Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on Ke Joulu 12 2018 6:03


Etusivu » Foorumit » Elokuvat - yleistä


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ti Syys 23 2008 17:56
Viestit: 7247

Viesti Lähetetty: Ti Kesä 16 2015 21:40 
Ylös  
Omistetaanpa isolle ja kiukkuiselle ydinhirviöllekin oma ketju. ...Ja vanavedessä kulkeville kamalille kumppaneille myös. Innostuin taas pari osaa katselemaan ja aikomuksena oli aloittaa alkuperäisen kertailulla, mutta se on nähty pari-kolme kertaa, eikä enää suuria uusintahaluja nostattele. Ihan pätevä hirviöelokuva 1950-luvulta, mutta noin viihdyttävyydeltään ei mielestäni kuulu samaan kerhoon kuin joukko myöhemmin ilmestyneitä osia. Toistaiseksi omaan mieleen on nyrjähtänyt näkemys, että Godzillan kultakautta elettiin 1980- ja 1990-luvuilla, kun varsin viehättävät ideat yhtyivät vauhdikkaaseen menoon ja miellyttävään toteutukseen.

The Return of Godzilla (1984)

Iso peto saadaan jälleen heräteltyä ja kaikenlaisilla pomminperkeleillä kiukustumaankin. Tietäähän sen, mitä siitä taas seuraa, eli suurkaupunkia rikki ja romuksi. No, ihan peruspätevää hävitystä tässäkin, mutta toisaalta Godzillaa vastaan asettuvat hirvitykset uupuvat armeijan vääntäessä vastaan, minkä pystyy ja kykenee. Nimikkohurjimus itse on välillä sympaattisella tavalla tönkkö, mutta paikoitellen saadaan kiukkua ja raivoa pintaan. Ihan nautiskeltavaa jyräämistä tämä paluu edustaa.

Godzilla vs. Biollante (1989)

Edelliseen verrattuna otetaan useampikin askel kohti kaistapäisyyttä ja helvetin hyvä niin. Kuolematon Godzilla vankilastaan vapautuu ja merireitti kulkee tietysti kohti Tokiota, jota jälleen väistämättömältä vaikuttava tuho odottaa. Siinä mielessä mitään erityisen uutta ei ole luvassa, mutta muuten hekumoitavaa kyllä löytyy. Armeijahan tietysti tässäkin tykkää Godzillaa ammuksillaan ja veikeillä vimpaimillaan ärsytellä, mutta myös toisenlaista luomusta saadaan aikaan, kun vähän omalaatuinen tiedemies yhdistelee ruusuprojektiinsa Godzillan geenejä ja sinne sekaan vielä jotenkin sujahtaa kuolleen tyttären henkikin. Mitäpä sitä muuta kuin karjahdellen taistoon!

Voisihan tämäkin tiukempikin viihde-elämys olla, sillä löysää edelleen löytyy, mutta jatkuvasti hiukkasen humalaista mieltä lämmitti sellainen tunne, että ollaan vähintään hyvien juttujen äärellä, ellei jopa ytimessä. Höpöhöpöltä vaikuttavaa geenijuttua, armeija uusine aseineen, kekseliäs vastahirviö, telepatiaa, pikaevoluutio, taivaaseennouseminen, taustalla vauhdikasta agenttimenoa ja mielekästä musiikkia. Nämä kaikki vielä pyöräytettynä yhteen siihen tapaan, ettei jää mitään väkinäisen hah-hah-hassuttelun makua suuhun. Tietysti sekin on hyvä huomioida, että toiminnallisemmista tuokioista ja paikkojen hävittämisestä välittyy kunnollista tekemisen tahtoa, johon on helppo loikata mukaan. Godzillan karjahdellessa sinistä liekkiään haluaa itsekin pikkuisen murahdella tuhosinfoniaa makustellessa. Kotimaisen levyn kiirehtivä tekstitys hieman haittailee seuraamista, mutta eipä sekään iltaa pilaa.

Jos pitäisi hiukkasen humalaiseen iltaan valita tämä tai vaikkapa toistaiseksi uusin Godzilla, niin arpajaiset eivät pitkään jatkuisi. Uusi tummasävyisempi tulkinta ottaa aiheensa pari pykälää liian vakavasti ja tuloksena on paikoin näyttävää sekä komeaa, mutta pitkitettyä ja jokseenkin ryppyotsaista menoa, josta ei samanlaisia viihdearvoja irtoile.

_________________
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 7580

Viesti Lähetetty: Ke Kesä 17 2015 20:26 
Ylös  
Tälle ketjulle :up: Enpä tiennytkään, että söpöilyjä diggaileva Lahtinen arvostaa tätä toistakin päätä :)

Jos vaikka näitä jaksaisi kertailla lähiaikoina, niin laittaa tänne sitten. Hollywoodin uusi G:hän paransi pirusti edellisestä, mutta eipä tuota juurikaan uudestaan kiinnosta nähdä.

Taisin ostaa kesällä jenkeistä jonkin reiskankin, jossa on kaksi G:tä. Pitää katsella, goddamn.

_________________
"It's really big..."

 Profiili  

Poissa
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ti Syys 23 2008 17:56
Viestit: 7247

Viesti Lähetetty: Ke Kesä 17 2015 21:17 
Ylös  
Exterminator kirjoitti:
Enpä tiennytkään, että söpöilyjä diggaileva Lahtinen arvostaa tätä toistakin päätä :)


Eiköhän tule katseltua vähintään yhtä paljon hirvittävyyksiä kuin moni muukin täällä. Godzilla-elokuvia pitäisi kyllä ostella lisää, sillä niitä on tullut hankittua vain kymmenisen kappaletta...

_________________
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

 Profiili  

Poissa
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma Huhti 07 2008 17:57
Viestit: 3114

Viesti Lähetetty: To Kesä 18 2015 0:19 
Ylös  
Oijoi! Tälle ketjulle kymppi samantien, sillä nyt ollaan äärimmäisen hienojen asioiden äärellä. Nythän on kyseessä yksi elokuvahistorian parhaimmista jutuista.

Rakastan Godzillaa. Muistan kuinka muksuna tiesin kyseisen hirviön, mutta leffoja en onnistunut näkemään mistään. Kuinka hulppeaa olisikaan nähdä jättiliskosaurus tuhoamassa kyliä huvin ja urheilun vuoksi? Tuota mietin jatkuvasti ja aikuisiällä sain kokea, että sehän on kuin onkin mitä hienointa elokuvaviihdettä!

Ensimmäinen kosketukseni aihepiiriin oli juurikin se umpipersepaska-jenkkiGodzilla vuodelta -98. Olihan se aikanaan ihan silleen jotakuinkin viihdyttävä urpoilu ja niin on kyllä edelleenkin. Ei sitä mitenkään voi laskea Godzilla-leffaksi, mutta täydellisen aivokuolleena rytinäpaskuutena se on typeryytensä ansiosta ihan viihdyttävä. Japsit hoiti homman kotiin ja heiän viimeisimmässä Godzillassa sankarimme tappaa kyseisen jenkkivammuuden eli Zillan (, koska jenkit vei GODin pois Godzillasta!) parissa sekunnissa ihan vaan vittuillakseen.

Samoilla linjoilla olen Lahtisen kanssa, että Heisei-kauden Godzillat on aikalailla parhaita. Niissä riittää tuotanto-arvoja sekä rytinää. Senkin jälkeen tulleet leffat ovat olleet päteviä joskin kyse ei enää olekaan täydellisestä sarjasta, sillä aika lailla jokainen onkin suora jatko-osa alkuperäiselle leffalle.
Onhan tietysti se aivan alkuperäinen oikein hyvä elokuva ja nähdyistä muista klassikoista ainakin osa on makoisaa viihdykettä. Orkkis yllätti aikanaan. Odotin koko ajan sitä niin ihanaa monsterituhoa, mutta kun se lopulta alkoi niin eihä se ollutkaan hauskaa. Sehän olikin itse asiassa ikävää ja murheellista. Sen leffan kyyninen sävy yllätti ihan täysin ja siinä onkin heti yksi iso syy pitää siitä niin paljon. Se olikin kaiken aikaa vittumainen katastrofileffa eikä sankarimainen monsterihupailu.

Hauskuus tulikin sitten myöhemmin, ja voi veljet mitä hupia sitten ollaankaan pidetty! Alkuperäiseen sarjaan sisältyy toki pettymyksiä kuten yleisesti klassikkona pidetty Invasion of Astro-Monsteri, jonka juoni on mitä kivoin. Siinä alienit kusettaa Maan asukkeja ja pistävät Godzillan parhaan vihollisen King Ghidorahin sekoilemaan. Valitettavasti hirviökohtauksia on aivan saatanan vähän ja vasta aivan lopussa nähdään yhtään mitään todella jännää. Onhan toki joukossa klassinen Godzillan voitontanssi, mutta ei sekään pelasta mitään, vaikka ihanan typerä onkin.

Heisei-kaudella pistettiinkin sitten ihan kunnolla paikkoja remonttiin. Hauskaa piisaa jokaisessa leffassa ja muistaakseni etenkin Godzilla vs. King Ghidorah on mitä erinomaisin massatuhosekoilu. Myöskin kyseisen kauden viimeisin tuotos Godzilla vs. Destoroyah on todella hieno ja tuhontäyteinen kaijuseikkailu. Aivan saatanasti räjähdyksiä ja paskaksi pistämistä!

Heisei-sarjan oonki kokonaan nähny, mutta klassikoissa on vielä puutetta sekä hitusen millenium-sarjassa. Senkin nähdyt osat on erityisen hyväksi havaittu. Kunnon mies-puvussa-tuhoamassa-paikkoja-tehosteita yms hienouksia.

Tuo jenkkien viimeisin yritelmä oli iso parannus edelliseen, mutta lopulta vain parannus. Ihan vaan, koska VITTU SIINÄ EI OLLLU HIRVIÖMATSEJA JUST OLLENKAAN! Mikä siinä on muka niin hankalaa, että jos saadaan tehtäväksi ohjata Godzilla-leffa, jossa on vielä muitakin hirviöitä niin sitten kuvattas niitten tappelemista?? Ihan siis oikeasti täysin validi kysymys! Kun matsi alkaa niin ei vittu leikata pois vaan näytetään, kun örmöt antaa toisilleen isän kädestä. Pitääkö tässä muka oikeasti ruveta suunnittelemaan matkaa Amerikkaan ihan vaan voidakseen neuvoa kavereita näin simppeleitten juttujen kanssa... Se viimeisin jenkkileffa ois voinu muuten olla aika hyvä leffa. Sellaisenaankin se lopulta on aika jees ihan vaan jo sen takia, että päätähteä kunnioitettiin. Sen design oli just eikä melkeen ja tykkäsin etenkin siitä, että Godzilla on luonnonvoima ynnä supersankari, joka tulee hätiin jos tarve vaatii.

_________________
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.

 Profiili  

Poissa
Pervosetä
Pervosetä
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma Maalis 03 2008 15:49
Viestit: 5334

Viesti Lähetetty: To Kesä 18 2015 17:54 
Ylös  
Hyllyssä on joku "svenssonien" 6-levyn boxi. Ei ole tullut vähään aikaan katsottua :confused:

_________________
Elokuva on parasta viihdettä

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 7580

Viesti Lähetetty: Su Heinä 05 2015 8:08 
Ylös  
Hyvä ketju tosissaan, kun innosti nyt tutkimaan omaakin G-pistettäni ei kun G-kokoelmaani (=8 elokuvaa) ja katselemaan saman tien alla arvostellun. Näköjään olinkin ostanut Nykistä vuosi sitten jopa kolme G-reiskaa! Sisältäen alkuperäisen elokuvan ja 4 muuta...

Invasion of Astro-Monster a.k.a. Godzilla vs Monster Zero :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0059346/?ref_=fn_al_tt_1
Ishirô Honda kuuluu kai ansioituneimpiin G-ohjaajiin ja ehti tekaista tämän jo 50 vuotta sitten. Jupiterin takaa löytyy planeetta X, joka ei suinkaan ole vailla älyllistä elämää, minkä sille laskeutuneet astronautit äkkiä huomaavat. Planeetan asukkaat kertovat, että King Ghidorah, tuo vanha lentävä kiusankappale, aiheuttaa siellä kovasti harmia säteitä syöksevine triplapäineen. Pian aletaankin jo hieroa diiliä, että jos Maasta saataisiin lainaan Godzilla ja Rodan taltuttamaan terrorisoija, äksäläiset lahjoittavat vastapalveluksena meikäläisille parannuskeinon syöpään. Aika hyvältä vaihtokaupalta kuulostaa, niin näillä sitten mennään. Vaan kannattiko sittenkään?

Kyllä tämä tosi kiva G-seikkailu on. Näitä vanhan hyvän ajan tuotoksia, jossa vähän kaikki on vielä jouduttu tekemään käsityönä, mutta se puoli onkin ollut hienosti hallussa. Eli hyvältä näyttää ja G, KG, sekä R ovat tässäkin mitä siistimpiä vakuutusyhtiöiden painajaisia. Yhteistä matsia otetaan ja tuhotaan ympäristöäkin mukavasti katsojaa viihdyttäen. Tarinassakin on kiehtovuutta aika lailla enemmän kuin vain se perussetti, että Iso-G marssii Tokioon ja sitten ollaan kusessa.

Juu, tykkäsin kyllä. Täytyypä katsella lisääkin näitä ja ehkä hankkiakin jotain, saa nähdä!

Ai, r½ tuossa olikin tästä vähän jutskaillut. No, minä taas pidin! Sitä paskaksi laittamista olisi joo enemmänkin voinut olla, mutta ei niin haitannut.

_________________
"It's really big..."

 Profiili  

Poissa
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Elo 08 2008 9:17
Viestit: 7580

Viesti Lähetetty: La Heinä 11 2015 5:14 
Ylös  
Destroy All Monsters :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0063172/?ref_=fn_al_tt_1
Ihmiskunta voi taputtaa itseään olalle saavutuksesta, että se on saanut eristettyä Godzillan kollegoineen Monster Landiksi kutsutulle saarelle, josta näillä elävillä tuhokoneilla ei pääsyä pois ole. Kunnes sitten tietenkin joku tulee muuttamaan suunnitelmia.

Scifi näyttää olleen kovassa huudossa näihin aikoihin, kun tässäkin elokuvassa saadaan ufoilla matkustavia vieraita jostain avaruuden sopukasta. Laserpyssyjen lisäksi muukalaiset ovat kehittäneet jonkinlaisen mikrosirun, jonka asentamalla ihmiseen tai hirviöön, tästä tulee täysin ohjailtavissa oleva pelinappula. Ja hetken päästä Godzilla jo tallookin Moskovaa matalaksi! Niin hienoa kuin se nykyään olisikin, tässä kyseistä touhua ei katsota hyvällä ja jotain tartteis tehdä.

Hyvä G-pätkä tämäkin, joskin nyt itseänikin hiukan häiritsi se, miten pitkäksi aikaa Iso G ja kumppanit toisinaan unohdettiin. Tämä ihmiset vs alienit-kuvio kun ei niin kamalasti jaksanut lopulta kiinnostaa. Enemmän niitä isoja friikkejä ja tuhoamista ruutuun, kiitos! Toisaalta tässä oli kiitettävä määrä ko. luonnonoikkuja messissä, kun G:n lisäksi mukana myllersivät Mothra, Rodan, King Ghidorah ja taisi olla jopa neljä muutakin, joiden nimiä en nyt muista. Sellainen jättihämähäkki muun muassa, se oli siisti! Sai vain ikävän vähän ruutuaikaa tai tehdä mitään, mutta silti.

Ei ehkä ihan optimaalisinta G-viihdettä, mutta varmasti kokoelmaan hankkimisen arvoinen tapaus.

_________________
"It's really big..."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 3470
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: Su Heinä 22 2018 21:00 
Ylös  
Jatkoin hitaahkoa Roland Emmerich -leffojen läpikäyntiä herran luonnollisesti parhaimmaksi todetusta tulkinnasta Hirviöiden Kuninkaasta; kyseessä siis toki teos Godzilla.

https://www.imdb.com/title/tt0120685/reference

Edellisessä lauseessa saattoi olla ripaus sarkasmia. Mutta! Aivan hervottoman huvittavaa idioottijättiläishirviötyperyyttähän tämäkin puolijauhoinen kokoelma kohtauksentapaisia taas oli. Jurassic Parkista varastetaan asioita metritavarana, erikoisefektit kusevat, hahmot ovat sietämättömiä ja pitäähän se New York - selkeästi maailman ainoa kaupunki Los Angelesin ohella - taas laittaa rullalle.

Muistin toki, että Zilla näytti tässä köpöiseltä ja vähän päälleliimatulta. Hah! Voi voi. Ei ollut mitään muistikuvaa, että sehän on animoitukin ihan ennätyssurkeasti. Puolet ajasta se joko vääntyilee täysin luonnottoman oloisesti tai näyttää leijuvan painottomana kaiken päällä. Onhan tässä nyt vielä jotain praktijuttuja kuten pienoismalleja ja niistä lopun wannabe-raptoreistakin löytyi vielä nukkelähikuvansa, mitkä toimikin ihan kivasti. Sitten vaan aina kun leikataan kokokuvaan ollaan jossain täydessä epäuskolandiassa. Elokuvan kuvaaminen sateessa paitsi näyttää hyvältä on myös järkevää - mutta onko näin tehty kämäisen nimihirvityksen kätkemisen takia vai vaan taas yhtenä Jurassic Park -lainana?

Matthew Broderick epäonnistuu roolissaan koomisen messiaanisesti. Yleensä Broderickin poikamainen veijarinaamailu vielä toimii minulle ihan kivasti, tässä tyyppi oli kuin kuvauksiin etsinyt esiteini joka vinkuu kaiken aikaa takavarikoiden tamagotchinsa perään. Eikä hahmolla ole edes mitään mainittavaa kaarta koko elokuvassa! Sitten on se muija, mikä on ihan ok hahmo. Ei tosin kovin kiinnostava sellainen. Ja näiden kahden ihmissuhdekuvio kiinnostaa luonnollisesti aivan hitokseen.

Niin, ja sitten on se ranskamies, mikä oli Leonissakin. Aikoinaan pikkuveljellä oli tämä leffa VHS:nä ja se katsoi sen melkein puhki. Ja sitten sillä oli just tuo tyyppi action figuurina. Sillä oli ne armeijavetimet ja sellainen pyssy, mikä ampuu kaksi ohjusta, joiden välissä on verkko. Sellaista ei kyllä itse elokuvassa esiintynyt. Jostakin syystä. Leon-miehen kahvinhimo on muuten todella tyhmä juokseva vitsi, samoin kuin se, ettei kukaan osaa sanoa päähenkilön nimeä. Frank Azariakin oli mukana ja vielä koko elokuvan - minä muistelin enemmän jotain parin kohtauksen pikkuroolia tai jotain.

Kaikista parasta oli kuitenkin tämä Robert Ebert ja Gene Siskel -vittuilu. Ai, ne ei tykänneet teidän edellisestä leffasta? No nyt niistä tehdään kusipää pormestari ja sen selkärangaton kätyri! Tämä on jo niin onnellisen pikkumaista ja tyhmää, ettei sitä voinut olla täysin rinnoin rakastamatta. Vielä kun ne olisi jotenkin saatu liukastumaan kakkaan jossakin kohtauksessa paketti olisi ollut täydellinen. Vittu, niitten nimiä ei edes oltu vaivauduttu muuttamaan! Nerokasta! Kaunista! Tästä Tromakin olisi ylpeä!

Jälleen kerran aivan tautisen järjenvastainen teelmys, missä ei minkäänlaisella harkintakyvyllä tai muullakaan älykkyyteen viittavalla ole minkäänlaista sijaa. Hauskaahan tässä on, että tämän filmin olen oikeasti syyhynnyt nähdä uudestaan jo jonkin aikaa, kun sitten taas sitä pari vuotta sitten tehtyä, ihan vakavalla naamalla toteutettua leffaa ei ole ollut minkäänlaista fiilistä koskaan uusia. Enkä näe sellaista olevan tulossakaan. Tämän voisin katsoa uudestaan vaikka huomennna. Huh huh, kyllä se on joskus hienoa kun tarinankerronnallisesti edes jotakin ymmärtävät mutta muuten lahjattomat ihmiset saavat paljon rahaa mällättäväkseen.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 2927

Viesti Lähetetty: Pe Syys 21 2018 8:18 
Ylös  
KuvaKuva

Godzilla 1985 aka Gojira aka The Return of Godzilla (1984) :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0087344/

Katsoinpa tämän New World Picturesin amerikkalaisille muunnellun version ´84 vuoden Gojira leffasta ja ihan ok menoa sisälsi vaikka japsiversio varmasti parempi olisikin.
Eli tässä palattiin 1954 vuoden originaalin vakavampaan menoon hassutteluvuosien jälkeen ja sanoma tietysti se, että Godzilla saapuu ja riehuu jos et ympäristöstäsi piittaa.

Alussa hirvio heräilee ja iskee erään paatin kimppuun. Reportteri sitten havaitsee kuolleita sisältävän laivan mutta yksi eloon jäänytkin löytyy. Jokin mutantti öhkömönkiäinenkin kimppuun käy mutta siitä selvitään säikähdyksellä.
Valtio sitten salailee tapahtuman mutta kun Godzilla tuhoaa venäläisen sukellusveneen on japskien aika ilmoittaa mistä on kyse ennen kuin USA ja Neuvostoliitto aloittavat sodan.
Tämän jälkeen seurataan hirviömme tallustelua sekä tuhoa ja toisaalla reportterin, erään naisen sekä biofyysikon tempauksia selvittää miten zilla saadaan pois ihmisten ilmoilta ja läheisen saaren tulivuoren kraateriin.

Hieman käppäisen alun jälkeen elokuvaan saadaan kunnolla eloa, kun rakennuksia aletaan laittaa paskaksi ja sitähän me aina näissä tahdomme nähdä. Zilla näyttää todella vittuuntuneelta eli nyt on tosi kyseessä.
Efektit on toimivia ja pienoismallit siistejä. Ammuksia ja lasereita viuhuu, kun Japanin uusi ase Super-X otetaan käyttöön. Tämä taisi olla ensimäinen kerta sitten originaalin, kun mukana ei ole muita hirviöitä.
Lisää vakavuutta juoneen tulee, kun venäläiset laukaisee ydinkärjen kohti Japania ja amerikkalaisten on ehdittävä hätiin jotta vältyttäisiin vielä suuremmalta katastrofilta.

Niin, tämä USA:n markkinoille tehty muunnos on ehta Kylmän Sodan tuote sillä alkuperäisessä versiossa solttu yrittää loppuun asti estää kärjen laukaisun mutta tässä siis tekee kaikkensa jotta ohjus laukaistaan.
Versioon on myös palkattu Raymond "Perry Mason" Burr lausumaan muutaman sanan koska hän esiintyi myös alkuperäisen Godzillan amerikannoksessa.
Selvästi esillä oleva sponsori Dr. Pepper olisi halunnut miehen hörppäävän myös kyseistä virvoitusjuomaa mutta tähän ei Raymond ollut 50.000 palkallaan suostunut :LOL4:

Paljon muitakin eroavaisuuksia versioissa on mutta pystyin silti viihtymään tämän parissa. Godzillan syöksyminen laavaan on kuvattu surullisin tunnelmin eli ei amerikkalaiset ihan kokonaan tätä ole onnistuneet pilaamaan.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 2927

Viesti Lähetetty: To Syys 27 2018 7:33 
Ylös  
Kuva

Gojira vs. Kingu Gidorâ aka Godzilla vs. King Ghidorah (1991) :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0101962/

Katsottiinpa pojan kanssa toinenkin Godzilla leffa ja tämän olin nähnyt aiemmin joskus 90-luvun puolivälissä.

Ja G vs. KG tarjoaakin kaikenlaista. On Japaniin saapuva ufo jota hetki ihmetellään. Käydään aikamatkustelemassa vuodessa 1944 jolloin iso G oli vielä pelkkä amerikkalaissotilaat tallova dinosaurus.
Länsimaalaisen näköiset ufotyypit on tietysti pahiksia jotka junailevat Godzillan tilalle King Ghidorahin jota he pystyvät hallitsemaan tavoitteenaan tuhota Japani, totta kai.
Hallitus käy sitten herättelemässä avukseen merenpohjassa uinuvaa dinogeetä joka tuhoaa siinä sivussa ydinsukellusveneen ja saa valtavat voimat. KG taipuu zillan edessä mutta iso G jatkaa kaupunkien tuhoamista ja Fukuokan jälkeen on vuorossa Sapporo.
Lopulta ufomiekkosten joukosta hyvisten puolelle loikannut Emmy Kano päättää lähteä käymään vuodessa 2204 ja palaa sieltä viritetyn King Ghidorah 2.0:n kanssa ja saadaanhan se iso G taltutettua.

Kivaa hassutteluahan tämä oli mutta kovin pitkään menee ennenkuin monsterit astuu lavalle. KG näyttäytyy 45 minsan kohdilla ja iso G vasta noin tunnin paikkeilla.
Kivoja efektejä nähdään ja androidi M-11 kipittää maantiellä hurjaa vauhtia. Kaupunkejakin pannaan matalaksi mutta ei mielestäni niin näyttävästi kuin Godzilla 1985 leffassa.
Aikamatkustusteemaa oli haluttu, kun Paluu tulevaisuuteen filmit oli suosittuja. Amerikkalaiset olivat puolestaan huolissaan suhteista, kun Godzilla talloi solttuja WWII kohtauksessa. Monestikohan japseja on kohdeltu kaltoin amerikkalaisissa leffoissa?

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com