Video Nasty

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5034
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Video Nasty

Post by Tina DeMona »

^Boogeyman on kyllä kova!
--- Amal shufar, at rrug ---

User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 8808
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Video Nasty

Post by Exterminator »

House On The Edge Of The Park :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0080503/?ref_=nv_sr_1
Sainpa vihdoin katsottua. Jos automekaanikot ovat mielestäsi mulkkuja, niin tähän kannattanee tutustua. Voi sitten olla kiitollinen, ettei sentään tällaisia sadisteja siellä haalarikansassa hiihtele. David Hess esittää korjaajaa, joka on juuri lähdössä bilettämään, kun huoltoon tuodaan yskivä kaara. Työkaverilta löytyy pikainen ensiapu, ja herrat saavat samalla kutsun tulla mukaan tanssimaan ja tapaamaan ihmisiä yksityistilaisuuteen.

Alex (Hess) on jo tätä ennen nähty harrastuksensa parissa, eli väkisinmakaamassa satunnaisen autoilijan. Talossa kikkarapään naistenmetsästys jatkuu, kun Lisa (Annie Belle) miellyttää silmää ja tuntuu jopa antavan flirttiä takaisin. No, Hessin pääosittaessa ja Deodaton ohjatessa on epätodennäköistä, että seuraavaksi sitä rakastutaan ja koko tilaisuus päättyy ryhmähaliin. Parkettien partaveitseksikin miehestä olisi kenties ollut, mutta korjaamolta sujahti taskuun ihan konkreettinen partaveitsi, ja tottahan sille löytyy käyttöä illan edetessä. Vähän samanlaista menoa kuin jossain Funny Gamesissä, jossa kotiin tunkeutuneet alkavat käyttäytyä ikävästi ja talonväki ei pääse pakoonkaan. Toki tässä mentiin väkivallan osalta paljon inhottavammalle tasolle, loppupuolen viiltelyssä varsinkin.

Kyllähän tämä tavallaan pisti miettimään, että onko elokuvalla muuta pointtia kuin esittää mahdollisimman raakoja tekoja, ja kuinka hyvä pointti sellainen on. Kaipa näille viiltelypätkillekin silti on paikkansa, enkä tätä mitenkään paskana tai liian epämiellyttävänäkään pitänyt. Oli kuitenkin ihan hyvin tehty elokuva mielestäni ja jätti kohtalaisen neutraalin fiiliksen. Tissejä nähtiin useammatkin, mikä on aina hyvä tietenkin.

En varmasti ihan hetkeen katso uudestaan, onpahan kuitenkin nähty. Kotimaisen DVD:n kuvanlaatu kelpasi ainakin minulle mukavasti.
-You have a huge fucking dick!

User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 4288
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: Video Nasty

Post by aTomiK »

Jossain yhteydessä taisin jo mainitakin, että munkin mielestä tämä oli yllättävän laimea.
Naisia kyllä kiusataan mutta gorea ei juuri ole kuten ei jännitystäkään. Asiaan vaikuttaa ehkä myös se, että vihasin niitä rikkaita kusipäitä :lol:
Hess on tietty kova, itse talo näytti hienolta ja scoressa on makeita kohtia. Ilmeisesti Deodato oli jossain välissä ihan tosissaan tekemässä jatko-osaa, kun promojulisteitakin on värkätty

Image
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

User avatar
randagio
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 847
Joined: Tue Nov 03 2015 14:50

Re: Video Nasty

Post by randagio »

aTomiK wrote:Ilmeisesti Deodato oli jossain välissä ihan tosissaan tekemässä jatko-osaa, kun promojulisteitakin on värkätty
Julkaistaan double featurena Cannibal Holocaust 2:n kanssa, jota Deodato on ollut 'tekemässä' varmaan 20 vuotta. :toldso:

User avatar
väliaikainen nikki
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 2372
Joined: Fri Feb 02 2018 11:32

Re: Video Nasty

Post by väliaikainen nikki »

aTomiK wrote:
The Boogey Man (1980) :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0080464/

Herätelläänpä Video Nasty ketjuakin eli The Boogieman tuli vihdoin ja viimein katseltua. Ja minähän tykkäsin tästä yllättävän paljon.
Hitaasti kiiruhtaminen ei haittaa ollenkaan ja ne muutamat tappokohtaukset sekä varsinkin "lopputaistelu" toimi hienosti.

Heti aloituskohtaus kaappaa tällaisen 80s fanin mukaansa, kun kuvataan taloa ja Carpenteria, Oldfieldin Tubular Bellsiä sekä Goblinia yhdistelevä teemabiisi soi.
Alun jälkeen luulin, että tässä leikitään pelkästään puukkohippaa mutta ei sentään. Peliin tulee mukaan peilijuttuja, tapetun pahiksen riivattu henki sekä manausta.
Osa kohtauksista on aika kaukaa haettuja mutta onpahan ainakin jotain erilaista. Tällaisissa leffoissa ei tuollaisiin tule niin tartuttua.
Ohjaaja Ulli Lommelin silloinen vaimo Suzanne Love tekee loppupeleissä ihan hyvää duunia. Velipojastaan en ole niinkään varma :lol:

Jossakin välissä voisi katsoa Lommelin varhaisempaa tuotantoa ja laittaa Cocaine Cowboys soittimeen.
Oli muuten ekaa kertaa Uli Lommelin leffa katselussa ja tykkäsin. Sopivan hönö leffa ja muutama kohtaus sai aikaan kunnon naurun. Etenkin se kylpyhuonekohtaus, jossa muija tunkee sakset kurkkuun ja kakara tulee tirkistelemään tyhmänä ja ikkuna toimii giljotiinina.

Toi Suzanne Love on aika hyvännäköinen muija. Voisi katsella muutaman muunkin leffa. Ulilta hyvä veto naida rikas ja nätti perijätär, joka kirjoitteli shekkejä näihin laatupätkiin :upeeta2:
Harry Väliaikainen nikki hates everybody: Limeys, Micks, Hebes, Fat Dagos, Niggers, Honkies, Chinks, you name it.

User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5034
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: Video Nasty

Post by Tina DeMona »

Tuli nyt katsottua Night of the Bloody Apes.

https://www.imdb.com/title/tt0063090/reference

En laittanut alkuperäistä nimeä tuohon, koska aika oma juttunsahan tämä englanninkielinen variaatio taitaa olla. Kai. Ehkä. No en minä tiedä. Hyvä on sitten: La Horripilante Bestia Humana ja alunperin vuodelta 1969 tämä pilkistää, vaikka sitten vasta Video Nastyjen myötä kunnolla ihmisten tietoisuuteen kai nousukin.

Niin eli Meksikolainen superälyttömyystörttöily on kyseessä, johon ahnaat eksploitaatioguut ovat sitten lisäilleet kaikennäköistä, kuten stokkikuvaa aidosta avosydänleikkauksesta. Sekä tietysti dubanneet koko roskan. Normaalimpaa goreakin löytyy; tosin oliko ne jutut jo alkuperäisessä en osaa sanoa. Onnellisen paskoja ne ainakin olivat - mutta hyvinkin ratkiriemukkaalla tavalla.

On tällainen äijä, joka on Meksikon ässin supertohtori. Hän työskentelee pääsairaalassa ja omaa oikein itseään "mestariksi" tituleeraavan kätyrinkin. Hänen poikansa kuitenkin sairastaa leukemiaa, joten tohtori päättää (looginen tiedemies kun on) murtautua eläintarhaan josta kaappaa gorillan (joka kuitenkin muuttuu mieheksi gorillapuvussa vasta tainnuttamisensa jälkeen - tätä ennen sitä esittää stokkikuva paviaanista mikä on tietysti ihan sama asia), jonka veren se aikoo vaihtaa poikansa vereksi. Gorilla kun on vahva eläin niin sen verikin on sitten niin vahvaa, että voittaa taudin kuin taudin. Jotta moinen "vahva" veri vaan jaksaa elimistössä kiertää, täytyy pojalle vaihtaa samoin tein myös gorillan sydän - ja tämä sitten triggeröi mutaation, jossa pojan "ihmisensisäiset eläimellisyydet" pääsevät valtaan hirviömäisessä mudossaan. Ts. hän muuttuu paskalla feidillä kehonrakentajaksi, jonka naamaan on liimattu ruskea halloweennaamari. Sitten tämä Veriapina toikkaroi yössä typerissä hiihtohousuissaan ja tappaa + raiskaa ihmisiä.

B-juonessa sitten ollaan Meksikolaisen naisshowpainin ihmeellisessä maailmassa, jossa punaiseen paholaistrikooseen pukeutunut muija (joka sattuu olemaan poliisin heila) vahingossa loukkaa vastustajansa. Tämä aiheuttaa hänen omalle tunnolleen kovan kolauksen. Tämä juoni kuitenkin unohdetaan johonkin lukuunottamatta sitä loukkaantunutta, koomaan vajahtanutta vastustajaa, jonka tohtorismies myös kaappaa vaihtaakseen jälleen kerran poikansa sydämen Veriapina -tilan kumoamiseksi. Tämä ei vaikuta kuitenkaan mihinkään eikä katsojalle ikinä selviä että miksi ellei sitten lasketa lopun todella päälleliimattua viestiä, jossa sankarimme oppivat ettei Jumalan leikkiminen tieteen nimissä ole hyvä juttu: kuin Jurassic Parkissa ikään!

Olipas hapokas keitos. Missään ei luonnollisesti ollut mitään järkeä mutta onneksi kaikkea viihdyttävää kuten paskoja efektejä, tissejä, todella kummallisia aivopieruja sekä yleistä hoopousjuustoa oli ruudulla jatkuvasti. Paletti ei mitenkään pysy kasassa ja loppu on hyvin antiklimaattinen. Yhdessä gore-efektikohdassa apina repii mieheltä ihoa irti paljastaen sen alta toisen, täydellisen terveen ihon. Jossain taas pullautetaan silmä irti, ja silmää seuraa nyrkinkokoinen möntti samaa ainetta, mistä silmä on valmistettu. Jossain vaiheessa apinamies "eristetään" sairaalahuoneeseen iskemällä ikkunan eteen ristiin kaksi ohutta rihmalistaa jotka tavallista navakampi tuulikin repii irti.

Kyllähän tämä pakostakin viihdytti ihan pirukseen. Pituuskin oli juuri sopivan köykäinen ettei tylsistymään päässyt. Hassua paskaa.
--- Amal shufar, at rrug ---

Post Reply