Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
Post Reply
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Exterminator »

Image
On tullut tänä vuonna katsottua jo useampikin kyseisen näyttelijättären elokuva ja muutama vielä näkemätön menee pian katseluun, niin ajattelinpa - miksi ei saman tien tekisi tällä hetkellä kenties kansainvälisen läpimurron kynnyksellä taituroivalle Lauralla saman tien omaa ketjuaan. Suomalaisille näyttelijöille/-jättärille niitä ei Lootassa ainakaan kyllästymiseen asti ole perustettu. Eikä sitä kai paljon suomalaisemmaksi enää tulla kuin Helsingissä syntynyt Laura Birn, jonka silmien ja hiusten värit ovat samat kuin Suomen lipussa.

Lievästi harmittaa, että vasta tänä vuonna naisen niin sanotusti löysin. Nyt 37-vuotiaan Lauran uraa olisi takuulla tullut seurattua mielenkiinnolla alusta asti. Kyllähän tässä sattuu olemaan noin ulkoisesti muija omaan makuun (hehkutusvaroitus siis annettava) ja kovasti on onneksi niitä roolisuorituksiaankin päässyt diggailemaan. Ilman ehtaa lahjakkuutta ei toki millään ponnistettaisikaan Suomen tämän hetken ehkä ulkomailla tunnetuimmaksi naisnäyttelijäksi. Lompakossakin se näkyy, sillä viime vuonna Laura oli 170 000 euron tienesteillään tietääkseni maan toiseksi parhaiten palkattu näyttelijätär, Seela Sellan jälkeen.

Tänä vuonna Birn pääsi lisäämään cv:hensä uuden taidon, sillä lyhytelokuvan Kaksi ruumista rannalla - jossa Laura tietysti näytteleekin - hän on käsikirjoittanut ohjaaja Anna Paavilaisen kanssa. Tätä on ainakin kuvattu jo ja matskua vilautettiin tv:ssäkin, mutta liekö ollut vielä nähtävissä missään. Vastikään teatterissa käynyt Bayoneta - viimeinen isku olisi kiinnostanut, mutta tätä en valitettavasti ehtinyt kankaalta näkemään.

Kokosin alle kaikki tähän mennessä näkemäni Lauran elokuvat. Kolme ensimmäistä arviota on uusia, loput kopioin toisaalta tänne.

Ja vielä vähän juttua siitä uudesta Netflix-sarjasta: https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000005800608.html
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Exterminator »

Image
Lupaus :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0427914/?r ... lmg_act_42
Toinen maailmansota Lottien näkökulmasta. Monan (Laura Birn) isosisko menee edeltä palvelemaan isänmaataan, kun taas tämä haluaisi eläilääkäriksi opiskelemaan Norjaan. Euroopan tapahtumien edetessä ikävästi, Mona värväytyy kompromissina elämistä (=hevoset) huolehtivaksi Lotaksi. Heti kättelyssä kesken matkan ryssäkoneiden tuliaiset viheltävät, mutta Mona selviää naarmuilla ja pääsee palvelustaan suorittamaan. Sotimista näytetään aina välillä ja jälki on luonnollisesti rumaa. Ilkka Villin esittämä, silmänsä Monaan iskenyt vänrikki on sentään yksi positiivinen asia kaiken sotimisen keskellä.

Tämä oli ihan jees. Jonkin verran budjetin rajallisuus näkyy ajoittain, mutta harvoin sekään häiritsi. Tietysti tuo Monan ja vänrikin suhde oli vähän sellaista, että ukko ilmestyy aina jostain vähäksi aikaa, sitten ei tapahdu paljon mitään, sitten se taas katoaa pitkäksi aikaa ja näin. Siinä asiassa ei kummempaa kehitystä tapahtunut, vaikka kirjeenvaihtoakin välissä harrastettiin.

Laura oli kyllä syötävän söpö tässä vielä näin nuorena ja tuossa hiustyylissä :love: Ekstroissa oli vielä haastettelukin, huippua. En tiedä, kuinka paljon tästä sitten mahdollisesti arvosanassa näkyy ja jos katsoja ei faneihin kuulu, toimiiko elokuva mahdollisesti heikommin. Mutta minä ainakin tykkäsin, hyvä hankinta.


Image
Girl King (Tyttökuningas) :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt1254322/?ref_=nv_sr_1
Mika Kaurismäen ohjaus Ruotsin 1600-luvun halitsijasta Kristiinasta (Malin Buska), jonka toimille hovissa ei pahemmin lämmetty. Lesbosuhde hovineitoon (Sarah Gadon), liika kiinnostus kulttuuriin sota-aikana ja kääntyminen katolilaiseksi olivat paheksuttavia seikkoja, muun muassa.

Jättibudjetilla ei tätäkään ole tehty, mutta ihan hienoa jälkeä ja melko kiinnostava elokuva on saatu kasaan. Heti alussa töksähti kylläkin pahasti, kun Ruotsinmaalla olevinaan ollaan ja oikein hurrien ylpeyden kehdossa, kuninkaallisten majesteetillisissa hulppeudessa, ja... sitten siellä puhutaan englantia :roll: Aika tönköltä ratkaisulta tuntui näinkin uudelta elokuvalta, joskin siihenkin kyllä tottui pian. Sitten nämä Leppiummetlammet ja Mäkiset kun näki juttelemassa kuningattarelle, niin olihan hieman vähän että plääh. Jos näillä nyt suomalaisia katsojia haluttiin haalia sijoittelemalla tuttuja lärvejä sekaan, niin minulle ainakin aidot naapurimaan näyttelijät olisivat toimineet paremmin. Ei kai noita varsinaisesti voi moittia suorituksistaan kuitenkaan, enkku sujui kummaltakin ja muutenkin ok. Birnin Laura esittää toista hovineitoa taatun osaavasti ja oli se sentään yksi tuttu naama, jonka näkemisestä ilahduin :)

Buska on riittävän hyvä pääosassa ja Gadon sopii mainiosti seksuaalisten halujen herättäjäksi. Ensin mainitulta nähdään vähän tissejäkin lesboilukohtauksessa, joka ei nyt mitenkään irstaimmasta päästä valitettavasti kuitenkaan ole.

Suht pätevästi esitetty ~puolitoistatuntinen naapurimaamme historiaa.


Image
Helmiä ja sikoja :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0342520/?ref_=nv_sr_2
Törttöilypossen (Leppilampi, Jimi Pääkallo ja pari muuta) isä heitetään linnaan. Poikien pitäisi taikoa hilloa jostain, sillä faija on velkaa ikäville tyypeille ja vuokrakin täytyisi hoitaa jotenkin. Lisähuolena oven taakse ilmestyy ukon ainoa, vasta alle 10-vuotias tytär Saara (Amanda Pilke). Läde (Leppilampi) veljineen koettaa tienata rötöksillä vanhasta muistista, mutta kuulee sitten Saaran laulavan ja vaikuttuu sen verran, että tyttö ilmoitetaan Tenavatähteen. Kilpailuun valmistautumisessa auttamaan löytyy musiikkia aiemmin harrastanut Laura (Birn). Lädellä ja Lauralla tuntuu synkkaavan, vaikka suhde melko tyngäksi jääkin. Saaran inhottavan äidin (Outi Mäenpää) kanssa taas ei kukaan tule toimeen.

DVD:n takakannessa lukee tyylilajina ”komedia”, mutta vähiin ne naurut taas kerran jäivät. Jos vielä tarkennetaan, niin tasan yhteen kertaan. Paha sanoa, lähtisikö vaikka jollekin täällä paremmin. On se ihan mahdollista ja täytyy toisaalta myöntää heti perään, että esim. Leppilammen hahmo heitti aika terävää kuittia Reinin esittämälle Lauran poikaystävälle.

Ns. vakavammalta puolelta löytyivät ne itselle mieluisimmat kohtaukset. Ihan niistä ilkeän äidin kohtauksista kevyempiin lauluesityksiin, ja mitä siihen väliin mahtuikaan. Pilke on noin nuoreksi varsin säteilevä tapaus sekä tekee jo muutenkin hienon roolin, minkä lisäksi ainakin näyttivät hyvin autenttisilta ne laulusuoritukset. Jos itse niistä todella vastasi, niin hienosti osaa vetää. DVD:llä on kommenttiraitakin, josta asia voisi selvitä. Huippukohtauksiin kuuluvat toki Laurankin esiintymiset, joissa on todella seksikäs :razz: Treenatessa heilutti persettä ja kivankokoiset tissit pullottivat paidan alla, schwing... Lauluääni tässä kuulosti sen verran erilaiselta kuin puheääni, että olisiko joku sijainen hoitanut sen puolen.

Ainahan sitä komedian soisi naurattavankin. Riittävästi muuta hyvää onneksi löytyy ja Lauraa paljon niin kuumana, että fanille ehdoton hankinta!

Edit: ai niin, se Kahden keikka unohtuikin kokonaan. Jätkät katselivat sarjaa ja aina veikkailivat, monestiko Matula ottaa jaksossa turpaan "cheesy" Muistan omasta elämästä kaverin joskus vitsailleen samanlaista. Kai se sitten otti köniin usein, itse kun en koskaan seurannut sarjaa sen enempää.


Image
Tyhjiö :star: :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt8562100/?ref_=nv_sr_1
Tykkäsin, vaikka lähdinkin ns. Häiriötekijä-asetuksilla katsomaan tätä. Tällä kertaa kyse ei kuitenkaan ole yhtä hullunkurisesta komediasta. Pihla (Laura Birn) ja Eero (Tommi Korpela) ovat avopari, joista ensimmäinen on melkein kuin Birn itse jostain kohtaa uraansa; varsin menestyvä näyttelijätär, joka haluaisi kokeilla siipiään ulkomaillakin. Korpelan hahmo taas on kirjailija, jolla on takana hienoja onnistumisia, mutta nyt päällä on pahemman luokan pitkä tukos tekstin tuottamisessa. Ei vain lähde. Kumpikin päättääkin kokeilla omilla tahoillaan onneaan: Pihla lähtee tekemään elokuvaa ulkomaille ja Eero ottaa vastaan pestin merimiehenä, jos vaikka ulapat toisivat kadonneen inspiraation takaisin. Koska tässä suurelta osin komediaa tehdään, arvaahan sen, että kaikki ei pääty ideaalisti.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Salmenperä vakuuttaa jälleen ja vähän joka osa-alueella. Dialogi kuulostaa luonnolliselta, Tyhjiö näyttää hyvältä minibudjetistaan huolimatta ja tähdistä irtoaa loistosuoritukset. Näyttelijöille ei siis oltu maksettu palkkaa lainkaan ja kuvauspaikatkin hankittiin kaikki ilmaiseksi - välillä ilman lupaakin. Ei tässä aivan nollabudjetilla silti ole pärjätty, sillä kuvaamassa on käyty mm. Kuubassa ja Losissa.

Birn pääsee tässä myös näyttelemään näyttelemistä ja helppo on ymmärtää, että ovia on auennut Suomen ulkopuolellakin. Tosi taitava ja valovoimainen (& söpö :ihq: ) typykkähän tämä on ja vielä vilauttaa tissejäkin tässä, siitä plussa arvosanaan! Korpela tietenkin on jälleen The Äijä, jolta taittuu sekä komedia että draama loistavasti. Ikitiessä varmasti tekee jälkimmäisen osalta suuren vaikutuksen. Ehdottomasti mainittava on lisäksi erinomainen Hannu-Pekka Björkman Eeron kollegana, jolla ei kyky kirjoittaa ole hyytynyt, vaan päinvastoin miehellä on Eerolle aikamoinen ylläri. Pikkurooleissa nähdään mm. Pihla Viitala, esittämässä ihan kai itseään, Heiskasen Kari Birnin hahmon isänä, sekä cameoissa tosielämän kirjailijat Hotakainen, Oksanen ja Donner.

Sen verran kiinnostava elokuvantekijä tämä Salmenperä, että Jättiläinen menee katseluun viimeistään seuraavasta tv-esityksestä.


Image
Häiriötekijä :star: :star: :star: :star: -
https://www.imdb.com/title/tt3678192/?ref_=nv_sr_1
Ohhoh! Tämä oli hauska! Häiriötekijä koostuu muutamasta toisiinsa liittymättömistä sketseistä, tai DVD:llä käytetään termiä "jakso", ja pääosassa hupailevat mm. Korpelan Tommi, Leeven Elena, Ritalan Eero ja Volasen Jani. Pari kolme sketsiä menee jo sen verran absurdeiksi, että niissä päälimmäisenä reaktiona oli ihmettely, mutta ne ns. normaalimmat jutut... ai että! Kuten sketsi numero kaksi, jossa Lonkan Pirjo yrittää esitellä ulkomaalaisille Kalevala-salia ja voi helvetti, että alkaa homma kusta :lol: Toinen lemppari on sketsi, jossa Korpela on kunnon metsien mies. Jopa levyltä ekstrana löytyvä pois jätetty kohtaus leirinuotiolla oli hyvä.

Tästä voisi jopa halvalla hankkia itselleen reiskan. Milloinkahan viimeksi olisi kotimaisesta komediasta päässyt sanomaan, että hyvä Suomi! :suomi: Kovasti toivon, että pystyisivät tekemään lisääkin yhtä hyvää kamaa.

Lisäyksenä vielä yllä näkyvään alkuperäiseen arvioon, että en Lauran roolia tässä muistakaan. Ehdottomasti uusintaan mahd pian.


Image
Kääntöpiste :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt6488870/?ref_=nv_sr_1
Neekeri (David Nzinga) ja Jere (Samuel Vauramo) sattuvat junassa samaan vaunuun kuin Veeran (Laura Birn) tärähtänyt mies. Vähän ikäviä tapahtuu ja kaksi ensin mainittua tapaavatkin pian Veeran. Neekerillä on tehtävä suoritettavana ja Jereltä Veera pyytää itsepuolustusopetusta miehensä tempausten varalta. Jere kun opettaa työkseen. Neekerillä ei papereiden puolesta ole tilanne ihan kunnossa, joten majoitus Veeran luona toistaiseksi kelpaa, vaikka mies haluaisi rajan yli Ruotsiin. Sotaharjoitusten takia siinä onkin haastetta, mutta Jere sattuneesta syysta haluaa homman onnistuvan ja siksi myös auttaa. Veeraa ja Jereä yhdistää se, että kummallakin on lapsi ja huonosti päättynyt suhde toisen vanhemman kanssa. Pientä lähentymistä kohtalotovereilla tapahtuu, mutta Jeren synkkä salaisuus painaa.

Olihän tämä hyvin tehty draamatrilleri, tai jotain sellaista. Ohjaaja-käsikirjoittaja Haliselta olen nähnyt vain Cyclomanian aiemmin ja ei sekään hassumpi ollut, mutta nyt lähtee vielä kovemmin. Jonkin verran rahaakin oli ollut käytössä, mikä näkyi mm. rajanylitysyrityksessä, kun helikopteri pörrää yllä skannailemassa kutsumattomia vieraita. Ja heti alun junasta lähtien kaikki näytti visuaalisesti hyvältä. Rooleista irtoaa ainoastaan kehuja; no meikäläisen Birnistä tykkääminen :pu-su: ei varmaan enää salaisuus ole, mutta kovasti tuli nautittua myös Vauramon, sekä ehdottomasti näköjään ruotsalaisen Nzingankin suorituksista. Elokuvassa puhutaan aika paljon englantia, mikä ei dialogina tökkinyt ainakaan omaan korvaan onneksi lainkaan.

Joo, teksti oli mainiosti tasoja sisältävä, joskin kummallisena epäuskottavuutena joutuu pitämään sitä sattumaa, että Veera kaikista mahdollisista opettajista sattuu soittamaan juuri miehensä kohdanneelle Jerelle. Ellei nyt jotain taas mennyt ohi, niin tämän olisi voinut junailla jollain muulla tavalla. Sallittakoon nyt kuitenkin yksi kauneusvirhe muutoin näin laadukkaassa tekeleessä.

Harmi, että hyvän elokuvan katsojamäärä taisi jäädä alle kymppitonnin ja siitä kai sitten seurasi, ettei Kääntöpistettä julkaistu reiskana. DVD:llä kuva oli jees, mutta aika köyhästi mitään kohtauksien valintaa levyn menusta ei löydy.


Image
Syysprinssi :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt4805816/?ref_=nv_sr_1
Laura Birn nähdään yllättävän samankaltaisessa roolissa kuin Tyhjiössä, nytkin kirjailijan (Lauri Tilkanen) naisena, eikä tälläkään jätkällä oikein enää suhteen aikana romaanisuoni pulppua. Kasaria eletään ja Inka (Birn) liikkuu punkpiireissä sekä opiskelee samaa alaa kuin uusi ukkonsa. Kuten tuossa toisessa elokuvassa, nytkin aiemmin menestynyt mies alkaa jääädä heilansa varjoon, jolta kyllä syntyy riviä toisen perään. Se johtaa Inkan ja "Syysprinssin" välien tulehtumiseen, varsinkin, kun jälkimmäisen vintillä ei tunnu jokainen valo enää palavan.

Ei siis mitään valtavan omaperäistä tai ennennäkemätöntä, mutta hyvin tehtyä tavaraa, jossa Birn taas loistaa ja Tilkanen on vastanäyttelijäksi osaava sekä karismaattinen. Koivusalon uutuudessahan heppu on pääosassa, joten ihan paskaa valintaa ei Timppa ainakaan ole tehnyt. Kyllä näillä kahdella hyvä kemia mielestäni oli. Sekään ei häirinnyt, että ikäeroa näyttelijöillä on noin 7 vuotta ja Laura esittää tässä aika paljon itseään nuorempaa hahmoa.

Elokuvan edetessä jo tunnin kohdalle aloin huolestua, kun useampikin seksikohtaus oli ohitettu, eikä niissä mitään paljastavaa oltu näytetty. Mutta vielä muutama minuutti ja voilà - odotus palkittiin. Viimeisessä panokohtauksessa näytettiin Birnin tissit muutaman sekunnin ajan ja kylläpä olikin hyvännäköiset sekä -kokoiset munkit :drool: Lisää näitä kohtauksia, LB! Aiemmat esiintymiset tiukassa paidassa nännien puskiessa läpi olivat nekin kuumia, nam.

Huumoria elokuvassa ei pahemmin ollut, eli mennään draaman puolelle aika vahvasti. Jos aihe kiinnostaa, niin ei tähän tarvinne muidenkaan pettyä.


Image
Vuosaari :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt1787767/?ref_=nv_sr_1
Elokuvassa kerrotaan pätkä usean ihmisen elämää, eikä tämä ole kellään sen parasta aikaa. On syöpää sairastava yksinhuoltajaäiti, pahasti koulukiusattu poika, yksinäinen amerikkalainen, julkisuuteen hinnalla millä hyvänsä haluava teini, velkojiaan pakeneva tyhjätasku, väljähtäneessä avioliitossa tylsistyvä vieraissakävijä... taisi olla niin, että näistä vain jenkki Robertin (Sean Pertwee) ja Maken (Deogracias Masomi) sekä tämän tyttöystävän Iiriksen (Laura Birn) tiet kohtaavat, muut tarinat ovat täysin omia juttujaan.

Kyllähän Louhimies elokuvia osaa tehdä, ei siinä mitään. Tätä katsellessa en silti millään voinut välttyä ajatukselta, että miksi kaiken pitää kaikilla olla niin helvetin ankeaa ja lohdutonta. Helposti tuli mieleen ohjaajan aiempi Paha maa, jossa myös kaikki ilo maailmasta tuntui olevan imetty johonkin mustaan aukkoon. Toki lopussa (joidenkin) asiat kohentuvat ja noista synkistä päivistä saadaan vaikuttavia kohtauksia aikaan - esim. Robertin baarireissu, matolle paskoneen koiran omistavan pojan äidin saarna ja koulukiusaajien hyökkäykset. Kevyttä kivaa katsottavaa etsivälle joka tapauksessa neuvo: kierrä Vuosaari kaukaa.

Kaunistakin nähtävää elokuvasta sentään löytyi; kolmet tissit! Lauran panokohtauksessa tosin eivät kuvakulmat ja leikkaukset olleet yhtä paljon mieleen kuin Syysprinssissä, plus se, että naisen poikaystävä oli neekeri! :cage: Nättiä silti, ja tässä muuten näkyi persekin! Amanda Pilken kohtauksesta hieman samat sanat, kuvakulma ei ollut ihanteellinen, mutta hyvältä näytti. Toivottavasti kuitenkin Puhdistus vie puhtaasti voiton kummankin alastomuuden osalta, tänään se selviää. Matleena Kuusniemikin positiivisena yllätyksenä vilautti saunassa, vaikka Levottomat tietysti tarjoaakin paljon paremmat näkymät tältä näyttelijättäreltä.

Reiska oli onneksi priimakunnossa, siihen hintaan saa ollakin. 30 minuutin making of levyltä löytyy, en vielä katsonut. Liekö siellä mitään viittauksia Louhimiehen kyseenalaisiin keinoihin ohjata, kun niin suuri haloo asiasta noussut.


Image
Puhdistus :star: :star: :star: :star: -
https://www.imdb.com/title/tt1714205/?ref_=nv_sr_1
Virolainen vanhus Aliide (Liisi Tandefelt) löytää talonsa ulkopuolelta huonokuntoisen, nuoren Zaran (Amanda Pilke), joka on paennut pakkotyöstään huorana. Aliiden talolle päätyminen ei ole mikään sattuma, sillä Zaran isoäiti on tämän sisko. Sisaruksista erityisesti Aliidella on nuoruudestaan sota-ajoilta yhtä hirvittäviä kokemuksia muistona kuin mitä Zaran elämässä tapahtuu, ja niiden läpikäynnin aika on nyt.

Jokisen ensimmäinen elokuva The Resident oli ilmeisesti aika unohdettava debyytti, mutta tämä toinen onnistui hienosti. Hyvin välittyivät historian ja nykyisyyden kauheudet sekä surumieliset rauhallisemmatkin ajat kotikatsomoon. Kyllä tässä onnistuneesti palattiin lähes vuosisata taaksepäin, tuntui autenttiselta. Oksasen kirja tietty on lukematta, joten vertailuja ei pysty tekemään. Ehkäpä vielä joskus tulee luettuakin.

Roolisuorituksista ei pahemmin moitittavaa löydy. Tandefelt on erittäin vakuuttava kokemuksiensa koulimana teräsmummona. Nuorta Aliidea esittää Laura Birn roolissa, jonka uskon toimineen vahvimpana käyntikorttina ulkomaisiin tuotantoihin. Erittäin väkevä suoritus, jota tehdessä ei välttämättä ollut aivan joka hetki kivaa. Franzén teki myös vaikutuksen sisko Ingelin (Krista Kosonen) miehenä Hansina, jolle lankeaa tosi paska nakki piileskellä ryssiä ahtaassa kopissaan ikuisuus. Zaran sekä Hansin jahtaajista löytyi hauskoja mulkkurooleja näiden lisäksi.

Koska Lootassa ollaan, tissien esittely tietenkin myös kiinnostaa. Muutenkin oivallisesti pärjänneen Pilken osalta tämä oli parannus Vuosaareen, näkymiä kaksosista oli enemmän, yes! Samaa voi sanoa Laurasta, enemmän kuvia tässä oli maukkaista birnliininmunkeista :razz: , har har, mutta Syysprinssin selkeintä kohtausta ei ylitetty nytkään. Vielä voisikin LB:ltä katsella ainakin sen Liam Neesonin elokuvan ja Kääntöpiste on saanut paljon kehuja, pitänee tsekata.

Jokiselta tämä näyttäisi olevan suurin onnistuminen ja tuskin tulee miehen tuotantoa sen enempää tutkailtua, ellei tietysti sitten tee jotain uutta yhtä hyvää.

Edit: liitetäänpä vielä tämä uutinen. Jokinen & Birn pian taas yhteistyössä https://www.mtv.fi/viihde/elokuvat/arti ... gs.BqyD7jU


Image
A Walk Among the Tombstones (Tanssi haudoilla) :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0365907/?ref_=nv_sr_1
Liam on Matt Scudder, ex-kyttä, jonka huumevälittäjä palkkaa etsimään vaimonsa kaapanneet ja maksetuista lunnaista huolimatta tappaneet roistot. Samat kaksi yhteiskunnan vihollista ovat olleet valitettavan ahkeria ja toistaneet temppuaan muillekin. Yhteen tapaukseen Scudder pääsee mukaan sen ollessa vielä ratkeamatta.

Elokuva alkoi hyvin lupaavasti, että synkkää meininkiä ja kohta Liam pistää tuulemaan. Eikä tämä paskaa ollutkaan, ihan jees, mutta samaa innostuksen tasoa ei valitettavasti pitänyt yllä. Neesonin karisma kantaa toki oivasti, toinen kaappaajista oli erityisen inhottava mulkku ja apulaiseksi tuppautuva neekeripentu meni kivuttomasti myös. Voitaisiin myös lähteä torille, sillä Laura Birn on sivuroolissa yhtenä kaappauksen uhreista. Suoriutui totta kai hyvin, joskin kykyjä olisi ollut enempäänkin, hahmolla kun ei repliikkejä ole.

Scudderille on kehitelty alkoholistin ja pahan mokan tehneen poliisin menneisyys syventämään hahmoa. Mikäs siinä, vaikka - oli kyllä väsymystä päällä, jotain saattoi mennä ohikin - näillä ei mitään sen kummempaa merkitystä kokonaisuudessa kai ollutkaan, kunhan saatiin lisää minuutteja elokuvaan. Enkä ainakaan muista, että sillä neekeripennullakaan olisi ollut sen tähdellisempää funktiota jutussa.

Aivan katsottava, mutta... liekö relevantti vertaus, että tuli mieleen Cruisen Tompan Jack Reacher, jossa päähenkilö niin ikään oli yksinäinen susi ja tuli ratkomaan tapausta vähän niin kuin omin luvin. Tomppa veti kyllä nyt elokuvallaan pidemmän korren, vaikka alemmalla ikärajalla menikin kuin tässä.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Exterminator »

Image
The Ones Below - alakertalaiset :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt4126438/?ref_=nv_sr_1
Lauran esittämä Theresa, jonka äidin jopa mainitaan olevan suomalainen, muuttaa Lontoossa erään talon alakerrokseen miehensä Jonin (David Morrissey) kanssa. Ylempänä asuvat Kate ja Justin, joita esittävät Clémence Poésy ja Stephen Campbell Moore. Sekä Theresa että Kate ovat raskaana ja vähitellen tutustuvat toisiinsa. Pian kuitenkin sattuu traaginen välikohtaus ja Theresa miehineen joutuu poistumaan omiin oloihinsa. Palattuaan Theresa ryhtyy auttamaan Kateä ottamalla jo syntyneen lapsen hoitoon silloin tällöin helpottaakseen tämän arkea. Kaikki ei tunnu olevan kohdallaan ja Kate alkaa epäillä naapureitaan juonittelusta...

Tarinassa tuskin on mitään, mitä ei olisi jo jossain kerrottu. Mikään ison budjetin elokuva ei myöskään selkeästi ole kyseessä. Ainakin toistaiseksi ainoan pitkän elokuvansa ohjannut (ja kirjoittanut) Farr on kuitenkin kehitellyt ihan mainion, hyvin näytellyn toimivan pikku trillerin, jossa Laura pääsee tekemään jälleen erinomaisen roolin ja vielä näyttämään ensimmäistä kertaa taitojaan ihan kunnolla englanniksi. Ja vähän muutakin... iltapuvun kaula-aukko oli kiitettävän leveä ja vajaan tunnin kohdalla, kun Theresa tulee avaamaan oven bikinien yläosa päällään, niin silkkaa runkkumatskuahan tuo oli! Mikä vartalo ja mitkä tissit :drool:

Taitava askel kohti ulkomaisia roolikiinnityksiä Lauralta ja ei yhtään hullumpi elokuvakaan.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Exterminator »

Image
8 päivää ensi-iltaan :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0965400/?ref_=nv_sr_1
Neljä vuotta aiemmin tullut Helmiä ja sikoja oli sekin Lepän ohjaama ja sisälsi samoja tyyppejä kuin tässä, Leppilampi oli miespääosassa ja mm. Outi Mäenpää sekä Antti Reini löytyvät kummastakin elokuvasta. Se siis oli jees, mutta kunnolla en elokuvaa kokonaisuutena päässyt fanittamaan. Nyt asiat ovat toisin!

Laura esittää Vilmaa, teatterin kuiskaajaa. Tyttö oli aiemmin matkalla näyttelijäksi, kunnes onnettomuus sulki sen polun. Teatterissa harjoitellaan Romeota ja Juliaa, joita esittävät Lauri (Leppilampi) ja Noora (Iina Kuustonen). Noora satuttaa itsensä diivaillessaan ja Vilma joutuu tuuraamaan narttua. Hissukkamainen kultakutri alkaa päästä kuorestaan ja esitellä nayttelytaitojaan. Oikeitakin tunteita alkaa syntyä komeaan vastanäyttelijään. Se saattaaa olla ongelma, sillä Lauri on tunnettu kovana panomiehenä, joka menettää kiinnostuksen heti, kun on uppomunaa päässyt nautiskelemaan.

Homma toimi erinomaisesti. Tässä oli hauskoja heittoja ja mm. Knihtilä parhaana kaverina tai Mäenpää suorasukaisena äitinä vetävät erinomaisesti. Ada Kukkonen oli siisti goottityttö ja tykkäsin myös yliluonnollisesta mausteesta, eli niistä kolmesta haamusta sohvalla ja tuolilla. Jimi Pääkallo esiintyy pelkkänä päänä, heh. Vilman traumoja väläytellään tyylikkäästi ja tässä tulee ikään kuin kaksi viihteen muotoa kerralla, kun katsotaan sekä elokuvaa että teatteriesitystä/harjoituksiakin välillä. Jälkimmäiset on kuvattu oikeassa teatterissa ja sisälsivät sellaista hienoa charmikkuutta, joka miellytti kovasti. Laura tekee jälleen loistosuorituksen pääosassa ja hauskan muodonmuutoksen rillipäisestä hiirulaisesta prinsessamaiseksi kaunottareksi. Oih :heart: Vaikka vituttikin hiukan katsella Leppilammen kanssa nuolemista :lol:

Ehdottoman positiivinen yllätys ja romanttista komediaa etsiville hyvä valinta.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Exterminator »

Image
Henkesi edestä :star: :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt3442634/?ref_=nv_sr_1
Kiitos, Pete Kotwica, sinä vanha kettu. Olet kirjoittanut ja ohjannut elokuvan, joka on vahvasti ehdolla Lauran pääosittamista jopa kaikkein parhaaksi. Jännitysruuvin kiristäminen vähitellen on sinulta onnistunut ennenkin ja onnistuu myös tässä vuoden 2015 piinailussa.

Kanttori Kiia (Laura) kaasuttelee pappimiehensä (Eero "Rokka" Aho) kanssa sairaalaan synnyttämään pimeässä yössä, kun kuuluu kolahdus. Mies käy pikaisesti tarkistamassa, mihin osuttiin, mutta mitään ei näy ja pariskunta uskoo tönäisseensä peuraa. Perille sairaalaan ilmestyy pian myös Hanna (Mari Rantasila), jonka mies on juuri joutunut onnettomuuteen. Pian selviää, että Hannan miestä päin on ajanut auto. Kiia alkaa pelätä pahinta ja tutustuu Hannaan vähitellen saadakseen samalla tietää, onko mahdollisesti aiheuttanut tämän puolison kohtalon.

Tässä oli monia, monia asioita, joista tykkäsin. Kortteja maltetaan paljastaa vähitellen ja sitä mukaa viedä elokuvaa aina vähän eri suuntaan ja tarjota näppäriä yllätyksiä matkan varrella. Totuus onnettomuudesta, sen selvittely virkavallan kanssa ja Hannan esittämä kutsu Kiialle tulla tapaamaan kuntoutunutta miestään pääsivät kyllä yllättämään, mikä oli hienoa. Fiksu ratkaisu oli lisäksi tutustuttaa katsojat Hannaan sekä mieheensä omassa osuudessaan, jossa nämä suunnittelevat unelmiensa talon hankkimista.

Roolisuorituksista ei ole antaa kuin kehuja. Rantasila tekee erittäin pätevää työtä surevana, miehensä lähes menettäneenä naisparkana. Aho on täysin uskottava kirkonmies, jonka moraali pistetään harvinaisen kovalle koetukselle. Kaiken kruunaa tietenkin Lauran loistosuoritus omantunnontuskissa kamppailevana päähenkilönä, jonka maailma alkaa romahdella pala kerrallaan. Ja miten se olikin taas niin hiton söpö? "cheesy"

Kässäri ja siltä pohjalta koko elokuva toimi minulle mainiosti, mutta loppuratkaisu... no, en oikein tiedä. Olihan se looginen ja silleen, mutta samalla ehkä turhan ennalta arvattava. Tästä ainakin nyt näin heti perään tuntuu, että pakko jonkin verran pudottaa pisteitä.

Dvd:n kannessa on noita neljän tähden ja viidenkin tähden arvosanoja, mutta löysin myös parin ja jopa yhden tähden arvion, joten yksimielisiä eivät katsojat ole olleet. Täysin varauksetta ei näin ollen ehkä kuitenkaan uskalla suositella, mutta kyllähän tämä hyvä oli! Joten sanonpa kuitenkin, että tästä kovaa kotimaista laatua draamajännärinnälkäisille.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Exterminator »

Image
Leijonasydän :star: :star: :star: :star: -
https://www.imdb.com/title/tt2343617/?ref_=nv_sr_1
Ainoassa näkemässäni Karukosken ohjauksessa Laura on hieman pienemmässä osassa Sarina, jolla on neekerin (Jani "Taksikulukingi" Toivola) kanssa kouluikäinen pentu, mutta yhdessä ei enää olla. Uusnatsi Teppo (Peter Franzén) törmää Sariin ja ihastuu tosissaan. Romanssi lähtee käyntiin ja kaikki on ihanaa, kunnes Sari pudottaa pommin kertomalla väärän värisestä jälkikasvustaan. Armottomiin lakupekkojen potkijoihin kuuluva Tepi pääsee asiasta yli ja lopulta omaksuu isän roolin ihan tosissaan. Ongelmana ovatkin hakaristin nimeen vannovat kaverit, joille asiaa ei pysty kertomaan mitenkään. Erityisen hankala tilanne syntyy, kun armeijasta lätkimään lähtenyt rasistinen pikkuveli (Pääkkösen Jasperi) tarvitsee asuinpaikan ja änkäytyy väkisin saman katon alle kuin isoveljensä ja musta muksu.

Olihan tämä hyvä ja vei mukanaan yhä enemmän edetessään. Toistostakin toisaalta ehkä voi kritisoida, jos sitä välikohtausta revenneen paidan kanssa ja etenkin jälkiseurauksia ajattelee. Franzén tässä saa eniten ruutuaikaa ja Jasperikin reippaasti. Eipä siinä, Viikinkien taistelupari hoitaa ihan homman kotiin ja Pääkkönen taisi jopa Jussin roolistaan napata. Ei aivan jokaiselta salkkarityypiltä onnistuisi, niin kiva, että joillakin on sentään esittää aitoa osaamista. Toivolakin yllätti, että ai tämä ex-BB-juontaja osaa näytelläkin? Ja on se poikaa esittävä nappulakin luonteva. Laura sopii tietysti erityisen mainiosti tällaisiin koville joutuvan naisen rooleihin, kun suloisella ulkomuodollaan kerää katsojan sympatiat. Joku Pihla Viitala esim., toinen suosikkini kuumista kotimaisista, näyttää jo huomattavasti enemmän sellaiselta gimmalta, jolle ei vittuilla. Joten hyvin osasi Dome roolit täyttää.

Nyt olisikin kaikki toistaiseksi hankitut Laurat katsottu. Toivottavasti tässä yksinpuhelussa on ollut jotain kiinnostavaa jollekin :toldso: ja sitten jatketaan, kun on nähty lisää.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4290
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by aTomiK »

Kaikki arvostelut on kyllä luettu mutta jotenkin en vain saa itseäni innostumaan saati katsomaan tuoreempaa kotimaista. En sitten millään "moikka"
Ehkä se vaatisi yhden puoliksi pakotettuna ja lähtisi siitä, en tiedä...
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
speKtacle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1169
Joined: Thu Aug 14 2008 0:05

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by speKtacle »

aTomiK wrote:Kaikki arvostelut on kyllä luettu mutta jotenkin en vain saa itseäni innostumaan saati katsomaan tuoreempaa kotimaista. En sitten millään "moikka"
Ehkä se vaatisi yhden puoliksi pakotettuna ja lähtisi siitä, en tiedä...
Voi kyllä pakottaa...

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Exterminator »

OK, no kiva, että on jaksettu lukea sentään näitä :) Joistakin pimuista sitä aina innostuu ja nyt sattui kerrankin suomalaiseen sellaiseen, mutta joskus (myönnettäköön, harvahkosti) tulee joitain muistakin syistä kiinnostavia kotimaisia elokuvatapauksia. Viime viikolla teattereihin tullut Aurora mm. olisi sellainen, vaikuttaa hyvältä ja vähän jopa kiinnostaisi käydä katsomassa.

PS. aTomiKille vielä suositteluna ainakin Häiriötekijä katseluun, jokaisen komedian ystävän must see 8-) Siitä pystyisi luontevasti jatkamaan Salmenperän seuraavalla täysosumalla, siis Tyhjiöllä...

Sen verran muuten pitää vielä harmitella julkisesti, että ketjun aihe Laura ei taida olla sosiaalisessa mediassa mukana millään tavalla. Byhyy :neutral: Ei Instaa, ei Twitteriä, ei FB:tä… mitä näitä nyt on. Ilmeisesti yksityisyys on erityisen tärkeä juttu. On sillä Pihlallakin sentään Insta.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Exterminator »

Image
95 :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt6489100/?r ... f_=nv_sr_1
Elokuva Suomen ensimmäisestä MM-kullasta jääkiekossa jakautuu suunnilleen viiteen osaan. Tietenkin seurataan Suomen joukkueen edesottamuksia sekä Ruotsin yli-itsevarmoja voitonjuhlien valmisteluja. Lisäksi on sitten kolme tarinaa ihan tavisten keskuudesta. Ensimmäisessä nähdään Laura yh-äitinä, jonka poika on kovasti jääkiekosta innostunut, mutta kyvyt hyvään pelaamiseen ovat pahasti hakusessa. Tarinassa 2 Strangin Pekka on syöpään kuolemassa oleva hemmo, joka haluaisi vielä kerran katsoa Leijonien pelin kamujensa kanssa. Kolmannessa jutussa Lambergin Kallen hahmo matkustaa Tukholmaan kahden kiekkofanikaverinsa kanssa suorittamaan salaista tehtävää.

Tässä on ilmeisesti jouduttu pikku päänraavintapalaveri pitämään, että minkäslainen elokuva tehtäisiin. Sen mäkihyppyjätkän stoorin oletan kääntyneen helpohkosti kankaalle, elämä kun oli tempauksineen ja örvellyksineen jopa tarua ihmeellisempää. Harmillisesti vain Sakut, Villet, Jutit yms. painivat Nykäseen verrattuna Kuun höyhensarjassa, mitä tulee Seiskan lööppeihin ja törttöilyihin niiden takana, joten kaipa heppuja on pidetty liian tylsinä elokuvahahmoiksi ja ajateltu ehkä kansan syvien rivien muutenkin olevan samaistuttavia lätkäfaneille. Fiktiodraamaa on sitten lähdetty raapimaan kasaan sieltä.

Kyllä minua olisi silti kiinnostanut edes vähän perusteellisemmin tutustua voittajajoukkueeseemme. Esim. sille ei uhrata sekuntiakaan, miten uusi, finskaa puhumaton valmentaja otettiin vastaan ja miten yhteistyö siitä lähti rullaamaan. Currelle vain nakattiin pesti ja sitten oltiinkin jo suunnilleen seuraavassa kohtauksessa pelaamassa Kanadaa vastaan. Ruotsalaisten hölmöydelle sokeasta uskosta voittoon kai tässä jotain nauruja kalasteltiin, mutta tämä yritys sai vain tekijät itsensä näyttämään naiiveilta.

Matseissa niin monen kokemat Suuret Tunteet jäävät kyllä tämän parissa väliin. Jonkinlaista arvokkaampaa lähestymistapaa ainakin itse olisin kaivannut kuin sitä, että Lamberg parin muun tuulipukuturon kanssa kiipeää Kaarlen linnan katolle näyttämään persettä. Puhumattakaan Leppilammen ja kumppaneiden mäyräkoirien salakuljettamisesta sinne saattohoitohuoneeseen.

Lauran tarinassa ei mennä näin junttiaikeilla, mutta (voi olla spoileria tiedossa, älä välitä) lopun ilmeisesti ihailtavaksi uskoksi poikansa kykyihin tarkoitettu päättäväisyys tuntui lähinnä typerältä jääräpäisyydeltä. Valmentaja (Edelmannin Samppa) kun tuntui tietävän täysin mistä puhuu, ettei pojasta uutta Selännettä tai vastaavaa koskaan tule. No, äiti ei kun päättää viitata kintaalla ilmeiselle totuudelle ja etsiä paremman valkun. Wup di duu vaan, miten hieno homma. Laura ja Samppa vetivät toki hyvin ja ei pentukaan kohtauksia pilannut, olipahan vain tarinalle turhan ärsyttävä lopetus kehitelty.

Helmisen Raipe näyttää naamansa taustalla heti alussa ja vilahtikohan siellä Nieminen myös ainakin. Siitä oikeasta pelistä oli poimittu hitusen matskua ja mukavastihan tuo palautti mieleen ne hetket - varsinkin, kun en silloin kokonaan matsia nähnyt.

Ohjaaja Mäkelää isommat pisteet TV5:lle, joka hoksasi ajoittaa 95:n ensi-illan kreivin aikaan perjantaille.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5035
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Tina DeMona »

^Minusta tuo leffa olisi toiminut sillä lailla, että se olisi kaikki kuvattu yhdellä otoksella tyyppien olohuoneesta telkkarin takaa. Sitten siitä kuuluu sen pelin aito selostus ja seurataan perus junttiperheen örvellyksensekaisia reaktioita tapahtumiin. Lopuksi isä vetää kalunsa esiin, tempoo äitiä turpaan ja sammuu omaan kusilammikkoonsa mistä feidataan Finlandian soidessa lopputeksteihin.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Exterminator »

^ Siinä olisi ollut Sohvaperunoiden faneille ainakin vähän uudenlaista nähtävää "cheesy" Ja kyllähän jutun täytyykin kehittyä...
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5035
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Tina DeMona »

Exterminator wrote:^ Siinä olisi ollut Sohvaperunoiden faneille ainakin vähän uudenlaista nähtävää "cheesy" Ja kyllähän jutun täytyykin kehittyä...
Hah!
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Exterminator »

Image
Armi elää! :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt3665860/?r ... f_=nv_sr_1
Laura on tässä sivuosassa ja onneksi onkin mukana, muuten olisi hyvä elokuva jäänyt katsomatta. Taitaakin olla ainoa koskaan näkemäni Jörn Donnerin elokuva, eli nyt on taas itseäni vähän sivistetty.

Minna Haapkylä esittää Mariaa, näyttelijää, jolla on teatterissa työn alla näytelmä Armi Ratiasta, Marimekon perustajasta. Kaikki tapahtuu näyttämöllä. Aina välillä pysähdytään hengähtämään ja neuvottelemaan ohjaajan (Pekka Strang) kanssa ja yleisön eteenkin ehditään. Laura esittää Armin tuosta vain töihin leivänmyyntihommista palkkaamaa Leenaa, jonka tyyli miellyttää Mrs. Marimekkoa. Lauran hahmo esiintyy koko elokuvan ajan valkoisessa afrossa, ja taisi ne vaatteetkin värikkäänpuolesia olla. Armin miehänä nähdään Hannu-Pekka Björkman ja mm. Outi Mäenpää esittää yhtä työryhmän jäsentä.

Haapkylä tekee oikein nautittavan roolin Armina, pidin kovasti. Pari kertaa näyttää jopa tissit :razz: Laura ei tässä valitettavasti kaula-aukkoa enempää ihoa esittele, mutta muutoin tekee mainion sivuosaroolin. Björkman ei todellakaan petä tässäkään ja muistinkin samalla, että nämähän olivat ainakin aiemmin Haapkylän kanssa ihan tosielämän aviopari.

Samalla tässä oppi Armin yksityiselämästä (uskottomuutta, viinaa...) ja Marimekon historiasta kätevästi. Haapkylää ja Björkmania jo muutamaa vuotta aiemminkin ohjannut Jörkka on selkeästi tekijämiehiä, kyllä tässä sen verran kirkkaasti osaamista välittyi katsomoon. Pituuskin osataan pitää kohtuudessa, tässä lopputekstit päästettiin liikkeelle jo alle 80 minuutin kohdalla.

Ihan hyvin tämän voisin Laura-kokoelmaani lisätä. Reiska taitaa olla olemassa, mutta dvd:lläkin oli kyllä kiitettävän tarkka kuva. Täytyykin tsekata vielä se joku Kuutamolla, jossa oli kai Haapkylän ensimmäiset nakuilut.

Jörkka neuvoi aina lukemisen kannattavan, näköjään olisi voinut sanoa samaa ohjauksiensa katsomisesta.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Laura Birn - kaksi väriä: sininen ja valkoinen

Post by Exterminator »

Image
Helene 4+/5
https://www.imdb.com/title/tt9742588/?r ... flmg_act_4
Viime vuosisadan alussa kukoistaneen Helene Schjerfbeckin rakkaustarina. Kaksijakoinen sellainen, sillä taiteilija rakasti maalaamista, mutta eräänä päivänä huomasi elämäänsä kävelleen vahvoja tunteita aiheuttavan miehen. Kyseessä oli Einar Reuter, kollega, joka oli Schjerfbeckiä parikymmentä vuotta nuorempi ja silti jatkuvasti vain vangitsevampaa seuraa. Miehellä oli pelkästään innostava vaikutus Helenen inspiraatiolle ja saipa Reuter jopa kunnian poseerata sielunkumppanilleen. Mutta sitten...

Olipa muuten hieno elokuva välillä heikompaakin tavaraa ohjanneelta Jokiselta. Romanssia tai jännitettä Helenen ja Einarin välillä kasvatellaan maltillisesti ja vaikka toisaalta odotinkin vähintään jotain lääppimistä, ns. eroottinen puoli pidetään loppuun asti... henkisenä, voisiko näin sanoa =] Visuaalisesti mennään kauniista kuvasta tai kohtauksesta toiseen, eikä yhtään vähempää aihe huomioiden voisi odottaakaan. Esimerkkinä toimikoon kohtaus, jossa Reuter ja se toinen heppu saapuvat yllättäen Schjerfbeckin ja äitinsä kämpille ostamaan taidetta. Siinä oli jotain erityisen tyylikästä, kun kamera kuvaa Lauraa takaapäin ja ukot hääräilevät huomattavasti paremmassa valossa siinä edessä. Tai kun Schjerfbeck ensimmäisen kerran näkee "paratiisin käärmeen" omin silmin, vaikka tämä olikin enemmän Lauran järisyttävän upeaa eläytymistä.

Niin. Laura Birn on uskomattomassa vedossa tehden parhaan roolinsa ikinä. No, tähän mennessä. Ei tämä mikään Laura enää ollut, vaan Helene - aivan kuten ohjaaja oli halunnutkin. Tulen ällistymään täysin, jos tästä roolista ei jonkinlaista palkintoa heru. Tähän mennessä Birnin paras käyntikortti maailmalle on ollut niin ikään Jokisen ohjaama Puhdistus, nyt olettaisi tuohonkin tulevan selkeän muutoksen. Maalauskohtauksia oli paljon ja niihin panostaminen oli viisasta, sekä toki ainoa oikea ratkaisukin. Nyt kaikki näyttää autenttiselta.

Kyllä kehuja muillekin riittää. Pirkko Saisio esittää taiteilijan iäkästä äitiä ihanan ärhäkästi ja oli Jokiselta(?) loistovalinta osaansa. Toki ohjaaja on joutunut omankin muijansa palkkaamaan, mikä ei tosin haittaa yhtään, sillä onhan tuo Kososen Krista jälleen hyvä, Schjerfbeckin ystävänä Helenana. Johannes Holopaisesta en mitään pahaa myöskään osaa sanoa, vaikka ikäeroa ei ole puoliksikaan niin paljon kuin sillä oikealla Einarilla oli Heleneen. Tai no, pikemminkin Laura on turhan nuori rooliinsa.

Upeaa oli sekin, että tottahan toki elokuvassa nähdään aitoja Schjerfbeckin tauluja. Kauniita olivat.

Vaikuttaisi, että muutaman vaatimattomammin menestyneen elokuvan jälkeen tässä voisi olla Lauran seuraava hitti.
... ja hyvinhän tuo onkin kansaan uponnut, 100 000 katsojaa jo!

Edit: Ai niin, Seiska kertoi Lauran ja Marinin Sannan asuvan vierekkäisissä rapuissa. Siinä olisi threesome niin helppo järjestää, että voitaisiinko, tytöt, järjestää? SCHWING!! Ja se siitä asiallisesta arviosta, öhöhöhö.
-You have a huge fucking dick!

Post Reply