Hohtoloota

Mystinen suomalainen elokuvafoorumi
Tänään on To Huhti 26 2018 6:30


Etusivu » Foorumit » TV


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 24 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2
Kirjoittaja
Etsi tätä:
Viesti

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 2907
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: Ti Huhti 26 2016 17:42 
Ylös  
Uusintakatselin The Pillars of the Earth -sarjan.

http://www.imdb.com/title/tt1453159/combined

Tämä on kyllä edelleen helvetin hyvää draamaa. Ei uskoisi, että niinkin tylsänkuuloisesta aiheesta kuin kirkon rakentaminen on saatu jotain näin mukaansatempaavaa ja jännittävää aikaiseksi. Etenkin, kun päähenkilöt haluaisi vaan saada pytinkinsä valmiiksi ja jatkaa elämäänsä, mutta kaiken maailman sodat, vallankaappaukset, juonittelut ja epäonnen kantamoiset tulevat joka nurkan takaa tielle. Ja sitten tietysti ihmissuhteillaan, uurastellaan ja välillä tapellaan - ja tullaan siinä samassa keksineeksi koko goottilainen arkkitehtuuri.

Sarja on helvetin hyvän näköinen - onhan se Scottien Ridley & Tony tuottama - ja tässä tapauksessa komea ulkokuori vielä palvelee tarinaa erinomaisesti (verrattuna esim. tuohon joku aika sitten katsomaani Labyrinthiin). Ohjaajakin hoitaa hommansa, ja tyypillä on ilmiselvää visiota.

Loistavia ovat myös näyttelijät. Donald Sutherland ja Tony Curran ovat yleensäkin loistavia, mutta yhtäkään pökälenaamaa ei ole muutenkaan päästetty ruutuun. Sisälsi myös pakollisen sysipahan juonittelijanaisen, jotka ovat minulle aina mieleen.

Eli aikakautensa vakavasti ottavana mutta samaistuttavan ja hyvän tarinan kertovana kahdeksantuntisena tätä voinee suositella oikein mainiosti. Sisältää paljon samoja temaattisia elementtejä, kuin vaikkapa Game of Thrones, mutta riittävän erilaisella premissillä ja eri kontekstissa tarjoiltuna, että sekään ei suinkaan haittaa.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 2907
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: Ma Joulu 19 2016 23:42 
Ylös  
Tulin uusintakatsoneeksi aikoinaan VHS:lle nauhoittaneeni, viisiosaisen britti-draamatrillerin The Last Enemy.

http://www.imdb.com/title/tt0966151/combined

Tämä muistuu siitä minulle hyvin mieleen, että katselin tätä samaisilta kaseteilta tuoreeltaan juuri muutettuani nykyiseen asuntooni, jossa sitä ihkaensimmäisenä iltana täällä jännäilin muuttolaatikoitten keskellä, kun paikallaan ei ollut vielä mitään muuta kuin telkkari oheislaitteineen, mikroaaltouuni ja sänky.

Mutta henkilökohtaisesta nostalgiatunnesiteestä huolimattakin oikein hyvää ja laadukasta työtä. Tämähän sijoittuu hintsusti tulevaisuuden puoleiseen britanniaan, missä Isoveli valvoo terrorismin uhka tekosyynään ja kukaan ei voi tehdä mitään missään eikä koskaan ilman, että tieto siitä kantautuu johonkin tietopankkiin. Kuulostaako vähän liikaakin todellisuudelta? Niin pitääkin, koska The Last Enemy on erityisen tarkkanäköinen, realistinen ja juurikin näistä syistä hyvin lumoava teos.

Pääosassa kai ensimmäistä päärooliaan vetävä, nuori Benedict Cumberbatch kyvykkäänä mutta syrjäänvetäytyvänä, sosiaalisesti ujona matemaatikkona, joka palaa viiden vuoden Kiina-ekskursion jälkeen takaisin synnyinmaahansa radikaalin vapaustaistelijaveljensä hautajaisiin. Vaan hautajaisissa hän tuleekin pokanneeksi edellä mainitun kummallisen mutta silti sympaattisen ja mysteerisen eteerisellä tavalla kiinnostavan lesken, jolla onkin tietysti sitten kaikenlaista hämärää ja vähemmän normaalia meneillään. Äkkiäkös matemaatikkopoika päätyy tutkimaan outoa tapausta, mihin liittyy Lähi-idässä leviävä, kuolettava tauti sekä tietysti veljen äkkinäinen poistuminen väitetyssä miinaonnettomuudessa.

Miten tämän tunnelmaa nyt kuvaisi... vähän kuin X-Files ilman alieneita mutta entistä paremmilla salaliittohäröilyillä ja kierosti mulkuttavilla tarinankäänteillä. Ja tietysti brittiläisittäin. Ainoastaan puhelimista huomaa, että kyseessä on sarja vuodelta 2008 - kas kun niissä oli vielä ihan oikeita nappuloita. Mukana myös Robert Carlyle, joka on aina melkoisen hyvä.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 2907
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: Ti Tammi 10 2017 19:39 
Ylös  
Katsoin jostain syystä Stephen Kingin kirjaan perustuvan It -minisarjan uudestaan.

http://www.imdb.com/title/tt0099864/combined

Mitä tästä nyt sanoa... aloitetaan nyt sillä, että Kingin vähintäänkin epätasaisesta tuotannosta tämä kyseinen opus on aikalailla lempparini, koska se onnistuu kääntämään kaikki Kingin yleensä ylikäyttämät maneerit erittäin toimiviksi ja niistä kaikki mehut tiristäviksi jutuiksi, tehden näin ymmärrettäväksi miksi ne maneereita alun perin ovat. Sen lisäksi kirja on paitsi konkreettinen kertomus, myös melko kummallinen, metafyysinen matka pelkojen ja lapsuuden traumojen maailmaan.

Mikään tästähän ei tietenkään elävänä kuvana toimi juuri ollenkaan, vaikka kieltämättä paikoitellen on kovasti yritetty.


Pätkä siis jakautuu kahteen osaan. Ekassa tarkastellaan enemmän hahmojen lapsuutta Pennywise -demoniklovnin riivaamassa Derryn kylässä. Tämä ensimmäinen puolitoistatuntinen on varsin hyvin kirjoitettu ja suorastaan nerokkaasti rytmitetty; niin että jokainen mainostauon väli on omistettu yhdelle hahmolle. Eihän tämäkään minään kauhutouhuna nyt toimi ollenkaan, mutta fantasiahenkisenä, tunnelmallisena kasvutarinana kohtuu hyvinkin.

Toisessa osassa sitten sama jengi kokoontuu aikuisena tehdäkseen pellehirviöstä lopullisesti selvää, ja paketti leviää totaalisesti käsiin. Vähän hankala mitään mysteeriä enää rakentaa, kun ne kaikki jo ratkottiin ekassa osassa, joten jäljellä on lähinnä enää saman toistoa, jonkun verran ratkaisemattomia ihmissudekiemuroita - ja mahdottoman paljon filleriä.

Koko toinen osa on oikeastaan sitä, että tyypit menee jonnekin, muistelee hetken menneitä ja sitten se viiksekäs vitsivieterihahmo alkaa inttää, että ei me mitään hirviötä aleta enää kohdata, mennään kotiin. Sen jälkeen tapahtuu jotakin kamalaa, ja joku sanoo, että: "Täältä on päästävä pois!" ja sitten lähdetään johonkin toiseen paikkaan. Ja sama alkaa uudestaan, ad infinitum.

Kaikki tietysti kulminoituu pöhkön stop motion / animatronisen hämähäkkimörön kohtaamiseen, ja tämä jos mikä on typerää. Toki, rakastan höperöitä stop motion -efektejä, ja jollain oudolla 50-luvun hömppäscifitavalla tätä on jopa pakko rakastaa, mutta kyllä se vie viimeisenkin tunnelman ja pointin tällä tarinalta. Kirja tieytsti toimii ihan eri tavalla, kun siinä ollaan tyyppien päitten sisällä ja kuvitelmat sekoittuu saumattomasti oikeisiin tapahtumiin. Yritä nyt sitten jotain tuollaista filmattuna esittää.

Kyllä tämä pätkä aina ihan viihdyttää - eka osa kohtuuhyvien lapsinäyttelijöiden kummien seikkailuitten ja toka osa Tim Curryn maanisen pellesuorituksen takia. Ei tätä nyt silti minään kovin onnistuneena teoksena voi pitää, vaikka onkin saman ohjaajan, kuin Halloween III: The Season of the Witch. Toisaalta, sama tyyppi on ohjannut myös Vampyres: Los Muertosin.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 2907
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: Ma Helmi 06 2017 21:44 
Ylös  
Edelleen jatkan digiboksilinjalla: katsoin parin vuoden takaisen, neliosaisen, brittiläisen uustulkinnan Agatha Christien Kymmenestä Pienestä Neekeripojasta, And then there were Nonen.

http://www.imdb.com/title/tt3581932/combined

Ja olihan tämä. Laatutyötä suorastaan. Pidin erityisesti siitä, että klassikkodekkarin kohtuukylmäävä loppuratkaisu oli kerrankin jätetty sellaiselleen, ja kuinka huolellisesti kaikki juonilangat ja hahmot rakennetaan. Neljätuntisella pituudella siihen on tietysti varaakin. Mutta kerrankin esim. runsas takaumien käyttö tuki tarinaa eikä tuntunut väkisinängetyltä kikkailulta.

Näyttelijöissäkin löytyi. Charles Dance toki varastaa show'n kuin show'n. Burn Gormanista olen pitänyt Torchwoodista alkaen kaikessa, ja itselleni täysin tuntematon päämuija Maeve Darmody oli kanssa varsin jees. Pahaa sanaa ei toki voi sanoa Sam Neilistäkään, vaikka esittämänsä kenraali onkin niitä ihan ekoja henkensä heittäviä, joten hän esiintyy vain parissa ekassa osassa. Muttamukava nähdä tuotakin tyyppiä taas pitkästä aikaa.

Eli varsin tyylitietoinen murhamysteeritouhuilu. Mielellään katsoisi lisääkin tämäntyyppistä kamaa, jos toteutus on yhtä laadukasta.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 2907
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: Su Helmi 26 2017 15:33 
Ylös  
Sitten katsoin uudestaan tämän Pillars of Earth -minisarjan jatko-osaminisarjan World Without End.

http://www.imdb.com/title/tt1878805/combined

Tai jatko-osa ja jatko-osa; juttu sijoittuu n. 200 vuotta myöhempään aikaan, eli yhtään ensimmäisestä tarinasta palaavaa hahmoa ei ole. Sen sijaan yhdistävänä tekijänä toimii kuvitteellinen Kingsbridgen kylä, mihin molemmat sarjat sijoittuvat.

Helvetin kovaa draamaahan tämäkin on loistavilla hahmoilla varustettuna. Etenkin tarinan pahista esittävä, ekasta Hellboystä tuttu Robert Evans on loistava, koska hahmonsa on lopulta todella yksiulotteinen lastenleffatyyppinen kusipäänaama, mutta silti aivan täysin uskon, että tuollainen tyyppi voisi jossakin oikeastikin vaikuttaa. Todennäköisesti eduskunnassa. Muutenkin enseble cast toimii varsin kivasti, eikä todella huonoja suorituksia ole.

Tarinan suhteen ollaan vähän hajanaisemmilla vesillä, kuin ekan minisarjan kanssa. Suurimmaksi kantavaksi teemaksi nousee kyläläisten esirenessasillinen vapautuminen aateliston ja papiston ikeestä, mihin sitten liittyy kaikennäköisiä asioita kuten lääketiede vs uskonto, musta surma ja sotien tuomat verotukset. Tuo musta surma -osio oli hyytävän hienosti toteutettu, ja sitä kamaa olisi tohtinut nähdä enemmänkin. Sen sijaan vähän mysteeriksi jää, että miten kun tehdään yhdestä kirjasta kahdeksanosainen sarja pystyy silti vielä kohtuu tärkeitä juonijuttuja jäämään tyystin selvittämättä.

Luulisi, ettei tuolla filmimäärällä enää tarvitsisi ihan holtittomasti tiivistellä, mutta muutamassa kohtaa oikeasti vaikutti siltä, kuin joistain juonista puuttuisi kohtauskaupalla tavaraa. Esimerkiksi sen kusipää-äijän yhtä kusipäämutsi sarastuu tuohon mustaan surmaan, johon on demonstroitu kaikkien kuolevan kohtuuvälittömästi ja 100% varmuudella. Mutta sitten tätä hommaa ei enää mainita missään vaiheessa, ja muija on koko loppusarjan mukana. Samoin se kusipääpoitsu vangitaan raivoamaan johonkin tyrmään suu ja raajat sidottuina. Sitten joskus paria kohtausta myöhemmin se tepastelee vastaan apotin arvonimeä kantaen. Mitä? Ja tämä ei siis ollut mikään tsän-tsän-tsää -paljastus, vaan oikeasti näytti siltä, kuin välistä olisi vaan puuttunut asiaa selittäviä kohtia.

Samoin myös eräs juonenkuljetukselle kohtuuoleellinen juttu vanhasta kuninkaasta ja tämän pojasta oli melkoisen satukirjavammainen, ja vähän rikkoi muun touhun uskottavuutta aika pahasti.

Nämä ovat kuitenkin lähinnä pikkuvikoja, koska kovin ahmittavaa meininkiä tämäkin sarja on, vaikkei ensimmäisen minisarjan tasolle nousekaan.Niin, ja julkaisusta: boksi oli ihan hyvälaatuinen, ja kaikkea, mutta sisälsi neljä levyä. Tämä siis siitä huolimatta, että jaksoja on kahdeksan ja ne ovat reilusti alle tunnin mittaisia + yksi parinkymmenen minuutin making of -homma. Jaksoja oli siis vain kaksi per levy, mikä tarkoittaa, että koko setti olisi mahtunut huoletta puoleen siihen nyt käytetystä tilasta. Miksi näin? Koska useampia levyjä sisältävistä bokseista saa arvatenkin kiristää enemmän rahaa. Onneksi ostin omani aikoinani alesta.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 2907
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: Ma Helmi 27 2017 15:52 
Ylös  
Sitten katsoin myös lopultakin viimeisenkin jakson tästä jouluna täälläpäin alkaneesta, BBC:n Dickensian -sarjasta.

http://www.imdb.com/title/tt4531728/combined

Ideahan tässä on kaikessa gimikkisyydessään se, että otetaan Charles Dickensin tarinoista hahmoja ja survotaan ne yhteen samaan tarinaan, joka sijoittuu aikaan ennen kunkin oman novellin tai romaanin tapahtumia. Itse en ole Dickensiä koskaan lukenut, mitä nyt tietysti Ebenezer Scrooget, Oliver Twistit ja Lady Havishamit ovat tietysti yleisesti popkulttuurista tuttuja. Viktoriaanisen ajan Lontoo sensijaan kiehtoo aina, ja onkin hienoa, miten homma toimii ihkaoikeana draamana, vaikka sen lähtökohdan unohtaisikin.

Briteille tyypilliseen tapaan setti on taas täynnä toinen toistaan hienompia näyttelijöitä, ja ennenkaikkea touhu on hauskaa ja kiinnostavaa. Kaiken keskiössä on murhamysteeri, joka mahdollistaa eri hahmojen tapaamisen. Mieleenpainuvin minusta oli kuitenkin vanha, läski orpokodin pitäjä, joka on päällepäsmärivaimonsa tossun alla ja yrittää miellyttää tätä töpeksien holtittomasti. Jotenkin hyvin typerä mutta sympaattinen tyyppi.

Eli hyvää kerrontaa ja hauskoja hahmoja. Tekisikin mieleni tutustua lähdeteoksiinkin, jossain vaiheessa.

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 2907
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: To Huhti 20 2017 0:32 
Ylös  
Ja sitten jotakin ihan erilaista: en keksinyt parempaakaan osiota tälle, joten pistetään nyt sitten tänne. Katsoin juuri dokumenttirypäleen Monsters, Madness & Mayhem herran vuodelta 2003.

http://www.imdb.com/title/tt0437732/combined

Minua kiinnostavat erikoiset mytologiat ja mistä ne on kehittyneet ym. kummallinen shaisse. Samoin kauhuelokuvat ovat mielenkiintoinen tutkimuksen kohde. Vaan tämän äärimmäisen halvan ja mistään mitään sanomattoman, viiden jakson hässäkän on maailmaan tuutannut SyFy -channel, ja voi luoja että se näkyy.

Tämä on juuri näitä superhalpoja söpöstyksiä missä 95 % kaikesta kuvamateriaalista on joko stock footagea (stockääniefekteillä ja stockmusiikilla varustettuna) tai maailman noloimpia ja halvimpia "uudelleenluomuksia" ties mistä noitavainoista ja Elizabeth Bathoryn touhuista mitkä päätyvät näyttämään ala-asteen koulunäytelmien taltioinneilta. Sitten kameran eteen on raahattu ns. "asiantuntijoita" poo-pooaamaan skeptisyyttä ja yleistä järkeä koska "tiede ei vaan voi selittää tätä, yo". Eräs äijä mm. yrittää vakavalla naamalla uskotella meille olevansa maailmaa kiertänyt, pitkään eloonsa väsyneitten vampyyrien ikuiseen lepoon auttava spesialisti. Joku seppo hapuilee oljenkorsia yrittäessään vakuuttaa meille Halloweenin olevan saatanasta ja toinen uusavuton trailer trash -dille metsästää isojalkoja lähipusikossa.

Tietysti asioita kannattaa kyseenalaistaa mutta jumalauta kun sen pitäisi päteä myös tuohon omaankin suosikkinonsenseen eikä pelkästään siihen, mitä ne "lampaat" uskovat.

Kaiken yhteensitovana elementtinä meillä on joku juontajakaapo, joka lukee paskoja puujalkoja suoraan teleprompterista kusisessa lavastuksessa, missä on muovipääkalloja, kynttilöitä ja joku romuluinen haarniska. Ja sahoja seinällä, jonkun syyn takia. Siitä sitten heittäydytään eri jaksojen aihepiireihin, joita ovat Saatana, Noidat, Olennot (todella tarkkaan rajattu aihepiiri!), Taikausko (eli... tämä kaikki....) ja Halloween. Mistään näistä asioista ei sanota mitään, mikä ei kävisi ilmi jo kursorisesta aiheen wikipediasivuston mulkaisusta, plus että ainakin saatanaosiossa on ihan selkeitä virheitä ja valheita. Jos minun kaltaiseni pölli tuntee kristityn mytologian paremmin kuin joku kait jossain oikealla televisiokanavalla esitetty show, kannattaisi hävetä.

Etenkin tuo Olennot -jakso oli saada minut repimään peliverkkarini. 40-minuuttinen sekamelska hutmii sinne ja tänne huutaen milloin mistäkin lykantropiasta ja kuun vaikutuksesta nousuvesiin ja sitten taas yhtäkkiä hypätään Krakeneihin ja sarjamurhaajiin ilman mitään aasinsiltaa. Tällaista roinaa joskus pahimpina erhearvioinnin hetkinään päätyy toljottamaan joiakin sekunteja pahimmilta YouTube -salaliitto- / paranormaalikanavilta, ja menettää siinä touhussa jo valmiiksi vähäisiä aivosolujaan. Ja tottakai ne iänikuiset, 40x60 -resoluution isojalkavideot ja Loch Ness -jutut kaivetaan armeliaasta unohduksestaan. Vielä hienompi tosin oli tuo Taikauskospektaakkeli, koska siinä ihan oikeasti yritetään jump scareilla ja sydäntykytysmusiikilla tiristää kauhutunnelmaa jostakin tikarappusten ali kävelemisistä ja mustista kissoista.


Oli kyllä todella väsynyttä paskaa. Itse asiassa niin väsynyttä, että ihmettelen, miksei Suomen televisio ole (kai?) koskaan tätä näyttänyt. Hyvin voisin kuvitella johonkin TV5:n myöhäisiltaan. Sieltähän se Ancient Alienskin joskus tuli. Nämä on ihan jänniä aiheita ja niistä saisi ihan mielenkiintoisen dokumentin aikaiseksi juuri siltä pohjalta, että miksi ihminen on kehitellyt tällaisia tarinoita, mistä ne on mahtaneet syntyä ja miten muotoutua aikain saatossa. Mutta ei. Niin, ja tottakai nämäkin viisi alle tunnin episodia on tarvinnut tunkea kokonaiselle kolmelle DVD-levylle, että boksin hintaa on saatu kivasti nostettua. Saatanan saatana. No, onneksi olen ostanut tämän aikoinaan divarista, minne vien sen myös takaisin. Eli voitin!

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: La Touko 31 2014 12:17
Viestit: 2383

Viesti Lähetetty: La Joulu 09 2017 14:33 
Ylös  
Kuva

Blue Murder (1995)

http://www.imdb.com/title/tt0112538/

Kovaa menoa riittää tässä tositapahtumiin perustuvassa australialaisessa minisarjassa.

Richard Roxburgh esittää vittumaisen ihanasti etsivä Roger Rogersonia joka teki New South Walesin poliisijoukoissa 1970 ja -80 luvuilla mitä tahtoi.
Rogerson sisäpiireineen antoi Arthur "Neddy" Smithille "vihreää valoa" mikä tarkoitti sitä, että mies sai touhuta alamaailmassa vapaasti kunhan se vain hyödytti samalla myös sisäpiiriä.
Toki Rogerson itsekin toimii koko ajan lain väärällä puolella ja viina virtaa, kun iltaisin muistellaan päivän tapahtumia. Ensimmäinen osa kertoo sisäpiirin noususta ja toisessa osassa ajaudutaan pikkuhiljaa väistämättömään tuhoon.
Tempo on kova ja väkivalta armotonta tässä isolla rahalla tehdyssä tuotannossa. Ehdottomasti katsomisen arvoinen juttu jos joskus osuu ulottuville.

Sarja esitettiin kahdessa noin 90-minuutin osassa ja se kahmi useita palkintoja AFI gaalassa. Tänä vuonna juttuun saatiin jatkoa ja tuokin kiekko olisi hyllyssä odottelemassa.

_________________
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."

 Profiili  

Poissa
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Pe Kesä 06 2014 18:19
Viestit: 2907
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Lähetetty: To Helmi 15 2018 12:18 
Ylös  
Uusintakatselin ekan Terry Pratchettin Discworld -kirjoista tehdyn minisarjan, Hogfatherin.

https://www.imdb.com/title/tt0765458/reference

Ainakin näistä kahdesta ekasta selkeästi parempi, ja sitä kolmatta ei juuri ole kehuttu - katsoisin kyllä, jos se jossakin vastaan tulisi. Mutta tässä on kaikki kohdallaan: päällisin puolin ollaan hassunhauskassa ja jopa hitusen tekonokkeluuteen sujahtavassa pelleilyfantasiassa, mutta sitten kuitenkin tarina on ihan oikeasti hienosti laadittu, hahmot hyviä ja koko hommassa on ihka oikean seikkailun - ja jopa mysteerin - makua. Visuaalisestikin oikein näppärää jälkeä, tosin halvoista tv-tietsikkaefekteistä nyt voi toki taas olla montaa mieltä.

Päähenkilöitä on useita, mutta mielenkiintoisimpia lienevät mystisiä taikavoimia omaava Susan (Michelle Dockery), Kiekkomaailman joulupukkivastineen murhaa suunnitteleva Teatime (aina loistava Marc Warren) sekä itse Kuolema. Kuoleman äänenä oli tässä Ian Richardson, joka kuoli seuraavana vuonna tuotoksen valmistumisesta. Tämän takia kakkosminisarjaan otettiin Christopher Lee samaan rooliin, joka on nyt myöskin kuollut. Kukahan samassa hommassa olisi, jos näitä tulisi lisää?

Loppupäätelmä sarjassa erityisesti on todella hieno, ja Pratchettin myhäilevä ihmisläheisyys paistaa hyvin läpi koko teoksesta. Paitsi oikeasti hauska myös oikeasti fiksu huumorfantasia- / joulujuttu (todistaen että jälleen kerran osaan valita nämä vuodenaikariippuvaiset katsottavat täysin jetsulleen).

_________________
--- Amal shufar, at rrug ---

 Profiili  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 24 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2

Hyppää:  


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group :: Style based on FI Subice by phpBBservice.nl :: Kaikki ajat ovat UTC [ DST ]
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com