Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4290
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Saanko suudella ruusunnuppuasi? (La signora della notte aka Lady of the Night, 1986) 3,5/5
https://www.imdb.com/title/tt0090018/

Voi vittu noita suomennoksia ; ) Mutta nyt siis lisää Serena Grandia ja olihan tää aika kova.

Nyt ollaan siis modernissa ajassa ja italialainen syntikkamusiikki pauhaa. Grandi esittää aerobic ohjaaja Simonaa joka on naimisissa lentokoneinsinööri Marcon (Fabio Sartor) kanssa.
Vaikka kaikki on päällisinpuolin kunnossa saisi seksielämä olla hiukan jännittävämpää ja Simonan puistossa todistama naisen läpsiminen ja sen jälkeinen seksi kummittelee naisen ajatuksissa.
Eräänä iltana Marco katsoo mieluummin tv:stä nyrkkeilyä kuin ulkoiluttaa koiraa joten se jää Simonan harteille. Paha virhe sillä Simona keskeyttää nuorten autossa sekstailun ja tästähän tyyppi suuttuu ja ottaa Simonen lujasti joka kuitenkin myös nauttii aktista.
Näin nainen alkaa katsella miehiä sillä silmällä ottaen välillä melaa mekkoon mutta eräissä kemuissa simone sekä tämän kumppani jää kiinni ja Marco pieksää molemmat.
Seuraa asumusero ja vaikka välit sitten alkavat hieman lämmetä saa Simone vielä opetuksen valitsemastaan elämäntyylistä.

La signora della notte on ehdottomasti suositeltavaa katsottavaa Grandi faneille vaikka juonellisestihan tämä on melko perussettiä. No, ne puoliraiskaukset voi tietysti nostattaa hiukan kulmakarvoja.
Grandi on lahduttanut melkoisesti sitten Miranda elokuvan ja esittelee sulojaan varsin reippaasti. Välillä äijät panee pikkuhousut jalassa mutta loppuvaiheessa ollaan jo hyvin lähellä oikeaa jyystämistä.
Emanuela Taschini niminen typy näyttää myös ihoa koska tahtoohan se Marcokin maistaa kostoksi avioliiton ulkopuolista lihaa.

Videopelejä pelaillaan ja aerobic kohtauksissa on kova meno sekä ajan muoti tietysti hyvin edustettuna ja se syntikka tosiaan soi kivasti. Teemabiisi on sellainen leppoisa joten italiaanot on varmaan vain ajatelleet, että tämä on vain tällainen normaali ihmisuhdetarina ; ) Muualla voidaan olla toista mieltä.
Eräs kohtaus missä Simonelle ihan outo heppu hieroo naisen tissejä ja haaroväliä haulikonpiipulla saaden tästä palkkioksi suihinoton oli myös melko tiukkaa kamaa.

Kyllähän tämäkin filmi saa ajattelemaan, että nainen on loppujen lopuksi melko laskelmoiva rotu ja miehet saa hyvin helposti talutusnuoraan esimerkiksi seksin avulla.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4290
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Titaanien raivo (Wrath of the Titans, 2012) 2,5/5
https://www.imdb.com/title/tt1646987/

Jatko-osa nähty ja tämän ohjasi Jonathan Liebesman jolla cv:ssä mm. se ihan hyvä TCM: The Beginning sekä Turtles reboot.

No sitä samaahan tämä oli kuin remake eli ihan huuhaa juoni ja dialogissa jumalten välistä saippuaopperaa mutta edelleenkin nämä katsotaan monstereiden vuoksi ja olihan niitä muutama kiva tarjolla.
Erityisesti jättiläiskyklooppi kohtaus oli hyvä, tulta syöksevä Chimera aika vittumainen tapaus, kaksikroppainen Makhai oikein tyylikäs ja lopun Kronos todella massiivinen tulilaavaperkele.
Näiden lisäksi labyrinttimaailmassa oli oma tunnelmansa ja jotenkin nautein Toby Kebbellin esittämän Agenorin asenteesta.

Wrath teki edelleen positiivista tulosta vaikka enemmänkin odotettiin ja kolmannesta elokuvastakin puhuttiin mutta se jäi sitten tekemättä. Ideoiden puutetta valiteltiin mikä kuvastaa nykytilannetta oikein hyvin.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8810
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^^^^^^ Pelkoa ja inhoa täytyy tod ottaa katseluun. Kirjastossa reiska on ollut nenän edessä vaikka miten usein, ensi kerralla taatusti lähtee mukaan.

Image
Tulip Fever 3/5
https://www.imdb.com/title/tt0491203/?ref_=nv_sr_srsg_0
1600-luvun Amsterdamissa tapahtuva tarina, jossa orpo Sophie (Alicia Vikander) löytää itselleen oikean kodin vanhemman, mutta varakkaan Corneliksen (Christoph Waltz) tyköä. Sophie haluaisi kiitollisuuttaan synnyttää miehelleen lapsen ja paneminen ihan kyllä sujuu, mutta raskautta ei kuulu. Kolmanneksi pyöräksi saapuu maalari Jan van Loos (Dane DeHaan), jonka tehtävänä on ikuistaa rakastuneet Cornelis ja Sophie. Niinhän siinä tietysti käy, että Sophie alkaa katsella omaa miestään huomattavasti nuorempaa taiteilijaa sopimattomalla tavalla, ja pian jo tehdäänkin lähempää tuttavuutta vaakatasossa. Palvelustyttö Marian päätyessä raskaaksi Sophie kehittää tämän kanssa juonen: Sophie itse esittäisi tulleensa raskaaksi, Maria peittäisi oman mahansa, ja lapsen synnyttyä Cornelisin annettaisiin luulla olevansa pienokaisen isä. Sophien on myös tarkoitus kuolla valesynnytyksessään, jotta karkaaminen maalarin kanssa onnistuisi.

Kohtalaisen hyvästä historiallisesta draamasta ajoittaisilla humoristisilla hetkillä puhutaan. Tuolta se Amsterdam varmaakin näytti ~400 vuotta sitten, tosin englantia nämä henkilöt tuskin olisivat puhuneet. Vikander ja Waltz ovat miellyttäviä pääosissa, ensin mainittu näyttää tissitkin. Toki samoja nättejä munkkeja esiteltiin jo Ex Machinassa, mutta eihän ryntäitä mitenkään liikaa voi paljastella :P Tässähän olikin iso syy siihen, miksi tämän reiskan tilasin. Cara Delevingne heittää myös toplessiksi, mutta olin hiukan pettynyt, kun kohtaus meni niin nopeasti ohi.

Niin ja nimikin jo vihjaa, että myös tuolloin kovin arvokkaat tulppaanit ovat paljon esillä elokuvassa, muun muassa huutokaupoissa.

Ei tässä mitään maailmaa mullisteta ja eipä ole Looskaan mikään uusi Leonardo tai vastaava. Amsterdami(n historia)sta kiinnostuneille, ehkä Vikanderia tai/ja alastomuutta fanittaville myös ihan okei vaihtoehto.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4290
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

ImageImage

Piru naiseksi (Saving Silverman aka Evil Woman, 2001) 2,5/5
https://www.imdb.com/title/tt0239948/

Näyttelijästä ohjaajaksi siirtyneen Dennis Duganin komedia kyseessä mutta ei ole tainnut mies yhtään oikeasti hyvää filmiä vielä tehdä.

Tämä kuuluu sarjaan pelastetaan sulhanen joutumasta onnettomaan avioliittoon eli meillä on lapsesta saakka tunteneet Wayne (Steve Zahn), J.D. (Jack Black) ja Darren (Jason Biggs).
Darren sitten tapaa baarissa alusta saakka välinpitämättömän ja tylyn Judithin (Amanda Peet) ja joutuu tämän miesorjaksi joten kavereiden tarttis tehdä jotain.

Yritystä kyllä riittää ja suomikiekko taisi olla R versio koska hiukan rankempaakin huumoria ja parit tissit löytyy mutta meno on silti liian puolivillaista eikä Dugan ole sellainen ohjaaja joka saisi nauhalle mitään maagista.

Cast on ihan kohtalainen, Blackilta saadaan parit osoitukset lahjakkuudestaan, R. Lee Ermey hassuttelee vanhana koulun futisvalmentajana, Kyle Gass piipahtaa ruudulla ja Amanda Detner on Darrenin vanha ihastus ja siis kavereiden ainoa toivo.
Laulaja Neil Diamond on myös mukana omana itsenään koska tyypit on hulluja faneja ja heillä on myös ND cover bändi Diamond in the Rough johon Judith tietysti kieltää jatkossa osallistumisen.

Judith on todella eevil eli pillun nuoleminen on ainoa seksiin viitaava asia mitä Darren saa ja Neil Diamond lp:t poltetaan ensitöiksi. Kaverit sitten kidnappaavat tämän naispaholaisen ja hassuttelua seuraa.

Tämä voi toimia joillekin paremminkin mutta itse huomasin heti alusta lähtien, että tämä on yksi niitä leffoja jotka kyllä katsoo mutta unohtaa saman tien.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8810
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Piti ihan tarkistaa, miksi Duganin nimi kuulostaa niin tutulta. Ehkä se johtui osasta Konnankoukkuja kahdellessa, jossa äijä veti Maddien miehen roolin... ja olihan tuolla pari Adam Sandlerin pätkää filmografiassa, jotka kai kivasti menestyivät. Mutta joo, ei ole häävi taso tekemisissä selvästikään ollut.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4290
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

El Dorado (1966/67) 4/5
https://www.imdb.com/title/tt0061619/

Howard Hawksin klassikkowestern uusinnassa ja hiton hyvähän tämä on vaikka periaatteessa Rio Bravon remakesta puhutaankin.

Juonessa on jälleen taistelua tiluksista, kun pahis Bart Jason (Edward Asner) yrittää ryöstää Kevin MacDonaldin (R.G. Armstrong) perheen maita.
John Wayne esittää pyssysankari Cole Thorntonia joka yhdessä nuoren Mississippin (James Caan) kanssa auttaa kaupungin juopoksi heittäytynyttä sheriffi J.P. Harrahia (Robert Mitchum) ja tämän apuri Bullia (Arthur Hunnicutt).
Mukana pyörii myös sekä Harrahista, että Thorntonista tykkäävä Maudie (Charlene Holt) ja MacDonaldin sanavalmis tytär Josephine (Michele Carey).

Alun tunnuslaulu vie heti hyvää länkkäritunnelmaan eikä se fiilis siitä seuraavan kahden tunnin aikana laske. Elokuva on puhelias mutta dialogi on ässää ja cast loistavassa vedossa.
Sheriffin toimistossa vietetään paljon aikaa mutta sanailu ja touhu on sen verran viihdyttävää ettei puutumista iske missään vaiheessa.

Caanille tämä taisi olla neljäs elokuva, Waynelle jo 138:s. Molemmat pääosanaiset eli Holt ja Carey on todella kuumia pakkauksia ja aiempi nähdään myös kuvan maukkaassa korsetissa.
Huumoria on mukana runsaasti mutta reilun tunnin kohdilla nähdään sitten kovaa ampumista ja lopputaistelussa pamahtelee toki myös.

Ehdotomasti suositeltavaa katsottavaa westernhimon iskiessä.

Väinö ja Charlene Holt
Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4290
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Laitoin El Dorado tekstin John Wayne ketjuun ja yritin poistaa täältä mutta ei anna tehdä sitä...
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5035
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Sitten katsoin elokuvan The Time Shifters, jonka kansilärväke taas väittää alkuperäisnimeltään olevan Thrill Seekers.
https://www.imdb.com/title/tt0204686/reference

Ja kylläpä noin viattoman tittelin takaa löytyi todella paljon kaunista typeryyttä. Näytti halvalta roskalta mitä toki onkin mutta nyt on kyllä päässyt tekijöillä muutamakin iso pyörä vipottamaan aika vauhdikkaasti mitä tulee ideoihin ja yleensä käsikirjoitukseen.

Pääosassa meillä on Casper Van Diehn. Hän on todella älyvapaalla tavalla maineensa mustannut reportteri joka sitten paremman puutteessa värväytyy jonkun paskalehden palvelukseen. Siellä heti ensimmäisellä tehtävällään hän tulee löytäneeksi saman jätkän kaikista 1900-luvun suurimpien katastrofien arkistovalokuvista. Niin, eihän noita kuuluisimpia valokuvia viime vuosisadan kuuluisimmista tapaturmista ole kukaan tuon vertaa vaivautunut aiemmin tutkaamaan. Diehn lähetetään Washigtoniin alkuperäisiä negatiiveja tutkaamaan kun sama jeppe noista valokuvista ilmestyy myös samalle lennolle.

Diehn pöllii mieheltä kauniin 90-lukuöverin prosyyrin jonka kautta selviää paitsi, että tyyppi on tulevaisuuden turisti joka tuon jälkimmäisen nimen mukaisesti etsii kiksejä aikamatkailemalla näihin tuhotapaturmiin myöskin että koska se on nyt täällä, se varmaan tarkoittaa että hassusti tällekin lennolle käy. Pari muutakin tulevaa tuhoa selviävät, jotka sitten mukavasti limittyvät Diehnin omaan menneisyyteen ja typerään perhe-elämään järjenvastaisten yhteensattumien kautta. Eikä siinä vielä kaikki! Selvittyään lennolta miestä alkavat jahdata paitsi poliisi myös tämän aikaturismifirman tappaja-agentit: Hillary Clintonin oloinen muija ja typerällä kampauksella varustettu, luihu mies joilla on Matrix-kuteet koska he ovat tulevaisuudesta. Aikamatkaaminen hupimielessä on nimittäin laitonta, ja jos Diehniä ei pysäytetä aikapoliisi iskee, tai jotain ja silleen ja jotenkin.

Diehnille ja tämän mukaansa poimimalle kimulille päätyy myös alkuperäisen turmamatkaajan kirjaksi naamioitu kommunikaattori jonka kautta voi rupatella tulevaisuuteen ja siirtyillä aikajanalta toiselle. Agenteilla on myös sellainen, ja itse Martin Sheen ilmestyy heille aina välillä ekspositioimaan kaikkea typerää. Kyllä sekin sitten oli kaikessa paskassa juuri näihin aikoihin. Diehn alkaa nimittäin tottakai käyttää tulevaisuuden hupputeknisestä paperiesitteestä saamiaan tietoja tunnettujen turmien estämiseksi ja parhaalla mahdollisella Back to the Future -perseilylogiikalla tämä sitten muuttaa tulevaisuutta sattumanvaraisin tavoin, mm. hävittämällä koko Kalifornian.

Agenteilla on myös pyssy joka näyttää (varmaankin soluttautumistarkoituksessa, tosin eihän noilla paperittomilla salatappajahäiskillä kai mitään pyssyä pitäisi näkyvillä muutenkaan olla) tavalliselta pistoolilta mutta ampuu häkellyttävän typeriä CGI-ammuksia jotka ovat kuin suoraan jostain Albert Pyunin Nemesis-jatko-osasta. Rahaa on elokuvassa ruudulla ajoittain yllättävänkin paljon; kaiken maailman suurjoukkokohtauksia, isoa palo- ja pelastuskalustoa ja myös yksi todella mellevä metrorysäys josta en oikeasti tiennyt oliko se toteutettu pienoismalleilla vai mitenkä. Sitä armasti kalkkunasiipaletta sen sijaan tarjoavat lukuisat, mahtavat tietokonehetket kuten valmisliekeillä palava urheilustadion tai vinkeitä CGI-kipinöitä sinkoavat, toisiaan kolhivat lentokoneet.

Tämä oli suorastaan mykistävä elokuva. Ja kuten kaikissa parhaissa huonoissa leffoissa, tämäkin on tehty aivan täysin tosissaan: kyllä nyt ollaan oltu suunnittelemassa mahtavaa high concept -seikkailua koko perheelle. Missään ei tietenkään ole mitään järkeä ja technobabble -höpötystä keksitään sitä mukaa kun tarinan käänteet vaativat toimiakseen. Leffa vielä alkaa sillä lailla realistisen normaalisti ja jopa draamalta vaikuttaen ettei katsojalla ole hajuakaan uskomattomuuksista jotka ovat tulossa. Ai että, kyllä kelpasi. Olo on kuin olisi ostanut Kinder-munan jonka sisällä onkin valtamerilaiva. Repeilin aivan tauotta kaikelle pölvästille ja itsekritiikin puuttoiselle ja aina kun luuli tietävänsä mihin juttu on menossa, se heittää seuraavan mielettömyyden silmille kuin tyhjää vain.

Ehkä paras kalkkuna vähään aikaan?
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8810
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Kiinnostava. Kasperin sukunimihän tosin on Dien, ilman hoota! Mutta joo, voisi katsella, onko julkaisuja...

Image
Hotel Artemis 3+/5
https://www.imdb.com/title/tt5834262/?ref_=fn_al_tt_1
Vuoden 2028 Los Angelesissa mellakoidaan ja levottomana aikana on tarvetta pelkästään rikollisille omistetulle paikkauspaikalle. Hotelli Artemisissa työskentelee yksinään sairaanhoitaja (Jodie Foster) turvamiehensä (Dave Bautista) kanssa. Tämä ilta on erityisen hektinen, sillä hoidettavaksi ollaan tuomassa "kaupungin omistaja" Susikuningasta (Jeff Goldblum) ja jo sisään kirjautuneille tämä ei ole mitenkään yks hailee. Potilaista löytyy nimittäin pari Susikunkun omaisuutta varastanutta ja naispuolinen palkkatappaja (Sofia Boutella), jonka seuraava kohde on juuri kyseinen herra. Charlie Dayn esittämä mulkku hahmo on lisäksi muuten vain mukana ärsyttämässä ja sähläämässä. Niin ja olihan tässä vielä sekin, että s-kingi on vastuussa hoitajattaren pojan kuolemasta. Ei mikään unelmien asiakas, mutta jonka ansiosta toisaalta Artemis on olemassa.

Aiemmin käsikirjoittajana kannuksiaan ansainneen Drew Pearcen ensimmäinen elokuvaohjaus osuu kyllä tauluun, mutta napakympistä jäädään vielä reippaasti. Muutama hyvä heitto pätkästä löytyy, Foster vetää ihan mainiosti ja Bautista on harvinaista jengiä painijana, joka paitsi pärjää elokuvissa, pääsee vieläpä hyviin sellaisiin. Tämä nyt ei parhaimmistoa ollut, mutta ei mitään noloakaan menoa.

Parhaisiin hetkiin päästään lopussa, kun Boutellan hahmo pistää haisemaan! Oli varsin näyttävää mättämistä ja muutenkaan elokuvassa ei kaihdettu ilkeääkään väkivaltaa.

Kohtalaisen kiinnostavaa katsottavaa, joka kyllä jäänee nopeasti unohduksiin. Ehkäpä Pearce ensi kerralla lyö sen kunnarin?
-You have a huge fucking dick!

Post Reply