Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Rami Ässä
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 599
Joined: Fri Feb 19 2010 9:35

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Rami Ässä »

aTomiK wrote:Image

Piru kintereillä (Race with the Devil, 1975) :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0073600/?ref_=fn_al_tt_1

Tämähän oli aika kova kaahailuhorrori jota aloin katsomaan pelkkänä action leffana mutta heti alkutekstit paljastivat jotain muuta.
Ohjaajana miehisten leffojen mies Jack Starrett joka myös näyttelee pienen roolin ja nähtiin myös mm. First Bloodissa.

Roger (Peter Fonda) ja Frank (Warren Oates) omistavat menestyvän moottoripyöräpuljun San Antoniossa ja nyt olisi aika ottaa vaimot mukaan ja lähteä hulppealla asuntoautolla kohti Aspenin laskettelukeskusta.
Eräällä yöpymispaikalla kaverukset todistavat jonkin lahkon rituaalimurhan. Satanistitit huomaavat ei toivotut vieraat ja loppuleffan ajan paetaan pahiksia.

Olipa taas todistus siitä, että Teksas on paha paikka sillä kaikki filmin ihmiset tuntuvat kuuluvan kyseiseen lahkoon eikä poliiseihinkaan (mm. vanha kunnon R.G. Armstrong) ole todellakaan luottamista.
Matkalaisia kiusataan monin tavoin ja lopulta alkaa henkikin olla uhattuna. Myös asuntoauto kokee kovia, kun tiellä otetaan yhteen ja useita hienoja tiukkoja tilanteita nähdään.

Tykkäsin siitä, että päähahmot ryhtyvät heti vastarintaan eivätkä anna yhtään periksi. Fonda ja Oates olivat hyviä kavereita ja tuo yhteishenki välittyy kyllä. Vaimoja esittävät lähinnä kiljumiseen keskittyvät Loretta Swit sekä Lara Parker.
Elokuvan loppuratkaisuhan oli ihan mahdoton mutta en minä jaksa sen vuoksi muuten hyvin toimivaa leffaa isommin lähteä kritisoimaan.

Hassua on ollut viime aikoina se, että lähes jokaisessa katsomassani leffassa on tapettu koira minkä pitäisi olla Hollywoodissa selkeä no-no. Jurassic Park, Muumio, Piru kintereillä... mitähän seuraavaksi :)

Kiekolla oli mainio Peter Fondan haastattelu ja ei voi kuin nauttia tuon vasta edesmenneen hepun elämänkatsomuksesta. Kaikki tapahtunut on ollut jollain tavalla kivaa.
Nyt tekisi mieli nähdä Red State ja Drive Angry leffat joiden sanotaan ottaneen vaikutteita Race with the Devilistä.
Tässä on yksi parhaista elokuvalopetuksista koskaan!

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4402
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Olihan se hieno ja hyytävä lopetus mutta
Spoiler: show
mistä pahikset tiesivät odottaa juuri kyseisellä paikalla? Ehkäpä satanistit vain tietää ;)
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4402
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Yksi puraisu (Once Bitten, 1985) :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0089730/

Tulipa uusittua Once Bitten, kun poika halusi nähdä vanhempaa Jim Carrey matskua ja tämähän olikin hepun ensimmäinen päärooli isommassa tuotannossa.

Tarina alkaa, kun 400 vuotias vampyyrikreivitär (Lauren Hutton) on huolissaan sillä Halloween lähestyy ja vielä pitäisi saada kolme annosta miespuolisen neitsyen verta tai ikä alkaa ikävästi näkyä kropassa.
Kreivittären entourage etsii sopivaa uhria ja he bongaavat college poika Mark Kendallin (Carrey) kavereineen Hollywoodin kaduilla. Jäbät menee baariin ja pian on kreivitär jo viettelemässä Markia joka on helppoa kauraa koska tyttöystävä Robin (Karen Kopins) pihtailee.
Mark viedään hulppeaan kartanoon missä tapahtuu ensipuraisu ja tämän jälkeen kaikki kummastelevat mikä Markia vaivaa, kun kaveri muuttuu ihan oudoksi.

Mukavahan tällaista on katsella näin Halloweenin lähetyessä. Kepeää kauhukomediaa jossa pyöritään aika paljon seksin ympärillä.
Carrey on vielä hyvin nuori mutta pääsee irottelemaan muutamaan otteeseen, erityisesti vaatekauppakohtauksessa oli jo havaittavissa mitä uralla myöhemmin olisi tuloillaan.
Hutton on sexy vamppi pitkillä kaula-aukoillaan mutta kyllä se on kuitenkin Karen Kopins joka aina saa meikäläisen viisarin värähtämään. Blazing Saddles leffasta kaikille tuttu Cleavon Little esittää kreivittären homopalvelijaa.
Väliin näytetään Markin kahden kaverin naisten iskemisyrityksiä mutta nämä tyypit ei erityisen mieleenpainuvia ole.
Loppu"taistelu" tapahtuu mansionissa mutta se ei ole mitenkään erityinen paitsi varsin kekseliään loppuratkaisun osalta.

Elokuvan parhaita hetkiä on montaasijakso jossa pojat ajelevat Hollywoodin kaduilla, jo mainittu vaatekauppa episodi sekä Halloween partyt missä kreivitär ja Robin taistelevat Markista tanssin merkeissä.
Leffan soundtrackilla on hyvää poppia, tanssin aikana kuullaan Maria Vidalin "Hand´s Off" ja montaasijaksossa loistavan 3-Speed yhtyeen upea teemabiisi "Once Bitten" mitä tulee kuunneltua usein.

Kivaa höpöhöpöä mutta varmasti jokin muu olisi saanut leffasta vielä paremman kuin Once Bitten poislukien pelkkää televisiokamaa ohjannut Howard Storm.

"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5115
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

^Kuulostaa ihan semihauskalta ja biisi on toki parhautta!


Mutta nyt! Nyt, todellakin, nyt! Katsoin seuraavan vuorossa olleen VHS-kasetin ja sieltä paljastui hitusen suominimeä pidemmällä tittelillä varustettu nerous Spawn of the Slithis!

https://www.imdb.com/title/tt0078277/reference

Jep, klassista klassisinta "stuntmies riehuu hassussa kumipuvussa" -pelleilyä mutta mitä nerokkaimmalla juustokalkkunakuorrutuksella varustettuna. Ai että. Nyt oli kyllä kaikki osa-alueet niin vahvasti hallinnassa lennokkaasta dialogista päähenkilöiden täysiin järkikatkoksiin ja teknisestä kyvyttömyydestä paljon parempien asioiden täysin toistaitoiseen kopiointiin.

Ensiksi on pakko nostaa esiin tuo nimi. Kasetin kyljessä siis tittelinä tosiaan tuo pelkkä Slithis - vai oliko sillä joku lisänimi siihen vielä päälle. Tajuan toki että termi lienee johdettu englanninkielen sanasta slither elikkäs nääs luikerrella ja näin mutta minusta tuo kuulostaa aina ja poikkeuksetta jonkun tylsämielisen konttorimatamin liian usein viljelemältä plus täysin turhalta lyhennykseltä jollekin asialle; just sellaisten jotka jauhavat juttuja tyyliin: "Laita se mun kikhernislihis siihen pöydälle niin voit sitten mennä hakemaan neukkarista niitä lounareita ja pääsetkin sitten seuraavalla sporalla työkkärin kautta himbeen" ja muuta vastaavaa elämänhalun välittömästi riistävää.

Elokuvassa itsessään kun kysytään miksi tiedemiehet ovat mahtaneet antaa tällaisen nimen jollekin ydinsäteilyn takia mudasta mutatoituneelle alkulimalle (?) niin vastaus on selkeä: "No samasta syystä kun sinun äitisi antoi sinulle nimen Jeff". Aha. Selevä. No, onneksi sattuivat arvon labratakit olemaan noin soveliaan pahaenteisellä päällä koska muuten elokuvan nimi olisi voinut olla vaikka Spawn of Murokulli Limanulju tai jotain vastaavaa.

Tarinassamme on lukion journalismikurssin opettaja joka kuullessaan kylässään riehuvasta möröstä päättää alkaa asiaa välittömästi tutkimaan koska "vihaa opettamista". Tämän muija, johon leikkaillaan aina kesken mitä vakavampien keskustelujen mutta aina se hymyilee samaa puoliunista xanax-virnistystään, alkaa pyöriä saman kuvion ympärillä samoin kuin joku labratakkijamppa sekä musta venekuski jonka todellinen repliikki yhdestä vaiheesta elokuvaa: "Puhutaan vaan niinkuin te valkoiset - neekerislangissa menee liikaa aikaa"!

Elokuvan dialogi on siis suorastaan helmeilevää eikä muu toiminta jää kakkoseksi. Heti leffan aloittava homma missä kaksi naapuruston lasta pelaa frisbeetä on onnistuttu kuvaamaan ja leikkaamaan niin holtittoman huonosti että oikein ihmetyttää - ja vielä koko homma suurta hidastusta käyttäen! On se jännää kun pojat heittää muovikiekkoa! Mahtava oli myös kahden pultsarin pitkähkö pieruja, kaatumisia ja Vietnam-muisteloita sisältävä hetki juuri ennen olennon yhtä hyökkäystä. Tai juttu missä joku veneessä asuva tyyppi iskee nuoren tytön itselleen: "Vaikutat paljon vanhemmalta - ainakin parikymppiseltä! Ja minusta tuli välittömästi irstas vanha mies!" Koko filmin hienoin hetki on kuitenkin vierailu poliisiasemalla jonka joku kolmeen kertaan pyhitettävä, autuas sielu on mennyt YouTubeen lataamaan. Katsokaapa, poijjaat, siinä on näyttelemistä:Lopussa homma vakavoituu hitusen sen muuttuessa siksi perinteisemmäksi monsteria vastaan käytäväksi jallitusjahdiksi mutta kyllähän sellaistakin kamaa aina ihan mielellään katsoo - vaikkei verta kyllä oikein lennäkään. En tiedä johtuuko kotimaisesta sensuurista vai onko vaahterasiirappi taas ylittänyt pätkän budjetin aikoinaan; veikkaan jälkimmäistä muun kädettömyyden tuntien. Otuksen puku ei ole läheskään huonoin mitä näitä nyt on nähty vaikka eihän sitä sitten kovin kummasti käyttää osata. Lopetus on onneksi yksi urpoimpia mitä olen koskaan nähnyt.


Ehdoton suositus kaikille hyvän typerän ystäville! Nautin kyllä suunnattomasti ja erityisesti tuon ylle linkatun poliisikohtauksen aikana olin kusta housuihini. En tiedä onko kyseistä pätkää julkaistu missään VHS:ää uudemmassa formaatissa - totisesti toivon että on. Bluray pihalle ja heti!
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4402
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Toki leffalla on lisänimi, nimittäin atomihirviö! Näin Slithisin joskus 80-luvun lopulla ja se on siitä lähtien muistutellut itsestään aivonystyröissä roskaklassikkona mutta ei ole harmi kyllä vastaan astellut.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8895
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^^ Slithis on kiinnostanut nähdä kauan! Tuo taisi jäädä aikoinaan Gorehoundissakin arvoitukseksi, onko saksimista kotimaiseen kasettiin tapahtunut.

Image
Seven Psychopaths :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt1931533/?r ... f_=nv_sr_1
Martin "Three Billboards" McDonaghin toinen pitkä ohjaus kertoo käsikirjoittaja Martinista (Colin Farrell), jolla on työn alla uusi kässäri Seitsemän psykopaattia, mutta tekstiä ei oikein tahdo syntyä. Pitäisi keksiä ne psykot aluksi. Näyttelijäkaveri Billy (Sam Rockwell) haluaa auttaa hakemalla psykopaatteja haastateltavaksi lehti-ilmoituksella ja pyörittää kumppaninsa (Christopher Walken) kanssa koirankaappausbisnestä. Ihmiset kun lupaavat kadonneista rakeista hyviä palkkioita ja nämä veijarit käyvät sitten palauttamassa ne, kun ovat muka sattumalta löytäneet. Gansteri Charlien (Woody Harrelson) koiran dognappaus oli kuitenkin virhe, vaikka ideoita kirjaan siitä siunaantuukin.

Tässäkin oli kehitelty nokkela juoni yllätyksineen, johon kuuluu myös kertomuksia niiden psykopaattien tekosista. Hyytävää kamaa. Hauskaa dialogia tietää odottaa ja myös saa. Väkivaltaa ei tässäkään kaihdeta ja ohjaajalle poikkeuksellisesti päästään jopa kuolaamaan hemaisevaa alastonta maksullista blondia :razz: Jahuu!

Rockwell on liekeissä tässäkin, ohjaajan niin ikään muissakin elokuvissaan käyttämät Harrelson ja Farrell nautiskelevat. Elämää enemmän nähnyttä osastoa edustavat tietenkin mainio Walken ja Tom Waits, jolta tämä oli ensimmäinen näkemäni rooli. Tykkäsin kyllä myös näyttelijä-Waitsistä ja selvähän se onkin, ettei joku Jarmuschkaan mitään vajaataitoisia huolisi. Eikä missään nimessä pidä unohtaa sitä kaapattua koiraa, joka niin suloisena pysyy menossa mukana.

Liekö McDonaghilla paljonkin omia kokemuksia writer's blockista, kun on päähenkilon nimennyt itsensä mukaan. Valmistakin onneksi on tullut ja vaikka Three Billboardsin haastajaksi tästä ei minulle sentään ollut, McDonaghin kädenjäljestä tunnistaa vaivattomasti lahjakkuuden ja miehen muista elokuvista pitäneiden kannattaa ainakin ehdottomasti katsoa.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
randagio
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 847
Joined: Tue Nov 03 2015 14:50

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by randagio »

aTomiK wrote:Toki leffalla on lisänimi, nimittäin atomihirviö! Näin Slithisin joskus 80-luvun lopulla ja se on siitä lähtien muistutellut itsestään aivonystyröissä roskaklassikkona mutta ei ole harmi kyllä vastaan astellut.
Multa on monesti mennyt Slithis - atomihirviö ja Shlock - banaanihirviö sekaisin. :confused:

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5115
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

aTomiK wrote:Image

Starship Troopers - Universumin sotilaat (Starship Troopers, 1997) :star: :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0120201/

Minäkin tahdoin katsoa Verhoeveniä joten ST uusintaan ja kyseessä on kyllä edelleen loistava satiirinen sc-fi actioner.

Ohjaaja sai puristettua castista kaikki mehut irti ja ainahan se auttaa, kun on Michael Ironsiden ja Clancy Brownin kaltaisia äijiä mukana.
Tehosteet näyttää edelleen oikein hyviltä ja nakuilua sekä varsinkin väkivaltaa riittää. Paul oli muuten ohjannut kylpyhuonekohtauksen munasillaan, kun cast oli vaatinut "forthy"
Basil Poledourisin musat on jumalaiset ja muutenkin tässä on taas ollut mukana todella monta ykkösluokan heppua joten ei ihme, että kaikki toimii.

Mahtavaa, että tällainen saatiin tehtyä sillä ei vastaavat leffat mitään itsestään selvyyksiä ole, varsinkin, kun kritiikin kohteena oli mm. itse Amerikan Yhdysvallat. Siellähän leffa sitten floppasikin pahasti.
Lähiaikoina voisi katsastaa myös ne pari suoraan videolle mennyttä jatko-osaa. Pitää koittaa nollata tilanne ja tsekkailla ne tietoisena siitä, että lähellekään samaa ei voida päästä.
Itsekin uusin Starship Troopersin. Ja ai että.

On kyllä niin täydellinen elokuva kuin olla ja osaa. On jotenkin niin nerokasta pukea verisen periksiantamaton militarismi- ja fasismisatirisointi periaatteessa kivan nuorisoleffan kuosiin jossa rakkaushuolet ja muut vastaavat vievät täydellisen kauniiden, nuorten solttutyyppien sydämiä. Silti toimii nimenomaan ihan suorana scifiseikkailutoimintaelokuva aivan uskomattoman hyvin.

Efektien vanhenemista vähän pelkäsin mutta kissan paskat. Hyvinhän nuo toimii. Onneksi Verhoeven on järjen mies. Paljon käytetty kaunista praktikamaa aina kun mahdollista ja sitten kun ötökät on CGI:ta, ne on yleensä kovassa liikkeessä ja kamerakin viuhtoo ympäriinsä ymmärrettävyyden silti kärsimättä. Juuri näin. Oikeastaan ainoat huonommannäköiset kuvat on ne pari träkkäystä missä just vaikka se Denise Richards hyppää siihen johonkin ihme sivuttaishissiin vai mihin tai kun ne yhdet tyypit lähtee sillä aluksella sieltä ötököitten keskeltä. Mutta tuollaisilla ole kyllä minkään valtakunnan väliä missään suhteessa.

Richards on kyllä uskomattoman kuumotteleva muija - ihan oikeassa oli se Ricon äiti kun sanoi sen olevan tyttö joka näyttää hyvältä univormussa. Ei se toinenkaan muija kyllä jää paljoa kakkoseksi. Siitähän voi nauttia myös holtittomassa typeryyselokuvassa Johnny Mnemonic suunnilleen samoilta aikataajuuksilta. Ironside ja Brown on toki megamutanttiässiä niinkuin on myös Poledouriksen score. Drop to Klendathu vai mikä olikaan on yksi parhaita raitoja elokuvasävellyksen historiassa.

Ja taas vanha sama virsi mutta silti niin totta: ei tehtäisi tällaistakaan leffaa tänä päivänä. Mikä varmaan fiskaalisesti järkevää onkin kun kerran pommaamaan meni tämäkin Yhdysvalloissa. Se se on kyllä järjetön valtio. "Onks tää niinku komediaa vai äksöniä, ööö äää no miksei kukaan pieraise" ja niin poispäin - jos RoboCop olisi tullut kymmenen vuotta myöhemmin tuskin sitäkään kukaan olisi ymmärtänyt. No, onneksi elokuva on saanut ansaitsemaansa arvostusta myöhemmin.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3450
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

^
Robocop oli/on selvästi helpommin ymmärrettävä elokuva. Tavalla tai toisella. Starship Troopers taas juonittelee katsojan kustannuksella huomattavasti enemmän. Eurooppalaisillehan siinä ei ollut mitään erikoista, mutta jenkeissä oltiin sormi perseessä. :palm:
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5115
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

rautapuoli wrote:^
Robocop oli/on selvästi helpommin ymmärrettävä elokuva. Tavalla tai toisella. Starship Troopers taas juonittelee katsojan kustannuksella huomattavasti enemmän. Eurooppalaisillehan siinä ei ollut mitään erikoista, mutta jenkeissä oltiin sormi perseessä. :palm:
No niin no niin. Niin tai näin, vitun hieno elokuva silti.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3450
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

Tina DeMona wrote:
rautapuoli wrote:^
Robocop oli/on selvästi helpommin ymmärrettävä elokuva. Tavalla tai toisella. Starship Troopers taas juonittelee katsojan kustannuksella huomattavasti enemmän. Eurooppalaisillehan siinä ei ollut mitään erikoista, mutta jenkeissä oltiin sormi perseessä. :palm:
No niin no niin. Niin tai näin, vitun hieno elokuva silti.
Joo, siis ST on itselle täyden kympin leffa. Tulee kyllä Robocopin jäljessä, mutta on siitäkin huolimatta ihan vitun täydellinen kasa mahtavuutta.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5115
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

rautapuoli wrote:
Tina DeMona wrote:
rautapuoli wrote:^
Robocop oli/on selvästi helpommin ymmärrettävä elokuva. Tavalla tai toisella. Starship Troopers taas juonittelee katsojan kustannuksella huomattavasti enemmän. Eurooppalaisillehan siinä ei ollut mitään erikoista, mutta jenkeissä oltiin sormi perseessä. :palm:
No niin no niin. Niin tai näin, vitun hieno elokuva silti.
Joo, siis ST on itselle täyden kympin leffa. Tulee kyllä Robocopin jäljessä, mutta on siitäkin huolimatta ihan vitun täydellinen kasa mahtavuutta.
Juuri näin. Samaa mieltä. Terminatorin ohella varmaankin parhaat scifileffat koskaan.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4402
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

^^^^^^^ :hyymy: Seven Psychopaths pitää nähdä. Ja niin hyvä kuin Starship Troopers onkin niin minullakin Robocop kiilaa vielä edelle.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4402
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Riemurasia (Amazon Women on the Moon, 1987) :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0092546/

Amazon Women antologialeffa uusinnassa ekaa kertaa reiskalta ja kivahan tämä edelleen on.

Mukana on viisi ohjaajaa (John Landis, Joe Dante, Carl Gottlieb, Peter Horton ja Robert K. Weiss) ja pilaa tehdään lähinnä elokuvista, tv-ohjelmista sekä mainoksista.
Leffan teemasketsinä on 50-luvun sci-fipätkiä spooffaava Amazon Women on the Moon minkä erilaiset mainokset ja tv-sarjapilat aina keskeyttävät.

Cast on huikea ja kaikki on viimeisen päälle hyvin tehtyä mutta muutamia irtonauruja lukuunottamatta mikään tappohauska filmi tämä ei kuitenkaan ole.
Parhaat naurut sain sketsistä "Roast Your Loved Ones" missä ruumiinvalvojaisiset vaihtuvat roastiksi ja tuon taisi ohjata Joe Dante. Toinen erinomaisesti toimiva jakso oli Gottliebin ohjaama Invisible Man spooffi "Son of the Invisible Man".
Kuola puolestaan valui tuohon aikaan kovassa huudossa oleville Playboy Playmate videoille naureskelevan "Pethouse Video" sketsin aikana jossa Monique Gabrielle nähdään full frontalina.
Lisää tissejä ruudulle saadaan lopussa nähtävässä ja Landisin ohjaamassa "Video Date" episodissa missä superseksikäs Corinne Wahl paljastaa muhkeat meloninsa.

Vaikka tähtiä ei tuon enempää tulekaan niin Amazon Women on kuitenkin 80s fanille maukasta katseltavaa ja niin sopivan mittainen, että tulee varmasti uusittua taas muutaman vuoden päästä.
Nyt tietysti tekisi mieli uusia myös Landisin aiempi sketsileffa Kentucky Fried Movie. Se oli aikoinaan menestys mutta Amazon Women ei löytänyt yleisöä ja tuotti 5 miljoonan budjetilla vain 500.000 dollaria.

101 Filmsin reiskalla oli kivaa ekstraa. Gottliebia sekä kuvaaja Danile Pearlia haastatellaan ja poistettuja kohtauksia riittää noin 20 minuutin verran. Siellä piileksi muuten myös Joe Dante vakio Dick Miller vatsastapuhuja sketsissä.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8895
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^^^^^^^^^ Tuo Carreyn vanha pätkä alkoi kiinnostaa paljonkin. Jotenkin sitä kuvitteli Ace Venturan olleen suunnilleen miehen ensimmäinen elokuvarooli, eihän se.

Image
Club Dread (Kauhujen klubi) :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0331953/?r ... f_=nv_sr_1
Turisteja saapuu Costa Rican saarelle bilettämään isäntä Coconut Peten johdolla. Kivaa on, valitettavasti ei kauaa, sillä homma alkaa kehittyä slashereiden suuntaan. Nuotion äärellä kuullaan tarina Viidakkoveitsi-Philistä, joka joskus kuulemma pisti lihoiksi useankin onnettoman juuri tällä saarella. Samaahan tietysti alkaa tapahtua jälleen ja kohta jokainen on epäilty tappaja. Porukka yrittää keksiä keinon selvitä hengissä, kun veneelläkään ei pääse enää mihinkään.

En tainnut lopulta ottaa aivan saletisti selvää siitä, oliko tämän tarkoitus olla jotain Friday -parodiaa, vai ihan omillaan hengittävä lajityypin edustaja. Huumoria elokuva kyllä tarjoilee tiuhahkoon tahtiin, sen taso vain ei valitettavasti päätä huimaa, tai varsinkaan pistä päätä nauramaan. Ei kai ne jutut täyttä paskaakaan olleet, mutta enpä yhtäkään vitsiä enää muistakaan. Joku Jay Chandrasekhar tämän on ohjannut & kirjoittanut ja kuulemma pitää Club Dreadiä hauskimpana elokuvanaan. Hyvä tietää, etten ainakaan sitten lähde niitä muita tsekkailemaan. Toisaalta mies näyttää ohjailleen tv:n puolella hyvinkin laadukkaita tuotantoja, kuten Fresh Off The Boat ja Paluu pulpettiin.

Pelottelupuolella pärjätään paremmin ainakin sikäli, että oli tässä muutama kohtalaisen inhottava tappokohtaus. Ja heti alussa esitellään kahdet hyvinkin kivat daisarit. Niitä olisi mielellään nähnyt pitkin matkaa lisää, kun kannujen makuun oli päästy hienosti. Valitettavasti seuraavat - nekin kyllä nätit - pistetään ruutuun vasta noin 50 minuuttia myöhemmin ja siihen titspotting sitten päättyykin. Tai vilahti siellä jossain lopussa vielä parit ihmisten juoksennellessa ympäriinsä.

Suhteellisen samalla idealla pelaaville Screamille ja Scary Movielle ei siis pärjätä alkuunkaan, paitsi tuota paljasta pintaa ne eivät tarjonneet. Toki, Veikko Lavia vapaasti siteeraten, jokainen tissi on näkemisen arvoinen :razz:
-You have a huge fucking dick!

Post Reply