Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on To Syys 19 2019 1:45


Etusivu » Foorumit » Elokuvat - yleistä


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 50 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3657

Viesti Lähetetty: To Marras 26 2015 22:00 
Ylös  
Kuva

Täällä puhutaan Burt Reynolds nimisestä näyttelijästä, hänen touhuistaan ja elokuvistaan. Omalta kohdalta voin sanoa, että hepun leffoja on tullut katseltua aivan liian vähän
joten nyt tehdään oikein kunnon korjausliike. Burt on jo vanha mies, täyttää ensi helmikuussa 80 vuotta mutta aloittelen urakkaa elokuvalla 60-luvun lopulta,
kun lupaavan jalkapalloilijan uran polvivamman takia jättämään joutunut reilu kolmikymppinen vasta aloitteli leffarintamalla.
Laittakaahan toki myös omia ajatuksianne tyypistä ja elokuvistaan.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3657

Viesti Lähetetty: To Marras 26 2015 22:53 
Ylös  
100 kivääriä (100 Rifles, 1969) :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0063970/?re ... mg_act_144

1800-luvun lopun Meksiko. Sotilaat hallitsevat maata ja ovat sodassa intiaanien kanssa jotka eivät pidä siitä, että rautatietä vedetään heidän mailleen.
Mukana menossa puoliksi Yaqui intiaani Joe (Burt) joka on hankkinut aseita ryöstämällä pankin, sheriffi Lyedecker (Jim Brown) joka on tullut hakemaan Joen takaisin Amerikkaan vastaamaan tekosistaan
ja kaunis Sarita (Raquel Welch) joka on päättänyt kostaa sotilaille isänsä kuoleman.

100 kivääriä on menevä länkkäri jonka juonta ei kannata analysoida sen tarkemmin. Leffassa mennään paikasta toiseen jos tarve niin vaatii.
Taisteluita on paljon ja ruumiita tulee liukuhihnalta mutta välillä toki pysähdytään ja vedetään henkeä. Filmin on ohjannut Tom Gries joka teki myös pari Bronson leffaa (Teräshermo, Särkyneen sydämen sola) joita en ole nähnyt.
Suurimman osan urastaan tv-tuotantoja ohjannut mies ei mikään erityisen kekseliäs ole mutta ohjaa perusvarman oloisesti.
Kuvauspaikkana toimi Espanja mutta tämä on tehty amerikkalaisella rahoituksella eli kyseessä ei ole ns. puhdasverinen spaghettiwestern. Musiikit sävelsi legendaarinen Jerry Goldsmith.

Burt on tässä third billed actor eli Jim Brown ja Raquel Welch olivat tuohon aikaa kovempia tähtiä. Koko porukka vetää kyllä hyvin ja Reynolds osaa velmuilla heti avauskohtauksesta lähtien.
Tuossa hotellissa tapahtuvassa kohtauksessa hänen hahmo Joe herää huoraa esittävän, todella kuuman Soledad Mirandan vierestä.
Welch on kuitenkin se ykkösnainen ja kyllä tuota kroppaa voisi tuijotellakin vaikka koko päivän. Brown pääsee Welchin kanssa jopa sänkypainiin ja IMDbssä kerrottiin,
että kohtaus olisi elokuvahistorian ensimmäisiä rotumiksaus paneskelukohtauksia. Tuosta en mene kyllä takuuseen.
Leffan ykköspahista esittää Fernando Lamas, Lorenzo Lamasin isä. Lorenzollekin on merkitty rooli yhtenä intiaanilapsista mutta en voi sanoa tunnistaneeni tuolloin 11 vuoden ikäistä Lamasia.

Innolla odotin elokuvan katsomista, kun tiesin pääseväni jälleen länkkäritunnelmiin, eikä tarvinnut pettyä. Viihdyttävä aloitus Reynolds urakalle.

Ultranaaras Raquel valmiina Jimin käsittelyyn
Kuva

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3657

Viesti Lähetetty: La Marras 28 2015 15:59 
Ylös  
Kuva

Lännen seikkailija Sam Whiskey (Sam Whiskey, 1969) :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0064923/

No nyt oli aika köykäinen huumorilla maustettu heist leffa. Ohjaaja Arnold Laven on periaatteessa pelkkä televisiolle työskennellyt ohjaaja ja sen huomaa.
Tarinassa Angie Dickinsonin esittämä Laura saa seksin avulla Viski Samin (Burtti) keikalle hakemaan joen pohjaan uponneen kultaharkkolastin ja viemään ne takaisin rahapajaan.
Lauran edesmennyt mies on ryöstänyt harkot ja hän haluaa korjata tilanteen ennen kuin viranomaiset huomaavat ja koppi kutsuu.
Sam saa avukseen Jedin (Ossie Davis) ja O.W.:n (Clint Walker) mutta saaliin perässä on tottakai myös rosvokopla.

Ensimmäiset 40 minuuttia matkataan joelle ja kun harkot on ongittu ylös, suunnitellaan loppuaika harkkojen palautusta linnakkeeseen.
Ei kaukana Mission Impossible/Ocean´s Eleven meiningistä siis. Homma on kuitenkin pirun hidasta eikä huumori juuri toimi.
Dickinson on upea kuten yleensä ja näyttää hiukan kroppaa. Amerikan versiosta tuokin pieni tissien vilautus puuttuu sillä tämä oli ensimmäisiä
leffoja jossa MPAA pyysi tekijöitä leikkaamaan kohtauksen tai kanteen napsahtaa R. Kuten sanottua, aika heikko leffa tämä Viski Sam mutta ei muuta kuin seuraavaa koneeseen.

Burtismia: Reynoldsin kerrotaan napanneen kuvan kohtauksesta jossa hän on sängyssä Angien kanssa ja suurentaneen siitä taulun kotinsa baarin seinälle.
Taulun alla luki teksti: "näyttelijän työkö muka täyttä helvettiä?"

Kyseessä ei tainnut olla tämä shotti mutta kyllähän sänkykohtaukset Angien kanssa ovat kenen tahansa näyttelijän uran kohokohtia.
Kuva

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ke Loka 22 2014 18:19
Viestit: 2437

Viesti Lähetetty: La Marras 28 2015 19:08 
Ylös  
Juu, Angie on kyllä ollut kunnon namu. Pitäisikin jatkaa omaa Burt-projektia, joka on ollut nyt pitkää jäissä.

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3657

Viesti Lähetetty: Ma Marras 30 2015 20:56 
Ylös  
Kuva

Impasse (1969) :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0065884/

Pat Morrison (Burt) omistaa firman Filippiineillä ja saa vihiä, että lähistöllä sijaitsevalle saarelle on piilotettu toisen maailmansodan jälkimainingeissa kolmen miljoonan dollarin arvosta kultaa.
Pat haalii mukaansa kolme miestä jotka olivat tuolloin paikalla ja tietämättään piilottivat kullan. Aarteen etsintä ei kuitenkaan suju kuin tanssi...

Reynolds tällä kertaa Filippiinien maisemissa ja kyllähän noita kelpaa taas katsella. Muuten elokuva on aika heikkotasoinen muutamia hyviä hetkiä lukuunottamatta.
Kaupungilla (lähinnä Manilassa) hengaillaan ensimmäinen tunti jonka jälkeen suunnitellaan ja toteutetaan aarteen hakeminen saarelta. Leffan loppu on kyllä yllättävä ja siitä pisteet.

Sivujuonia tässä riittää sekä tietenkin naisten kaatelua. Morrison panee salaa kaverinsa vaimoa Marikoa jota esittää hottis japanilainen Miko Mayama. Burt oli tavannut naisen muutamaa viikkoa aiemmin, heistä tuli pari ja Miko pääsi heti myös leffaan.
Sääli, että Miko ei näytä tisuleita. Elokuvan toista naistähteä, tennispelaaja Barbara Jonesia näyttelee Anne Francis. Toki Burt käy painamassa tätäkin, Francis nähdään eräässä toisessa kohtauksessa tissiliiveissä.
Reynolds tekee hyvää duunia joten on sääli, että muu miehistö yltää korkeintaan kohtalaiseen suoritukseen. Burtilla on pari tappelua sekä yksi pitkähkö ja näyttäväkin takaa-ajo.
Tarjolla jo mainitun lisäksi hippimenoa, kukkotappelu, yksi pikainen full frontal nudity hotellissa ("Hey Joe, want a girl?) sekä vanhaa kunnon inkkarirasismia johon tuntuu törmäävän joka vitun leffassa :confused:

Burtismia: Reynoldsin ja Mayaman suhde kesti neljä vuotta kunnes tuli aika vaihtaa. Burt antoi naiselle rantatalon, Cadillacin ja lupasi maksaa 500 dollaria/kk kahden vuoden ajan.
Tasan päivää ennen kahden vuoden täyttymistä Miko meni naimisiin Barbara Streisandin managerin kanssa.

Tässä Burt ja Miko Impasse leffassa suhteen ollessa kuumimmillaan. Toisaalta Reynoldsin tyhjä katse taitaa paljastaa, että muut mimmit on jo mielessä.
Kuva

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3657

Viesti Lähetetty: To Joulu 03 2015 8:42 
Ylös  
Kuva

Jepariryhmä (Fuzz, 1972) :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0068617/

Näin päästiin Burtin matkassa svengaavalle 70-luvulle ja Fuzz alkaakin Dave Grusinin säveltämällä ajanmukaisella groovella.
Leffassa seurataan Bostonilaisen poliisipiiri 87:n arkea. Hahmoja on paljon ja muutamiin niistä keskitytään tarkemmin. Tyypit on todella eläväisiä mistä tykkään todella paljon eli kiitos tästä Evan Hunterin alkuperäistekstille.
Ohjaaja Richard A. Colla taitaa olla parhaiten tunnettu alkuperäisen Galactica leffan ohjaajana ja on muuten keskittynyt lähinnä televisio hommiin.

Poliisipiirin tyypit selvittelevät kukin omia keissejään ja samalla yritetään yhdessä jäljittää, kuka soittelee uhkailu sekä kiristyspuheluita ja jopa tappaa kaupungin johtohenkilöitä.
Reynoldsin hahmo Steve Carella jahtaa pummeja tuleen sytytteleviä ja Raquel Welchin esittämä Eileen McHenry pähkäilee raiskaustapauksien kanssa. Muissa pääosissa Jack Weston, nuoren näköinen Tom Skerritt ja James McEachin.
Yul Brunner on pääpahis ja astuu kuviin vasta noin tunnin kohdalla, karatekuningatar Tamara Dobson tämän heila debyyttiroolissaan ja Charles Martin Smith toisena pyromaanina toisessa leffaroolissaan.
Burt teki leffassa omat stuntit ja sai palovammoja, kun miehen roolihahmo sytytetään tuleen. Vuotta myöhemmin Bostonissa ja Miamissa jotkut sytyttivät oikeasti ihmisiä tuleen juuri sen jälkeen, kun Fuzz oli esitetty televisiossa.

Asemalla poliiseja härnää pari maalausmiestä jotka tuovat huumoria elokuvaan, toki sitä löytyy myös päähenkilöiden toilailuista.
Lopulta koko homma saadaan vähän liiankin siististi pakettiin mutta kyllä tämä minua viihdytti varsin hyvin. 70-luvussa on vain sitä jotain aitoa mikä tässä iässä tuntuu viehättävän aina vaan paremmin.

Burtismia: Reynolds oli 100 Rifles filmissä suututtanut Raquel Welchin niin, että nainen ei halunnut kohdata miestä kasvotusten Fuzzin kuvauksissa lainkaan. Näin todella kävi, vaikka heillä pari yhteistä kohtausta onkin.

Kuva

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3657

Viesti Lähetetty: To Joulu 03 2015 10:55 
Ylös  
Huhtikuussa 1972 Burt Reynoldsista tuli ensimmäinen Cosmopolitan lehden miespuolinen alastonmalli. Lehteä myytiin 1,5 miljoonaa kappaletta
Tuo upea :lol: kuva ja miehen tarinointia asian tiimoilta löytyy täältä. Vasta katsomassani American Hustle leffassa muuten vieraillaan lehden toimituksessa 70-luvun alussa ja Burtin kuvasta on tehty iso taulu seinälle.

Kuva

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3657

Viesti Lähetetty: Ma Joulu 07 2015 20:34 
Ylös  
Kuva

Syvä joki (Deliverance, 1972) :star: :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0068473/

Neljä kaupunkilaismiestä päättää viettää hieman erilaisen viikonlopun Amerikan takamailla ja laskea kanooteilla Cahulawassee jokea. Painajainen voi alkaa...

Olihan se mahtavaa katsella taas välillä todellista taidetta. John Boormanin elokuva on niin pirun kova, että sitä on vaikea käsittää.
Toki reiskan mukana olevat useat dokumentit avaavat leffaa lisää ja saavat sen tuntumaan vielä paremmalta mutta hei, saa niitä muutkin tehdä jos on jotain mistä puhua.

Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty ja Ronny Cox tekevät elämänsä roolisuoritukset, Beatty ja Cox vieläpä ensikertalaisina.
Syvä joen kuvaaminen oli kuin sotaa ja niinpä miehet ovat ystäviä vielä tänäkin päivänä ja tapaavat toisiaan säännöllisin väliajoin.
Äijät tekivät lähes kaikki stuntit itse ja ilman vakuutuksia tottakai. Myös Boorman ja loistava kameramies Vilmos Zsigmond pitävät yhteyttä.
Filmi perustuu James Dickeyn romaaniin ja mies teki käsikirjoituksen itse. Hän myös näyttelee elokuvassa sheriffiä ja tekeekin sen loistavasti.

Beattyn raiskauskohtaus on se minkä kaikki tästä muistavat ja onhan se tehokas. Eastwood vakio Bill McKinney esittää kyseisen kohtauksen vittumaista vuoristolaismiestä ja tekee vakuuttavaa työtä.
Leffan hillbillyporukka on muutenkin todella pelottavaa sakkia. Alun banjo/kitarabattle Coxin ja hillbillypojan välillä on nerokas.
Matkan varrella vaaroja riittää ja 70-luvun elokuvissa myös katsoja kokee hahmojen tunteman kivun eikä kuolema ole helppoa saati nättiä. Suuri klassikko!

Burtismia: Deliverance nosti Reynoldsin A-ryhmään ja mies pitää elokuvaa niin suuressa arvossa, että on omistanut sille kokonaisen nurkkauksen Jupiter, Floridassa sijaitsevassa Burt Reynolds Museumissa.

Burt on ässävedossa suuren itsetunnon omaavana äijänä joka odottaa systeemin romahtamista
Kuva

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3657

Viesti Lähetetty: To Joulu 17 2015 9:35 
Ylös  
Kuva

McCoy - piru mieheksi (Shamus, 1973) :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0070680/?ref_=fn_al_tt_1

Burt Reynolds on Shamus McCoy, rähjäinen yksityisetsivä New Yorkista. Lähinnä tv-tuotantoja tehneen Buzz Kulikin leffa on yhtä nuhjuinen kuin päähenkilönsä, hieman sekava ja mitäänsanomaton.
Samoin kuin Fuzz, Shamus perustuu Evan Hunterin kirjaan mutta tällä kertaa mies ei ole itse tehnyt elokuvakäsikirjoitusta.

McCoy saa rikkaalta E.J. Humelta (Ron Weyand) tehtävän selvittää timanttiryöstö. Shamusin sitten touhutessa paljastuu rikollista asekauppaa sekä muutama murha.
Toimintaa leffassa on jonkin verran mutta meno on kovin kömpelöä. Reynolds teki stunttinsa itse ja sitä korostaakseen on ohjaaja kuvannut kohtaukset aina niin, että Burtin naama varmasti näkyy.
Tuo olikin sitten kostautua sillä eräässä hypyssä puun oksa katkeaa ja Burt mätkähtää ikävän näköisesti selälleen maahan. Periaateessa samanlainen vahinko siis kuin Jackie Chanille kävi Armour of God leffan kuvauksissa.

Burt painaa elokuvassa kolmea eri naista mutta tisut pysyy piilossa. Dyan Cannon on naispäätähti mutta eipä hänellä paljoa tekemistä ole, päätyypä kuitenkin Shamusin biljardipöydän päällä olevaan petiin.
Kirjakaupanpitäjä Kay Fryen isojen hinkkien näyttäminen olisi tehnyt filmille (ja katsojalle) gutaa.

Kuva

Muissa rooleissa nähdään poliisia esittävä Joe Santos, rasittava moottorisuu Larry Block sekä rikollisen alikäytetty armeijanmies John P. Ryan jolle on paiskattu kova nimi Hardcore!
Kuten sanottu, toimintaakin on mutta Burt kuitenkin enemmän pakenee kuin hakkaa. Heti alussa eräs pariskunta käräytetään liekinheittimellä ja jotenkin tuo kohtaus ei sovi leffan tunnelmaan.
Toivotaan, että Reynoldsin 70-luku jatkuisi paremmissa merkeissä.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ke Loka 22 2014 18:19
Viestit: 2437

Viesti Lähetetty: To Joulu 17 2015 11:12 
Ylös  
Harmi että (tissi)potentiaali on jätetty hyödyntämättä. Kuulostaa kuitenkin tutustumisen arvoiselta elokuvalta.

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3657

Viesti Lähetetty: La Joulu 19 2015 16:25 
Ylös  
Valkoinen salama (White Lightning, 1973) :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0070915/

Vankilassa oleva viinatrokari "Gator" McKlusky (Burt) tekee diilin viranomaisten kanssa saadakseen kiikkiin veljensä tappaneen, syvästi korruptoituneen sheriffi Connorsin (Ned Beatty).

Nyt oli etelän meininkiä! Kaikilla on koko ajan vitun kova hiki päällä, pontikka virtaa ja läppä lentää. Reynolds tekee hyvän roolin Gatorina, miehenä jolla on missio saada veljen murhaaja kiikkiin keinolla millä hyvänsä.
Miestä ei kotipuolessa hyvällä katsota koska on mennyt tekemään diilin ja joutuu ilmiantamaan oman kylän sakkia. Jopa omat vanhemmat kääntävät selkänsä.
Beatty on ihanan niljakas sheriffi ja piti oikein hykerrellä, kun heppu kertoo mitä varten kerää omat osuutensa pontikan myynnistä. Kaikki hyvässä tahdossa tietenkin.
Bo Hopkinsin esittämä Roy Boone ottaa Gatorin mukaan myyntiretkille ja näiden välillä onkin mukavaa läppää. Pirtu on kavereiden kesken välillä pelkkä moon ja välillä shine. Myös leffan nimi tarkoittaa ainetta.

Burt ja Bo
Kuva

Muissa rooleissa nähdään Matt Clark, R.G. Armstrong, Jennifer Billingsley ja Diane Ladd. Clark osaa hyvin tuon vaikeroivan kaverin roolin.
Takaa-ajoja nähdään paljon ja stunteista vastaa jatkossa useampiakin Burtin leffoja ohjaava Hal Needham jolle kävi eräässä epäonnistuneessa kohtauksessa aika pahasti.
Gator saa valtiolta huippuviritetyn menopelin jolla on kiva revitellä. Tuttuun tyyliinsä Reynolds ajelee selvästi paljon itsekin.

Luin yhden arvostelun Kino Lorberin julkaisemasta White Lightining blu-raysta ja tuossa sanottiin, että kyseessä on elokuvan tv-versio sillä sekä Billingsleyn perse että väkivaltaa puuttuu.
Tuon perusteella katsomani UK dvd on myös tv-versio sillä aika kevyttä oli toiminta enkä perseitäkään nähnyt. Todennäköisesti suomi vhs olisi siis edelleen kovaa valuuttaa.
Tästä huolimatta leffassa on tarpeeksi pätevää pirtuhuuruista meininkiä eli hyvää Burttia tässä on tarjolla. Leffaan tehtiin myös jatko-osa ja palataan siihen sitten kun sen aika koittaa.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ke Loka 22 2014 18:19
Viestit: 2437

Viesti Lähetetty: La Joulu 19 2015 18:21 
Ylös  
Annoin joku aika sitten jatko-osalle 3 ½. Mukana liian vakavaa kamaa muuten leppoisassa veijarileffassa.

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3657

Viesti Lähetetty: Ma Joulu 21 2015 21:05 
Ylös  
Luunmurskaajat (The Longest Yard, 1974) :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0071771/

Kahdeksan vuotta rikkaan naisystävänsä Melissan (Anitra Ford) nurkissa lojunut, entinen futistähti Paul Crewe (Burt) töppäilee ja joutuu Citrusin lääninvankilaan.
Paikan pomo Hazen (Eddie Albert) sattuu olemaan futishullu ja omistaa vanginvartijoista koostuvan puoliammattilaisjoukkueen. Crewe saa tehtäväksi koota vangeista joukkue harjoituspeliä varten.

Viimein tämäkin "klassikko" nähty. Robert Aldrichin ohjaama Luunmurskaajat lienee ensimmäisiä moderneja sporttileffoja jonka menestys aukaisi portit muillekin yrittäjille.
Leffa alkaa viiden tähden vauhdilla, kun Burt ryyppää, rällää autolla kauduilla ja puistossa sekä pieksee niin naisystävänsä kuin poliisitkin. Oli kyllä mahtavaa asennetta tuossa alkuhetkillä!
Burt heittelee Anitra Fordia todella aidon tuntuisesti ja levyn ekstroissa sanotaankin Aldrichin kertoneen naiselle, että otetaanko yksi otto heti kunnolla ettei tarvitse tehdä samaa kymmenen kertaa.
Ford lienee eksploitaatioleffoissa esiintyneenä tottunut kovaan käsittelyyn.

Kuva

Homma jatkuu hyvin kaltereiden takana. Viikset ajetaan heti vittuun ja pirullinen kapteeni Knauer (Ed Lauter) ahdistelee. Vankien joukosta löytyy niin ystäviä kuin vihamiehiäkin. Pakkotyössä käydään suota kuivattamassa.
Pikkuhiljaa homma alkaa kulkea tuttuja uomia, kun joukkuetta kootaan ja viimeiset kolme varttia pelataan sitten matsia jonka lopputuloksen kaikki tietää.

Cast on kova sillä jo mainittujen lisäksi mestoilla hengailee mm. Hill Street Blues mies Michael Conrad ja Rautahammas Richard Kiel. James Hampton on hyvä Burtin joukkueen managerin roolissa.
Pelaajien joukossa on useita vanhoja ammattilaisia ja pelikohtaukset onkin tehty kunnolla eli homma on aidon näköistä ja mustelmia on tullut varmasti yhdelle jos toiselle.
Amerikkafutis ei lajina minua sytytä mutta kyllä The Longest Yard on pätevä elokuva. Se on hyvä niin sportti- kuin vankilaelokuvana mutta en voi sille mitään, että homma alkoi puuduttamaan viimeisen puolen tunnin aikana.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3657

Viesti Lähetetty: Pe Tammi 01 2016 23:42 
Ylös  
Kuva

Hintaan mihin hyvänsä (Hustle, 1975) :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0073133/

Rannalta löytyy kuolleen tytön ruumis. Kytät Gaines (Burt) ja Belgrave (Paul Winfield) tutkivat mutta tyytyvät toteamaan, että itsemurha.
Asiasta paljastuu kuitenkin pikkuhiljaa lisää ja tytön isä, Korean sodan veteraani Hollinger (Ben Johnson), haluaa löytää todellisen syyn kuolemaan.

Burtti jälleen Robert Aldrichin ohjauksessa ja hyvää jälkeä on tullut. Mittaa leffalla on parisen tuntia ja tempo on kohtalaisen hidas.
Se ei kuitenkaan haittaa sillä näin kiinnostaville roolihahmoille antaa mielellään aikaa. Kohtauksissa viivytään pitkään mutta dialogi on napakkaa ja aidon tuntuista.
Reynoldsin naisystävä on ammatiltaan huora ja häntä esittää Catherine Deneuve. Kaksikon välinen romanssi on tehty hyvin ala- ja ylämäkineen.
Poliisipomona on hauskan roolin vetävä Ernest Borgnine ja mukana lisäksi mm. Eileen Brennan ja Eddie Albert eli aika timanttinen on cast.

Erilaisissa baareissa käydään useaan otteeseen ja Burt vetää aina Bushmills viskiä. Hänen hahmonsa ilmoittaakin olevansa Irlantilaista syntyperää.

Burt ja Catherine
Kuva

Burt ostamassa viskipulloa, kun Robert Englund (miehen kolmas leffa) päättää ryöstää kassan
Kuva

Ihoakin nähdään hieman sillä kuolleena löydetty tyttö on ollut mukana pornobisneksessä joten täytyyhän sitä piipahtaa topless baarissa ja amatööripornofilmiäkin hetki tuijotella.
Suositeltavaa katsottavaa hahmopainotteisten elokuvien ystäville ja leffan loppuun on säästetty vielä melkoinen yllätys.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ke Loka 22 2014 18:19
Viestit: 2437

Viesti Lähetetty: La Tammi 02 2016 11:50 
Ylös  
aTomiK kirjoitti:
Erilaisissa baareissa käydään useaan otteeseen ja Burt vetää aina Bushmills viskiä.


Joo, näissä vanhemmissa leffoissa on ihan naurettavuuteen asti esillä joku tietyn merkkinen viinapullo. Erityisesti vanhemmissa italialaisissa, joita viime aikoina on katsellu.

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 50 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com