Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on Ti Tammi 16 2018 14:44


Etusivu » Foorumit » Elokuvat - yleistä


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 54 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Maalis 13 2008 13:02
Viestit: 11273
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Lähetetty: Ma Marras 20 2017 14:54 
Ylös  
Kakkososa tuli katsottua hiljattain ja toimi edelleen hyvin. Kolmonen tulee varmasti uusittua myös, kyllä sitäkin pidän kohtuullisen viihdyttävänä edelleen, vaikka Pesci hupihahmona ei enää juuri toimi. Nelososan olen katsonut kerran vuosia, vuosia sitten ja siitä jäi lähinnä plääh-fiilis, joskin kai sekin ihan kivuttomasti tuli tsekattua.

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 2149

Viesti Lähetetty: Ke Marras 29 2017 9:33 
Ylös  
Kuva

Kuin lintu langalla (Bird on a Wire, 1990) :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0099141/

Näin siirryttiin Gibsonin ja Hawnin uralla uudelle vuosikymmenelle ja tarjolla perusvarmaa/laskelmoitua toimintakomediaa road movie mausteilla.

Mel Gibson on FBI:n todistajansuojeluohjelmassa 15-vuotta piileskellyt Rick Jarmin jolla alkaa olla kuumat paikat, kun byroossa on vuotaja joka ilmoittaa miehen olinpaikan David Carradinen ja Bill Duken tähdittämille pahiksille.
Samaan aikaa Goldie Hawnin esittämä lakimies/-nainen/-henkilö Marianne Graves törmään Jarminiin Detroitissa. Graves on Jarminin vanha heila 15-vuoden takaa eikä luonnollisesti ole ilmoittanut kohtalostaan mitään.
Seuraa takaa-ajoja sekä hassuja tilanteita.

Niin, kyllähän tämä Kanadassa kuvattu pätkä kestonsa ajan viihdytti mutta unohtuu heti kun eject nappia painaa. Gibson on täydessä hassuttelu moodissa ja Hawn kulkee siinä kyljessä räksyttämässä jälleen persettään esitellen.
Saman tekee myös Gibson joka saa takamukseen osumaa haulikosta. IMDb tiesi kertoa, että Mel tuli mukaan leffaan koska oli saanut kesäksi tuottaja Rob Cohenin huvilan kesäksi perheensä käyttöön. Että näin :upeeta2:

Elokuva alkaa hienolla kohtauksella, kun Duke hakee Carradinen vankilasta mutta miehet saavat lopulta aika vähän ruutuaikaa ja näin heidän potentiaali hukataan lähes täysin.
Huumori on pääasiassa heh heh, höh höh tasoa ja pari ihan pollariopisto juttuakin löytyy. Lopputaistelu käydään helvetin isossa studioon rakennetussa eläintarha kompleksissa mutta eipä kovin vakuuta tuokaan.
Kyllä tämä on kaikki faktat huomioon ottaen heikoin näkemäni John Badham filmi.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 2149

Viesti Lähetetty: Pe Joulu 01 2017 20:19 
Ylös  
Kuva

Air America (1990)
:star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0099005/

Gibsonin buddy putki jatkui tällä Roger Spottiswooden ohjaamalla Vietnamin sodan maisemiin sijoittuvalla seikkailukomedialla.

Laos, 1969. Gibsonin esittämä Gene on yksi CIA:n salaisen Air America "yhtiön" siviililentäjistä joiden tehtävänä on kuljettaa liittolaisille aseita, ruokaa ja muuta tavaraa joiden joukossa myös huumeita.
Robert Downey Jr. on Losilaisen radioaseman lentävä toimittaja Billy joka saa potkut ja hänet värvätään valheiden siivittämänä myös Laosiin.
Seuraa vaarallisia lentoja, räjähtelyä, pakkolaskuja, ryyppäämistä ja hauskan pitoa sekä kahnausta esimiesten sekä paikallisen armeijapomon kanssa.

Legendaarinen Carolco logo vie heti hyvään tunnelmaan ja leffan soundtrackilla on paljon hyviä kappaleita joiden lisäksi myös teemabiisi jää mieleen.
Juttuhan perustuu jossain määrin tositapahtumiin eli Vietnamin naapurimaissa harrastettiin salaa monenlaista toimintaa.

Meno on leppoisaa ja Gibsonin ja Downeyn karismat kantavat pitkälle mutta ei heistä silti mitään legendaarista parivaljakkoa olla kyetty kasaamaan.
Elokuvan parasta antia on oikeastaan seurasta lentäjien keskinäistä hulluttelua ja näistä kavereista Tim Thomerson hahmo Babo on hauskin. Thomerson on kyllä aina kova.
Pientä piikittelyä on havaittavissa suuntaan jos toiseen mutta kuten sanoin, kevyellä jalalla ollaan liikkeellä eikä tässä mitään statementia olla hakemassa.

Elokuva oli ajatuksissa jo vuonna 1985 ja sen oli tarkoitus olla ensimmäinen Vietnamin sotaan sijoittuva komedia mutta tuotanto viivästyi ja Good Morning, Vietnam (1987) ehti edelle.
Elokuva menestyi kehnosti lippuluukuilla eikä Persianlahden kiristynyt tilanne 90-luvun alussa auttanut asiaan. Leffa esimerkiksi vedettiin pois sadasta teatterista Saksassa vuonna 1991.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 6729

Viesti Lähetetty: Ke Joulu 06 2017 8:20 
Ylös  
Kuva
Get the Gringo :star: :star: :star: +
http://www.imdb.com/title/tt1567609/?ref_=nv_sr_1
Ei loistava, mutta lyhyehkön ~puolentoista tunnin kestonsa ajan viihdyttävä tarina rikolliseksi kääntyneestä tarkka-ampujasta (Gibson), joka joutuu meksikolaiseen vankilaan pöllittyään pari milliä. Posessa ei kovin tiukkaan perään katsota, varsinkin jos sitä hilloa sattuu löytymään. Huumekauppaa, aseita, selkäsaunoja... perheensäkin saa tuoda luokseen asumaan, kunhan maksupuoli on hoidossa. "Sankarilta" ei sellaisia ylellisyyyksiä kuin perhe tai parempi puolisko löydy, mutta 10-vuotias poika äiteineen alkaa tulla tutuksi vähitellen. Röökiä vetävä nappula on erityisen tärkeä paikan korkeimmalla pallilla istuvalle konnalle, mihin syy selviää vähitellen.

Hauskan nuhjuisissa oloissa mentiin ja ikääntyminen pukee Meliä hienosti. Mitenkään totinen sävy elokuvassa ei ole, vaan Melin kertojaääni ja roolihahmo muutenkin pistää jatkuvasti humoristista läpänderiä. Jonkinlaista rautalangan vääntämäisen makua olin huomaavinani dialogissa välillä, varsinkin kun tosiaan tapahtumia vielä kommentoidaan ns. kuvan ulkopuolella katsojalle. Lopussa nähtävien ammuskelujen ansiosta piti vielä hiukan korottaa arvosanaa, ihan siistiä hidastettua paukuttelua ja lentävää verta.

Kannattaa katsoa, ehkäpä ennen ostamista.

_________________
"It's really big..."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 2149

Viesti Lähetetty: La Joulu 09 2017 13:43 
Ylös  
Kuva

Hamlet (1990) :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0099726/?re ... lmg_act_37

Hamlet päätti Gibsonin kolmen leffan vuoden ´90.

Olen periaatteessa ihan väärää kohderyhmää näille Shakespeare jutuille mutta kyllä tämän ihan sujuvasti katsoi, oli ilmeisesti sovitettukin enemmän taviskansaa houkuttelemaan.
Mel vetää monologinsa kyllä hyvällä paatoksella ja ohjaaja Franco Zeffirelli olikin vakuuttunut miehen kyvyistä nähtyään itsemurhayrityksen Tappavassa aseessa.
Tarinassahan prinssi Hamletin isä on kuollut eikä aikaakaan kun kuningatar äiti ottaa puolisokseen ja siis uudeksi kuninkaaksi, tämän veljen.
Isän haamu ilmestyy Hamletille ja kertoo murhasta jonka jälkeen prinssin mielessä on enää kosto.

Isot studiot eivät olleet tuohon aikaan kiinnostuneita Shakespeare kamasta joten myös Gibson oli mukana perustamassa Icon Productions yhtiötä jolla kerättiin projektiin lisää rahaa. Myöhemmin oikeudet myytiin Warnerille.
Näyttelijät on päteviä kautta linjan mutta joku Glenn Close ei tuo kyllä leffaan mitään lisäarvoa.

Ok filmi mutta en minä tätä toista kertaa jaksaisi katsoa. Diehard Shakespeare tyypit voi surutta lisätä arvosanaan vähintään yhden tähtösen.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 2149

Viesti Lähetetty: To Joulu 28 2017 20:03 
Ylös  
Kuva

Tappava ase 3 (Lethal Weapon 3. 1992) :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0104714/

Perusviihdyttävä jatko-osa mutta eipä tästä mitään mieleen jäävää löydy. Mel ja Danny Glover hassuttelevat sekä säntäilevät paikasta toiseen ja tuhoa syntyy.
Joe Pescin rooli oli pienempi kuin muistelin joten äijä ei sillä lailla ärsyttänyt. Rene Russo on tuotu kuvioihin Gibsonia viihdyttämään.

Käsikirjoitusvaiheessa oli jälleen ongelmia mutta leffa tuotti helvetisti rahaa joten kesän ´92 aivot narikkaan elokuva hoiti hommansa ja tekijät naureskelivat matkalla pankkiin.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 2149

Viesti Lähetetty: La Tammi 13 2018 8:33 
Ylös  
Kuva

Ikuisesti nuori (Forever Young, 1992) :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0104291/

Jopas tuli kovat pisteet mutta kun tuntui juuri oikeanlaiselta hyvänmielen leffalta perjantai-iltaan niin antaa mennä.
Ohjaajana kaikenlaista kivaa tehnyt Steve Miner ja kässärin kirjoitti J.J. Abrams, miehen kolmas elokuvakäsikirjoitus.

Tarinan alussa ollaan vuodessa 1939 ja tavataan armeijan koelentäjä Daniel McCormick (Mel) sekä tämän ikuinen rakkaus Helen (Isabel Glasser).
Onni kukoistaa kunnes Helen jää auton alle ja vaipuu koomaan. Daniel menettää elämänhalunsa ja päättää ryhtyä vuoden ajaksi, kaverinsa keksijä Harryn (George Wendt), koekaniiniksi syväjäädytys testiin.
Käy niin, että pari pentua Nat ja Felix (Elijah Wood sekä Robert Hy Gorman) herättävät Danielin leikkiessään armeijan ylijäämävarastolla mutta vuosi ei ole 1940 vaan 1992.

Niin, tämä oli oikein sujuvaa romanttista draamaa pienillä sci-fi mausteilla. Cast tekee kauttaaltaan hyvää duunia ja jo mainittujen lisäksi leffassa nähdään myös Jamie Lee Curtis Natin äitinä.
Jerry Goldsmith on loihtinut taustalle hyvät sävelmät ja huumoriakin löytyy, kun penskat säheltävät ja Daniel katsoo silmät kiiluen televisiosta tulevaa Suzanne Somersin Thighmaster mainosta :)

Pari perseilykohtaustakin on toki mukaan lipsahtanut. Tämä on kuitenkin pääasiassa aikuisille suunnattua kamaa niin kyseiset lapsellisuudet olisi Abrams voinut karsia pois.
Muuten tykkäsin todella paljon ja Gibson on oikein hyvä mutta ei leffaa halunnut kuitenkaan ohjata vaikka sellaistakin mahdollisuutta miehelle tarjottiin.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 6729

Viesti Lähetetty: La Tammi 13 2018 10:03 
Ylös  
^ Jaa, että tämä Miner on myös Friday the 13th II:n ja III:n ohjaaja :hugh: Tässä yhteydessä kyllä vähän yllätti.

Elokuva joka tapauksessa kuulostaa mielenkiintoiselta, saattaisi olla omaankin makuun, eli tattista vaan vinkistä. Tv:stä tullessa vähintään tsekattava.

_________________
"It's really big..."

 Profiili  

Poissa
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Maalis 13 2008 13:02
Viestit: 11273
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Lähetetty: La Tammi 13 2018 21:04 
Ylös  
Tuota ei kyllä ole taidettu juurikaan televisiosta uusia. Itse tullut katsottua varmaan joskus ysärillä. Joku What Women Want taas pyörii jatkuvalla repeatilla.

Piti tarkistaa, edellinen esitys 2007. Itse olen katsonut leffan varmaa tuolloin -96.

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 54 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com