Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on To Kesä 27 2019 1:06


Etusivu » Foorumit » Elokuvat - yleistä


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 66 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma Huhti 07 2008 17:57
Viestit: 3245

Viesti Lähetetty: Ke Elo 01 2018 21:03 
Ylös  
Wild Beasts :star: :star: :star: :puoli:
Pöyristyttävä elokuva kaikin puolin. Ihan jo juonestaan lähtien, jossa ison kaupungin eläintarhan elikot juovat vettä jossa on PCP:tä. Sitten ne sekoavat ja lähtevät rellestämään. Erinomaista!

Erinomaista ei ole taas se, että vaikka alussa tekstiplanssi väittää kivenkovaan ettei eläimiä kohdeltu väkivalloin kuvauksissa niin ihan selvästi siellä on elikko jos toinenkin kärsinyt. Oikea kissa taisi päästä rottien uhriksi ja näitä taas sytyteltiin tuleen. Siihen päälle kaikkea muuta "kivaa". Ja jos eläinten kiusaaminen ei ollut tarpeeksi niin ohjaaja oli melko ilmiselvä pedofiili. Tämä näkyy mm. pääpenskan vaatetuksen valinnassa tämän ensimmäisessä kohtauksessa sekä balettiharkoissa, kun kamera kovasti tsuumailee ja viipyilee muksujen haaroväleissä. Stranger danger!!

Jos nää paskuudet pystyy laskemaan sivuun niin tiedossa on mitä mahtavinta eläinhyökkäysviihdettä. Stuntit painivat erilaisten kissaeläinten kanssa, norsut rynnäävät tiiliseinän läpi ja yksi murskaa jalallaan naisen pään, jaguaari jahtaa kuplavolkkaria, karjalauma valloittaa kadut, jääkarhu riehuu, lukuisia kolareita ja lentokoneturma. Todella kunnianhimoista toimintaa kaikin puolin. Aivan mieletöntä kamaa ja lopetus mitä päättömin. Arvosana olisi korkeampi ilman eläinten holtitonta kiusaamista ja pedojuttuja.

The Food of the Gods :star: :star: :star:
Tyypit menevät saarelle, jonne pääsee vain lautalla ja siellä kohtaavat jättiläiselikoita. Ensimmäisenä kimppuun käy isoja ampiaisia ja tavataanpa ladossa jättikanoja. Paikallinen uskismamma kertoo, että jumala antoi heille semmosen mutavellilähteen, jonka sössöä syömällä eri lajien poikaset kasvavat näihin huippumittoihin. Tästä kiinnostuu sitten joku ahne kusipääkin ja monen monen lauttareissun jälkeen eri tyypit ovat kasassa saarella. Siellä heitä odottaa lauma jättirottia sitten. Ja lautallahan siis tultiin paikalle.

Muistinko mainita, että hahmot liikkuvat paljon lautalla? Ehkä unohdin, joten kerrotaas, että saarelle tosiaan mennään aina lautalla. Ja niitä lauttareissuja nähdään suorastaan sairaalloinen määrä. Ja lauttakohtaukset myös osaavat kestää useita minuutteja. Ilmeisesti lautta koettiin tuotantoarvollisena elementtinä tai jotain muuta kummaa. No, joka tapauksessa tää on aika hyvin tehty b-jättieläinrymistely. Kuvaus ja osa tehosteista varsin säädyllistä tavaraa kuten näyttelykin kauttaaltaan. Sitten tietysti jotkin tehosteet ovat surkuhupaisan hauskoja, mutta sehän on vaan kivaa. Ampiaiset ovat pääasiassa jotain ihme optisia kaksoisvalotusvarjoja ja suurimmalta osin pienoismallikuvan liittäminen muuhun matskuun ei toimi mitenkään. Lopussa kyllä nähdään jälkimmäisestä yksi erittäin onnistunut kuva, jossa ansaitusti viivytäänkin. Sitä olikin ilo katsella ja hämmästellä samalla, kun epätoivoisesti yritti etsiä rajoja. Proppiversiot jättielikoista olivat aina todella onnistuneita.

Itseään pahasti toistava leffa, mutta toisaalta ne pienoismalleissa mylläävät rotat olivat sen verran lutuisia, että kyllä varmaan toistekin jaksaa katsella. Kertakatselun viihdytti ainakin varsin hyvin. Kuvauksissa rottia kiusattiin näemmä paintball-aseilla. Aina, kun sankari rottaa ampuu niin leikataan siihen kuinka oikeaan rottaan osuu punainen geelimäinen juttu simuloiden veren ulos purkautumista ja tämä säikähtää lentäen ilmaan. Tuskin oli siis tässäkään rotilla kovinkaan hauskaa.

Day of the Animals :star: :star: :star: -
Pääasiassa aivan perkeleen tylsä elokuva siitä kuinka otsonikerroksen heikentyminen saa eläimistön sekoamaan. Christopher Georgen johdolla joukko tyyppejä lähtee vuorille retkelle. Siellä sitten alkaa luonto ahistamaan eikä kaupungillakaan helppoa ole. Alkuun sitä luuli, että suuri joukko hahmoja tarkoittaisi kovaa bodycountia, mutta nyt pääsi pettymään. Tässä on kyllä muutama hieno/hienohko kohtaus sekä Leslie Nielsen. Nielsen varastaa shown jo alusta lähtien kummallisilla repliikeillään. Lopussa jätkä päästetään täysin irti, kun paita lähtee päältä ja pää sekoaa totaalisesti. Sitten sitä pitääkin jo painia karhunkin kanssa. Huippukamaa tämä kaikki ja siitä noinkin antelias tähditys. Juonikin on tietysti hellyyttävän kahjo, vaikka toki ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen sanomasta aina itse tykkäänkin.

Grizzly :star: :star: :star: :puoli:
Edellisen ohjaajan aiempi leffa tappajakarhusta. Christopher George on tässäkin sankari ja luonnonpuistossa törmäillään. Karhu pistää hyvän määrän populaa parempiin suihin ja PG-ikärajaa koetellaan kohtuullisella määrällä verta ja irtoraajoja. Vesiputousveriefekti oli varmasti tästä pöllitty JP: The Lost Worldiin. Ensimmäinen näytös on vahva, toinen näytös vähän tylsähkö, mutta lopussa taas riehutaan kunnolla. Jawsia apinoidaan tietysti sen minkä ehditään ja kehdataan. Lopetus huikea ja tuotantoarvot kohdillaan etenkin, kun ottaa huomioon leffan halvan hinnan. Taidokkaasti tehty leffa kaikin puolin.

Frogs :star: :star: :puoli:
Ennen Tappajahaita oli tämä elokuva sammakoista... Just niin joo. Varsin nuori eikä yhtään harmaa Sam Elliot päätyy luontokuvausreissullaan jonkun etelän papparaisen tiluksille hengailemaan samalla, kun sammakot juonivat maailman valloitusta. Suon eläimistöä vituttaa paikallisten myrkytyskuviot ja muu saastaaminen, joten ruumiita alkaa tippumaan mitä typerimpien kohtausten voimin.

Sammakot tosiaan toimivat jonkin sortin kenraaleina ja muut matelijat hoitavat likaiset työt. Tämä koska mitäpä sammakot nyt voisivat edes saada aikaiseksi. Tai tässä tapauksessa konnat, joten nimi on virheellinen. Käärmeet purevat ja eksoottiset liskot, jotka eivät etelän suolle kuulu mm. tiputtelevat myrkyllisiä purkkeja kasvihuoneessa saaden näin aikaan kemiallisen reaktion, joka tappaa ihmisen muttei näitä elikoita. Sitten liskot nauravat. Ne on vähän väliä yritetty saamaan näyttämään siltä, että nauraisivat uhreilleen kuin mitkäkin viiksekkäät leffapahikset. Tämä on toki todella hauskaa ja propsit leikkaajalle. Perhosetkin tais vittuilla ja saada jonkun mummon ansaan. Sam Elliot on tietysti alusta pitäen tilanteen tasalla ja päätellyt loogisesti, että matelijat ovat suunnitelleet sodan ihmiskuntaa vastaan.

Ihan jees. Ei oikeen mitään enempää tai vähempää. Aivan älyttömän typerä, mutta turhan tylsä pääosan ajasta. Joka tapauksessa ihan ammattitaitoisesti tehty ääliöhalpistelu. Semmosta se oli vaan aikanaan. Jopa halpiksetkin olivat ihan oikeita elokuvia kuvattuna ihan oikealle filmille ja niitä tekivät ihan oikeat elokuvantekijät. Ihan jo siksikin näitä ehkä vähän vähemmän hyviä vanhoja leffoja on kiva katsella.

Alligaattori :star: :star: :star: :star:
Nuoruudessa useampaankin kertaan nähty, mutta nyt pitkästä aikaa melko tuorein silmin. Ja tämähän olikin rautaisella ammattitaidolla tehty erittäin mainio viihdyke. Jo aloitus kertoo hyvästä mausta, kun ensin mukamas ollaan suolla alligaattorin kanssa, mutta paljastuukin, että kyseessä on show. Sen jälkeen tyttö ostaa alligaattorin poikasen, joka sitten vedetäänkin vessasta alas ja eläinkoekoirien ruumiita syömällä tästä kasvaa jättimäinen viemäreiden valtias. Ikisuosikkini Robert Forster yhdessä hassun vanhemman pollaripäällikön kanssa alkavat tutkia viemärimurhia.

Koko ajan sattuu ja tapahtuu. Yksikään kohtaus ei ole tylsä. Lokaatioita ja siirtymiä riittää. Forster on luonnollisesti huippu ja kummallisesti artikuloivaa papparaista on älytty käyttää yllin kyllin. Henry Silvakin tupsahtaa tekemään pienen, mutta hupaisan roolin great white hunterina, jolle tietysti käy vähän köpelösti. Tappajahain tyyliin tässäkin oli jatkuvasti ongelmia ison animatroonisen alligaattorin kanssa, joten ohjaaja joutui kikkailemaan asian kanssa. Hän nyt ei kuitenkaan mihinkään piilotteluun sen isommin turvautunut vaan esimerkiksi aukeavaa kitaa nähdään useasti. Pisti myös alligaattorin poikasen talsimaan pienoismallikaduilla. Tän muistelin jotenkin ihan köpelöksi ratkaisuksi, mutta nyt osu ja upposi oikein hyvin. Varsinainen animatrooninen gaattori oli todella, todella hieno ilmestys. Hienoa työtä ja niin oli koko leffakin.

Ssssnake :star: :star: :star:
Aivan saatanan typerä elokuva tohtorista, joka alkaa rokotusten avulla muuttamaan apulaistaan kuningaskobraksi. Miksi ihmeessä? No siksi, että tohtori kokee tämän olevan ihmiskunnan ainoa keino selviytyä tulevaisuuden katastrofeista. En kyllä ymmärrä millään tätä logiikkaa.

Pääidea on siis varsin kutkuttavaa idiotismia ja, vaikka kauhukohtauksia ei oikeastaan ole yhtään ennen loppuhuipennosta niin tylsää ei tule. Apulainen ja tohtorin tytär ihastuvat, oikeita käärmeitä käsitellään jatkuvasti, tivolissa kohdataan vitun huonosti maskeerattu edellinen ihmiskäärmemutantti ja itse Reb Brown aiheuttaa ongelmia ensimmäisessä leffaroolissaan. Korkealta kajahtavaa megaenergistä huutoa saadaan nauttia kuten kuuluukin. Tohtorilla on myös kaverinaan vanha pyton, jolle maistuu viina. Tämä liero onkin itse asiassa koko leffan sympaattisin hahmo.

Imdb:n trivian mukaan leffan käärmeiltä ei oltu poistettu hampaita, mutta sen on pakko olla paskapuhetta. Musta mamba puree pariakin hahmoa ihan oikeasti eli ei sillä ole voinut olla myrkkyhampaita. Itse kuningaskobran myrkyn lypsämisessä taas ei minkään sortin hampaat puhkaise lypsypurkin kalvoa vaan siellä on valmiiksi jotain keltaista nestettä. Paria leikkausta myöhemmin nähdään kuinka kingin leukaperät rikkovat kalvoa eivätkä hampaat joita ei vaan ole. Lypsykohtauksessaan se olisi muutenkin roiskinut myrkkyä menemään ennen kiinniottoa kuten ne tuppaavat tekemään. Kingi muuten on todella kunnioitusta herättävä otus ihan jo pelkästään siellä terraariossaan möllöttäessään. Silmät ehdottomasti heiluttavat keskaria näyttelijöille ja koko työryhmälle ylipäätään.

Oikein suositeltava typeryysteos tieteiskauhun, käärmejuttujen ja Reb Brownin ystäville.

_________________
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

 Profiili  

Poissa
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Maalis 13 2008 13:02
Viestit: 11834
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Lähetetty: Ke Elo 01 2018 21:41 
Ylös  
Katsoin juuri myös Food of the Godsin. Aika lailla samaa mieltä, varsin huvittavaa roskaa ja etenkin sankaria näyttelivä Marjoe Gortner veti niin tosissaan, että mies näytti todella uskovan että tässä tehdään jotain vakavaa elokuvaa luonnon ja ihmisen tasapainosta, kuten alku- ja loppumonologit antoivat ymmärtää. Lisäksi hupaisia kohtauksia, jossa sankari kohtaa ekaa kertaa jättiläiskanan, joka yrittää tappaa hänet mutta ei onnistu, jonka jälkeen toteaa talon emännälle (Ida Lupino vanhoilla päivillään...), että sulla on muuten aika isoja kanoja vajassa. Yleensäkin ottaen tyyppi ottaa kaiken vitun rauhallisesti, jopa sen että hänen syytään on, että paras kaveri (etenkin Hill Street Bluesista tuttu Jon Cypher) joutuu rottien syömäksi. Sen sijaan että edes yrittäisi pelastaa, niin kaasuttaa vaan tiehensä. Mutta jokainen toki huolehtikoon itsestään.Lisäksi elokuvan sankaritar toteaa loppupuolella tosimiehellemme, että "tiedän että tämä on outoa, mutta haluaisin rakastella kanssasi". Johon tietysti coolisti toteaa: "kun pääsemme mantereelle, niin hoidetaan se pois päiväjärjestyksestä" tjms. "cheesy"

Mutta ei sillä lautalla niin usein mennä... Muutaman kerran alkupuolella, toki niistä saadaan muutama kelpo minuutti lisää elokuvalle!

Mielenkiintoinen tapaus tuo Gartner. Uskonnolliset vanhemmat huomasivat pojan puheenlahjat, työstivät hänestä lapsievankelistan, joka tienasi perheelleen miljoonia. Jonka jälkeen isä näytti hengellisen puolensa ja häipyi rahojen kanssa. No, ei Marjoekaan jaksanut jäädä äitinsä kanssa asumaan, vaan muutti teininä pois, löysi vanhemman naisen joka majoitti hänet seksiä vastaan. Jonkun ajan jälkeen tyyppi päätti palata rahastamaan evankeliumilla, mutta ei pystynyt enää kusettamaan ihmisiltä rahaa. Aiheesta tehtiin Oscarin voittanut dokkarikin, jossa näiden evankelistojen touhut todistaan pelkäksi huijaukseksi ja rahastukseksi, yllätys. Toki sillä ei mitään vaikutusta ollut mihinkään, kuten olemme huomanneet. Tämän jäljeen sitten kutsui joksikin aikaa Hollywood!

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3427

Viesti Lähetetty: To Elo 02 2018 6:20 
Ylös  
Hyvää läppää rautapuolelta ja Invictusilta, nuo kaikki elukkaleffat on hyllyssä ja nähtynä. "Ihmelapsi" Gortnerista olen itsekin lukenut ja on erikoinen kaveri kyllä.
Grizzly ja Day of the Animals ohjaaja William Girdlerissä oli potentiaalia tulla kovaksikin tekijäksi mutta joutui Filippiineillä helikopterionnettomuuteen ja kuoli vain 30-vuotiaana 1978.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma Huhti 07 2008 17:57
Viestit: 3245

Viesti Lähetetty: Ti Elo 14 2018 21:01 
Ylös  
Rottweiler :star: :star: :puoli:
En nyt ihan varma ole, että kuuluuko tää tänne varsinaisesti, mutta eipä kait tuo oo niin justiinsa. Mutta tässäpä todella huuruinen kummallisuus Brian Yuznalta. Sekavassa tarinassa jätkä karkailee pitkin maita ja mantuja perässään kai joissain määrin yliluonnollinen kyborgirotikka. Samalla yritetään muistella, että mihin tyttöystävä on hävinnyt. Ja muistellaan, että mitenkä tilanteeseen oli päädytty, kun jonkun roistopomon kanssa on ollut vääntöä. Mutta kuitenkin ollaan vankikarkureita myös. Missään ei ole mitään järkeä.

Jostain syystä pääjätkä kärsii jonkin sortin lievästä muistinmenetyksestä ja takauman sirpaleita saadaan tasaisin väliajoin ihastella. Heti alkupuolella kaveri ampuu sen tappajakoiran, mutta joku aavikon henki kai siihen sit meni skorpionin voimien ansiosta ja niinpä cgi-hampainen rakki jatkaa loputonta jahtiaan. Se saa kyllä ansiokkaan määrän muita ihmisiä hengiltä, mutta ei tätä pääheppua sitten millään. Välillä sankari näkee halluina koiran riisutussa muodossaan pelkkänä koneluurankona enkä ymmärrä, että miksi. Dante on muuten kaverin nimi, koska tottahan toki sen pitää olla Dante... Dante sitten myös heiluu munasillaan pitkän ajanjakson ja päätyy myös yh-mamman raiskattavaksi. Mamman tytärtä näyttelee sittemmin Pans Labyrinthissä nähty likka, joka kuulemma sen roolin sai, koska oli tän kuvauksissa ollu ihan fine goren ja muun kanssa.

Tää on tosiaan tarpeettoman kummallinen, mutta onneksi myös kohtuullisen verinen. Rakki nassuttaa suuren määrän sakkia mössöksi pitkin leffaa, mikä on luonnollisesti oikein mukavaa seurattavaa. Paras hetki on kuitenkin, kun koiruli hyökkää jostain luukusta ja leikataan kanaan, joka saa tästä elämänsä sätkyn. Yleinen viihdyttävyystaso on melko korkea, joten ei tää mee sinne paskimpien paskuuksien joukkoon, vaikka tietysti todella huono elokuva onkin. Tähdittäminen on todella hankalaa tän kanssa. Suosittelen kuitenkin kaikille kummallisen ryönän ystäville.

Lake Placid vs. Anaconda :star: :star: :star: -
Syfy-kanavalle tehty elokuva siitä kuinka noiden kahden elokuvasarjan elikot aiheuttavat harmia pikkukaupungissa. Erittäin oppikirjamaisesti etenevä ja juuri sellainen kuin kuvittelet tän olevan. Itselleni tämmöiset välillä ihan uppoaa. On Robert Englundia ja typeriä tappoja. Tämän tähdittämisessä ei ollut mitään ongelmaa.

_________________
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 8011

Viesti Lähetetty: La Elo 18 2018 4:31 
Ylös  
Kuva
Jurassic Park :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0107290/?ref_=nv_sr_1
Jos tähdet jonkun mielestä ovat alakanttiin, täytyy saman tien vain todeta, että tällaiset "paetaan (digi)elukoita" -pätkät eivät yksinkertaisesti näytä olevan niitä omia suosikkeja. Jacksonin King Kong todisteena B, jossa ehti jo hyvinkin mielenkiinto loppua touhuun. Kultasormi Spielbergin elokuva kuitenkin viihdytti oikein mallikkaasti, tarjoillen kiinnostavista palasista kootun ison kuvan ja monia nokkelia yksityiskohtia. Jälkimmäisistä ne vesilasit hyvänä esimerkkinä ja mm. siitä perehdytysfilmistä esitystapoineen tykkäsin. Idea sen takana, miten dinot oli saatu herätettyä uudelleen henkiin, oli myös kekseliäs. Elokuva ei tietenkään ollut mitään verimässäilyä, mutta ei onneksi liian kilttikään; dinot onnistuivat nappaamaan makupaloiksi meikäläisiäkin. Eikö tämä liene kaikille muille jo tuttu tapaus, niin sen enempää tapahtumista.

Tähdistä ei voi puhua pahaa sen enempää. Sam "Rasvatyyni" Neill täyttää jälleen inhottavaan kuseen joutuvan hepun saappaat esimerkillisesti. Vaimon esittäjä teki niin ikään vaikutuksen siinä määrin, että alkoi jo vaivata, kukas hitto tämä nyt onkaan. Että Laura Dern, okei. Olikos sillä Jeff Goldblumin hahmolla tässä joku merkittäväkin funktio? En enää muista, mutta äijä tietenkin pätee näissä älykkään kaverin rooleissa, ei siinä mitään. Lapsetkin suoriutuivat tosi hyvin, ja vanha pilluntuijottaja Wayne Knight sotki sivuroolissaan asioita kivasti. Ai niin ja kas, tässähän oli yllärinä Samuel L. Jacksonkin! Eipä tästä välttämättä olisi arvannut, millainen ura odottaakaan ihan nurkan takana.

Seuraava JP taitaakin olla Spielbergin ainoa jatko-osa koskaan Indyjen lisäksi? Ei näitä välttämättä tulee lisää katsottua, vaikka never say never.

_________________
-You have a huge fucking dick!

 Profiili  

Poissa
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma Huhti 07 2008 17:57
Viestit: 3245

Viesti Lähetetty: Su Joulu 16 2018 9:59 
Ylös  
The Shallows :star: :star: :star:
Erittäin helposti katseltava high concept-leffa surffarista, jota hai hieman puraisee ja akka jää sitten vuoroveden aikaan kiven päälle ihmettelemään. Vittumainen hai kiertelee alueella ja muijalla on seuranaan myös sympaattinen siipirikkoinen lokkikaveri. Leffahan on tietenkin aivan uskomattoman typerä, vaikka kovasti tekijät omien sanojensa mukaan autenttisuutta hakivat hommaan. Hai käyttäytyy kuin mielipuoli eikä kuin eläin joskin on kuitenkin hyvän näköinen atktehoste. Kai tässä jotenkin yritettiin perustella sekoilua sillä, että hai puolusti herkkusapuskaansa eli valaan raatoa, joka mestoilla kelluskeli. Ei kyllä käy järkeen mikään. Mutta mitäs sillä on väliä.

Alle puolitoistatuntisena tämä oli vallan passeli viihdyke. Alkupuolen dialogilässytyksetkin oli hoidettu sen verran tehokkaasti, että haukottelemaan ei ehtinyt ja vähän väliä sattuu ja tapahtuu edes jotain. Blake Lively saa kannateltua leffan vaivatta ja todellinen hupi alkaa puolen välin jälkeen, kun hai päättää ruveta sekoilemaan kunnolla. Sain monet kunnon röhönaurut ja etenkin loppumittelö on mitä mainiointa idiotismia. Tietysti myös meren syvyys vaihtelee kohtausten sisällä ihan miten vain on tarpeen milläkin hetkellä. Jos kiinnostaa katsella kevyttä haihömppää niin eikun pyörimään vaan. Näitä kunnollisia aihepiirin leffoja on todella mukava katsella, kun ei tartte turvautua johonkin suoraanvideolle-hairyönään.

_________________
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 66 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com