Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Cloud
Auteur du cinéma
Auteur du cinéma
Posts: 5637
Joined: Mon Jun 30 2008 19:19

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Cloud »

Parasite ****
Hyvähän tämä oli, mutta jos vertaa vaikka johonkin Oldboyhin (2003) niin melkoisen kauaksi jäätiin. Ylihypetystä saanut siis osakseen. Tosin jos katselee vain normileffoja niin siinä tapauksessa tämä eroaa kyllä hienosti edukseen, varmastikin siinä syy Oscar-hypeen. Kävin katsomassa paikallisessa pikkuteatterissa jossa tuntui olevan joku eläkeläisten kokoontumisajo menossa. Lopun väkivaltaisimmassa kohtauksessa joku tuntui taaemmalla rivillä haukkovan henkeä, ei siis ihan sellainen leffa ilmeisestikään mihin eläkeläiset ovat tottuneet.

User avatar
väliaikainen nikki
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 2372
Joined: Fri Feb 02 2018 11:32

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by väliaikainen nikki »

Joo, antaisin itse kanssa tuon 4 starbaa. Löytyyhän tosta tulkintamahdollisuuksia ja hauskuutta (korealaiseen) yhteiskuntakriittiseen makuun etenkin jos tämä puoli kiinnosta.
Harry Väliaikainen nikki hates everybody: Limeys, Micks, Hebes, Fat Dagos, Niggers, Honkies, Chinks, you name it.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5127
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Tulinpa nyt katsoneeksi muistaakseni täälläkin kehutun elokuvan Mandy.
https://www.imdb.com/title/tt6998518/reference

No nyt!

Eivät olleet turhia ne kehut (jos niitä nyt täällä oli kun en minä vieläkään löydä tuolla hakusysteemillä mitään): tällaista elokuvallista trippiä tulee harvoin vastaan. Nostalginen audiovisuaalisuus, Nicholas Cagen pääosaäyväilyt kuin hitaalla liekillä palavat kostotarinatkin ovat toki nykyään varsin tuttuja juttuja mutta ei saatana - ei näin täydellistä pakettia ole moisista aineksista saatu aikaiseksi varmaan koskaan. Visuaalisena kikkailuleffanakin kyseessä varmaan överiyteensä nähden onnistunein tapaus sitten Sin Cityn joku melkein 15 vuotta sitten.

Juoni on erittäin yksinkertainen ja normaalia kosto- / vigilantismiteemaa noudattava - elokuva periaatteessa jakaantuu tasan puolesta välistä kahtia. Ideat tämän teeman ympärillä ovat kuitenkin erittäinkin vinkeitä ja villejä; eikä se koske ainoastaan lopun miellyttävää väkivaltasekoilua vaan kaikkea ihan hahmoista dialogiin ja koko ympäröivään maailmaan. Jälleen myös kasarimusiikkia käytetään hyvin ja pieteetillä hyväksi. Häkki-Nikke on todellakin mies paikallaan ja häntä myös hyödynnetään täysillä - mutta vailla mitään sen kummempaa silmäniskemistä. Myös Cagen ja tämän naisystävän välille rakennettu ihmissuhde on paitsi uskottava myös sen verran oikeasti söde että kyllä harmittaa kun alkaa ikäviä asioita sattumaan pariskunnan polulle.

Ja tällä kertaa se kosto muuten oikeasti tuntuu jossakin. Nyt ei olla kusettamassa rahoja pois Rambo-faneilta puolivillaisuuksilla vaan viimeisen puoliskon jokainen kuva on kuin uusi katharsisnaula suoraan persereikään. Villiä ja kummallista juttua piisaa demonimotoristeista jeesustiikereihin ja omituisiin animaatiounikohtauksiin - noin kaunista animaatioita muuten olisi voinut katsoa vaikka kokonaisen leffan! Arvon ohjaajamme tunnustautuukin mukana tulleessa Making Ofissa Heavy Metal-faniksi joten on selkeästi mies paikallaan kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Tissien puutteesta kuitenkin jälleen annettava miinuksia. Kunnon seksuaalista holtittomuutta olisi tämä paletti vielä kaivannut niin oltaisiin maalattu kirjaimellisesti kaikilla ässyyden väreillä. Siinä kohtaa nimittäin missä Cage takoo oman, kummallisen tappovälineensä sulasta metallista lähteäkseen pahismetsälle oltiin jo niin lähellä teinivuosien elokuvallisten fantasioiden toteutumista ettei toista. Bill Dukeakin oli mukava nähdä pitkästä aikaa.

Kyllä tässä oli vähän kaikkea. Jälleen kerran tämä oli enemmän sitä osastoa mitä odotin kaiken maailman Uusio-Suspirioilta ja miksei Neon Demoneiltakin - ja pyyhkii kyllä jalkansa moisilla. Hyväksyn myös hyvitykseksi siitä kun Cage änki rahapulassaan niihin Jeesus-elokuviin silloin joku vuosi sitten. Jos olisin tämän nähnyt ennen vuodenvaihdetta voisin hyvin kuvitella mahtuneen sille edellisen kymmenen vuoden parhaimmistolistaukselleni. Toki tiesinhän minä että näin tässä tulee käymään kun ei sitä nyt pelkästään uusia leffoja kukaan jaksa katsoa - vaikka tällaiset helmet kyllä osoittavat miksi ajoittain kannattaa.

Elokuvan taikaa!
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Mikko Lahtinen
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Posts: 8177
Joined: Tue Sep 23 2008 17:56

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Mikko Lahtinen »

Mandy on kyllä mahtava ja omanlaisensa teos. Jos tykkää kuumottelevista kostohommista ja nautinnollisen tyylitellystä väkivaltaelämyksestä, niin eipä oikein tule mieleen hyviä tekosyitä jättää tätä väliin. No, ehkei ole ihan salamavauhdilla etenevää hassutteluhöttöä helpoksi nieltäväksi, mutta iski kyllä aika kovaa.
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5127
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Mikko Lahtinen wrote:
Sat Feb 08 2020 0:08
Mandy on kyllä mahtava ja omanlaisensa teos. Jos tykkää kuumottelevista kostohommista ja nautinnollisen tyylitellystä väkivaltaelämyksestä, niin eipä oikein tule mieleen hyviä tekosyitä jättää tätä väliin. No, ehkei ole ihan salamavauhdilla etenevää hassutteluhöttöä helpoksi nieltäväksi, mutta iski kyllä aika kovaa.
Joo, hidas liekki oli ehdottomasti päällä eli mikään adrenaliiniryöpytys ei siinä mielessä ollut - mutta tunnelmointi ja ruuvin hidas kiristyminen olivat kyllä esimerkillisiä.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8902
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Kiinnostavaa. Täytyy tutustua, kun mahdollisuus tulee.

Image
Ocean's 8 2,5/5
https://www.imdb.com/title/tt5164214/?ref_=nv_sr_srsg_0
Debbie Ocean (Sandra Bullock) vapautuu viiden vuoden vuoden kakusta ja heti on uudet ryöväykset mielessä. Sen George Clooneyn hahmon sisko niistä muista elokuvista on siis kyseessä ja pimu alkaa kerätä itselleen avustajia, sillä tarkoituksena on pölliä ~150 miljoonan arvoinen kaulakoru. Tällä kertaa koko jengi tulee vain olemaan kauniimpaa sukupuolta. Anne Hathaway oli joku kuuluisuus, joka tulisi tuota arvokasta koristetta käyttämään juhlatilaisuudessa. Sitten vain laatimaan nerokas suunnitelma, miten huippuluokan turvatoimet ohitetaan ja saadaan hely talteen.

Niitä muita Ocean'seja en ole nähnyt, joten en osaa verrata. Tämä nyt kuitenkin oli sellainen ok kerran katsottava tapaus, joka ei potentiaaliaan kummoisesti hyödyntänyt ja noussut missään vaiheessa mitenkään hillittömän kiinnostavaksi. No, kun siihen ryöstöön vihdoin päästiin, niin sitä oli ihan jännä seurata ja lopussa tulee pikku yllätystwistikin. Alussa oli myös hauska lyhyt episodi, kun Debbie keplottelee itselleen ilmaiseksi hienon hotellihuoneen. Jotain vastaavaa jekkuilua olisi katsellut enemmänkin.

Tyttörosmojen esittäjistä kukaan ei tee erityisen muistettavaa roolia, Oscarin voittanut Bullockkin unohtuu saman tien, vaikka mukavan nuorelta noin yli viisikymppisenä näyttääkin. Toisaalta Rihannakaan ei tässä esiinny mitenkään epäedukseen, vaan menee ihan luontevasti mukana. Ja näyttää helvetin hyvältä, vaikka sanomatta selväähän tuo onkin! Näköjään tehnyt viime vuonna Donald Gloverin kanssa jonkun komedian... tuohan pitäisi ihan nähdä ja tarkistaa, onko popin supertähti jossain välissä ihan oikeasti oppinut näyttelemäänkin.

Hathaway jäi naisista mieleen parhaiten ja James Corden vakuutustutkijan(?) roolissa yllätti, ihan positiivisesti. Ai tämä kimppakyytikaraoken kingi on näyttelijäkin? Cameoita vilahteli muutamia, kuten Kim Kardashian (plus siskoja näköjään, en huomannut) ja Heidi Klum.

Hyvin todennäköisesti niistä äijien Oceaneista löytyy parempia elokuvia. Mutta jos niitä kovasti fanitat, varmaan tämänkin voi siihen perään pyöräyttää. Kuten sanottu, kerran menee suhteellisen kivuttomasti.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4414
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Mies lännestä (Man of the West, 1958)
4/5
https://www.imdb.com/title/tt0051899/

Hyvä synkempi lännenelokuva Anthony Mannilta ja tämä on niitä et voi paeta menneisyyttäsi/menneisyyden haamut palaavat kummittelemaan osaston juttuja.

Gary Cooper on pääosassa oleva Link Jones joka on alussa matkaamassa kohti Forth Worthia mistä olisi tarkoitus hakkia miehen kyläpahaseen opettaja.
Juna ryöstetään ja Link, lörpöttelevä peluri Beasley sekä nainen nimeltä Billie jäävät kyydistä mutta aikansa käveltyään huomaavat laaksossa talon.
Link tietää paikan ja siellähän asustavatkin miehen nuorena adoptoinut oppi-isä Dock pahisjengeineen. Jälleennäkemisestä seuraa ongelmia mutta Dockin suunnittelema ryöstö päätetään toteuttaa minkä ohessa ratkotaan lopullisesti välit.

Rauhallisen alun jälkeen tarinaan saadaan tappelua sekä ammuskelua eikä tässä hetkeäkään missään onnellisessa olotilassa olla.
Cooperia on pidetty liian vanhana rooliinsa mutta olisiko jollain nuoremmalla ollut samanlaista karismaa tai iän mukana tullutta uskottavuutta osaan, enpä oikein usko.
Jack Lord vetää hienon pahisroolin ja Julie London paljastelee hiukan mainiota kroppaansa, kun Billie pakotetaan riisumaan.

Kyllä tässä leffassa monia muutoksen tuulia oli jo ilmoilla eli mikään puhdas genren esimerkkiyksilö ei ole kyseessä mutta enpä minä sellaista välttämättä hakenutkaan.
The Man from the West ei valmistuessaan kovin paljoa suitsutusta saanut mutta siitä on myöhemmin tullut yksi arvostetuimpia länkkäreitä.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5127
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Katsoin Weird Al Yankovic -leffan UHF.
https://www.imdb.com/title/tt0098546/reference

Tiedän että ainakin aTomiK on tämänkin täällä arvostellut koska muistan tapauksen, mutta enhän minä taas kerran sitäkään pystynyt täältä löytämään. Miten tuo hakukone nyt oikeasti toimii? Minä en vaan ymmärrä. Kuinka hankalaa on etsiä annettua termiä sivun sisällöstä? Sitten jos se löytää jotain, se on joku hieno elokuvan nimien listaus minkä on kasannut vuonna 2006 joku aikaa sitten kadonnut käyttäjä. Että mahtavaa. Mitä se vaatii? Pitääkö sille lähettää suklaarasia johonkin osoitteeseen? Vai uhrata vauva kuunvalossa kolme sunnuntaita pääsiäisestä? Ei valkene! Olen ennen aikojani vanhentunut ja tyhmäkin vielä!

Mutta asiaan. Itse leffahan oli ihan hauskahko kreiseilykomedia parista puupäästä jotka saavat lakkautusuhan alla olevan paikallis-tv-aseman hallintaansa. Ja kuinka ollakaan, klassista "tomppelit töhöilevät itsensä vahingossa menestyneiksi" -kaavaahan tässä sitten noudatetaan. Toki kyseinen monista Spede-leffoistakin muistettava formaatti on lähinnä vain tekosyy ripustaa televisio- ja mainosparodioita yhteen kevyellä juonentapaisella. Monet niistä kyllä vallan toimivatkin.

Eniten tämä muistutti ZAZ-kolmikon juttuja mutta vitsit ovat ehkä vähän epätasaisempia; joskin toisaalta myös usein korkealentoisempia. Yankovicin musikaalisen ouvren tuntijana hyvin samankaltainen huumorintajuhan se sieltä paistaa - helppo ymmärtää miksi kun mies on yhdessä ohjaaja Jay Leveyn kanssa homman käsikirjoittanutkin.

Musiikista puheen ollen, näemme kohtuullisen tarkkaan tehdyn parodian Dire Straitsin klassisesta Money for Nothing -videosta, toki sovitettuna Yankovicin Beverly Hillbillies-muunnokseen. Jos tuo itse kappale ei mikään kovin kummoinen älynväläys ole (edes noiden suorien biisiparodioiden kirjoissa, joita olen aina pitänyt Weird Alin vähiten hauskoina lauluina) itse video oli kyllä pieteetillä tehty ja hauska. Itse tunnaribiisi sen sijaan onkin mitä tarttuvin. Muita suosikkijuttuja olivat lopun Rambo-irroittelut, Conan the Librarian sekä Alin tyttöystävän särjettyä tämän sydämen seuraava masentunut lastenohjelma.

Ihan hauskaa komediaa; ei ehkä mitään ykköstasoa mutta nauratti aivan tarpeeksi ja tarjoaa riittävästi yllättäviä hetkiä ja höpsöjä oivalluksia toimiakseen.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8902
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Tuo on ikävästi jäänyt näkemättä, vaikka kiinnostusta olisi ollut jo jostain ysäriltä. Smells Like Nirvana oli niin hulvaton =] Ehkä vielä tilaisuus tulee.

Image
My Days of Mercy 4/5
https://www.imdb.com/title/tt5978724/?ref_=nv_sr_srsg_0
Lucylla (Ellen Page), isosisko Marthalla (Amy Seimetz) ja pikkuveli Benjaminilla on perhe särkynyt pahemman kerran. Iskä (Elias Koteas) odottelee linnassa piikkiä vaimonsa, eli em. kolmikon äidin murhasta. Isukin syyllisyydestä ei ole täyttä varmuutta ja lapset jaksavat käydä osallistumassa kuolemantuomiota vastustaviin mielenosoituksiin. Martha tekee paljon enemmänkin nussimalla asianajajaa, jotta olisi jotain kättä pitempää isän avuksi. Eräässä protestissa Lucy tapaa teloituksia puoltavan Mercyn (Kate Mara). Vastakkaisista mielipiteistä huolimatta nuorilla naisilla alkaa synkata, varsinkin Mercyn kerrottua pystyvänsä ehkä auttamaan Lucyn isän mahdollisen syyttömyyden todistamisessa. Välit lämpenevät lesboiluksi asti ja kaikki on ihanaa, toistaiseksi.

R:nä tehtyä erotiikalla maustettua draamaa on siis tarjolla ja hommahan ehdottomasti toimii. Tarinaa pilkotaan toisinaan kuvilla viimeisistä aterioista ja niitä pyytäneiden tuomittujen nimistä. Myös varsinaista kuolemanrangaistuksen täyteenpanoa (onko oikea sana?) päästään todistamaan. En tiedä varmaksi, mutta uskaltaisin veikata näiden "ruokailijoiden" olevan aivan todellisia henkilöitä ja piikitystilaisuuden kuvattu niin kuin ne oikeasti tapahtuvat. Tähdet onneksi koppaavat hienosti tämän todenmukaisuuden ja toimittavat nautittavan aidot roolisuoritukset Ellen Pagen johdolla. Saattaa olla fyysisesti pienikokoinen typy hän, mutta taidoiltaan aivan toista!

Lootassa tietysti miellyttää erityisesti se, että myös Lucyn ja Mercyn suhteessa pidetään kiinni autenttisuudesta - sekstailu ei siis suinkaan ole mitään peiton alla tai vaatteet päällä nyhertämistä, vaan suudellessa kieli lisää nautintoa ja ryntäitä ei pantaessa piilossa pidetä! Päinvastoin - asiallista alakihelmöintiä aiheuttavaahan se oli katsella Pageä ja Maraa imeskelemässä toistensa kannuja =D Vaikka ensin mainittu ei mitään D-kupin rintsikoita shoppaile, olipa vaan tosi kivannäköiset ryntäät Kanadan tytöllä. Olet nyt näkuilun jälkeen vielä siistimpi pimu, Ellen! Kate Maran lärvi oli varsin nätti, ei kuitenkaan Ellenin tasoa. Tälläkin on kuitenkin varustuksena kauniit meijerit ja isompaa kokoa vielä, mikä on noin tasoituksena ihan jees. Elokuvan ohjaaja Tali Shalom-Ezer on siis nainen, niin ehkä on ollut helpompi lähteä tekemään kolmea(!) seksikohtausta + yhtä muuten vain yläosatonta tämän kanssa. Jälki ainakin on kaunista ja pakko se oli kelailla parikin kertaa takaisin katsottavaksi nämä kohtaukset :P

Ajoittain puhe kuului elokuvassa ainakin omaan korvaan sen verran hiljaa, että dialogia meni ohi, karkkien syömisestäkin osittain johtuen. Tekstitys englanniksi (tai suomeksi tietysti) olisi kelvannut hyvin, mutta sellaista julkaisua ei ole. Ekstrat jättivät nekin toivomisen varaa. Oli vain traileri ja joku toinen, joka sekään ei kiinnostanut.

Onneksi elokuva oli hyvä ja saksalaisen reiskan kuva erinomainen, joten ei kehtaa valittaa yhtään enempää.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5127
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

^Tuokin kuulostaa varsin hyvältä. Harmi jos ei lähempää julkaisua löydy.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4414
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Tina DeMona wrote:
Sat Feb 08 2020 20:57
Katsoin Weird Al Yankovic -leffan UHF.
https://www.imdb.com/title/tt0098546/reference

Tiedän että ainakin aTomiK on tämänkin täällä arvostellut koska muistan tapauksen, mutta enhän minä taas kerran sitäkään pystynyt täältä löytämään. Miten tuo hakukone nyt oikeasti toimii? Minä en vaan ymmärrä. Kuinka hankalaa on etsiä annettua termiä sivun sisällöstä? Sitten jos se löytää jotain, se on joku hieno elokuvan nimien listaus minkä on kasannut vuonna 2006 joku aikaa sitten kadonnut käyttäjä. Että mahtavaa. Mitä se vaatii? Pitääkö sille lähettää suklaarasia johonkin osoitteeseen? Vai uhrata vauva kuunvalossa kolme sunnuntaita pääsiäisestä? Ei valkene! Olen ennen aikojani vanhentunut ja tyhmäkin vielä!

Mutta asiaan. Itse leffahan oli ihan hauskahko kreiseilykomedia parista puupäästä jotka saavat lakkautusuhan alla olevan paikallis-tv-aseman hallintaansa. Ja kuinka ollakaan, klassista "tomppelit töhöilevät itsensä vahingossa menestyneiksi" -kaavaahan tässä sitten noudatetaan. Toki kyseinen monista Spede-leffoistakin muistettava formaatti on lähinnä vain tekosyy ripustaa televisio- ja mainosparodioita yhteen kevyellä juonentapaisella. Monet niistä kyllä vallan toimivatkin.

Eniten tämä muistutti ZAZ-kolmikon juttuja mutta vitsit ovat ehkä vähän epätasaisempia; joskin toisaalta myös usein korkealentoisempia. Yankovicin musikaalisen ouvren tuntijana hyvin samankaltainen huumorintajuhan se sieltä paistaa - helppo ymmärtää miksi kun mies on yhdessä ohjaaja Jay Leveyn kanssa homman käsikirjoittanutkin.

Musiikista puheen ollen, näemme kohtuullisen tarkkaan tehdyn parodian Dire Straitsin klassisesta Money for Nothing -videosta, toki sovitettuna Yankovicin Beverly Hillbillies-muunnokseen. Jos tuo itse kappale ei mikään kovin kummoinen älynväläys ole (edes noiden suorien biisiparodioiden kirjoissa, joita olen aina pitänyt Weird Alin vähiten hauskoina lauluina) itse video oli kyllä pieteetillä tehty ja hauska. Itse tunnaribiisi sen sijaan onkin mitä tarttuvin. Muita suosikkijuttuja olivat lopun Rambo-irroittelut, Conan the Librarian sekä Alin tyttöystävän särjettyä tämän sydämen seuraava masentunut lastenohjelma.

Ihan hauskaa komediaa; ei ehkä mitään ykköstasoa mutta nauratti aivan tarpeeksi ja tarjoaa riittävästi yllättäviä hetkiä ja höpsöjä oivalluksia toimiakseen.
En kyllä muista, että olisin tänne UHF:än arvostellut mutta oon kyllä aina elokuvasta tykänny. Saatat muistella sellasta kuin Pray TV (1980) mistä tänne höpisin ja mainitsin UHF:n siinä yhteydessä huomattavasti parempana samantyylisenä leffana.

Ja se hakukone ei ainakaan minulla edelleenkään pelitä ollenkaan...
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8902
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Tina DeMona wrote:
Sun Feb 09 2020 11:11
^Tuokin kuulostaa varsin hyvältä. Harmi jos ei lähempää julkaisua löydy.
Joo. Näin pervona lootalaisena vähän kiinnostuin siitä Ellenin kolmannestakin nakuroolista, eli elokuvassa Tallulah (2016). Tässä vain on vielä paskempi tilanne, sillä yksinkertaisesti mistään ei näyttäisi levyä löytyvän. Ei Saksasta, ei mistään. Netflixistä kylläkin kai, mutta sitä en käytä. Vittumaista siksikin, että mukana on myös Allison Janney lisäämässä meikäläisen mielenkiintoa.

No, ensi lauantaiksi on vielä se Into the Forest.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5127
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

aTomiK wrote:
Sun Feb 09 2020 12:38
Tina DeMona wrote:
Sat Feb 08 2020 20:57
Katsoin Weird Al Yankovic -leffan UHF.
https://www.imdb.com/title/tt0098546/reference

Tiedän että ainakin aTomiK on tämänkin täällä arvostellut koska muistan tapauksen, mutta enhän minä taas kerran sitäkään pystynyt täältä löytämään. Miten tuo hakukone nyt oikeasti toimii? Minä en vaan ymmärrä. Kuinka hankalaa on etsiä annettua termiä sivun sisällöstä? Sitten jos se löytää jotain, se on joku hieno elokuvan nimien listaus minkä on kasannut vuonna 2006 joku aikaa sitten kadonnut käyttäjä. Että mahtavaa. Mitä se vaatii? Pitääkö sille lähettää suklaarasia johonkin osoitteeseen? Vai uhrata vauva kuunvalossa kolme sunnuntaita pääsiäisestä? Ei valkene! Olen ennen aikojani vanhentunut ja tyhmäkin vielä!

Mutta asiaan. Itse leffahan oli ihan hauskahko kreiseilykomedia parista puupäästä jotka saavat lakkautusuhan alla olevan paikallis-tv-aseman hallintaansa. Ja kuinka ollakaan, klassista "tomppelit töhöilevät itsensä vahingossa menestyneiksi" -kaavaahan tässä sitten noudatetaan. Toki kyseinen monista Spede-leffoistakin muistettava formaatti on lähinnä vain tekosyy ripustaa televisio- ja mainosparodioita yhteen kevyellä juonentapaisella. Monet niistä kyllä vallan toimivatkin.

Eniten tämä muistutti ZAZ-kolmikon juttuja mutta vitsit ovat ehkä vähän epätasaisempia; joskin toisaalta myös usein korkealentoisempia. Yankovicin musikaalisen ouvren tuntijana hyvin samankaltainen huumorintajuhan se sieltä paistaa - helppo ymmärtää miksi kun mies on yhdessä ohjaaja Jay Leveyn kanssa homman käsikirjoittanutkin.

Musiikista puheen ollen, näemme kohtuullisen tarkkaan tehdyn parodian Dire Straitsin klassisesta Money for Nothing -videosta, toki sovitettuna Yankovicin Beverly Hillbillies-muunnokseen. Jos tuo itse kappale ei mikään kovin kummoinen älynväläys ole (edes noiden suorien biisiparodioiden kirjoissa, joita olen aina pitänyt Weird Alin vähiten hauskoina lauluina) itse video oli kyllä pieteetillä tehty ja hauska. Itse tunnaribiisi sen sijaan onkin mitä tarttuvin. Muita suosikkijuttuja olivat lopun Rambo-irroittelut, Conan the Librarian sekä Alin tyttöystävän särjettyä tämän sydämen seuraava masentunut lastenohjelma.

Ihan hauskaa komediaa; ei ehkä mitään ykköstasoa mutta nauratti aivan tarpeeksi ja tarjoaa riittävästi yllättäviä hetkiä ja höpsöjä oivalluksia toimiakseen.
En kyllä muista, että olisin tänne UHF:än arvostellut mutta oon kyllä aina elokuvasta tykänny. Saatat muistella sellasta kuin Pray TV (1980) mistä tänne höpisin ja mainitsin UHF:n siinä yhteydessä huomattavasti parempana samantyylisenä leffana.

Ja se hakukone ei ainakaan minulla edelleenkään pelitä ollenkaan...
Jaa... no, ihan hyvin voin kyllä muistaa väärinkin. Voihan toki olla, ettei hakukone siksi löytänyt mitään ettei sillä kerrankin ollut mitään löydettävääkään... tiedä häntä! Tosin olisi sen sitten tuo Pray TV pitänyt löytää jos sen yhteydessä mainittiin. Äh. No.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5127
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Jatkoin komedialinjalla ja uusin A Fish Called Wandan pitkästä aikaa.
https://www.imdb.com/title/tt0095159/reference

Kenellekään tuskin tarvitsee tätä klassikkoa ihmeemmin esitellä: mahtavan eklektinen osaajaryhmä John Cleese / Jamie Lee Curtis / Kevin Cline / Michael Palin tarjoilee hulppeaa farsseilua pienillä jännäri-, romanssi- ja kulttuurienkohtauselementeillä. Cleesen ohjaus- ja käsikirjoituskumppanina vanha Ealing-komediamies Charles Crichton ja sitähän tämä periaatteessa onkin: noiden vanhojen brittijännärikomedioiden vähän päivitetty versio.

Ihan hirveästi tästä jaksa horista koska kaikki sen lienevät nähneet mutta kyllä tuli taas huomattua miten mahtavaa on oikeanlainen komedian taltioiminen. Pitkiä, liukuvia, laajoja otoksia jotka leikkaantuvat toisiinsa millintarkasti ja joissa ajoitus, rajaus ja kaikki muukin toimii täysin huumorin ja hahmojen tukijana. Justiinsa näin. Kaikki näyttelijät ovat toki todella mahtavia eksentrisissä rooleissaan ja myös Curtisin vaatetus elokuvassa tuotti iloa silmälle.

Pitäisi se Fierce Creatureskin uusia, joka samalla poppoolla (miinus se Crichton) väsättiin. Muistan siitäkin tykänneeni joskaan eihän se kai ihan yhtä hyvä kylläkään ollut. Ainoastaan kerran olen kuitenkin muistaakseni nähnyt, televisiosta joskus ammoisina aikoina, eikä ole ikinä tullut vastaan missään formaatissa.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Rami Ässä
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 599
Joined: Fri Feb 19 2010 9:35

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Rami Ässä »

Cloud wrote:
Mon Feb 03 2020 11:19
Uncut Gems (Hiomattomat timantit) (2019) ****
Adam Sandlerilta vaihteeksi ihan vakavasti otettava elokuva. Mies esittää juutalaista jalokivikauppiasta, joka löytää itsensä aina vaikeuksista, varsinkin nyt kun yrittää saada isot tienestit myymällä arvokkaan opaalin. Kaikki menee tietysti vituiksi.
Tää oli tosi hyvä ja jollain kummallisella tavalla ihan täydellinen rooli Adam Sandlerille. Ihan vähintään neljä tähteä multakin.

Post Reply