Modernit vampyyrielokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5172
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Modernit vampyyrielokuvat

Post by aTomiK »

Tässäpä ketju moderneille vampyyrileffoille, joita kiellettiin käsittelemästä foorumin toisessa vampyyriketjussa 8-)
Aloitetaanpa vaikka näillä kahdella, mitkä juuri katsastin:

ImageImage

Kauhun yö (Fright Night, 1985) :star: :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0089175/
Kauhun yö 2 (Fright Night Part 2, 1988) :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0097390/

Alkuperäinen Kauhun yö on hieno klassikko, Tom Hollandin neronleimaus ja kun studio ei odottanut leffalta mitään, sai Holland toteuttaa täysin omaa visiotaan.
Hauska tarina, mahtava näyttelijäporukka, upeat efektit ja loistava soundtrack. J. Geils Band: Fright Night
Olivat käyttäneet vaan tuossa suht tuoreessa skandi blu-rayssa vanhaa UK-dvd tekstitystä, jossa 500 dollaria = 3000 mk ja on siellä muitakin hassuja käännöskukkasia joukossa.
Tarkistin vielä Video Traden suomikassustakin tuon kohdan niin siellä se oli ihan tekstitetty ihan coolisti 500 dollaria. Taisi olla muuten ihan uncut tuo kasetti.

Tommy Lee Wallacen ohjaamasta jatko-osasta puuttuu se jokin, mutta kyllä se puolitoista tuntia jaksaa viihdyttää vaivattomasti.
William Ragsdale ja Roddy McDowall uusivat roolinsa. Charliella on uusi tyttöystävä, jota esittää kaunis Traci Lind.
Onneksi myös Brad Fiedel on saatu taas mukaan sillä miehen tunnelmallinen score on jälleen mahtavaa kuultavaa.
Tällä kertaa kaupunkiin saapuu kolmen vampyyrin kopla, joista yhdellä on henkilökohtaisia kaunoja vampyyrintappajia kohtaan.
Julie Carmen on todella aistikas naisvampyyri, Brian Thompson näyttelee porukan ötököitä napostelevaa palvelijaa.
On niitä paljon huonompiakin jatko-osia väsäilty. Vanhassa UK kasetissa onneksi alkuperäinen kansi.

Traci Lind

Image

Julie Carmen

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
jerppa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 2437
Joined: Wed Oct 22 2014 18:19

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by jerppa »

FN ykkösen katselin muutama kk sitten ja tykkäsin edelleen. Kakkonen pitäisi kanssa katsella uudelleen.

Eilen aloitin tällaisen:
Thirst. Sang-hyun is a priest who volunteers his time conducting his ministry to patients in a small town hospital. Although well respected for his strong faith and dedicated service to those around him, he suffers from overwhelming feelings of doubt and despair about living in a world that seems to be drowning in suffering and death. With the hope of saving even one life, he volunteers to participate in a risky experiment in Africa and ends up contracting the deadly Eve virus. With the transfusion of a mysterious blood, Sang-hyun then comes back to life as a vampire.
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12194
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by Invictus »

Fright Night on erinomainen. Kakkosta en ole nähnyt muinaisen tv-esityksen jälkeen, jolloin kyllä nauhoitinkin sen mutta en ole koskaan siihen palannut. Kakkostahan on yleisesti haukuttu mutta ainakin silloin joskus teini-ikäisenä mielelläni katsoin, voi johtua noista mainituista naikkosista...
User avatar
Rami Ässä
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 601
Joined: Fri Feb 19 2010 9:35

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by Rami Ässä »

Molemmat ovat lapsuuden suosikkeja. Kakkosen näin ennen ykköstä, joten sillä on sen myötä ikuisesti paikka sydämessäni.

Harmi, että tuon kakkosen DVD-julkaisu kulkee niin perhanan kovissa hinnoissa. Britti-Amazonissakin halvin Suomeen myytävä levy on posteineen päälle 50 puntaa. "what"
Uutena maksaa lähemmäs 120 puntaa "what" "what" "what"
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5172
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by aTomiK »

Image

Vampyyrien taistelu (Subspecies, 1991) :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0103002/

Amerikkalaiset collegetytöt matkustavat Romaniaan Transilvanian alueelle Prejmerin kylään tutkimaan alueen historiaa. Samaan aikaan paikkakunnalla on käynnissä vampyyrien valtataistelu ja mimmit on pakotettu luovuttamaan hieman verta.

Viimein sitten näin tämän Full Moon Entertainment lafkan yllättävänkin kehutun spektaakkelin. En kyllä millään voi lähteä vuolaasti elokuvaa jumaloivien kanssa samaan junaan, mutta onhan leffalla toki arvonsa.
Subspecies oli ensimmäinen amerikkalaisleffa mikä kuvattiin Romaniassa. Vaikka ohjaaja Ted Nicolaoulla oli omat epäilyksensä asian suhteen, onnistui kaikki suht ok. Sarjan kolme seuraavaakin osaa kuvattiin samoilla mestoilla.
Leffan naiset eli Irina Movila, Laura Mae Tate ja Michelle McBride ovat ihan hyvännäköisiä ja sekä Movila, että McBride vilauttavat sulojaankin.
Miesrooleissa esiintyvät Anders Hove, Michael Watson, Ivan J. Rado ja pienessä roolissa kahden taistelevan vampyyriveljeksen isänä nähtävä Angus " Tall Man" Scrimm.
Anders Hove varastaa shown täysin nautittavan iljettävänä yön paholaisena, Raduna. Tässä hahmossa on todella paljon nosferatua pitkine sormineen ja terävine hampaineen. Kuola valuu hemmon suusta jatkuvasti.
Radun sanotaan syntyneen vampyyrikuningas Vladislasin ja noidan suhteen seurauksena. Tämän jälkeen Vladislas rakastui normaaliin naiseen ja hän synnytti kuninkaalle toisen pojan, Stefanin.

Radu tahtoo haltuunsa mystisen verikiven minkä sanotaan vuotavan pyhien verta. Verenimijällä on apureinaan pikkugargoileja joita tämä pystyy luomaan omista ruumiinosistaan. Nämä pikkuolennot on tehty animoiden sekä käyttämällä stop motion tekniikkaa. Ihan hyvännäköisiä pikkuperkeleitä.
Mittaa leffalla on mukavat 80 minsaa, mutta toimintaa ja näyttävyyttä olisi silti saanut olla enemmän. Eihän Charles Bandin ja poppoon filmeiltä toki liikaa kannata odottaa, mutta silti.
Ihan ok pikkubudjetin pläjäys kuitenkin ja kovemmin vampyyreihin hurahtaneet nauttivat menosta luonnollisesti vielä enemmän.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5776
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by Tina DeMona »

^Minäkin katsoin lopulta tuon Subspeciesin - typerän nurinkurisesti jo kakkosen nähtyäni, mutta eipä siinä.

Joo, olihan tuo ihan jees tunnelmapala, mutta tosiaan vähän enemmän olisi voinut asioita tapahtua. Kun lopulta nuo hahmotkin jää melko valjuiksi, lukuunottamatta herra Vampyyrimörköä, joka on kyllä tiukka ilmestys. Ja tietysti animoidut homunculit olivat todella jees, ja niitä olisi saanut kanssa käyttää vähän enemmänkin ja oleellisemminkin. Vaikka se olisi varmaan sitten maksanut liikoja.

Sitä päämuijaa muuten näyttelee tässä eri muija, kuin kakkosessa. Mikäköhän syynä tuohon vaihtoon? Eikö tyttö tahtonut palata enää Romaniaan? Aika koettelevat kuvauksethan nuo olivat kuulemma kyllä olleet, kun kaikesta oli pulaa ja homma muutenkin kaaoksen vallassa. Toisaalta, kakkosen muija oli kyllä muistaakseni parempi.

Ihan katsottava pätkä, mutta ei nyt mitenkään ihmeellinen.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5172
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by aTomiK »

Image

Yön lapset (Children of the Night, 1991) :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0103957/

Fangoria Filmsin vampyyrileffa jonka puikoissa Hellraiser kakkosesta parhaiten tunnettu Tony Randel.

Pari typyä lähtee pikku seikkailulle Allburgin pikkukaupungin hylättyyn kirkkoon. Tarkoitus on uida kirkon kryptassa mikä on jostain syystä täytetty vedellä.
Toinen tytöistä tiputtaa kaulassa roikkuneen krusifiksinsä altaan pohjaan mikä herättää siellä levänneen paholaisen Czakyrin ruumiin.

Tuo alku on elokuvan parasta antia ja nostattaa hiukan toiveita mutta hyvin nopeasti valutaan syvälle 90-luvun taitteen komediakauhun mitäänsanomattomuuteen.
Hahmojen käytös ja dialogi on uskomattoman typerää eikä maskeissakaan juuri kehumista ole. Muutama kiva visuaalinen jippo ohjaajan takataskusta on sentään löytynyt.

Näyttelijöistä yleensä aina mielenkiintoinen Karen Black yrittää saada tekstinsä lausuttua torahampaidensa välistä lähes koko leffan ajan sänkyyn kahlittuna. Nainen menee roolissaan täysin hukkaan.
21 Jump Street tv-sarjasta tuttu Peter DeLuise on leffan "sankari" ja saa kaverikseen nätin Ami Dolenzin sekä kaupungin juoppoa esittävän SNL-veteraani Garrett Morrisin.

Ihmetellä täytyy mitä tässä on oikein yritetty taas tavoitella koska Children of the Night jää jokaisella osa-alueella puolitiehen.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5172
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by aTomiK »

ImageImage

The Lost Boys (1987) 5/5
https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L._AC_.jpg

Joel Schumacherin muistolle The Lost Boys klassikko uusittu eikä tästä teinivampyyri kauhukomedia parane.

Tarinassa perhe johon kuuluu äiti Lucy (Dianne Wiest) ja pojat Michael (Jason Patrick) sekä Sam (Corey Haim) plus koira Nanook muuttaa äidin eron jälkeen hassun isoisän (Barnard Hughes) luo Santa Claran merenrantakaupunkiin.
Pian Michael ihastuu huvipuistossa tapaamaansa Stariin (Jamie Gertz) ja ajautuu tämän kautta aluetta terrorisoivaan vampyyrijengiin joita näyttelevät mahtavat rock tähden näköiset Kiefer Sutherland, Alex Winter, Brooke McCarter ja Billy Wirth.
Samaan aikaan Sam tutustuu sarjakuvakauppaa pitäviin Frogin veljeksiin (Corey Feldman ja Jamison Newlander) jotka on vampyyrinmetsästäjiä.
Lucy puolestaan pääsee töihin Maxin (Edward Herrmann) videoliikkeeseen ja heille kehittyy suhde mutta Maxilla on omat salasuutensa.

The Lost Boysissa toimii kaikki ja se tuli nähtyä ekan kerran silloin, kun leffa iski videolle. Muistan edelleen senkin missä leffan katsoin.
Filmi oli alun perin Richad Donnerin projekti mutta mies siirtyi tuottajaksi koska alkoi kuvata Lethal Weaponia. Donnerin vaimo Lauren Schuler Donner ehdotti ohjaajaksi Schumacheria mikä oli täydellinen ratkaisu.
Joel teki kässäriin isoja muutoksia ja loi The Lost Boysista täydellisen nuorisoelokuvan. Asut, kampaukset, lavasteet ja kuvauspaikat ym. on kaikki älyttömän siistejä.
Kuvaajaksi saatiin mm. Taxi Driverin ja Raging Bullin tehnyt Michael Chapman joka oli jo siirtynyt ohjaajaksi mutta oli aina tahtonut kuvata vampyyrielokuvan.

Santa Clara on yksi cooleimmista paikoista missään elokuvassa ja kuvaukset tehtiin pääasiassa Santa Cruzin alueella Kaliforniassa. Kerta kaikkiaan upea kulttuurisulattamo.
Schumacher ja Chapman ovat kuvanneet paljon yksityiskohtia mikä on tärkeää ja hahmot on vaan niin vitun makeita kaikki. Cast tekee älyttömän hienoa työtä.
Esimerkiksi Michaelin ja Samin veljessuhde on yksi parhaista mitä olen missään elokuvassa nähnyt.

Sain leffaa katsoessa edelleen kylmiä väreitä joten kyllä filmissä vaan jotain taikaa on. Komedia tässä ei ole mitään hah-hah tason heittoja vaan erittäin cooleja pieniä juttuja ja kauhuelementit sekä efektit astuu kuvaan isommin vasta noin tunnin kohdalla.
The Lost Boysin soundtrack on yksi parhaimmista koskaan eli Schumacher osasi hoitaa myös sen puolen kuntoon. Cd löytyy luonnollisesti hyllystä.

En tiedä miten kovaa The Lost Boys iskisi jos sen nyt ensimmäistä kertaa näkisin mutta minulle se on ikuinen klassikko ja 80s piireissä yksi parhaista elokuvista koskaan.
Katson nyt perään ne pari "jatko-osaa" ja jos kummastakaan löytyy yhtään mitään hyvää niin olen positiivisesti yllättynyt.

Kieferin vampyyriperhe
Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12194
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by Invictus »

Omalla kohdalla Lost Boys jätti kyllä vähän kylmäksi, tosin itse näinkin sen ekaa kertaa vasta 2000-luvulla.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5776
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by Tina DeMona »

Invictus wrote: Wed Jun 24 2020 15:04 Omalla kohdalla Lost Boys jätti kyllä vähän kylmäksi, tosin itse näinkin sen ekaa kertaa vasta 2000-luvulla.
Joo, taikka itse pidin visuaalisuudesta ja niistä vampyyreistä mutta se perheen lapsiseikkailu ei enää niin hotsittanut.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9534
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by Exterminator »

Rupesin samaa miettimään kuin aTomiKkin tuossa pohti, että jos vasta nyt näkisi ensimmäisen kerran... koska sehän se tilanne minulla olisi, jos vain saisin katsotuksi joskus! Edelleen näkemätön, vaikka joskus riparilla jo tästä jotain juttua heittivät.

Vaikea uskoa, että ihan viiden tähden kokemukseksi itselle nousisi. Haluaisin kyllä tod nähdä vihdoin!
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5172
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by aTomiK »

Image

Lost Boys heimo (Lost Boys: The Tribe, 2008) 2/5
https://www.imdb.com/title/tt1031254/

Vuosien jahkailujen jälkeen saatiin sitten P.J. Pesce nimisen hemmon toimesta Lost Boys jatko-osa purkkiin ja niin, hyvin mitäänsanomaton nykypäivän low budget horrorpökälehän siitä tuli.

Ollaan Luna Bay nimisessä mestassa minne vanhempansa menettäneet sisarukset Chris (Tad Hilgenbrinck) ja Nicole (Autumn Reeser) saapuvat tätinsä luokse asumaan.
Chris on entinen surffari ja prologissa on jo nähty, kun paikallinen Shanen (Angus Sutherland) johtama surffarivampyyrijengi pistää Tom Savini vampyyrin hengiltä.
Tästä edetään tutulla kaavalla niin, että eräissä juhlissa Shane juottaa Nicolelle vampyyriverta joten tästä tulee puolivampyyri ja Chrisin täytyy saada päävampyyri hengiltä ennen siskon ensipuraisua.
Onnekseen heppu kuulee paikkakunnalla asuvasta vampyyrinmetsästäjästä ja kyseessähän on vanha tuttu Edgar Frog (Corey Feldman).

Tribe laitaa heti alussa pelin selväksi, että nyt ollaan paljon verisemmissä tunnelmissa sillä Savinivampilta avataan vatsa ja revitään pää irti.
Ihoakin tarjoillaan sillä esillä on useammatkin tissit ja kuumimpana kissana Moneca Delainin esittämä Lisa joka tahtoo purra Chrisiä.

Ehkä tuohon arvosanaan voi joku alkuperäistä Lost Boysia vähemmän arvossa pitävä laittaa hieman lisää mutta itselleni tämä oli hyvin kehno tekele.
Näyttelijätyöskentely, dialogi ja yleiset tuotantoarvot on sitä normaalia 2000-luvun suoraan videolle tason kamaa eikä Pescellä tunnu olevan mitään erityistä kykyä luoda jotain uutta ja erilaista.

Vampyyrijengi hallitsee siis pikkukaupunkia tehden mitä lystää ja pitävät öisin hauskaa surffaillen, motareilla ajellen, skeittaillen, videopelejä pelaillen sekä totta kai tappavat siinä sivussa ihmisiä.
Hahmot on kuitenkin ärsyttäviä vaikka Donald Sutherlandin nuorempi poika Angus yrittääkin olla jokin supercool pomo. Leffan kamalin tyyppi on kuitenkin pääosakaksikon täti jonka kai pitäisi huvittaa mutta joka pelkästään vituttaa.
Filmin parhaaksi hahmoksi nouseekin yllätys yllätys ystävämme Edgar mikä ei kuitenkaan ole paljon sanottu sillä ei Feldmankaan mitään erikoista esitä.

Originaalista mukana on pari tuttua vampyyri aiheista sarjakuvalehteä Ja Tim Cappellon legendaarinen saksofonihahmo on saanut pienen homagen.
Teemabiisi "Cry Little Sister" on raiskattu alternative tyyliseksi eikä soundtrackia muutenkaan voi kehua mutta onneksi alussa kuullaan sentään Airbournea.

Käsikirjoitukseen oli alun perin tehty rooli myös Corey Haimille mutta tämä lankesi kuvausten aikana jälleen huumeisiin eikä miestä nähdä kuin pikaisesti lopputeksteissä sekä vaihtoehtoisissa loppukohtauksissa.
Eipä tuo tainnut heppua paljoa haitata koska lopputulos on mitä on mutta pari vuotta myöhemminhän Haim sitten menehtyi.

Lost Boys jatko-osaahan mietittiin useiden vuosien ajan ja vaihtoehtoina olivat Kiefer Sutherlandin David hahmoon keskittyvä leffa, Schumacherin oma suosikki The Lost Girls sekä Lost Boys: Devil May Cry minkä sisällöstä en ole tietoinen.
Tällainen periaatteessa saman kaavan toistava perseilykässäri sitten valittiin. Tulipahan nyt kuitenkin nähtyä eikä tarvitse toista kertaa katsoa mutta vielä olisi edessä se kolmas leffa...
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
speKtacle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1297
Joined: Thu Aug 14 2008 0:05

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by speKtacle »

aTomiK wrote: Sat Jun 27 2020 6:55 Image

Lost Boys heimo (Lost Boys: The Tribe, 2008) 2/5
https://www.imdb.com/title/tt1031254/

Vuosien jahkailujen jälkeen saatiin sitten P.J. Pesce nimisen hemmon toimesta Lost Boys jatko-osa purkkiin ja niin, hyvin mitäänsanomaton nykypäivän low budget horrorpökälehän siitä tuli.

Ollaan Luna Bay nimisessä mestassa minne vanhempansa menettäneet sisarukset Chris (Tad Hilgenbrinck) ja Nicole (Autumn Reeser) saapuvat tätinsä luokse asumaan.
Chris on entinen surffari ja prologissa on jo nähty, kun paikallinen Shanen (Angus Sutherland) johtama surffarivampyyrijengi pistää Tom Savini vampyyrin hengiltä.
Tästä edetään tutulla kaavalla niin, että eräissä juhlissa Shane juottaa Nicolelle vampyyriverta joten tästä tulee puolivampyyri ja Chrisin täytyy saada päävampyyri hengiltä ennen siskon ensipuraisua.
Onnekseen heppu kuulee paikkakunnalla asuvasta vampyyrinmetsästäjästä ja kyseessähän on vanha tuttu Edgar Frog (Corey Feldman).

Tribe laitaa heti alussa pelin selväksi, että nyt ollaan paljon verisemmissä tunnelmissa sillä Savinivampilta avataan vatsa ja revitään pää irti.
Ihoakin tarjoillaan sillä esillä on useammatkin tissit ja kuumimpana kissana Moneca Delainin esittämä Lisa joka tahtoo purra Chrisiä.

Ehkä tuohon arvosanaan voi joku alkuperäistä Lost Boysia vähemmän arvossa pitävä laittaa hieman lisää mutta itselleni tämä oli hyvin kehno tekele.
Näyttelijätyöskentely, dialogi ja yleiset tuotantoarvot on sitä normaalia 2000-luvun suoraan videolle tason kamaa eikä Pescellä tunnu olevan mitään erityistä kykyä luoda jotain uutta ja erilaista.

Vampyyrijengi hallitsee siis pikkukaupunkia tehden mitä lystää ja pitävät öisin hauskaa surffaillen, motareilla ajellen, skeittaillen, videopelejä pelaillen sekä totta kai tappavat siinä sivussa ihmisiä.
Hahmot on kuitenkin ärsyttäviä vaikka Donald Sutherlandin nuorempi poika Angus yrittääkin olla jokin supercool pomo. Leffan kamalin tyyppi on kuitenkin pääosakaksikon täti jonka kai pitäisi huvittaa mutta joka pelkästään vituttaa.
Filmin parhaaksi hahmoksi nouseekin yllätys yllätys ystävämme Edgar mikä ei kuitenkaan ole paljon sanottu sillä ei Feldmankaan mitään erikoista esitä.

Originaalista mukana on pari tuttua vampyyri aiheista sarjakuvalehteä Ja Tim Cappellon legendaarinen saksofonihahmo on saanut pienen homagen.
Teemabiisi "Cry Little Sister" on raiskattu alternative tyyliseksi eikä soundtrackia muutenkaan voi kehua mutta onneksi alussa kuullaan sentään Airbournea.

Käsikirjoitukseen oli alun perin tehty rooli myös Corey Haimille mutta tämä lankesi kuvausten aikana jälleen huumeisiin eikä miestä nähdä kuin pikaisesti lopputeksteissä sekä vaihtoehtoisissa loppukohtauksissa.
Eipä tuo tainnut heppua paljoa haitata koska lopputulos on mitä on mutta pari vuotta myöhemminhän Haim sitten menehtyi.

Lost Boys jatko-osaahan mietittiin useiden vuosien ajan ja vaihtoehtoina olivat Kiefer Sutherlandin David hahmoon keskittyvä leffa, Schumacherin oma suosikki The Lost Girls sekä Lost Boys: Devil May Cry minkä sisällöstä en ole tietoinen.
Tällainen periaatteessa saman kaavan toistava perseilykässäri sitten valittiin. Tulipahan nyt kuitenkin nähtyä eikä tarvitse toista kertaa katsoa mutta vielä olisi edessä se kolmas leffa...
Kiitos selventävästä arvioista. Monta kertaa ollut liipaisimella Lost Boys Trilogy blu-ray boksi briteistä kun alle kympilläkin tarjottu. Eipä tarvitse havitella enää sen perään. Kolmos osa tosin saanut hieman paremmat imdb pojot ja ohjaajana kenties kyvykkäämpi Dario Piana, joka tehnyt myös ihan jees pätkän The Deaths Of Ian Stone (2007). Odotamme arviota...
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5172
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by aTomiK »

Image

Lost Boys: The Thirst (2010) 3+/5
https://www.imdb.com/title/tt1400526/

No niin, tämä oli jo paljon viihdyttävämpää meininkiä. Ohjaajana tosiaan italiaano Dario Piana joka ei ole kuitenkaan Thirstin jälkeen tehnyt kuin yhden lyhärin.

Kolmannessa osassa keskitytään onnistuneesti vampyyrintappaja Edgar Frogin (edelleen Corey Feldman) hahmoon ja ollaan Kaliforniassa San Cazador nimisessä paikassa (kuvaukset tehtiin kuitenkin Etelä-Afrikassa).
Prologissa nähdään, kun veli Alanista (Jamison Newlander) tulee puolivampyyri joten Edgar on toiminut viime vuodet yksin. Hepulla on rahapulmia joten hän joutuu myymään sarjakuvia ja tuntee liikkeessä työskentelevän typyn, Zoen (Casey B. Dolan).
Käy sitten niin, että menestyvän Eternity´s Kiss kirjasarjan luonut Gwen (Tanit Phoenix Copley) saapuu pyytämään apua sillä vampyyrit on kaapanneet mimmin veljen ja ovat tulossa pitämään ravepartyt läheisessä saaressa sijatsevassa vanhassa teurastamossa.
Pahisten pomona on tyyppi nimeltä DJ X ja tämän apulaiset jakaa reiveissä design huumetta nimeltä Thirst mikä on oikeasti vampyyrin verta.
Edgarin taidot on ruosteessa ja asevarasto tyhjä mutta näihin löytyy lääkkeet ja avukseen Frog saa Zoen plus Gwenin tilaaman tosi-tv tähti Larsin sekä tämän kuvaajan.

The Thirst on heti alusta lähtien toimivampaa halpistelua kuin sarjan edellinen leffa. Feldman on tiukka ja dialogia kuunnellessa ei tarvitse koko ajan hävetä vaikka on tässäkin omat perseilyhetkensä.
Newlander on tosiaan saatu taas mukaan, Dolan on näpsäkkä nördepimu ja Copley ihana misu jonka muistan hyvin Femme Fatales sarjan maukkaana Lilith hostessina.

Vampyyritoimintaa, verta ja tisuleitakin riittää mukavasti ja filmin pituus on juuri sopiva 78 minuuttia. The Thirst muistaa kunnioittaa originaalia eikä toista suoraan vanhaa käsikirjoitusta.
Vuoden 1987 Lost Boys elokuvaa muistellaan niin dialogissa kuin parissa flashbackissakin ja leffa oli omistettu Corey Haimille.

Ei tällä tietenkään mitään jakoja alkuperäiselle Lost Boysille ole mutta mukiinmenevä pätkä kyseessä ja oiva esimerkki toimivasta straight to dvd kauharista.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5776
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Modernit vampyyrielokuvat

Post by Tina DeMona »

Katsoin sitten pois kuleksimasta 80-luvun vampyyritulkinnan Vamp.
https://www.imdb.com/title/tt0092147/reference

Ja tämähän toimi yllättävän kovaa. Jostain syystä tämä on aina jotenkin vähän arvelluttanut, mutta paljon korkeammalle minä tämän nostaisin kuin vaikka Lost Boysin. Ei ollut lapsihahmoja eikä koko touhu komediaelementeistään huolimatta taantunut pelkäksi satuseikkailuksi. Sen sijaan kertoo paljon miellyttävämmistä jutuista kuten stripparit, yleensä yön syntiset, ihanan rupeloiset kadut ja megasuperyliseksikäs Grace Jones.

Jones on aina ollut lemppareitani melkein kaikkialla missä on sitten ikinä ollutkin - ja toki se musiikkipuolikin on ihan jees. Siksi onkin vähän kumma ettei tätä ole tullut aiemmin nähtyä. Mutta kyllä, kyllä nyt oli. Nainen on siis pahan vampyyrijärjestön johtajatar joka ei koskaan edes sano sanaakaan, tulee vaan, tanssii, viettelee ja vie veret mennessään. Vähän niinkuin Salma Hayek From Dusk Till Dawnissa. Se Jonesin tanssiesitys - sen omaan biisiin, tottakai - on ehkä päräyttävintä mitä olen koskaan nähnyt, vaikkei siinä lopulta mitään rivoa näykään. Vähän ollaankin taas niillä rajoilla, että pätkäksi joka sijoittuu suureksi osaksi strippiklubille himmaillaan taas vähän turhia mutta ei nyt sentään mistään kohtaa nykyleffan vertaa.

Visuaalisestikin tuotos pärjää Lost Boys -vertailussa: on ihanaa 80-luvun värivalojen käyttöä, paljon hienosti rakennettuja, varjoisia komppiksia, siistin kammoja vamppeja ja ne Grace Jonesin uskomattomat kostyymit vielä siihen päälle. Ai että!

Varsinaisena elokuvanahan tämä nyt ei ehkä niin uskomaton ollut; ompa peruslaatuinen, seikkailullinen kauhukomedia jossa ihan symppikset päähenkilöt ja paljon hassuja sivuhahmoja. Kuten Billy Drago kummallisena jengijohtaja-albiinona. Kovasti tykkäsin myös siitä Grace Jonesin vanhasta, klubia pyörittävästä kätyristä joka haaveilee Las Vegasiin pääsystä. Sitä vastoin päähenkilön tyttöystävä oli vähän ärsyttävä eikä sille oltu rakennettu oikein mitään muuta hahmoa kuin tämä "mysteeri" joka ei lopulta sitten johdakaan oikein mihinkään.

Stoori alkaa vähän laahailla siellä loppupuolella kun yökerhon todellinen luonne on jo paljastunut mutta silti siellä luumuillaan turhan päiten; onneksi ihan kiva loppukarkumatka ja -kohtaaminen Jonesin kanssa pelastaa paljon. Loppuratkaisu taas vähän vesittää aiempaa elokuvaa.

Ihan kiva pieni elokuva tämä. Ei nyt mistään kohti parasta sarjassaan mutta eipä tullut tylsääkään.
--- Amal shufar, at rrug ---
Post Reply