Jackie Chan

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8810
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Jackie Chan

Post by Exterminator »

Liskohallitus wrote:Eli voi sittenkin katsoa kun kieliurpo ei pääse enempiä pilaamaan :upeeta2:
Ehei, vaan olisi pitänyt olla paljon isompi rooli! 8-) Tuolta Episodin tai jostain arviosta luin jatko-osan olevan suunnitteilla, niin ottakaas tekijät siihen tästä neuvosta vaari onkeenne :old:
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Mikko Lahtinen
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Posts: 8163
Joined: Tue Sep 23 2008 17:56

Re: Jackie Chan

Post by Mikko Lahtinen »

Uusi elokuvavuosi on aluillaan, mikä tietysti tarkoittaa, että pitää pikkuisen puhella ja paasata Jackien tekemisistä. Mr. Nice Guy ei ehkä niihin loistokkaimpiin toimintatimantteihin lukeudu, mutta syystä ja toisesta päätin sen pitkästä aikaa uusia vuoden ensimmäisten tuntien aikana. Tällekin tulee ikää kohta jo 20 vuotta ja samalla se on viimeisin Sammo Hungin ohjaus, jossa Jackie on tähtenä, eli siinä suhteessa vähän haikeakin tapaus.

No, elokuva itsessään ei suostu surussa ja murheessa rypemään, vaan toiminta päräytetään käyntiin noin neljän minuutin kohdilla ja siitä rymistellään loppuun melkoisen lyhyillä taukotuokioilla, eli jos vauhdikasta ja vähemmän lörpöttelyyn panostavaa potkuhupia haluaa, niin näkisin tämän reippaan ja energisen viuhtomisen mainiona vaihtoehtona. Pöllöimmät pökkelöinnit huumorin suhteen on karsittu pois ja muutenkin väkivallassakin on vivahdetta siihen suuntaan, missä vaikkapa pari vuotta vanhempi Rumble in the Bronx iskujaan perille tuimemmin toimitteli. Mikään kiltein Chan-elokuva ei siis ole kyseessä ja tämä Suomessa julkaistu on vielä ilmeisesti melkoisesti siistitty leikkaus, mistä blogin puolella kattavammin jauhamista. Vaikka periaatteessa olenkin näitä nipsaisuja vastaan, niin siitä huolimatta tämä New Line Cineman versiokin noin toimintakomediana on hyvää viihdettä. Tiedä sitten, johtuuko tauosta, mutta ainakin tällä yrityksellä Mr. Nice Guy oli piristävän touhukasta tavaraa alusta loppuun ja vaikka ne klassikkotappelut puuttuvatkin, niin hyvää yritystä löytyy reilusti, eikä todellakaan ole mistään väsähtäneestä viritelmästä kyse. Oikein mainio potkujen ja muksimisten kimara näin uuden elokuvavuoden alkua vauhdittamaan!

Lisää löpinää elokuvasta, Jackiesta ja Sammosta tuolla:

Mr. Nice Guy

Image Image Image Image Image

Image Image Image Image Image

Image Image Image Image Image

Image Image Image Image Image
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

User avatar
Cloud
Auteur du cinéma
Auteur du cinéma
Posts: 5637
Joined: Mon Jun 30 2008 19:19

Re: Jackie Chan

Post by Cloud »

The Foreigner :star: :star: :star: :star:
Tiukka poliittinen toimintatrilleri, jossa Jackie Chan esittää kiinalaispappaa, jonka tytär kuolee IRA:n suorittamassa pommi-iskussa Lontoossa. Kostaahan moinen täytyy, sillä pappa sattuu olemaan entinen Vietnamin sodan veteraani, vieläpä erikoisjoukkojen mies kaiken lisäksi, joten ei muuta kuin iskun tekijöitä selvittelemään. Kohteekseen papparainen ottaa entisen IRA-terroristin ja nykyisen Irlannin varaministerin, jota esittää kukas muu kuin Pierce Brosnan. Alkaa säälimätön jahti kun papparainen pyrkii saamaan tekijöiden nimet tietoonsa, samalla kun varaministerillä on oma lehmä ojassa selvitellessään kuka hänen lähipiiristään on mahdollinen petturi ja iskun takana.

Jackie Chanilta yksi uran parhaista roolisuorituksista peräänantamattomana papparaisena. Ja kun vastassa on Pierce Brosnanin tasoinen näyttelijä, oli hienoa seurata kaksikon yhteisiä kohtauksia. Ohjauspuikoissa Bond-leffojakin ohjannut Martin Campbell.

Chanilta on seuraavaksi tulossa Project X-Traction, jossa yrittää vapauttaa John Cenan kanssa siviilejä Baghdadin kuoleman valtatieltä ja Climbers, jossa yrittää valloittaa Mount Everestin Wu Jingin kanssa. Näistä jälkimmäisellä on hyvät mahdollisuudet nousta Kiinan katsotuimpien elokuvien joukkoon ja samalla myös Chanin menestyneimmäksi elokuvaksi kassatuloissa mitattuna , Wu Jing on nimittäin tällä hetkellä Kiinan isoin elokuvatähti, uusin leffa The Wandering Earth tienasi lähes 700 miljonaa dollaria Kiinassa ja edellinen Wolf Warrior 2 870 miljoonaa dollaria. Menisköhän jopa miljardin dollarin raja rikki :hmmm: en olisi yllättynyt jos menee. Chanille ainakin soisi moisen menestyksen vanhoilla päivillä :up:

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4290
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

Image

The Karate Kid (2010) :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt1155076/?ref_=nm_knf_t1

Katsottiinpa The Karate Kid (The Kung-fu Kid olisi ollut tietysti osuvampi mutta ei kaupallisesti toimiva nimi) uusinta mikä oli ihan mukiinmenevä filmi mutta eihän sillä mitään jakoa originaaliin verrattuna ole.

Tapahtumien sijoittuminen Kiinaan oli mielestäni hyvä veto, maisemat hivelee silmiä ja myös teknisesti tämä on mallikasta elokuvaa.
Jaden Smith oli kuitenkin kuvaushetkellä vasta noin 11-vuotias joten melkoista tenavatähtikamaa tämä on ja kaveri näyttää välillä ihan eksyneeltä koiranpennulta.
Vertailun vuoksi originaalin kuvausten aikaan Ralph Macchio oli reilut kymmenen vuotta vanhempi.

Tarina etenee tutun kaavan mukaan ja Smithin ystävyys kiinalaistyttelin kanssa on niin ylisöpöä, että se piti Kiinassa leikata samoin kuin pahimman bullyn kovimmat pieksämiset.
Jackie Chan on ok mutta kaukana herra Miyagin tasosta. Melkoisen hyvään vireeseen Jackie ja tiiminsä on kuitenkin Jaredin saanut muutamassa kuukaudessa treenattua.

2 tuntia 20 minuuttia on hieman liian pitkä aika seurata ennakolta selvää tarinankulkua mutta ei tämä mikään 1/10 katastrofikaan ole mitä IMDb:ssä nähdään pilvin pimein.
Leffa tuotti hyvän määrän dollareita ja jatko-osaakin mietittiin mutta se ei koskaan toteutunut.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
speKtacle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1169
Joined: Thu Aug 14 2008 0:05

Re: Jackie Chan

Post by speKtacle »

Police Story (1985) 4/5
https://www.imdb.com/title/tt0089374/?ref_=nv_sr_srsg_0

Tämähän tuli aikoinaan tilattua Bensonilta britti vhs-kasettina (onko vielä aTomiKin hyllyssä?) joskus 90-luvun alussa ja taitaa olla sieltä se edellinen
katselukertakin. Mikähän versio siinä narulla oli kun tässä Eurekan reiskalla on Hong Kong leikkaus (101 minsaa), japsileikkaus (105 minsaa) ja jenkkileikkaus 84 minsaa)? Noh, kattelin tuon Hong Kong version ja ihan alkuperäisellä kantoninkielisellä monoäänellä niin on aidot pyssyjen äänet ja musat ja muut. Hemmetin hyvähän tämä oli joskin muistelin huumorin määrän pienemmäksi. Näin vanhemmiten tuo slapstick osastokin puraisee ihan
eri malliin kun tuli hihiteltyä tuon tuosta, voin kuvitella nuoren miehen nykyään niin trendikkäästi naamapalmuilevan Jackien joutuessa huvittaviin tilanteisiin.

Räväkällä toimintajaksolla käynnistyvässä leffassa Chan joukkoineen nappaa huumekartellin pomon verekseltään ja joutuu vartioimaan tämän sukulaistyttöä joka ykköstodistajaksi on valittu. Upeita stuntteja ja toimintaa seuraa aina huumorijakso ja tässähän Jackie joutuu tyttökaverinsa ja todistajan ristituleen. Nautittavan lipevän puolustuasianajajan (Ja Chanin perseilyn) toimesta huumeveikko pääsee vapaaksi ja todistajakin on ottanut ritolat. Jackie esittelee lankapuhelinakrobatiaa seuraavassa huumorpläjäyksessä. Huumekartellin pomo haluaa Jackien maineen pilattavan ja helpoimmin se onnistuu lavastamalla tämä poliisintappajaksi. Näistä seuraavista vaiheista käynnistyy elokuvan viimeinen kolmannes ja se onkin jo kovaa menoa. Chanilla on kunnon rage päällä kun millään ei ole enää väliä. Ostoskeskuksessa käytävät stunttiorgiat ovat kuumaa materiaalia paatuneillekin action silmille. Ja ai perkele että se tekee gutaa kun lopussa oman käden oikeus otetaan käyttöön. Ta-ta-ta-boom ja nyrkkiä naamaan ja keskivartaloon niin perkeleesti!

Sketsien määrä tosian yllätti kun muistelin tätä aika vakavaksi. Olikohan se sitten se jatko-osa jossa komiikka vähenee. Tykkäsin siis kuitenkin hyvinkin paljon kaikesta pelleilystä. Veikkan että tuosta usa versiosta on hauskuutta leikattu. Mitä japanilaisessa sitten on lisänä, pitää se versio katella sitten joskustaina. Bonuksena oli ihan mielenkiintoinen arkistodokkari, jossa Chan muisteli elokuvan tekemistä ja hulluja stuntteja joita ei enää nykyään suostuisi tekemään. Myös vertailua hollywood ja honkkaritoiminnan välillä puidaan. Bookletti vielä lukemati, mutta kuvanlaatu siis erinomainen tällä Eurekan reiskalla. Uudesta 4K-restauraatiosta siis kyse.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5035
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Jackie Chan

Post by Tina DeMona »

^Kuulostaa kyllä ihan hyvältä - itsekin olen tämän nähnyt viimeksi joskus muinaisvuosina. Pitäisikin taas Chania katsoa pitkästä aikaa itsekin.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4290
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Jackie Chan

Post by aTomiK »

En muista onko Police Story kasetti vielä tallella mutta kova leffa kyseessä mikä pitäisi kyllä uusia. Tuli katsottua aikoinaan melko monesti ja mulle toimii myös sekä toimintapuoli että hassuttelut ihanan Maggie Cheungin kanssa.

Hyllystä löytyy myös tällainen toimintatrilleri kuin Jakarta (1988) missä ripataan melko suoraan Police Storyn klassista "autolla slummikylän läpi" kohtausta.
Mutta niinhän se menee, että jos joltain ryöstät niin ryöstä parhailta ; )

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8810
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Jackie Chan

Post by Exterminator »

Kummasti en löytänyt ykkösestä mitään itse kirjoittamaani. Tuo reiska kyllä houkuttaisi - paljon! Ja juuri tästähän oli se Tango & Cashiin pöllitty kohtaus, jossa Jackie asettuu aseen kanssa tielle jotain rekkaa(?) vastaan. Kolmosen huumori kävi aikoinaan jo hermoille ja jos tässäkin sitä oli reippaasti, niin enpä tiedä =] Voi olla, että nykyään olisin paremmin mukana.

Ykkönen ja kakkonenhan löytyvätkin samasta paketista, nice! Saisikohan aikaan tuossa kuun alussa tilata.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3432
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Jackie Chan

Post by rautapuoli »

Just joskus hät hätään täysikäsenä se pelleily tympi usein. Mutta onneksi viime vuodet, kun olen uusiksi tutustunut ajoittain Jackie Chan-helmiin niin tietenkin nauran paskat housussa kuten kuuluu. Bad Boys kakkosessa on kans samanlainen hökkelikylän läpiajo kuin Police Storyssa ja tossa atomikin mainitsemassa leffassa. Police Story pitäisi kyl uusia, kun edellinen katselu tapahtu joskus 16-vuotiaana. Ja juuri sillon iski ainoastaan alku- ja loppuactionit, jotka muistan ihan vitun koviksi.

Alkuvuodesta tuli katsottua Wheels on meals, joka oli tietenkin ihan vitun hyvä. Piti tää päästä mainitsemaan, koska tällähän on yksi kaikkien aikojen parhaimmista suomennoksista jollain videojulkasulla: Tuplakarate juustolla! Jopa suomennosvihaaja Tinankin mustan sydämen luulisi heltyvän noin upealle suominimelle. : D
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5035
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Jackie Chan

Post by Tina DeMona »

^Siis, jälleen kerran, hieno nimihän tuo todellakin olisi, jos se jollakin elokuvalla olisi. Mutta Chankään tuskin suomea puhuu ja harvemmin täällä aikuisten leffoja dubattukaan on.
--- Amal shufar, at rrug ---

Post Reply