Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on Su Kesä 16 2019 19:42


Etusivu » Foorumit » Elokuvat - yleistä


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 32 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Maalis 13 2008 13:02
Viestit: 11825
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Lähetetty: Pe Loka 08 2010 18:53 
Ylös  
Kun täällä on vähän hiljaista elokuvien suhteen joidenkin mielestä ja kun mulla on nyt tylsää, niin ajattelin että jos pistetään tällainen sarja pystyyn. Eli kaikki valikoivat (ei siis mikään pakko..) jonkun itselle tärkeän aiheen eli siis mieluusti jotain tiettyä elokuvaa/näyttelijää/ohjaajaa tai jotain näiden yhdistelmää tai whatever teeman ja sitten siihen sopii kommentoida joku muukin jos haluaa. Eli ei siis luetelkaa Arskan parhaat tai tähditelkää Kubrickin leffat. Ja ehkä sellaisia vähemmän ilmeisiä joista on ollut vähemmän keskustelua. Mikko L. toki saa ottaa Norriksen vielä aiheekseen jos tahtoo... En tiedä tajusko kukaan pointtia mutta että olisi vähän enemmän aktiivisia ketjuja elokuva-osiossakin muutaman vakituisen lisäksi niin sitä tässä fundeerasin. Ja silleen että yritetään vähän sivistyneemmin suhtautua muiden valintoihin tämän itsellekin perinteisen paskaa-kommentin sijaan.

Eli itse otan ensiksi teemaksi Chevy Chasen ja etenkin Fletch-leffat. Toinen tärkeä sarja on toki Griswaldin perheen seikkailut erinäisillä lomilla. Itselleni Chase on ehkä oma suosikki 80-lukulaisten koomikkojen joukosta. Oon aina diggaillut miehen ilmeitä ja sellaista leppoisuutta. Fletchithän ovat aika rauhallisia komedioita joita on mukava katsella verrattuna johonkin ilotulitusmaiseen sketsi-kokoelmaan tai levottomaan verbaalisuuteen.

Ensimmäinen Fletch on lähes täydellisyyttä hipova komedia, joka ainoastaa lopussa kangistuu turhaan vakavuuteen kuten liian moni muukin komedia. Rikoskomedioissa ei juurikaan kiinnosta mikään totinen rikosten selvittely ja kummassakin Fletchissa loppu menee vähän sellaiseksi tylsäilyksi. Beverly Hills Kytissä sama ongelma. Ei mua jaksa napata mikään tulitaistelu Foleyn ja rikollisten välillä. No, Fletcheissä ei toki niin toiminnallisia ollakaan. Eka Fletch sisältää monta huvittavaa repliikkiä ja dialogia ylipäätänsä ja vaikka Fletchin valeasut ei mitään Clouseau-meininkiä olekaan niin ne toimivat silti. Luultavasti nuoremmat tyypit pitävät Fletchejä tylsinä ihan kuten tuntuvat tekevän Martin/Candy-klassikon Vauhdilla Chicagoon kohdalla mitä en ymmärrä. Vitsit eivät toki seuraa taukoamatta toisiaan mutta sitten kun niitä tulee ne yleensä toimivat. Mua naurattaa edelleen Dr. Rosenpenis-jutut, samoin kuin Moonriver-kohtaus. Samoin Fletch tenniskentällä/koriskentällä on hauskempaa kuin mikään mitä nykykomedia pystyy tarjoamaan. Fletchin tyhjästä heitetyt selitykset ja valenimet (Ted Nugent) naurattavat.

Fletch Lives on hauska sekin, vaikka ei ihan ykköselle pärjää. Toisaalta Fletch ihmesaarnaajana on ehkä hauskimpia koko kahden elokuvan sarjassa. Samoin Ed Harley, ja Ku Klux Klan -törmäilyt naurattavat kymmenennenkin katsomiskerran jälkeen. Nyt kun alkaa tarkemmin ajattelemaan niin eroa ei juurikaan tasossa ole. Lisäksi ruumishuoneen säikäytysvitsi hihityttää mua kaikessa yksinkertaisuudessaan, tosin se vitsien tietty yksinkertaisuus näissä onkin parasta. Ei tarvi liikaa miettiä jotain viittauksia muihin leffoihin (vaikka niitäkin on) taikka ylipäätänsä funtsia mitä tässä haetaan takaa. Hiukan kakkosta latistaa jotenkin Fletchin kylmä suhtautuminen kuolleeseen naiseen, se ei ole kovinkaan hauskaa sekä loppu taas latistaa hiukan kokonaisarvosanaa muka jännittävine loppuratkaisuineen.

Chevy Chase on se kantava voima kuitenkin, on vaikea enää kuvitella mitään uusioversiota hahmosta vaikka ei saisi etukäteen tuomitakaan. En tosin tiedä onko sitä tulossa, ainakin monta vuotta uudesta Fletch-leffasta on puhuttu. Kirjojen Fletchiin en ole perehtynyt, voisin kuvitella että huumori ei ole niin suuressa osassa.

Vacation/European Vacation/Christmas Vacation -sarja on kyllä yhtä timangia kanssa. Loppujen lopuksi Fletchejäkin kovempia, vaikka niitä tässä nyt mainostankin. Oma suosikkini on keskimmäinen osa, vaikka joulusekoilua kai yleisesti arvostetaan eniten. 90-luvulla tullut Vegas Vacation on ihan ok mutta ei läheskään yhtä hauska. Täytyy myöntää että oma Chase-fanittaminen perustuu lähinnä näihin kahteen sarjaan mutta onhan äijä hauska muissakin. Ainakin Spies Like Us, Three Amigos ja Foul Play tarjoavat hauskoja kohtia mutta eivät elokuvina ole yhtä tiukkoja. Funny Farm taisi olla ihan ok. 80-luvun jälkeisistä ainakin Cops And Robbersons sisälsi jotain hauskaa.

Kriitikoiden tähdittämänä Fletchit ovat aina jotain :star: :star: luokkaa mutta mitäpäs ne tajuaisivat... :toldso:

 Profiili  

Poissa
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ti Syys 23 2008 17:56
Viestit: 7658

Viesti Lähetetty: Pe Loka 08 2010 20:03 
Ylös  
Pitää aluksi mainita, että hyvä idea tällainen. Luulisi tulevan kiinnostavia ketjuja mukavalla vaihtelulla, jos muut seuraavat perässä.

Olen monessa kohdassa samaa mieltä Chasesta ja näistä enemmän käsitellyistä elokuvista. Chase todellakin on sellainen tavalliselta vaikuttava tyyppi, joka sopii Fletchin ja Clark Griswoldin osiin. Varsinkin jälkimmäisessä Chase tuntuu olevan täysin oikeassa roolissa isänä, jolla kaikki suunnitelmat eivät mene aivan niin kuin pitäisi. Ensimmäinen Fletch-elokuva on omasta mielestäkin useampia katseluja kestävä erittäin hyvä komedia. Itse en kyllä ole huomannut mitään merkittävää tason laskua loppupuolella. Toinen osa onkin sitten selvästi heikompi. Parhaat vitsit tuli nähtyä ensimmäisessä osassa ja muutenkin elokuva vaikuttaa huomattavasti löysemmältä kokonaisuudelta. Ei se silti mitään paskaa ole, ja on tullut sekin ainakin pari kertaa katseltua. Ensimmäisessä Fletch-elokuvassa on mielestäni todella hyvä tasapaino verbaalisen ja fyysisen komedian välillä, molemmat vielä laadultaankin hyvää tasoa.

Griswoldin perheen seikkailuista pitäisi katsoa ne muut osat uudelleen. Vain jouluelokuva on nähty viimeisten viiden vuoden aikana. Muistikuvien mukaan itse pidin niistä kahdesta ensimmäisestä enemmän. Ensimmäinen oli suuri suosikki hyvin paljon nuorempana, mutta uskoisin, että se huvittaisi edelleen. Vegas vacation on toistaiseksi näkemättä.

Chasessa itsessään ei ole hirveästi vikaa, mutta kyllä sieltä filmografiasta paljon keskinkertaisia ja huonojakin elokuvia löytyy. Kyllä 1980-luku oli selvästi Chevyn parasta aikaa. Melko moni noista myöhemmin ilmestyneistä on sellaisia, että ei edes kiinnosta katsoa.

En tiedä, olenko täysin hukassa, kun sanon, että omasta mielestäni Ferrellissä on jotakin samaa kuin Chasessa. Chase on kuitenkin usein selvästi hillitympi, mutta silti on useammankin kerran tullut tuollainen mieleen.

_________________
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

 Profiili  

Poissa
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Maalis 13 2008 13:02
Viestit: 11825
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Lähetetty: Pe Loka 08 2010 20:12 
Ylös  
Juu, siis tarkoitan Fletchin ensimmäisen ihan lopun loppua. Sitä vaihetta kun tyyppi menee sen Alan Stanwykin (?) taloon selvittelemään asioita ja mm. Joe Don Baker tulee mukaan. Siinä ei hirveästi ole huumoria mukana, Fletch heittää jotan vitsiä mutta ei se ole kovinkaan hauskaa. Mutta toi käsittää siis koko elokuvasta noin viisi minuuttia eli ei siis kovinkaan paha. Pitää myös mainita tarttuva nimimelodia taattua 80-lukua, ei tollaisia oikein nykyajan elokuvissa ole että se palautuisi mieleen tosta vaan.

Kieltämättä Chasen filmografia muuten on aika keskinkertainen. Ja mieshän on viimeiset joku yli kymmenen vuotta viettänyt hiljaiseloa, ei ole kovin monta leffaa tullut. Tosin käsittääkseni mies on myös kärsinyt terveydellisistä ongelmista. Tänä vuonna ilmestyneessä Hot Tub Time Machinessa miehellä on joku rooli, en tiedä kuinka iso.

Kyllähän Chasea voinee Ferrelliin verrata, vaikka Ferrell tosiaan tekee hommat vähän isommalla. Nyt kun näin tarkemmin ajattelee. Ferrell on oma suosikki nykyhetken koomikoista, joten ehkä siinä on jotain perää...

 Profiili  

Poissa
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ti Syys 23 2008 17:56
Viestit: 7658

Viesti Lähetetty: Pe Loka 08 2010 21:11 
Ylös  
Invictus kirjoitti:
Juu, siis tarkoitan Fletchin ensimmäisen ihan lopun loppua. Sitä vaihetta kun tyyppi menee sen Alan Stanwykin (?) taloon selvittelemään asioita ja mm. Joe Don Baker tulee mukaan. Siinä ei hirveästi ole huumoria mukana, Fletch heittää jotan vitsiä mutta ei se ole kovinkaan hauskaa. Mutta toi käsittää siis koko elokuvasta noin viisi minuuttia eli ei siis kovinkaan paha.


Itse en varmaan ole tuollaista taukoa kovin negatiivisena asiana pitänyt. Tai siis ei se kauheasti haittaa, jos komediassa on taukoa vitseistä välillä. Varsinkin, kun noin lyhyestä osasta on kyse. Muistaakseni loppuun kuitenkin tuli vielä jokin kevennys tuon kohtauksen jälkeenkin.

Lainaa:
Kieltämättä Chasen filmografia muuten on aika keskinkertainen. Ja mieshän on viimeiset joku yli kymmenen vuotta viettänyt hiljaiseloa, ei ole kovin monta leffaa tullut. Tosin käsittääkseni mies on myös kärsinyt terveydellisistä ongelmista. Tänä vuonna ilmestyneessä Hot Tub Time Machinessa miehellä on joku rooli, en tiedä kuinka iso.


Ikääkin alkaa kohta olemaan 70 vuotta, joten mitään suurempia odotuksia ei varmaan kannata kohdistaa tyypin uudempiin töihin. Kyllähän noita esiintymisiä näyttäisi 2000-luvullakin olevan kohtalaisen paljon, mutta ilmeisesti enemmistö pienempiä osia, televisiosarjojen vierailuja ja muita vastaavia. Samalla tavalla Leslie Nielsenille kävi. Toisaalta hän on jo reilusti yli 80, mutta silti tekee silloin tällöin elokuvia ja television puolellakin jotakin.

Lainaa:
Kyllähän Chasea voinee Ferrelliin verrata, vaikka Ferrell tosiaan tekee hommat vähän isommalla. Nyt kun näin tarkemmin ajattelee. Ferrell on oma suosikki nykyhetken koomikoista, joten ehkä siinä on jotain perää...


Muistaakseni luin jostakin Chasen elokuvan mahdollisesti uusintaversiosta, ja tuli heti mieleen, että Chasen tilalle sitten ehdottomasti Ferrell, niin voi toimiakin.

_________________
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

 Profiili  

Poissa
Kultaloota
Kultaloota
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Helmi 19 2010 9:35
Viestit: 576

Viesti Lähetetty: Pe Loka 08 2010 22:49 
Ylös  
Invictus kirjoitti:
90-luvulla tullut Vegas Vacation on ihan ok mutta ei läheskään yhtä hauska.


Muhun iskee aina kaikki kasinohupailut.


Lisäksi tossa elokuvassa on ehkä paras kohtaus ikinä missään Vacationissa.
Tai no se itse kohtaus ei ehkä ole itessään sieltä hauskimmasta päästä, mutta siinä on paras hetki ikinä missään Vacationissa.
Kyseessä on se älytön yritys päästä padon huipulle sähkölinjoja pitkin roikkumalla. Niiiiiiinni siinä on se, kun se sähkölinja katkeaa ja Chevy Chase lähtee syöksymään kohti patoa. Ei toi itessään niin hauska tilanne tuokaan olis, mutta siinä on sellanen koominen ajoitus täydellisimmillään, kun Chevy tulee kohti kameraa ja laulaa paniikissa kansallislaulua.

Ja sitte alussa, ku Chevy Chase juo paskaa maitoa! AIAI, hauskaa!!

 Profiili  

Poissa
Lapset sanovat: "Saatana on herra"
Lapset sanovat: "Saatana on herra"
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma Maalis 03 2008 11:11
Viestit: 17481
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Lähetetty: La Loka 09 2010 11:31 
Ylös  
Joo, lisää elokuva-aiheita vain pystyyn. Jatkakaa samaan malliin.

_________________
Kuva

 Profiili  

Poissa
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Maalis 13 2008 13:02
Viestit: 11825
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Lähetetty: La Loka 09 2010 16:58 
Ylös  
Tarkennetaan nyt vielä, että ei mulla ole mitään taukoja vastaan vitsien välillä. Ei tarvi olla mitään vitsien ilotulitusta, vaikka ei sekään haittaa. Joissain komedioissa mua vaan ärsyttää se ettei siitä komedia-puolesta pidetä kunnolla kiinni loppuun asti, vaan yritetään saada loppuun jotain vakavampaa tulitaistelua tai jotain. No, Fletchissa nyt ei mitään tuollaista ole ettei tuo loppu tosiaan nyt niin ratkaiseva kokonaisuuden kannalta ole. Mutta etenkin juuri Beverly Hills Copeissa tykkään huumoripuolesta eikä mua niin kiinnosta ne lopussa olevat ammuskelut. Vaikka ne nyt kuinka olis toimintakomedioita. Ainakin sitä paukutteluakin voisi keventää vitseillä... Esim. ZAZ-komediat ovat hyviä juuri sen takia että ne irrottelevat loppuun asti. Vaikka Mies ja alaston ase -sarjoissakin lopussa on aina ns. välienselvittely Drebinin ja rikollisen välillä, niin se vedetään kuitenkin koko ajan vitsillä eikä sorruta tosikkomaisuuteen. Kyllä kunnon toimintaakin saa komedioissa olla mutta ei missään hampaat irvessä -meiningillä.

Eri asia on sitten oikein toimintaleffat Tappavien aseiden tyyliin, joissa huumorilla on osuutensa mutta tyly toiminta kuuluu silti asiaan. Esim. Beverly Hills kytät lasken aika lailla puhtaiden komedoiden sarjaan.

 Profiili  

Poissa
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ti Syys 23 2008 17:56
Viestit: 7658

Viesti Lähetetty: La Loka 09 2010 17:07 
Ylös  
Invictus kirjoitti:
Eri asia on sitten oikein toimintaleffat Tappavien aseiden tyyliin, joissa huumorilla on osuutensa mutta tyly toiminta kuuluu silti asiaan. Esim. Beverly Hills kytät lasken aika lailla puhtaiden komedoiden sarjaan.


Kahdesta ensimmäisestä voi kyllä mielestäni olla perustellusti toistakin mieltä. Kyllä niissä on toiminnalla melko merkittävä osa. Ainakin ensimmäisen osan sijoittaisin lähemmäs kahta ensimmäistä Lethal weapon -elokuvaa kuin puhdasta komediaa. Tai ehkä tälle on olemassa vielä jokin oma luokkansa näiden väliltä. Se, johon esimerkiksi 48 hours -elokuvat sijoittaisin. Heh, lyhyesti niitä kai voisi toimintakomedioiksi kutsua. Beverly Hills cop -elokuvathan (kaksi ensimmäistä) ovat hyvä esimerkki toimintakomedioista, joissa nämä molemmat puolet toimivat. Toimintajaksotkin ovat usein jollakin tavalla hauskoja. Esimerkkinä vaikka ensimmäisen osan alusta heti se savukerekkakohtaus.

Yleisesti olen kuitenkin samaa mieltä siitä, että monesti komediat joko hyytyvät lopussa liikaa, vakavoituvat tai molempia.

_________________
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

 Profiili  

Poissa
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Maalis 13 2008 13:02
Viestit: 11825
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Lähetetty: La Loka 09 2010 17:21 
Ylös  
Onhan BHC-leffoissa toimintaa mutta Foleyn hahmo keventää useimpia kohtauksia ja niin ne toimivatkin hyvin. Mutta juuri noissa lopun ammuskeluissa Foleystakin tulee sellainen umpivakava kyttä mikä ei oikein mun makuun toimi.

 Profiili  

Poissa
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ti Syys 23 2008 17:56
Viestit: 7658

Viesti Lähetetty: La Loka 09 2010 18:21 
Ylös  
Invictus kirjoitti:
Mutta juuri noissa lopun ammuskeluissa Foleystakin tulee sellainen umpivakava kyttä mikä ei oikein mun makuun toimi.


Kyllä minä tästä olen osittain samaa mieltä, mutta itseäni se ei tässä tapauksessa haittaa, koska nuo ovat suhteellisen hyvin tehtyjä toimintajaksoja. Osittain vain sen takia, että usein Foley, Rosewood ja Taggart jotakin hauskaa siellä tulitaistelun aikanakin selittävät tai tekevät. Ensimmäisen osan tapauksessa kyseisen elokuvan tuotantohistoriallakin on varmaan suuri merkitys lopputulokseen siinä mielessä, että elokuvasta piti tulla vielä huomattavasti toimintapainotteisempi elokuva Stallonella varustettuna. Murphyn tultua mukaan huumorin määrä kasvoi. Olen ymmärtänyt niin, että suuremmille muokkauksille ei juuri ollut aikaa. Jos vertaa ensimmäistä ja kolmatta osaa, niin voi todeta, että ei se selvemmin komediaa kohti suuntaaminen välttämättä tarkoita parempaa elokuvaa tai edes parempaa komediaa.

Ajattelin katsoa illalla ensimmäisen Fletch-elokuvan uudelleen, jos sen jostakin onnistun paikantamaan.

_________________
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

 Profiili  

Poissa
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Maalis 13 2008 13:02
Viestit: 11825
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Lähetetty: La Loka 09 2010 20:12 
Ylös  
Joo, ei kolmonen mikään erikoinen ole mutta ei mun mielestä niin huono kuin moni väittää. Sellainen vähän väkisin väännetty tapaus jolla Murphy yritettiin taas nostaa megasuosioon... Taitaa tuossa BHC 2:ssa olla se loppu vielä enempi sellainen turhan totinen ammuskelu-loppu.

 Profiili  

Poissa
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma Huhti 07 2008 17:57
Viestit: 3239

Viesti Lähetetty: La Loka 09 2010 20:56 
Ylös  
Fletch on omiakin suosikkikomedioita ja Chevy Chase suosikkikoomikoita. Just vähän aikaa sitten tsekkasin Fletchin jo toiselle kertaa tänä vuonna ja sehän vaan tuntuu paranevan katselukertojen myötä. Kakkosen olen nähnyt vain kerran ja hyvinhän sekin toimi vaikkei todellakaan klassikkokamaa ollutkaan kuten ensimmäinen. Aikanaan miulla oli ykkösen soundtracki LP:nä, mutta sitten se katosi. :trash: Aivan helvetin upeaa musiikkia Harold Faltermeyerilta, joka on yksi suosikkisäveltäjiäni. Tunnaria, Bit by Bittia sekä Exotic Skatesia tulee popiteltua koneen kautta lähes päivittäin. Eipä tule mieleen yhtäkään uudempaa komediaa, jossa olisi yhtä tunnusomaista ja hienoa musiikkia.

Mitä tulee noihin kasarikomedioiden vakavempiin loppupuoliskoihin niin itelle se on asia, jota kaipaisin nykyleffoihinkin. Pikkasen tosikkomaisempi loppupuoli saa leffan tuntumaan todemmalta ja syvemmältä sekä rohkeammalta. Beverly Hills Cop ykkönen on yksi kaikkien aikojen suosikkileffoistani ja sen loppuammuskelu sopii siihen loistavasti. Oikeastaan leffan ainoa miinus onkin se ettei siinä ole hirveästi enempää toimintaa. Ja kakkonen on loistoleffa sekin. Tony Scottin mahtavaa visuaalista tykitystä ja hyvää meininkiä. Kolmonen taas juurikin niin huono kuin yleisesti mielletään. Ellei jopa huonompi...

_________________
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

 Profiili  

Poissa
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ti Syys 23 2008 17:56
Viestit: 7658

Viesti Lähetetty: La Loka 09 2010 23:23 
Ylös  
Mikko Lahtinen kirjoitti:
Ajattelin katsoa illalla ensimmäisen Fletch-elokuvan uudelleen, jos sen jostakin onnistun paikantamaan.


Suunnitelmat toteutuivat tältä osin eli tuli katseltua Fletch uudelleen. Rautapuoli tuossa jo kertoi miten elokuva paranee jokaisella katselulla, ja voinkin sen osittain allekirjoittaa. Kyllä tästä tuntuu löytyvän jotakin uutta pientä kivaa jokaisella kerralla. Oli kyse sitten hauskasta kyltistä tai julisteesta taustalla, Chevyn reaktiosta tai jostakin nopeammasta vitsistä. Lisäksi pitää mainita, että ne vanhat jututkaan eivät ole kuluneet läheskään yhtä pahasti kuin monessa muussa komediassa.

Avauksessa mainittiinkin Fletchin onnistuneet salanimet. Niitähän elokuvasta löytyi enemmän kuin muistinkaan: Harry S. Truman, Don Corleone, Gordon Liddy, Igor Stravinski, Poon (aivan loistava), Ted Nugent, Arnold Babar, Rosenpenis ja oma ehdoton suosikkini John Coxtolstoy. Muutenkin mainittu sanavalmius toimii erinomaisesti useimmissa tilanteissa: "Must have cost you hundreds.", "God, I admire you.", "I hate Tommy Lasorda."

Faltermeyerin musiikki ei ole sellaista, joka sopisi täydellisesti omaan makuun, mutta tähän elokuvaan se kuitenkin sopii hyvin. Toki mies on tehnyt muitakin muistettavia sävellyksiä esimerkiksi elokuviin Beverly Hills Cop ja Top Gun. Kaikissa mainituissa elokuvissa ne toimivat hyvin, mutta en alkaisi niitä levyinä ostamaan.

Aiemmin keskusteltu vakavoituminen on mielestäni tässä elokuvassa niin vähäinen, että se ei haittaa. Tämä tulikin jo käsiteltyä, mutta mainitaan nyt vielä, kun kerran tuli "varmistettua" asia. Kyseinen kohtaus on ohi kohtalaisen nopeasti, ja tulee Fletchilta siinäkin vaiheessa muutama vitsi. Muutenkin tässä toimivat jutut ovat jakautuneet melko tasaisesti koko elokuvan kestolle, eikä oikein voi sanoa, että parhaat palat tulisivat ensimmäisen puolikkaan aikana, kuten monessa komediassa tapahtuu.

Tiedä sitten mikä vaivaa, mutta tätäkään elokuvaa en oikein pysty mieltämään "klassikoksi", vaikka katselukertoja onkin kertynyt jo useampia, ja elokuva onnistuu edelleen hyvin siinä mitä se yrittää. Ehkä kyseessä on jokin komedioihin yleisesti kohdistuva asennevamma, josta Fletch ei ole ainoa kärsijä...

Mainitaan vielä loppuun pari suosikkikohtausta tältä katselukerralta. Kohtaus, jossa Fletch tapaa Stanwykin vaimon tenniskentällä sai nauramaan kunnolla. No, sillä nimelläkin oli paljon tekemistä asian kanssa, mutta olihan tuo muutenkin varsin onnistunut kohtaaminen. Myös Dorfmanin juhlatilaisuus nauratti enemmän kuin aiemmilla katselukerroilla.

Kannattaa hankkia katseltavaksi, jos jostakin syystä on jäänyt näkemättä.

_________________
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

 Profiili  

Poissa
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Käyttäjän avatar

Liittynyt: To Maalis 13 2008 13:02
Viestit: 11825
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Lähetetty: Su Loka 10 2010 0:09 
Ylös  
Kakkosessa taitaa olla enempi siinä lopussa sitä ns. vakavampaa toimintaa. Mutta tuossa ensimmäisen osan lopussa siinä välienselvittelyssä ei ne Fletchin vitsitkään toimi niin hyvin kuin muuten elokuvassa.

Tuo tenniskenttä-episodi on omia suosikkeja. Myös lentokoneen korjaus -vitsi naurattaa aina. Ja Fletchin vierailu Stanwykin vanhempien luona... Ja yleensäkin ne Fletchin nopeat selitykset aina kun juttu alkaa mennä päin pieleen. Pystyisipä itse aina nolossa tilanteessa selittämään jotain nokkelaa skeidaa.

"I saw Alan this morning and you know what I can't figure out..."
"Alan's in Utah. "
"...I can't figure out what I was doing in Utah this morning." "iso_lol"

 Profiili  

Poissa
Kultaloota
Kultaloota
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Helmi 19 2010 9:35
Viestit: 576

Viesti Lähetetty: Su Loka 10 2010 2:01 
Ylös  
Invictus kirjoitti:
Tarkennetaan nyt vielä, että ei mulla ole mitään taukoja vastaan vitsien välillä. Ei tarvi olla mitään vitsien ilotulitusta, vaikka ei sekään haittaa. Joissain komedioissa mua vaan ärsyttää se ettei siitä komedia-puolesta pidetä kunnolla kiinni loppuun asti, vaan yritetään saada loppuun jotain vakavampaa tulitaistelua tai jotain. No, Fletchissa nyt ei mitään tuollaista ole ettei tuo loppu tosiaan nyt niin ratkaiseva kokonaisuuden kannalta ole. Mutta etenkin juuri Beverly Hills Copeissa tykkään huumoripuolesta eikä mua niin kiinnosta ne lopussa olevat ammuskelut. Vaikka ne nyt kuinka olis toimintakomedioita. Ainakin sitä paukutteluakin voisi keventää vitseillä... Esim. ZAZ-komediat ovat hyviä juuri sen takia että ne irrottelevat loppuun asti. Vaikka Mies ja alaston ase -sarjoissakin lopussa on aina ns. välienselvittely Drebinin ja rikollisen välillä, niin se vedetään kuitenkin koko ajan vitsillä eikä sorruta tosikkomaisuuteen. Kyllä kunnon toimintaakin saa komedioissa olla mutta ei missään hampaat irvessä -meiningillä.

Eri asia on sitten oikein toimintaleffat Tappavien aseiden tyyliin, joissa huumorilla on osuutensa mutta tyly toiminta kuuluu silti asiaan. Esim. Beverly Hills kytät lasken aika lailla puhtaiden komedoiden sarjaan.


Olihan tossa Beverly Hills Cop ykkösen alkupuolella se yllättävän vakava Axelin kaverin (vai kuka ny olikaan) ampumiskohtaus. Sillai ei aivan puun takaa noi vakavammat lopun tulitaistelut tule.

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 32 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com