jo vuosien takaa. Niinpä naiset lapsineen ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja asuvat samassa talossa New Yorkissa jossain Manhattanin eteläkärjen tienoilla.

Sarjan kutsuminen klassikoksi ei liene kamalan liioiteltua. Seka James rempseän menevänä Katenä että Curtin miehensä tossun alla eläneenä Allienä tuntuvat kuin syntyneeltä rooleihinsa, dialogi on poikkeuksetta nokkelaa ja ohjaus laatutyötä niin ikään. No, ehkä perheen ainoan miespuolisen jäsenen eli Chipin jutut eivät toisinaan oikein luontevasti sovi pojan suuhun, mutta ei kai mikään sarja voi ollakaan täydellinen. Piristävänä yksityiskohtana mainittakoon vielä, että K&A:n jokaisen jakson ensimmäinen kohtaus on aina kuvattu ulkona, missäpäin New Yorkia mikäkin.

Todellinen 80-luvun girl power -helmi sen jonkin verran kuuluisamman eli Tyttökultien ohella. Suosittelut! Harmillisesti dvd:lle ei ole onnistuttu saamaan kaikkia näiden kausien jaksoja täydellisinä versioina, joten muutaman joutui katsomaan vhs:ltä. Toisaalta siinä sai tekstityksetkin kaupan päälle. Loput sarjasta kai sitten olikin julkaistu ihan ehjänä, ei muuta kuin kolmannen kauden kimppuun.
Kahdeksan vuotta näyttäisi vierähtäneen viime kierroksesta K&A:n parissa, joten oli todellakin jo aika uusinnalle. Yllä kirjoitetun allekirjoitan (heh) edelleen täysin, eikä sarja suinkaan ole vetovoimaansa menettänyt. Tuosta tavallisuudesta pitää tarkentaa, että tässä sarjassa ei ole menty helpoimman kautta ollenkaan sikäli, että vaikka uusperheenä kaksi äitiä asumassa kolmen lapsen kanssa onkin erikoista, hahmot ovat tyyppeinä hyvinkin tavallisia. Kaikki sitcomeissa suositut kliseet tai stereotyypit on unohdettu. Kukaan hahmoista ei esim. ole tyhmä, yliluonnollisen nokkela, italialainen, outo, tai ulkonäöltään tyrmäävä. No, Kate on ollut miesten suosiossa, mutta minkään seksipommin roolia Susan Saint Jamesille ei heitetty missään nimessä.

Nykyään tällainen sarja tuskin mitenkään enää tuotantoon pääsisi, jossa päähenkilöinä on kaksi tavallista keski-ikää lähestyvää äitiä. Hauskaa vaihtelua 2000-lukuun tulee siinäkin, että Allie nähdään kokkailemassa tai muissa kodin normiaskareissa hyvinkin tiheään. Vasta nyt taisin ensimmäistä kertaa hoksata, että ex-mies Charlesin esittäjä oli se Howard Sternin elokuvan Ross Buckingham, joka saa Howiesta tarpeekseen alta aikayksikön =} Olihan K&A:lla yläkerrassa se naapurijätkäkin, joka muutamassa jaksossa vilahtaa, mutta ilmeisesti katsottiin tarpeettomaksi äkkiä ja unohdettiin. Tämä oli kyllä ihan miellyttävä hemmo, joka minun puolesta olisi saanut olla mukana pitempäänkin.

En tiedä, onko Jane Curtin hirveän monipuolinen komedianäyttelijä, mutta ainakin oikeassa roolissa aivan helvetin hyvä, ja tässä se toteutuu. Susan Saint Jamesiä ei ehkä niin suoraan komedianäyttelijäksi kuvaisi, mutta täydellinen kumppani rouva tässä Curtinille on, puhutaan sitten vakavammista tai hauskoista kohtauksista. Tai vain sen ilmentämisestä, että Kate ja Allie ovat olleet parhaita ystäviä vuosikaudet. Hurmaava pari kerta kaikkiaan!

Parhaina jaksoina mainitsisin ainakin sen, missä naiset joutuvat teeskentelemään olevansa lesboja, jotta vuokra ei nousisi =] Ja heti pilotissa nähdään hauskasti Kelsey "Frasier" Grammer Katen treffikumppanina. Se joku Sam taas esitti yhdessä jaksossa jotain poliitikkoa, tämän olinkin unohtanut. Mielenkiintoista sikäli, että myöhemmin kaveri nähdään eri hahmossa Allien miesystävänä ja lopulta aviomiehenä. Allien moka Katen työpaikalla ja kokeessa lunttaaminen nousevat suosikkeihin kauden tapahtumista. Sitten taas ainakin se jakso, jossa K&A:n kotoa löytyy vanha rakkauskirje, jonka johdosta rakastavaiset pitää saada yhteen, ei oikein iskenyt. Kaipa syy taas oli se, että ulkopuoliset hahmot eivät aina niin onnistu kiinnostamaan.

Edit: niin ja se jakso, jossa Emma tekee perheestään dokumenttia kouluun. Ihan parhaita hetkiä, kun esim. Allie ilmoittaa kameran käydessä Katen mekon kutistuneen nukelle sopivan kokoiseksi =D

Nyt ei jaksanut alkaa vhs:iä kelailemaan enää millään, että olisi nähnyt joka jakson täydellisenä. Menköön ne 7 jaksoa lyhyempänä, mikä käytännössä tarkoitti aina ennen lopputekstejä sijoitettua Katen ja Allien jutustelua - se puuttui. Onneksi nämä kai tästä eteenpäin ovat tallella, ja olikohan myöhemmissä kausissa jopa tekstityksetkin...
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9679
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Exterminator wrote: Sat Aug 18 2012 6:58 Image
Kate & Allie, 3. kausi. Mitäpä tästä nyt muuta kuin että takuuvarmaa kamaa sarjan ystäville. Suurin miinus tulee viimeisestä jaksosta, jossa seurataan jonkin opiskelija-opettajan ja tämän ystäväpiirin sekä äidin elämää, joka sivuaa myös K & A:ta. Hyvin vahva veikkaus, että tämä oli jonkin ei koskaan käyntiin lähteneen sarjan pilottijakso, koska Kate ja Allie ovat tässä sen verran sivussa. Ei kai tässä jaksossa mitään suurempaa vikaa ollut, mutta en oikein yleensäkään jaksa innostua näistä. Ei tämä ole Kate & Allietä, vaan jotain Nobody & Nobodya. Ei kiinnosta.

Yhdessä toisessa jaksossa nuori näyttelijä selvittelee vanhempiensa kanssa asioitaan K & A:n luona, ja tämä oli se selkeästi toiseksi huonoin jakso samasta syystä. Pieniä miinuksia, kokonaisuutena ehdottoman loistoa tavaraa.
Juu, tuo viimeinen jakso on kyllä kummallinen valinta kauden lopetukseksi. Kai näissä yleensä pyritään jättämään tapahtumat johonkin erityisen kiinnostavaan tilaan, jotta katsojat janoavat lisää ja seuraavan kauden odotus alkaa. Mutta tässä: paskat. En edes kelaamatta jaksanut katsoa viimeistä jaksoa, kun ämmien karisma ei kantanut ja siten jututkaan eivät kiinnostaneet. Näitä pilottivirityksiä tunnetuissa sarjoissa tuohon aikaan harrastettiin, mutta eipä niistä mitään spinoffeja oikein koskaan taidettu käyntiin saada. Eikä ihmetytä, ettei tästäkään. Se Allien tulevan miehen esittäjä olikin muuuten tässäkin jaksossa, eli kaikkiaan K & A:ssa esitti jopa kolmea eri roolia.

Hauskimpiin jaksoihin listaan ainakin Chipin karkaamisen kotoa ja loppupään jakson, jossa tutustutaan Chipin uuteen ystävään Louisiin... aikuinen mies, mutta vähän lapsen tasolle jäänyt kaveri. Hyvä oli sekin, jossa Kate ostaa vihaiselta naiselta minkkiturkin dollarilla ja alkaa leijua liikaa saamansa huomion ansiosta. Tuollaista jaksoa tuskin ainakaan tällaisessa kiltissä perhesarjassa enää nykypäivänä tehtäisiin, jossa kuollut eläin päällä hiippaillaan. Ai niin ja se jakso, jossa K & A ovat menossa televisioon ja Allie jännittää esiintymistä hulluna, joten päätetään turvautua hypnoosiin. Se on mainio ja IMDb:ssäkin näköjään yksi eniten pisteitä saaneista jaksoista koko sarjassa. Yhdssä jaksossa protestoimaan lähteneiden Katen ja Allien mug shotien ottaminen oli myös hupaisimpia hetkiä =D

Tekstityksiä tälläkään kaudella ei ollut, mutta nyt taisivat olla kaikki jaksot mukana lyhentämättöminä, siitä suuri kiitos!
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5356
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by aTomiK »

Jeeves and Woosterin eli Kyllä Jeeves hoitaa sarjan kolmas kausi katsottu tai siis oikeastaan uusittu koska kyllähän nämä silloin televisiostakin tuli katsottua.

Taattua Hugh Laurie/Stephen Fry laatua taas ja tällä kertaa kaksikkomme seikkailee muutaman jakson ajan ihan Amerikassa asti. Tyyli on tuttu eli Bertie ajautuu ongelmiin ja palvelija Jeeves hoitelee lopulta hommat kuntoon. Kun on tarpeeksi rikas on lupa olla myös hölmö. Indeed, sir ; )
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9679
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Exterminator wrote: Sun Sep 23 2012 10:03 Kate & Allie, 6. kausi. Sarjan heikoin, silti hyvä tämäkin. Alun juonikuvio on toki korni, kun naimisiin mennyt Allie pyytää Katen luokseen asumaan uuteen asuntoon, koska aviomies on vain viikonloput kotona. Vähän niin kuin alkupisteeseenhän siinä palataan, asunto vain vaihtui.

Chipin äänenmurros oli käynnissä, ja onhan se välillä ärsyttävää kuunneltavaa. Katen eli Susan Saint Jamesin hiustyyli taas on tällä kaudella eniten omia silmiä miellyttävä, joten nainen nousi sen avulla hotimmaksi ja siitä toki plussaa.

Laadukas kausi tämä viimeinenkin, vaikka jotain tuntuukin puuttuvan. Onko se sitten Katen Emma-tytär, jota ei enää tällä kaudella nähdä, vai vanha kunnon alkuperäinen yhteiskämppä... jaa-a. Katen miesystävä Ted pysyttelee myös poissa koko kauden, toisaalta kuvioihin tullut talkkari Lou on ihan hyvä paikka siihen reikään.

Vitoskauteen olisi ollut tyylikkäämpää lopettaa, mutta onneksi eivät tehneet niin. Kiitos, K & A.
Kyllähän tässä heti ensimmäisessä jaksossa huomasi, että enää ei lähde aivan entiseen malliin. Kässärien nokkeluutta on ruvettu ajoittain korvaamaan lievähköllä perseilyllä, mihin kaikki (?) aiemmat jaksot ohjannut Bill Persky tuskin olisi sortunut. Monia hyviäkin hetkiä tietysti on edelleen mukana, kuten Allien löytäessä poikansa taskusta kondomin :} Panomies Chip!?! Toinen hyvä jakso Chipiltä oli se, jossa tämä alkaa rahasta kirjoittelemaan aineita muille koululaisille. Parhaisiin nousee myös The Review, jossa naisten pitopalvelu saa lehdessä haukut kriitikolta, ja Kate yrittää sitten pelastaa tilanteen, joka kehittyy vain pahemmaksi sähläykseksi. Yhdessä jaksossa oli katkeran naapuri Samin kanssa hyvät sanailut siinä, kun Kate saapuu treffeiltään:

S: Tapailet vain komistuksia.
K: Tiedoksesi, että tapasin Troyn sokkotreffeillä! En tiennyt etukäteen yhtään, miltä hän näyttää.
S: Pliis. Nimi jo paljastaa kaiken. Kuka muka on ikinä kuullut rumasta jätkästä nimeltä Troy?

My Boyfriend's Backissä tuntui varsin heppoiselta käänteeltä, että yhtäkkiä se Allien ex Malcolm kosii myös Kateä. En osta.
Wanted: One Husbandissa lähdettiin fantasioihin. Se oli ok, mutta minua olisi enemmänkin kiinnostanut nähdä, miten K&A:lta onnistuu sen aviomiehen löytäminen asiakkaalleen.

Viimeisen jakson nimeksi on IMDb:ssä laitettu vain What a Wonderful Episode, kun dvd:llä luki perässä lisäksi jotenkin, että "Kate & Allie Go To Hell". Aika paha nimi!

DVD-soitin ei tätä kautta suostunut pyörittämään, onneksi oli aluekooditon, niin reiskasoittimeen kelpasi. Ei tosin valtava vahinko olisi ollut.
-You have a huge fucking dick!
Post Reply