Page 1 of 1

The Affair

Posted: Sat Aug 15 2020 7:48
by Exterminator
Image
https://www.imdb.com/title/tt2699110/?ref_=nv_sr_srsg_0
Kausi 1 lähti sitten käyntiin kahden katsellun jakson voimalla. Noah Solloway (Dominic West) on toista kirjaansa valmisteleva aviomies, joka vaimonsa Helenin (Maura Tierney) ja lastensa kanssa matkaa Helenin vanhempien hulppeaan kartanoon pikkupaikkakunnalle. Tavoitteena oli kai hakea inspiraatiota kirjoittamiseen ja lomailla siinä sivussa. Paikallisen tarjoilijan Alisonin (Ruth Wilson) ja Noahin välillä näyttäisi olevan jonkinlaista kipinää, ja toisessa jaksossa mies jo rikkoo sellaista sääntöä kuin "katsoa saa, ei koskea". Alison on niin ikään varattu, ja naisella oli miehensä Colen (Joshua Jackson) kanssa lapsena kuollut poika. Sarjan alkaessa on jo tapahtunut paljon, ja sekä Noah että Alison selittävät asioita poliisikuulusteluissa. Oli nimittäin sattunut niin ikävästi, että jossain vaiheessa joltain oli lähtenyt henki ja siihen yritetään nyt saada selvyyttä. Noahin ja Alisonin kertomuksissa on selvä ero sen osalta, kumpi oli se päällekäyvämpi ja viettelevämpi osapuoli.

Ehkä ei mitään mullistavan uutta ja erikoista, mutta kiinnostavaa kamaa, jota on ollut toteuttamassa osaavia ihmisiä. Pahimmatkin kirosanat ja alastomuus tuovat vielä juttuun maukkaan lisän. Oliko se heti ensimmäisessä jaksossa, kun Wilson vilauttaa paljaita tissejä ja nähdään myös kohtaus, jossa ukkonsa panee Alisonia pimun makaillessa puoliksi auton konepellin päällä. Melko rohkeaa, vaikka kriittisiä paikkoja ei tuossa näytettykään.

The Wiressa näköjään pitkään vaikuttanut West kelpaa minulle pääosassa mainiosti, hyvä äijähän tuo. Wilson ei ole mikään täydellisen tyrmäävä ilmestys - se ehkä menisikin jo epäuskottavan puolelle - kuitenkin sen verran pantava vähintään, että täysin uskottavasti saa jätkänsä kiimaiseksi. Maura Tierney ilahduttaa edelleen nätillä ulkonäöllään hyvin säilyneenä viisikymppisenä :P ja näyttelytaidoillaan tietysti! Taitava täti. Kaikkea tässä ei heti lyöty pöytään, sillä vaikka Helenillä ja Noahilla oli sängyssä peuhaamistakin, Maura ei vielä vaatteistaan luopunut. Mutta tulossa on, sitä odotellessa...

Tänään jatketaan ja pitää tästä eteenpäin höpistä sarjasta sellaiseen tahtiin kuin luonnollisimmalta tuntuu. Hyvän ostoksen tein, joskin dvd-boksi on vittumainen :[ Levyjä hankala saada pidikkeistä irti ja sillä tavalla päällekkäin ovat, että toinen levy on irrotettava saadakseen toisen alta... ihan paskoja tuollaiset ratkaisut, ei näin.

Re: The Affair

Posted: Mon Aug 17 2020 10:06
by Rami Ässä
En muista miten vahvasti asia oli esillä heti alussa, mutta tämä sarjahan perustuu jotakuinkin kokonaan sille idealle, että samoja tilanteita näytetään useamman eri ihmisen näkökulmasta. Se mitä ensin asiasta näytetään saatetaankin jaksossa myöhemmin näyttää aivan eri valossa kun esitetäänkin millä tavoin toinen henkilö tilanteen muistaa. Näemmä tätä ainakin on poliisikuulustelun kontekstissa tuossa alussa, mutta muistaakseni ainakin jatkossa sitä tapahtuu ilman mitään vastaavaa syytä.

Tuo toimii parhaimmillaan sarjassa erinomaisen hyvin ja on parhaimmillaan hyvinkin nokkelaa kerrontaa.

Re: The Affair

Posted: Tue Aug 18 2020 17:19
by Exterminator
^ Joo, noin olin minäkin jostain käsittänyt, että eri tyyppien silmin tapahtumia jatkossakin tsekkaillaan. Odotan kyllä paljonkin vielä tältä sarjalta, kun IMDb:ssäkin oli reilusti yli ysin keskiarvoja jaksoille...

Kauden 1 jaksot 3-5 näyttivät, miten Noah ja Alison alkavat nussimaan, säännöllisesti. Wilson vilautti jälleen tissejä, taisi olla kolmella eri kerralla, nam nam. Muutenkin nämä kaksi alkoivat hengailla, mikä ei ole huono juttu, koska Wilson alkaa näyttää yhä pantavammalta ja pimulla on Westin kanssa hyvä kemia. Suhde tuntuu täysin uskottavalta, eikä siinä 13 vuoden ikäerokaan paina yhtään. Olikohan niin, että Maura Tierney ei parissa näistä jaksoista ollut mukana ollenkaan. Ainakin todella vähän osallistui, meneehän se välillä näinkin. Ja tosiaan, ehkäpä Mauran hahmon näkökulmasta katsellaan jo seuraavalla kaudella, tai myöhemmin, niin varmasti on enemmän esillä sitten.

Alisonin aikeista palata sairaanhoitajaksi saadaan tietää, ja että poikansa (siis ei mikään tytär!) kuoli hukkumalla pari vuotta aiemmin. Naisen äiti ja isoäiti ilmestyvät kuvaan myös, mulkkuun pomoon ravintolassa tutustutaan vähän lisää ja kipeään juttuun, josta Alison saa lohtua.

Saarelle tämä siis sijoittuukin ja ihan oikeissa paikoissa on käyty kuvaamassa. Yhdessä kohtauksessa Wilsonin tepastellessa rannalla, lähellä taustalla näkyy majakka, siinä oli erityisen hieno visuaalinen hetki.

Viides jakso jäi varsin mielenkiintoiseen cliffhangeriin, eikä sen kiinnostavuuden kanssa muutenkaan ongelmia tosiaankaan ole. Yritetään saada tämä kausi päätökseen ensi viikonloppuna.

Re: The Affair

Posted: Tue Aug 25 2020 6:11
by Exterminator
Kausi 1, jaksot 6-10
Draaman määrän lisääntyessä tiettyjen asioiden paljastuessa jo hyvä sarja nousi jopa loistavalle tasolle. Seitsemäs jakso oli jo silkkaa juhla-ateriaa tarjoilussaan, jossa mm. saadaan vähintään esimakua siitä, miksi Maura Tierney voitti Golden Globensa. Ruth Wilsonin loistavaa työskentelyä Alisonin roolissa ei myöskään voi sivuuttaa ollenkaan edelleenkään, huikean roolin teki kaudella tämäkin typy. Taisi muuten olla ysijaksossa, kun hahmonsa nähdään jälleen erityisen hienossa visuaalisessa kohtauksessa. Siinä, kun Alison kahlaa aaltoihin ja katsoo rannan suuntaan, niin vautsi vau. Ja kun tähän mennessä vain Wilson oli vilautellut, niin tässä saatiin parit aivan uudet ryntäät ruutuun, nam nam!

Olikohan tämä muuten sitä aikaa, kun Geoffrey "Bill Cosby Shown Elvin" Owensin uutisoitiin joutuneen kauppaan töihin oikeassa elämässä. Tässä äijä nähtiin sivuroolissa ja ei tuo nyt ainakaan mitään puhdasta hyväntekeväisyyttä ollut, sillä mies sopi siihen osaan oikein passelisti.

Nyt voin jo sanoa olevani erittäin tyytyväinen The Affairin hankkimiseen, ja kyllä täältä kovasta sarjasta suosittelut ehdottomasti lähtevät! Kaikki jäi vielä aivan kesken, joten pähkinää purtaneen vielä pitkään, hyvä juttu. Mahtavaa tietää noita nakuilujakin olevan tulossa vielä vaikka keneltä, Maurallakin vasta perse pikaisesti vilahti. Mutta niin vain sekin tässä 49-vuotiaana taisi hyvinkin olla kuumempi kuin ikinä - onhan sellainen tod siistiä!

Mielenkiinnolla kakkoskauden kimppuun pe. Ei varmaankaan jatketa samojen hahmojen kertomuksilla kuin tällä kaudella, vaan keiden, sen selviämistä odotellessa...

Re: The Affair

Posted: Sat Aug 29 2020 4:51
by Exterminator
Image
Kausi 2, jaksot 1-2
Toisella kaudella pidetään edelleen kiinni jo tutusta formaatista, eli jaksoissa nähdään aina tapahtumia kahden henkilön näkökulmasta. Osa niistä on näiden kahden yhteisiä, osa ei. Muutos tulee kuitenkin siinä, että ensimmäisellä kaudellahan jokaisessa jaksossa puolet oli Noahin tarinaa ja puolet Alisonin, niin nyt neljässä jaksonpuolikkaassa on ollut jokaisessa eri henkilö kyseessä.

Ajassakin hypätään eteenpäin, minkä huomaa ainakin Noahin ja Alisonin tilanteesta. Alin exä Cole näyttäisi alkavan katsella sitä pahalla, tai ainakin kateellisella silmällä. Noahilla riittää huolia: Helenin ja lasten lisäksi kirjan viimeistelyn kanssa on pulma, josta mies neuvottelee sen etumaksun maksaneen kustantamon (tai jonkin sellaisen) edustajan kanssa. Tämä oli minusta erityisen nautittavaa kamaa. Sitten on vielä se murhasyyte noin ihan pikkujuttuna niskassa ja nyt päästään setvimään sitäkin.

Alastomuuden osalta on toistaiseksi hiljaista. Maura Tierneyn hahmo nähdään panemassa ja aivan kuin olisi todella pikaisesti munkkia vilauttanut, mutta peitto pysyi sen jälkeen päällä. Ihan ok, kyllä nekin kaksoset myöhemmin esiin saadaan!

Pidin kovasti siitä talosta Nykin Cold Springissä, jonne Noah oli vetäytynyt kirjoittamaan. Parvekkeen alla virtaa Hudson, mahtavaa.

Täytyy antaa vielä myöhästyneet kehut sarjan tunnusmusiikille, jonka on kirjoittanut ja esittää Fiona Apple. Tyylikäs ja lähes säestämätön, mutta erittäin tunnelmallinen biisi on kyseessä. Artistin nimen olen joskus kuullut, mutta enpä yhtään sen enempää tiedäkään. Ehkä pitäisi tutustua.

Re: The Affair

Posted: Mon Aug 31 2020 17:50
by Exterminator
Kausi 2, jaksot 3-5
Ei näistä nyt ihan hirveästi, ettei spoilaile liikoja ainakaan. Jaksojen huippukohtina täytyy kuitenkin mainita Helenin, eli Mauran hahmon, viina- ja nappitrippailu. Vakavaan tilanteeseen päädytään, mutta oli tuossa sitä huvittavaa sekoiluakin sopivasti ja pitkään =] Ja kun nakuilua on tällä kaudella vähän pantattu, nyt päästiin siihenkin, ihan näpsäkän Kelly Deadmonin full frontalin muodossa. Asiaa!

Kun Noah vakuutti asianajajalleen syyttömyyttään sen yhden tyypin tappamiseen ja että törmäsi vain peuraan tai hirveen, asianajajan vastaus oli tähän mennessä melko vakavan sarjan hauskin repliikki. Näitä voisi tulla lisääkin!

Katsellaan kausi taas loppuun pe & la, ellei jotain yllätyksiä satu.

Re: The Affair

Posted: Thu Sep 10 2020 16:36
by Exterminator
Kausi 2, jaksot 6-7
Kuudes jakso oli taas juhlaa ja suosikkeja tähän mennessä. Kunnon draamaa saatiin taas pintaan ja Maura Tierney veti jälleen aivan huippuroolia. Vääränlaista dramaakin tosin sattui kohdalle, kun sen yhden sairaalassa tapahtuvan kohtauksen kohdalla kuva alkoi jumittamaan. Ajattelin jo, että voi vittu, nytkö on jotain naarmuja levyssä, vai mitä paskaa?! Levy näyttää kuitenkin ihan normaalilta, eli nytkö alkoi reiskasoittimen sekoilu? No, sammutin ja kokeilin uudestaan, lähti toimimaan.

Asianajaja lohkaisi taas hyvän huulen ja mainio lyhyt kohtaus oli siinä, kun Alison juttelee Noahin kirjaa juhlistettaessa naiselle, jonka ei tiennyt olevan juorutoimittaja. Noahin se joku pr-nainen tuli katkaisemaan sivu suun puhumisen ja valistamaan asiasta, hah. Oli muuten kuuma pimu tämäkin! Nähtäisinpä ilkosillaan... ai niin, tässä jaksossahan oltiin jonkinlaisella nakurannallakin ja siellä päästiin ihailemaan muun muassa neekerimulkkua! =D

Seitsemännessä jaksossa Catalina Sandino Moreno vilautti vähän tissiä :P ja jos jakson lopussa kuultava tieto pitää paikkansa, niin onpahan Noahilla ja Alisonilla vittumaisia hetkiä edessä, huh huh.

Nyt kävi sittenkin niin, että katson tämän kauden loppuun vasta ensi viikonloppuna. Kun nimittäin tässähän olikin pari jaksoa enemmän kuin ensimmäisellä kaudella, eli yhteensä 12. Muuta ei olisi ehtinyt oikein katsomaankaan, joten tähän kohtaan tuntui luontevalta katkaista. Huomenna taas jatketaan jännästä kohdasta!

Re: The Affair

Posted: Sun Sep 13 2020 10:16
by Exterminator
Kausi 2, jaksot 8-9
Olipa hauska huomata kasijakson ohjaajan nimi, joka oli Laura Innes. Tottahan minä Teho-osaston kainalosauvaa käyttävän tohtorin muistan! Mainiota nähdä Tehiksen tytöt Laura ja Maura jälleen tekemässä yhteistyötä, varsinkin, kun pidin jaksosta kovasti. Paitsi että Innes tuntuu ohjaushommat taitavan oíkein hyvin, voisi sanoa Noahin elävän tässä sellaista elämää, mikä itseäkin kiehtoisi. Kirja on menestys, fanit lähentelevät, se kiertueella mukana oleva pimu (publicist, mikä se nyt onkaan suomeksi) on kuuma ja sitä paitsi haluaa munaa! Joten meikäläiseen vetoavaa kamaa tämä oli. Lisäpisteitä vielä siitä, että kirjailijamme voi sanoa tehneen Arto Paasilinnat känniuhoilullaan ja örvellyksellään =D Maurakin oli taas ihan huippuvedossa, on kyllä nautittavaa katsottavaa.

Mielenkiintoinen hetki sekin, kun joku Noahin faneista kysyi mielipidettä Jumalan olemassaolosta. Vastaus oli kuin meikäläisen suusta, ihan samanlaisia tullut mietittyä.

Kirjaimellisesti myrskyisässä yhdeksännessä jaksossa oli vaikuttavien dramaattisten hetkien lomassa tarjolla naku altaassa uiva gimma :P Kiertueen kuuma pimukin nähtiin rintsikoissaan tuossa edellisessä jaksossa, valitettavasti ryntäät jäivät kuitenkin piiloon ainakin toistaiseksi.

Re: The Affair

Posted: Fri Sep 18 2020 8:33
by Exterminator
Kausi 2, jaksot 10-12
Kymmenennen jakson ensimmäinen puolisko oli siististi poikkeuksellinen koostuessaan lähes kokonaan Noahin pariterapiaistunnosta. Terapeuttina toimi Cynthia "Sinkkuelämään Miranda" Nixon, eikä yhtään huonosti tähänkään rooliin sopinut. Hyvä osoitus käsikirjoitus- ja ohjausporukalta, että tällainen kahden hengen keskustelu kantaa helposti melkein puoli jaksoa.

Vähän yllättäen kauden lopussa katsojille paljastettiin, mitä murhassa tapahtui - siis siinä, josta Noah on syytettynä. Eipä olekaan aivan yksinkertainen juttu, oho. Mutta tässä taas oli hyvä esimerkki siitä, miten voidaan ottaa hyöty irti sarjan tyylistä esittää tapahtumia kahden eri henkilön kokemina.

Helenin näkökulmasta ei taidettu näissä jaksoissa nähdä mitään, mutta kolmannella kaudella Maurakin kai vihdoin jopa alkaa vilauttaa :P

Eli tosi hyvä kausi oli tämä ja mikä hienointa, kovimmat jaksot (no, IMDb:n mukaan) ovat vasta tulossa, joten en tod ole katkaisemassa omaa suhdettani sarjaan, hehee.