Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Keskustelua elokuvien tv-esityksistä ja mielenkiintoisista ohjelmista. Myös vinkit katsomisen arvoisista ohjelmista ovat enemmän kuin toivottavia.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4900
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by aTomiK »

Image

Ah, mikä ihana 80-lukuinen logo.
Eli Konnankoukkuja kahdelle sarjaa katselen. Eka kausi käyty läpi ja tuohan oli lyhyt setti kun mukana vain pitkä pilottijakso ja viisi normimittaista.
Katselin sarjaa myös 80-luvulla mutta ei tätä noin 13 -kesäisille ole tarkoitettu. Nyt konekivääridialogi toimii huomattavasti paremmin ja jutut on oikeasti hauskoja.
Bruce Willis on pirun hyvä eikä Cybill Shepherdiäkään voi haukkua. Ihmissuhteita, huumoria, hiukan jännitystä ja toimintaa. Kieli koko ajan sopivasti poskessa.
Vierailevina tähtinä mm. Dennis Lipscomb, mainion roolin toisessa jaksossa vetävä Pat Corley, Tim Robbins ja aiemmin tänä vuonna menehtynyt Rockyn sparraaja Tony Burton.
Jatkan tästä suoraan 18 episodia sisältävälle kakkoskaudelle.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9331
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Community/Paluu pulpettiin, 1. kausi. Kolmevitonen lakimies (Joel McHale) joutuu hyväpalkkaisesta työstään takaisin koulun penkille nuorison sekaan, ja sekös miestä risoo, ainakin aluksi. Pian on sentään kasassa oma opiskeluryhmä, joiden kanssa siinä sivussa tapahtuu ystävystyminen ja viihtyminen paranee. Varsinkin kun jengiin kuuluu myös hemaiseva blondi (Gillian Jacobs), ja sen hennomman tummaverikönkään (Alison Brie) katsominen ei varsinaisesti silmiin koske. Sitten on vielä se neekerinainen jonkinlaisena äitihahmona.

Kaverukset Abed (Danny Pudi) ja Troy (Donald Glover) ovat tuovat miesenergiaa, Abedin ollessa nopeakielinen nörtti ja Troyn... no, tämän hyvä kaveri, paljon yksinkertaisempi sellainen kuitenkin. Viimeisenä, ei suinkaan vähäisimpänä, törmäilee porukan ikämies Chevy Chase. En ole kuin yhden miehen elokuvan nähnyt, oliko se nyt Fletch, mutta tässä ukkeli on huomattavasti hauskempi. Näin siis minun mielestäni. Muita naurattajia ovat Ken Jeong espanjanopena ja Jim Rash dekaanina, vai mikä se oli.

Nopeatahtista, kekseliästä komediaa. Tässä huomaa syödessään, että helposti menee monta juttua ohi katseen harhaillessa lautasella, tahti on kova. Joka tapauksessa onnistui naurattamaan useamman kerran, joten pääasia on kunnossa. Jacobs on babe ja ei tuo Briekään paljon huonommaksi jää, olipas hyvät kannutkin! :razz:

Jos kekseliäs moderni komedia runsailla populaarikulttuuriviittauksilla (olipas pitkä sana) ilman mitään taustanauruja kiinnostaa, todellakin kannattaa vilkaista. Jatkan erittäin mieluusti toisella kaudella heti perään.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5532
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

Katsoin sitten Doctor Whon seiskakaudenkin uudestaan DVD:ltä. Jokunen kuukausihan noista edellisistäkin on ehtinyt jo vierähtää.

Tämähän on viimeinen Matt Smith -tuotantokausi ja viimeinen, mikä minulta omistuksestani löytyy. Ne jaksot alkoi olla sen verran kakkaa tuon seuraavan tuotantokauden aikana ja erityisesti sitä seuraavan alussa, että ei ole hotsittanut hankkia niitä. Sen koommin en ole sarjaa myöskään seurannut, ja ihan mysteeri, mikä siellä on meininki.

Tässä vaiheessa touhu on kuitenkin yhä kivasti kohdillaan. Amyn ja Roryn tarinat saatetaan hienoon, joskin vähän lapasen lailla äkkiseltään naamaan lävähtävään loppuunsa, ja uusi kumppani, jota näyttelee Jenna Coleman, tuodaan sisään hyvällä ja kiinnostavalla tavalla, eli laatimalla melkoinen mysteeri hahmon ympärille.

Omia suosikkejani on kuitenkin nämä Viktoriaanisessa Lontoossa vaikuttavat mysteerinselvittäjät, eli rikas liskonainen, tämän ninja tyttöystävä sekä äkäinen avaruusperunahovimestari. Tätä riemullista kolmikkoa nähdäänkin tässä kaudessa ennätyspaljon, eli jouluspessussa ja kahdessa perusjaksossa, mikä oli varsin mainiota. Muutenkin hyviä jaksoja oli tuttuun tapaan runsaasti - erityisesti mieleen jäivät Moffattin arkkijaksojen ohella Mark Gatissin kirjoitukset, Cold War sekä Crimson Horror sekä miellyttävän 70-luvun tunnelmakauhun omainen kummitustouhu, jonka nimeä en ikävä kyllä muista.

Tällä kertaa Neil Gaiman ei lumonnut samalla tavalla kuin aiemmin teoksellaan Horror in Silver, mikä oli nokkelasta sanailustaan huolimatta melko perustyypillinen Cybermies -episodi. Toisaalta, siinä oli Warwick Davis. Muitakin mainitsemisen arvoisia näyttelijöitä tuotantokaudelta löytyy, kuten David Warner (jo oli aikakin!) ja se äijä, joka on Davos Merenverto Game of Thronesissa.

Se muuten mietityttää, että mikseiköhän sitä Matt Smithin viimeistä esiintymistä, eli sitä Doctor's Namessa alustettua spesiaalijaksoa, ollut tässä boksissa. Onko se nyt sitten tungettu sen ekan Capaldi -kauden alkuun? Miksi? Sittenhän siinä on kaksi spesiaalia peräjälkeen. Ja eikö ole vähän hassua aloittaa sen hahmon tarinaa periaatteessa tämän tarinan lopulla? Jotenkin tuntuu vähän typerältä tuo ratkaisu. Plus olisin halunnut sen spessun saada kokoelmiini, mutta en jaksaisi ostaa kasikautta ihan vain sen takia.

Noin niinkuin muuten erittäin suositeltava kausi tämäkin, kuitenkin. Nyt olisi vielä ykköskausi entistä hienompana, bonuksia sisältävänä boksina katsottavissa jossain vaiheessa. Sitten olisi aikalailla Whot huudateltu tältä erää.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9331
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Paluu pulpettiin, 2. kausi on lisää herkkua hyvän komedian ystäville. Kyllähän tässä revitellään ja idoita sinkoilee, huippua. Malcolm-Jamal Warner (siis Cosby Shown Theo) vierailee parissa jaksossa ja sai heittää ainakin minusta koko kauden hauskimman repliikin :hyymy: Erittäin vaikuttavana jäi mieleen kauden kaksiosainen päätösjakso, jonka oli ohjannut Joe "Kapteeni Amerikka" Russo. Jakso aiheella "kuka varasti Annien kynän", jossa asiaa ratkotaan yhdessä huoneessa koko jakso, oli yksi parhaita myös.

Sitten voisi sanoa samat kuin edellisestä, eli - Chevy Chase on tässä hauskempi kuin luultavasti missään elokuvassaan. Gillian Jacobs on hyvänkokoisine kannuineen hottis, mutta nyt ovat silmäni lopullisesti auenneet Alison Brienkin kohdalla. SCHWING, mikä kissa :drool: Kuva alla todisteena. Tämä kai oli siinä Mad Menissäkin, pitäisi varmaan tutustua siihenkin sarjaan.

Image
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9331
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Paluu pulpettiin, 3. kausi. Hyvä kausi, jossa vierailee mm. John Goodman. Huonoon muistiini jäi erityisesti loppupuolen jakso, jossa hahmot seikkailevat videopelissä. Sitä jaksoikin katsoa oikeastaan ihan eri tavalla kuin sitä viime kauden, öö, joulujaksoa(?), jossa porukka oli jonain vahanukkeina koko jakson ajan. Vai mitä ne nyt oli.

Ja Alison Brie on edelleen älyttömän ihq ja kuuma hottis yhtä aikaa :love: Ja onneksi myös taitava, hehe.

Luin tuossa, että Chevy Chase jää seuraavalla kaudella pois ja ne ryhmän neekeritkin ennen sarjan päättymistä. Harmi varsinkin Chasen osalta, on täyttänyt tonttinsa erinomaisesti ja ollut hauska. Hankitaan siis se vitoskausi ja kutonen sitten joskus myöhemmin.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9331
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Ja vielä se Paluu pulpettiin, 4. kausi. Tässä oli vain 13 jaksoa ja jossain sanottiin tätä yhdeksi huonoimmista kausista sarjojen historiassa tai jotain, mutta ei tuota voi lähimainkaan allekirjoittaa. Näistä neljästä nyt kai heikoin, mutta hyviä juttuja oli tässäkin ja ei mitenkään peruskaavalla jaksosta toiseen ainakaan mennä. Taisi naurattaa vähiten näistä kausista kyllä. Mitenkä tästä sitten jatkoivat vielä parikin kautta, kyllähän se jäi mietityttämään vähäsen.

Chevy Chase oli hiukan epämääräisesti mukana noissa viimeisissä jaksoissa. Välillä kokonaan poissa pari ja sitten taas mukana, höh.

Joka jaksoon ovat äänittäneet kommenttiraidan hienoksi ekstraksi. Nuo olisivat varmasti ihan mielenkiintoisia, mutta nyt taitaa olla aika siirtyä jo seuraavaan sarjaan. En vielä ole varma, mihin. Moderni perhe? Nanny? Pasila? South Park? Kate & Allie?

Ehkäpä tuo Moderni.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9331
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Moderni perhe, 1. kausi. Onhan tämä loistava, edelleen. Nappiin tässä on näyttelijät valittu ja jokaisesta keskenään sukua olevasta perheestä löytyy vähintään yksi aivan huippu hahmo. Toki se sarjan selkeä kingi on Ty Burrellin perheenisä Phil Dunphy. Ei tästä roolista minkään sattuman kautta Emmyä napattu. Hellyyttävän höhlä Phil päästää suustaan sammakoita minkä ehtii ja sählää, mutta on myös aivan liian sympaattinen persoona ja tunnollinen vanhempi, jotta herralle kukaan viitsisi alkaa ilkeäksi. Vastasi parhaista repeilyistä, siinä viimeisessä jaksossakin se kohtaaminen Kobe Bryantin kanssa... LOL!! Julie Bowen on vaimona varsin pantava, varsinkin siinä yhdessä kohtauksessa pelkissä alusvaatteissaan 8-)

Katsoin vasta Wayne's Worldit ja kun Ed O'Neill vetää niissäkin sitä samaa Al Bundyaan, niin tässä on todella mukavaa nähdä mies ihan erilaisenakin tyyppinä. Tuntuu jopa vasta nyt pääsevän näyttämään kunnolla kykynsä komedianäyttelijänä. Sofia Vergara on vaimona näyttävä, tumma ja tulinen :up:

Sitten on ne pari homoa, joista läskimpi kiilaa ehkä jopa heti Philin jälkeen toiseksi parhaaksi hahmoksi. Edes pentujen kohdalla ei onneksi ole tarvinnut tinkiä laadusta, vaan osaavat pudotella katsojaa siinä missä aikuisetkin.

Ei muuta kuin jatketaan seuraavaan kauteen.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Liskohallitus
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 1692
Joined: Fri Aug 19 2016 9:06
Location: Emoalus

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Liskohallitus »

X-Filesin neljä ekaa kautta nyt katsottuna. Kritisoin aika kovin kahta ekaa kautta mutta onhan tämä vaan todella kova sarja. Paskojen jakson määrä vähentynyt kovalla kädellä sarjan edetessä. Parhaiten aikaa kestänyt sarja tämä.

The Killing nyt pikauusinnassa. Kaksi ekaa kautta kestänyt Larsenin tapaus hiukan junnasi toisella kaudella mutta muuten edelleen yksi viime vuosien parhaista sarjoista.
Image

User avatar
JariM
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 2939
Joined: Sat May 17 2008 10:44
Location: Helsinki

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by JariM »

Vice Principals
Eli Eastbound & Downista tutun Danny McBriden uusi sarja.
High-school opettajat ja vararehtorit Neil Gamby (Danny McBride) ja Lee Russell (Shieldistä tuttu Walton Goggins) haluaisivat molemmat tulla valituksi uudeksi rehtoriksi vanhan siirtyessä eläkkeelle. Virkaan valitaan kuitenkin Oprahia muistuttava Belinda Brown (Kimberly Herbert Gregory). Ja sehän ei käy herroille päinsä joten he yhdistävät voimansa savustaakseen ulkopuolisen pois.
Gamby joutuu myös sietämään erittäin vittumaista ex-vaimoaan ja tämän uutta aviomiestä (joka tosin yrittää olla mukava) voidakseen olla tekemisissä tyttärensä kanssa. Myös eräs naispuolinen kollega kiinnostaisi.
Ihan jees sarja.
▬▬▬ι═══════════ﺤ

User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3547
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by rautapuoli »

Stranger Things - 1. kausi 7/10
Tuliha tää jo joku aika sitten katottua, mutta pistetääs tuntoja.

Jätkänassikka katoaa mystisesti D&D-iltaman jälkeen ja hysteerinen äiti aloittaa omat etsivätyönsä, kun paikallista sheriffiä ei pahemmin nappaa omituiset selitykset. Poitsun kaverit alkavat päästä myös jyvälle hommasta, kun vähäpuheinen tyttö ilmestyä pelmahtaa heidän elämäänsä kummastuttamaan telekineettisillä voimillaan. Sheriffi alkaa lopulta uskoa, että katoaminen ei ollutkaan sieltä tavanomaisimmasta päästä ja niin alkaa matka kohti salaisuuden paljastusta, ja omaan itseensä.

Kahdeksanosainen Stranger Things olisi toiminut paremmin lyhyempänä minisarjana tahi ihan täyspitkänä leffana. Juonta, kun ei lopulta kovin paljoa ole ja kaikki on melko lailla täysin arvattavissa alusta asti. Sarja ei kuitenkaan viisaasti edes yritä esittää omaperäistä saati pyri yllättämään katsojaa sen suuremmin. Pääasiassa keskitytäänkin hahmoihin, joita riittää yllin kyllin. Ja jokainen heistä on kuin onkin kiintoisa tapaus. Kaipa tämä tämmöinen hahmojen arjessa velloilu oli tahallista King-tributointia, mene ja tiedä. Sanon saman kuin kaikki muutkin eli vaikutteita on käsitelty hyvin eikä tämä hiero esikuvista pöllittyjä juttuja katsojan naamaan kuten Tarantino saattaisi tehdä. Kasariestetiikkaa ei sitäkään oksennella suin päin miten sun sattuu, vaikka näin vähän on nykysellään tapana. Tarina nyt vaan toimii hyvin 80-luvun alkupuoleen sijoitettuna ja tää menee enemmän periodisarjan piikkiin kuin holtittomaksi kasaritribuutiksi.

Winona Ryderia oli mukava nähdä pitkästä aikaa isossa roolissa ja hyvin hoitaa hankalan hommansa. Hän, kun on jatkuvasti huolissaan ja kohtauksen partaalla. Siitä huolimatta hänen kohtauksensa eivät ole rasittavia vaan tätä säälii ja puolestaan kannustaa löytämään skidinsä. David Harbour vähäeleisenä tähden kantajana on hänkin mainio, mutta kyllä ne muksut shown varastaa täysin. Heille on kirjoitettu ikään sopivaa dialogia ja toimintaa, joka yleensä on kirjoittajille tuhottoman hankalaa. Siihen päälle nuoret näyttelijät hoitavat duuninsa kympillä.

Kakkoskausi on kovaa vauhtia tuloillaan ja, vaikka ilmankin olisin pärjännyt niin kyllähän se kiinnostaa.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

User avatar
Liskohallitus
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 1692
Joined: Fri Aug 19 2016 9:06
Location: Emoalus

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Liskohallitus »

^
Samaa mieltä, että olisi voinut olla tiiviimpi. Winosta eri mieltä. Jatko kyllä arveluttaa.
Image

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5532
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

Katsoin uudestaan britti-tv-sarja Misfitsin ekan kauden.

http://www.imdb.com/title/tt1548850/combined

Edelleen helvetin hauskaa menoa. Eli kyseessähän tämä hyvinkin vahvoilla komediaelementeillä varustettu draama, missä viisi yhteiskuntapalvelussa olevaa hulttionuorta saa supervoimat. Ja toisin, kuin jos sarja olisi amerikkalaisten tekemä, tämä ei johda välittömästi kaikkien kehittymiseen vastuunsa kantaviksi, hienoiksi ihmisiksi vaan aivan tolkuttomaan perseilyyn, sekoiluun ja asioiden totaaliseen vituiksi menemiseen.

Hahmothan tässä on reilusti pääosassa, ja hienosti ovatkin loihdittu. Näinkin perustyperäksi aihepiiriksi ja hahmojen ollessa näinkin arkkityyppisiä pitää helvetin hieno kirjoitus ja eritoten maittava dialogi touhun kaheliudestaan huolimatta jopa kohtuu-uskottavana. Kaikki viisi näyttelijää ovat myös hyviä. Iwan Rheonhan onkin sittemmin päätynyt Game of Thronesin Ramsay Boltoniksi ja Robert Sheehan ilmeisesti leffoihin.

Kyllähän tämäkin sarja muistaakseni myöhemmillä kausilla löpsähti, mutta ainakin eka kausi oli vielä todella loistavaa ja paikoitellen hervottoman hauskaa menoa. Myös visuaalisesti erittäin kivan näköinen sarja. Vähän niinkuin Heroes jos se ei olisi perseestä.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Liskohallitus
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 1692
Joined: Fri Aug 19 2016 9:06
Location: Emoalus

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Liskohallitus »

The Killingin kolmaskin kausi katsottu uudelleen ja tämä uusintakierros jää nyt tähän. Neljäs kausi pyörii sotilasakatemian ympärillä ja armyrunkut alkoi vituttamaan jo 20 minuutin jälkeen.

Babylon 5 voisi olla seuraava uusittava sarja :hmmm:
Image

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5532
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Tina DeMona »

Liskohallitus wrote:Babylon 5 voisi olla seuraava uusittava sarja :hmmm:
Se on vieläkin kova!
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9331
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi läpi kahlatut tuotantokaudet

Post by Exterminator »

Oikeaan ketjuun:

Moderni perhe, 2. kausi oli hyvä. Lempparijakso oli se, missä Phil on menossa juontamaan jotain kiinteistövälittäjien iltaa Claire-vaimon ollessa huolissaan miehensä surkeiden vitsien takia. Paljon hauskuutta, jota täydentävät erinomaisesti muutamat koskettavammat hetket. Tosi jees.
-You have a huge fucking dick!

Post Reply