Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5185
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

aTomiK wrote:
Tue Aug 04 2020 16:33
Jep, ei sitä kasetilta kannata katsoa. Kiekkoa löytyy halvalla jos alkaa tehdä mieli tsekkailla.
Juu, divarivaihtohan tuo omanikin on. Tuokin on tosin ilmeisesti julkaistu suomeksi kahteen kertaan, anamorfisella ja eianamorfisella kuvalla. Ja molemmilla lähes identtiset kannet vielä.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4500
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Tervetuloa paratiisiin (Come See the Paradise, 1990) 3/5
https://www.imdb.com/title/tt0099291/

Alan Parkerin muistolle tämä ja mies vastasi sekä tekstistä että ohjauksesta.

Elokuvan alussa ollaan 1950-luvulla kunnes pian siirrytään vuoteen 1936 mistä tarina alkaa. Jack (Dennis Quaid) polttaa sananmukaisesti näppinsä ajaessaan liiton asioita New Yorkissa ja joutuu lähtemään Losiin.
Mies saa työpaikan Little Tokyosta, kun hän pääsee projektorimieheksi japanilaismiehen omistamaan elokuvateatteriin. Sitten Jack näkee miehen tyttären Lilyn (Tamlyn Tomita) ja pari rakastuu.
Seuraa tottakai ongelmia koska asia on japskipiireissä erittäin no-no joten pariskunta lähtee Seattleen, menee naimisiin ja tekaisee lapsen. Jack pääsee töihin kalatehtaalle kunnes veri taas kiehahtaa liiton asioissa ja seuraa ongelmia.
Lily sekä tenava palaavat Losiin ja pahempaa on tiedossa, kun Pearl Harborin tapahtumat aiheuttavat amerikanjapanilaisten internoinnin eli heidät eristetään ja vangitaan leireihin.

Come See the Paradise oli suuri floppi ja osasyy siihen oli varmasti se, että käsiteltävä asia ei todellakaan ole amerikkalaisille mikään ylpeydenaihe.
Toinen syy on sitten se, että elokuva ei oikein tiedä keskittyykö se Quaidin ja Tomitan hahmojen rakkaustarinaan vai kertomaan amerikanjapskien vankileireistä. Nyt molemmat jää vähän vaisuiksi vaikka leirien ankeutta päästään jonkin verran näkemään.

Dennis Quaid on sellainen näyttelijä, että en oikein tiedä tykkäänkö hepusta nykyään kovinkaan paljoa. Aina samat maneerit eikä se tunnepuoli täysin vakuuta.
Tamlyn Tomita on ihana kuten oli jo debyytissään Kumikona Karate Kid kakkosessa. Yllättävän pitkän cv:n on nainen IMDb:n sivustolle aikojen saatossa saanut.
Kawamuran perheen arkea on kiva seurata ja ajankuva on tehty hyvin joten kyllä tässä tietyt asiat on kunnossa. Kokonaisuutena kuitenkin sellainen perus kolme starbaa.

Soul Median suomireiskalla on taas säästelty sillä japaninkielistä puhetta ei olla käännetty lainkaan ja sitä kuitenkin kuullaan melko paljon varsinkin leffan alkupuolella.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8992
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Mitä Mr Miyagi sanoi Daniel-sanin palatessa käärmeissään yksin treffeiltä okinawalaisen tyttöystävänsä kanssa? -Kumiko unohtui?

Joo, paskan vitsin kehitin =/ mutta onpa tytöllä pitkästi tosiaan filmografiaa ja jopa ihan oikeasti Okinawalta kotoisin. Kas. Tosi monessa tv-sarjassa heittänyt rooleja... 24:n jaksot olen ehkä nähnytkin, mutta en muista tunnistaneeni. Hyvä juttu tietysti, että töitä löytynyt.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4500
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Neljäkymmentä urhoa (Forty Guns, 1957) 3/5
https://www.imdb.com/title/tt0050407/

Lisää Samuel Fulleria ja tämä oli western.

Barbara Stanwyckin esittämä Jessica Drummond hallitse Tombstonen kaupunkia rautaisin ottein ja apunaan hänellä on 40 miestä joista osa ei pysy lain oikealla puolella.
Nyt entinen pistoolisankari, nykyinen syyttäjän toimiston mies, Griff Bonnell (Barry Sullivan) on saapunut kahden veljensä kanssa hakemaan yhtä Drummondin miehistä koska tämä on tehnyt ryöstön.
Kaupunki on melko sekaisin koska sheriffi ei hoitele hommiaan ja Drummond katsoo apulaistensa touhuja läpi sormien joten Bonnellin tehtävästä ei ole helppo.

Paljon on leffassa hyvää kuten hienot kuvasommitelmat sekä -kulmat, jonkin verran tylyäkin kuvastoa nähdään ja mukavasti tässä hahmot pohtii aikojen muuttumista eli villin lännen lopun aikoja elellään.
Toisaalta taas elokuvan varsinainen juoni ja hahmot ei imeneet meikäläistä mukaansa eikä kukaan castista todellakaan esittänyt mitään erikoista.

Forty Guns on tietyissä piireissä hyvinkin arvostettu ja olihan tässä jo aistittavissa myöhempien aikojen kovaotteisempien länkkärien tunnelmaa mutta en silti pysty kolme starbaa enempää heittämään.
Jos leffa kuitenkin kiinnostaa, kannattaa käydä lukemassa Markus Sorsan syvempää analyysia Elitistin sivuilta: http://www.elitisti.net/arvostelu/2011/ ... urhoa.html
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
speKtacle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1198
Joined: Thu Aug 14 2008 0:05

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by speKtacle »

Devil's Advocate (Paholaisen Asianajaja, 1997) 4/5
https://www.imdb.com/title/tt0118971/?ref_=nv_sr_srsg_0

Tsekkasin tämän Taylor Hackfordin ohjaaman saatanallisen lakimies trillerin reilun kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen ja hyvin toimii edelleen. Keanu Reeves pääsi jopa yllättämään. Mieshän vetää nykyään yhden ilmeen vetoja leffoissaan, toki vigilantismi ei muuta juuri tarvikaan. Tässä äiä näyttelee luontevasti liukasta lakimiestä ilmentäen jopa iloa ja surua kasvoillaan. Eniveis. Reeves on Kentuckylainen lakimies jolla on pitkä rosteri pelkkiä voittoja takanaan. Oli puolustettava sitten oikeasti viaton tai ei, Reeves voittaa keissin. Mainee kirii ja pian heppu on jo ison Nykiläisen lakifirman listoilla. Mukaan lähtee Reevesin tyttöystävä (julmetun kaunis Charlize Theron) ja mainetta, mammonaa ja julmetun iso lukaali on tarjolla. Samalla kun Reevesin ura lähtee komeasti liikkeelle kärsii tyttöystävä yksinäisyydestä ja pian myös painajaismaisista visioista. Pariskunnan välille kehkeytyy isoja erimielisyyksiä ura vs. parisuhde akselilla ja Theronin mielenterveyttäkin on syytä epäillä, vai onko? Reevesin pomoa näyttelee Al pacino ja mies vetelee isoilla pensseleillä. Tässä elokuvassa ja kontekstissa se toimii erinomaisen hyvin. Ylinäyttelemisen raja ehkä ylitetään, mutta hahmo on niin perkeleellisen kutkuttava, että Pacinon hyvällä vaistolla vetämät ilveilyt ovat nautittavaa seurattavaa. Hienon groteskeja shokkeja annostellaan tehokkaasti, vaikka ysärin lopun cgi ei aina kanna enää. R-rating takaa verta ja nättejä tissejä.

Sivuosarooleissa on myös ehtaa laatua. Aina takuuvarma Jeffrey Jones, Craig T. Nelson ja Heather Matarazzo hoitavat homman. En muistanut kaikkia yllättäviä juonenkäänteitä joten jännite pysyi hyvin yllä. Mielenkiintoinen juttu elokuvan historiaan liittyen on filmissä Pacinon penthousen seinällä näkyvä bas-reliefi. Warner Bros. joutui lakitupaan, koska se muistutti liikaa teosta Ex Nihilo, joka sijaitsee kansallisessa katedraalissa Washingtonissa. Teoksen tekijä ei antanut lupaa käyttää kopiota (vaikka se ei ollut yksi yhteen, vain muistutti Ex Nihiloa) elokuvassa joten Warner joutui digitaalisesti "muokkamaan" reliefiä. Elokuvan dvd-versiota oli jo painettu puolisen miljoonaa kappaletta ja ne saatiin myydä erikoisluvalla. Tämä ensimmäinen painos on haluttua tavaraa elokuvien keräilijöiden joukossa ja hinnat pyörivät jo yli sadan dollarin kieppeillä tuosta ensipanoksen levystä. Kaikki myöhemmät versiot elokuvasta (myös kaikki blu-ray julkaisut) sisältävät tuon muokatun version. Alla kuvat ennnen ja jälkeen muokkauksen:

Image

Image

Hämmentävää on kuitenkin, että leffan loppupuolella kun taideteos herää henkiin, nuo hahmot ovat taas nähtävillä???

edit.
Poistin arviostani viittauksen Larry Coheniin. Puurot ja vellit menneet sekaisin kun kässäriin onkin sekaantunut heppu nimeltä Lawrence D. Cohen. Perkeleen jenkit kun ne kutsuvat Lawrencea Larryksi kommenttiraidalla.
Last edited by speKtacle on Thu Aug 06 2020 17:14, edited 1 time in total.

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8992
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Perse, ettei itselle sattunut tuota ekaa painosta elokuvasta. Tässä tapauksessa voisin jotain ekstraa maksaa muokkaamattomasta, mutta ei ole niin tärkeä elokuva itselle, että läheskään tuollaista hintaa pulittaisin.

Image
Paths of Glory 4/5
https://www.imdb.com/title/tt0050825/?ref_=nv_sr_srsg_0
Olihan se Kubrick sotaa kuvaillut jo paljon ennen Full Metal Jacketiäkin, ainakin tässä 50-luvun lopun elokuvassa. Ensimmäiseen maailmansotaan ja tarkemmin saksalaisia vastaan taistelevien ranskalaisten toimiin keskitytään. Tarkoituksena olisi vallata muurahaiskukkulaksi kutsuttu alue, mutta sakuille se ei sovi ja vastarinta on niin kovaa, että ainakaan kaikki ranskan sotilaat eivät etene käskyjen mukaan. Vastassa kun olisi varma kuolema. Kenraalia (George Macready) niskurointi vituttaa niin, että tämä antaa tulituskäskyn omiaan kohti. Se kaikuu kuuroille korville, mutta ei suinkaan jää unohduksiin. Tottelemattomuudesta halutaan rankaista kovimman kautta satunnaisia sotilaita antamaan varoittava esimerkki, ja sotaoikeudessa asiaa puidaan eversti Daxin (Kirk Douglas) puolustaessa miehiään.

Olihan tämä hieno historiallinen ja yllättäviä tilanteita tarjoileva pätkä, jolle en usko osaavani tehdä kunnolla oikeuttakaan näin yhden katselun jälkeen. Se, että puhutaan englantia, kieltämättä hetkisen häiritsi, ja väritkin olisivat kelvanneet. Sen kummempaa nipottamista en keksi.

Kubrick imaisi mukaan tapahtumiin pitkillä otoillaan, ukot tekivät vahvat roolit ja ei tässä ainakaan helpolla olisi arvannut, miten tarina etenee.

Ajattelin katsoa vielä uudestaan ja kirjoitella sitten paremmin, mutta digiboksi oli eri mieltä ja päätti hajota paskaksi. Joskus toiste sitten. Suositukset kuitenkin helposti tälle.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5185
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

^Tuo on kyllä erittäin hyvä ja kekseliäskin elokuva. Itse pidän paljon enemmän kuin Full Jacketista vaikka hetkensä toki siinäkin on - no, niinkuin melkein kaikessa Kubrickin luotsaamassa. Hauskaa tuossa on sekin, että vaikka alkaa sotakuvauksena, muuttuu lopulta oikeastaan enemmän oikeussalidraamaksi, vaikka melkoinen pelleilyoikeus olikin.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8992
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Joo, tykkäsin kyllä, kun lähtikin ihan eri raiteille ja siksi/siitä huolimatta pysyi tosi kiinnostavana. Tulihan sitä Douglasin yhdennäköisyyttä poikansa kanssa äimisteltyä usein myös =}

Jacket iskee kyllä ja jonkin verran kovemmin minulle ainakin juuri nyt, mutta tämä Paths kaipaisi tosiaan lisää katseluja. Unohtui näköjään suomenkielinen nimi, jotka aina laitan mukaan, eli täällä elokuvan nimi on tietenkin Kunnian polut.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5185
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

^Joo, itse luulin teininä että se on sama kaveri Basic Instictissä ja Spartacuksessa. Olin että kuinka ihmeen vanha tämä tyyppi oikein on?
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4500
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

speKtacle wrote:
Thu Aug 06 2020 14:41
Devil's Advocate (Paholaisen Asianajaja, 1997) 4/5
https://www.imdb.com/title/tt0118971/?ref_=nv_sr_srsg_0

Tsekkasin tämän Taylor Hackfordin ohjaaman saatanallisen lakimies trillerin reilun kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen ja hyvin toimii edelleen. Keanu Reeves pääsi jopa yllättämään. Mieshän vetää nykyään yhden ilmeen vetoja leffoissaan, toki vigilantismi ei muuta juuri tarvikaan. Tässä äiä näyttelee luontevasti liukasta lakimiestä ilmentäen jopa iloa ja surua kasvoillaan. Eniveis. Reeves on Kentuckylainen lakimies jolla on pitkä rosteri pelkkiä voittoja takanaan. Oli puolustettava sitten oikeasti viaton tai ei, Reeves voittaa keissin. Mainee kirii ja pian heppu on jo ison Nykiläisen lakifirman listoilla. Mukaan lähtee Reevesin tyttöystävä (julmetun kaunis Charlize Theron) ja mainetta, mammonaa ja julmetun iso lukaali on tarjolla. Samalla kun Reevesin ura lähtee komeasti liikkeelle kärsii tyttöystävä yksinäisyydestä ja pian myös painajaismaisista visioista. Pariskunnan välille kehkeytyy isoja erimielisyyksiä ura vs. parisuhde akselilla ja Theronin mielenterveyttäkin on syytä epäillä, vai onko? Reevesin pomoa näyttelee Al pacino ja mies vetelee isoilla pensseleillä. Tässä elokuvassa ja kontekstissa se toimii erinomaisen hyvin. Ylinäyttelemisen raja ehkä ylitetään, mutta hahmo on niin perkeleellisen kutkuttava, että Pacinon hyvällä vaistolla vetämät ilveilyt ovat nautittavaa seurattavaa. Hienon groteskeja shokkeja annostellaan tehokkaasti, vaikka ysärin lopun cgi ei aina kanna enää. R-rating takaa verta ja nättejä tissejä.

Sivuosarooleissa on myös ehtaa laatua. Aina takuuvarma Jeffrey Jones, Craig T. Nelson ja Heather Matarazzo hoitavat homman. En muistanut kaikkia yllättäviä juonenkäänteitä joten jännite pysyi hyvin yllä. Mielenkiintoinen juttu elokuvan historiaan liittyen on filmissä Pacinon penthousen seinällä näkyvä bas-reliefi. Warner Bros. joutui lakitupaan, koska se muistutti liikaa teosta Ex Nihilo, joka sijaitsee kansallisessa katedraalissa Washingtonissa. Teoksen tekijä ei antanut lupaa käyttää kopiota (vaikka se ei ollut yksi yhteen, vain muistutti Ex Nihiloa) elokuvassa joten Warner joutui digitaalisesti "muokkamaan" reliefiä. Elokuvan dvd-versiota oli jo painettu puolisen miljoonaa kappaletta ja ne saatiin myydä erikoisluvalla. Tämä ensimmäinen painos on haluttua tavaraa elokuvien keräilijöiden joukossa ja hinnat pyörivät jo yli sadan dollarin kieppeillä tuosta ensipanoksen levystä. Kaikki myöhemmät versiot elokuvasta (myös kaikki blu-ray julkaisut) sisältävät tuon muokatun version. Alla kuvat ennnen ja jälkeen muokkauksen:

Image

Image

Hämmentävää on kuitenkin, että leffan loppupuolella kun taideteos herää henkiin, nuo hahmot ovat taas nähtävillä???

edit.
Poistin arviostani viittauksen Larry Coheniin. Puurot ja vellit menneet sekaisin kun kässäriin onkin sekaantunut heppu nimeltä Lawrence D. Cohen. Perkeleen jenkit kun ne kutsuvat Lawrencea Larryksi kommenttiraidalla.
Tämä pitää uusia, kasetilta katsottu viimeksi. Hyllyssä dvd mutta taitaa olla siinä muokattua taidetta. Tulikohan noita ekan painoksen kiekkoja Suomeen ja voisiko snapper-caset olla niitä? Huudosta löytyy kyllä runsaasti joten voi olla että on myöhempää painosta...
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
speKtacle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1198
Joined: Thu Aug 14 2008 0:05

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by speKtacle »

ämä pitää uusia, kasetilta katsottu viimeksi. Hyllyssä dvd mutta taitaa olla siinä muokattua taidetta. Tulikohan noita ekan painoksen kiekkoja Suomeen ja voisiko snapper-caset olla niitä? Huudosta löytyy kyllä runsaasti joten voi olla että on myöhempää painosta...
Taisi jäädä jenkkien herkuksi tuo muokkaamaton versio eli R1 alueen ihan ensimmäinen painos pitää kaivaa. Mullakin on varmasti varhaisin suomidevari elokuvasta, snapper-casen takakannessa on nimittäin liimattuna suomenlipulla varustettu tarra jossa härmäksi leffan nimi. Näinhän
Warnerin devareissa vielä vuonna 1998 monesti oli. Siltikin levyltä pyörii digitaalisesti muokattu versio.

Jos oikeasti haluaa kaivella sitä sensuroimatonta R1 dvd:tä, niin snapper-casen spinessä (päädyssä) pitää olla numerosarja: 15090
Mun kiekossa on esimerkiksi spinessä numerot 16172 ja se ei käy. Lisäksi viivakoodin alla tulisi olla numerosarja: 0 85391 50902 8 ja tässä
suomikiekossa on taas jotain ihan muuta.

Tsekkasin ebay:tä ja siellä on tällä hetkellä kaksi jenkkiläistä myyjää myymässä tota sensuroimatonta levyä. ikävä kyllä kumpikaan ei toimita
jenkkein ulkopuolelle.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5185
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Exterminator wrote:
Sun Aug 01 2010 7:41
Eurotrip :star: :star: :star:
Heh, tätähän kysyttiin legendaarisessa TISSIvisassa kerran. Opiskelijannu Scott saa fudut tyttöystävältään. Mutta äkkiä on jo uusi kiikarissa, kun kaveri tajuaa saksalaisen kirjeenvaihtokaverinsa olevankin naispuolinen henkilö, ja vieläpä varsin hemaiseva sellainen (siis se Lemmen Viemään :) Jana, oikealta nimeltään Jessica Boehrs). Mitä romanttisimpana eleenä Scott kavereineen päättää lähteä tapaamaan naista tämän kotimaahan. Mutta kas kummaa, matkaan tulee mutka jos toinenkin ja Eurooppaa joudutaankin kiertämään monenkin maan verran.

Täytyy myöntää, että odotin selkeästi huonompaa elokuvaa. Tämä oli mielestäni ihan ok nuorisokomedia, joka jopa välillä onnistui naurattamaan. Vitsejä revitään mm. nakurannoista, S/M:stä ja jalkapallofanaatikoista. Liian typerää tai lapsellista huumoria tässä ei ainakaan omaan makuuni ollut, ja minulle tuntemattomat näyttelijät sopivat mielestäni osiinsa ihan mukavasti. Euroopassa tätä oli todella käyty kuvaamassa, joten kustannuksissakaan ei ihan aidan ali oltu menty. Niin ja kyllähän se Jessica B. on laatukissa, joten noinkaan pitkä matka naisen luo ei tuntunut mitenkään tyhmältä. Ihan hauska ja positiivinen yllätys.
Minäkin katsoin Eurotripin ja siinä mielessä samat mietteet kuin yllä, että huomattavasti oli odotuksiani parempi elokuva - vaikka taisi Exä jo sanoakin sen olevan ihan OK silloin kun sen ostin. Mutta minähän tykkäsin tästä itse asiassa todella, todella paljon: ettei menisi suoraan 2000-taitteen jälkeisten komedioiden kärkikahinoihin?

Itse asiassahan minä ostin tämän siksi, että luulin sen olevan se leffa missä Tom Green sekoilee vitusti ja perseilee. Lähinnä senkin siksi että se olisi mahdollisesti ollut jotain mielenkiintoista ja häiriintynyttä. Mutta samaahan näillä ei sitten ilmeisesti ollutkaan muuta kuin tuo nimen viittaus (tämän sekoittamani leffan ollessa siis Road Trip, ilmeisestikin) joka sekin on tähän klassisella tuottajaliikkeellä vaihdettu edellisen innoittamana sen yleisöä kosiskelemaan.

Tom Green -sekoilun sijaan tarjolla olikin sitten ihan oikea komediaelokuva missä oli jumantsuffeli jopa pohjustettuja vitsejä, oikeasti äkkivääriä ja naurettavia tilanteita, todella hauskat hahmot eikä sen katsominen tuntunut ruosteisen juustohöylän hiulaamiselta pitkin pippelin vartta. Jenkkien tekemänä Eurooppa-parodiana ja -vittuiluna tämä nokittaa mielestäni mm. National Lampoon's European Vacationin mennen tullen, vaikka en toki sitäkään mitenkään vihannut (olkoonkin, että saattoi näin jälkikäteen mietittynä jopa olla heikoin noista Vacationeista).

Päänelikko on kokonaisuudessaan todella sympaattinen. Jo tämä on ihmeellistä vuoden 2000 jälkeen ilmestyneelle jenkkikomedialle. Missä on turha meuhka ja huuto, missä holtiton impromongerrus? Missä samojen vitsien toistaminen neljätoista kertaa samassa kohtauksessa? Kukaan ei vituttanut ja kavereiden koohkailua sympatiseerasi ihan tosissaan. Päähenkilö toi jostain syystä mieleeni nuoren Trey Parkerin mikä ei todellakaan siis ole haukku. Päänelikon ainut tuttu naama on Michelle Trachtenberg (nyt kaikki tarkastamaan kuinka monta kirjainta osui kohdalleen tuosta sukunimestä) joka on se näköjään jokaiselle arvostelulleni pakollinen Buffy the Vampire Slayer -yhtymäkohta. Melkoisen hyvin on tuokin neiti, tuota, öh, kehittynyt; Buffyssä kun oli vielä niin viaton ja pikkuinen.

Sivuhahmoissa löytyykin sitten enemmän tuttua osaajaa kun mukana heiluvat niin Vinnie Jones englantilaisena jalkapallohuligaanina, Lucy Lawless amsterdamilaisena seksiklubin omistajattarena ja se venäläinen kaveri Snatchistä ja Eyes Wide Shutista. Yksi elokuvan kolmesta ohjaajasta (?) on ohjaillut myös Silicon Valleytä ja vaikka sen huumorintaju perin erilainen onkin, on mielestäni näissä molemmissa myös sellaista yhtä varmaa huolellisuutta ja järjenkäyttöä ainakin niin pitkälle kuin kyseistä sarjaa nähnyt olen. Pitäisikin muistaa palata sen pariin jonain näistä vuosista...

Mutta siis kovaa mennään koko ajan, hahmot kehittyvät ihan oikean elokuvan tavoin ja silti juuri sellainen hulvaton, 80-luvun seksikomedian turhia kainostelematon ja turhia munankuorien päällä tanssahtelematon meno on saavutettu - oikeastaan varmaan parhaiten kyseisen vuosikymmenen jälkeen. Tähän todennäköisesti joku Luokkakokouskin tähtäsi ja pääsi noin 12%:n paikkeille. Tissejä heiluu ja mikään ei ole pyhää kuten komediassa kuuluukin. Elokuva voitti minut puolelleen jo heti sillä, että elokuvan yhdessä ensimmäisistä kohtauksista näkyy rynnäsvarustus ja eräs henkilöhahmo kommentoi: "That's your R-rating right there".

Minä kyllä tykkäsin oikeasti. Toisaalta jäi se Road Tripkin yhä mietityttämään. No, ehkä sekin jonain päivänä vastaan kävelee.


EDIT: Jaa niin, tästäkin uupuu imdb. https://www.imdb.com/title/tt0356150/reference
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8992
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Jees jees. Sunnuntai on komediapäiväni, tuonhan voisi jonkun viikon päätteeksi käyttää soittimessa. Viimeksi katseltu, kun tuon arvion raapustin, mikähän vuosi olikaan.

Image
Prozac Nation 3/5
https://www.imdb.com/title/tt0236640/?ref_=fn_al_tt_1
Tositarina Elizabeth Wurtzelista eli Lizziestä, joka kirjoitti elämästään kirjan Prozac Nation, ja tässä se nyt on elokuvana. Tytöllä on sana hallussa, joten stipendi Harvardiin järjestyy ja vieläpä pesti kirjoittamaan Rolling Stoneen. Mahtavaa, paitsi kaikki muu meneekin vituiksi. Tekstiä lakkaa syntymästä, äidin kanssa on nihkeää, isä on kauan kadoksissa ollut mulkku, yöunet alkavat jäädä väliin, viina ja vahvemmatkin aineet kelpaavat, kämppiksen kanssa päädytään riitoihin, satunnaisesta merkityksettömästä seksistä tulee harrastus, masentaa...

Jotenkin puolitehoiseksi tämä norjalaisohjaaja Skjoldbjærgin (onneksi ei liian pitkä) pätkä jäi. Mitään lopulta niin ihmeellistä ei vain tapahtunut, vaan sellaista tasaista ankeudesta toiseen siirtymistä tarina lähinnä oli. Ripaus huumoriakin olisi voinut auttaa asiassa, kuka tietää?

Taitavat, miellyttävät näyttelijät onneksi tuovat paljon kokonaisuuteen. Lizzien roolissa nähdään Christina Ricci, äitinä Jessica Lange, ja American Piesta tuttu Jason Biggs hengailee poikaystävänä niin pitkään kuin jaksaa. Anne Heche esittää Lizzien terapeuttia.

Ricci on tässä helvetin herkullinen ja teki elokuvassa jopa ensimmäisen nakukohtauksensa :P Se nähdään heti alussa pimun istuessa ilkosillaan sängyllä, kameran kiertäessä vähitellen sivusta eteen esittelemään kaksoset. Upeat tissithän tuolla on ja harmi oikeastaan, ettei myöhemmin panohommiin siirryttäessä enää ryntäitä edes vilauteta, mutta tiukkaa paitaa sentään löytyy! Biggsistä pidin kyllä myös, hyvin veti ja Lange tietenkin osaa asiansa.

Ihan sujuva, vain hiukan tasapaksu esitys mielestäni siis, jota uskaltaa suositella Riccin faneille ja ainakin yksihän Lootasta löytyy =]
-You have a huge fucking dick!

User avatar
speKtacle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1198
Joined: Thu Aug 14 2008 0:05

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by speKtacle »

Image

VFW (2018) 4/5
https://www.imdb.com/title/tt9894470/?ref_=nv_sr_srsg_0

Eka näkemäni Joe Begos (Almost Human, The Mind's Eye, The Bliss) leffa ja pitää tämän perusteella kaivaa aiempiakin katseluun. VFW (Veterans of Foreign Wars) on ehta namupala 80-luvun roskavideotoiminnan ystäville. Premissi on lainattu pitkälti John Carpenterin Assault On Precint 13 elokuvasta: Sotaveteraanien kapakkaan juoksee pakomatkalla oleva tyttö. Tämä on varastanut huumediilerin stashin kostoksi siskonsa taposta. Uusi synteettinen huume on erittäin koukuttava ja tekee käyttäjistään zombien kaltaisia raivopäitä. Diileri posseineen ja narkkeineen haluaa tytön ja ennenkaikkea huumeensa takaisin. Veteraanit eivät luovuta, vaan linnoittautuvat kapakkaansa. Seuraa asemasotaa ja erittäin graafista väkivaltaa.

Avatarissa ja Don't Breath elokuvissa vakuuttanut Stephen Lang pyörittää kapakkaa veteraaneille, joita on saatu esittämään myös kowaa kaartia: William Sadler, David Patrick Kelly, George Wendt, Martin Kove ja Fred Williamson. Ukoilla on hyvät kemiat ja heidän läpänheittelyä on mukava seurata. Näyttelijäveteraanit selkeästi nauttivat hommasta. Pieni budjetti paistaa sieltä täältä läpi, mutta käsityön jälki nautittavuudessaan korvaa puutteet. Kuvaus, valaistus (värikästä kasari neonia riittää) ja hyvin graafiset gore-efektit on tadokkaasti duunattu. Puolen välin jälkeen vauhti ei juuri hellitä ja katsoja on jatkuvassa adrenaliiniryöpytyksessä. Pahista esittävä Travis Hammer vetää aika klisee roolin, mutta mitäpä siitä. Asiahan on niin, että henki siltä pitää saada pois, sitä tässä katsoja odottelee.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Max Brallier ja Matthew McArdle. Samalla VFW on ensimmäinen leffa jota Joe Begos ei ole kässäröinyt itse. Materiaali lienee kuitenkin kutkutellut mahdollisuuksilla touhuta roiskuvaa genre-elokuvaa. Suosittelen kaljojen kera suoritettavaan kimppakatseluun.

Ai niin, pakko mainita myös hyvinkin Carpentermainen soundtrack, jossa tunnelmallinen syntikkamatto saa päälleen pulputtavaa biittiä.


User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5185
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Katsoin Roger Cormanin tuotantotiimin tännekin halpailu-DVD -levitykseen (nimellä Dynamite Girl) esiinlömpsäyttäneen pikkubudjetin toimintatrillerin The Flight of the Dove.
https://www.imdb.com/title/tt0109811/reference

Luulin kyseessä olevan Roskatoimintaelokuvat -ketjuun sopiva leffa, mutta kyllä tässä oli vähän vakavammalla naamalla lähdetty tuotosta tekemään. Tämä on sitten sekä hyvä että etenkin ei-hyvä juttu.

Theresa Russell on tällainen vakoojanainen joka on joutunut tekemään kaikkea epämiellyttävää kuten porttoilemaan vieraiden valtojen salaisuuksia nyysiäkseen. Nyt nainen on häipynyt salaisesta palveluksesta (tai mikä lie nyt olikaan) ilman lupaa ja yrittää elää normaalia elämää mutta totta kai tämän entinen, ilkeä sadistipomo etsii jälkiä entisestä superagentistaan. Aina ässä Scott Glenn puolestaan on entinen purkuräjäyttäjä jonka lupa on peruttu koska edellisellä keikalla sivulliset ottivat ikävästi osumaa. Sen jälkeen viina on vienyt miestä. Kuka arvaa päätyvätkö nämä kaksi kenties jotakin kautta yhteen?

Leffassa on ihan kivaa menoa ja päähenkilöiden kemiat kohtaavat yllättävän hyvin melko tuntuvasta ikäerosta huolimatta. On myös ihan hauskaa että Glenn saa enemmän ne näissä elokuvissa yleensä naisten osaksi jäävät jutut kuten kesken hiippailutehtävän tunaroimiset ja yleisen sidekick -meiningin. Lopussa tosin äijäkin pääsee vähän machoilemaan, mutta valitettavasti tuo loppu on noin muuten melkoinen tussahdus ja tuntuukin kuin pätkä olisi vasta alkamassa (noin niinkuin juonellisesti, ei välttämättä katsomiskokemuksen nopeantuntuisuudessa mitattuna) kun loppuratkaisu jo iskeytyy tiskiin.

Iso osa pätkää myös käytetään parivaljakon aivan turhaan itsesääli-itkentään mikä on kyllä melkoisen kumma veto Cormanin tallista tulleelta klipiltä. Toisaalta parivaljakon romanssi on kyllä sopivan hassu, että ei siinä. Toimintaa on kuitenkin lopulta yllättävän vähän eikä todellakaan kovinkaan muistettavaa osastoa edusta. Tuosta skandinimestä ja Glennin hahmon ammatista huolimatta kukaan ei oikein pääse edes räjäyttelemään (pahemmin) mitään! Tämä oli sentään Specialistissa tehty oikein: päähenkilö on pommimies joten kaikki mosahtaa, saatana!

Russell ei myöskään ole mikään ihan koko maailman luontevin näyttelijä - kyllä tuo välttävästi sellaiset peruskylmäkiskoiset jutut vetää mutta leffaan oli kirjoitettu kaikenlaista henkistä murtumista sun muuta syvimmän sielun tutkiskelua mikä meni vähän noloilun puolelle. Tissit vilkkuvat kuvassa muutaman kerran mutta mikään erotiikan valtameri tämä ei todellakaan ole, verisyyksistä puhumattakaan. Sen sijaan maestraalinen taidonnäyte tämä on arkistokuvan käytössä: tämä Scott Glennin hahmon räjäyttämä hotelli kun on oikeasti joku tönö joka on tuhottu varmaankin about 30-luvulla, ja esiintyy siis mustavalkoisena - jopa miehen unissa!

Eli ei todellakaan parasta mahdollista Cormania saati sitten halpaa 90-lukutoimintaa mutta, no, napinoista huolimatta ajoi asiansa jossakin määrin ja olihan siinä joitain ihan kivojakin juttuja.

Päivän turha trivia: pätkä jäi Barb Wiren fasistivihollisen (Steve Raisback, tuttu myös mm. LifeForcesta) ainoaksi ohjaustyöksi - ainakin tähän asti.
--- Amal shufar, at rrug ---

Post Reply