Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on Ke Joulu 11 2019 3:22


Etusivu » Foorumit » Elokuvat - yleistä


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 
Äänestys: Katsotko juuri sinä halpaa science fictionia?

Silloin tällöin jossain juu 63%  63%  [ 5 ]
Vain vanhalta VHS:ltä 0%  0%  [ 0 ]
Vain jos se on nykyaikaista ja hiottua 0%  0%  [ 0 ]
Mikä vaan kelpaa jos siinä on Bruce Campbell! 0%  0%  [ 0 ]
No hyi, en 0%  0%  [ 0 ]
Tulin vain katsomaan muistiko Tina DeMona lisätä yhdeksi vaihtoehdoksi "HOMO!". 38%  38%  [ 3 ]
Ääniä yhteensä : 8

Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 4632
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: Ti Huhti 09 2019 19:32 
Ylös  
Joo, päätin taas uuden threadin luoda. Tällä kertaa en kuitenkaan aio pitää mitään holtitonta monologia kuukauden putkeen vaan eiköhän tänne tule pistettyä asioita enemmän periaatteella silloin tällöin mutta jonkinmoisella jatkuvuudella. Ja siis toki kaikki muutkin ovat näinollen tervetulleita kertailemaan katselmuksiaan jos genren alueelle eksyvät - olipa kyse sitten 60-80 -lukujen vanerilavastesekoilusta tai SyFy Channelin CGI-teknologian parhaasta mahdollisesta hyötykäytöstä. Eihän näitä itsekään mitenkään ihan tuhottomasti tule tuijoteltua mutta silloin tällöin joten onpahan nyt sitten.

Ai niin! Tämä on myös ensimmäinen äänestykseni joka on myös holtittoman pösilö ja turha. Kai sitä voi jonkinlaiseksi kokeeksikin sitten nimittää. Mutta. Asiaan.Katsoin juuri tuotoksen Creature 80-luvun puolivälistä, joka onkin pitänyt nähdä jo pitemmän aikaa.

https://www.imdb.com/title/tt0088961/reference

Elikkä tämä klassinen avaruuselokuva jossa Klaus Kinski kourii vastahakoisia naisia niin avaruuspuvuissa kuin ilmankin. Siinäpä kaikki mitä teoksesta etukäteen tiesin - mitä nyt nimestä voi päätellä jonkinlaisen ötiäisenkin elokuvassa pyörähtävän. Ja toden totta, tässähän oli monia samoja elementtejä kuin siinä jokunen aika sitten katsomassani Moontrapissä; tietysti sillä erolla että se filmi oli mielikuvituksekas, pienen rahamääränsä todella taidokkaasti käyttävä, otteessaan pitävä yrittelijäisyyden esimerkkitapaus. Tämä on sitten... niitä muita asioita. Mutta onneksi se on myös ajoittain aivopieruntäyteinen, limainen ja verinenkin tyhmäily joten eihän tämä nyt hukkaan mennyt tämäkään.

Elokuva alkaa suurin piirtein masentavimmalla mahdollisella tavalla kun Alienia ryöstöviljellään suoraan ilman että siitä oltaisiin mitään opittu. Jossain korporaattitulevaisuudessa ollaan ja jollain planeetalla joka näyttää siltä kuin sen olisi lavastanut H. R. Gigerin n. 7-vuotias pikkuveli perheen autotalliin. Siellä kaksi tolvanaa astronauttia törttöilee kyseenalaisen alienin hereille ja toinen niistä - Kinski - jää odottelemaan pelastusta.

Pelastamaan saapuu totaalinen lauma geneerisiä pallinaamoja jotka käyttävät ensimmäiset 30 minuuttia täyteen, turhanpäiväiseen paskanjauhantaan. Eihän Kinskilläkään muuta hahmoa ole kuin olla irstas vanha pukki mutta se on jo aika paljon enemmän kuin loppujengillä yhteensä. Päämuija on mukana selkeästi ihan vain siksi että näyttää vähän nuorelta Sigorney Weaverilta ja elokuvan yhtä toista naishahmoa odotin jatkuvasti paljastuvan taas sen toisen elokuvan jalanjäljissä androidiksi: se kun olisi näyttelynsä puolesta voinut mennä paikkoihin jauhaen "bliip bloop, otan-kahvia-koska-niin-ihmiset-tekevät, bliip bloop" -jargonia. Olisi kyllä pitänyt olla italialaisten tekemä tämäkin leffa niin olisivat tajunneet edes pukea johonkin kimmalteleviin bikineihin nuo naikkoset. Joka tapauksessa, Kinskiä mennään pelastamaan eli tungetaan hylättyyn avaruusalukseen jossa asiat on selkeästi vituillaan, hajaannutaan, revitään kypärät pois päästä ja aletaan karjua "hei onko täällä ketään?" -juttuja kuin naapurin ladossa oltaisiin samalla tietysti tunkien käpälät jokaiseen limaan, liejuun ja tökööttiin mikä kohdalle osuu.

Onneksi meno piristyy saman tien kun Kinski sitten lopulta palaa leffaan. Heti saman tien se esitellään meille kunnolla tunkemassa mainitun wannabeandroidimuijan suihkuun iskemällä kädet sen tisseihin kysymättä - mahtava tapa tehdä hurmaava ensivaikutus kun olet kuolemanvaarassa vieraalla planeetalla ja tässä ainut keinosi päästä pois! Samoihin aikoihin filmiin pääsevät kummalliset aivonimijähallitsijamöhkäleet jotka muuttavat osan hyviksistä vielä suuremmiksi zombieiksi mitä ne olivat jo valmiiksi. Tämä on ideana ihan hauska (joskin kulunut) mutta toteutettu lepsusti - onneksi sitten veri-efektit kuten mukava päänräjäytyskin saadaan korvaamaan. Lopulta itsensä toikkaroi kuviin se varsinainen Creaturekin, eli liian pitkään uuniin sulamaan jätetyn näköinen Xenomorph-töräle joka oli ihan hellyyttävä hervottomassa halpuudessaan. Miten se varsinaisesti liittyy niihin aivonimijämatoihin ei muistaakseni koskaan selviä.

Otus päätetään kukistaa The Thing from Another Worldistä pöllityllä sähkökikalla - tosin nyt elokuva myöntää varkautensa sillä idean keksijä kertoo nähneensä näin tehdyn "jossakin filmissä". Hienoa ettein tulevaisuudesta ole vanhojen scifipätkien arvostus kadonnut! Valitettavasti tämän tempauksen epäonnistuttua leffa luisuu jälleen viimeiseksi 20 minuutikseen takaisin tylsyyden vesiin kun jäljelle jääneiden nollanaamojen kohtalo nyt ei kiinnostaisi lobotomoitua ameebaakaan ja se mörköpeikkokin näytettiin jo koko rahansa edestä aiemmin.

Tästä huolimatta yllättävänkin kivuton katselmus jossa on ehdottomasti hetkensä. Erääseen kohtaan oli kyllä saatu ihan tyylikästä tunnelmanrakenteluakin mukaan kun ensimmäinen zombieuhri palaa siippaansa vainoamaan kumman unimaisissa tunnelmissa ja houkuttelee tämän kuolon suudelmaan. Kohtauksessa myös tissejä! Tässä päästiin jopa vähän Tobe Hooperin Lifeforcen mieleentuoville tasoille, tosin toki köpöisenä halpahalliversiona. Jotain 3/10 -luokkaahan tämä näin niinkuin oikeasti on; halpuudessan rypevän banaaliuden ystäville tai suojakännillä varustettuna about 6/10.Toki teos myös tarjoiltiin minulle sub-VHS -tasoisella kuvanlaadulla ja äänimiksauksella joka oli niin päin persettä että osa dialogista jäi musiikin alle kuulumattomiin - mikä elokuvan jorinan tietäen saattoi kyllä olla siunaus sinänsä. Myös kansi on erityisen hieno: julistekuva on niin pikselöitynyt ettei siinä olevista tekijännimistä saa selvää eikä elokuvan nimeä lue muualla kuin siinä sivukannassa. No, hyvä että julkaisu noudattelee itse teoksen laatua näin saumattomasti.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 8394

Viesti Lähetetty: Ke Huhti 10 2019 18:36 
Ylös  
On hyvä aihe. Vähemmän on usein enemmän ja näistä virityksistähän on Lootassa juttua levällään kuin Pammy Andersonin sääret (saan minäkin vähän roastata), niin ketju olisi oikeastaan ollut tarpeen jo kauan sitten.

Hyvältähän tuo Creature heti kuulostaa (onko levynä :hmmm: ), en muuten tuota Kinskiä ole tainnut koskaan missään nähdä.

_________________
-You have a huge fucking dick!

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 4632
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: Ke Huhti 10 2019 18:42 
Ylös  
Exterminator kirjoitti:
Hyvältähän tuo Creature heti kuulostaa (onko levynä :hmmm: ), en muuten tuota Kinskiä ole tainnut koskaan missään nähdä.


No jaa. Juu, levynä kyllä löytyy tosin hyvinkin vaihtelevalla laadulla - pätkä on ainakin välillä ollut public domainissa joten siitä on ilmeisesti jos jonkinlaista versiota olemassa. Mikä sitten mahtaisi olla oikeasti hyvä julkaisu, jos sellaista on, en tiedä...

Kinski on kyllä varsin mielenkiintoinen äijä vaikka aikamoinen sekopää kai olikin. En minäkään mikään Kinski-tietäjä ole mutta kyllä se usein omien leffojensa mieleenpainuvin osa tuppaa olemaan. Tokihan mieleen on jäänyt myös tyttärensä Nastassja...

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
Omituinen saunoja
Omituinen saunoja
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ke Maalis 19 2008 17:53
Viestit: 3869
Paikkakunta: Turku!

Viesti Lähetetty: Ke Huhti 10 2019 21:00 
Ylös  
Exterminator kirjoitti:
en muuten tuota Kinskiä ole tainnut koskaan missään nähdä.

:smo:

Kannattaa kyllä tutustua tuotantoon, tässä hauska pätkä missä Kinskiä muistellaan lämmöllä.

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3885

Viesti Lähetetty: To Huhti 11 2019 7:28 
Ylös  
Creature on vielä näkemättä, suomikasetti on kyllä hyllyssä mutta sitä on trimmattu. Pitää katsella tätä osastoa viimeistään viikonloppuna.
Kinskistä sen verran, että kyllähän mies aina paskassakin leffassa jotain mieleenpainuvaa saa aikaan eli siinä mielessä luotettava heppu.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 4632
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: La Marras 16 2019 22:19 
Ylös  
No niin, herättelenpä tämän ihan tyngäksi jääneen, itse luomani alueen täältä kivasti henkiin melkoisella teoksella Velocity Trap.
https://www.imdb.com/title/tt0120435/reference

Eli nyt eletään 90-luvun loppua: pahvilavasteet ovat ehkä korvautuneet vähän hienommilla mutta toisaalta sympaattiset pienoismallit taas todella kusisilla ja täysin tekijöidensä kyvyt suuruudenhulluudessaan ylittävillä CGI-tehosteilla. Järjenkäytön puute ei onneksi ole korvautunut yhtään millään vaan loistaa entistä kirkkaampana. Vasta katsottuani teoksen minulle selvisi tämän olevan samalta ohjaajalta ja vieläpä samalta vuodelta kuin se joku aika takaperin naureskelemani wannabe-Predator -kyhäelmä Interceptors minkä pääosassa oli myöskin Oliver Gruner. Ja kyllä taas ranskanmiestä viedään!

Leffa kyllä alkaa ikävystyttävän nuivasti kun kohtauskaupalla pyöritään jossain ihmiskunnan hienon tulevaisuuden koloniassa ties minkä planeetan ties millä kuulla ja Gruner vaan lähinnä pööpöilee ympäriinsä jonain minä lie turvaupseerina. Tämä koko alkusektio on loppuelokuvan kannalta aivan tolkuttoman turha ja tyhjänpäiväinen eikä tuo edes hahmokehitystä - sikäli kun sitä nyt muutenkaan on - missään määrin lisää. Takakansikin puheli jostain setelialuksen ryöstöstä joten missä on minun hieno heist-elokuva ulkoavaruudessa?

No, tuleehan se lopulta mutta valitettavasti Gruner ei johda Firefly-tyyppistä ryöväriporukkaa vaan on sillä lainkuuliaisemmalla puolella kyseistä alusta suojelemassa. Hänet värvätään tähän tehtävään jonkun lavastetun virkavirheen takia, tai jotain, ja hänen tehtävänsä on olla ainoana miehenä hereillä koko aluksen matkan ajan avaruustukikohdasta Maahan. Tästä kohtaa leffa alkaa heti piristyä ja tätä nousukiitoa sitten seuraakin aina lopputeksteihin asti. Lastina on todellakin seteleitä - kas kun tulevaisuudessa kyberterrorismi on niin valloillaan että ollaan palattu takaisin riihikuivaan käteiseen! Mitä Grunerin pitäisi yksikseen ainoana hereillä olijana aluksella tehdä ei ikinä selviä kun kriisin yllättäessä muidenkin miehistön jäsenten tulisi kumminkin herätä. Itse olisin kuuden kuukauden mittaiselle matkalle ottanut mukaan elokuvakokoelmani ja miksen kaikkia omistamiani kirjojakin mutta Gruner ei keksi mitään muuta tekemistä kuin jorata klassisen musiikin tahtiin kokovartalokerrastossaan ja syljeskellä paperitolloja seinälle piirtämäänsä, ikävän komentajan kuvaan.

Sitten ne rikolliset lopulta tulevat ja niitä johtaa mahtava Sid & Nancy -tyyppinen kauhukakarapariskunta joka esitellään leffan alussa siten että he ensin vetävät toisiaan täysillä turpaan ja alkavat sitten suudella holtittomasti. Pahikset on puettu täysin naurettaviin "Stormtrooperit kohtaavat Rooman legioonalaiset" -haarniskoihin mistä ei tietenkään ole mitään hyötyä koska ne eivät pysäytä minkäänlaisia ammuksia ja yhdellä mustalla töhöjäsenellä on mukana sellainen valtava avaruusbazooka mitä on holtittoman kokonsa vuoksi nähtävän hankala roudata ympäriinsä alusten ahtailla käytävillä. Grunerin sekä tämän lopulta hereille saaman navigaattorinaisen sekä pahojen avaruuspiraattien välinen yhteentörmäys on toki väistämätön!

Jonkun technobabblen kautta pahikset ovat jotenkin suunnitelleet niin että telakoivat oman aluksensa Grunerin alukseen kiinni ja tämä ei herätä muita miehistön jäseniä vaikka sen pitäisi. Tässä vaiheessa näemme Grunerilta uskomattoman hienon (ja samaistuttavan) "apina ei ymmärrä mitä tapahtuu joten hädissään painaa kaikkia nappuloita mitkä löytää" -reaktion. Samoin on myös suunniteltu että kun lennetään hyperavaruudessa niin jotenkin ollaan saatu joku asteroidi törmäyskurssille hyvisten alukseen minkä pitäisi hävittää rikoksen jäljet tykkänään. Tämä tarjoaa tikittävän kellon joten tappeluksihan se toki menee eikä voi kierrepotkuja sen enempää kuin pi-piu-piu -lasereita enää vältellä.

Jossain kohtaa Gruner tippuu sellaiseen kuiluun, vähän niinkuin se Star Warsin roskapuristin, mutta siellä onkin todella kökön näköinen CGI-jättiläisrobootti joka välittömästi alkaa räiskiä tätä liekinheittimellä. Mitä se siellä tekee? Mistä se on sinne tullut? Miksi sillä on liekinheitin ja todella herkkä liipasinsormi? Gruner hyppää pois toisesta kuilusta eikä kyseiseen hirmukoneeseen törmätä enää koskaan uudestaan! Mitä? Toinen mahtava hetki on kun pääpahiksemme lopultakin pääsevät sinne aluksen mystiseen, pyhään lastiruumaan missä ne koko planeetan rahavarat sijaitsevat. Tässä vaiheessa ollaan jo demonstroitu että avaruuslaiva on holtittoman suuri ja siinä on käytäviä enemmän kuin Vatikaanissa joten minä kuvittelin mielessäni sellaisen tieteisversion Roope Ankan rahasäiliöstä - no ei, lastiruuma on n. olohuoneen kokoinen ja sieltä löytyy kaksi kappaletta metallisia Dracula-arkkuja joiden pieniin ikkunoihin on liimattu seteleitä mukamas antamaan vaikutelma että ne olisivat oikeasti täynnä rahaa. Eli ihan nyt ei vakuuttanut tämäkään rahamäärä sitten lopulta. Tosin mitenpä ne pääpahikset kahteen pekkaan (kaikki kätyrit taisivat tässä vaiheessa olla jo kuolleita) olisivat enempää sieltä pois puljanneetkaan.

Lopussa kaikki räjähtää ja Gruner ostaa kokonaisen planeetan.

Ohoh, spoilasin! No ei voi mitään. Oli kyllä todella järjetöntä aivopierujen ilotulitusta jälleen kerran. Kyllä tämä genre parhaimmillaan aktivoi ne ihmissielun parhaimmat puolet. Valitettavasti katselualustana toimineen VHS:n kuva alkoi loppupuolella deterioroitua ikävästi joten jos tästä joskus törmään DVD- - tai jopa bluray! - versioon niin päivitän ilman muuta.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 8394

Viesti Lähetetty: Su Marras 17 2019 11:13 
Ylös  
^ Ihan kiehtovan kuuloista 8-) Jenkeistähän näkyy ainakin löytyvän dvd...

_________________
-You have a huge fucking dick!

 Profiili  

Poissa
Täysloota
Täysloota
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Marras 17 2011 14:58
Viestit: 393

Viesti Lähetetty: Su Marras 17 2019 18:00 
Ylös  
Exterminator kirjoitti:
en muuten tuota Kinskiä ole tainnut koskaan missään nähdä.

Vain muutaman dollarin tähden?

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 8394

Viesti Lähetetty: Su Marras 17 2019 18:10 
Ylös  
Kwyjibo kirjoitti:
Exterminator kirjoitti:
en muuten tuota Kinskiä ole tainnut koskaan missään nähdä.

Vain muutaman dollarin tähden?

No joo :hmmm: Joskus vielä aika pikkupentuna muistan nähneeni, mutta en ole varma, näinkö silloinkaan kokonaan. Tuo olisi aihetta uusia, tai luultavasti katsoa kunnolla ensimmäisen kerran.

_________________
-You have a huge fucking dick!

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com