Steven Seagal

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
Post Reply
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Steven Seagal

Post by Exterminator »

Image
Seagalin tuotannon läpikäynti alkaa vasta vähän myöhemmin, en kuitenkaan malttanut olla jo tekemättä miehelle ketjua valmiiksi. Tässä nyt olisi sitten luonteva paikka höpistä vanhan luunmurtajan elokuvista tai yleisemminkin. Omasta hyllystäni löytyvistä elokuvista vain Driven To Kill on näkemättä, mutta moni on vain kerran tullut nähtyä, joten uusi katselukierros on paikallaan. Kommentit elokuvista laitan tänne, ja nyt ajattelin jo avata pelin jakamalla nähdyt tekeleet laadun mukaan. Muistikuvien perusteella homma menisi suunnilleen näin. Kierroksen jälkeen täytyy katsoa, onko tarvetta tehdä muutoksia listaan:

PARHAAT
Marked For Death
Out For Justice
Urban Justice (olikohan ihan näin hyvä)
On Deadly Ground (tahattoman huumorinsa ansiosta näin ylhäällä)

HYVÄT
Under Siege
Under Siege II
Hard To Kill
Pistol Whipped

OK
Nico
Into The Sun
Glimmer Man
Shadow Man
Belly Of The Beast
Exit Wounds

MENETTELEE
Black Dawn
The Patriot
Half Past Dead
Fire Down Below
Lawman (tv-sarja)

HUONOT
The Foreigner

Jos jotain kannattaisi nähdä näiden lisäksi, suositukset ovat tietenkin tervetulleita. Huhtikuussa 60 vuotta täyttävän Seagalin tuotannossa on tullut onnistumisia ainakin vielä 2007 ja 2008, jolloin tuli pari hyvinkin toimivaa elokuvaa eli Urban Justice ja Pistol Whipped.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Mikko Lahtinen
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Posts: 8348
Joined: Tue Sep 23 2008 17:56

Re: Steven Seagal

Post by Mikko Lahtinen »

Jos nyt sitten tekisi tylsästi listan näistäkin...

Erinomaiset:

Marked for Death
On Deadly Ground
Out for Justice
Under Siege

Hyviä:

Hard to Kill
The Glimmer Man
Under Siege 2: Dark Territory
Nico

Menettelee:

Executive Decision
Exit Wounds
Fire Down Below
The Patriot
Urban Justice

Paskaa:

Half Past Dead
Into the Sun
Out for a Kill
Out of Reach
Pistol Whipped
Submerged

Umpisurkeaa paskaa:

Attack Force
Black Dawn
Flight of Fury
Mercenary for Justice
Shadow Man
The Foreigner
Ticker

Joku voisi sanoa, että ehkäpä tuo on hieman tyly näkemys, mutta itse en pysty kauheasti arvostamaan noita sarjatuotantona tehtyjä itäisen Euroopan ihmeitä. En edes kykene täysin erottamaan niitä toisistaan nyt, kun katselusta on joitakin vuosia aikaa. Vaikka niistä varmaan jonkin verran räiskintää löytyy ja jotakin väsynyttä kamppailuakin, niin yleensä seuraaminen on ollut kovin väkinäistä. Lähinnä on odottanut, että elokuva loppuisi, eikä tarvitsisi sen pariin enää palata.
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Steven Seagal

Post by Exterminator »

Viimeksi Starbuckin kehuma The Keeper voisi näköjään olla ihan nimensä veroinen, hyllyyn jäävä tekele. Lordi ja Mertsi olivat tuosta aika positiivisesti myös kirjoittaneet. Pitänee pistää ostoslistalle ja ihan mielelläni sen teenkin, kun niitä näkemättömiä hyllyssä on vain Driven To Kill siis tällä hetkellä.

Jos joku haluaa vahvistaa tai on ihan eri mieltä Keeperistä, ei muuta kuin avaa sanainen arkkusi.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Steven Seagal

Post by Exterminator »

No nyt lähti vihdoin Seagalit kierrokseen. Toisin kuin Dammen tapauksessa, lähden lihavasta Stevenistä hoikempaan päin eli uusimmista elokuvista vanhempiin. Sitten ketjun perustamisen kokoelma on lisääntynyt kolmella ennen näkemättömällä tekeleellä, tässä kaksi niistä.

Born To Raise Hell :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt1528718/
Kappas, näkyy olevan Steven itse merkitty elokuvan käsikirjoittajaksi. Onkohan tämä nyt joku keino säästää, että pistetään ukkeli vääntämään itse kässärinsä? No, eipä tuo käsikirjoituksen laatu sen kummemmin hyvässä tai pahassa tässä tuntunut erottuvan. Tai ehkä sen verran, että kun huumekyttä-Stevenin pari ilmoittaa elokuvan alussa vaimonsa olevan raskaana, niin eipä ollut vaikea arvata samalla sekunnilla, miten äijälle tulee käymään.

Toimintaa tästä löytyy ihan kivasti. Stevenin aseettomat matsit esitetään hiukka turhan hektiseen tyyliin ja epäilemättä stuntmanien avustamana, mutta näillä kai Seagalin iän ja painon takia nykyään joudutaan menemään. Suhteellisen raju vakivalta ja hyvännäköiset nuoret naiset onnistuvat toki paikkaamaan jonkin verran aukkoja elokuvansa tähden nykykunnossa. Ja tuleehan samalla pienenä lisäplussana tahaton koomisuus, kun tässäkin Seagullin vaimoke on varmaan jotain 30 vuotta ukkoaan nuorempi. Ellei ylikin. Ja painoerossa voikin pistää vielä melkeinpä nollan perään, no ei sentään.

Dangerous Man :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt1360767/
Tämäkään ei ihan saanut hyppimään innosta tasajalkaa, mutta ei ollut huonokaan. Aika brutaalia menoa, joten Suomessa annettu K18 ei ole liioittelua. Sen ihmeempää ei oikeastaan jäänyt mieleen, sanoisin olevan aika samaa tasoa B2RH:n kanssa, joten samat tähdet myös tälle.

Pistän nämä molemmat lokeroon "ihan hyvä". Melko pienellä rahalla tehtyjähän nämä ovat, mutta sellaista häiritsevää halpatuotannon vaikutelmaa en saanut kuten jossain Dammen Second In Commandissa.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Steven Seagal

Post by Exterminator »

Half Past Dead :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0297162/
Mitähän tässä nyt oikein tapahtui? Pidin tätä kolmanneksi huonoimpana näkemistäni Seagaleista, sellaisena kahden tai korkeintaan kahden ja puolen tähden kamana. Nyt sitten toisella kerralla jostain syystä toimikin huomattavasti paremmin, kuten tähdistä näkyy. Ehkä perjantaina oli erityisen hyvä päivä, tai sitten parin halpis-Seagalin jälkeen tämä selvästi isommalla rahalla tehty vankilastoori näytti niin paljon paremmalta. Tai sitten en vain tajunnut tämän hyvyyttä ensimmäisellä kerralla. Oli miten oli, en voi kieltää ettenkö olisi viihtynyt tämän parissa mainiosti. Ei sieltä väkivaltaisemmasta päästä, mutta mielestäni tässä oli käsiksessä, draamassa jä näyttelyssä sitten sitä enemmän, sanotaanko, substanssia. Eli tämä nyt nousi ainakin tällä kierroksella sieltä menettelevien kasasta jopa hyvien joukkoon. Jääneekö positiivisimmaksi yllättäjäksi, hyvin mahdollista.

Driven To Kill :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt1227177/
Aika lailla samaa sarjaa edellisen viestin elokuvien kanssa. En oikein osaa perustella, miksi tälle sitten puoli tähteä enemmän. Nyt kolme tuntui kuitenkin liian vähältä. Ainakin Seagal käyttää ilahduttavan säälimättömiä otteita vastustajiinsa, joten siinä suhteessa ei valittamista. Tissejäkin nähtiin jälleen, lisää kiitosta niistä. Ei tästä pahemmin muuta valittamista keksi kuin että taisteluissa heilutetaan (taas) sitä kameraa turhan levottomasti ja leikkausten suhteen voisi myös ottaa iisimmin. Pystyisi nauttimaan enemmän, mutta kai ne matsit todella vain tällä tavalla saadaan nykyään näyttämään tarpeeksi hyvältä. D2K menee siihen rajalle välillä "OK" ja "Hyvä".
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Steven Seagal

Post by Exterminator »

The Keeper :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt1296869/
Kappas, tässäkin Seagal oli itse kynäilemässä tarinaa. Ukko pestataan henkivartijaksi nuorelle neidille, eikä homma tietenkään mene ihan putkeen ja pelastusoperaatioon pitäisi lähteä kohtapuoliin. Ihan hyvää keskitason Seagaliahan tämäkin oli ja kannattava hankinta. Mitään ihmeellistä tai poikkeavaa ei nähdä, eikä toisaalta päästä kyllästymäänkään. Tappeluita ja tissejä oli sopivasti ja kummatkin riittävän laadukkaita, joten homma toimii. Ei tästä mitään erityistä mieleen jäänyt, mutta ajoi asiansa passelisti.

Belly Of The Beast :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0357474/
Paras tähän mennessä katsotuista, vahvat kolme ja puoli tähteä tälle. Aasialaisia ohjaajia kannattaisi käyttää enemmänkin, koska tässä matseissa on menoa ja meininkiä, jos nyt ei hirveästi realismia. Mutta viihdyttävyys ratkaisee. Tulitaisteluissakin oli enemmän kiinnostavuutta kuin normaalisti, kerranhan Seagal jopa makailee Woomaisesti liikkuvalla alustalla ja laukoo samalla konnia kylmiksi. Keeperin juonessa on jonkin verran samaa kuin tässä, kun taas pitää lähteä pelastamaan kidnapattua tyttöä, tällä kertaa sankarin omaa. Taisteluissa ei onneksi häslätä tekemällä niistä turhan epäselviä, vaan tässähän ikään kuin päin vastoin käytetään paljon hidastuksia ja ympäristöäkin pistetään paskaksi varsin näyttävästi. No, aika monta kertaa "Seagal" näytetään vain päästä alaspäin tai kauempaa tekemässä liikkeitään ja häiritseehän se vähän, mutta hyvä maku tästä jää silti. Romanssi paikallisen typykän kanssa on jälleen tahattoman(?) koominen, kun sitä ikä- ja kokoeroa löytyy taas sen verran reippaasti. Vaan mikäs siinä, vähän ylimääräistä huumoria mukaan.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3635
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Steven Seagal

Post by rautapuoli »

^
Belly of the Beast on kyllä nähdyistä kökköSeagaleista paras. Tajuttoman typerä ja erikoisesti tyylitelty leffa. Hengitysähinää korostetaan välillä jne. Helvetin hauska, pirteä ja energinen leffa. On katottu muutamaan otteeseen ja vois melkeen taas katsoa. Urban Justicen jälkeisiä Seagaleita en hirveästi olekaan nähnyt jos yhtäkään. Näitähän vois taas ruveta ahmimaan oluenhuuruisten iltojen ratoksi.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Steven Seagal

Post by Exterminator »

Joo olin näköjään laittanut BotB:n lokeroon "OK" ensimmäisessä viestissä, mutta kyllä tämä vähintään siihen "hyvien" rajalle yltää. Tällä hetkellä sijoittaisin heti Urban Justicen perään tämän vuosituhannen puolella tehdyistä, mutta katsotaan nyt vielä ne loputkin ja mietitään sitten vasta järjestyksiä. Jos mietitään.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Steven Seagal

Post by Exterminator »

Pistol Whipped (a.k.a. The Marker) :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt1014801/
Toiminnan puolesta vähän maltillisempi tapaus, ei ainakaan liikaa ollut sillä osastolla tarjolla. Ja tässä keskitytään selvittämään välit lähinnä kuudestilaukeavilla, kuten nimikin jo vihjaa. Draamaan onkin sitten panostettu selvästi enemmän kuin monessa muussa Seagal -filmissä. On pelivelkojen ja viinan kanssa taisteleva sankari, liiaan vähälle huomiolle jäävä tytär, ex-vaimo uuden miehensä kanssa, uusi petollinen naisystävä ja sellaista. Tähän sitten vielä päälle kiristys tehdä velkojen hyvitykseksi parit tappokeikat.

Mitään kovin ihmeellistä PW:stä ei löydy, joten parhaiden joukkoon tällä ei ole asiaa. Tämä on kyllä näistä nykyisistä Seagaleista niitä enemmän ihan oikeaa elokuvaa muistuttavia tekeleitä. Mukana on sentään myös Lance Henriksen, toimintakohtauksissa on ihan tyyliä ja muutenkin pätkä näyttää hyvältä. Tarvitseeko mainita erikseen, että Seagalin iskevä eukko on taas ukkoa sellaiset parikymmentä vuotta nuorempi? Tissejä tässä ei valitettavasti nähty yhtäkään, mutta yksi repliikki viimeistään pakottaa antamaan tuon 3,5/5 kolmen tähden sijaan. Seagal panee uutta emäntäänsä ja toteaa sen jälkeen, ettei pitäisi tästä yhtä paljon munalla varustettuna - varsinkaan, jos se olisi isompi kuin hänellä itsellään. Eukko tähän: "Se tuskin olisi mahdollista". :eh: "kaki" :upeeta2: Noin älytöntä sanailua olisi saanut olla enemmänkin, niin ei ehkä jäätäisi sinne "OK"-laatikkoon.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Steven Seagal

Post by Exterminator »

Urban Justice :star: :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0910934/
Kyllä! Oli tämä niin kova kuin ensimmäiseltä katselulta muistelin. Vielä niinkin myöhään kuin 2007 Seagal onnistui tekemään yhden parhaista elokuvistaan, se on tässä. -You're just as bad as them! -No. I'm a lot fucking worse. Poikansa kuoleman takia kostoa janoava Simon Ballister on todellakin varsinainen bad motherfucker, ehkä säälimättömin ja tylyin turpaanvetäjä mitä Seagal on koskaan esittänyt. Vanhat kunnon luunmurtamisetkin ovat tässä pitkästä aikaa ihan kunnolla edustettuna, kun Ballister pistää viimeistelynä niskaluut poikki. Raks ja bye bye!

Katujengien maailmaan sijoittuva elokuva on kaikin puoli onnistunut. Tarina on kiinnostava, roolit mielestäni erinomaisia, budjetti ei liian pieni mutta ei onneksi liian isokaan, väkivalta on armotonta ja matsit kovia. Ja tässä on jopa osattu jättää väliin se tahattoman koominen romanssi jonkun nuoren typykän kanssa. Plussaa myös Danny Trejosta, joskin rooli oli turhan lyhyt. Miinusta ei taida tulla muusta kuin tissien puutteesta, toki niitä näkee muissa viime aikojen Seagaleissa tarpeeksi.

Kyllä tätä katsellessa alkoi miettimään, että miksi tästä ei oteta mallia ja tehdä muistakin uusimmista elokuvista yhtä hyviä? UJ häviää omalla listallani korkeintaan karvan verran Seagalin parhaille tekeleille, jos sitäkään.

The Patriot :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0120786/
Kokoelmani heikoin, mutta loppujen lopuksi paljon katsottavampi kuin joku The Foreigner tai Black Dawn. Puhumattakaan niistä vielä huonommista, joita en ole nähnyt. Seagal tohtorina? No jaa, onhan tuo sentään vaihtelua. Komeita maisemia tässä ainakin on ja muutenkin normaalista Seagal -filmistä poikkeavaa meininkiä, ihan piristävän erilaista välillä siis. Ei ollut ymmärrettävästi mikään hitti, eikä mikään pakkohankinta, menee kuitenkin maratonissa poikkeavana välipalana ihan sujuvasti.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Steven Seagal

Post by Exterminator »

Exterminator wrote:Pistol Whipped (a.k.a. The Marker) :star: :star: :star: :puoli:
älytöntä sanailua olisi saanut olla enemmänkin, niin ei ehkä jäätäisi sinne "OK"-laatikkoon.
Jaa, tämän olinkin ensimmäisessä viestissä sijoittanut hyviin. Koki siis hienoisen pudotuksen, kun "OK" tuntuu kyllä nyt luontevammalta. Ehkä siinä rajalla, mutta taitaa tosiaan joutua luovuttamaan "hyvän" paikkansa Half Past Deadille.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3635
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Steven Seagal

Post by rautapuoli »

Oliko Urban Justice muka rankempi kuin vaikkapa Marked for Death? Ei helvata, täytynee tänä iltana virkistää muistia... Mutta olihan se tosiaan melkoinen machoväkivaltapommi monien, monien kökköilyjen jälkeen. Ainoa huono toimintakohtaus taisi olla joku autotakaa-ajo. Patriot on tosiaan Seagalin hirveimpiä leffoja. Toimintaa on yhteensä varmaan minuutin edestä, mutta sentään viimeinen tappo oli siisti ja alkupuolella Seagal käyttää hienosti sotilaan rynnäkkökivääriä tätä vastaan. Nappaa aseesta kiinni ja läimii sillä jätkää poskille.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Steven Seagal

Post by Exterminator »

rautapuoli wrote:Oliko Urban Justice muka rankempi kuin vaikkapa Marked for Death?
No, en siis ihan tuota tarkoittanut. Seagalin hahmosta yritin sanoa, että se uhkuu tässä sellaista asennetta ja vihaa, että ei heti tule toista samanlaista mieleen. Ei väkivallassa sentään mitään ennätystä tehdä, kiitettävän rankkaa sekin kyllä mielestäni oli. Potkitaan munille ja tosiaan luiden rutinan suloista ääntäkin kuullaan.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Steven Seagal

Post by Exterminator »

Exit Wounds :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0242445/
Coolisti nimetty EW pitää tarkkaan huolta katsojansa viihtyvyydestä. Seuraavaa toimintakohtausta ei koskaan tarvitse odotella kovin kauaa, on tissejä, huippumakea auto ja huumoriakin enemmän kuin missään muussa Seagalin filmissä. Isommalla rahalla on saatu paitsi muutenkin komean näköinen pläjäys, myös nykyelokuvien tuntemattomuuksien sijaan mukaan tuttuja naamoja kuten Tom Arnold, DMX, se Jackin esittäjä MacGyverista ja Jill Hennessy. Seagal itse olikin tässä suhteellisen hoikassa kunnossa verrattuna moneen muuhun rooliinsa.

Ei tosiaankaan päässyt pitkästymään missään vaiheessa. Kivaa katsottavaa, eipä tässä voi muuta kuin tyytyväisenä nostaa tämän sinne hyvien joukkoon.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9536
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Steven Seagal

Post by Exterminator »

Marked For Death :star: :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0100114/
Joo, kyllähän tämä oli sieltä kovimmasta päästä edelleen. Onko sitten kaikista kovin - enpä tuolla ala päätäni vaivaamaan, kun mikään pakko ei ole. Huumeita diilaavat rastapäät ja voodoo-hörhöilyt ovat kivaa vaihtelua normaaliin konnamassaan, ja tässä taidetaan pistää raajoja poikki (ja yksi pääkin irti) enemmän kuin missään muussa Seagalin elokuvassa. Väkivaltakerroin on ylipäätään kiitettävän korkealla, ja näihin aikoihin taistelut myös esittiin huomattavasti selkeämmin kuin joissakin uusimmissa tuotoksissa, plussa sekin. Lopun one-liner on myös hauskimpia Seagalin laukomia koskaan. Pisteen i:n päälle laittaa suomalainen blu-ray, joka lienee paras elokuvasta julkaistu versio.

Glimmer Man :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0116421/
Kas, tämähän oli reippaasti muistikuvaa parempi! Ei todellakaan mikään "OK", vaan hyvä tai jopa erinomainen. Taisi olla Seagalin ensimmäinen "buddy"-filmi, kun pariksi tulee Keenen Ivory Wyans. Eivät nämä kaksi kyttää nyt ihan mitkään Riggs ja Murtaugh tai Hallenbeck ja Dix ole, jos nokkelan sanailun ja kemian kannalta katsotaan, mutta elokuva muuten sisältää miellyttävän tiukkaa, väkivaltaista meininkiä ja Seagalin roolihahmo on miehen filmografian kusipäisimmästä päästä. Mikä on siis positiivinen juttu. :) Ihan pikkuisen vielä lisää mätkintää ja murtuneita luita sekaan, niin puhuttaisiin jo todella kovan luokan tekeleestä. Nytkin jo tosiaan siinä rajalla, että jääkö "vain" hyväksi vai nouseeko ihan parhaiden joukkoon.

Shadow Man :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0448114/
Ja sitten palattiin taas maan pinnalle kymmenen vuotta tuoreemmalla, Romaniaan sijoittuvalla kidnappaustarinalla. Tämä nyt oli näitä sarjassa "ihan ok". Paljon parempaa on nähty, mutta on huonompaakin. Semikiinnostavaa katsottavaa, ei kai tästä nyt sen enempiä.
-You have a huge fucking dick!
Post Reply