Hohtoloota
http://hohtoloota.net/

Wes Andersonin elokuvista
http://hohtoloota.net/viewtopic.php?f=9&t=2847
Sivu 1, 1:sta

Kirjoittaja:  Mikko Lahtinen [ Ma Huhti 13 2015 18:02 ]
Viestin otsikko:  Wes Andersonin elokuvista

Voisi Wes Andersonin elokuvillekin oman ketjunsa perustella, sillä niistä varmaan jatkossakin tulee juttua riittämään. Pitkiä ohjauksia on kertynyt kahdeksan kappaletta noin parissa vuosikymmenessä. Lyhytelokuvia saman verran toistaiseksi. Nähdyn perusteella voinee odottaa tyypiltä hyvää juttua jatkossakin.

Laitan äänestykseen vain pitkät, mutta viimeistä vaihtoehtoa voinee hyödyntää, jos haluaa lyhyemmälle äänen antaa. Minulla on kaikki pitkät hankittuna, mutta osa näkemättä. Jätänpä siis äänestelyt toistaiseksi odottelemaan.

Eilen tuli vilkaistua Andersonin esikoispitkä vuodelta 1996, jossa myös Wilsonin veljekset ovat näkyvästi mukana. Owen ja Luke esittävät kaveruksia, jotka ovat suunnittelemassa uraa varastelun maailmassa. Tai se taitaa ennemminkin olla Owenin esittämän Dignanin haaveilua, hieman hukassa oleva Anthony (Luke) taas lähtee kaveriaan auttelemaan. Mukaan vielä lisävahvistusta ja voidaankin aloittaa matkat rötösten poluille. Kaikki ei tietenkään mene huolellisesti pohdittujen suunnitelmien mukaan ja vähän pahaa vertakin syntyy. Vastoinkäymisistä ei kuitenkaan kannata lannistua, vaan uutta yritystä aikanaan.

Tuli vähän yllätyksenä se, että Bottle Rocket ilmestyessään menestyi kovinkin kurjasti ja sai Owenin harkitsemaan uraa armeijassa. Ehkä sitten ei oikein vastannut yleisön odotuksia, sillä mielestäni elokuva ei mikään huono teos Andersonin filmografiassa ole. Eihän se tietenkään mikään verbaalisen vitsailun tauoton tykitys ole ja välillä kovastikin tahtoo jumitella, mutta kumpaakaan en osaa huonona seikkana pitää. Huumori toki on vähän vinksahtanutta, kuten odottaa sopii, muttei rasittavan väkinäistä. Ansioksi mielellään senkin kirjailee, että alkuminuuteista lähtien saadaan erinomaisen hyväntuulinen ilmapiiri aikaiseksi ja sepä kantaa loppuun asti. Verkkaista ja erittäin mielekästä katseltavaa, josta vielä vähäsen lisää tuolla:

Bottle Rocket (Lurjukset)

Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Kirjoittaja:  jerppa [ Ma Huhti 13 2015 18:09 ]
Viestin otsikko:  Re: Wes Andersonin elokuvista

Liian paljon kulunut aikaa katsomisista. Ja osaa edes nähnyt. Muistaakseni kaikki sellaista teennäistä ja semihauskaa kamaa.

Kirjoittaja:  Kwyjibo [ Ma Huhti 13 2015 18:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Wes Andersonin elokuvista

Moonrise Kingdom taitaa olla ainoa jonka olen nähnyt, se kyllä oli oikein mainio.

Kirjoittaja:  Herbert West [ Ma Huhti 13 2015 20:32 ]
Viestin otsikko:  Re: Wes Andersonin elokuvista

Nähtynä ainoastaan Darjeeling Limited, Moonrise Kingdom ja Grand Budapest Hotel, joten ne laitoin äänestykseenkin. Grand Budapest oli kyllä näistä oma suosikkini, käsittämättömän kauniisti kuvattu ja hauska elokuva. Toki näissä on sellaista tarkoituksellisen taiteellista hipsterivibaa, mutta eipä tuo liikaa haittaa.

Kirjoittaja:  Exterminator [ Ti Huhti 14 2015 5:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Wes Andersonin elokuvista

Ei mitään asiaa lähteä äänestämään, kun vain Moonrise Kingdom nähty. Siitä kyllä pidin kovasti. Budapest pitänee uskaltaa hankkia, kunhan reiska jostain sopivan halvalla irtoaa.

Kirjoittaja:  aTomiK [ Pe Helmi 09 2018 20:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Wes Andersonin elokuvista

Kuva

The Grand Budapest Hotel (2014)
:star: :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt2278388/

Katsoinpa tämän Wes Andersonin mukavasti maailmanlaajuisesti tuohta takoneen elokuvan ja olihan se kova!

Tarinassa seurataan nimessä esiintyvän hotellin portieeri M. Gustaven (ihan päällikkö Ralph Fiennes) ja tämän alaisen, pikkolo Zeron (Tony Revolori) seikkailuista kuvitteellisessa Itä-Eurooppalaisessa Zubrowkan valtiossa 1930-luvulla.

Kyseessä on helvetin viihdyttävä sofistikoitunut seikkailuelokuva mikä vilisee yksityiskohtia ja piiruntarkkaa dialogia. Katoja saa olla koko ajan tarkkana tai jää jotain kivaa näkemättä.
Lavastukset on upeita ja kameran kanssa kikkaillaan monipuolisesti. Ja mikä cast! Eihän tällaista porukkaa saa kasaan edes märissä unissa 8-)
Reiskan ekstroissakin oli hyvää matskua eli kovat suositukset tälle ja pakkohan se on alkaa katselemaan myös muita herran filmejä.

Kirjoittaja:  Exterminator [ La Helmi 10 2018 8:05 ]
Viestin otsikko:  Re: Wes Andersonin elokuvista

^ Minulle ei ihan noin vahvasti toiminut valitettavasti, mutta katseluolosuhteetkaan (lentokoneen miniruudulta) eivät olleet ideaalisimmat. Pitäisi nähdä vielä ihan kotiteatterissa. Jännä yhteensattuma, että juuri mietin tälle päivälle Moonrise Kingdomin uusimista vihdoin. "Pelottaa", ettei enää iskekään niin täysillä kuin ensikatselulla, mutta ei voi sitten mitään. Jospa iskisikin.

Kirjoittaja:  speKtacle [ La Helmi 10 2018 11:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Wes Andersonin elokuvista

The Grand Budapest Hotel piti mulla jatkuvasti sellaisen puolivirneen naamalla, kunnes se kohtaus kun tajuavat tauluvarkauden räjäytti potin ja piti piti nauraa ihan holtittomasti. Willem Dafoe on kanssa ihan pirun kowa elokuvassa. Tsekkasin myös Moonlight Kingdomin vast'ikään ja erinomainen on kyllä. Darjeeling Limited pitää uusiokatsoa, hyvät muistikuvat siitäkin. Pitänee roudata noi aTomiKille lainaan.

Kirjoittaja:  Exterminator [ La Helmi 10 2018 18:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Wes Andersonin elokuvista

Exterminator kirjoitti:
Moonrise Kingdom :star: :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt1748122/?ref_=nv_sr_1
Tämä vei niin ansiokkaasti mukaansa omaan maailmaansa, että en voi olla antamatta kuin täydet pisteet. En ole tältä ohjaaja-käsikirjoittajalta nähnyt aiemmin mitään (tämä korjattava), joten pääsi aika hyvin yllättämään hienoudellaan, vaikka laadukasta elokuvaa tiesinkin odottaa. Pirun hieno, satumaisen näköinen ja sanan parhaassa merkityksessä muutenkin taiteellinen elokuva, joka teki välittömästi selväksi tekijöidensä lahjakkuuden. Ihan mielettömän visuaalinen teos, jollaisten takia sitä haaveilee omasta valkokankaasta.

Kahden partioikäisen romanssista on siis kysymys. Roolijaon suhteenkaan Moonrise Kingdom ei mokaa pätkääkään, lastenkaan kohdalla. Pääkaksikko hoitaa hommansa erittäin osaavasti, kuten muutkin saman ikäluokan edustajat. Ed Nortonia en olisi ehkä ensimmäisenä keksinyt laittaa partiojohtajan rooliin, onneksi siellä tiedettiin paremmin. Kertoja, parrakas vanhempi ukkeli, on myös sairaan hyvä. :up:

Isot suosittelut täältä ja ehkä erityisesti Lootan luonnonläheisille jäsenille, kuten Mertsi ja Lahtinen, jos on näkemättä. Tässä kuitenkin ulkoiltiin idyllisissä maisemissa sikäli paljon, että voisin kuvitella toimivan.

Lopputekstit kannattaa sitten myös katsoa, niissä tulee vielä lisää juttua.

Ihquimmat yksityiskohdat: tuulimylly pyörivine siipineen (vai mitä ne on) ja kissa korissa, oh! :heart: :)


Tuollaista tuumailin 2013. Ei perse, onko tämän katselusta oikeasti noin monta vuotta :eh: Olisinpa ihastunut tänäänkin yhtä täysillä, mutta niin ei käynyt. Katsojassa on kai jotain muuttunut. Tosi hyvä silti vieläkin ja alle neljän tähden ei mennä nytkään, tuskinpa koskaan.

Kirjoittaja:  aTomiK [ To Touko 31 2018 8:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Wes Andersonin elokuvista

Kuva

Moonrise Kingdom (2012)
:star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt1748122/

Olipas hieno elokuva tämä 60-luvulle sijoittuva nuorten rakkaudesta kertova Wes Andersonin Moonrise Kingdom.

Vaikka castista löytyy Bruce Willis, Bill Murray, Edward Norton, Frances McDormand, Tilda Swinton ja Jason Schwartzman niin kyllä Jared Gilman sekä Kara Hayward tekee leffan parhaat suoritukset.
Kaksikolla on muutamia maagisia kohtauksia esim. inventaariojuttu siellä karkumatkan leirillä ja ensitapaaminen näytelmäsalin takahuoneessa. Huikeaa dialogia ja suorittamista ja molemmille tämä oli vielä debyyttirooli.

Anderson on jälleen luonut elokuvalleen omintakeiset puitteet ja kuvauspaikka Rhode Island näyttää kivalta seikkailukohteelta. Mainio elokuva.

Kirjoittaja:  aTomiK [ Su Kesä 10 2018 9:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Wes Andersonin elokuvista

Kuva

Fantastic Mr. Fox (2009) :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0432283/

Katsottiin illalla pojan kanssa tämä Andersonin stop-motion nukkeanimaatio ja ihan kivahan tuo oli. Elokuva perustuu Roald Dahlin kirjaan Kekseliäs kettu (1970) mutta mitään miehen töitä en ole ikinä lukenut.

Tarinassa mestarivaras Mr. Fox on asettunut aloilleen perheen vuoksi mutta päättää sitten opossumiystävänsä kanssa tehdä vielä kolmen keikan sarjan mistä seuraa ongelmia koko lähialueen eläimistölle.
Helvetin hyvin tämä on tehty enkä yhtään vähempää Wesiltä odottanutkaan. Yksityiskohtia on niin paljon, että kaikkia on mahdotonta huomata koska vauhtiakin kuitenkin piisaa.
Ääninäyttelijöinä on naamoja Hollywoodin A-listalta Clooneystä Streepiin sekä Anderson vakio Murray totta kai.

En kuitenkaan niin kova animaatioiden ystävä ole, että siitä genrenä mitään ekstrapisteitä alkaisin jakelemaan. Leffa viihdytti kyllä mutta ei mitään elämää suurempaa tarjonnut.
Poika sanoi filmin päätyttyä heti, että" antaisin tälle neljä kautta viis" eli hyvin toimi myös tokaluokkalaiselle.

Sivu 1, 1:sta Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/