Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12049
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Invictus »

Richard Stanley: Color Out of Space

tässäpä leffa, joka kannattaa mennä katsomaan ihan kannatuksen vuoksi. Ja ihan hyväkin vielä. Tulee mukavasti mieleen 80-luvun jälkipuoliskon kauhuleffat, jotka olisivat ilmestyessään Suomessa VHS:lla (jos olisivat ilmestyneet) leikattu torsoksi ja kaikki olisivat hehkuttaneet leffan mutaatioita ja sitten niitä olisi odotettu vesi kielellä leikkaamattomina jossain muodossa. Eli varsin onnistunut kasarikauhun pastissi, jossa on onnistunutta tunnelmaa ja perinteisiä kauhuefektejä. Tunnelmaakin onnistutaan luomaan oikein hyvin eikä turhilla äkkisäikytyksillä puuduteta katsojaa. Nuoret näyttelijätkin ovat luontevia ja huumorikin pysyy aisoissa. Suurin miinus ehkä onkin, uskokaa tai älkää, Nicolas Cage. Ei niin, että olisi huono mutta mies vetää taas sellaisen perinteisen sekoamisroolin ja loppua kohden aina vaan tietysti överiksi, että se syö tehoja. Ehkä olisi joku "normaalimpi" näyttelijä ollut paikallaan. Teinitytön roolissa oleva Madeleine Arthur on varsin pantava ja sanon näin, koska näyttelijä on 23 v. Leffahan perustuu Lovecraftin novelliin ja olen varmaankin sen joskus lukenut, mutta sen kummempia vertailuja en osaa sanoa muuta kuin alun ja lopun monologit olivat varmasti suoraan miehen tarinasta. Ohimennen kuulin, kun joku valistunut katsoja sanoi leffan jälkeen, että tämä nyt on näitä Hollywood-tulkintoja, mutta eipä tässä nyt kyseessä kuitenkaan ollut mikään Hollywood-tuotos, kun ohjaajana oli pitkään pimennossa ollut Richard Stanley, joka oli havitellut leffaan rahoitusta vuosikausia. Nolottaa kyllä tunnustaa, että ne hehkutetut Stanley-ohjaukset ysäriltä ovat edelleen näkemättä.

Kokonaisuudessaan himpun verran neljästä tähdestä jäävä leffa. Mutta jos haluaa vaihtelua perustuubaan, mitä teattereissa pyörii, niin ehdottomasti voi suositella. Ei varmaan montaa näytöstä Suomessa ole.

https://www.imdb.com/title/tt5073642/reference

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5127
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

^Kävisin katsomassa jos minulla olisi lipun hinnan verran ylimääräistä rahaa. Alkuvuoden odotetuin leffa ollut minulla ja jää todennäköisesti teatterikierroksella välistä, kiitos kurjuuttavan köyhyyden.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4414
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Color Out of Space pitää ehdottomasti nähdä!
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4414
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Kauhun kilometrit (Duel, 1971) 4/5
https://www.imdb.com/title/tt0067023/

Duel nähty viimeksi joskus junnuna joten olihan uusinta jo paikallaan. Filmihän perustuu Richard "The Incredible Shrinking Man, I Am Legend" Mathesonin alunperin Playboyssa julkaistuun novelliin.

Hieno, hieno elokuva mikä ei ehkä tämän päivän nuorille niin hyvin pelitä mutta vanhempi kaarti osaa varmasti arvostaa.
Varsinkin, kun asettaa elokuvan oikeaan kontekstiin eli ohjaaja Spielberg oli vasta aloitteleva vain muutaman tv-sarjajakson tehnyt märkäkorva ja Duel oli ABC yhtiön viikon tv-leffa mikä kuvattiin 12 päivässä.

Kauhun kilometrit on teknisesti juuri sitä ihanaa 70-luvun matskua mitä rakastan. Kuvakulmat ja kameratyö noin yleensäkin on todella nautittavalla tasolla.
Dennis Weaver vetää pääroolin tunteella ja pahisrekallakin on oma luonne. Kyseessähän oli teiden veteraani tappaja minkä uhriksi Weaverin esittämä kauppamies sitten valikoituu. Kuskiahan ei kunnolla näytetä mikä on oikea ratkaisu.

Tv-esitys oli menestys ja alunperin noin 70-minuuttista leffaa laajennettiin uusintakuvauksilla (junakohtauksessa on selvästi käytössä eri rekka) ja näin Duel vietiin myös ulkomaille ja Stevenin ura oli pääsemässä hyvään vauhtiin.

Tästä onkin hyvä jatkaa Joyride leffojen pariin.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3451
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

Color Out of Space 3,5/5
https://www.imdb.com/title/tt5073642/?ref_=nv_sr_srsg_0

Kävinpä itsekin tämän katsomassa ja heitetään nyt tuollaiset pisteet. Plussan puolelle ehdottomasti jäätiin, mutta vähän sai miettiä, että kuinka paljon. Tää on aika vimmainen aistiärsykeleffa eikä pelkästään visuaalisuuksiensa puolesta. Äänimaailma ja tahti on suht hurjaa. Allekirjoitan minäkin sen, että Kake meni nyt väärällä tavalla idioottiöveriksi, vaikka useasti naurattikin. Muutenkin jotkut hurjuudet olisi voitu toteuttaa paremminkin. Enkä ole vieläkään varma, että mikä kaikki tässä oli tahallista huumoria ja mikä ei. Toisaalta tämmöset asiat varmasti iskisi jonain toisena päivänä ihan eri tavalla.

Pituus lähentelee kahtaa tuntia, mutta tämän kohdalla se olikin yllättäen täysin perusteltua. Olisin jopa kaivannut yhtä rauhallisempaa hetkeä jonnekin puolen välin jälkeen. Joka tapauksessa suositeltava tapaus. Ja olipa mukavaa kuinka tää ei ollu mikään taidejuttu vaan rehti kauhuleffa.

Holmes & Watson 3,5/5
https://www.imdb.com/title/tt1255919/?ref_=nv_sr_srsg_0

Tuli jo uutena vuotena katsottua, mutta arvioidaas tää nyt tähän perään, kun vauhtiin päästiin. Ihan jo siksikin, että lienen niitä äärimmäisen harvoja joille tämä iski. Odotin jotain ihan hirveetä paskaa, mutta huomasin jo aloituksessa nauravani ääneen. Miten ihmeessä samat ihmiset, jotka jostain Anchormanista pitävät inhosivat tätä sitten? Anchormanhan on ihan perseestä.

Holmesilla ei ole mitään syytä olla maailman kovin etsivä ja toinen toistaan nähdymmät komediakohtaukset seuraavat toisiaan. Typerä energia kuitenkin vetää puoleensa ja saa nauramaan. Ainakaan Ferrell ei ees yritä mitään brittiaksenttia vaan puhuu jotenkin mukamas sivistyneellä äänensävyllä ja -painolla ja siinä meidän aksentti sitten. Hillitöntä hupia sain kuningattaren "ruumiin" kanssa toheltamisesta ja siitä, kun jätkät kännissä lähettävät ihastuksilleen asiattomia morseviestejä ja yrittävät jopa kullejaan kuvailla sen kautta. Saadaanpa kokea/kärsiä myös musikaalinumero!

Kaikki vitsit ei tietenkään mene lähellekään maalia ja no... Ehkä tää sit iskee jos esimerkiksi satut nauramaan Pulttiboissille. Tässä on vähän samaa vasemmalla kädellä suorittamista havaittavissa.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5127
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Tina DeMona wrote:
Tue Dec 01 2015 20:09
Katsoin nyt sitten sen toisenkin alkuperäisen Piranhan, Part Two: The Spawningin.

http://www.imdb.com/title/tt0082910/combined

Tämä oli jopa parempi leffa, kuin muistinkaan. Saattaa jopa kohota ykkösen yläpuolelle? Ja kuitenkin tuokin hillittömästä tuotantohelvetistä noussut. Cameronhan ei kuulemma ohjannut kuin puolet leffaa tai jotain?

Joka tapauksessa. Ykkösestä tutut elementit, hauskat hahmot, huumori ja tietysti tappajakalat ovat tehneet paluun. Efektejä ei vieläkään hirveästi ole, vaan lähinnä kumikaloja tikkujen nokassa, mutta toimii noinkin. Lance Henriksen on aina ässä, ja päämuijakin toimii - ihme, ettei ole sen enempää sitten tehnyt. Nähtävästi Titanicissa esitti "naista" ja joitain muita kusisia pikkurooleja vaan ollut.

Niin, tosiaan; kalathan osaa tässä lentääkkin. Tästä ei ehkä oteta kaikkea mahdollista irti. Myös loppu hitusen lässähtää. Mutta muuten oikein ässä, pienehkö hirmuelokuva.
Jostain syystä päädyin tämän Piranhan uusimaan kaikista Piranhoista - jotenkin se oli vähiten hyvässä muistissa näistä ja teki siksi mieli kokea uudestaan. Ihan samaa mieltä edelleen, hauskaa pirajakalapööpöilyä, hyvät näyttelijät ja Cameronin lahjakkuus paistaa jo kohtuuselkeänä vaikka tuotanto hankala olikin. Verta ja tissejä toki olisi voinut lisäillä reilusti.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12049
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Invictus »

David Lynch - Twin Peaks: Fire Walk with Me

Viime vuoden puolella tuli uusittua Twin Peaks -sarjan ysärikaudet ja sen jälkeen oli tarkoitus nopeasti katsastaa tämä leffa ja sitten uusimmat sarjan jaksot. Venähti kuitenkin leffan katsominen, mutta vihdoin viimein sain aikaiseksi. Olen tämän jo aikoinaan käynyt leffassa katsomassa ja varmaan sen jälkeen nähnyt yhden kerran, mutta sekin on varmasti ysärin puolella, jos näin on eli tarkemmat muistikuvat oli hämärät. Ainoastaan jotkut Bowien piipahdukset ja Chris Isaakin hahmon katoamisen muistin, mutta varsinaisista TP-tapahtumista ei ollut kunnollista kuvaa. Lisäksi muistan että leffa tuntui aikanaan pettymykseltä, mutta nyt se tuntuu hiukan oudolta, koska varsin "loogista" jatkumoa tai prequelia tämä lynchmäisyydessään oli. Leffa sisälsi enemmän alastomuutta ja suorasukaisempaa seksiä sarjaan verrattuna, mikä nyt ei miinus missään tapauksessa ole. Mutta toki tämä jää hiukan keskeneräiseksi tietyin osin, koskien juuri noita alkupuolen kohtauksia, jotka sijoittuvat muualle kuin Twin Peaksiin ja joiden tietojen mukaan oli tarkoitus olla alustusta muutamalle uudelle aihetta käsittelevälle leffalle, jotka jäivät sitten tekemättä leffan floppaamisen takia.

Mutta joo, siis varsin kiehtovalta tuntui tuo alkukin, jossa Chris Isaakin esittämä agentti tutkii Teresa Banksin murhaa toisessa pikkukaupungissa, kunnes mystisesti katoaa, johon ei siis tietenkään tule missään vaiheessa kummempaa selitystä tässä leffassa. Välillä David Bowien esittämä hahmo (myös agentti, joka oli ollut kateissa kaksi vuotta) näyttäytyy, kunnes katoaa uudelleen. Myös Kyle MacLachlanin Cooper on hetkellisesti kuvioissa mukana tutkimassa Isaakin hahmon katoamista, kunnes siirrytään (noin yhden vuoden hyppy ajassa eteenpäin) rakkaaseen Twin Peaksiin ja aikaan ennen Laura Palmerin murhaa. Ja siinä vaiheessa se tuntuu kovin nostalgiselta ja mukavalta nähdä tutut maisemat ja kuulla se tuttu melodia. Sarjan katsoneethan eivät enää tässä vaiheessa odota mitään mysteerin ratkaisua, koska se on tiedossa, vaan haluavat vain nähdä millainen kullanmuru se Laura tosiaan oli.

Ja tosiaan, huumeista ja seksistä Laura piti tai ainakin oli niihin addiktoitunut pelottavan ja tuntemattoman Bob-hahmon ahdistellessa. Ja kuka se Bob oikeasti on, niin sehän selvisi sarjassa ja tulee se sitten esille tässäkin leffassa ja sehän on se viimeinen niitti, joka Lauran turmioon ajaa. Sheryl Leelle pisteet roolisuorituksesta Laurana, todella vereslihaisesti nainen rooliinsa paneutuu ja saa katsojankin sympatisoimaan ja suremaan nuoren naisen kohtaloa. Toki kovin lukioikäiseltä Lee ei tässä näytä, mutta toisaalta se lievä vanheneminen ja "kulahtaneisuus" voidaan laskea hahmon rankkojen koettelemusten seuraukseksi. Sarjassahan Lee ei päässyt niin hirveästi esille, vaikka oli isommassakin roolissa Lauran serkkuna. Mutta tässä kyllä nainen vetää täysillä eikä todellakaan mikään helppo rooli ole. Selvää on, että muut näyttelijät jäävät statisteiksi ehkä Ray Wisea lukuunottamatta, koska saavat aika vähän hahmoilleen esiintymisaikaa. Sarjasta tuttuja hahmoja nähdään, mutta ollaan myös näkemättä, mikä varmaan on joskus nuorena ollut yksi syy pettymykselle, kun olisi kaikki tutut tyypit toivonut näkevänsä. Lisäksi Moira Kelly korvaa leffassa Lara Flynn Boylen Donnana, mikä tietysti tökkii, vaikka ei huonosti suoriudukaan. Lisäksi jotkut kohtaukset eivät tunnu kovin loogisilta, kun muistelee sarjassa tapahtunutta ja hahmojen käyttäytymistä. Mm. juuri Donnan seksisekoilut ja Bobby Briggsin touhut. Leffassa on aika radikaaleja kohtauksia, joista ei sarjassa puhuttu muistaakseni mitään.

Kokonaisuutena leffa siis varsin mielenkiintoinen, mutta ei täydellinen mikä on ihan ymmärrettävää, koska jatkoa piti tulla jossa olisi tarkemmin käsitelty näitä mystisempiä juttuja. Sarjan ysärijaksot olivat edelleen erinomaisia ja vaikka taso kakkoskaudella laskee murhan selvittyä ja hommien muuttuessa saippuaoopperamaisemmiksi, niin silti kiehtovaa kamaa loppuun asti. Ja tuossa sarjassa pisti silmään brutaali kohtaus, jossa Sheryl Leen esittämä Maddy-serkku kokee surkean kohtalon. Tuohon aikaan noin ilkeää naiseen kohdistuvaa mätkimistä ei kyllä taidettu missään muualla sarjoissa nähdä.

https://www.imdb.com/title/tt0105665/reference

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4414
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Piti tuo Fire Walk with Me uusia, kun sarjan viimeksi katsoin mutta jäi tekemättä. Pitää korjata asia, kun alan tässä Lynchin leffoja käymään läpi.
Elokuvapalvelu J. Suomalainen on julkaisemassa leffaa uudelleen dvd:nä mutta en tiedä onko sitten saatavilla vain kirjastoille koska ei ainakaan Discshopin sivuille ole ilmestynyt.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8902
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Image
All Is Lost 3,5/5
https://www.imdb.com/title/tt2017038/?ref_=nv_sr_srsg_0
Robert Redford sooloilee toimivasti selviytymistarinassa, jossa esittää kovaonnista yksinäistä purjehtijaa keskellä ei-mitään. Vene vaurioituu ja siitä käynnistyy pitkä taistelu hengestä luonnonvoimia vastaan.

Redford tuskin on koskaan ennen tehnyt elokuvaa, jonka käsikirjoitus (oliko sellaista?) mahtuu yhdelle A4:lle. Mutta tässä nähdään, miten varmaan noin tuhannesosalla Titanicin budjetista, ja yhdellä ainoalla näyttelijällä, voidaan tehdä yhtä mukaansatempaavaa merihädän kuvausta. Monen mielestä luultavasti mennään ohikin, kun ei ole lällyjä romansseja tai muita imelyyksiä.

Tuolloin jo reippaasti yli seitsenkymppinen Redford onneksi on yhä niinkin karismaattinen setä, että katsojan jakamaton huomio, huoli ja sympatia ovat taattuja.

Purjehtimisen ylipäätään koen varsin kiehtovaksi puuhaksi, joten sekin etu on AIL:n puolella, vaikka tässä nyt kauhuskenaariolla pelataankin.

Loppu jää tulkinnanvaraiseksi ja ihan hyvä niin. Vähemmän on enemmän -ideologian edustajien parhaimmistosta puhutaan.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Rami Ässä
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 599
Joined: Fri Feb 19 2010 9:35

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Rami Ässä »

rautapuoli wrote:
Sat Feb 22 2020 13:41
Holmes & Watson 3,5/5
https://www.imdb.com/title/tt1255919/?ref_=nv_sr_srsg_0

Tuli jo uutena vuotena katsottua, mutta arvioidaas tää nyt tähän perään, kun vauhtiin päästiin. Ihan jo siksikin, että lienen niitä äärimmäisen harvoja joille tämä iski. Odotin jotain ihan hirveetä paskaa, mutta huomasin jo aloituksessa nauravani ääneen. Miten ihmeessä samat ihmiset, jotka jostain Anchormanista pitävät inhosivat tätä sitten? Anchormanhan on ihan perseestä.

Holmesilla ei ole mitään syytä olla maailman kovin etsivä ja toinen toistaan nähdymmät komediakohtaukset seuraavat toisiaan. Typerä energia kuitenkin vetää puoleensa ja saa nauramaan. Ainakaan Ferrell ei ees yritä mitään brittiaksenttia vaan puhuu jotenkin mukamas sivistyneellä äänensävyllä ja -painolla ja siinä meidän aksentti sitten. Hillitöntä hupia sain kuningattaren "ruumiin" kanssa toheltamisesta ja siitä, kun jätkät kännissä lähettävät ihastuksilleen asiattomia morseviestejä ja yrittävät jopa kullejaan kuvailla sen kautta. Saadaanpa kokea/kärsiä myös musikaalinumero!

Kaikki vitsit ei tietenkään mene lähellekään maalia ja no... Ehkä tää sit iskee jos esimerkiksi satut nauramaan Pulttiboissille. Tässä on vähän samaa vasemmalla kädellä suorittamista havaittavissa.
Tää oli totaaliyllätys itselle.
Elokuvaa on haukuttu kautta linjan ihan joka paikassa.
Odotukset oli itselläkin ehkä miinuksen puolella, mutta tämähän olikin kerrassaan mainio elokuva. Täysin vailla järkeä olevaa kohellusta ja meuhkaamista täysin anteeksipyytelemättömästi toteutettuna.

Ferrellin paras elokuva Anchormanin jälkeen. En tosin kauheasti Ferrellistä välitä, mutta nämä kaksi ovat olleet oikein hauskoja elokuvia.
Tää oli sellanen Mies ja alaston ase -elokuva ilman sitä tauotonta irtovitsien laukomista, mutta kaikki kohellus niistä elokuvista mukaan otettuna ja moninkertaistettuna. Ja vähän ehkä jotain Freddy Got Fingered -idioottimaisuutta mukana myös. Kerrassaan mainio yllätys.
Invictus wrote:
Sat Feb 22 2020 21:32
David Lynch - Twin Peaks: Fire Walk with Me
Edelleen maailman paras elokuva. On tullut nähtyä jo varmaan puolensataa kertaa.

Koitahan myös etsiä käsiisi Twin Peaks - The Entire Mystery -boksilta löytyvä The Missing Pieces, joka on noin 80 minuutin mittainen kooste poistettuja kohtauksia ja vaihtoehtoisia ottoja. Ovat ihan kaanonia nuo nykyään eikä pelkästään poistettuja kohtauksia.

Mukana mm. Bowie -kohtaus kokonaisuudessaan, sarjan toisen kauden päätöksen jälkeisiä hetkiä ja tämä kohtuu karmiva pätkä:

User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12049
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Invictus »

Rami Ässä wrote:
Mon Feb 24 2020 17:14

Invictus wrote:
Sat Feb 22 2020 21:32
David Lynch - Twin Peaks: Fire Walk with Me
Edelleen maailman paras elokuva. On tullut nähtyä jo varmaan puolensataa kertaa.

Koitahan myös etsiä käsiisi Twin Peaks - The Entire Mystery -boksilta löytyvä The Missing Pieces, joka on noin 80 minuutin mittainen kooste poistettuja kohtauksia ja vaihtoehtoisia ottoja. Ovat ihan kaanonia nuo nykyään eikä pelkästään poistettuja kohtauksia.

Mukana mm. Bowie -kohtaus kokonaisuudessaan, sarjan toisen kauden päätöksen jälkeisiä hetkiä ja tämä kohtuu karmiva pätkä:
Kieltämättä aika tehokas pätkä. Osoittaa kuinka lahjakas tyyppi onnistuu tekemään kauhistuttavampaa materiaalia kuin suurin osa ns. kauhueksperteistä. Eikä tarvita ihmeempiä tehosteita tai pimeässä hiippailua tai äkkisäikytyksiä.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5127
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Tulinpa katsoneeksi oikein nordic noir -elokuvan, pätkän nimeltä Prime Time jostain melkein kymmenen vuoden takaa.
https://www.imdb.com/title/tt2180578/reference

Tämä on osa ~2346324 jostain miljaardiosaisesta sarjasta jota en luonnollisesti tajunnut kun tämän joltain kirpputorilta puoli iäisyyttä sitten hankin. Aiempien osien näkemättömyys hitusen haittasi meininkiin mukaan pääsemistä kun hahmot ja keskinäinen draamansa kuitenkin luonnollisesti kehittyy leffojen sisällä eikä näitä juttuja jakseta hirveästi kertailla aluksi. Todella perinteikkääksi who done it -murhajutuksihan se sitten lopulta paljastuu joten eipä tuolla nyt lopulta niin paljon väliä kuitenkaan.

Pääosassa tässä ( / näissä) on joku lööppilehden journalistinaikkonen Annika Bengtzon joka sitten luonnollisesti ajautuu kaikensorttisten rikosjuttujen piiriin. Hassua, meilläpäin kun keltainen lehdistö tuppaa keskittymään enemmän siihen mitä Sikke Sumari katsoi televisiosta toissapäivänä ja miten paljon viiniä voi juoda että silti laihtuu kivasti. No, onhan meilläkin tietysti Alibi mutta aika harva, iso rikoskeissi lie senkään voimin ratkennut. Joka tapauksessa tämä Annika Bergen-Böntzön sitten tietysti laittaa työnsä perheensä edelle ja niin päin pois ja on se sitten semmoista.

Nyt kyseessä on jonkun kuolleen televisiojuontajan juttu johon pääepäiltynä on joku päähenkilön paras kaveri tai joku. Tämä suhdekin selvisi tosin vasta holtittoman myöhään ja aiheutti aluksi hämmennystä. Mukana oli myös joku outo natsimuija joka jostain syystä tykkää roudata sota-aikaisia lugereita televisio-ohjelman kuvauksiin mutta ei murha-aseen tarjoamista lukuunottamatta sitten liitykään mihinkään - kuitenkin sen verran omituinen hahmo että varmasti palaa joku neljätoista osaa myöhemmin johonkin toiseen tarinaan tavalla tai toisella. Välillä draamaillaan kun Annika Bratwursthaizerin perhe viettää juhannusta tämän miesystävän anopin luona ja sekös on tylsää ja turhaa katseltavaa kun nämä hahmot eivät merkitse aiempia osia näkemättömälle katsojalle tuon taivaallista. Päätoimittajana (tai vastaavana) se läski äijä siitä Äkta Människorista.

No joo, siis ihan osaavasti ja kivasti tehtyä dekkariviihdettä kyllä, eli eihän tässä nyt mitään kamalaakaan ollut. Ja itsepä taas kampitin itseäni hyppäämällä tiedostamattani keskelle jotain jo aikansa kiehunutta keitosta. Ei tämä nyt silti mitenkään ihan hirvittävän koukuttavalta tuntunut eli ei ainakaan imaissut mukaansa.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5127
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Uusin Mike Judgen Office Spacen pitkästä aikaa - ja herran jumala, aiheesta löytyi männävuosilta peräti Invictuksen tekemä arvostelu! Toki myös esim. Exterminatorin, mikä nappiinsa osui sekin, mutta tästä kumpuava paatos kyllä nosti hymyn niin hyvin huulille että pakko nostaa se tähän uudestaan esiin.
Invictus wrote:
Fri Jan 08 2010 0:01
7. Office Space : tämä on kyllä erinomainen elokuva, komedioiden kärkikaartia. Kai tähän pystyy jokainen joka on edes vähänkin tehnyt jonkinsortin toimistoduunia hyvin samastumaan. Tää leffa pitäisi näyttää kaikille vitun konsulteille ja pikkupomoille, vaikka eihän ne mitään tajuaisi saatikka oppisi. Omakin kaupunki palkkaa koko ajan jotain konsultteja kovalla rahalla kertomaan jotain päivänselviä asioita ja kaupungin työpaikoilta löytyy kaiken maailman pikkujohtajia jotka eivät tee mitään. No, enhän mäkään paljon tee mutta ei mulle paljon vittu maksetakaan. Loistavia hahmoja mutta voiton vie kyllä Gary Colen esittämä Lumbergh. Ei helvetti, toisen kerran tuli tämä nyt jo katsottua ja olin jo unohtanut kuinka hermoille käyvä mutta samalla niin hauska hahmo on kyseessä, mjeeaah. Milton toki hauska tapaus myös. Tää olis pitänyt olla aikoinaan leffateattereissa yllätyshitti, mutta eihän ihmiset tajua.
:star: :star: :star: :star: :puoli:
Helvetin kova komediahan tämä edelleen on. Mike Judge nyt saattaa kyllä muutenkin olla yksi lempitekijöistäni - ei tule äkkiseltään mieleen mitään minkä olisin siltä nähnyt ja josta en olisi millään lailla tykännyt. Aika harvinaista se, lopulta, jos on vähänkään paria leffaa / sarjaa mittavampi filmografia.

Kaikki hahmot ovat tosiaan ihan parhaita; samaan aikaan megaöveriksi vedettyjä mutta myös aivan täysin ikävystyttävän samaistuttavia. Kaikilla varmasti on erinäköisissä työyhteyksissä tullut vastaan Miltoneita ja Lumbergheja ja jo se jankkaavan ärsyttävä puhelinvastaajatäti "maanantai-fiilis" -höpötyksineen oli aivan kuin oikeasta, karmeasta elämästä.

Hassua kyllä, tässähän oikeastaan se elokuvan varsinainen ns. tarina eli tämä Superman III -ryöstöyrityshän on lopulta se vähiten mielenkiintoinen homma, oikeastaan tekosyy mihin liittää nämä huisit hahmot ja mahtavat tilanteet. Eipä tuokaan kyllä haittaa mitään kun homma soljuu kuin itsestään; nytkään en vaan edes muistanut että tässä oli se homma missä ollaan hypnotisoijalla ja se pökrää ennen sormien napsautusta vaikka siis olen nähnyt leffan ties kuinka monta kertaa.

Ja se on kyllä kiva että Jennifer Anistonkin sai kerrankin olla jossain ihan oikeassa elokuvassa mukana.

Ja tämähän oli muuten yllätyshitti, valtaisakin - tosin vasta videolla. Mutta ilmeisesti hakkasi kaikki Foxin suurpanostukset kotivideomarkkinoilla mitä heidänkin (varmaankin hyvin elokuvan esittämän kaltaisella) toimistollaan kovasti kuulemma hämmästeltiin. Parempi myöhään kuin ei ensinkään.

EDIT: Ai niin, ja pakko lisätä vielä, että toki Milton on varmasti kaikille läsnäoleville palanut eniten verkkokalvoille pitkästä esiintymisestään edellisen Lootan yläpaneelissa?
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8902
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Voin lukea elämäni oikein tehtyihin asioihin sen, että tuo tuli nähtyä ihan elävissä kuvissa. Tennispalatsi oli silloin kuopiolaiselle tosi päheä paikka! Niin ja kieltämättä tuossa Invicsen tekstissä on potkua paljon enemmän kuin omissa jaaritteluissa jostain 8 vuoden takaa...

Jatko-osa olisi ollut kova juttu, mutta ehkäpä tuntitolkulla Silicon Valleytä vielä kovempi.

Jos Anistonilta tekisi mieli nähdä muutakin hyvää, niin Marley & Me ja Millerit hauskuuttavat koiran ja huumesalakuljetuksen voimalla taitavasti. Eivät ehkä OS:n nerouden tasolle yllä, mutta harva komedia siihen pystyykään.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5127
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Exterminator wrote:
Wed Feb 26 2020 19:17
Jatko-osa olisi ollut kova juttu, mutta ehkäpä tuntitolkulla Silicon Valleytä vielä kovempi.
Totta, tämän pariin pitäisikin taas palata jossain vaiheessa.

Niin, ja enhän minä mitään koirajuttuja jaksa...
--- Amal shufar, at rrug ---

Post Reply