Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on To Tammi 17 2019 17:59


Etusivu » Foorumit » Elokuvat - yleistä


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3012

Viesti Lähetetty: Ke Heinä 05 2017 13:09 
Ylös  
Tänne voi heitellä arvioita suoraan televisiolle tehdyistä elokuvista.
Näissähän ei juuri budjetilla mällätä ja Hollywoodin suurimmat tähdet loistavat poissaolollaan mutta monia helmiä on löytynyt tältäkin osastolta.

Aloittelen muutamalla Victoria "Pamela" Principalin tähdittämällä tv-leffalla joista ensimmäinen tulikin jo katseltua...

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3012

Viesti Lähetetty: Ke Heinä 05 2017 13:39 
Ylös  
Aistien Linna (Pleasure Palace, 1980) :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0081345/ http://www.fixgalleria.net/release.php?id=5035

Aistien Linna kertoo suuren uhkapelurin Louie Lefevren tarinan. Mies nähdään alussa iskemässä korttia Baden Badenissa, Pariisissa, Monte Carlossa sekä Lontoossa.
Madelaine Calvert niminen nainen seuraa miestä joka paikaan ja viimein pyytää Lefevreä pelastamaan omistamansa ahdingossa olevan Las Vegasin hotellikasino Caesars Palace.
Lefevre matkustaa Las Vegasiin ja puntaroi asiaa. Samalla kaupunkiin saapuu myös Teksasilaiset ostomielessä ja mystinen nainen joka tuntuu olevan kiinnostunut eräästä kaulakorusta.

Tämä oli kohtalaisen hyvin tehty tv-leffa jossa tarjolla toimintaa korttipöydän äärellä, hieman jännitystä ja ripaus romantiikkaa.
Pääosassa nähdään viiksiniekka Omar Sharif ja tämän hauskaa bisneskumppania esittää Jose Ferrer. Äijien kesken nähdään hetkittäin nautittavaa sanailua.
Hope Lange on Caesars Palacen omistaja ja Victoria Principal mystinen lady jonka todellinen agenda selviää katsojalle leffan loppupuolella.
Juttu etenee suhteellisen sujuvaan tahtiin ja loppuratkaisu tapahtuu korttipöydän ääressä, kuinkas muuten.

Principalin takia tämä on tullut joskus hankittua mutta naisen rooli oli hienoinen pettymys. Selkeä sivurooli kyseessä.
Suomikasetin käännösmokille sai taas nauraa, parhaimpana esimerkkinä ehkä kohtaus jossa Sharifin hahmo pieksee rikollisten lähettämän palkollisen ja kommentoi pahiksille:
"I got your merchandise and i´m afraid it´s beyond repair." Tämän kääntäjä oli oivaltanut jotenkin näin: "Tavara korjataan rajan takana" :LOL4:

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3012

Viesti Lähetetty: To Heinä 13 2017 17:52 
Ylös  
Tohtorin omatunto (Not Just Another Affair (1982) :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0084420/ http://www.fixgalleria.net/release.php?id=10049

Lisää Dallasin Pamelan tv-elokuva tuotantoa ja nyt mimmi sentään toisessa pääosassa.

Victoria Principal näyttelee meribiologiaan erikoistunutta filosofian tohtori Diana Dawsonia joka taistelee rannikolle rakennuksia suunnittelevaa firmaa vastaan.
Diana aikoo olla selibaatissa siihen saakka kunnes pappi sanoo aamen ja tästähän saadaan juttua aikaan varsinkin sekstailusta pitävän kämppiksen kanssa.
Miespääosassa on itse Buck Rogers eli Gil Gerard joka on rakennusfirman juristi Bob Gifford ja helvetin kova naistenmies.
Parivaljakon välillä tietenkin kipinöi mutta asettuvatko vakaumukset rakkauden tielle?

80-luvun alun tv-leffaksi tässä puhutaan yllättävän paljon seksistä mutta sillä lailla nätisti toki.
Mukavaa sanailua riittää ja Dianan vanhemmatkin ottavat roolia. Principal on nätti ja Sharon Stone nähdään varhaisessa roolissa yhtenä Giffordin hoidoista. Ok tapaus.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3012

Viesti Lähetetty: Su Heinä 30 2017 16:38 
Ylös  
Kuva

Mistress - rakastajatar (Mistress, 1987) :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0093551/ http://www.fixgalleria.net/release.php?id=7464

Victoria Principal on Rae Colton, nainen joka on ollut rikkaan rakennusalalla toimivan Wynin rakastajatar jo yhdeksän vuoden ajan.
Miehen perhe asuu muualla mutta aina Losissa käydessään tämä sekstailee Raen kanssa. Eräänä aamuna ukko sitten löytyy kuolleena vierestä ja Rae tippuu tyhjän päälle.
Naisen nimissä ei ole mitään, näyttelijättären viimeisin rooli on viiden vuoden takaa eikä 37-vuotiaalle ole luvassa töitä.
Käynti kotosalla Utahissa ei juuri piristä mieltä sillä äidin ainoa haave, saada tyttärestä suuri Hollywood tähti, on romutettu.
Vaikka Rae hakee kovasti oikeaa suhdetta luulevat kaikki miehet häntä maksulliseksi naiseksi. Onko siirtyminen jonkun uuden miehen rakastajattareksi ainoa vaihtoehto?

Tämä oli yllättävän hyvin tehty tv-leffa. Tarina on mukavan alakuloinen ja Principal iskee tiskiin kaiken mitä osaa.
Victoria näyttää erittäin hyvälle ja yksi Dallas televisiosarjasta tuttu altaasta nousukin on filmille tallentunut :LOL4:
Twin Peaks sarjan äiti Palmer, Grace Zabriskie, nähdään Raen äidin roolissa ja nainen tekee jälleen kylmäävän vahvaa työtä.
Kaikin puolin ok tapaus tämä oli mielenkiintoisesta aiheesta, kyllähän näitä onnenonkijoita varmasti Amerikassa riittää.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3012

Viesti Lähetetty: Pe Elo 11 2017 6:37 
Ylös  
Blind Witness - Kostaja pimeydestä (Blind Witness, 1989) :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0096946/ http://www.fixgalleria.net/release.php?id=7144

Helvetin rasittava leffa. Victoria Principal on nyt haukannut liian ison palan kakkua, kun on päättänyt esittää sokeaa hahmoa.

Principal on Maggie Kemlich, viisivuotiaana sokeutunut menestyvä bisnesnainen jonka perhe-elämä aviosiipan kanssa kukoistaa.
Ukko kuitenkin murhataan kotiin tunkeutuvien ryöstäjien toimesta Maggien pelastuessa täpärästi. Poliisien johtolangat osoittavat päin vittua joten nainen päättää hoitaa rosmot poseen omin nokkineen.

Onhan näitä nähty. Kaksi kyttää ryhtyy tutkimaan tapausta joista toinen (Matt Clark) tietenkin vähättelee sokeaa todistajaa mutta toinen (Paul Le Mat) pitää naisen puolta.
Principal tuntuu välillä katsovan vastanäyttelijää suoraan silmiin ja ylinäyttelee ikävästi. Murhahetkeä muistellaan hypnoosikohtauksessa jossa Victoria nolaa itsensä. Ihan järkyttävää suorittamista.
Roistoilla on mahdollisuus muutamaan otteeseen pistää Maggie päiviltä mutta äijät perseilevät ja katsojaa vituttaa. Nainen virittelee lopulta itse hepuille ansan jonka jälkeen ohjelma onneksi loppuu.

Principal nähdään alussa vuorikiipeilemässä mutta uima-allaskohtaus puuttuu kokonaan. Huono oli.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 3600
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: La Tammi 13 2018 23:04 
Ylös  
Illan paskaleivoksena toimi tällainen tv-tuotos kuin The Glow armon vuodelta 2002.

http://www.imdb.com/title/tt0286653/reference

Geneerinen nimi geneeriselle teelmykselle. Myönnän heti alkuun, että olen ostanut tämä pelkästään ja ainoastaan siksi, että tässä on pääosassa Ally McBealin Portia de Rossi, koska juuri niin surullinen tapaus minä olen, mutta mitään muuta koherenttia tämän sanomisesta naisen läsnäolon lisäksi onkin kovin vaikea äkkiseltään konkretisoida. Varoitusmerkit olivat toki ilmoilla jo heti ensimmäisistä kuvista ja DVD:n kannesta lähtien, mutta ei saatana silti mitä turhuutta.

de Rossin ja jonkun dillen muodostama aviopari löytää tiensä hipihienoon pikku kerrostaloon, jota isännöitsee klovniautollinen vanhoja tyyppejä ja mummoja. Vuokra on puoli-ilmainen, sijainti ihanteellinen, kuntosali kuuluu hintaan ja yleensä kaikki vaikuttaa liian täydelliseltä ollakseen totta. Kuten jokainen Rosemary's Babyn, The Devil's Advocaten tai minkä tahansa muun "tyypit muuttaa taloon ja sitten ihanuuksien alta alkaa paljastua pahaenteisyyksiä" -leffan ikinä nähnyt voi jo olettaakin: niinhän se onkin. Nyt vaan ei ole niitä saatanallisuuksia eikä mitään muutakaan järkevää saati jännittävää tiedossa.

Hallitseva temaattinen elementti filmissä on asuinkompleksin vanhusten terveysintoilu, ja voi että tuostakin tikusta on jaksettu tehdä asiaa. Filmi perustuu ilmeisesti jonkun kioskimatamin kirjaan, ja sen nähtyäni voin olettaa kyseisen tädin olevan kaltaiseni ryhävalas, joka ei vaan sitten ole suostunut ottamaan vastuuta omista huonoista elämänvalinnoistaan. Kyllä niitten laiheliinien on pakko olla pahuuden ytimestä kotoisin kun ne vie kaikki miehetkin, ja yhyy. Aukoton idioottilogiikka! de Rossi kun ei pidä liikunnasta (Yeah! ...right...) ja tätä siksi kaihertavat talon asukkaiden kieltämättä ärsyttävät terveysvouhkaukset. Jotenkin tämä touhu toi välillä mieleeni Troll 2:n kasvissyönninvastaisuuden, mutta ei läheskään yhtä hupaisalla tavalla.

Maailman ennalta-arvattavimpien käänteiden ja hahmojen ja juttujen ja nuivuuksien jälkeen sitten lopulta selviää, että asunnon vanhukset ovat oikeasti jotain parisataavuotiaita, koska ovat imeneet satunnaisista asukkaistaan jotain hehkuvaa eliksiiriä, mitä nimittävät täksi elokuvan nimenkin inspiroineeksi Glow'ksi. Sanomattakin on selvää, ettei mitään tapahdu, kaikki on ihan vitun tylsää viimeisiä minuutteja myöten ja koska kyseessä on tv-elokuva, emme saa edes mitään tisseihin tai muuhun hauskanpitoonkaan viittaavaa.

Vitun tylsää ja geneeristä harlekiiniromanssipaskaa.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: rautapuoli ja 2 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com