Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on Ke Loka 16 2019 13:23


Etusivu » Foorumit » Elokuvat - yleistä


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3756

Viesti Lähetetty: Ke Heinä 05 2017 13:09 
Ylös  
Tänne voi heitellä arvioita suoraan televisiolle tehdyistä elokuvista.
Näissähän ei juuri budjetilla mällätä ja Hollywoodin suurimmat tähdet loistavat poissaolollaan mutta monia helmiä on löytynyt tältäkin osastolta.

Aloittelen muutamalla Victoria "Pamela" Principalin tähdittämällä tv-leffalla joista ensimmäinen tulikin jo katseltua...

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3756

Viesti Lähetetty: Ke Heinä 05 2017 13:39 
Ylös  
Aistien Linna (Pleasure Palace, 1980) :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0081345/ http://www.fixgalleria.net/release.php?id=5035

Aistien Linna kertoo suuren uhkapelurin Louie Lefevren tarinan. Mies nähdään alussa iskemässä korttia Baden Badenissa, Pariisissa, Monte Carlossa sekä Lontoossa.
Madelaine Calvert niminen nainen seuraa miestä joka paikaan ja viimein pyytää Lefevreä pelastamaan omistamansa ahdingossa olevan Las Vegasin hotellikasino Caesars Palace.
Lefevre matkustaa Las Vegasiin ja puntaroi asiaa. Samalla kaupunkiin saapuu myös Teksasilaiset ostomielessä ja mystinen nainen joka tuntuu olevan kiinnostunut eräästä kaulakorusta.

Tämä oli kohtalaisen hyvin tehty tv-leffa jossa tarjolla toimintaa korttipöydän äärellä, hieman jännitystä ja ripaus romantiikkaa.
Pääosassa nähdään viiksiniekka Omar Sharif ja tämän hauskaa bisneskumppania esittää Jose Ferrer. Äijien kesken nähdään hetkittäin nautittavaa sanailua.
Hope Lange on Caesars Palacen omistaja ja Victoria Principal mystinen lady jonka todellinen agenda selviää katsojalle leffan loppupuolella.
Juttu etenee suhteellisen sujuvaan tahtiin ja loppuratkaisu tapahtuu korttipöydän ääressä, kuinkas muuten.

Principalin takia tämä on tullut joskus hankittua mutta naisen rooli oli hienoinen pettymys. Selkeä sivurooli kyseessä.
Suomikasetin käännösmokille sai taas nauraa, parhaimpana esimerkkinä ehkä kohtaus jossa Sharifin hahmo pieksee rikollisten lähettämän palkollisen ja kommentoi pahiksille:
"I got your merchandise and i´m afraid it´s beyond repair." Tämän kääntäjä oli oivaltanut jotenkin näin: "Tavara korjataan rajan takana" :LOL4:

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3756

Viesti Lähetetty: To Heinä 13 2017 17:52 
Ylös  
Tohtorin omatunto (Not Just Another Affair (1982) :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0084420/ http://www.fixgalleria.net/release.php?id=10049

Lisää Dallasin Pamelan tv-elokuva tuotantoa ja nyt mimmi sentään toisessa pääosassa.

Victoria Principal näyttelee meribiologiaan erikoistunutta filosofian tohtori Diana Dawsonia joka taistelee rannikolle rakennuksia suunnittelevaa firmaa vastaan.
Diana aikoo olla selibaatissa siihen saakka kunnes pappi sanoo aamen ja tästähän saadaan juttua aikaan varsinkin sekstailusta pitävän kämppiksen kanssa.
Miespääosassa on itse Buck Rogers eli Gil Gerard joka on rakennusfirman juristi Bob Gifford ja helvetin kova naistenmies.
Parivaljakon välillä tietenkin kipinöi mutta asettuvatko vakaumukset rakkauden tielle?

80-luvun alun tv-leffaksi tässä puhutaan yllättävän paljon seksistä mutta sillä lailla nätisti toki.
Mukavaa sanailua riittää ja Dianan vanhemmatkin ottavat roolia. Principal on nätti ja Sharon Stone nähdään varhaisessa roolissa yhtenä Giffordin hoidoista. Ok tapaus.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3756

Viesti Lähetetty: Su Heinä 30 2017 16:38 
Ylös  
Kuva

Mistress - rakastajatar (Mistress, 1987) :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0093551/ http://www.fixgalleria.net/release.php?id=7464

Victoria Principal on Rae Colton, nainen joka on ollut rikkaan rakennusalalla toimivan Wynin rakastajatar jo yhdeksän vuoden ajan.
Miehen perhe asuu muualla mutta aina Losissa käydessään tämä sekstailee Raen kanssa. Eräänä aamuna ukko sitten löytyy kuolleena vierestä ja Rae tippuu tyhjän päälle.
Naisen nimissä ei ole mitään, näyttelijättären viimeisin rooli on viiden vuoden takaa eikä 37-vuotiaalle ole luvassa töitä.
Käynti kotosalla Utahissa ei juuri piristä mieltä sillä äidin ainoa haave, saada tyttärestä suuri Hollywood tähti, on romutettu.
Vaikka Rae hakee kovasti oikeaa suhdetta luulevat kaikki miehet häntä maksulliseksi naiseksi. Onko siirtyminen jonkun uuden miehen rakastajattareksi ainoa vaihtoehto?

Tämä oli yllättävän hyvin tehty tv-leffa. Tarina on mukavan alakuloinen ja Principal iskee tiskiin kaiken mitä osaa.
Victoria näyttää erittäin hyvälle ja yksi Dallas televisiosarjasta tuttu altaasta nousukin on filmille tallentunut :LOL4:
Twin Peaks sarjan äiti Palmer, Grace Zabriskie, nähdään Raen äidin roolissa ja nainen tekee jälleen kylmäävän vahvaa työtä.
Kaikin puolin ok tapaus tämä oli mielenkiintoisesta aiheesta, kyllähän näitä onnenonkijoita varmasti Amerikassa riittää.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3756

Viesti Lähetetty: Pe Elo 11 2017 6:37 
Ylös  
Blind Witness - Kostaja pimeydestä (Blind Witness, 1989) :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0096946/ http://www.fixgalleria.net/release.php?id=7144

Helvetin rasittava leffa. Victoria Principal on nyt haukannut liian ison palan kakkua, kun on päättänyt esittää sokeaa hahmoa.

Principal on Maggie Kemlich, viisivuotiaana sokeutunut menestyvä bisnesnainen jonka perhe-elämä aviosiipan kanssa kukoistaa.
Ukko kuitenkin murhataan kotiin tunkeutuvien ryöstäjien toimesta Maggien pelastuessa täpärästi. Poliisien johtolangat osoittavat päin vittua joten nainen päättää hoitaa rosmot poseen omin nokkineen.

Onhan näitä nähty. Kaksi kyttää ryhtyy tutkimaan tapausta joista toinen (Matt Clark) tietenkin vähättelee sokeaa todistajaa mutta toinen (Paul Le Mat) pitää naisen puolta.
Principal tuntuu välillä katsovan vastanäyttelijää suoraan silmiin ja ylinäyttelee ikävästi. Murhahetkeä muistellaan hypnoosikohtauksessa jossa Victoria nolaa itsensä. Ihan järkyttävää suorittamista.
Roistoilla on mahdollisuus muutamaan otteeseen pistää Maggie päiviltä mutta äijät perseilevät ja katsojaa vituttaa. Nainen virittelee lopulta itse hepuille ansan jonka jälkeen ohjelma onneksi loppuu.

Principal nähdään alussa vuorikiipeilemässä mutta uima-allaskohtaus puuttuu kokonaan. Huono oli.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Paikalla
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 4499
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: La Tammi 13 2018 23:04 
Ylös  
Illan paskaleivoksena toimi tällainen tv-tuotos kuin The Glow armon vuodelta 2002.

http://www.imdb.com/title/tt0286653/reference

Geneerinen nimi geneeriselle teelmykselle. Myönnän heti alkuun, että olen ostanut tämä pelkästään ja ainoastaan siksi, että tässä on pääosassa Ally McBealin Portia de Rossi, koska juuri niin surullinen tapaus minä olen, mutta mitään muuta koherenttia tämän sanomisesta naisen läsnäolon lisäksi onkin kovin vaikea äkkiseltään konkretisoida. Varoitusmerkit olivat toki ilmoilla jo heti ensimmäisistä kuvista ja DVD:n kannesta lähtien, mutta ei saatana silti mitä turhuutta.

de Rossin ja jonkun dillen muodostama aviopari löytää tiensä hipihienoon pikku kerrostaloon, jota isännöitsee klovniautollinen vanhoja tyyppejä ja mummoja. Vuokra on puoli-ilmainen, sijainti ihanteellinen, kuntosali kuuluu hintaan ja yleensä kaikki vaikuttaa liian täydelliseltä ollakseen totta. Kuten jokainen Rosemary's Babyn, The Devil's Advocaten tai minkä tahansa muun "tyypit muuttaa taloon ja sitten ihanuuksien alta alkaa paljastua pahaenteisyyksiä" -leffan ikinä nähnyt voi jo olettaakin: niinhän se onkin. Nyt vaan ei ole niitä saatanallisuuksia eikä mitään muutakaan järkevää saati jännittävää tiedossa.

Hallitseva temaattinen elementti filmissä on asuinkompleksin vanhusten terveysintoilu, ja voi että tuostakin tikusta on jaksettu tehdä asiaa. Filmi perustuu ilmeisesti jonkun kioskimatamin kirjaan, ja sen nähtyäni voin olettaa kyseisen tädin olevan kaltaiseni ryhävalas, joka ei vaan sitten ole suostunut ottamaan vastuuta omista huonoista elämänvalinnoistaan. Kyllä niitten laiheliinien on pakko olla pahuuden ytimestä kotoisin kun ne vie kaikki miehetkin, ja yhyy. Aukoton idioottilogiikka! de Rossi kun ei pidä liikunnasta (Yeah! ...right...) ja tätä siksi kaihertavat talon asukkaiden kieltämättä ärsyttävät terveysvouhkaukset. Jotenkin tämä touhu toi välillä mieleeni Troll 2:n kasvissyönninvastaisuuden, mutta ei läheskään yhtä hupaisalla tavalla.

Maailman ennalta-arvattavimpien käänteiden ja hahmojen ja juttujen ja nuivuuksien jälkeen sitten lopulta selviää, että asunnon vanhukset ovat oikeasti jotain parisataavuotiaita, koska ovat imeneet satunnaisista asukkaistaan jotain hehkuvaa eliksiiriä, mitä nimittävät täksi elokuvan nimenkin inspiroineeksi Glow'ksi. Sanomattakin on selvää, ettei mitään tapahdu, kaikki on ihan vitun tylsää viimeisiä minuutteja myöten ja koska kyseessä on tv-elokuva, emme saa edes mitään tisseihin tai muuhun hauskanpitoonkaan viittaavaa.

Vitun tylsää ja geneeristä harlekiiniromanssipaskaa.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Paikalla
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 4499
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: To Syys 12 2019 15:45 
Ylös  
Tulipa katsottua seuraava, hämärä VHS-elokuva; tällä kertaa USA:n ja Länsi-Saksan telkkareille tuotettu Das Rattennest / A Father's Revenge.

https://www.imdb.com/title/tt0095959/reference

Ja tämähän oli varsin hauska tapaus vaikka minään kokonaisvaltaisen tyylin omaavana yhden vision teoksena sitä onkin varsin vaikea pitää. Pääosassa loistaa tälläkertaa itse Brian Dennehy ja tuotantoarvoja on muutenkin ollut mukana vähän normaalia enemmän - onneksi kuitenkin selkeät mainostaukofeidit on muistettu säilyttää taatun televisiofiiliksen säilyttämiseksi.

Tarina alkaa siitä kun lentokoneen henkilökunta kidnapataan Berliinissä jonkun terroristipoppoon toimesta, jonka johtaja on jonkun korkea-arvoisen natsiupseerin poika (totta kai). Yksi näistä kaapatuista on sitten amerikkalaisen Dennehyn tytär, ensi kertaa Eurooppaan lentänyt lentoemo ja Dennehy vaimoineen ei moista katso vaan lentää paikan päälle vaimoineen. Apua yritetään kinuta ties mitä teitä pitkin mutta yllätys yllätys byrokratia ei toimi eikä poliitikkoja jaksa minkään kusisen matkustusvälineen työryhmä hirvittävästi kiinnostaa.

Tämä alkupuoli on toteutettu varsin uskottavasti ja myös mielenkiintoisesti; Dennehyn ja vaimon hätä on järjellä toteutettua ja porukan tapaama lehtimieskin ihan kiinnostava hahmo. Harmi vaan että se katoaa tarinasta siinä puolenvälin tienoilla. Pahikset ovat tietenkin über-pahiksia mille vain oma aate on tärkeä eikä muulla väliä. Tämä oli siis ihan mainiota poliittista trilleröintiä rautaesiripun harjalta.

Toinen puolikas lähtee sitten huomattavan paljon eri vesille ja heittää uskottavuuden ynnä muut sellaiset lähimpään jorpakkoon kun Dennehy paitsi pestaa jonkun palkkasoturipoppoon talonsa panttaamalla etsimään tyttärensä myös vaatimalla vaatii päästä itse operaatioon mukaan! Ja hintamiekat vielä suostuvat tähän! Vaimokin yrittää vähän järjen ääntä tuoda, että kyseessä on kuitenkin jo kohtuullisen vanha ja läski patukka joka toimii lukion koripallovalmentajana ja on viimeiksi käsitellyt tuliaseita armeijassa n. 25 vuotta aiemmin. Tämä ei tietysti merkitse mitään sillä Dennehyhän se sitten lopulta se kovin jätkä onkin! Ja suuttuu vielä vaimolleen kun tämä alkaa tupakoimaan menetettyään tyttärensä ja kaikella todennäköisyydellä nyt myös aviomiehensä!

No joo. Olihan tuo vähän hupsua että päähenkilö lupaa olla tulematta palkkasotilaiden tielle ja kestäähän siltä sitten n. 0,25 sekuntia ennenkuin se juurikin niin tekee. Heti se on niille selittämässä miten nämä hommat pitää hoitaa ja minkälaisella etiikalla varustettuna. Ettei itse olla terroristejakin pahempia! Tosin sitten se on kyllä myöhemmin mukana kiduttamassa jonkun terroristien kätyrin lesborakasta (kai?) joten ota nyt sitten tuostakin taas selvää. Mukana on myös yksi varsin pätevästi toteutettu seurantatehtävän kuvaus joka uhkaa mennä keturalleen mutta onnistuu toki lopulta kiitos Dennehyn neuvokkuuden ja varmasti koripallostakin juontuvan strategisen ajattelun! On siinä uros.

Oli kyllä varsin nautittava keitos vaikka alku- ja loppupuoli vähän kuin eri elokuvista olivatkin. Kiltti ja kiva nyt tietysti toki kun on 80-luvulla telkkarille tehty. Tämäkään ei kuitenkaan niin haitannut kun näyttely, ohjaus ynnä ideat itsessään olivat varsin onnistuneita eikä kyseessä nyt "niin" action-juttu kuitenkaan lopulta ollut vaan pääpaino oli juuri tuossa panttivankien perään jännäämisessä.


Ja pakollinen VHS-tutkaus: oli erittäin hyvässä kunnossa taas tämäkin kasetti, niinkuin kotelokin. Kansi tietysti myy tätä jonain uskomattomana viittävaillevigilantismina mutta ketäpä tämä yllättäisi.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3756

Viesti Lähetetty: Pe Syys 13 2019 8:49 
Ylös  
Kuulostaa ihan jännältä ja saattaa löytyä omastakin hyllystä. Ohjaajana John Herzfeld joka ei kuitenkaan liene niitä kaikkein löysimpiä jannuja, ohjannut ihan teatterileffojakin. Stallonen huonekaveri yliopistossa ja kaikkea :LOL4:
Ketä Ron Silver tuossa esittää? Mies osasi kyllä olla tarvittaessa melko pipipää pahis kuten esimerkiksi Bigelowin Blue Steelissä.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Paikalla
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 4499
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: Pe Syys 13 2019 10:57 
Ylös  
^Joo, sitä katselinkin, että ainakin ohjaajan 2 Days in a Valley oli muistaakseni ihan hauska rikoskikkailu.

Silver on se mainittu lehtimies. Ihan hyvä rooli niin kauan kuin sitä kestää.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Paikalla
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 4499
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: Pe Syys 27 2019 14:25 
Ylös  
Taas VHS. Ja taas telkkaria varten kyhäilty leffa. Suomenkielinen nimi Sotavanki, takakannessa lukee alkuperäisnimenä Garwood: Prisoner of War mutta imdb:n mukaan se on helposti ja vaivatta kielen päältä solahtava The Last P.O.W.? The Bobby Garwood Story.

https://www.imdb.com/title/tt0107371/reference

Taas ollaan siis Vietnamin sotavankileirillä mutta homma perustuu tositapahtumiin eli kaikki mellevät Missing in Action 2 -mielikuvat voi välittömästi pyyhkiä mielestään. Tylsää oli, nimittäin, suurimman osan aikaa tämä touhu eikä oikein mitään tapahdu oikein missään vaiheessa.

Karate Kid itse, Ralph Macchio, on nuori merijalkaväen autokuski joka jää jonkun korkea-arvoisen upseerin noutoreissulla vietkongin haaviin. Se viedään sitten tietysti leiriin ja julmaahan se meno sitten on - tosin televisiojulmaa eli paljon puhutaan mutta juuri mitään ei nähdä. Sen verran lentää verta että Macchiota ammutaan heti kiinnioton yhteydessä käteen ja oli siihen joku jotain ketsuppia sitten mennyt tursauttamaan. Leirissä se kohtaa Martin Sheenin joka on tällainen vanha ja jo maan tavoille opetellut sotavanki joka alkaa sitten opettaa Macchiollekin miten siellä leirillä selviää hengissä. Se oppii kieltä ja kaikkea muuta sen semmoista. Sitten ne ja joku kolmas jamppa tekevät sopimuksen että ainakin yksi heistä selviää joskus kotiinkin ja kun kaksi muuta heittävät veivinsä, lankeaa tämä tehtävä sitten Macchiolle.

Loppupuolella hommaan tulee edes vähäsen kiinnostavuutta kun Macchiosta tulee sellainen luottovanki joka saa välillä poistua mekanikon tehtävissä vartioituna leirin alueelta ja kaikkea. Sitten se alkaa trokata vartijoille tupakkaa, viinaa ja karkkeja jostain Hanoin hotellista missä majailee Eurooppalaisia. Vaan olisikohan siellä peräti Amerikkalaisiakin - saisikohan se jotenkin viestiä kulkemaan kotiin elossaolostaan?

Mjoo. Teknisesti varsin menevä leffa ja Sheenin hahmokin oli ihan kiinnostava. Muuten aikalailla sitä kaikkein geneerisintä normaalia mitä näissä nyt yleensä on miinus ikävä väkivalta, jännityselementit ja toimintakohtaukset. Lopulta siis kohtuullisen puisevakin homma ja vaikka lopussa ihan pointtinsakin on en kyllä ole ollenkaan varma oliko tämä nyt paras mahdollinen keino sen esille saattamiseksi.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com