Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5533
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Minä uusin The People vs. Larry Flyntin.

https://www.imdb.com/title/tt0117318/reference

Tämä on kyllä todella kova leffa ja erittäin ajankohtainen tänä päivänäkin kun sanan- ym. ilmaisunvapausasiat ovat jälleen kerran usein tapetilla - ja uhattuna kuten niin usein aiemminkin. Sen lisäksi tietysti ihan pääsääntöisesti vain hyvää draamaa mikä kyllä Milos Formanilta tuntui luonnistuvan. Muutkin "perustuu tositapahtumiin" -tuuttaajat voisivat ottaa oppia koska tässä on kuitenkin ihka oikea tarina jolla ihka oikeat alku, keskikohta ja loppu ja jossa jokainen kohtaus tavalla tai toisella tukee yleistä pointtia ja narratiivia eikä ole olemassa vain siksi että "no kun se Tärkeä Ihminen X kävi kuulemma kusella sinä päivänä niin pitäähän se nyt siihen leffaankin laittaa" ja niin poispäin.

Woody Harrelson on toki todella hyvä nimikkoroolissa ja ainakin minulle tämä on se rooli mistä miehen muistan (vaikka toki monissa muissakin hyvissä jutuissa ollut mukana). Alithea -vaimoa esittää Courtney Love joka on kanssa kuin syntynyt juuri tätä osaa esittämään; on kyllä mainion sympaattinen ja samaanaikaan erittäin miellyttävän likainen tytsy. Eli juuri paras. Pääkolmikon täydentää Edward Norton joka nyt ei varmasti osaisi huonosti vetää vaikka yrittäisikin ja erityisesti tämän tulkitseman juristihahmon ilmeitä kannattaa seurailla filmin lukuisissa oikeussalikohtauksissa. Pienempiinkin rooleihin on valittu mainiota väkeä kuten Hustlerin toimitukseen kuuluvat Crispin Clover ja Vincent Schiavelli ja taas tiukkapipoisen politikkomiehen roolissa oleva James Cromwell. Woodyn oikean elämän veli tulkitsee sen veljä elokuvassakin.

Ihan en kehdannut tätä sinne oikeussalivääntö -osioon laittaa vaikka kai sen voisi niinkin argumentoida: ollaanhan tässä aika useasti erinäköisiä juttuja väittelemässä. Toki stoorin "sydän" on sitten ehkä jossain muualla. Myös elokuvan elämänmakuinen huumorintaju sotkeutuu soppaan mukavasti ja onkin ehkä yksi Formanin leffojen tunnusmerkeistä. Myös eri vuosikymmenten ulkomuotoihin oli panostettu: niin 70- kuin 80-luvutkin esiintyvät oikein hienoina karikatyyriversioina itsestään.

Kyllähän tämä on ehdoton laatutapaus oli sitten kiinnostunut oikeussalimeiningistä, pornokustannusmaailmasta tai mainituista "korkeammista arvoista" kuten vapaus, oikeus ja muut vastaavat. Ehkä jopa yksi Formanin kolmesta parhaasta?
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9335
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Tuohan itseltäkin löytyy ja olisinko jotain 10 v sitten kerran katsonut. Ansaitsee uusinnan.

Image
City of Angels (Enkelten kaupunki) :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0120632/?r ... f_=nv_sr_2
Kirurgi Maggie Rice (Meg Ryan) menettää potilaan, jota hakemaan saapunut enkeli (Nic Cage) kiinnostuu kovin tästä epäonnistumistaan surevasta tohtorista, varsinkin, kun tämä näyttää katsovan ihmisille näkymätöntä Sethiä suoraan silmiin. Halutessaan Sethkin pystyy tekemään itsestään näkyvän ja kohta nämä kaksi alkavatkin nähdä toisiaan usein. Tohtorikin kun parisuhteestaan huolimatta tuntuu olevan tästä Nurmion biisin hengessä mustiin pukeutuvasta enkelistä kiinnostunut. Vakavaa suhdetta on vain hieman vaikea alkaa kehittämään, kun toinen osapuoli on käytännössä haamu, vaikka näkyvä ja jutteleva sellainen onkin. Yhdellä Maggien potilaalla (Dennis Franz) saattaisi kuitenkin olla ongelmaan ratkaisu.

Brad Silberlingin elokuva kai menestyi suht hyvin ja kyllähän sen ymmärtää, kun tällainen hieman Ghostin tyylinen satumainen rakkaustarina on kyseessä ja pääosiin oli saatu kaksi ysärin isoa nimeä. Ikävä kyllä tuosta hienosta elokuvasta jäädään reippaasti. Muistan Cagen pähkäilleen jossain haastattelussa sitä, että enkelin nahkoihin oli hankala asettua - miten sellaista esitetään? No, niin Oscarin voittanut jäbä kuin kyseessä onkin, tässä ne Nicin vaikeudet samaistua lopputuloksessa myös näkyvät. Enkelinä hengaaminen menee kestoauvoisine ilmeineen tahattoman koomisuuden rajalle ja ollaanpa ihan rehellisiä: ylikin. Enkelikamua sivuosassa esittävä Andre Braugher tuntuu luontevammalta, mutta ei olekaan ruudussa läheskään yhtä paljon. Meg Ryan ei myöskään yllä tässä kovimmalle tasolleen, perussuoritusta tämä näyttelijättäreltä oli. Enkä oikein lämmennyt tuolle käkkärähiustyylillekään enää.

Kehujakin pystyy antamaan: Ryanilla taitaa synkata yleensäkin vastanäyttelijöiden kanssa, kun tässäkin kohtaukset Cagen kanssa toimivat siinä mielessä mukavasti ja muutama aidosti hauskakin hetki on saatu tarinaan sisällytettyä.

Parasta elokuvassa on silti kevyesti tukeva (hehe) Dennis Franz, joka tekikin näköjään tässä viimeisen elokuvaroolinsa. Karismaattinen pulipää pääsee vähän pienemmässäkin osassa näyttämään taas kerran, miten taitava näyttelijä on. Sen kohtauksen Cagen kanssa istuskellen korkealla rautapalkin päällä muistaakseni tekivät oikeasti, mistä pakko vielä nostaa hattua. Erittäin sääli, että ei enää elokuvissa jatkanut... ja olisihan se viimeinen rooli johonkin paljon kovempaan pätkään saanut sattua, vaikka toisaalta Franz tässä nostaakin Enkelten kaupungin tasoa henkilökohtaisella loistavuudellaan.

Ja Invicsen listalle omituisista tekemistäni asioista tässä taas yksi: 99 prosentin varmuudella muistan käyneeni silloin katsomassa tämän kolme kertaa :toldso:
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9335
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Image
Armomurhaaja :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt6505968/?ref_=nm_knf_t1
Veijo Haukka (Matti Onnismaa) pitää jossain syrjäkylillä autokorjaamoa ja joka päivän erikoistarjouksena kauppaa myös eutanasiaa lemmikeille. Asiakkaita löytyy, mutta huh huh sitä henkisen ja jopa fyysisen höykytyksen määrää, jos omistaja ei Veijon mielestä ole kohdellut (yleensä jotain nelijalkaista) ystäväänsä oikein. "Harrastuksena" miehellä on vielä isännättömien surmansa saaneiden elikoiden hautaaminen, joita löytyy mistä milloinkin. Paikallinen elukkatohtori ei katso kilpailijaansa hyvällä, mutta paikallisen koviskerhon jäsen vasta hankalaksi heittäytyy, kun armomurhaaja antaakin rakille vain armoa ilman murhaa. Ihmisveren vuodattaminen ei ole kuulunut yrittäjä Haukan toimenkuvaan, jota on nyt pakon edessä laajennettava, koska periaatteidensa unohtaminen on nynnyille. Veijon sairasta isää hoitava Lotta (Hannamaija Nikander) sentään onnistuu tuomaan yllättävää iloa Veijon elämään kiintymyksellään.

Jonkinlainen falski mukaviileys oli vaivata hetken alussa, onneksi siitä päästiin ja Armomurhaaja punnersi lopulta erinomaiseksi kokonaisuudeksi, johon on kehitelty tyydyttävän omaperäinen pelikenttä. Muita kyseisen ammatin harjoittajista tehtyjä elokuvia en pahemmin saa mieleeni ja (ainakin minulle) vähemmän tuttu naama Onnismaa tuo pääroolista voiton kotiin vaivattomasti. Kyrö tuskin tulee omaa mielensäpahoittajaansa koskaan näin kyrpiintymisiin sfääreihin nostamaan ja sanoista tekoihin ajamaan, onneksi käsikirjoittaja-ohjaaja Nikki sen uskalsi tehdä. Kaikkea tosin sävyttää usein musta huumori (se kohtaus tohtorin kanssa metsässä :hyymy: ) ja hyvän maun rajoja kunnioitetaan sikäli, että raaimmat hetket on jätetty katsojan kuviteltaviksi.

Viivan alle jää väkevä elokuva, jota jo Lootassakin ohimennen kehuttiin ja jonka olen käsittänyt löytäneen fanikuntansa Suomen ulkopuolellakin. Helppo ymmärtää, jos näin on.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9335
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Image
Bad Moms :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt4651520/?r ... f_=nv_sr_1
Amy (Mila Kunis) saa kuormittavasta äiskäilystä tarpeekseen ja päättää lopulta alkaa ottaa rennommin. Se tarkoittaa, että esimerkiksi penskojen aamiaisen pyöräyttäminen ei enää kiinnosta, tehkööt itse, eivätkä vanhempainyhdistyksen nakit senkään vertaa. Yhdistyksen puheenjohtaja tjsp. (Christina Applegate) ei hyväksy moista lepsuilua ja pian ärsyyntynyt Amy keksiikin itse asettua ehdokkaaksi muuttaakseen hommaa tolkullisemmaksi ja näpäyttääkseen Gwendolyniä (Applegate) mukavana luontaisetuna. Kaverit Kiki (Kristen Bell) ja Carla (Kathryn Hahn) tukevat Amyä, mutta riittääkö kolmikon yhteinen girl power syöksemään tyrannin vallasta?

Minusta tämä sai naurua irti tyydyttävästi ja vähän päälle ehkä, mitä isompaa en uskaltanut odottaakaan. Äidille epätyypillinen "vitun väliä" -käytös on totta kai humoristinen tilanne, muutama ihan hyvä heitto löytyy ja kaatuiluakin harrastettiin, mistä myös oli jopa saatu hauskaa. Taitolaji. Naistähdet ovat jo vanhoja tekijöitä huumorin parissa ja toki hallitsevat ammattinsa, tai olenkohan tuota Hahnia nähnytkään aiemmin. Veti kyllä hyvin kolmikon rääväsuisimman roolinsa. R:nä tämä on tehty, niin ei onneksi tarvitse kilenkäytössäkään pehmoilla.

Lopputekstien aikana oli harvemmin nähtyä herkkua, kun näyttelijättäret olivat tuoneet äitinsä töihin. Kukin jutteli omansa kanssa vuorollaan jotain mukavia ja nämä lyhyet hetket toimivat aivan kivasti. Bellillä oli eniten samaa näköä äitinsä kanssa, söpö juttu.

Ei mene aika hukkaan tämän parissa, joskaan ei mitään Vuosikymmenen The Komediaakaan kannata odotella.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4900
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Pahan naamio (The Hidden, 1987) :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0093185/

Jack Sholderin ultratiukka sci-fi toimintapläjäys uusinnassa, viimeksi nähty 80-luvun lopulla joten jo oli aikakin. Käsikirjoittajana tässä paljon muutakin kivaa raapustanut Jim Kouf.

Losissa on piru irti, kun ihmisestä toiseen siirtyvä alien ötökkä käyttää ruumiita kaikkeen kivaan eli tappamiseen, urheiluautoilla kaahailuun sekä äänekkään musiikin kuunteluun.
Etsivä Beckiä esittävän Michael Nourin avuksi saapuu FBI mies Gallagher (Kyle MacLachlan) jolla on omat salaisuutensa.

Tämä on kyllä huikeata menoa alusta loppuun ja vittu, että tykkään näistä leffoista missä suurin osa ajasta vietetään kaduilla.
Bodycount on hurjalla tasolla ja cast helvetin kova, kun mainittujen lisäksi mukana ovat mm. upea Claudia Christian, Ed O´Ross, Clu Gulager sekä Chris Mulkey.
Pikkurooleissa bonuksena vielä Insidious leffoissa viime aikoina nähty Lin Shaye ja vankilassa pari sekuntiä elossa viihtyvä Danny Trejo.

Efektit on maukkaita ja veripussit poksuu tahdilla jota harvoin näkee. Takaa-ajoja piisaa ja autoja pannaan kunnolla paskaksi.
MacLachlan pääsi Hiddenissa jo harjoittelemaan oudohkon FBI tyypin hahmoa Twin Peaksia silmällä pitäen vaikka ei luultavasti tulevasta vielä mitään tiennyt.

Leffan soundtrack rokkaa upeasti ja mukana on lähinnä IRS lafkan bändejä joista Shok Parisia löytyy omastakin hyllystä.
Oikein nautittava elokuva jos lajityypistä tykkää ja paljonhan tästä tulee mieleen John McNaughtonin ohjaama The Borrower (1989) jossa on toki mukana enemmän huumoria.

Jatko-osakin tehtiin enkä ole sitä ennen nähnyt joten pitää katsella joku päivä. Suuria en kyllä odota. Tuossa vielä Video Butcheryn muistutus siitä kuinka ihanaa se videosensuurin aika oikein olikaan.

"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3548
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

^
Ai, että! The Hidden on kyllä niin helvetin hyvä. Leffan alotus varmaan yks kovimmista koskaan holtittomalla takaa-ajosekoilulla ja pahiksen motiivi mitä parhain: se vaan haluaa pitää hauskaa ja olla kyrpä kaikille. Mahtavaa. En keksi mitään muuta vikaa kuin, että se varsinainen lopetus on ihan turha ja ylimääräinen kohtaus. Hyvin olisi voinut loppua edelliseen toimintakohtaukseen.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4900
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Just tuollaisia pitää leffojen alkujen olla! Kyllähän se pahis lopulta tahtoi planeetan vallata eli oli sillä jotain isompaakin mielessä.

Mun mielestä se loppu oli ihan hyvä eli ympyrä tavallaan sulkeutui, kun se Kylen esittämä alien siirsi sielunsa Nourin kroppaan sai tavallaan perheen takaisin.
Alunperin lopun piti olla huomattavasti synkempi eli senaattorialien jäi henkiin ja awhän tahtoi pyrkiä sitten pressaksi.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3548
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

aTomiK wrote:Just tuollaisia pitää leffojen alkujen olla! Kyllähän se pahis lopulta tahtoi planeetan vallata eli oli sillä jotain isompaakin mielessä.

Mun mielestä se loppu oli ihan hyvä eli ympyrä tavallaan sulkeutui, kun se Kylen esittämä alien siirsi sielunsa Nourin kroppaan sai tavallaan perheen takaisin.
Alunperin lopun piti olla huomattavasti synkempi eli senaattorialien jäi henkiin ja awhän tahtoi pyrkiä sitten pressaksi.
Niin no joo, mutta eikös nääkin valtahommat vaan liittyny siihen, että sitten on enemmän rahaa ja valtaa sekoilla kovemmilla kierroksilla? :D

Joo siis vähän huonosti taisin selittää. Noi kaikki loppuhommat ois voinu hyvin tapahtua siinä edellisessä actionkohtauksessa. Leffa on tulollaan loogiseen päätepisteeseensä ja sitten juttu ei lopukaan vaan homma venyy vielä yhteen loppunäytökseen, kun sitä senaattoria mennään ampumaan. Tai ainakin tämmöset tunnot ollu aiemmilla katsomiskerroilla.
Ja niitä katsomisia tulee varmasti vielä helvetin monta lisää, joten voihan fiilikset taas muuttua. Ja olkoot vaan tollanen pikku nitinän aihe siellä. Niin hyvä leffa, että kyllä sinne joku piskuinen vika saa luvan mahtua!
Last edited by rautapuoli on Mon Jun 22 2020 18:26, edited 1 time in total.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4900
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Ymmärrän pointin ja joo, vallataan paikka jotta voidaan sekoilla lisää :LOL4:
Tykkäsin myös siitä kun ötökkä siirtyi christianiin ja se huomasi tissit niin niitähän piti vähän väliä puristella :lol:
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9335
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

väliaikainen nikki wrote:Killing Hasselhoff
https://www.imdb.com/title/tt2967226/fu ... cl_sm#cast

Olipa positiivinen yllätys. Onnistunut komedia, jota ei oltu turhaan pitkitetty ja vitsit naurattivat. Yllättävän epäkorrektia läppää mukana, eniten nauratti Kaitlyn Jenner ja neekerin rusketus vitsit. Koko komeuden kruunasi tammikuun 2001 Playboy Playmaten täydelliset paljaat TISSIT!
Image
Killing Hasselhoff "cheesy" "cheesy" "cheesy" "cheesy"
https://www.imdb.com/title/tt2967226/?r ... f_=nv_sr_1
Yökerhoyrittäjä Chris (Ken Jeong) on sievoisen summan velkaa ja raha-asiat piti saada kuntoon myymällä osa liiketoiminnasta kaverille, jonka hihna kuitenkin lähti löystymään. Kun homman nimi on vähän niin kuin rahat tai henki ja naisenkin kanssa menee vielä vituiksi, Chris ei näe muuta ulospääsyä kuin tappaa Hasselhoff. Tyyppi on mukana vedonlyönnissä useaa muuta vastaan siinä, että kuka julkkis kuolee seuraavaksi ja veikannut itse Hoffia. Voittaja vie jotain puoli milliä, jolla nousisi tästä kusilätäköstä.

Tämähän oli hauska! Jeong oli hyvä, Hoff oli hyvä, se yksi Hoffia ihaileva homoneekeri oli hyvä, Jon Lovitzia näki mielellään pitkästä aikaa ja huumori ylipäätään oli sellaista, joka toimii meikäläisen makuun. Kesto oli osattu pitää hyvinkin maltillisena, sillä lopputekstit käynnistyivät jo siinä ~72 minuutin kohdalla. Lisäksi elokuva sisälsi yhdet kerrassaan upeat tissit (näköjään Playboyssakin paljastellut Irina Voronina, kuten jo tuolla yllä kerrottiinkin). Ja toki myös KITTin! Ei sentään ollut alkuperäisellä puheäänellä, mutta ei tuosta kehtaa miksikään mulkuksi heittäytyä ja miinusta antaa näin hassussa kokonaisuudessa. Absurdia, että Jeongin helvetisti tunnetumpi ja kehutumpi elokuva, se eka Kankkunen, on minusta helvetisti vähemmän hauska kuin tämä. Eli Hasselhoffin tapon olisi pitänyt kerätä se kaikki menestys ja hillot ennemmin!

Epäilin epähauskaksi etukäteen, nyt hävettää ja on pakko tunnustaa jerpan olleen asian ytimessä kehuessaan tätä. Hyvin lähellä ollaan tarvetta ostaa KH itselleni ja saatanpa niin tehdäkin.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5533
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

^No hitto. Kai tuo sitten pitää katsoa jos kohdalle osuu.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4900
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

^^ Tilasin :up:
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3548
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

Kaipa tuo KH pitää itsekin katsella jahka joskus vastaan tulee. Vähän epäilyttää se pääosajamppa, joka kaikessa muussa on ollut ärsyttävä.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

User avatar
väliaikainen nikki
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 2372
Joined: Fri Feb 02 2018 11:32

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by väliaikainen nikki »

rautapuoli wrote:Kaipa tuo KH pitää itsekin katsella jahka joskus vastaan tulee. Vähän epäilyttää se pääosajamppa, joka kaikessa muussa on ollut ärsyttävä.
Onhan se tossakin ärsyttävä. Tämä oli kokonaisuutena niin saatanan tyhmä ja rasittava, mutta jotenkin häkellyttävän hyvällä tavalla että tykkäsin.
Harry Väliaikainen nikki hates everybody: Limeys, Micks, Hebes, Fat Dagos, Niggers, Honkies, Chinks, you name it.

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9335
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Taas nähdään, että minulla on keskivertoa korkeampi kynnys ärsyyntymiseen :levitaatio:

IMDb muuten kertoo Hulk Hoganilla olleen rooli elokuvassa, mutta sekoili jotain rasismijuttuja ja tuli leikatuksi kokonaan pois. Harmi.

Michael Winslow olisi pitänyt muistaa kyllä mainita, oli mukana päästelemässä ääniä, taas kerran :)
-You have a huge fucking dick!

Post Reply