Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on Ma Helmi 18 2019 3:03


Etusivu » Foorumit » Elokuvat - yleistä


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 305 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 3117

Viesti Lähetetty: Ma Helmi 11 2019 8:56 
Ylös  
Kuva

Traitor´s Heart (1999) :star:
https://www.imdb.com/title/tt0171841/

Piti katsoa yhdeltä neljän leffan koksulta tämä viimeinen alta pois ja olihan surkeinta mahdollista Nu Image yhtiön halpispaskaa taas.

Loose Screws leffasta tuttu Bryan Genesse yritää näytellä Nick Brodya jolla on vaimo ja lapsi mutta hänen muistinsa kantaa vain viiden vuoden päähän.
Mies on yrittänyt selvittää menneisyyttään ja nyt oudot ihmiset alkavat ottaa yhteyttä ja muisti palailla pätkittäin.
Brody on entinen palkkatappaja jonka edellinen tehtävä on mennyt pieleen ja pomot on sitten tyhjentäneet miehen muistin koska eräs salainen asiakirja on kadoksissa ja muuta hölynpölyä.

Ai saatana, miten kiduttavan heikkoa kampetta sitä osataankin tehdä :lol: Cast on ihan hukassa ja välillä näytetään hidastuksia, kun Brodyn joukot juoksentelee jollain pellolla räjähdysten keskellä.
Tarjolla lisäksi helvetisti tyhjänpäiväisiä keskusteluja ja Brody halutaan tietenkin hengiltä joten pari takaa-ajon tapaistakin on koitettu kehitellä.
Sänkykohtausta hieman odottelin mutta sitäkään ei leffasta löydy tisseistä siis puhumattakaan ja koko roska loppuu sitten yhteen hullunkurisimmista wtf oikeudenkäynneistä.

Tämä oli siis tuottajalegenda(?) Avi Lernerin perustaman Nu Image yhtiön filmi ja nämähän ei budjetilla juhli, isommat rahat laitetaan likoon miehen Millennium lafkan elokuviin.
Ohjauksesta vastasi Avin jo edesmennyt veli Danny Lerner ja tämä oli hänen debyyttinsä. Suosittelen pysymään kaukana ja tuo yksi tähti muutamalle hienolle räjähdykselle mihin leffan koko 2 miljoonan budjetti on varmaan laitettu.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 3740
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: La Helmi 16 2019 0:17 
Ylös  
Päätinpä katsoa alkavan viikonlopun kunniaksi toisenkin filmin tänään ja tällä kertaa VHS-nauhuriin iskeytyi tyystin ennaltatuntematon tuotos The Game.

https://www.imdb.com/title/tt0095196/reference

Ei, ei se David Fincher / Michael Douglas -viritys mikä, vaikka ihan jees oli sekin, häviää tälle tuotokselle kohtalaisen armottomasti. Kuten lähes kaikki muukin. Tällaisesta elokuvasta nimittäin yleensä korkeintaan unelmoi iskiessään väpäjävin käsin sattumanvaraisen kasetin tai levyn pesään. Nyt nimittäin pelataan kovaa peliä! Pois mamikset, niille ei ole tilaa tällä hiekkalaatikolla! Järki on kiertoilmaus homoseksuaalisuudelle! Nyt ollaan 80-luvun sykkivässä, pyhässä ytimessä teoksella joka haastaa Commandonkin kaikessa muussa paitsi tuotantoarvoissa ja elokuvanteon sujuvuudessa. Mutta nehän nyt ovatkin ihan hinttien juttuja ne! Ja tämä on miesten elokuva, perkele!


Lauma superkorruptoituneita rikospäälliköitä kokoontuu vuosittain seuraamaan keksimäänsä ihmismetsästyspeliä jossa usuttavat loputtoman StormTrooper -sotilaansa kaapattujen vihollisten perään loputtomantuntuisella, kusisen Afrikan Tähti -pelilautaa muistuttavan pienoismallin markkeeraamalla alueella mihin kuuluu metsää ja ruohoniittyä. Sitten tietysti lyödään vetoa siitä kuka kuolee missäkin vaiheessa yms. Vähän niinkuin Avenging Forcessa paitsi että niitä uhreja on monta - plus että tuo Cannonin maanmainio merkkiteos on hienovaraisuuden, vakavastiotettavuuden ja monitasoisen elokuvanteon riemujuhlaa tähän meininkiin verrattuna. Vaan tällä kertaa mukana onkin uusi pelaaja, joka salassa vastustaakin kelmien viritelmää ja on usuttanut poikansa - elokuvan päähenkilön, joka syystä tai toisesta sattuu olemaan maailman kovin jätkä koskaan - mukaan jahdattavien joukkoon varmana että tällä suunnitelmalla mennään maaliin ja saadaan oikeutettu kosto!

Ja siinä on koko elokuvan juoni. Siis ihan täysin koko juoni. Se oli siinä. Mitään b-tarinaa, hahmokehitystä tai mitään muutakaan ylimääräistä ei ole. Eikä tule. Tällä elokuvalla ei ole aikaa sellaiselle pelleilylle! Kaikki ekspositio on ahdettu alun kymmeneen minuuttiin ja sen jälkeen vaan annetaan paahtaa kunnes lopputekstit lopulta orgasminomaisesti laukaisevat tilanteen. Kukaan näistä uhreistakaan ei vaivaudu hetkeksikään kyseenalaistamaan tilannettaan tai edes soimaamaan huonoa tuuriaan että tällaiseen jamaan on joutunut; ei, jos kerta tänne ollaan tappelua varten raahattu niin tapellaan nyt sitten! Kyllä on hienoa talvisodan henkeä tässä koplassa!

Sitten hahmot. Ai jai. Hahmot. Pahikset ovat laumasta mielenkiintoisempi; heitä johtaa joku tylsä palli mikä ei tee muuta kuin elvistelee vähän väliä hienolla kuolonkentällään. Sitten on klassinen italogangsteri nimeltä Caesare (koska tottakai se on), joku aasialaiskummisetä joka paljastuu lopussa ninjaksi (koska tottakai se paljastuu), öljysheikkiarabi joka jauhaa loputtomasti Allahista ja sokerina pohjalla asekauppias joka on syystä tai toisesta sonnustautunut täyteen SS-upseerin univormuun koppalakkeineen, kokardeineen kaikkineen. Sitten on se hyvä tyyppi, juutalainen rahamies nimeltä Schekel (koska tottakai se on!). Ja sitten nämä nerot katsovat hienoja videomonitorejaan jotka välittävät elävää kuvaa taistelukentän tapahtumista. Tämä on selitetty siten että jokaikisessä puskassa ympäri tätä Tansanian kokoista aluetta on joku maastopukuinen solttu kuvaamassa matkalaukun kokoisella kameralla ilman että kukaan huomaa. Eräässä vaiheessa miehet innostuvat työntämään tonnikaupalla seteleitä jonkun alusasuisen tanssijanaisen pöksyihin koska eivät rikkauksistaan ja prostituutioringeistään huolimatta ilmeisesti ole ennen stripparia nähneet.

Hyviksistä löytyy kanssa: on tietysti tämä meidän päähenkilömme jonka luonne on olla päähenkilö. Sitten on muija joka oli jonkun pahiksista porttona mutta aiheutti jotakin sen kummemmin selittämättömiä ongelmia ja on siksi täällä - ja osaa ilman perusteluja taistella kaiken maailman bolilla ja vastaavilla. Tämä ja päähenkilö alkavat jossain vaiheessa sattumanvaraisesti nuoleskella toisiaan koska niin nais- ja miespääosan vaan kuuluu tehdä. Sitten on se iso ja läski äijä Police Academy 6:sta (en voi uskoa että tunnistin tuon miehen) ja sillä on täysin sama rooli kuin siinäkin eli olla väkivahva mutta hitusen yksinkertainen veijari. Lisäksi löytyy aasialainen miekkataistelija (mikä on hyvä koska perussotilaiden lisäksi alueella pyörii myös ninjoja!) ja italiaani joka on täällä koska Caesare tapasi sen jostain helvetin heinäladosta panemasta vaimoaan. Tämä myös esitetään lyhyenä ja oleellisena flashbackvälähdyksenä.

Niin. Ja itse elokuva on silkkaa räjähdysten, helikopterien, kameramiesten varjojen, lisäräjähdysten, ammuskelun, painiskelun, takaa-ajojen, vielä muutamien räjähdysten ja tottakai sinne tänne ripoteltujen aivopierujen juhlaa. Hetkeksikään ei pysähdytä vaan aina ollaan liikkeessä. Tämän voisi jo kuvitella käyvän puuduttavaksi mutta ei: aina kuitenkin tapahtuu jotakin täysin epäloogista tai muuten vaan naurettavaa. Päähenkilö saa Rambon näyttämään ihan nössöltä ja huutaakin melkein yhtä kovaa kuin Reb Brown. Reb se kyllä tästä olisi vielä puuttunutkin! Mahdollisesti dinosaurusten ja roboottien ohella. Tosin näyttelijä Craig Alan on tehnyt muitakin varsin lupaavanoloisia pätkiä samoina 80-luvun vuosina. Se vielä, että niin paljon kuin toimintaa onkin suuri osa siitä, ainakin kaikki lähitaistelut ovat vieläpä kohtuullisen köpöisiä ja huonosti valituilla kamerakulmilla taltioituja. Tämän voi katsoa miinukseksi mutta minulle vain sekin onnistui lisäämään tuotoksen henkevää karismaa.

Ei tätä voi kehua liiaksi. En olisi arvannut näkeväni vielä The Favouritea paremmankin elokuvan samana päivänä mutta näin vain kävi. Näin idioottimaista, lapsellista paskaa mutta kaikilla niillä kaikista parhaimmilla ja kauneimmilla tavoilla harvoin kokee edes unissaan - itse asiassa pätkän löytäminen imdb:stä olikin sen verran haastavaa että hetkellisesti jo luulin nähneeni jonkin huonosta ruuansulatuksesta johtuvan, ihanan houreunen. Tälle, tälle tuotokselle minä kumarran tästä lähtien vähintään kolmesti päivässä. En voi sanoin kuvailla rakkauttani paitsi tätä tuotosta myös yleisesti koko universumia kohtaan tällä hetkellä. Tämä oli kaunista. Tätä lisää. Ja tottakai ehdoton suositus kaikille - tosin en kyllä tiedä mistä kyseisen elokuvan voi prokuroida itselleen muuta kuin kylppärin maton asentaman partaveikon tuomana, vanhana VHS-kasettina.Mitä muuta voi odottaa kuin parhautta tuotokselta, jonka ohjaajakin näyttää tältä:

Kuva

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 3740
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: La Helmi 16 2019 20:40 
Ylös  
Lisää hyvää roskatoimintaa! Rutger Hauer elokuvassa Deathline!

https://www.imdb.com/title/tt0124349/reference

Printissä nimi oli Redline joka on puolestaan pätkän Kanadalainen nimi. Euroopassa julkaistu nimellä The Syndicate millä nimellä minun DVD-kopionikin kulkee. Ja jotta rakkaalla lapsella olisi mahdollisimman monta nimeä, Briteissä ilmeisesti tunnetaan otsikolla Armageddon. Oliko nyt varmasti tarpeeksi? Kannesta voisi päätellä normitrilleritoiminnaksi millä perusteella (plus tietysti Rutkun innostamana) tätä katsomaan lähdinkin mutta tämähän olikin oikein scifiä ja kaikkee!

Ollaan tulevaisuuden Venäjällä mikä kieltämättä lieneekin vähän scifin osalta paitsiompaan jäänyt lokaatio. Ja ai että rakastin elokuvan visiota: juuri sellaista kunnon Barb Wire / Heavy Metal -tyyppinen, rapistuneen paskainen ja ruosteenraiskaama mutta silti sekapäisesti nahkaa, niittejä, paljaita tissejä sekä kevyttä univormufetisointia kauniiksi taideteokseksi yhdistelevää "Blade Runner mutta lihakkaammin" -meininkiä mistä niin kovin tykkään. Eikä pätkä näyttänyt edes huonoltakaan - pieni budjetti on selkeästi käytetty taiten ja järjellä.

Hauer on joku CIA:n tyyppi minkä tämän pari (Mark Dacascos) pettää ja jättää luoti päähän tämän vastakylmenneen vaimon viereen kuolemaan. Venäjän hallitus kuitenkin päättää herättää miehen eloon pahaa, Dacascoksenkin työllistävää rikollissyndikaattia jallittamaan koska poliisi ei moiseen pysty. Tuo eloonherätyskonsepti oli aika jännä, tosin en tiedä vaikuttiko se Rutgeriin mitenkään sen kummemmin. Onko se superkovis jo valmiiksi vai tekikö tämä käsittely siitä aiempaa RoboCopimman? Ainut ulkoinen muutos on se että hänen hienot papparaisviiksensä ajetaan pois prosessin yhteydessä.

Hauer lähtee tehtävälleen ja tapaa kivan prostituoidun matkalla joka myös osaa potkia ihmisiä kiitettävästi munille. Tämä oli jopa vaivauduttu perustelemaan elokuvassa myöhemmin vaikka ei varmasti olisi tarvinnut vaivautuakaan. Sitten käydään kylpylässä ja yökerhossa ja kaikkialla muualla missä voi olla kaviaaria, ammuskelua ja tissejä. Veripussit litsahtelevat näyttävästi ja porukkaa kuolee. Mitään loputonta actiontykitystä tämä ei kuitenkaan ole vaan filmissä on paljon myös rauhallisempia, viipyilevämpiä hetkiä. Nämäkin toimivat sillä hahmot olivat jees ja kyllä tätä kuvastoa katseli varsin mielellään.

Varsin pätevä pläjäys siis kaikin puolin. Ei mitenkään pärjännyt eilisiltaiselle, yläpuoliselle The Gamelle mutta alan epäillä ettei mikään tule koskaan pärjäämään. Sen sijaan eräänlaisena hyvällä tavalla halpisscifiversiona Mel Gibsonin Paybackistä tämä on varsin oiva. Ei ehkä yhtä hauska ja nokkela mutta mukava maailmanrakentelu ja sopivat överiydet korvasivat puutetta mukavasti.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 7774

Viesti Lähetetty: Su Helmi 17 2019 11:35 
Ylös  
^ Tämähän oli se, missä "Rutku" tappelee sitä jotain yläosatonta potkunyrkkeilijänaista tai vastaavaa vastaan? "cheesy" Jopa itseltä löytyy ja miksi helvetissä en ole pitkään aikaan nähnyt!

The Game kuulosti kyllä melko unohtumattomalta elämykseltä, ei vaan tosiaan mitään levyä tuosta taida olla :( Ja kasetin vaikka jostain löytäisikin, niin emmä oikein näitä enää viitsi.

_________________
"It's really big..."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 3740
Paikkakunta: Kerava

Viesti Lähetetty: Su Helmi 17 2019 12:09 
Ylös  
Exterminator kirjoitti:
^ Tämähän oli se, missä "Rutku" tappelee sitä jotain yläosatonta potkunyrkkeilijänaista tai vastaavaa vastaan? "cheesy" Jopa itseltä löytyy ja miksi helvetissä en ole pitkään aikaan nähnyt!


Joo, on! Ja sitten toinen, kokonaan alaston muija hyppää sen selkään ja ne päätyy painimaan maassa. Täyttä kultaa! Näinkin vanhemman arviosi tästä - hyvä että oli sinnekin maittanut. Ja kyllähän tuo varmasti uusia kannattaa.

Exterminator kirjoitti:
The Game kuulosti kyllä melko unohtumattomalta elämykseltä, ei vaan tosiaan mitään levyä tuosta taida olla :( Ja kasetin vaikka jostain löytäisikin, niin emmä oikein näitä enää viitsi.


Joo, ihmeellisen unohtunut pätkä ilmeisesti. Edes mikään internetin vähänkään tunnetuimmistan roska-/kasarileffojen youtube-arvostelijoista ei käsittääkseni ole tarttunut tähän. Kyllä näin päräyttävän matskun luulisi jotain tyyppejä kiehtoneen. Pitää vissiin lähettää jotain asiakaskirjelmää jollekin Arrow'lle tai vastaavalle sillä kyllä tämä ansaitsisi laajempaa huomiota, ehdottomasti!

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 305 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com