Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on Su Kesä 16 2019 4:03


Etusivu » Foorumit » Elokuvat - yleistä


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 17903 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121 ... 1194  Seuraava
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3404

Viesti Lähetetty: Ti Helmi 27 2018 8:24 
Ylös  
Kuulostaa kiintoisalta, pitää ottaa tutkinnan alle jossain välissä.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma Huhti 07 2008 17:57
Viestit: 3236

Viesti Lähetetty: Ti Helmi 27 2018 16:38 
Ylös  
London Has Fallen :star: :star: :star:
Jatko-osa Olympus Has Fallenille, jossa Butlerin esittämä henkivartija kikkaili terroristeja vastaan valkoisessa talossa ja tällä kertaa Lontoossa. Muistaakseni eka oli aika hyvä ja niin on tämäkin. Maailman kovimmalle presidentin henkivartijalle Butlerille olisi tulossa perheenlisäystä ja hän pohtii jopa hommien lopettamista loman juuri alkaessa. Mutta lomat sikseen sillä Brittien pääministeri delaa ja kaikki maailman johtajat kaivataan äkkiä Englantiin kuoppajaisiin. Vähäpä osasivat aavistaa, että yksi suurjohtajan hauta ei riitäkään, kun terroristit paskovat Lontoon hienoimmat nähtävyydet ja kaikki muut presidentit paitsi Ameriikan Yhdysvaltojen ykkösmiehen. Siinäpä sitten alkaa pressan ja Butlerin seikkailut pitkin Lontoon autioita katuja turvapaikkaa etsiessä.

Olipa hauska huomata, että edelleen Hollywoodissa viitsitään tehdä sadistisia toimintaelokuvia. Butler on täysi väkivaltanarkkari, jonka metodeja Aaron Eckhartin pressakin oudoksuu vähän väliä. Aloitus on todella tylsä eikä ensimmäinen iso toimintakohtaus oikein kestä budjettiaan. Kun sitten isoista tietokoneavusteisista katastrofijutuista on päästy pois niin tekijät ovatkin enemmän kotonaan perinteisemmän kujanjuoksutoiminnan kanssa. Butler on megaässä teloessaan pahiksia vasemmalta ja oikealta. Veri roiskuu, mutta valitettavasti tehosteet ovat hyvin usein niitä niin tylsiä päälleliimattuja tietsikkaroiskaisuja. Oikeitakin squibeja on onneksi tarjolla sekä näemmä paineilmalla toteutettuja vähemmän näyttäviä suhauksia. Suureksi harmikseni sivullisten uhrien joukossa on myös Saab 93, joka ottaa konetuliaseista osumaa. Onneksi ei sentään räjähtänyt, joten uskottelen itselleni, että elokuvan maailmassa sen omistava brittiläinen hyvin käyttäytyvä hieno kansalainen vei auton korjaamolle ja kaikki päättyi hyvin.

Todella helvetin typerä elokuva, jossa ei pelätä hehkuttaa amerikkalaisuutta. Ja se on hyvä se. Kyllä mielestäni tämmöisille elokuville on vielä paikkansa maailmassa ainakin tälleen keskivertobudjetilla tehtynä.

_________________
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

 Profiili  

Poissa
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ti Syys 23 2008 17:56
Viestit: 7658

Viesti Lähetetty: Ti Helmi 27 2018 19:54 
Ylös  
rautapuoli kirjoitti:


Peukkuja elokuvalle täältäkin ja itse varmaan arvostin toteutusta astetta enemmän, koska kyllä se suuremman luokan jytkytysvaihekin tuntui ihan mukavasti jyräävän. Butlerin virnistelyt ja sadistiset puuhastelut huvittivat hyvin toisellakin katselulla. Lähinnä uusinnan yhteydessä tuli haikailtua, että elokuva olisi ehkä ollut parempi pääteltynä napakammin sen "nyrkkiä naamaan ja paasausta"-tylyttelyn yhteydessä. No, joka tapauksessa ehdottomasti plussaa, että tällaistakin menoa vielä tahdotaan tarjoilla ilman isompia anteeksipyytelyjä.

_________________
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3404

Viesti Lähetetty: To Maalis 01 2018 9:46 
Ylös  
Kuva

Shirley Valentine (1989)
:star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0098319/

Juuri edesmenneen Lewis Gilbertin ohjaama draamakomedia käväisi soittimessa ja hyvin pelitti.

Shirley (Pauline Collins) on Liverpoolissa asuva reilu nelikymppinen kotirouva joka on kyllästynyt elämäänsä ja varsinkin sen toistuviin rutiineihin. Ystäviä ei enää tapaa, lapset ovat muuttaneet pois ja ukon kanssa oli JOSKUS hauskaa.
Kaveri on lähdössä parin viikon lomalle Kreikkaan, pyytää mukaan ja lopen tympääntynyt Shirley päättää lähteä eikä kerro matkastaan edes miehelleen joka olisi kuitenkin ajatusta vastaan.
Kreikassa Shirley herää jälleen eloon ja kokee hellän hetken Costasin (Tom Conti) kanssa mutta Costas ei olisi kunnon kreikkalainen keikari jos ei olisi vehtaamassa uuden naisen kanssa samalla, kun Shirley on lähtöpuuhissa.
Mutta nainenpa ei lähdekään kotiin vaan pyytää työpaikkaa Costasin baarista mutta mitäs siihen sanoo kotona vaimoaan odotteleva Joe (Bernard Hill)?

Oikein osuvaa sanailua sisälsi tämä filmi mikä perustuu yhden ihmisen näytelmään ja jonka Collins siirtää todella vakuuttavasti lavalta ruutuun. Nainen näyttää myös rohkeasti ihoa mistä lisäpisteet totta kai.
Shirley puhuu kameralle ja kertoo elämästään josta samalla näytetään katkelmia. Briteissä on ankeaa joten leffa todella herää eloon, kun siirrytään Kreikan saaristoon.
Conti on hauska vaikka hänen aksenttinsa on varmaan todella kaukana aidosta. Todella upeeta sarjan Joanna Lumley nähdään sivuroolissa Shirleyn entisenä luokkakaverina.

Onneksi tämä tuli nähtyä vasta nyt sillä näin hahmojen kanssa samanikäisenä ymmärtää kuinka totta kaikki elokuvassa esitetyt asiat onkaan, vähän liiankin totta ;)
Kuinka paljon elämätöntä elämää meiltä kaikilta jääkään käyttämättä?

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3404

Viesti Lähetetty: La Maalis 03 2018 9:36 
Ylös  
Kuva

Pörssihai posessa (Buy & Cell, 1987) :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0096997/ http://www.fixgalleria.net/release.php?id=12108

Poliisiopiston äänipelle Michael Winslow kiertää tämän kevään Suomea joten pitäähän se katsoa ainakin pari miehen vielä näkemätöntä elokuvaa.
Hyllyyn onkin kertynyt yli 20 leffaa joissa mies on jollakin lailla mukana ja eilen vuorossa siis Buy & Cell.

Herbie Altman (Robert Carradine) passitetaan vankilaan jouduttuaan firmansa pomon pörssikeinottelun syntipukiksi.
Mies laitetaan energisen Slyn (Michael Winslow) sellikaveriksi ja nämä ystävystyvät. Sly on hengenvaarassa koska on velkaa eri tyypeille noin 25 000 taalaa mutta Herbie lupaa auttaa.
Vangit, eräs vanginvartija ja vankilapsykologi perustavatkin sijoitusyhtiön nimeltä Con Inc. ja Herbien avulla rahaa alkaa virrata.
Mutta onnistuuko heidän kostaa ilkeälle vankilanjohtaja Tennantille (Malcolm McDowell) sekä Herbien vanhalle pomolle?

Tässä elokuvassa oli kaikki mahdollisuudet hyvään komediaan mutta tulos jää laihaksi. Jutut ei vaan ole tarpeeksi hauskoja ja ajoitukset pätkii.
Ohjaajana tässä on paremmin kirjoittajana tunnettu Robert Boris (mm. 70-luvun klassikko Electra Glide in Blue) eikä miehellä ole oikein homma hanskassa.
Castin puolelta löytyy jo mainittujen lisäksi mm. Roddy Piper, Randall "Tex" Cobb sekä Tony Plana joten näyttelijöissä vika ei ole.

Winslow äänipelleilee jonkin verran (huuliharppu, radioäänet ym.) mutta enemmänkin olisi saanut olla. Carradine jatkaa oikeastaan siitä mihin Nörttien kostossa jäi.
Jätkät hankkii vankilaan salaiset tietokonehuoneet, baarin sekä tanssilattian mutta ei noistakaan osata ottaa mitään isompaa irti.
Musiikista vastaa brittien syntikkavelho Mark Shreeve, pari montaasia nähdään ja Businessweek lehden kannessa komeilee Trump ja teksti "What´s behind the hype?"
Harmittaa sanoa näin mutta syystäkin unholaan jäänyt elokuva.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3404

Viesti Lähetetty: La Maalis 03 2018 13:34 
Ylös  
Kuva

Torso aka I corpi presentano tracce di violenza carnale (1973) :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0069920/

Tämä Sergio Martinon ohjaama giallo/slasher oli kaikella tavalla hyvin perinteinen italokauhari.

Italialaisen taidekoulun oppilaita alkaa löytyä kuolleena ja potentiaalisia tappajia esitellään katsojille useita.
Kiivasluonteinen oppilastoveri Stefano, opettaja Franz, erään oppilaan setä Nino, epäilyttävä torimyyjä sekä komea tohtori Roberto ovat ainakin listalla.
Neljä tyttöä matkustaa maalle missä tappajan henkilöllisyys paljastuu mutta vain yksi naisista selviää hengissä.

Ei Torsossa mitään suurta vikaa ole mutta nyt ei tunnelma vain napannut mukaansa. Score on ihan ok ja tappokohtauksissa on jonkin verran imua.
Parasta elokuvassa on sen kauniit näyttelijättäret sekä runsas tissipitoisuus. Ensimmäisen tissiparin esittelemiseen kuluu startista noin 17 sekuntia :hyymy:
Perusviihdyttävä pätkä mutta tästä on varmasti parin viikon päästä vaikea muistaa mitään muuta kuin seksikkäät typykät.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3404

Viesti Lähetetty: La Maalis 03 2018 20:42 
Ylös  
Kuva

Room (2015) :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt3170832/

Room on erittäin tunteikas ja koskettava hieman erilainen kidnappausdraama.
En lähde juonta sen tarkemmin kuvaamaan koska sen parempi mitä vähemmän siitä etukäteen tietää.

Pääosanesittäjät, äidin roolissa oleva Brie Larson ja tämän viisivuotiasta poikaa esittävä Jacob Temblay ovat erinomaisia ja Larson nappasi osastaan myös Oscar pystin.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 7986

Viesti Lähetetty: Su Maalis 04 2018 11:11 
Ylös  
aTomiK kirjoitti:
Poliisiopiston äänipelle Michael Winslow kiertää tämän kevään Suomea joten pitäähän se katsoa ainakin pari miehen vielä näkemätöntä elokuvaa. Hyllyyn onkin kertynyt yli 20 leffaa joissa mies on jollakin lailla mukana ja eilen vuorossa siis Buy & Cell.

Meinasitko muuten mennä katsomaan livenä? :)

aTomiK kyllä yllättää aina näillä kokoelmillaan. En olisi arvannut, että noin moneen elokuvaan tämäkin kaveri ehtinyt. Ja haluttu. Ei taida ihan muilla poliisiopistolaisilla olla noin laajaa filmografiaa, no joillakin ainakaan.

Kuva
Fortress (Linnoitus) :popparit: :popparit: :popparit: :popparit:
http://www.imdb.com/title/tt0106950/?ref_=nv_sr_1
Tulevaisuutta eletään ja John Brennick (Christopher Lambert) vaimoineen on mennyt rikkomaan ylikansoittumisen estävää saäntöä, joka sallii vain yhden lapsen per perhe. Sikäli epäreilua tälle pariskunnalle, että ensimmäinen ei kauaa hengissä jaksanut. Mutta se ei ole lieventävä asianhaara ja molemmat paiskataankin poseen. Juuri tuonne otsikossa mainittuun Linnoitukseen, joka on yli 30-kerroksinen (tai jotain), viimeisimmällä teknologialla varustettu pakovarma tyrmäkompleksi. Paikan johtaja (Kurtwood Smith) on "yllättäen" täysi mulkku ja Brennickin ahtaaksi käyvässä sellissäkin majoittuu pari isottelevaa korstoa. Ankeista oloista alkaa tehdä mieli pois, mutta kukaanhan ei ole onnistunut pakenemaan.

Innovatiivista ja isolla rahalla tehtyä näyttävää scifitoimintaa etsivä todennäköisesti pettyy, sillä ei tämän tekemiseen mitään valtavaa shekkiä ole kirjoitettu ja ehkä kyseessä ei myöskään aivan mikään Blade Runner vankilassa ole. Eipä kuitenkaan hätää, jos toiveesi on ainoastaan viihtyä. Se onnistuu mainiosti. Re-Animatorin ohjaaja näyttelijöineen lienee itsekin oivaltanut, että näillä aineksilla ei tehdä elokuvahistoriaa, mutta so what ja ei kun lähdetään pelaamaan omilla vahvuuksilla. Varmaan pitämään samalla hauskaakin. Mukana on hyvää jengiä tekemään nasevia roolisuorituksia Combsista Towlesiin, joista jälkimmäinen osaa edelleen sikailla ansiokkaasti, vaikka nyt onkin tulkittavana vähän tervejärkisempi heppu kuin Henryssä. Ei se Lammasperttikään mikään pelkän yhden ilmeen ukko ole, vaan löytyy niitä ainakin pari enemmän. Kurtwood Smithistä turha kai erikseen mainitakaan, että hyvää työtä tekee vanha Murphyn lain vastustajakin.

Vaikka budjetin rajoitteita näkee, Linnoituksesta piirretään kyllä myös varsin vaikuttava kokonaiskuva, että onpas siinä melkoinen tornillinen kerroksia ja pahantekijät huolella kusessa. Väkivaltakin ansaitsee taputuksia ja onkin loistavaa, että leikkaamaton versio on vihdoin mahdollista nähdä kotonakin. Tyypit räjähtelevät paskaksi tai saavat reiän mahaansa, liekinheittimet roihuavat, auto tulee päälle itsekseen ja nyrkkitappeluissakaan ei veressä ole tarvinnut säästellä. Tuollaista kaikkea kivaa.

Jotenkin kovin sympaattinen elokuva ja erinomainen vinkki r½:lta joka tapauksessa, että sakut onnistuneet pistämään uncutin pihalle.

Millainen mahtoikaan olla Fortress 2? :hmmm:

_________________
-You have a huge fucking dick!

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3404

Viesti Lähetetty: Su Maalis 04 2018 13:29 
Ylös  
Exterminator kirjoitti:
aTomiK kirjoitti:
Poliisiopiston äänipelle Michael Winslow kiertää tämän kevään Suomea joten pitäähän se katsoa ainakin pari miehen vielä näkemätöntä elokuvaa. Hyllyyn onkin kertynyt yli 20 leffaa joissa mies on jollakin lailla mukana ja eilen vuorossa siis Buy & Cell.

Meinasitko muuten mennä katsomaan livenä? :)

aTomiK kyllä yllättää aina näillä kokoelmillaan. En olisi arvannut, että noin moneen elokuvaan tämäkin kaveri ehtinyt. Ja haluttu. Ei taida ihan muilla poliisiopistolaisilla olla noin laajaa filmografiaa, no joillakin ainakaan.


Olisihan se hieno tuollainen legenda lavalla nähdä mutta hitto, kun sitä on niin laiska lähtemään mihinkään.
Winslowin elokuvista voin suositella ainakin Parkkijengiä (1981) "Poliisiopiston superpelle parkkeeraa nyt autoja" sekä ultra tyylikästä rikosleffaa Alphabet City (1984) missä hän näyttelee huumediileriä.

Fortress pitäisi uusia, kakkosesta en muista mitään.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 4079
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: Su Maalis 04 2018 14:50 
Ylös  
Fortress on kova. Kakkonenkin muistaakseni pöhköydessään ihan viihdyttävä.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Helmi 02 2018 11:32
Viestit: 1757

Viesti Lähetetty: Su Maalis 04 2018 16:29 
Ylös  
Exterminator kirjoitti:

Millainen mahtoikaan olla Fortress 2? :hmmm:


Annoin kakkoselle kolme tähteä (ja ekalle 4) kun uusin nämä joku aika sitten. Ei siis yhtä hyvä kuin eka mutta pätevää eli pöhköä, kuten yllä mainittiin,
viihdettä avuruudessa. Suosittelen!

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 7986

Viesti Lähetetty: Su Maalis 04 2018 19:13 
Ylös  
Okei 8-) Pitää kai se jatko-osakin siinä tapauksessa laittaa hankittavien listalle, jolla ei juuri nyt pahemmin muuta olekaan. Enpä moisen elokuvan olemassaoloa olisi muistanutkaan.

_________________
-You have a huge fucking dick!

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 4079
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: Su Maalis 04 2018 20:45 
Ylös  
Katsoin uusimman Mad Maxin uudestaan.

Tina DeMona kirjoitti:
Mäd Mäx: Vihainen Tie http://www.imdb.com/title/tt1392190/combined

Mitä tästä nyt enää sanoa, mitä ei olisi sanottu jo sata kertaa niin täällä kuin joka jumalan muussakin paikassa? Maailmankaikkeus on kerrankin oikeassa, tämä on ihan törkeän kova elokuva. Tämä on niitä leffoja, joiden jokainen kuva, jokainen hahmo, jokainen kohtaus, jokainen repliikki ja ihan vaan koko kokonaisuus vaan yksinkertaisesti toimii ja aiheuttaa mielihyväorgasmeja. Action toimii niin saatanan kovaa ja juonikin on ihan ihkaoikinen tarina. Jokainen kuva on kuin taideteos, mutta ilman, että elokuva muuttuu musiikkivideoksi tai Passion of the Christiksi. Sitä aavikkomyrskykohtausta voi jo huoletta verrata johonkin 2001: a Space Odysseyn lopputrippailuun.

Jos nyt jotakin kitistävää on löydettävä, niin eihän tuo päähenkilöpoika ihan mikään Mel Gibson ole. Sen sijaan Charlize Theron yllätti: koskaan en ole muijasta niin erityisesti tykännyt, mutta tähän on kyllä melkoisesti matkaa tuosta aiemmin vähän aikaa sitten katsomastani Paholaisen Asianajajasta. Nythän nainen oli ihan seksikäskin, kun oli robottiraajaa ja likaa ja sotamaalausta ja ai jai jai...

Pahis potkii muuten Darth Vadereita munille. Aika helposti. Vaikkei mikään kummoinen "hahmo" olekaan, eikä minkäänlaista taustatarinaa tai kehitystä tai muuta nönnönnöötä saakaan, on sen verran messiaaninen ilmestys, että alta pois.

Tässä on nyt aidosti saatu kaikki kauneus ja hienous maailmassa sopimaan aika hyvin yhteen teokseen. Miten ihmeessä onkin vielä herran vuonna 2015 onnistuttu tekemään jotakin näin hyvää? Tämä totisesti luo toivoa tulevaisuudelle. Jos mukamas tänä vuonna jokin parempi elokuva tulee - mitä en kyllä ihan vähään aikaan usko - niin tämä on kyllä paras elokuvavuosi sitten 80-luvun.


Edelleen yhtä kova.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3404

Viesti Lähetetty: Ke Maalis 07 2018 8:35 
Ylös  
pekka kirjoitti:
Slaughterhouse-Five / Teurastamo 5 (1972) :star: :star: :star: :star: :star:
Billy Pilgrim elää kolmella aikajanalla; sotavankina pommituksen alle joutuvassa Dresdenissä, leipääntyneenä keski-ikäisenä optikkona esikaupunkiparatiisissa sekä Tralfamadore-planeetalla keinotekoisessa biosfäärissä. Onnellisimmillaan Billy taitaa olla Tralfamadorella hänen seurakseen abduktoidun pornotähti Montana Wildhackin kanssa (Valerie Perrine/tissit näkyy) joka pitää hänen koirastaan Spotista toisin kuin hänen vaimonsa Maan päällä. Isojen poikien isolla rahalla tehty sovitus Kurt Vonnegutin kontroversiaalista romaanista. Hieno kuvaus on mm. Amadeuksen ja Valmontin kuvaajan Miroslav Ondrícekin käsialaa ja musiikkina kuullaan kaunista Bachin pianomusiikkia. Kyseistä kirjaa en ole lukenut, mutta uskon että Billy oikeasti pääsee pakoon tylsää esikaupunkielämää Tralfamadorelle jossa hetki on NYT...menneisyys, nykyisyys, tulevaisuus...ja samalla turvaan tuhoutuvalta universumilta jonka aiheuttaa jossain joku avaruusmatkaaja kokeillessaan uutta polttoainetta. Elokuvasta tämä välttämättä ei selviä, mutta Vonnegutin toisessa romaanissa "Titanin seireenit" Tralfamadore on todellinen paikka. Hieno ja samalla täysin kajahtanut elokuva.


Tuo Pekan arvostelu kiteyttää loistavasti pelin hengen. Itse en ihan viittä starbaa heitä mutta kyllä :star: :star: :star: :star: täytyy antaa.
Vonnegut oli itse mukana Dresdenin pommituksessa joten voi vain kuvitella millaisen trauman se aiheutti. Kirjahan on edelleen kiellettyjen listalla joissakin amerikan kouluissa joten siinä täytyy olla paljon totuutta.

Tässähän hypellään tosiaan jatkuvasti aikajanalla mikä on varmasti sekoittanut monen katsojan pollaa 70-luvun alussa. Nythän tuollainen on ihan arkipäivää elokuvissa.
Valerie Perrine (mm. Superman ja jatko-osa) on kyllä todella ihq tässä ja viihtyy pitkään tissisillään. Minäkin voisin viettää naisen kanssa ikuisuuden Tralfamadoren kuplassa :hyymy:

Kuva

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3404

Viesti Lähetetty: To Maalis 08 2018 21:03 
Ylös  
Kuva

Greystoke: Legenda Tarzanista, apinain kuninkaasta (Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes, 1984)
:star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0087365/?ref_=fn_al_tt_1

Hugh Hudsonin (mm. Tulivaunut) ohjaama Tarzan elokuva toi tämän legendaarisen tarinan ns. nykypäivään.

Kaikkihan tietää miten tämä juttu menee eli rikkaaseen Skotlantilaissukuun kuuluva John Clayton matkustaa Afrikan viidakkoon vaimonsa kanssa ja vuosi on 1885.
Pariskunta menehtyy ja heiltä jää poikavauva jonka lapsensa menettänyt apina adoptoi. Lapsi kasvaa viidakon kuninkaaksi eläinten kanssa kommunikoiden.
Tutkimusmatkailija löytää nuoreksi mieheksi kasvaneen Tarzanin, opettaa tälle kieltä sekä tapoja ja vie tämä tapaamaan isoisää Skotlantiin. "Sivistyksen" parissa eläminen osoittautuu kuitenkin vaikeaksi.

Greystoke on hyvä elokuva mutta osaa välillä myös puuduttaa. Sanaa Tarzan tässä ei mainita kertaakaan eikä viidakon valtiaan huutokaan ole sitä Weissmuller kiljumista.
Christopher Lambert vetää Tarzanin roolin hyvin, kun ottaa huomioon, että tämä oli miehen ensimmäinen englanninkielinen elokuva.
Filmi on täynnä hyviä brittinäyttelijöitä ja Andie MacDowell on kaunis debyyttielokuvassaan. Naisella oli kuitenkin liika aksenttia äänessään ja dubbauksen hoiteli Glenn Close.

Robert Towne vastasi käsikirjoituksesta mutta koska sitä mentiin muokkaamaan, hän pyysi muuttamaan nimensä muotoon P.H. Vazak mikä oli hänen koiransa nimi. Näin Townen koira sai elokuvasta Oscar ehdokkuuden :lol:
Greystoke ei menestynyt eikä ole täydellinen mutta suosittelen sitä silti. Rick Bakerin tiimin kehittämät apinat toimii hienosti ja Kamerunin kansallispuiston maisemat hivelee silmiä.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 17903 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121 ... 1194  Seuraava

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com