Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on Su Heinä 21 2019 18:03


Etusivu » Foorumit » Elokuvat - yleistä


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 129 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ke Loka 22 2014 18:19
Viestit: 2437

Viesti Lähetetty: Ma Marras 30 2015 7:51 
Ylös  
Invictus kirjoitti:
Ja liian levee leuka!


Jos osais photoshopata niin laittaisin reeselle Robert Z'Darin leuan.

 Profiili  

Paikalla
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 8060

Viesti Lähetetty: Ma Marras 30 2015 18:16 
Ylös  
Oon muuten kerran pannu yhtä ihan Reesen näköistä! :old: Muutkin oli yhdennäköisyydestä huomauttaneet "cheesy"
No ei varsinaisesti omakaan suosikki, mutta kyllä minua viehättää ja Electionissa varsinkin veti helvetin hyvin.

Ja ehkä sitten takaisin aiheeseen, sori.

_________________
-You have a huge fucking dick!

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3463

Viesti Lähetetty: Ke Kesä 29 2016 10:25 
Ylös  
Kuva

Joki ilman paluuta (Rituals, 1977) :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0076630/

Tinan kommentoitua Deliverance leffaa muistui mieleen toinen jokiseikkailu ja sehän piti katsastaa.

Tässä Syvä joki johdannaisessa päästään mukaan viiden tohtorin vuotuiseen tapaamiseen ja tällä kertaa D.J. (Gary Reineke) on järjestänyt vaelluksen Kanadan erämaissa.
Matka alkaa kepeissä tunnelmissa mutta kohta alkaa tapahtua, kun miesten saappaat katoavat mystisesti ja eräänä yönä leirin lähettyviltä löytyy pystyasennossa oleva peuran ruumis.
D.J. on ainoa jonka repusta löytyy myös lenkkarit ja hän lähtee hakemaan apua. Muut jäävät hetkeksi odottelemaan kunnes lähtevät perään. Ahdistelu kiihtyy ja kohta tulee myös ruumiita...

Pikkubudjetin leffa kyseessä ja vaikka tunnelmaa luodaankin ihan mukavasti niin se tappokovin fiilis jäi minulta puuttumaan.
Hal Holbrookin esittämä Harry on elokuvan ykkösjäbä ja Vietnam veteraanina ottaa ohjat nopeasti käsiinsä. Mies vetää roolinsa hienosti.
Matkan varrella tietysti ryypiskiellään, väitellään ja rähistään. Yksi hepuista astuu ansarautaan ja sehän tietää muille kantohommia.
Lopputaistelun aikana tunnelma on nautittavan kaoottinen ja elokuva päättyy komeaan kuvaan kameran liikkuuessa vielä lopputekstien aikana.
Entistä vähemmän halajan mihinkään takamaille tämän jälkeen. :lande:

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3463

Viesti Lähetetty: Su Huhti 14 2019 14:38 
Ylös  
Kuva

Kohtalokas lento (The Aviator, 1985)
:star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0088758/

Vielä yksi lentokone pätkä ja tämä sijoittuu vuoteen 1928, kun U.S. Air Mail kuljetti postia kaksitasoilla. Ohjaajana se aussien lahjattomampi George Miller.

Christopher Reeve on postilentäjä Idahon nurkilla joka saa harmikseen Rosanna Arquetten esittämän kyytiläisen koska tämän pohattaisä ei osaa tyttöä kasvattaa.
Huollossa on sitten jäänyt öljyletku löysälle ja tämä aiheuttaa sen, että kaksikko syöksyy koneella vuoristoiseen erämaahan ja alkaa selviytymistaistelu.

Leffan alku on ihan lupaava mutta homma kääntyy nopeasti ärsyttävän puolelle. Rosanna höpöttää jatkuvasti, dialogi on heikkoa ja melodraamaan kallistuva score vituttaa.
Välillä näytetään kotipuolen huolestuneiden toverien kasvoja ja pelastusoperaatioita. Reeven pomon roolissa nähtävän Jack Wardenin monologi on kuin suoraan jostain 40-luvulta.

Mutta onhan tässä sitä luonnon armoilla olemistakin. Reeve keittää teetä männynneulasista ja saalistaa jäniksen minkä sudet kuitenkin nappaavat mutustaen samalla miehen käsivarttakin.
Pedot oli oikeasti pelottavan näköisiä ja hyvin koulutettuja. Rosannalta taas menee jalka paskaksi ja Reeve joutuu raahaamaan tyttöä loppumatkan.

Leffan paras puoli oli se, että Reeve osasi oikeasti lentää lentokoneella. Olin ihan monttu auki, kun mies eräässä kohtauksessa nakkasi postit kyytiin, istui koneeseen ja ampaisi taivaalle.
Tämä oli kuvattu hienosti ilman leikkauksia joten asia käy kaikille selväksi. Lentokohtauksetkin on kuvattu Reeven ollessa oikeasti koneen ohjaimissa. Ollut varmaan unelmien täyttymys yhdistää näin kaksi harrastusta.

Elokuva kuvattiin nykyisten Kroatian ja Slovenian alueilla, samoilla mestoilla kuin Tom Selleckin tähdittämä vastaavista teemoista ammentava Joka vaaroja etsii (1983).
Filmi menestyi heikosti eikä tämä kyllä mitään hehkutuksia ansaitsekaan. Maisemat ja Reeven suoritukset on sitä parasta antia.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 4168
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: Pe Huhti 26 2019 19:59 
Ylös  
Tähän genreen sopinee esimerkkitapaus Escape from Angola 70-luvun lopusta. Katsottu isokoppaiselta VHS:ltä.

https://www.imdb.com/title/tt0074492/reference

Tämä luontopööpöily ei ole minulle mitenkään kovin rakas genre, eikä nytkään ollut tarkoitus mitään sellaista lähteä kuvaamaan, vaan hämäävä kansikuvamaalaus lupaili tiukkaa, machopisteitä tiputtelevaa toimintaa ynnä muuta rellestystä. Periaatteessa kaikki kannen elementit ovat kyllä elokuvassa mutta ei ehkä ihan sellaisessa kontekstissa kuin voisi ensiksi tulla mieleen... Ja eipä silti; itse en tykännyt, en lainkaan, mutta joku enemmän tämäntyyppisestä kamasta pitävä voisi kai tästä ehkä jotakin irti saadakin.

Isä, äiti ja kolme poikaa lähtevät Afrikkaan eläimien siirrossa turva-alueelle auttelemaan. Kaikkia viittä esittävät todella tönköt näyttelijät jotka kuulostavat siltä kuin lukisivat replansa paperilta ensimmäistä kertaa esittäessään ne. Ensimmäinen puoli tuntia on kuin mistä tahansa luontodokumentista sillä erolla, että lamaantuneen juontajan kuivat jorinat puuttuvat ja että välillä leikkaillaan tähän perhekatraaseen tekemässä ei-mitään. Sitten sattuu käymään niin että nuorimmaisen pojan jalka ja perheen auto menevät molemmat mäsäksi keskellä savannia joten loppuporukka lähtee läheistä kylää kohti apua viestittämään. Valitettavasti paikalla pyörii myös jotain pahoja tyyppejä; salametsästäjiäkö vai muuten vain sissisotilaita nyt olivatkaan.

Joka minuutin välein törmäillään leijoniin, puhveleihin, sarvikuonoihin ja muihin luonnon ihmeisiin tällä reissulla mutta näyttelijöitä ei ole uskallettu laittaa samaan kuvaan elikoiden kanssa joten eliömuodot reagoivat toiselle puolelle ruutua omassa puolikuvassaan ja ihmiset toiselle omassaan näin hämärryttäen täysin ovatko ne olevinaan kahden, 20 vai 200 metrin päässä toisistaan. Tästä kuitenkin yllättävänä poikkeuksena kohtaus jossa jonkin sortin pantteri hyökkää isän kimppuun: olipa oikeasti vaarallisen näköinen hetki ja ihan oikean stuntukon sekä elikon kanssa kuvattu. Oikein yllätti kun oli jo tottunut tähän "tuijotellaan kuvarajan ulkopuolelle" -meininkiin.

Pahikset olivat aivan turhia eikä mitään toimintaa todellakaan ollut mihinkään suuntaan. Jonkun eläinaseman kiltin joulupukin ne ampuvat mutta tämäkin on toteutettu niin että suoraan konepistoolien lähikuvasta leikataan jo valmiiksi maassa makaavaan ukkeliin - voiko löysemmin ja turhemmin ja paskemmin mitään tehdä? Miksi edes vaivautua tuossa vaiheessa? Imdb:kin horisee jotakin "farmarista" ja "tämän ystävistä" jotka joutuvat "pakenemaan kapinallisia halki viidakon" eikä mitään tällaista tietenkään missään määrin tapahdu. Kaikki on melkoisen laiskanpulskean kivutonta ja mukavaa halki elokuvan. Ohjaajan pointtina olikin selkeästi ollut vain esitellä Afrikan luontoa ja faunaa ja mikäs siinä tietysti jos sellaisesta tykkää - saatana sitä vaan tarvitsisi minkään pumppuhaulikkoactionin kaapuun pukea!

Ohjaajan nimi ei ollut tuttu mutta mieshän on ohjannut ainakin yhden ilmiselvän klassikon: sen 60-luvun Adam West Batman -leffan! Ja ollut muutenkin mukana monien nimekkäiden aikansa tv-sarjojen teossa. Toki tämä näkyy paitsi tietyssä televisiomaisuudessa niin myös ihan semikompetentissa asioista irtisaamismentaliteetissa - tuskinpa tämänkään budjetti on mitenkään suunnaton ollut. Eli eihän siinä: ei huono, ei vaan meikäläistä henk. koht. juurikaan kutkuttava juttu.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Paikalla
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 8060

Viesti Lähetetty: Ti Heinä 09 2019 16:50 
Ylös  
Kuva
The Hunter :star: :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt1703148/?ref_=fn_al_tt_2
Jaa, ei löytynytkään arviota ainakaan tästä ketjusta. The Hunterissa Willem Dafoe samoilee yliopiston lähettämänä metsäkarjuna, jonka tehtävä on löytää bioasefirmalle Tasmanian tiikeri. Elikkoa ei enää tapaa ja tämä näköhavaittu yksilö saattaa olla viimeinen maailmassa. Tehtävänkuvaan kuuluu, että veri- ja muut näytteet kun on saatu, kellekään muulle ei mahdollisuutta niiden ottamiseen jätetä. Martin (Dafoe) majoittuu lähistöllä sijaitsevaan tönöön, jossa kaikki on ihanasti rempallaan. Äiti kahden lapsensa kanssa siellä asuu, mies on ollut hukassa jonkin aikaa. Voivatko luonnonsuojelua vastustavat paikalliset olla katoamisen takana, kun muutenkin käyttäytyvät vihamielisesti hakkuutöidensä katoamisen pelossa?

Tässä oli sympaaattista lande-elämää, josta tehtävää suorittamaan saapunut miehemme alkoi pitää jo vähän liikaakin, ja metsissä oli vietetty kuvauspäivä jos toinenkin. Oli silmiähivelevää luonnon kauneutta ja välillä paskaakin keliä. Taitava Dafoe on totta kai täydellisen vakuuttava eräjorma ja kokenut asemies partalookissaan.

Pelkkää ihanaa hengailua ja puiden halailua reissu ei siis ole, vaan katsojalle esitellään muutamakin kuollut/kuoleva metsän asukki. Nämä olivat ikävimpiä hetkiä, mutta eipähän ainakaan mene liian Disneyksi. R:nä tämä on siis tehty. Martin alkaa myös aavistaa pahinta sen suhteen, mitä perheen isälle on mahdollisesti tapahtunut. Sam Neilliä oli hienoa nähdä perheen tuttavana, jonka osuus kaikkeen alkaa niin ikään epäilyttää päähenkilöä.

Olihan tämä suositeltava tapaus. Tasmaniassa oli oikeasti kuvattu, joten nämä höpinät sopisi siihen australialaisten elokuvien ketjuunkin. Lootassakin oli niitä luontoäidin helmassa viihtyviä, no ainakin Lahtinen "cowboy" joille erityisesti uskaltanee suositella.

_________________
-You have a huge fucking dick!

 Profiili  

Poissa
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ti Syys 23 2008 17:56
Viestit: 7707

Viesti Lähetetty: Ti Heinä 09 2019 18:04 
Ylös  
Exterminator kirjoitti:
Olihan tämä suositeltava tapaus. Tasmaniassa oli oikeasti kuvattu, joten nämä höpinät sopisi siihen australialaisten elokuvien ketjuunkin. Lootassakin oli niitä luontoäidin helmassa viihtyviä, no ainakin Lahtinen "cowboy" joille erityisesti uskaltanee suositella.


Tykkäsin kyllä, kun jokunen vuosi sitten katselin ja toisaalle kommentoin (uusiakin voisi):

The Hunter

_________________
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

 Profiili  

Paikalla
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 8060

Viesti Lähetetty: Ti Heinä 09 2019 18:13 
Ylös  
^ Ai joo, siellä olikin paljon laajemmin kerrottu jo tästä. Kirjan unohdinkin mainita, sellaiseenhan elokuva tosiaan kuulemma perustuu.

_________________
-You have a huge fucking dick!

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3463

Viesti Lähetetty: Ke Heinä 10 2019 9:11 
Ylös  
The Hunter reiska löytyy hyllystä joten koitetaanpa katsella. Hyvältä kuulostaa :up:

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 129 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com