Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8913
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Nuo ainakin tietää asiasta sikäli enemmän, että en itse läheskään kaikkia Farrellyjä ole nähnyt :puna: Ehkä yritin ilmaista, että epähauskana pitäminen on harvinaista, tai jotain :hmmm: Samalla kyllä mielenkiintostakin!

Nuijat kakkosen osalta taas ei oikein osu yhteen minun aatosten kanssa, olen ehkä siinä itse vähemmistöä. Sama se.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8913
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Image
Vääpeli Körmy ja vetenalaiset vehkeet :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0103228/?r ... f_=nv_sr_1
Jos Uunoja tehdessä on luettu Akuja, Körmyssä on paljon samaa kuin Masissa. Kai nämä lainailut/pöllimiset voidaan katsoa myönnettävänkin ainakin siinä, että vänrikkiä kutsutaan Nappulaksi. Körmy on kuin kersantti Ärjylän klooni, paitsi reippaasti hoikempi. Lisäksi on tuollainen unohdettu syrjäinen varuskunta hyvin kirjavalla joukolla alokkaita, jossa odotellaan pääesikunnasta postia ja etenkin ylennyksiä kuin kuuta nousevaa. Hyvin, hyvin tutulta kuulostaa.

Toisen Körmyn ”juoni” tiivistyisi noin pariin riviin, eikä tekisi tiukkaa. Kokeillaan. Nerokkaan alokas Frimanin (tuolloin lähes nelikymppinen Jukka Puotila) piirustuksista pääätetään toteuttaa salaisesti sukellusveneiden paljastin, mutta jotkut vihiä saaneet haluavat varastaa laitteen. Näin... riitti paljon vähempikin. Toki Eren tuotantoa nähneelle on enemmän kuin tuttua, että punaista lankaa piisaa juuri sen välttämättömän verran ja loput elokuvasta täytetään milloin milläkin sekalaisella sälällä. Tässä oli sellaisia kiemuroita, jotta Körmy määräsi koulutettavilleen ylimääräisen viikon palvelusta, josta nämä tietenkin lähtivät kapinoimaan kepposilla. Ja kun uusia alokkaita ei paikalle ilmaantunut ensimmäistäkään, niitä hommattiin jostain. Mutta kas, nämähän olivatkin tyttöjä!

Hyvien puolien listaaminen ei kauaa kestä, mutta oli niitäkin. Piippu (se Kaksoisagentti-Uunossa käytetty) on metka, amerikkalaisen jalkapallon muotoinen vetenalainen vehje oli sekin antenneineen jees, samoin hissi työpajaan. Sukellusveneenkin olivat järjestäneet kuvattavaksi, ainakin siltä näytti. Ja Vierikko, Pöysti, Kinnunen, Edelmann sekä Siimes ovat tietty osaavia ukkoja, ei siinä mitään.

Jonkin matkaa alusta – kaikessa epäjohdonmukaisuudessaankin – Körmy vaikutti jopa ihan siedettävältä nähtävältä, minkä sekaan oli eksynyt jokunen hauskakin vitsi. Olisihan se pitänyt tietää, että lopulta homma tulee kuitenkin kusemaan perusteellisesti ja paineen kanssa kaiken vähäisenkin aiemman mielihyvän ylle. Mitä pidemmälle taiteilija Kokkosen visio eteni, sitä masentavammaksi meno vajosi joka suhteessa. ”Huumorin” käsite alkoi hämärtyä pahemman kerran, kun yhä useamman kohtauksen, ilmeisesti hauskaksi tarkoitetun, pointti ei katsojaa tavoittanut, mitä pahensi entisestään nolon vasenkätinen ”kelvatkoon” -ohjausmentaliteetti. Naiseksi pukeutunut, hurrikieltä haasteleva Esko Salminen ei hänkään ollut aivan niin hauska kuin tekijät ilmeisesti olivat tarkoittaneet. Puhumattakaan lopun kömpelöistä takaa-ajoista katupallo-otteluineen ja nahisteluineen. Hohhoijaa ja myötähäpeän punat poskille.

Sitä en muistanutkaan, että ainakin tämä Körmy sisälsi useammankin tissin! Heti alussa vääpelin Bondeillessa vilahtaa ja myöhemmin alokkaiden uintikohtauksessa käyskentelee useampikin gimma ilkosillaan. Tosin en onnistunut noista yhtäkään lärviltään oikeasti hyvännäköistä bongaamaan, joten VK&VV:n pelastajaksi typyköistä ei ollut, vaikka varret olivatkin ihan asiallisen näköisiä.

Tässä olisi ollut hyvä tsäänssi perata tätä paljon tarkemmin ja ottaa sarkasmin lahjasta irti kunnolla, mutta nyt ei jaksanut lähteä siihen. Pari Körmyä meikäläisellä taitaa olla näkemättä. Jos oikein hulluruohon puremiseksi menee, ehkäpä nekin vielä työntyvät soittimeen.

r½ tätä oli vuosia sitten näköjään suorastaan kehuilla heittänyt. Pikkuisen onnistui niihin yhtyminen minultakin, mutta tuossa kuvassa totuus jo näkyykin pitkälti: yhden tähden kamaa :toldso: Pistän nakuiluista puolikkaan päälle.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8913
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Image
Jobs :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt2357129/?r ... f_=nv_sr_2
Ei voi mitään... tämä ensimmäisenä tehty elokuva Jobsista miellytti minua lopulta enemmän kuin se toinen, joka paperilla näyttää selkeästi lupaavammalta. Asiat, jotka olivat siis sen toisen elokuvan puolella, niin ainakin nämä: siinä oli krediiteissä se kirjan kirjoittajakin, Boyle on paljon nimekkäämpi ohjaaja kuin tämän joku minulle täysin tuntematon, Fassbinder > Kutcher... no ainakin nuo.

Tässä oli kuitenkin sitä matskua, mitä toivoin näkeväni, eli miten nuori Steve Jobs nousee tuntemattomuudesta askel kerrallaan maailman arvokkaimman yhtiön (olikohan se jopa näin) keulaan. Ja kaikkia tuttuja pikkujuttuja oli napsittu mukaan, kuten Jobsin lävistävä tuijotus, sormet leuassa, haju ja tallustelu paljain jaloin. Olikohan Sculleyn headhunttausta Pepsiltäkään siinä toisessa elokuvassa, en muista, tässä oli.

Niin, Kutcher ei ole Fassbenderin veroinen näyttelijä, mutta minulle ainakin ajoi asiansa ja selvästi oli opetellut oikean Steve Jobsin maneereita ja nähtävästi kävelytyylinkin, vaikka en oikean Jobsin liikkumista muistakaan nähneeni, joten en voi verrata. J.K. Simmonsin ja James Woodsin mukana olemiset vähän yllättivät, positiivisesti tietenkin, ja perskeles, näköjään tuon Sculleyn roolissa oli vanha kurkunleikkaaja Matthew Modine. Jäi tunnistamatta, kuten Winslet toisessa saman aiheen elokuvassa, höh!

Ei mikään järisyttävä tapaus ollut tämäkään, mutta minulle näistä se mieluisampi kuvaus Steve Jobsin elämästä yhtä kaikki.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5136
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

aTomiK wrote:The Final Girls (2015) :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt2118624/

Max Cartwright (Taissa Farmiga), kolme vuotta sitten kuolleen näyttelijä Amanda Cartwrightin (Malin Akerman) tytär, saa kutsun slasherklassikko Camp Bloodbath leffan erikoisnäytökseen. Äiti Amanda näytteli kyseisessä vuonna 1986 ilmestyneessä elokuvassa.
Käy niin, että teatterissa syttyy tulipalo ja Max kavereineen pakenee valkokankaan läpi imeytyen Camp Bloodbath elokuvan maailmaan. Max joutuu kohtaamaan nuoren äitinsä ja tappaja Billy ilmestyy heti, jos joku edes ajattelee seksiä.

Odotuksiin nähden The Final Girls on ainakin minulle pettymys. Yritystä tässä on mutta IMDbstä luettu tieto lisää tuskaa sillä alunperin New Linelle R-rated leffaksi aiottu elokuva päätyi lopulta Sonylle joka halusi tehdä siitä PG-13 rainan.
Eli ei tissejä eikä verisiä on screen murhia. Tämä latistaa tunnelmaa selvästi mutta voihan se olla, että toisella katselukerralla toimii paremmin, kun tietää olla odottamatta liikoja.
Kauhukomediaksi tässä on ihan liikaa perhedraamaa (jota IMDbn mukaan Sony halusi painottaa) ja parista rumasta cgi efektistäkin täytyy motkottaa. Jännitystäkään ei oikein osata kunnolla kehitellä.

On tässä hyvääkin. Välillä leffa tempaa mukaansa täysillä ja näyttelijäporukka suoriutuu tehtävästään pääasiassa kunnialla. Erityisesti seksuaalisesti viriilejä hahmoja esittävät Adam DeVine ja Angela Timbur ovat omaksuneet 80-luvun cooliuden.
Soundtrackilla soi mm. Kim Carnes, Toni Basil, Bananarama, Warrant ja Wang Chung joten tuo asia on enemmän kuin kunnossa. Score noin muuten on sellaista modernia kovaa syntikkasoundia mikä toimii ihan hyvin.

Ideaa siis on ja välillä on todella mielenkiintoista seurata hahmojen yrityksiä päästä pois elokuvan maailmasta tai ylipäätään selvitä hengissä. Liian usein kuitenkin tuntuu, että tuo ja tuo kohtaus olisi voitu tehdä paljon iskevämmin.
Lopputekstien aikana näytettävää hauskaa gag reelia seuratessa päällimmäiseksi ajatukseksi jää se, että tämä on hukattu mahdollisuus tehdä vielä jotain paljon parempaa.
Minäkin katsoin kyseisen leffan, ja toimi minulle vielä hitusen aTomiK:takin huonommin vaikkei mitään odotuksiakaan aiheesta täällä päässä edes ollut.

Konsepti tehdä Last Action Hero Friday the 13th -leffoilla kuulostaa todella vinhalta ja mahtavalta mahdollisuudelta mutta siinä missä kauhukuvastoa ironisesti satiirina käyttäneet Cabin in the Woodsit ja jopa Screamit onnistuivat olemaan itsenäänkin ihan toimivia kauhuleffoja, on Final Girls silkka komedia mikä olisi ihan jees jos se olisi jostain kohtaa hauska. Mutta kun ei se oikein ole. Päätyypit tosiaan vetävät roolinsa varsin hyvin ja ovat kaikki ihan mielekkäitä hahmoja, ja se äiti-tytär -suhde kantaa varsin kivasti mutta kaikki tuo 80-lukulaisuus oli jälleen kerran toteutettu niin uskomattomalla Austin Powersin jatko-osat mieleen tuovalla älämölötyperyydellä ettei toista. Onko ne edes katsoneet niitä alkuperäisiä leffoja? Etenkin se joggihahmo oli sen verran rasittava 2000-luvun wannabekoomikko improvisaatiolämpytyksineen ettei olisi kelvannut käsispojaksikaan alkuperäisiin Fridayhin.

Lisäksi pätkä kompastelee jatkuvasti omaan nokkeluuteensa tämän elokuvaanastumiskonseptinsa kanssa. Päähenkilöt kuulevat scoren taustalta ja tajuavat olevansa hidastetussa otoksessa koska ovat oikeassa maailmassa mutta aina välillä ne fiktiivisetkin hahmot osaavat tehdä näin. Päähenkilöt osaavat lisäksi imeytyä mukaan Jason-analogian flashbackeihin mutta näin käydessä myöhemmin he vievät myös ne fiktiohahmot sinne mukanaan. Sekin että kuka nyt kuolee ja missäkin järjestyksessä on taas olevinaan niin tarkkaan säädettyä ja tärkeää paitsi sitten kun se ei enää palvele käsikirjoitusta jolloin sillä ei olekaan enää mitään väliä. Jotenkin tämä homma toimi Schwarzeneggerin tuotoksessa niin paljon paremmin kun ei pingotettu liikoja vaan keskityttiin olennaiseen.

Ja tuo uskomaton kiltteysmukavuusyksisarvisihanuus on kyllä aivan saatanan hanurista. Mikä onkaan se juttu joka ensimmäiseksi tulee 80-luvun slashereistä mieleen mielikuvituksekkaiden murhaajahahmojen lisäksi? Niin. Tissit ja veri. Ja mitkä on juuri ne kaksi asiaa mitkä tästä pätkästä autuaallisesti puuttuvat? Jep. Eli oliko vähän väärässä paikassa säästetty taas etenkin kun ottaa huomioon että tällä vieraannutetaan juuri se yleisö jonka tietoisuus elokuvan esittämästä maailmasta on jokseenkin tarpeellinen sen ymmärtämiselle. Tai siitä välittämiselle. Loppuratkaisussakaan ollut taas mitään järkeä.

No, kuten sanottu, ne nykyaikahahmoja esittävät näyttelijät (ja se äiti) hoitavat roolinsa kunnialla (mukana mm. se päätyyppi Silicon Valleystä ja Silk Spectre Watchmenistä) ja kuten aTomiK mainitsee, score on varsin hyvä. Leffa myös näyttää ihan kivalta. Ja olisiko siellä kaksi, kolme jonkinlaista suupielen satunnaista ylöspäinlipsauttavaa hetkeä ollut. Eikä tuon katsominen nyt juurikaan vituttanut mitä nyt ajatellessa mitä samasta konseptista olisi joku kädellinen taho voinut saada aikaiseksi.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5136
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Ja sitten taas jotain ihan muuta: sisään seuraava sattumanvarainen videokasetti jolta paljastui elokuva Back to Freedom 80-luvun lopusta.
https://www.imdb.com/title/tt0094699/reference

Jaa, tämän onkin ohjannut sama heppu (Ivan Hall) joka on vastuussa myös tästä aiemmin VHS:ltä tapittaneesta martial arts -mellevyydestä Kill And Kill Again. Vaikkei tämä tuolle neroudelle mitenkään voi pärjätä ja hyvin erityyppinen elokuva muutenkin on kyseessä, ehkä vähän samankaltaista turhista nipottamatonta asioihin suhtautumista ja letkeää meininkiä on tässäkin havaittavissa. Meininki alkaa heti vauhdikkaasti kun seuraillaan mankalla varustettua mustaa afrikkalaispoikaa joka jatsailee poppirokin soidessa ympäri savannikyläänsä. Kyseessä on vauhdikas toimintakomedia joka sijoittuu sissisodan runtelemaan Afrikkaan jossa kolme sopivasti toisiaan vihaavaa amerikkalaista joutuvat liittoutumaan selvitäkseen.

Päähenkilönä on tällainen jokamiestohtori millä ei ole sen kummempaa agendaa mihinkään mutta mikä on tarpeen tullen neuvokas kaveri - klassinen Tintti-karikatyyri siis. Toisena heppuna musta äijä, joka osaa lentää lentokonetta ja on tavannut tehtailla paikallisten kanssa kaikensorttisia kusetuksia turisteille, kuten täysin tekaistuja mukamas kannibaaliheimon metsästysseremonioita ja vastaavia. Sen hieno lentokone menee elokuvan mittaan yhä romummaksi ja romummaksi ja ainoa toive päästä jotenkin pois alkavan sodan jaloista. Ja kolmikon täydentää uskonnollinen muija joka tahtoo päästä jumaljulistustehtäviään toteuttamaan johonkin ihme mökille mihin on aluksi pakottanut muut kaksi itseään roudaamaan mutta tietämättään myös kuljettaa raamattunsa välissä tärkeitä koordinaatteja, joita pahikset tarvitsevat varastamansa ydinohjuksen laukaisuun.

Kaikki hahmot on todella hyviä ja näiden kolmikulmainen buddy cop -kemia toimii kiitettävästi. Tuotantoarvoissakin löytyy sillä on ilmataistelua, kaiken maailman tankkia ja muuta vastaavaa ja kiitettävät määrät paikkoja myös puolitöhöillään paskaksi matkan varrella. Ja onhan siellä toki seksuaalisia jännitteitäkin sitten kivasti ja muuta vastaavaa. Elokuva on myös dialogia myöten todella hauska ja vaikuttaa tässä määrin ihan kunnon panostetulta ison rahan filmiltä. Erityisesti alkupuolella tyypit yrittävät mukavasti kusettaa toisiaan mikä johtaa hassuihin tilanteisiin kunnes sitten se yhdessä selviytyminen muovaa heistä tiimin kuten asiaan kuuluu.

Sen sijaan hitusen takkuaa tarinankerronta siinä mielessä että aina välillä tuntuu kuin jotain oleellista olisi jätetty näyttämättä tai selvittämättä: usein kohtauksetkin tuntuvat alkavan kuin kesken kaiken. En tosin tiedä onko sensorin ikävä sormikin ollut kotimaisen julkaisun kimpussa mutta ei se ainakaan kaikkia näitä kompasteluja selitä. Myöskin joistakin varsin paperilla mellevistä hetkistä ei saada läheskään kaikkea mahdollista irti ajoittaisen, hutiloidun toteutuksen takia. Tämä on sääli sillä kuten jo sanottua, pätkä on varsin näyttävän näköinen eikä sen mahdollinen halpuus paljastu oikein mistään muusta kuin tästä. Myös loppu jää hitusen kummalliseksi sekä antiklimaattiseksi.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan hauska seikkalu mitä hyvät hahmot, huvittava komedia ja lennokas meno pitävät ilmassa. Vaikuttaa vähän tuntemattomalta suuruudelta kun imdb:ssäkään ei ole oikein mitään tietoa mistään; edes julistekuvaa. VHS:n kansi sitä vastoin on mainiosti maalattu ja komea.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
väliaikainen nikki
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 2372
Joined: Fri Feb 02 2018 11:32

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by väliaikainen nikki »

Nightmare Beach
https://www.imdb.com/title/tt0095740/

Hyvää viihdettä. Paljon bikinimuijia!

It Chapter Two
https://www.imdb.com/title/tt7349950/

Parempi kuin eka puolisko, mutta silti ihan turha uusinta tämä.

Lawrence of Arabia
https://www.imdb.com/title/tt0056172/

The Bridge on the River Kwai
https://www.imdb.com/title/tt0050212/

Kaunista kuvausta ja maisemia molemmissa. Lisäksi molemmista voi nauttia ihan puhtaasti seikkailuelokuvina, ainakin hetkittäin. Muutenhan nämä onkin sitten vastenmielisiä idän ja lännen keskusjohtoisen propagandan, typeryyden ja kollektivismin eri muotojen riemujuhlaa. Maailmantila huomioiden tällainen Sanoma näyttää edelleen uppoavan iloisille plantaasineekereille kuin kuuma veitsi voihin.
Harry Väliaikainen nikki hates everybody: Limeys, Micks, Hebes, Fat Dagos, Niggers, Honkies, Chinks, you name it.

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8913
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Image
Anger Management :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0305224/?r ... f_=nv_sr_1
Adam Sandler esittää Dave Buznikia, joka lähes syyttömänä määrätään vihanhallintaekspertti tohtori Rydellin (Jack Nicholson) käsiin. Tai muuten häkki heilahtaa. Varsin intensiivisestä ohjelmasta puhutaankin, sillä tohtori määrää Buznikin majoittamaan itsensä kotiinsa ja samassa sängyssähän sitä nukutaan. Asiaan kuuluu myös ryhmäterapia, jossa parantumassa ovat muun muassa pornoalalla työskentelevät kaksi pimua ja John Turturron tulkitsema kuumakalle Chuck. Marisa Tomei tuo lisää naiskauneutta päähenkilön tyttöystävänä, jonka paras ystävä isoine kulleineen vituttaa pienimunaista Daveä.

Taitaa olla vasta kolmas alusta loppuun näkemäni Adam Sandlerin elokuva, mutta vähän sellainen kuva on jäänyt jätkän tuotannosta, että kohoaminen supertähdeksi ei välttämättä tapahtunut puhtaasti elokuviensa laadun tai hauskuuden perusteella. Tässä onneksi ollaan jo kantavammalla hiekalla. Kolmannen (plus 1/3) Alastoman aseen ohjaaja Segal ei tälläkään kertaa yllä klassikkotasolle, mutta uskallan väittää Anger Managementin kuuluvan miehen parhaimmistoon - samat samat Sandleristä. AM:n vitsit purivat meikäläiseen ja useammankin kerran meni katsomossa naurun puolelle. Roolituksessa on vielä mainittujen lisäksi kovia tyyppejä, kuten eräs tennislegenda :lol: , Luis Guzmán ja Wayne's Worldistä hyvin mieleen jäänyt Kurt Fuller Daven mulkkuna pomona.

Nicholson vetää nicholsoninsa jälleen kerran, mikä oli minulle ihan ok. Eikä itse Sandlerkään millään tavalla onneksi rassannut. Ehkä voisi katsoa mieheltä jotain lisääkin.

Edit: typot
Last edited by Exterminator on Fri Nov 15 2019 12:40, edited 1 time in total.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12051
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Invictus »

Muistaisin että Jukka Halttunen antoi Anger Managementille yhden tähden, mutta ei se tosiaan kai niin huono ollut.

Omasta mielestä mainettaan parempia ja viihdyttäviä Sandlerin leffoja ovat ainakin Click ja You Don't Mess with Zohan, joka taitaa melkeinpä olla neljän tähden leffa! Niin ja Wedding Singer tietysti. Sitten tietysti ysäriaikojen Airheads, mutta se nyt ei olekaan varsinaisesti Sandler-leffa.

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8913
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Joo ei tainnut Sandler kuulua Halttusen lempinäyttelijöihin, niin ehkä sai kohtuutontakin kritiikkiä. Ei kyllä minunkaan, mutta tämä lähti ihan kivasti ja samoin tietysti Wedding Singer, joka onkin hankittuna, eli uusinta onnistuisi helposti. Ehkäpä vielä sekin tänään. Nuo Zohanit ja Clickit voisi pistää muistiin, sitten tietysti myös Andersonin Punch-Drunk Love kiinnostaa noinkin kovan ohjaajan takia.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5136
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Invictus wrote:Muistaisin että Jukka Halttunen antoi Anger Managementille yhden tähden, mutta ei se tosiaan kai niin huono ollut.

Omasta mielestä mainettaan parempia ja viihdyttäviä Sandlerin leffoja ovat ainakin Click ja You Don't Mess with Zohan, joka taitaa melkeinpä olla neljän tähden leffa! Niin ja Wedding Singer tietysti. Sitten tietysti ysäriaikojen Airheads, mutta se nyt ei olekaan varsinaisesti Sandler-leffa.
Kyllä on! Kamalaa sorsaa. Ei yhtään hauskaa kohtausta tai edes siedettävää hahmoa koko teelmyksessä.

Airheadshan sitten onkin ihan oikea elokuva jota Sandler ei pilaa vaikka onkin sen kehnoin osa.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8913
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

Minua ei Airheads tainnut naurattaa kertaakaan ja se biisikin oli paska :toldso:

Voisin kyllä katsoa, miltä tuo nyt näyttää.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5136
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Exterminator wrote:Minua ei Airheads tainnut naurattaa kertaakaan ja se biisikin oli paska :toldso:

Voisin kyllä katsoa, miltä tuo nyt näyttää.
Niin no, ehkä itsekin pitäisi tuo Anger Management sitten vastavuoroisesti uusia...
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5136
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Tina DeMona »

Minäpä taas uusin rikostrillerin Suicide Kings 90-luvun lopulta.
https://www.imdb.com/title/tt0120241/reference

Tällöihän näitä "hei, mekin tahdotaan olla Quentin Tarantino" -pätkiä tuli pilvin pimein ja tämä mahtaa olla jossakin määrin niistä onnistuneimpia. On nokkelasti sanailevia rikollisia, simppeli premissi, flashbackejä jotka avaavat tarinaa ja yksi tai useampi hahmo jolla salaistakin salaisempi salaisuus selvitettävänä. Kikkailu ei kuitenkaan tunnu enimmän osan aikaa aivan niin tolkuttoman keinotekoiselta kuin useissa kaltaisissaan ja semijärjellinen kirjoitus ynnä ihan hyvä näyttelytyö saa pidettyä leffan varsin seurattavana.

Christopher Walkenin takiahan tämän kukaan toki muistaa - Walken on vanha mafiapomo jonka kidnappaa neljän nuorukaisen jengi, koska yhden niistä sisko mikä on yhden toisen tyttöystävä on kidnapattu. Walkenilla ei toki ole asian kanssa mitään tekemistä mutta alamaailman kontaktiensa avulla hänen oletetaan saavan homma jotenkin järjestymään. Nuorukaisten pikkuasioihin takertuvaa ja koko juoneen tietämättään sotkeutuvaa koominen kevennys -kaveria esittää se Big Bang Theoryn pääjulli. Sitten on Dennis Leary Walkenin oikeana kätenä joka yrittää selvittää mistä koko sotkussa on kyse. Ja ne tytön kidnappaajatkin nähdään ja idioottejahan toki nekin ovat.

Leffa rakentaa jännitteitä varsin osuvasti kun mafiapomo ei kuitenkaan olekaan mikään eilisen teeren poika ja alkaa heti aavistella asioita päähenkilöistä. Learyn kohtaukset tuntuvat jokseenkin irrallisilta eikä rytmityskään oikein pelaa; ihan kaikkea sitä tuoliin sidottuina toisilleen lässyttämistä ei leffa myöskään tahdo oikein kestää. Sivuhahmojen askareita lukuunottamatta ollaan kuitenkin käytännössä samassa huoneessa halki elokuvan mikä alkaa jossain määrin ottaa päähän ennen pitkää. Toisaalta ne hyvät hetket on kyllä toteutettu ihan varsin kivasti joten ei kai siinä.

Lopussa nyt ei juuri ollut järkeä ja tällaisille tuotoksille tyypillisesti niitä oltiinkin kuvattu n. 480 erilaista ja sitten valittu tämän jonkinlaisella taikurin hattu -taktiikalla. Eli mistään ihan liian vahvasta visiosta ei nyt sitten kuitenkaan ollut kyse. Myös jotkut sivupolut mitä erityisesti nuo takaumat ottavat ovat myös hyvin kummallisia ja muusta sisällöstä erottuvia; toisaalta tarjosivatpa edes taukoa siihen yleiseen, vallitsevaan tilanteeseen.

Kyllähän tämänkin nyt taas uusi pitkästä aikaa ja Walken on toki huippuvedossa. Tuollainen kevyehkö jännärinnuljautus mikä nyt ei ärsytä sen kummemmin ainakaan.
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8913
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

^ Ai tuommoinenkin on, enpä ollut kuullutkaan.

Image
Moneyball :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt1210166/?r ... f_=nv_sr_1
Tositapahtumista sovitettu draama, jossa Oakland A's -pesisjoukkueen tj Billy Beane (Brad Pitt) menettää tähtipelaajansa ja uuden jengin kasaamiseen on kovin niukasti massia. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta ja hommaa lähdetään toteuttamaan etsimällä ns. kätkettyjä helmiä; tyyppejä, jotka saavat pisteitä taululle, mutta eivät jostain syystä kiinnosta rahakkaampia joukkueita ja siten ovat halpoja. Cleveland Indiansilta apumieheksi tarttuu Peter Brand (Jonah Hill), joka osaa pyöritellä statustiikkaa näppärästi ja löytää hyviä pelaajia hyödyntäen tekniikkaa.

Porukka saadaan kasaan, mutta pahasti yskien peli lähtee rullaamaan. Oma merkityksensä kokonaisuudessa on Beanen menneisyydellä, mies kun oli iso lupaus samassa lajissa aikoinaan ja hilloakin pistettiin pöytään kaksin käsin. Tyttären kanssa vietetyt hetket tuovat kaikkeen tarpeellista pehmennystä ja se kitaralla säestetty kappale oli tosi kiva.

Nautittavaa tavaraa aikuiseen makuun, jossa ei ollut minkäänlaiseksi haitaksi sekään, että kyseinen urheilutoiminta ei koskaan ole kiinnostanut oikeastaan paskaakaan - seurattuna tai itse pelattuna. Kappas, myös Foxcatcherin ohjannut Bennett Miller pitää näyttelijät loistovireessä kiinnostavan tekstin tukemana ja tämähän on jälleen yksi altavastaajasta menestyjäksi -tarina, joista pidän. Pittin valtava karisma riittäisi jo pitkälle, mutta ei se lainkaan siihen jää, taiten komistus pääroolinsa kantaa. Hill ei ole vielä pettymystä tuottanut ja ei sitä tässäkään tee. Oli vieläpä roolissa, jollaista en kaverilta ole nähnyt aiemmin, hienoa. Kolmantena ässänä pakasta löytyy Phillip Seymour Hoffman joukkueen valmentajana ja muistuttaa kirvelevästi, miten loistavan näyttelijän menetimme jokunen vuosi sitten. Niin ja Chris Prattiä katseli mielellään yhtenä värvätyistä, joka nakitetaan ykköspesälle ilman kokemusta nimenomaan kyseisestä pelipaikasta.

Loppua kohden fiilikset vain nousevat ja se yksi peli lopulta on melko ekstaattinen kokemus.

Jollain tavalla kävi mielessä lempi-urheilufilmini Jerry Maguire, vaikka eivät nämä kovin samanlaisia elokuvia olekaan. Urheilun kulisseissa kuitenkin viihdytään kummassakin ja, ennen kaikkea, molemmat ovat erinomaisia.

Eiköhän tämäkin ostoslistalle mene.

Edit: nimi väärin kirjoitettu
Last edited by Exterminator on Sat Nov 16 2019 18:16, edited 1 time in total.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4428
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by aTomiK »

Nightmare Beach pitäisi löytää jostain. Anger Management ja Suicide Kings näkemättä, Moneyball on tosiaan hyvä.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

Post Reply