Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8671
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Image
Mens vi lever (While We Live) 3,5/5
https://www.imdb.com/title/tt5062938/?ref_=nv_sr_srsg_0
Kristian on kihloissa oleva nuori tanskalainen mies, jolla on haamuja menneisyydessä. Vielä muutama vuosi sitten kaveri asui äitinsä kuoleman jälkeen kasvattiperheessä, jonka tytär Trine oli Krisun tyttöystävä. Sitten tapahtui jotain kamalaa ja Kristian lähti. Nyt tuon perheen isä Peter on sairaalassa ja Kristianin on palattava katsomaan "isäänsä" ja kohdattava muutkin perheenjäsenet. Sydämellistä vastaanottoa ei ole tarjolla, vaikka Trineä vanha suola näyttäisikin janottavan.

Aiemmin lyhäreitä kyhäilleen Mehdi Avazin ensimmäinen täyspitkä näkyy keränneen roppakaupalla täysien pisteiden arviota ja näköjään tarina pohjautuu tositapahtumiin. En aivan noin vahvasti vaikuttunut, mutta kyllähän kyseessä uskottava elokuva olikin ja varmasti kaikki olisi voinut tapahtuakin juuri näin. Tanskalaiset näyttelijät osaavat asiansa, vaikka ketään seuraavaa Mads Mikkelseniä ei välttämättä joukossa olekaan. Julie Christiansen ilahduttaa vilauttamalla tissejä, joita oltaisiin tosin voitu esitellä enemmänkin!

Olihan tämä hieman totista meininkiä, että ehkä muutama humoristisempi hetkikin olisi joihinkin väleihin mahtunut. Tässä kuitenkin olisi 90 minuuttia draamaa ja ei edes mitenkään mätää sellaista, vaikka Tanskasta tuotua onkin.


Image
Oma maa 3/5
https://www.imdb.com/title/tt7220640/?ref_=nv_sr_srsg_0
Toiseen maailmansotaan ajoittuvaa romanttista draamaa Pölöseltä. Oona Airola esittää Annia, leipomon omistajan (Antti Virmavirta) tytärtä, jonka veli on kaatunut taistelussa. Veikko (Konsta Laakso) selvisi koettelemuksesta hengissä, joskin haavoittuneena, ja haluaa nyt oman maaplänttinsä, jolle rakentaa talo, ja alkaa elämään loppuelämäänsä. Annilla ja Veikolla synkkaa, joten pari suunnittelee yhteistä loppuelämää Veikon mailla. Annin isälle asia ei ole ihan ok, mutta nuoret pitävät päänsä. Eihän kaikki lopulta tietenkään suju kuin tanssi.

Olihan tässä viehätyksensä, kun oltiin luonnossa paljon ja elettiin "vanhaa hyvää" aikaa. Ei älykännyköitä tai muutakaan krääsävuoria, joita ilman ei muka enää pärjättäisi. Kauniita otoksia oli kameroihin napattu ja Airolalla on ihan nätti lärvi, jota sitäkin katseli ilokseen. Tajusin hiljattain senkin, että näitä Airolan siskoksia onkin kaksi! Anna on se Aikuisten päähenkilö. Ja esittää siinä Oonaa, joka on siskonsa oikea nimi.

Välillä tuli hetkiä, joina näyttely vähän itselle tökki. Onneksi jäivät vähiin. Kehujakin voi siltä osastolta esittää, nimittäin Virmavirta, Hannu-Pekka Björkman ja kuka se Veikon naapuritalon omistajan esittäjä olikaan, näiden suorituksista pidin kyllä. Ja hyvinhän tuo Laaksokin veti.

Airola vetää nakuksi parikin kertaa, valitettavasti näkymiä tarjoillaan vain takaapäin :/ No, jälkimmäisessä kohtauksessa vilahtaa sivutissi, mutta siinäkin ollaan turhan kaukana kamerasta. Epäreilua siksikin, että Laakson mulkku sentään on samassa kohtauksessa esillä koko ajan!

Olikin muuten eka näkemäni Pölönen. Ehkä joskus joku toinenkin, vaikkei mitään kiirettä katsoa lisää tullutkaan.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4112
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

Joy Ride 3: Road Kill (2014) 2,5/5
https://www.imdb.com/title/tt3138376/

Viimenen Joy Ride kävi katselussa ja tämän ohjasi Declan O´Brien jolta lötyy cv:stä jopa kolme Wrong Turn elokuvaa.

Alkuun näytetään erään narkkaripariskunnan surkea yritys saada lisää huumeita/rahaa mutta rekkamies ystävämme Rusty Nail laittaa heidät nätisti pois päiviltä.
Sitten esitellään filmin nuorisoryhmä, neljä jätkää ja pari mimmiä, jotka on perustaneet rallitallin ja aikovat matkata Kanadan puolelle kisoihin.
Porukkaa varoitetaan valtatie 17:sta mikä myös slaughter alleyna tunnetaan mutta koska on kiire niin tyypit ei näitä juttuja usko.
Käy sitten niin, että jengin loose cannon heppu ohittaa Rustyn rekan sillai vittumaisesti ja jo se riittää aktivoimaan tappajan antamaan matkaajille oikein isän kädestä.

Melko lailla sitä samaa tämäkin osa oli mutta väkivaltakerrointa oli jälleen lisätty eli veri roiskuu ja sadistiset tappometodit seuraavat toisiaan.
Nuorisoryhmä on hiukan parempi kuin kakkosessa mutta annan samat pisteet koska ei tässä nyt mitään kovin uutta tarjolla ole.

Alukohtauksessa nähdään tissit, heppujen Subaru kilpuri tuo leffaan ohjaajan haluamaa Fast and Furious henkeä ja Rustyn roolissa nähdään Freddy vs Jason leffan Jason eli Ken Kirzinger.
Elokuva oli ihan hyvin tehty ja tykkäsin, että tässä seurattiin myös poliiseja jotka olivat mukana jahtaamassa tätä teiden tappajaa.

Kokonaisuudessa hyvin keskinkertainen kauhusarja tämä Joy Ride, kyllä nämä katsoo mutta ilmankin pärjää.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8671
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Image
Destroyer 3,5/5
https://www.imdb.com/title/tt7137380/?ref_=nv_sr_srsg_0
Rikosdraamassa Nicole Kidman nähdään FBI-nainen Erin Bellinä, jonka kuluneiden kasvojen perusteella ei elämässä ole pahemmin ruusuilla tanssittu. Veden äärelle ammutusta ruumiista lähdetään liikkeelle purkamaan Erinin historiaa, jolla vaikuttaisi olevan yhteys vainajaan. Bell oli aikoinaan peitehommissa kollegansa (Sebastian Stan) kanssa mukana ryöstöporukassa ja kuinkas sitten kävikään. Huolta aiheuttavan tyttärenkin perään pitäisi ehtiä katsomaan, sillä alaikäinen likka seurustelee itseään vuosia vanhemman jätkän kanssa ja Erin aavistaa sen päättyvän huonosti.

Karyn Kusaman ohjaama elokuva on kohtalaisen vetävä rikosdraama, jossa Kidman pääsee jälleen kerran loistamaan lahjakkuudellaan ja karismallaan. Väkivaltakohtauksissa on hyvä määrä munaa. Toisaalta selvää on sekin, että ei puhuta mistään mestariteoksesta. Jotain lisänuhjuisuutta ja/tai päähenkilön syvempääkin rappeutumista olisin vielä kaivannut, eli että sitä ankeusruuvia olisi käännetty entistä tiukemmalle. Tai jotain sellaista... kuten se RUNKKAUSkohtaus, joka oli toki positiivinen ylläri, mutta kun ehdin jo odotella suihinottoa, niin odotuksista jäi.

Eli varsin hyvä joo, mutta samasta lajityypistä löytyy kyllä lukuisia vahvempiakin suorituksia.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Mikko Lahtinen
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Posts: 8126
Joined: Tue Sep 23 2008 17:56

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Mikko Lahtinen »

Minulle Destroyer taisi toimia ehkä vielä pikkuisen paremmin. Hitaasti syttyvä ja toimintaa harkitusti annosteleva teos on suositeltava syöksy lajissaan. Itse en niinkään mitään ankeilua enempää osannut kaivata, sillä kyllä sitä alamäkeä perhevaikeuksineen ja päihteineen plus menneisyyden taakkoineen ainakin ihan riittävästi omaan makuun tarjoiltiin. Jos menee surkeudesta toiseen raahustamiseksi, niin minulla iskee helposti turtuminen ja tympääntyminen. Lisäksi juoppoiluörvellyksen lisääminen olisi ehkä tehnyt jutusta kliseisemmän, kun taas näin hahmo jää hieman salaperäisemmäksi haavoineen. Elokuvassa kuitenkin tavallaan jahti loppuun saakka päällä, mikä pitää liekkiä yllä. Sinänsä tylyhkön tarinan tapahtumat eivät välttämättä ole mitään mielialaa kohottavaa katseltavaa, mutta toteutus on tyylikäs, eikä mitään räpellyskuraa ja kovissa paikoissa ryöpsähtelee kunnolla ja raivon tuntee ruudulta. Nicolelle kehut myös, sillä viimeisiä kuvia katsellessa ei ole kovin vaikea uskoa, että kaikki ja vähän enemmänkin on annettu.
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4914
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Minä tulin nyt jatkaneeksi monen vuoden takaista X-Files-läpikäyntiäni. Ensimmäisen viiden kauden tuijottelusta oli jo niin pitkä aika että arvoin pitäisikö suosiolla vaan alkaa homma alusta mutta päädyin nyt sitten kuitenkin puurtamaan vankasti eteenpäin. Niinpä siis tämä ensimmäinen elokuva joka näköjään ihan vain sarjan nimeä kantaa, iskeytyi soittimeen.
https://www.imdb.com/title/tt0120902/reference

Eli tätähän en ollutkaan sitten aikaisemmin nähnyt. Ja varsin hyvähän tämä on, toki kuten elokuvalle järkevää onkin, toimii myös eräänlaisena uudelleenalustuksena vaikka sitten viekin sarjan tarinaa ja teemoja eteenpäin. Ottaen huomioon etten viidennen kauden finaalista muistanut enää juuri mitään, tämä imaisi mukaansa oikein mukavasti ja etenikin varsin elokuvamaisesti.

Duchovny ja Anderson tekevät ihan luotettavan hyvää roolityötä eikä kirjoituksessakaan ole napistavaa. Nehän pussaakin siinä yhdessä kohtaa, herran jumala! Uhka on myös saatu varsin uskottavaksi ja vaaralliseksi sekä silattu muistettavilla kohdilla ja jutuilla. Toki myös mysteerimiehet kuten tupakkia tupruttava ukko ja John Neville tuodaan sarjasta tähänkin - heitä ei ehkä hirveämmin jakseta uudelleenesitellä mutta mitäpä esiteltävää toisaalta tuollaisissa mysteerimiehissä nyt sitten olisikaan. Uutena syväkurkkuna Martin Landau.

Ohjaaja Rob Bowman pitää paletin hyvin kasassa eikä homma lähde rönsyämään liikoihin överiyksiin. Sillä lailla matalalla profiililla ja hienostuneesti liikutaan niinkuin se sarjakin aina parhaimmillaan tekee. Lopussa nyt ehkä tulee vähän enemmän sellaista tuotantoarvo- / CGI-ilotulitusta, mutta on se siinä vaiheessa jo jokseenkin ansaittu. Mitenköhän se alun räjähtävä tornitalo oli toteutettu? Jonain pienoismallina, arvatenkin, koska näytti todella hienolta ja uskottavalta. Bowmanhän on ohjannut sarjaakin, kuten myös useita muita klassisia tv-sarjoja (Star Trek the Next Generation, Alien Nation, McGyver) mutta elokuvarintamalla on tainnut pyyhkiä vähän heikommin: ainut tämän leffan jälkeen merkitty homma jonka olen nähnyt taitaa olla uskomaton mukamassarjakuvahäväistys Elektra. On se juttuna vähän eri levelillä tällaisen touhun kanssa...

Juu, eli varsin jees jatkopalanen X-Filesin taruun ja huvittihan sekin kun Independence Dayn julisteen päälle kustaan. Tästä onkin sitten piakkoin hyvä taas jatkaa kutoskauden pariin...Julkaisusta vielä sen verran, että kuten taisin aikoinaan ostaessani kertoakin, tässä on hirmu hienot ruotsikannet ja otsikkonakin seisoo X-Arkiv joka ei tietenkään kuulosta ja näytä typerältä. Ja on tarpeellinen käännös muutenkin. Lisäksi etiketin sisäpintaan on edellinen omistaja kirjoittanut nimensä ("Anna Marsu", oikein sievällä käsialalla vielä). Todella oleellista toimintaa etenkin kun vielä meni myymään leffansa, saakeli. No, kikkelis kokkelis, en kai minä yli kahtaa euroa tästäkään maksanut.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
randagio
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 834
Joined: Tue Nov 03 2015 14:50

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by randagio »

X-Files – taistelu tulevaisuudesta käyty katsomassa elokuvateatterissa luokkakaverin kanssa oli tuolloin kyllä kova! No enää ei ole, mutta ihan kiva 3/5 kuitenkin. Tuotantoarvot on tosiaan hassusti laitettu viimeiseen puolituntiseen, sitä ennen mennään tv-sarjan hengessä. Salaliittoteoriat oli muistaakseni tässä vaiheessa sarjaa jo vähän turhan solmussa käsikirjoittamisen puolella ja itsetarkoituksellisen synkkiä. Vähemmän yllättäen elokuva ei mitään kovin merkittäviä juttuja tarjonnut ja niistäkin osa ehdittiin nollata jo elokuvan lopussa. Muistaakseni pidemmästä juonikuviosta alkoi muutenkin mennä maku juuri näihin aikoihin. Tosin itse olen aina ollut enemmän "monster of the week" -miehiä alun alkaenkin.

Nimestä sen verra, että teattereissa ja arvosteluissa oli tosiaan aina X-Files – taistelu tulevaisuudesta ja alkuperäisnimenä The X-Files: Fight the Future. Miksi alkuteksteissä sitten on pelkästään The X-Files, sitä en ole koskaan pystynyt ymmärtämään. Tunnusmusiikkia ei muistaakseni kuultu elokuvassa kertaakaan ja logokin oli vaihdettu. Tuottajat ilmeisesti vähän solmussa sen kanssa että pitäisikö tätä tehdä tv-sarjan seuraajille, vai yritetäänkö kalastella uuttakin yleisöä.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4914
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

randagio wrote:
Fri Mar 27 2020 16:39
X-Files – taistelu tulevaisuudesta käyty katsomassa elokuvateatterissa luokkakaverin kanssa oli tuolloin kyllä kova! No enää ei ole, mutta ihan kiva 3/5 kuitenkin. Tuotantoarvot on tosiaan hassusti laitettu viimeiseen puolituntiseen, sitä ennen mennään tv-sarjan hengessä. Salaliittoteoriat oli muistaakseni tässä vaiheessa sarjaa jo vähän turhan solmussa käsikirjoittamisen puolella ja itsetarkoituksellisen synkkiä. Vähemmän yllättäen elokuva ei mitään kovin merkittäviä juttuja tarjonnut ja niistäkin osa ehdittiin nollata jo elokuvan lopussa. Muistaakseni pidemmästä juonikuviosta alkoi muutenkin mennä maku juuri näihin aikoihin. Tosin itse olen aina ollut enemmän "monster of the week" -miehiä alun alkaenkin.

Nimestä sen verra, että teattereissa ja arvosteluissa oli tosiaan aina X-Files – taistelu tulevaisuudesta ja alkuperäisnimenä The X-Files: Fight the Future. Miksi alkuteksteissä sitten on pelkästään The X-Files, sitä en ole koskaan pystynyt ymmärtämään. Tunnusmusiikkia ei muistaakseni kuultu elokuvassa kertaakaan ja logokin oli vaihdettu. Tuottajat ilmeisesti vähän solmussa sen kanssa että pitäisikö tätä tehdä tv-sarjan seuraajille, vai yritetäänkö kalastella uuttakin yleisöä.
Sehän on vaan hyvä ettei mennä millään Michael Bay -meinigillä vaan järjellä hitaasti kypsytellen. Sillä laillahan kaikki parhaat ufojututkin on yleensä toimineet ja sarja alusta asti.

Siinä olen kyllä samaa mieltä, että juuri sen edellisen kauden kohdalla noita arkkijaksoja alkoi tulla yhä enemmän ja ne alkoivat olemaan yhä vähemmän mielenkiintoisia. Ainakin muistaakseni tämä kehitys jatkui tulevaisuudessakin. Itsekin tykkään monesti juuri noista yksittäisistä jaksoista enemmän, ja tykkäsin jo aikoinanikin.

Tuo yksinkertaisempi nimi on imdb:ssäkin eli kai se virallinen lienee. Tiedä sitten mistä moinen muutosvaihdos on sitten tosiaan johtunut. Tunnusmusiikki - soikos se siinä lyhyessä alkutekstijaksossa? Ei pysty muistamaan. Sitä teemamelodiaa on kyllä varsin kauniisti upoteltu sinne scoren joukkoon, vaikkei sitten kokonaisuudessa soisikaan missään vaiheessa.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4112
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Image

The Horror Show aka House 3 (1989)
3/5
https://www.imdb.com/title/tt0097527/

The Horror Show nähty nyt ekaa kertaa euro uncut versiona ja olihan tämä väkivaltaista, hauskaa ja hoopoa menoa.

Lance Henriksen on kyttä Lucas McCarthy joka on viimein saanut 110 ihmistä (joista 7 poliiseja) murhanneen mielipuoli Max Jenken (Brion James) telkien taakse.
Jenke tulee kuitenkin edelleen Lucasin uniin hyvinkin todentuntuisena joten tämä lähtee katsomaan tappajan sähkötuoliteloitusta jotta saisi rauhan sieluunsa.
Tapahtumasta tuleekin ikimuistoinen sillä Jenke ei helpolla elämästään luovu ja uhoaa vielä palavana, verisenä raatonakin tuhota Lucasin.
Proffa Campbell on seurannut Jenken keissiä tahtoen tutkia tämän korpsen ja huomaa, kun murhaaja irtoaa ruumiistaan elekromagneettisena energiana mikä tietää tiukkoja hetkiä McCarthyn perheelle.

Tätä elokuvaa tehtiin aluksi House kolmosena mutta nimi muutettiin Amerikassa muotoon The Horror Show koska tyyli oli huomattavasti raaempi. Euroopassa pysyttiin kuitenkin alkuperäisessä nimessä.
Onhan tämä melkoinen Nightmare on Elm Street meets Shocker sekoelma vaikka noista jälkimmäinenhän valmistukin tätä myöhemmin.
Näitä sähkö(tuoli) kauhujuttujahan tulikin jostain juuri 80-luvun loppupuolella melkoinen määrä eli mainittujen lisäksi ainakin mainio Prison sekä kohtalainen Destroyer ja sähköä tarjosi runsain mitoin myös oikein toimiva Pulse (1988).

Henriksen ja James laittavat pystyyn sellaisen ylinäyttelyshown, että ei tässä voi kuin viihtyä vaikka juoni nyt muuten ei mikään erikoinen olekaan.
Haahuiluakin 95 minuuttiseen elokuvaan mahtuu melkoinen määrä.
Lucas näkee jatkuvasti näkyjä ja energiana liikkuva Jenke voi ottaa mitä muotoja tahansa sekä esiintyä kenenä tahansa ihan Freedy tyyliin.
Lucas joutuukin siitten epäillyksi koska miehen lähettyviltä alkaa löytyä ruumiita mutta missä on tappaja?

Robert Kutrzman ja Greg Nicotero tekivät leffaan tiukkoja tehosteita joista kovin on ehdottomasti todella tehokas sähkötuolikohtaus missä on mahtavaa vimmaa ja James huutaa kuin eläin.
Irtojäseniä löytyy siltä täältä, veri tirskuu ja Jenken naama löytyy mm. ruokapöydän kalkkunalta. Lucasilla on lisäksi videodrome aukko mahassaan ja perheen tyttärellä pullistelee Jenke vauva vatsassaan.
Euroversio on se ns. uncut mutta tästäkin on muutama kohtaus jätetty leikkaamon lattialle.

KYllä tämä ihan ok kauhari on ja tuo unenomaisuus viihdyttää varmasti ainakin Elm Street faneja. Arrowin kiekolla stunt legenda Kane Hodderin, Lucasin vaimoa esittävän Rita Raggartin sekä efektimiesten haastattelut.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
Rami Ässä
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 599
Joined: Fri Feb 19 2010 9:35

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Rami Ässä »

^House 3 on paras House! Lance Henriksen on iha vitun kova tossa ja Brion James on ihan vitun kova tossa!
Olen tosin vain leikatun version nähnyt, mutta jos sekin oli hyvä, niin leikkaamattomana varmasti vielä parempi!
Exterminator wrote:
Tue Mar 17 2020 13:17
Image
Hereditary - pahan perintö 4-/5
https://www.imdb.com/title/tt7784604/?ref_=nv_sr_srsg_0
Toisaalta toisinaan katselin, että ihan kuin Toni Colletten suoritus ei täysin vakuuttaisi. Mutta kertasin vielä ja eipä tuossa sittenkään mitään moitittavaa tainnut olla.
Mulle tuo elokuva oli pettymys. Tylsä ja nimenomaan Toni Collette ylinäytteli monesti niin pahasti, että teki pahaa katsoa.
Elokuvan lopetus iski kyllä täysillä. Se oli hyvä. Muutoin korkeintaan keskinkertaista kamaa.
Exterminator wrote:
Sat Mar 21 2020 6:30
^^ Olikos täällä jo julkaistu se tieto, mihin paskaan Renny seuraavaksi on kätensä iskemässä... että seuraava elokuva on sitten Luokkakokous 3! Hurraa! ...joo, aika paljon vähemmän noloa olisi ollut olla tekemättä mitään elokuvaa Suomessa pakkolomaillessaan. Ja poikki meni sen nätin vinosilmän kanssa vielä. Voi voi, Renny, nyt haparoit pahasti!

Image
The House That Jack Built 3/5
https://www.imdb.com/title/tt4003440/?ref_=nv_sr_srsg_0
Tämä taas yllätti erittäin positiivisesti. Eri tilanteet oli kiinnostavia seurata ja vaikka arvasinkin nopeasti mistä siinä tarinoiden välillä keskustelusta on kyse, niin elokuvan viimeinen osuus oli aivan helvetin hyvää kamaa. Mentiin niin sanotusti asioiden ytimeen!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4914
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Rami Ässä wrote:
Fri Mar 27 2020 23:37
Mulle tuo elokuva oli pettymys. Tylsä ja nimenomaan Toni Collette ylinäytteli monesti niin pahasti, että teki pahaa katsoa.
Elokuvan lopetus iski kyllä täysillä. Se oli hyvä. Muutoin korkeintaan keskinkertaista kamaa.
Minusta oli ihan jees - mutta mahtavaa että joku muukin arvosti mielestäni suorastaan nerokasta loppuratkaisua!
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8671
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Image
M 4-/5
https://www.imdb.com/title/tt8774708/?r ... flmg_act_1
Laulaja-lauluntekijämme Anna Erikssonin esikoisohjauksen artisti on itse myös käsikirjoittanut ja näyttelee naista, joka ainakin muistuttaa Marilyn Monroeta. Yhdessä kohtaa taisi laulaakin.

M:ssä muun muassa joku mies nähdään hulppeassa puutarhassa sekä kuuntelemassa äänityksiä, joissa Marilyn keskustelee varsin seksuaaliseen tyyliin jonkun toisen miehen kanssa. Joku nainen haahuilee rannalla. "Marilyn" on moneen otteeseen alasti ja kerran auton kyydissä. Lähikuvia naisen huulista ja muistakin nähdään usein. Joku koirakin taisi kuvassa käydä. Alussa muistaakseni taottiin kirveellä jotain lihaa.

Joo. Eli... älkää minulta vaan kysykö, mitä tässä elokuvassa tapahtui. En tiedä. Liekö yhtään hyvä vertaus, mutta käytän paremman puutteessa: davidlynchmäistä kamaa on Eriksson tehnyt. Tekotaiteellisuuden miinan en silti katsonut räjähtäneen, vaan M onnistui kaikessa ymmärtämättömyydessään välittämään hyvin sen, että kirjoittaja-ohjaaja on lahjakas tälläkin taiteenhaaralla. Hyvännäköistä kuvaa seurasi toinen, eikä mielenkiinto herpaantunut missään vaiheessa, saati kesken jättäminen käynyt mielessä. Onnistumisen merkkejä nämä ovat. Ja vaikka Eriksson ei itsekään tietäisi, mitä tämä kaikki merkitsee, mitä sitten. Jotain sellaista haastelikin elokuvansa esittelyssä, että ei halunnut antaa ajattelun estää ideoittensa toteuttamista. Eihän se kiellettyä ole, eikä missään nimessä saakaan olla, että vaiston varassa tekee.

Yllätyin muuten heti kättelyssä siitä, että tämä on englanninkielinen. Taisi olla hyvä ratkaisu, ottaen huomioon ulkomailta haalitut palkinnot. Vähän vaikeampi tapaus arvostella oli, mutta korostettakoon vielä, että Eriksson pääsi ehdottomasti yllättämään kyvyillään ja kypsyydellään elokuvantekijänä. Jos jatkaa tätä uraansa, odotan mielenkiinnolla.

Ja kun Lootassa kerran ollaan, eihän tätä voi näin asialliseksi jättää... niin mitenkäs ne Annan nakukohtaukset? Joo, olihan noita useampikin ja suosikiksi taisi nousta se, joka tulee ~kolmasosan elokuvasta ollessa takana. Siinä Eriksson harjaa nakuna häpykarvojaan. Mitään Sharon Stoneja ei tehdä, mutta tissit ovat kiitettävästi näkyvillä ja enpä noita moittimaan sen enempää lähtisi, nam nam! Persettäkin päästään ihailemaan ja oikein hyvin säilynyttä lihaa löytyi siitäkin päästä. En koskaan mikään Anna Eriksson -fani ole sen enempää ollut musiikin tai ulkonäönkään puolesta, mutta nyt on myönnettävä, että hetken saatoin kadehtia Tuomolan Jupea, Sipeä, nykyistä äijäänsä ja keitä kaikkia onkaan sen höyläpenkin ääreen päästänyt.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Mikko Lahtinen
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Posts: 8126
Joined: Tue Sep 23 2008 17:56

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Mikko Lahtinen »

Heh, IMDB:n puolelta saa käsityksen, että M saattaisi olla herkullisenkin kökkö ja sekava turaus...tai kenties sittenkin piinallinen.
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8671
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Joo huomasin, että ei ollut keskiarvo korkeimmasta päästä. Ei mikään ihme, jos ei uppoa jokaiselle. Lieneekö tyypillinen Erikssonin fani joku Ritva-mummo Varpaisjärveltä, tai en kyllä tiedä, mutta tuollaiseen ryhmään ei varmasti iske ainakaan kovin laajasti.

Tämähän on K16 ja kyllä siinä sellaista piinaavaa tunnelmaa on. Niin ja pistin arvosanaan nakulisää, jonkin verran.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4914
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

^^^Jaa, vai on Suomessa tuollaistakin kamaa joskus tehtailtu. Hyvä tietää että joskus on edes yritetty jotain vähän erilaista!Sitä ei sen sijaan ollut päivän perushuttukikkare 10,000 BC.
https://www.imdb.com/title/tt0443649/reference

Siinä X-Files -leffassa loroteltiin virtsaa Independence Day -julisteen edustalla, ja sehän vei mietteet Ronald Emmerichin mahtavaan tuotantoon. Itse ID on nähty niin moneen kertaan ja ei muistaakseni kovin kauankaan sitten, mutta tämä jo ihan ansiokkaasti unohtunut luolamiessekoilu muistaakseni silloin viimeiksi kun DVD:n tulin aikoinani hankkineeksi. Ja sitä ennen ihan teatterissa: herran jumala olen tästä maksanut aikuisten oikeaa rahaa joskus. Muistikuvani eivät kuitenkaan olleet kovin selkeitä joten pistin sitten pyörimään.

Aluksi ollaan tosiaan perus Clan of the Cave Bear -maisemissa mutta nolosti ja tylsästi. Jossain lumikylässä vuorten huipulla jossa nähtävästi kasvaa paljon tylsiä ja paskoja näyttelijöitä. Päähenkilö näyttää tyhmine rastoineen ja suunniteltuine leukapartoineen enemmän joltain reggae-artistilta kuin villi-ihmiseltä (no, sama asia periaatteessa, mutta...) ja se sen amoviiksillä varustettu kaveri se vasta ilmestys onkin. Päähäiskä on kuitenkin rakastunut heimon kauniiseen tyttäreen ja joku isäkompleksikin sillä on. Mikä oli turha. Paikallinen shamaaninainen näyttää luupuvustuksestaan huolimatta siltä kuin olisi juuri tulossa Alepan kassalta.

Rauhaisa mammutinmetsästys taukoaa kun lauma ratsumiehiä ylittää vaaralliset vuoret (miten...?) ja seuraa maailman laiskin toisinto Conan the Barbarianin kyläänhyökkäyksestä. Tyypit edes vaivaudu tappamaan niitä paikallisia, pöllivät vaan osan väkeä mukaansa ja lähtevät haneen - päähenkilön suosikkisutturan muun muassa, totta kai. Päähenkilö ja pari kaveriaan lähtevät jäljittämään ja sitten kohdataan kaikennäköistä sapelihammastiikeristä jättiläisstrutseihin mutta ainut mikä näissä kohtauksissa vaihtuu on epäuskottavan CGI:n ulkomuoto.

Minä muistin tätä paljon hapokkaammaksi hölmöilyksi. Riemukkaat tyhmyydet ja puusilmäinen tyylitajuttomuus suorastaan huutavat poissaoloaan. Kun ei ole edes Will Smithiä tai vastaavia huutamassa tilanteeseensopimattomia, väkinäisiä sutkautuksia. Ainoina tarkoituksellisina huumorinpoikasina kohdat jossa päähenkilö syö löytämänsä afrikkalaisheimon (joita on toki parin päivän kävelymatkan päässä useita kylällisiä) ruokaa joka onkin sitten hupaisasti tulista ja kun nuorinta luolamiestä osuu oksa palleihin. Koska vakava elokuva. Pääafrikkalaisheimon nimi oli muuten Naku, höh höh, naku. Prööt prööt pieru. No, jollakin sitä on itseään viihdytettävä.

Onneksi loppupuolella shlock-kertoimet suorastaan loikkaavat pilviin kun päästään sinne Egyptiin jossa rakennellaan pyramideja tällä kertaa Atlantiksesta peräisin olevan jumaluuden ohjastuksessa. Tuotantosuunnittelu on yhtäkkiä juuri niin typerää kuin vain liikaa rahaa ja aikaa omaava ääliö aikaiseksi saa ja tämä kaikki oli kuin raikas tuulahdus alkupuolen ummetuksen jälkeen. Valitettavasti tänne pääseminen kesti miljaardi vuotta eikä tämäkään payoff nyt lopulta elokuvan suosittelemista oikeuta - ei oteta kaikkea irti pyramideista, ei mammuteista eikä pitkästä albiinohäiskästä mikä orkesteria johtaa.

Eli holtiton pettymys kyllä kaikkien näiden vuosien jälkeen. Jos etsii kunnollista luolamiestouhua niin Year Onekin oli uskottavampaa sellaista ja tyhmyydet ovat enemmän sitä geneeristä ja tylsää plaatua kuin mitä Emmerichiltä on totuttu odottamaan. Toki lopun Egyptikuvio myös astuu miehen aiemman Stargaten varpaille, mikä oli sentään enimmäkseen vielä ihan oikea elokuva. Fiilis olikin kuin olisi katsonut jonkun niistä kaikkein unohdettavimmista italobarbaarihommista missä ei tapahdu mitään, kuten ei tässäkään; tosin niissä ei sentään ollut näin aneemista digitaalikuvausta. Ei voi suositella ja poistuu kyllä kokoelmastani tämä teos.EDIT: Tässä elokuvassa oli siis todellakin "nakuilua" mutta eritavalla kuin voisi toivoa! Haah hööh hih ja heh! No niin, nyt poistun.
--- Amal shufar, at rrug ---

Post Reply